Liity verkostomme!

Ulkoisen avun

EU airlifts lisää humanitaarista toimituksia Keski-Afrikkalainen tasavalta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20140123_bigKeski-Afrikan tasavallassa jatkuvan kriisin keskellä Euroopan unioni kuljettaa jälleen kiireellistä humanitaarista apua maahan. Tänään kone kuljetti 80 tonnia avustustarvikkeita Nairobista, Keniasta, Keski-Afrikan tasavallan pääkaupunkiin Banguiin, mukaan lukien hätäsuoja, peitot ja perustarvikkeet, kuten saippua ja keittiövälineet.

"Tämän kriisin aiheuttamat humanitaariset tarpeet ovat valtavat - koko väestö kärsii", sanoi kansainvälisen yhteistyön, humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaari Kristalina Georgieva. "Vasta muutama päivä sitten keräsimme melkein puoli miljardia dollaria lupauksia tuoda vielä enemmän apua pitkään kärsiville keski-afrikkalaisille, joista yli puoli miljoonaa on karkotettu kotinsa yksin Banguissa. Jatkamme kaikki mitä voimme niin kauan kuin se kestää. "

"Kun väkivalta jatkuu ja tarpeet ovat edelleen valtavat, turvallisuus ja humanitaarinen pääsy kaikkein heikoimmassa asemassa oleville sekä pääkaupungissa että sen ulkopuolella on kiireellinen prioriteetti."

Mainos

Tausta

Keski-Afrikan tasavalta kuuluu maailman köyhimpien maiden joukkoon, ja se on joutunut vuosikymmenen pituiseen aseelliseen konfliktiin. Joulukuussa 2013 lisääntynyt väkivalta pahentaa tilannetta, ja tänään puolet 4.6 miljoonan väestöstä tarvitsee välitöntä apua. Lähes miljoona ihmistä on joutunut kotiseudultaan siirtymään, joista puolet vain pääkaupungissa Banguissa. Yli 245 000 keski-afrikkalaista on etsinyt turvaa naapurimaihin.

EU on maan suurin avunantaja, sillä se oli 76 miljoonaa euroa vuonna 2013. Euroopan komission humanitaarinen apu on kolminkertaistunut viime vuonna 39 miljoonaan euroon. Komissio on järjestänyt toistuvia lentorahtioperaatioita maahan helpottaakseen avustusmateriaalien ja henkilöstön sijoittamista. Alueen eurooppalaisten humanitaaristen asiantuntijoiden ryhmä seuraa tilannetta, arvioi tarpeita ja valvoo kumppaniorganisaatioiden varojen käyttöä.

Mainos

Lisätietoja

EU: n ja YK: n humanitaarinen apu

Euroopan komission humanitaarinen apu ja pelastuspalvelu

Komissaari Georgievan verkkosivusto

 

Konfliktit

EU ilmoittaa € 18 miljoonaa euroa humanitaarista apua varten #Ukraine

Julkaistu

on

ukraina-1dec2013Tänään (20 helmikuu) komissaari humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan Christos Stylianides on ilmoittanut lisärahoitusta kärsivien konfliktista itäisessä Ukrainassa vierailunsa aikana maahan.

Tänään humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaari Christos Stylianides on ilmoittanut lisärahoitusta kärsivien konfliktista itäisessä Ukrainassa vierailunsa aikana maahan.

"Äskettäinen väkivallan lisääntyminen Itä-Ukrainassa ja sen vaikutukset siviiliväestöön ovat erittäin huolestuttavia. Täällä tänään Bakhmutissa haluan sanoa ukrainalaisille: et ole yksin. Kaikkia apua tarvitsevia siviilejä on autettava yhteyslinjan molemmin puolin. Uusi apupakettimme auttaa Itä-Ukrainan humanitaarisia kumppaneita kattamaan kiireelliset lääketieteelliset, turvakoti-, vesi- ja sanitaatiotarpeet. On ratkaisevan tärkeää, että apu toimitetaan kaikille konfliktista kärsiville haavoittuville ihmisille nopeasti, turvallisesti ja puolueettomastikomissaari Christos Stylianides sanoi.

Mainos

Euroopan komissio tarjoaa humanitaarista apua heikoimmassa asemassa oleville yhteisöille riippumatta siitä, missä konfliktialueella he elävät tai ovat paenneet. Noin 50% komission humanitaarisesta avusta kohdennetaan tarvitseville ihmisille hallitsemattomilla alueilla.

Yhdessä rahoitus suoraan jäsenmaiden, EU kokonaisuutena on ohjannut yli € 399 miljoonaa euroa humanitaarista ja talteenotto tukea niille konfliktista kärsiville alusta lähtien 2014.

Arviolta 2.8 miljoonaa ihmistä syrjäytyvät ja tarvitsee humanitaarista apua Ukrainassa ja naapurimaissa.

Mainos

Monimutkainen kriisi itäisessä Ukrainassa on dramaattinen vaikutus sairastuneiden ja kielteisiä vaikutuksia naapurimaihin. Viimeaikaiset väkivallan lisääntymisestä Donbas osoittaa konflikti ei ole läheskään ratkaistu. Raskaiden taistelujen läheisyydessä Adviivka on 29 tammi-5 Helmikuu on johtanut 17,000 asukkaat ilman vettä, sähköä että lämpöä melkein viikon.

Koska elpyminen väkivallan, EU on tarjonnut tukea humanitaarisen kumppaneita, jotka eivät antaneet heidän apua asukkaille Avdiivka ja muiden hiljattain tuhoalueilla. Aikaansaatu tuki sisältää juomaveden, polttoaine, kynttilöitä, taskulamput, patjat, talvivaatteita, rakennusmateriaalit, lääkkeet ja lääketieteelliset laitteet.

Komissio tukee myös Ukrainan pakolaisten Venäjällä ja Venäjällä että kansalliset Punaisen Ristin kyseisissä maissa. Kaikki EU: n humanitaarinen apu perustuu yksinomaan tarpeisiin kärsivän väestön.

Ihmiset, jotka asuvat kuin valtion hallinnassa oleville alueille ja molemmin puolin linjaa kontakti, paluumuuttajien, pakolaisia ​​ja sisäisiä pakolaisia ​​(IDP) on pulaa olennaiseen, kuten ruokaa, lääkkeitä ja terveydenhuollon, perus-esineet, puhdasta vettä ja suojaa . Peruspalvelut eivät ole käytettävissä kaikilla alueilla seurauksena vahinkoa infrastruktuuria, sähköverkkoon ja vesijärjestelmät ja nousu markkinahintojen.

EU: n humanitaarinen apu kohdistuu konfliktista kärsiville ihmisille, jotka asuvat hallitusten ulkopuolisilla alueilla ja molemmilla puolilla yhteydenpitoa pakolaisiin ja konfliktialueilta paenneisiin sisäisiin pakolaisiin sekä paluumuuttajille. EU: n humanitaarinen apu jaetaan usein käteisenä ja lahjakortteina, mikä mahdollistaa maksimaalisen tehokkuuden ja suojelee kärsineiden ihmisten ihmisarvoa. Vastaanottajat voivat ostaa välttämättömiä tavaroita paikallisista kaupoista ja markkinoilta, mikä tukee paikallista taloutta.

Lisätietoja

EU: n humanitaarinen apu Ukrainalle: http://ec.europa.eu/echo/files/aid/countries/factsheets/ukraine_en.pdf

Continue Reading

Turvapaikkapolitiikka

#Plenary: Euroopan parlamentti keskusteli PNR, Turkki, tietosuojan ja Panama paperit Strasbourgissa

Julkaistu

on

By

EduskuntaParlamentti hyväksyi sopimuksen jakamisesta matkustajarekisteritietojen auttaa taistelussa terrorismia ja keskustellaan terrorismin toimenpiteiden aikana tapahtumarikkaan täysistunnossa Strasbourgissa viime viikolla (11-15 huhtikuu). He myös keskustelu paljastukset Panama paperit osoittavat, miten pöytälaatikkoyhtiöiden käytetään välttää verojen maksaminen sekä muuttoliike Turkin kanssa. Lisäksi uudet säännöt antaa ihmisille enemmän valtaa henkilötietojaan hyväksyttiin.

Mepit äänestivät tiistaina kannattavat keskitettyä turvapaikkajärjestelmän jotta EU hallitsemaan paremmin muuttovirrat ja turvapaikanhakijoita.

- muuttoliike sopimus EU: n ja Turkin välinen yhteistyö on epätäydellinen, mutta kaikkein realistisin väline tilanteen ratkaisemiseksi, sanottiin monilta Euroopan parlamentin jäseniltä 13-huhtikuussa käydyssä keskustelussa. He myös ilmaisivat huolensa tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltiosta vuonna 2003 Turkki in keskustelun edistymisestä maan kohti EU: n jäsenyyttä keskiviikkona iltapäivällä.

Mainos

Parlamentin jäsenet keskustelivat tiistaina Panaman asiakirjoista veronkierron havaitsemisesta offshore-yhtiöiden kautta ja kehotettiin lisäämään toimenpiteitä verotuksen avoimuuden parantamiseksi. Lisäksi Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz ja poliittisten ryhmien johtajat sopivat, että parlamentti perusti tutkimusvaliokunnan tutkia Panama paperit.

Parlamentti hyväksyi 14-huhtikuussa uusia sääntöjä, jotka antavat yrityksille oikeussuojaa varkauksilta tai väärinkäytöltä liikesalaisuudetVaikka myös takeet toimittajien ja ilmiantajien.

Pakolaiskriisi tarvitsee yhteisiä ratkaisuja, sanoi Portugali puheenjohtaja Marcelo Rebelo de Sousa aikana muodollisen osoite eduskunnalle 13 huhtikuussa.

Mainos

Sopimus käytöstä matkustajarekisteritietojen (PNR) hyväksyi parlamentille 14 huhtikuussa. Direktiivissä luodaan yhteiset säännöt lentoyhtiöiden jakaa tietoja kansallisten viranomaisten apua terrorismin ja vakavan rikollisuuden.

Toimenpiteet terrorismin viimeaikaisten iskujen Pariisissa ja Brysselissä keskusteltiin edustajien kanssa komission ja neuvoston 12 huhtikuussa.

Parlamentti hyväksyi € 100 miljoonaa hätäapu Pakolaisten EU: ssa ja € 2 m palkata uutta henkilöstöä EU poliisiin Europolin terrorisminvastaisia ​​keskustaan ​​12 huhtikuussa.

Toteuttamat toimenpiteet Puolan hallitus ovat johtaneet maan perustuslakituomioistuimen todelliseen halvaantumiseen, mikä on vaaraksi demokratialle ja oikeusvaltioperiaatteelle, totesivat parlamentin jäsenet 13. huhtikuuta hyväksymässään ei-sitovassa päätöslauselmassa.

Parlamentin jäsenet hyväksyivät 14. huhtikuuta Euroopan uudistuksen tietosuojasääntöjä antaa internetin käyttäjille enemmän hallita henkilötietoja.

Continue Reading

Tuki

Maailman terveyspäivä: "Terveydenhuollon peruspalvelujen on oltava kaikkien saatavilla"

Julkaistu

on

20150401PHT40051_originalJokaisen tulisi voida nauttia perusterveydenhuollon palveluista asuinpaikastaan ​​riippumatta. © BELGA / AGEFOTOSTOCK / M.Alam
Maailman terveyspäivä on merkitty joka vuosi 7. huhtikuuta, mikä on ihanteellinen tilaisuus tuoda esiin, mitä on vielä parannettava. "Perusterveydenhuollon palveluiden on oltava kaikkien saatavilla tuloista riippumatta", sanoi parlamentin kehitysyhteistyövaliokunnan puheenjohtaja, Iso-Britannian S&D -jäsen Linda McAvan. Vuosien varrella parlamentti on yrittänyt vahvistaa terveydenhuoltojärjestelmiä eri puolilla maailmaa.

Huhtikuu on omistettu myös terveyskysymyksille osana vuotta 2015, joka on Euroopan kehityksen vuosi. Hyvän terveyden merkitystä korostivat myös kolme kahdeksasta vuosituhattavoitteesta - jotka ovat konkreettisia tavoitteita kansainvälisille kehitystoimille tähän vuoteen asti - ja jotka keskittyvät terveysasioihin: lasten kuolleisuus, äitien terveys ja HIV / AIDS, malaria ja tuberkuloosiepidemiat. Viimeisen viime vuoden Ebolan taudinpurkaus osoitti myös ongelmat, joita terveydenhuollon tarjoajat kohtaavat kehitysmaissa.
McAvan sanoi, että oli monia ongelmia, joihin oli puututtava: "Tehokkaiden perusterveydenhuoltopalvelujen tarjoaminen kaikille on yksi kehitysmaiden tärkeimmistä haasteista. Ebolan puhkeaminen Länsi-Afrikassa on selvästi paljastanut, että tietyissä osissa maailmaa näistä palveluista puuttuu vakavasti ja niitä on vahvistettava kiireellisesti. "Tilanteen parantaminen olisi kuitenkin vaikeaa, McAvan painotti. "Tämä edellyttää sekä investointeja että poliittista tahtoa sen varmistamiseksi, että lääkintähenkilöstö, infrastruktuuri ja laitteet ovat paikallaan ja että niitä voidaan ylläpitää pitkällä aikavälillä, ei vain hätätilanteissa. Perusterveydenhuollon palvelujen on oltava kaikkien saatavissa tuloista riippumatta. "

Mitä Euroopan parlamentti on jo tehnyt auttaakseen

Mainos

Euroopan parlamentti on kehottanut kohdentamaan avustuksia terveys- ja sosiaalipalveluihin. Se on onnistunut asettamaan 20 prosentin vähimmäisosuuden Latinalaisen Amerikan ja Aasian kehitysyhteistyön rahoitusvälineestä 2014–2020 Latinalaiselle Amerikalle ja Aasialle sosiaalisille peruspalveluille, erityisesti terveydenhuollolle ja koulutukselle, ja vaatii saman tavoitteen soveltamista Afrikalle annettavaan apuun , Karibian ja Tyynenmeren maat.

… Ja mitä se tekee

Parlamentti on vahvistanut, että terveys on perusihmisoikeus, ja se on vaatinut oikeudenmukaista, yleismaailmallista ja kestävää terveydensuojelua kiinnittäen erityistä huomiota äitien, vastasyntyneiden ja lasten kuolemien ehkäisyyn sekä auttaakseen sairauksia, kuten aidsia, tuberkuloosia ja malaria.

Mainos

McAvan sanoi, että parlamentti tukee jatkossakin hyviä terveyspalveluja: "Euroopan parlamentti pyrkii kehittämään tätä viestiä terveydenhuoltojärjestelmien vahvistamisesta ensisijaisena painopisteenä ja kehottaa terveydenhuoltoa olemaan keskeinen osa EU: n lähestymistapaa tänä vuonna käytävissä maailmanlaajuisissa neuvotteluissa. Vuosituhannen kehitystavoitteet ja niiden rahoittaminen. Omasta kokemuksestamme Euroopassa tiedämme, että terve väestö on perusta yhteiskuntiemme ja taloutemme kasvulle ja menestymiselle. Tämän Euroopan kehitysvuoden aikana on maailman yleinen haaste toimia yleisen terveydenhuollon kattavuuden toteuttamiseksi."

  

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa