Liity verkostomme!

Savukkeet

Irlanti johtaa tapa Euroopassa torjunnassa tupakointia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

savuke-300x259Irlannin parlamentti, Oireachtas, käynnisti tänään kuulemisen luonnoksesta kansanterveyslaskuksi, jossa otetaan käyttöön standardoidut tupakkapakkaukset. Jos lasku hyväksytään, Irlannista tulee ensimmäinen EU: n jäsenvaltio - toinen maa maailmassa Australian jälkeen -, joka kieltää tupakkatuotteiden pakkausmerkinnät.

Euroopan kansanterveysalan liittouma (EPHA) on lähettänyt avoimen kirjeen Oireachtasille: terveyden ja lasten komitean puheenjohtajalle, joka tukee Irlannin tavallisten pakkausten suunnitelmia. Kansanterveysyhteisön on onniteltava Irlantia tämän rohkean askeleen tupakan epidemian torjunnassa. Meidän on pyrittävä suojelemaan tulevia sukupolvia tupakkatuotteiden haitallisilta toimilta. Irlannin ponnistelujen tulisi toimia rohkaisevana esimerkkinä Euroopalle. Tupakkateollisuus on suunnitellut tupakkapakkaukset huolellisesti kohdistamaan kuluttajat, esimerkiksi ohuiden savukkeiden käyttö naisille ja tutkimus osoittaa, että värilliset pakkaukset houkuttelevat lapsia. Todisteet osoittavat, että varoitusviestit ja kuvavaroitukset kannustavat tupakoitsijoita lopettamaan ja tupakoimattomat olemaan koskaan aloittamatta tupakointia.

"Euroopan nuorilla on korkeimmat tupakointitasot maailmassa, korkeampien osuus sosioekonomisista ryhmistä ja nuorten naisväestön nousu" varoitti EPHA: n puheenjohtaja ja Euroopan naisten terveysinstituutin pääjohtaja Peggy Maguire. "Yhdistyneen kuningaskunnan kokemuksesta tiedämme, että tupakkateollisuus ryhtyy kovaan taisteluun standardoitujen pakkausten estämiseksi, muuttamiseksi tai viivästyttämiseksi. Siksi olemme tyytyväisiä Irlannin hallituksen sitoutumiseen suojella lapsia tupakan markkinoinnilta. Heidän kirkkaiden väriensä tupakointipakkaus ja markkinoinnin temput kiinnittävät huomion terveysvaroituksiin ja paljastavat savukkeet tappavina tuotteina, joita ne ovat " lisäsi Alison Cox Cancer Research UK: sta.

Uusi EU: n tupakkatuotedirektiivi (TPD), jonka Eurooppa-neuvosto ja Euroopan parlamentti ovat hyväksyneet, velvoittaa kuvan ja tekstin terveysvaroitukset kattamaan 65 prosenttia tupakkapakkauksista; EU: n jäsenvaltiot voivat kuitenkin toteuttaa tiukempia toimenpiteitä tupakkatuotteiden, kuten tavallisten pakkausten, sääntelemiseksi. Irlannissa tänään aloitetun pelkkää pakkausta koskevan kuulemisen pitäisi kannustaa muita EU: n jäsenvaltioita tehostamaan kansanterveystoimia, jotta tupakointi, joka on satojen tuhansien ihmisten vuosittaisten kuolemien syy, muutettaisiin Euroopassa vähemmän houkuttelevaksi.

Mainos

Savukkeet

Höyryttävät makukiellot ovat kansanterveyden puolustajien oma päämäärä

Julkaistu

on

Kanadan liittohallitus äskettäin julkaistu luonnos asetukseksi, jolla kielletään melkein kaikki e-savukkeiden maut koko maassa, vain tupakan ja mintun / mentolin maut jätetään koskematta. Ehdotuksen mukaan useimmat aromiaineet, mukaan lukien kaikki sokerit ja makeutusaineet, kielletään käyttämästä höyrytuotteissa, kirjoittaa Louis Auge.

Lasku on tarkoitettu tarkoitus on suojella kansanterveyttä tekemällä höyrystä vähemmän houkutteleva nuorille. Käytettävissä olevat todisteet viittaavat kuitenkin siihen, että toimenpide ei pelkästään voinut jäädä alle merkin, se voi itse asiassa aiheuttaa enemmän ongelmia kuin se ratkaisee, suostuttelu Sekä nuoret että aikuiset tupakoivat tavanomaisia ​​savukkeita, mikä on paljon haitallisempaa käytäntöä kuin höyrystäminen. Todellakin, äskettäin opiskella Yale School of Public Health (YSPH) ehdotti, että San Franciscon äänestyskierroksen jälkeen, kun maustetut vape-nesteet kiellettiin vuonna 2018, tupakointitaso nousi kaupungin koulupiirissä vuosien vakaan laskun jälkeen.

Jopa muuhun tupakkapolitiikkaan sopeutumisen jälkeen tutkimuksessa todettiin, että San Franciscon lukiolaisten todennäköisyys tupakoida tavanomaisia ​​savukkeita kaksinkertaistui maustettujen höyryjen kiellon seurauksena. Muut tutkimukset ovat puolestaan ​​havainnollistaneet, kuinka maut auttavat aikuisia käyttäjiä hylkäämään tavanomaiset savukkeet - yksi 2020 opiskella havaitsi, että maustettuja e-savukkeita käyttäneet aikuiset lopettivat tupakoinnin todennäköisemmin kuin mauttamattomia (tai tupakalla maustettuja) e-savukkeita käyttävät.

Mainos

Vielä hämmästyttävämpää on se, että Kanadan oma e-savukkeiden makua koskevan kiellon arvioinnissa myönnetään, että toimenpide aiheuttaisi todennäköisesti joidenkin aikuisten tupakoinnin enemmän. Jotkut yli 20-vuotiaat kuluttajat, jotka käyttävät tällä hetkellä maustettuja höyrytuotteita, Health Canada tunnustettu, ei korvaisi suosimansa makuja tupakalla tai mintulla maustetuilla sähköisillä savukkeilla, vaan päättäisi ostaa tavallisempia savukkeita.

Hämmästyttävä pääsy Kanadan viranomaisilta tuo todella tosiasian, että makukiellot johtavat melkein varmasti siihen, että osa käyttäjistä hylkää höyrylaitteidensa ottamaan tavanomaiset savukkeet sen sijaan - mikä saattaa vahingoittaa kansanterveyttä. Sen pitäisi olla jyrkkä varoitus Atlantin takana oleville maille, koska useat Euroopan hallitukset, mukaan lukien Suomi ja Viro ovat jo tehneet kielletty höyryttävät maut - tai pyrkivät raivokkaasti edistämään vastaavaa lainsäädäntöä.

Alankomaat on yksi tällainen esimerkki, jossa terveyssihteeri Paul Blokhuis ilmoitti viime kesänä, että hän aikoi kieltää kaikki muut tupakka-vape-maut maassa. Julkinen kuuleminen aiheesta Drew ennätysmäärässä vastauksia ja saavutti melkein yksimielisen yksimielisyyden: ylivoimainen 98% vastaajista vastusti kieltoa. Siitä huolimatta Blokhuisin toimenpiteet voisivat tulla voimaan jo ensi vuonna.

Mainos

Muutto on paradoksaalista muuten liberaalille maalle, sillä Alankomaat ajaa samanaikaisesti suuria tupakoinnin lopettamiseen tähtääviä kampanjoita, kuten PYSÄYTÄ lokakuu saada tupakan käyttäjät sammuttamaan savukkeensa lopullisesti. Kieltämällä maustetut e-savukkeet Alankomaat riskejä

vaarantaa tämän kehityksen ja lähettää tupakoitsijat pois höyrystä - käytäntö, joka on Englannin kansanterveystutkimuksen mukaan karkeasti 95% vähemmän haitallinen kuin palavan tupakan tupakointi.

Se, että nämä makukiellot uhkaavat työntää tupakoitsijat takaisin palavien tupakkatuotteiden luokse, voi aiheuttaa katastrofin EU: n pyrkimyksille saada aikaan tupakaton sukupolvi vuoteen 2040 mennessä. Huolimatta kansanterveysviranomaisten huomattavista ponnisteluista, on edistytty tämän tavoitteen saavuttamisessa vähemmän kuin lupaavia: 23% koko väestöstä edelleen käyttää tavanomaisia ​​savukkeita, ja melkein kolmasosa eurooppalaisista nuorista tupakoi. Euroopalla on nyt alle 20 vuotta aikaa auttaa lähes 90 miljoonaa tupakoitsijaa luopumaan tapasta.

Tämän tavoitteen saavuttamatta jättämisellä voi olla vakavia seurauksia kansanterveydelle. Yli 700,000 XNUMX kaikkialla Euroopassa Kuolemat vuosittain ja neljännes kaikista syöpistä johtuu tällä hetkellä tupakoinnista; ei ole yllättävää, että ryhmä haluaa poistaa "suurimman mahdollisen vältettävissä olevan terveysriskin" kaikin mahdollisin keinoin. Sellaisena Tupakkatuotedirektiivi on ollut aktiivinen puolen vuosikymmenen ajan ja käyttää useita työkaluja tupakoitsijoiden estämiseksi, mukaan lukien terveysvaroitukset, jäljitys- ja koulutustoiminnot.

Kaikki nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan ole laskeneet tupakoinnin määrää riittävästi, ja Euroopan korkeimmat virkamiehet ovat tehneet niin tunnustettu että savuttoman sukupolven unelman saavuttamiseksi tarvitaan merkittäviä lisätoimenpiteitä. Kuten tutkimukset ovat osoittaneet ja Health Canada on nyt myöntänyt, kieltämällä juuri nämä maut tehdä Sähköiset savukkeet houkutteleva vaihtoehto tupakoitsijoille, jotka pyrkivät vähentämään terveysriskejä, mutta eivät halua tai eivät pysty lopettamaan nikotiinia kokonaan, pakottavat todennäköisesti monet kuluttajat ostamaan enemmän savukkeita. Jos tämä pysäyttäisi tai jopa kääntäisi tupakointitason laskun koko Euroopassa, maustekiellot voivat osoittautua dramaattiseksi kansanterveyden omaksi tavoitteeksi, mikä asettaa EU: n pyrkimykset hillitä tupakointia vuosia.

Continue Reading

Savukkeet

Tavalliset pakkaukset eivät ole ihmelääke päättäjät etsineet

Julkaistu

on

Uusi opiskella LUISS-kauppakorkeakoulun ja Rooman Deloitten tutkijat analysoivat tupakkatuotteiden sileiden pakkausten tehokkuutta Isossa-Britanniassa ja Ranskassa ja tekevät johtopäätöksen.

EU Reporter halusi tietää enemmän ja istui tutkijoiden kanssa.


EU Reportteri: Kiitos, että hyväksyt tämän haastattelun. Tämä on ryhmäsi toinen analyysi tavallisten pakkausten tehokkuudesta. Ensimmäistä kertaa katsoit Australiaa. Tällä kertaa keskityit Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja Ranskaan, kahteen maahan, jotka ottivat käyttöön tavalliset pakkaukset savukkeiden kulutuksen hillitsemiseksi kolme vuotta sitten. Voitteko esittää yhteenvedon siitä, miten lähestyt analyysia ja mitä menetelmiä raportissa käytettiin?

Mainos

Professori Oriani: Kiitos, että sait minut. Analyysimme perustuu savukkeiden kulutustilastoihin, jotka kattavat yli kolme vuotta tavallisten pakkausten täysimääräistä täytäntöönpanoa Isossa-Britanniassa ja Ranskassa. Toistaiseksi meidän on ainoa tietoinen tutkimus, joka on käyttänyt tietoja niin pitkältä ajanjaksolta.

Käytimme kolmea menetelmää arvioidaksemme, onko tavallisen pakkauksen käyttöönotolla merkittävä vaikutus savukkeiden kulutukseen molemmissa maissa.

Ensinnäkin teimme rakenteellisen rikkoutumisanalyysin testataksemme, johtaako tavallisen pakkauksen käyttöönotto muutokseen savukkeiden kulutustrendissä.

Mainos

Sitten teimme rakennemalliarvion vahvistamaan, voidaanko tavallinen pakkaus liittyä savukkeiden kulutuksen laskuun sen jälkeen, kun vaihtoehtoisia vaikuttavia tekijöitä, kuten hintaa, hallitaan.

Lopuksi arvioimme savukkeiden kulutuksen eroavaisuuksien regressioyhtälön, jonka avulla voimme arvioida tavallisen pakkauksen eroja Ranskassa ja Isossa-Britanniassa verrattuna vastaaviin maihin, joissa ei ole otettu käyttöön tavallista pakkausta.

EU Reportteri: Mitkä olivat tutkimuksen päähavainnot?

Professori Oriani: Huomasimme, että tavallisen pakkauksen käyttöönotolla ei ole ollut vaikutusta savukkeiden kulutuksen kehitykseen Isossa-Britanniassa tai Ranskassa.

Rakennemallin arviointi osoitti, että vaihtoehtoisten vaikuttavien tekijöiden hallinnan jälkeen tavallisella pakkauksella ei ole ollut tilastollisesti merkittävää vaikutusta savukkeiden kulutukseen molemmissa maissa. Lopuksi eroavaisuuksien regressio osoittaa, että tavallisilla pakkauksilla ei ole ollut vaikutusta Yhdistyneessä kuningaskunnassa, kun taas siihen liittyy tilastollisesti merkittävä 5 prosentin savukekulutuksen kasvu henkeä kohti Ranskassa, mikä on ristiriidassa säätö.

EU Reportteri: Se on erittäin mielenkiintoista. Joten todisteet eivät viittaa siihen, että pelkkä pakkaus vähentää savukkeiden kulutusta?

Professori Oriani: Tiedot yhdessä osoittavat, ettei ole näyttöä siitä, että pelkkä pakkaus vähentäisi savukkeiden kulutusta millä tahansa tasolla. Yksikään käytetyistä malleista ei osoittanut savukkeiden kulutuksen vähenemistä pelkän pakkauksen takia Isossa-Britanniassa ja Ranskassa.

Ja todellakin tutkimuksemme löysi joitain todisteita savukkeiden kulutuksen kasvusta Ranskassa, mikä viittaa siihen, että pelkällä pakkauksella voi olla ollut haitallinen vaikutus tupakointitasoon.

Meidän on myös pidettävä mielessä ne tupakoitsijat, jotka siirtyivät vaihtoehtoisiin tuotteisiin, kuten sähköisiin savukkeisiin tai lämmitettyihin tupakkatuotteisiin. Analyysimme ei sisällä niitä. Se, että havaitsimme, että tavallisilla pakkauksilla ei ollut vaikutusta edes ottamatta huomioon siirtymistä vaihtoehtoisiin nikotiinituotteisiin, vahvistaa tuloksia, joiden mukaan tavallinen pakkaus on tehoton.

EU Reportteri: Mainitsin ensimmäisen tutkimuksesi aiemmin. Voitteko verrata Australian tavallisen pakkaamisen tutkimuksen tuloksia Ison-Britannian ja Ranskan tutkimusten tuloksiin? Mitä johtopäätöksiä voimme tehdä tällaisesta vertailusta?

Professori Oriani: Tämän raportin tulokset ovat yhdenmukaisia ​​edellisen tutkimuksen kanssa, joka esitettiin tavallisen pakkauksen vaikutuksesta savukkeiden kulutukseen Australiassa. Käytimme samaa menetelmää ja päädyimme yhdessä mallissamme siihen tulokseen, että pelkkä pakkaus liittyy myös savukkeiden kulutuksen tilastollisesti merkittävään kasvuun siellä.

Tämä osoittaa, ettei ole mitään viitteitä siitä, että pelkkä pakkaus vähentäisi savukkeiden kulutusta. On myös joitain todisteita siitä, että pelkkä pakkaus voi johtaa korkeampaan tupakointitasoon, jota meidän on yritettävä välttää.

EU Reportteri: Kuinka suosittelet asiantuntijoina, että eurooppalaiset päättäjät lähestyvät tavallisen pakkaamisen aihetta?

Professori Oriani: Tutkimuksemme on tähän mennessä syvin ja kattava selvä pakkaaminen tavallisista pakkauksista Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Ranskassa, ja tutkimuksemme voi auttaa informoimaan eurooppalaisia ​​päättäjiä harkitsemaan, minkä tyyppisiä tupakoinnin torjuntatoimenpiteitä tulisi ottaa käyttöön. Tämä ja aiemmat tutkimuksemme eivät vahvista oletusta, että tavallinen pakkaus on tehokas toimintatapa savukkeiden kulutuksen vähentämiseksi. Eurooppalaisten päätöksentekijöiden, jotka arvioivat pelkkää pakkausta, tulisi ottaa tämä huomioon varmistaakseen, että heillä on kattava kuva tavallisen pakkauksen mahdollisesti haitallisista vaikutuksista ja kustannuksista.

Tutkimukseen pääsee tätä

Continue Reading

Savukkeet

Maailman tupakaton päivä 2021:

Julkaistu

on

”Tupakan käyttö on suurin yksittäinen vältettävä terveysriski. Se on ennaltaehkäisevän syövän johtava syy, ja 27% kaikista syöpistä johtuu tupakasta. Ehdotamme Euroopan lyövän syöpäsuunnitelman avulla rohkeita ja kunnianhimoisia toimia ehkäisemiseksi tupakan käytön vähentämiseksi. Olemme asettaneet hyvin selvän tavoitteen - luoda savuton sukupolvi Eurooppaan, jossa alle 5 prosenttia ihmisistä käyttää tupakkaa vuoteen 2040 mennessä. Tämä olisi merkittävä muutos verrattuna nykyiseen noin 25 prosenttiin. Tupakan käytön vähentäminen on ratkaisevan tärkeää tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Ilman tupakan käyttöä yhdeksän kymmenestä keuhkosyöpätapauksesta voitaisiin välttää.

"Monet, ellei suurin osa tupakoitsijoista, ovat yrittäneet lopettaa jossakin elämänsä vaiheessa. Viimeisin Eurobarometri[1] luvut puhuvat puolestaan: jos onnistumme tukemaan tupakoitsijoita, jotka yrittävät lopettaa tämän onnistumisen, voimme jo puolittaa tupakoinnin yleisyyden. Toisaalta kolme neljästä tupakoitsijasta, jotka lopettivat tai yrittivät lopettaa, eivät käyttäneet apua.

"COVID-19-kriisi on tuonut esiin tupakoitsijoiden haavoittuvuuden, sillä heillä on jopa 50% suurempi riski sairastua vakaviin sairauksiin ja kuolemaan viruksesta, mikä on saanut miljoonat heistä haluamaan lopettaa tupakan. Mutta lopettaminen voi olla Voimme tehdä enemmän auttaaksemme, ja juuri tästä on kyse tämän vuoden maailman tupakkapäivästä - sitoutuminen lopettamiseen.

Mainos

"Meidän on lisättävä motivaatiota jättää tupakointi taakseen. Tupakoinnin lopettaminen on win-win-tilanne kaikenikäisille aina. Meidän on tehostettava peliä ja varmistettava, että EU: n tupakkalainsäädäntöä noudatetaan tiukemmin, etenkin alaikäisille suuntautuvan myynnin osalta. ja tupakoinnin lopettamiseen tähtäävät kampanjat. Sen on myös pysyttävä mukana uudessa kehityksessä, oltava riittävän ajan tasalla vastaamaan uusien tupakkatuotteiden loputtomaan markkinoille pääsyyn.Tämä on erityisen tärkeää nuorempien ihmisten suojelemiseksi.

"Viestini on yksinkertainen: lopettaminen säästää elämääsi: jokainen hetki on hyvä lopettaa, vaikka olisit tupakoinut ikuisesti."

[1] Eurobarometri 506. Eurooppalaisten suhtautuminen tupakkaan ja sähköisiin savukkeisiin. 2021

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa