Liity verkostomme!

Kilpailu

Komissio määrää tuottajia vaahtoa patja, sohva ja turvaistuimet € 114m kartelleja ratkaisuun

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

2013-10-03-oikeudellistenEuroopan komissio on todennut, että neljä suurta tuottajaa joustavaa polyuretaanivaahtoa - Vita, Carpenter, Recticel ja Eurofoam - osallistui kartelliin ja määräsi sakkoja yhteensä € 114,077,000. Joustavaa polyuretaanivaahtoa käytetään pääasiassa kodinkoneissa, kuten patjoissa tai sohvissa. Sovellukset autoteollisuudessa - erityisesti autojen istuimissa - myös osuus on noin neljännes koko joustavan polyuretaanivaahdon markkinoilla.

Yritykset pyrkivät yhteensovittamaan erityyppisten vaahtomuovien myyntihinnat lähes viiden vuoden ajan lokakuusta 2005 heinäkuuhun 2010 kymmenessä EU: n jäsenvaltiossa (Itävallassa, Belgiassa, Virossa, Ranskassa, Saksassa, Unkarissa, Alankomaissa, Puolassa, Romaniassa ja Iso-Britannia). Vitaa ei sakotettu, koska se hyötyi koskemattomuudesta komission nojalla 2006 tiedonannon kartellin olemassaolon paljastamisesta komissiolle. Eurofoam (Recticelin ja Greiner Holding AG: n yhteisyritys), Recticel ja Greiner saivat alennuksia sakkoistaan ​​yhteistyöstä komission sakoista vapauttamista tai sakkojen lieventämistä koskevan ohjelman mukaisessa tutkimuksessa. Koska kaikki yritykset suostuivat ratkaisemaan asian komission kanssa, niiden sakkoja alennettiin edelleen 10 prosenttia.

Kilpailupolitiikasta vastaava komission varapuheenjohtaja Joaquín Almunia sanoi: "Kartellit vahingoittavat koko talouttamme, eikä niitä voida sietää. Tämä tapaus osoittaa, kuinka tärkeää on jatkaa tällaisen laittoman käyttäytymisen torjumista ja seuraamusten määräämistä: tässä kartelloitu tuote on molemmat keskeinen osa kilpailua. kaikkien kansalaisten ostamat huonekalut, kuten patjat ja sohvat, ja merkittävä panos tietyille yrityksille, esimerkiksi autonvalmistajille. "

Mainos

Tavoitteena kartelli oli siirtää raaka-aineiden hintojen nousu bulkkikemikaalien asiakkaille ja välttämään aggressiivista hintakilpailua välillä neljän tuottajan. Saavuttaakseen tämän tavoitteen, Kartellin osapuolet järjestetty hinta koordinointikokouksiin kaikilla tasoilla Euroopan hallintaa. Osallistujat kokoontui marginaalissa eurooppalaisten ja kansallisten järjestöjen ja ollut lukuisia puhelin- ja muiden kahdenvälisiä yhteyksiä. Kartelli toimi lähes viisi vuotta, lokakuusta 2005 heinäkuuhun 2010.

sakot

Kokonaismäärä sakot ovat seuraavat:

Mainos
Alentaminen yhteistyötiedonannon nojalla Alentaminen alle Settlement tiedonannon Fine (€)
Valkoinen 100% 10% 0
puuseppä 10% +75 009 000 XNUMX
Recticel (omasta osallistumisesta) 50% 10% +7 442 000 XNUMX
Harjoitettaessa Eurofoam1: - Eurofoam, Recticel ja Greiner- Greiner ja Recticel

- Recticel

50% 10% 14 819 0009 364 0007 443 000
Yhteensä +114 077 000 XNUMX

Tämä tarkoittaa, että Eurofoam vastaa yhteensä 14 819 000 eurosta, Greiner enintään 24 183 000 euroon ja Recticel (sekä omasta että Eurofoamin osallistumisesta) 39 068 000 euroon. Sakot vahvistettiin perusteella Komission sakkoja koskevat suuntaviivat vuodelta 2006 (Ks. IP / 06 / 857 ettäMEMO / 06 / 256).

Sakkojen tasoa vahvistaessaan komissio otti huomioon yritysten kyseisten tuotteiden myynnin asianomaisissa jäsenvaltioissa, rikkomisen vakavuuden, sen maantieteellisen laajuuden ja keston. Vitalle myönnettiin täydellinen koskemattomuus kartellin olemassaolon paljastamisesta ja vältettiin siten 61.7 miljoonan euron sakko sen osallistumisesta rikkomiseen.

Recticel, Eurofoam ja Greiner hyötyivät 50 prosentin sakkojen alennuksista yhteistyöstä vuonna 2006 annetun tiedonannon mukaisesti. Alennukset heijastavat niiden yhteistyön ajoitusta ja sitä, missä määrin niiden toimittamat todisteet auttoivat komissiota todistamaan kartellin olemassaolon. Lisäksi komission alaisuudessa 2008 Settlement Ilmoitus, komissio alensi kaikille yrityksille määrättyjä sakkoja 10 prosentilla, koska ne tunnustivat osallistumisensa kartelliin ja vastuunsa tältä osin. Carpenterin vastuu perustui suoraan osallistumalla Carpenterin eurooppalaisten tytäryhtiöiden toimintaan, kun taas Carpenter Co: n katsottiin olevan vastuussa vain heidän emoyrityksestään.

Kilpailu

Kilpailu: Komissio julkaisee markkinoiden määrittelyä koskevan ilmoituksen arvioinnin tulokset

Julkaistu

on

Euroopan komissio on julkaissut Valmisteluasiakirjassa Tässä esitetään yhteenveto EU: n kilpailulainsäädännössä käytetyn markkinoiden määrittelyilmoituksen arvioinnin tuloksista.

Arvioinnin tarkoituksena oli myötävaikuttaa komission arvioon markkinoiden määritelmää koskevan tiedonannon toiminnasta päättääkseen, kumotaanko ilmoitus, jätetäänkö se ennalleen vai tarkistetaanko se.

Kilpailupolitiikasta vastaava varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager totesi: "Meidän on analysoitava markkinat ja niiden markkinoiden rajat, joilla yritykset kilpailevat. Markkinoiden määrittelyilmoitus on erittäin hyödyllinen tässä yhteydessä. Arviointi on vahvistanut, että se tarjoaa selkeyttä ja avoimuutta sidosryhmille siitä, miten lähestymme markkinoiden määrittelyä. Markkinoiden määrittelyilmoituksen perusperiaatteet, jotka perustuvat EU: n tuomioistuinten oikeuskäytäntöön, ovat edelleen vakaat. Samalla arviointi osoittaa, että tiedonanto ei kata täysin markkinoiden määrittelykäytännön viimeaikaista kehitystä, mukaan lukien talouden digitalisointiin liittyvät muutokset. Analysoimme nyt, pitäisikö ilmoitusta tarkistaa ja millä tavalla tunnistamiemme ongelmien ratkaisemiseksi. "

Mainos

Komissio käynnisti markkinoiden määritelmää koskevan ilmoituksen arvioinnin maaliskuussa 2020. Arvioinnin aikana komissio keräsi todisteita ymmärtääkseen ilmoituksen toiminnan sen antamisen jälkeen vuonna 1997. Kerättyihin todisteisiin sisältyvät muun muassa sidosryhmien kokoukset, jotka on koottu julkisen kuulemisen joka tapahtui välillä kesäkuu ja lokakuussa 2020. Lisäksi komissio kuuli EU: n kansallisia kilpailuviranomaisia ja olla aktiivisesti yhteydessä asiantuntijoiden ja sidosryhmien edustajien kanssa. Lopuksi komissio pyysi ulkoista arviointia tukitutkimus, jossa tarkasteltiin asiaankuuluvia käytäntöjä muilla lainkäyttöalueilla sekä oikeudellista ja taloudellista kirjallisuutta markkinoiden määritelmän neljän erityisnäkökohdan osalta: (i) digitalisaatio, (ii) innovaatio, (iii) maantieteellisten markkinoiden määrittely ja (iv) kvantitatiiviset tekniikat.

Arvioinnin tulokset

Arviointi on osoittanut, että markkinoiden määrittelystä annettu tiedonanto on edelleen erittäin merkityksellinen, koska se tarjoaa yrityksille ja muille sidosryhmille selkeyttä ja avoimuutta komission lähestymistavasta markkinoiden määrittelyyn - tärkeä ensimmäinen askel komission arvioinnissa monissa kilpailu- ja sulautuma-asioissa.

Mainos

Arvioinnin tulokset osoittavat, että markkinoiden määrittelystä annettu tiedonanto tarjoaa tehokkaita, kattavia ja selkeitä ohjeita markkinoiden määrittelyn avainkysymyksistä ja komission lähestymistavasta siihen.

Samalla arviointi viittaa myös siihen, että tiedonanto ei heijasta täysin markkinoiden määrittelyn parhaiden käytäntöjen kehitystä vuodesta 1997 lähtien, mukaan lukien viimeisin kehitys EU: n oikeuskäytännössä. Esimerkiksi komissio on hioutunut lähestymistapaansa markkinoiden määrittelyyn vallitsevien markkinaolosuhteiden mukaisesti, jotka nykyään ovat yhä digitaalisempia ja toisiinsa yhteydessä, sekä käytettävissä olevien välineiden kehittyneisyyden, kuten suuren määrän asiakirjojen parempaa käsittelyä tai hienostuneita määrällisiä tekniikoita, mukaisesti. Lisäksi tiedonannon hyväksymisen jälkeen komissio on kerännyt enemmän kokemuksia markkinoiden analysoinnista, jotka ovat mahdollisesti maailmanlaajuisia tai ainakin laajempia kuin Euroopan talousalue.

 Arvioinnin mukaan alueet, joilla markkinoiden määrittelyilmoitus ei ehkä ole täysin ajan tasalla, ovat: (i) SSNIP-testin (pieni merkittävä ei-väliaikainen hinnankorotus) -testin käyttö ja tarkoitus merkityksellisten markkinoiden määrittelyssä; ii) digitaaliset markkinat, erityisesti tuotteilla tai palveluilla, joita markkinoidaan nollalla rahahinnoilla, ja digitaalisiin ekosysteemeihin; iii) maantieteellisten markkinoiden arviointi globalisaation ja tuontikilpailun olosuhteissa; iv) kvantitatiiviset tekniikat; v) markkinaosuuksien laskeminen; ja vi) muu kuin hintakilpailu (mukaan lukien innovaatio).

Komissio pohtii tarvetta ja sitä, miten arvioinnin yhteydessä havaitut kysymykset voidaan ratkaista.

Tausta

Markkinoiden määrittely on väline yritysten välisen kilpailun rajojen tunnistamiseksi. Merkityksellisten tuote- ja maantieteellisten markkinoiden määrittelemisen tarkoituksena on tunnistaa todelliset kilpailijat, jotka rajoittavat asianomaisten yritysten kaupallisia päätöksiä, kuten niiden hinnoittelupäätöksiä. Tästä näkökulmasta markkinamääritelmä antaa mahdollisuuden muun muassa laskea markkinaosuuksia, jotka välittävät merkityksellistä tietoa markkinavoiman arvioimiseksi sulautumis- tai kilpailusääntöjen yhteydessä.

Markkinoiden määritelmät heijastavat markkinoiden todellisuutta. Siksi ne eroavat eri sektoreittain ja voivat kehittyä ajan myötä. Esimerkiksi maantieteellisten markkinoiden määritelmät voivat vaihdella kansallisista tai paikallisista markkinoista - kuten kulutustavaroiden vähittäismyynnistä - maailmanmarkkinoille, kuten ilmailun komponenttien myyntiin. Kun markkinatodellisuus kehittyy ajan myötä, myös komission markkinoiden määritelmät muuttuvat ajan myötä.

- Markkinoiden määrittelyilmoitus antaa ohjeita periaatteista ja parhaista käytännöistä, kuinka komissio soveltaa merkityksellisten tuote- ja maantieteellisten markkinoiden käsitettä EU: n kilpailulainsäädännön täytäntöönpanossa.

Lisätietoja

Katso kilpailun pääosaston oma verkkosivusto, joka sisältää kaikki arvioinnin yhteydessä toimitetut sidosryhmien kommentit, yhteenvedot erilaisista kuulemistoimista ja arvioinnin tukitutkimuksen loppuraportin.

Continue Reading

Kilpailu

Autoyritykset sakkoivat 875 miljoonaa euroa NOx: n poistotekniikan vastaiseen salaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on todennut, että Daimler, BMW ja Volkswagen-konserni (Volkswagen, Audi ja Porsche) rikkovat EU: n kilpailusääntöjä sulautuessaan tekniseen kehitykseen NOx-puhdistuksen alalla. 

Komissio on määrännyt 875 miljoonan euron sakon. Daimlerille ei määrätty sakkoja, koska se paljasti kartellin olemassaolon komissiolle. Kaikki osapuolet tunnustivat osallistumisensa kartelliin ja sopivat tapauksen ratkaisemisesta.

Kilpailupolitiikasta vastaava komission varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager totesi: "Viidellä autonvalmistajalla Daimlerilla, BMW: llä, Volkswagenilla, Audilla ja Porscheilla oli tekniikka haitallisten päästöjen vähentämiseksi [mutta] he välttivät kilpailemasta tämän tekniikan täyden potentiaalin hyödyntämisessä. . Kilpailu ja innovaatiot autojen pilaantumisen torjunnassa ovat välttämättömiä Euroopalle, jotta voimme saavuttaa kunnianhimoiset Green Deal -tavoitteemme. " 

Mainos

Autonvalmistajat pitivät säännöllisiä teknisiä kokouksia keskustellakseen selektiivisen katalyyttisen pelkistyksen (SCR) tekniikan kehityksestä, joka eliminoi haitalliset typpioksidipäästöt diesel-henkilöautoista injektoimalla ureaa (jota kutsutaan myös nimellä AdBlue) pakokaasuun. kaasuvirta. Yli viiden vuoden ajan (2009-2014) autonvalmistajat salaliittoja välttääkseen kilpailua käyttämällä tätä uutta tekniikkaa.

Tämä on ensimmäinen kartellikielto, joka perustuu yksinomaan teknisen kehityksen rajoittamiseen eikä hintojen vahvistamiseen, markkinoiden jakamiseen tai asiakkaiden jakamiseen.

Ilmiantajalaite

Mainos

Komissio on perustanut työkalun, jonka avulla yksilöiden on helpompi ilmoittaa sille kilpailunvastaisesta toiminnasta säilyttäen samalla heidän nimettömyytensä. Työkalu suojaa ilmiantajien nimettömyyttä erityisesti suunnitellun salatun viestijärjestelmän avulla, joka mahdollistaa kaksisuuntaisen viestinnän. Työkaluun pääsee tämän kautta link.

Continue Reading

Kilpailu

Kilpailu: Euroopan komissio julkaisee vuoden 2020 kilpailupolitiikan raportin

Julkaistu

on

Euroopan komissio on julkaissut kilpailupolitiikkaa koskevan raportin vuodelle 2020, jossa esitellään viime vuonna tehdyt keskeiset poliittiset ja lainsäädäntöaloitteet sekä valikoima tehtyjä päätöksiä. Vuonna 2020 EU: n kilpailupolitiikka vaikutti merkittävästi komission pyrkimyksiin reagoida koronaviruksen puhkeamiseen sekä terveydenhuollon hätätilanteessa että sen vaikutuksessa kansalaisten toimeentuloon. Valtiontuki Väliaikainen kehys, joka hyväksyttiin kriisin alussa, on antanut jäsenvaltioille mahdollisuuden käyttää valtiontukisäännöissä säädettyä täyttä joustavuutta talouden tukemiseksi koronaviruspandemian yhteydessä. Kilpailulainsäädännön alalla komissio julkaisi a Viestintä ohjeistaminen yrityksille, jotka tekevät yhteistyötä hankkeissa, joiden tarkoituksena on korjata välttämättömien koronaviruksen kannalta merkityksellisten tuotteiden ja palvelujen, kuten lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden, toimitusvajetta.

Lisäksi muutettujen työolojen tuomista haasteista huolimatta komissio teki vuonna 2020 useita alaa koskevia päätöksiä, joista kolme oli kartellipäätöksiä ja 5 kilpailulaki. Se on myös käynnistänyt kilpailunrajoituksia koskeva tutkimus tavaroiden Internetiin (IoT) kuluttajaan liittyville tuotteille ja palveluille EU: ssa. Myös sulautumien valvonnan alalla komissio teki yli 350 sulautumapäätöstä ja puuttui asiaan 18 tapauksessa (joista 13 sulautumista hyväksyttiin ensimmäisen vaiheen sitoumusten perusteella ja 3 korjaustoimenpiteitä toisen vaiheen jälkeen). Komissio hyväksyi myös ehdotuksen Digitaalisten markkinoiden laki digitaalisten portinvartijoina toimivien alustojen yhtenäismarkkinoille aiheuttamien negatiivisten seurausten torjumiseksi ja julkaisi Valkoinen kirja, kehittää välineitä ja politiikkoja, joilla torjutaan paremmin ulkomaisten tukien vääristäviä vaikutuksia sisämarkkinoilla. Raportin koko teksti (saatavana englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja muilla kielillä) ja siihen liittyvä yksiköiden valmisteluasiakirja (saatavilla englanniksi) ovat saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa