Liity verkostomme!

EU

Suurin osa eurooppalaisista uskoo avaruusalan kasvun lähde ja tekijä tieteen kehitykseen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

0 ,, 15719103_303,00Lähes kuusi kymmenestä eurooppalaisesta ajattelee, että avaruustoiminta edistää työpaikkojen luomista EU: ssa, että sijoittaminen ihmisen avaruuden tutkimiseen voi johtaa lääketieteelliseen kehitykseen tai että avaruusteknologialla on tärkeä tehtävä välttää asteroidien, komeettojen ja avaruusjätteiden kaltaisia ​​uhkia törmäykset. Nämä ovat yksi Brysselissä tänään (28. tammikuuta) esitetyn uuden Eurobarometri-tutkimuksen tärkeimmistä päätelmistä. Tulokset osoittavat, että eurooppalaiset tunnustavat yhä enemmän avaruuden merkityksen EU: lle ja suhtautuvat yleensä myönteisesti avaruusteknologian ja avaruudesta johdettujen palvelujen nykyiseen ja tulevaan asemaan.

Kyselyyn vastanneiden odotetaan avaruussektorin auttavan työllisyyden, lääketieteellisen kehityksen, tehokkaan maatalouden sekä ympäristöön ja ilmastoon liittyvien ongelmien hallinnassa vain muutamia aloja. Eurooppalaiset ennustavat myös, että energiasektori ja ympäristö ovat alueita, joilla avaruustoiminnalla todennäköisesti on tärkeä rooli 20 vuoden kuluttua.

Euroopan komission varapuheenjohtaja Antonio Tajani, teollisuus- ja yrittäjyyskomissaari, kommentoi tänään avaruuspolitiikkaa käsittelevässä konferenssissa: "Olen iloinen nähdessäni, että eurooppalaiset tukevat avaruusohjelmiamme. Avaruus on kasvuala, joka on tärkeä työpaikkojen luomisen ja innovoinnin kannalta. kyselyssä tunnustetaan, että eurooppalaiset ovat tietoisia siitä, että avaruusteknologia ja avaruuteen perustuvat palvelut ovat tärkeä osa Euroopan kansalaisten jokapäiväistä elämää.

Mainos

Lisätietoja

IP / 14/80 Eurooppalainen satelliittinavigointi Galileo-palvelut alkavat vuoden 2014 lopussa

Erityinen Eurobarometri 403: Eurooppalaisten suhtautuminen avaruustoimintaan

Mainos

Avaruusdokumentit

- vuotuinen avaruuskonferenssi 28. tammikuuta, nyt kuudennessa painoksessa, käsitellään aihetta: "Mikä suunta Eurooppaan avaruudessa tällä vuotella vuoteen 2020?"

Avaruuden sosiaalis-taloudellinen merkitys on kansalaisten suurelta osin tunnustama

Avaruusjärjestelmät ja avaruuteen perustuvat tekniikat ovat kriittinen osa kaikkien Euroopan kansalaisten jokapäiväistä elämää. Televiestinnästä televisioon, sääennusteista globaaleihin rahoitusjärjestelmiin suurin osa keskeisistä palveluista, joita me kaikki pidämme itsestäänselvyytenä nykymaailmassa, riippuvat avaruusteollisuudesta toimiakseen kunnolla. Tänään tehdyn Eurobarometri-tutkimuksen tulokset osoittavat, että eurooppalaiset tunnustavat avaruuden vaikutuksen yhteiskuntaan yleensä:

  • Lähes kuusi kymmenestä eurooppalaisesta ja suurin osa vastaajista kaikissa jäsenvaltioissa - lukuun ottamatta Slovakiaa, jossa vastaajat ovat jakautuneet - ajattelevat, että avaruustoiminta edistää työpaikkojen luomista EU: ssa.
  • Lähes kuusi kymmenestä eurooppalaisesta ajattelee, että sijoittaminen ihmisen avaruuden tutkimiseen voi johtaa lääketieteen edistymiseen.
  • Yli seitsemän kymmenestä eurooppalaisesta ajattelee, että avaruustoiminnalla voi olla myönteinen vaikutus ympäristönsuojeluun ja maatalouden tehostamiseen (72%), ennustaa sääolosuhteita (74%) ja ymmärtää ilmastonmuutosta (73%).
  • Yli kolmasosa eurooppalaisista sanoo, että satelliittien ja miehittämättömien ilma-alusten havaintojen yhdistelmä parantaa turvallisuutta EU: ssa.
  • Yli kuusi eurooppalaista kymmenestä on samaa mieltä siitä, että avaruusteknologialla on tärkeä tehtävä välttää sellaiset uhat kuin asteroidit, komeetat ja avaruusjätteet.
  • Eurooppalaiset, joiden mielestä lisäinvestoinnit avaruustutkimukseen ovat tärkeitä, korostavat seuraavia syitä: kehittää ja testata uutta tekniikkaa (63%) ja tehdä odottamattomia tieteellisiä löydöksiä (53%).
  • Lähes kolme neljäsosaa eurooppalaisista ajattelee, että avaruuteen liittyvien oppiaineiden sisällyttäminen oppimateriaaleihin kannustaa opiskelijoita valitsemaan luonnontieteiden, tekniikan, tekniikan ja matematiikan uran (73%) ja että avaruusaktiviteettien opettaminen koulussa voi auttaa lapsia kuvittele paremmin tulevaisuuden yhteiskunta (71%).

Tutkimuksen tarkoituksena oli mitata Euroopan kansalaisten suhtautuminen avaruustoimintaan Euroopan unionissa ja Kroatiassa. Se toteutettiin 25. toukokuuta - 9. kesäkuuta 2013. Noin 27,680 vähintään 15-vuotiasta eurooppalaista haastateltiin kasvokkain tuolloin 27 jäsenvaltiossa ja Kroatiassa.

Tausta

Avaruustoiminnan merkitys Euroopan unionille on korostettu Euroopan komission tiedonannoissa Kohti Euroopan unionin avaruusstrategiaa, joka hyödyttää sen kansalaisia julkaistu vuonna 2011 ja EU: n avaruusteollisuuspolitiikka: Kasvupotentiaalin vapauttaminen avaruusalalla julkaistiin helmikuussa 2013. Niissä yksilöidään joukko EU: n avaruusstrategian keskeisiä tavoitteita, mukaan lukien tarve edistää tekniikan ja tieteen kehitystä. kannustaa teollista innovaatiota ja kilpailukykyä myötävaikuttaa talouskasvuun ja luoda työpaikkoja ja varmistaa, että Euroopan kansalaiset hyötyvät täysimääräisesti eurooppalaisista avaruusohjelmista.

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

EU

Viikko edessä: Varoitus on esivarressa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič esittelee komission toisen vuosittaisen strategisen ennakointiraportin keskiviikkona (8. syyskuuta). Raportti tulee viikkoa ennen komission puheenjohtajan vuosittaista ”EU: n tila” -puhetta. Aloite on osa pyrkimystä varmistaa, että EU on kestävä haasteiden edessä, mutta kykenee myös valmistautumaan sisällyttämällä ennakoinnin kaikkiin päätöksenteon osa -alueisiin. Vuoden 2021 raportissa tarkastellaan rakenteellisia globaaleja megatrendejä kohti vuotta 2050, jotka vaikuttavat EU: hun, ja yksilöidään alueita, joilla EU voisi vahvistaa maailmanlaajuista johtajuuttaan. 

Tiistaina (7. syyskuuta) komissaari Hahn pitää lehdistötilaisuuden vihreiden joukkovelkakirjojen puitteiden hyväksymisestä. EUGBS (eurooppalainen vihreiden joukkovelkakirjojen standardi) pyrkii olemaan "vahva työkalu osoittamaan rahoittavansa laillisia vihreitä hankkeita, jotka EU: n taksonomia ”.

Eduskunta

Mainos

Eurooppa sopii digitaaliaikaan Johtaja ja kilpailukomissaari Margrethe Vestager tapaa (6. syyskuuta) parlamentissa viiden valiokunnan (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) puheenjohtajia vaihtaakseen näkemyksiä digitaalisesta agendasta. 

Naisten oikeuskomitea ja suhteista Afganistaniin vastaava valtuuskunta kokoontuvat keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksien tilanteesta.

Syövän voittamisesta vastaava erityiskomitea kokoontuu torstaina (9. syyskuuta) keskustelemaan terveystietojen vaihdosta ja syövän ehkäisyn ja hoidon digitalisoinnista sekä päivityksestä EU: n kestävän kehityksen kemikaalistrategian täytäntöönpanosta syövän ehkäisystä.

Mainos

Turvallisuuden ja puolustuksen alivaliokunta keskustelee Afganistanin tilanteesta sekä tutkimuksesta '' EU: n valmius ja vastaukset kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinaseisiin (CBRN) liittyviin uhkiin '' ja Sven Mikser, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, EE), mietintöluonnos Haasteet ja tulevaisuudennäkymät monenvälisille joukkotuhoaseiden aseiden valvonta- ja aseriisuntajärjestelmille ''. 

Tuomioistuin

Euroopan unionin tuomioistuin antaa lausuntonsa 2.7 miljardin euron takaisinperimisestä Yhdistyneeltä kuningaskunnalta, koska se ei ole ottanut käyttöön riskipohjaista lähestymistapaa tullivalvontaan, vaikka OLAF, EU: n riippumaton petostentorjuntavirasto, on toistuvasti varoittanut. Tämän ongelman ratkaisematta jättäminen merkitsi myös sitä, että EU: n valmistajien oli kilpailtava EU: n kautta EU: hun tulevien aliarvostettujen tavaroiden kanssa. OLAFin luku kattaa vuodet 2011–2017. Muita tärkeitä tuomioita odotetaan turvapaikka-asioista (C-18/20, C-768/19).

neuvosto

Maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat epävirallisesti 5-7. Talous- ja valtiovarainministereillä on epävirallinen kokous videokonferenssilla 6. syyskuuta ja toinen epävirallinen kokous 10.-11. Kuten tavallista, euroryhmä kokoontuu ennen osallistavaa kokousta 10. 

EKP: n

Euroopan keskuspankki pitää säännöllisen kuukausikokouksensa torstaina, ja inflaatio ylittää nyt 2%: n tavoitteen. Kaikki katseet kiinnitetään siihen, mitä EKP tekee seuraavaksi.

Tunisia

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vierailee Tunisiassa perjantaina (10. syyskuuta). Heinäkuussa Tunisian presidentti Kais Saied erotti pääministerin ja epäili parlamentin vetoavan hätävaltuuksiin mielenosoituksissa taloudellisista vaikeuksista ja Covid-19-tapausten lisääntymisestä. EU on kehottanut Tunisiaa kunnioittamaan perustuslakiaan ja oikeusvaltioperiaatettaan . 

Continue Reading

EU

Takaisin kouluun, EU -reportterin katse ensi viikkoon

Julkaistu

on

Niille teistä, jotka onnistuivat pääsemään palauttavalle kesälomalle, hyvin tehty, tarvitset sitä. Seuraava kausi on (toinen) kiireinen. 

Paljon lainsäädäntöä on aloittanut lainsäädäntömatkansa EU: n monimutkaisen päätöksentekokoneen läpi, ja paljon erittäin lihaisia ​​ehdotuksia on viipaloitu, kuutioitu ja maustettu ja lopulta heitetty sovittelukomitean paistinpannuun. sokeasilmäinen poliitikko vaikeasti saavutetuksi puheenjohtajakauden voitoksi. Biggiesin joukossa ovat Digital- ja Fit for 55 -ilmasuositukset. Ilmastosehdotukset lupaavat olevan erityisen mustelmia, kun otetaan huomioon, että hiilidioksidipäästöjä koskevat ilmastosäännökset on jo sovittu. Lopullisen tasapainon löytäminen ehdotusten välillä edellyttää toistaiseksi tuntemattoman hevoskauppaa.

Brysselin hihnat kulki elokuussa varsin lepotilassa, kunnes Afganistanin katastrofaaliset tapahtumat toivat 20 vuoden länsimaisen väliintulon vähemmän kuin voittoisaan paniikkitäyteiseen ja häikäilemättömään poistumiseen. "Länsi" on särkyneessä sotkussa, luottamus kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Von der Leyenin komissio esitti itsensä "geopoliittiseksi", Bidenin hallinto julisti "Amerikan takaisin!" - ja silti täällä ollaan. Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että asiat eivät ole koskaan niin huonoja, etteivät ne voisi muuttua pahemmiksi. Talebanien voitto ja julma muistutus siitä, että ISIS ei ole kadonnut, auttaa niitä, jotka tukevat heidän ihanteitaan muualla. Se ei ole kaunis kuva, mutta Euroopalla ja laajemmalla "länsimailla" on oltava rohkeutta paremmasta itsestään, joka puolustaa oikeuksia, demokratiaa, oikeusvaltiota ja vaurautta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Mainos

Ensi viikolla ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat epävirallisiin neuvostoihin keskustelemaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksista. Vakava epävakaus lähellä kotia Pohjois -Afrikassa, Libanonissa ja Valko -Venäjällä - muun muassa - ja tietysti Afganistanissa.

Puolustusministerit kokoontuvat keskustelemaan EU: n strategisesta kompassista. Tavoitteena on saada täydellinen asiakirja marraskuuhun mennessä. viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että EU: n on otettava enemmän vastuuta ja yhteistoimintaa turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

Tiistaina (31. ottaa vastaan ​​miljoonia pakolaisia, jotka tarvitsevat enemmän taloudellista tukea.

Mainos

Lain sääntö

On vaikea olla majakka oikeusvaltioperiaatteelle ulkomailla, jos omat ainesosat repivät iloisesti normeja, mikä vie minut Puolaan ja Unkariin, jossa pysähtyneisyys on säilynyt kesän aikana.

Von der Leyen torjui Euroopan parlamentin jäsenet ja oikeudelliset asiantuntijat viiden sivun kirjeessä, jossa luetellaan, kuinka Unkari on rikkonut kuutta kahdeksasta oikeusvaltioperiaatteesta, jotka liittyvät EU: n talousarvion käyttämiseen, ja sen vuoksi sen pitäisi käynnistää äskettäin lyöty oikeusvaltion ehto mekanismi varojen väärinkäytön estämiseksi. Von der Leyen kirjoitti, että parlamentin jäsenet eivät olleet esittäneet riittävästi todisteita rikkomuksista ja että komissiota "ei ole asianmukaisesti kehotettu toimimaan".

Puolan laskupäivä 16. elokuuta ei ollut tapahtuma, ja komission päämaja varoitti edelleen. Ei voi olla ajattelematta, että komission oikeudellisessa yksikössä on joku, jonka seinään on kehystetty Douglas Adamsin lainaus: ”Rakastan määräaikoja. Rakastan sitä mölyävää melua, jota he aiheuttavat kulkiessaan ohi. ”

Komissio potkaisi tölkin tielle, kun he "lukivat ja analysoivat" Puolan vastausta. Varapresidentti Jourova vierailee Puolassa maanantaina (30. elokuuta). Oikeusministeri Zbigniew Ziobron äänet eivät ole rohkaisevia, ja he twiittasivat äskettäin, että EU on käynnissä "hybridisodassa" EU: ta vastaan. 

Sillä välin Slovenia pysähtyy edelleen asettamaan syyttäjiä Euroopan syyttäjänvirastoon, ja Slovenian pääministeri Jansa estää ehdokkaat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa