Liity verkostomme!

EU

Lausunto: Making tapauksessa Eurooppa 2.0

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

B1A9DAD842BD76416C77CD9CDCFFD019-mainCristian Gherasim

On tärkeää muistaa, kuinka äskettäinen koko tietomurros on. Viisitoista vuotta sitten arabimaailma oli kiistattomien hallintojen kannassa. Tunisiassa tai Egyptissä kaikki, mitä silloin kuulit ja voitit lukea, oli hallituksen propaganda, päivittäinen katsaus Hosni Mubarakin, Ben Alin tai kuka tahansa hallitsevan suuriin tekoihin.

Ensin tuli satelliitti-tv, sitten Internet-vallankumous, joka tarjosi suljetuille yhteiskunnille mahdollisuuden nähdä ympäröivän maailman. Mutta mikä todella mursi valtion tiedon monopolin, oli niin kutsuttu sosiaalisen verkostoitumisen vallankumous. Päivän voimamiehet eivät enää olleet vastuussa ihmisten oikeudesta tietää ja ilmaista mielipiteensä. Siitä lähtien, mikä oli ollut "yksi monille" -järjestelmä tiedon jakamiseksi, muuttui nopeasti "monille monille" -järjestelmäksi.

Mainos

Seuraukset ovat osittain käsittämättömiä. Ei vain sosiaalinen media saa meidät keksiä uusia tapoja, joilla valta leviää massoihin ja salaisuuksiin. Ilmiantajat johtavat nyt myös taistelua täydellisen julkistamisen puolesta ja paljastavat yleisölle kaiken maailmanlaajuisista valvontakäytännöistä petoksiin, korruptioon ja sotilaallisiin väärinkäytöksiin. Koko maailma, joka on kerran ollut salassa, avautuu kaikille ihmisille planeetalla. Tieto tai ainakin osa siitä ei ole enää erittäin voimakkaiden ominaisuuksien ominaisuus. Hallituksen on rangaistava yksityisyyden suojan loukkauksista, ja nyt heidän on vastattava ihmisille, joita he pitivät välilehtiään. Pyydettyjen punakätisten järjestelmien odotetaan hillitsevän näitä käytäntöjä, kun kansalaiset oppivat nopeasti pitämään silmällä johtajiensa vähemmän kuin kunniallisia tekoja.

Poliittinen voima luovuttaa vähitellen yhden halutuimmista piirteistään: hallita tietovirtaa. Vanhat viestinlähetystavat hajotetaan nopeasti. Vallankumoukset alkoivat takavarikoida radioaseman tai TV-aseman, koska se antoi hallitusta vastaan ​​kapinallisille mahdollisuuden lähettää viestinsä massalle - tietoa virtasi yhdestä moniin.

Sosiaalisen median myötä nykypäivän tekniikka luo järjestelmän, jossa kukaan ei ole vastuussa tiedoista. Internetin havainnollistama "monta monelle" on järjestelmä, jossa kaikki ovat yhteydessä toisiinsa, mutta kukaan ei ole hallinnassa. Tällainen järjestelmä auttaa yksilöä, rikkomalla järjestelmän monopolin tiedoilla ja sallimalla kansalaisten kumota kaikki hallituksen asettamat valheet.

Mainos

Toiseksi sosiaalisten verkostojen avulla ihmiset voivat organisoitua eri tavalla. Tästä on tullut uusien kansalaisaktivistien silmän silmä. He eivät enää tunne olevansa kiinni jäsenneltyjen yksilöiden ryhmittelyssä. Ennen sosiaalisen verkostoitumisen syntymistä jokainen oppositioliike oli järjestetty heijastamalla sitä hallintoa, jota vastaan ​​se seisoi: yhdistyi eliitin ympärille, runsaasti resursseja ja osa tiedotusvälineitä heidän puolellaan keinona välittää viesti ja valtarakenne.

Sosiaalisen verkostoitumisen kautta luodut sosiaaliset liikkeet eivät enää aiheuta tätä sijoitusjärjestelmää. Sosiaalinen verkostoituminen hajottaa hierarkiat ja monopolit mielenosoitusoikeudessa. Internetin kautta kokoontuvat sosiaaliset aktivistit luovat liikkeitä nopeammin, entistä paremmin ja tehokkaammin. Tällaiset liikkeet kestävät yleensä pidempään kuin perinteiset, kun liikettä syntyy jatkuvasti, mikä tekee suuresta joukosta ihmisten mobilisoinnin nopeampaa ja helpompaa.

Traditionistit pitävät edelleen Internetissä luotuja liikkeitä kaoottisina ja järjestäytyneinä. Viime vuosien kokemus kiistää tällaiset väitteet. Sosiaalisten verkostojen avulla luodut liikkeet ovat osoittautuneet merkittäviksi vaikuttavuudellaan muutoksen aikaansaamiseksi. Occupy Gezi -protestit Turkissa onnistuivat keräämään yli 3.5 miljoonaa turkkilaista, jotka osallistuivat yli 5000 mielenosoitukseen eri puolilla maata, jotka kesti reilusti yli seitsemän kuukautta. 10. huhtikuuta 2013 hashtag turkkilaisessa twittersfäärissä pyysi seuraajia "seisomaan" (# ayagakalk). Kutsu tuli pieneltä aktivistiryhmältä, joka yritti suojella Gezi-puistoa Taksim-aukiolla vastaan ​​suunnitelmia rakentaa alueelle ostoskeskus. Kukaan ei odottanut, että tämä pieni tapahtuma muuttuisi maan tasavallan historian suurimmaksi mielenosoitukseksi.

Kaikki avautuneiden mielenosoitusten tärkeät hetket tallentuivat ja jakautuivat sosiaalisiin verkostoihin. Merkittävää oli nopeus, jolla mielenosoittajat järjestivät Facebookissa ja Twitterissä, käyttävät sosiaalisen median taustakanavana hajottaakseen viestinsä. Samalla roolilla soitettiin sosiaalinen media Romaniassa, kun kansalaisyhteiskunta herätti ympäristöasioita. Perinteisten medioiden ollessa melko huomaamattomia mielenosoittajien ahdingosta sosiaalisen median tuli paikka, jossa kaikki kokoontuivat yhteen ja ilmaisivat surunsa.

200,000 ihmiset valittaa kaikkialla Romaniassa ja ulkomailla vastaan ​​projektin tarkoitus muuttaa Rosia Montana suurimmaksi syanidia kullan etsintä Euroopassa. Liike oli ollut aktiivinen ennen, useita vuosia, mutta ei niin laulu. Sen vaikutus ja laajuus ovat huomattavasti suurennettu avulla sosiaalisen median. Profiilia mielenosoittajien ja heidän sosiaalisen median kannattajat ovat melko samanlaisia ​​Turkissa ja Romaniassa, että ne hallitsevat nuoria, hyvin koulutettuja henkilöitä. Verrattuna muihin protestit, joka pidettiin Bukarestissa, talvella 2012, nämä protestit ovat eri ihmiset aluksella: enimmäkseen keskiluokan, teknologiaa hyödyntävän ja nuorempia. Samanlainen Turkin mielenosoittajien ne ovat hyvin kytketty yli sosiaalisia verkostoja. Toisin arabikevään molemmat liikkeet ovat syttynyt poliittisia eivätkä taloudellisista syistä. Oikeusvaltio on tärkeämpää, sekä pitämällä poliittisia lupauksia.

Sosiaalinen media on ollut molemmissa tapauksissa yhteinen työkalu. Facebookilla ja Twitterillä oli keskeinen rooli mielenosoituksen helpottamisessa, mutta myös kansallisten ja kansainvälisten kysymysten edistämisessä. Protestorit toimivat ei-hierarkkisen rakenteen mukaisesti ilman virallista johtajaa. He taidokkaasti pitivät yleisön tietoisena ja sitoutuneena Facebookin kautta.

Lisää että 17 miljoonaa tweets lähetettiin kymmenen ensimmäisen päivän protestin Turkin kautta #occupygezi ja sen turkki version. Vaikka luvut ovat pienemmät #rosiamontana ja #unitisalvam johtuen eri syistä, kuten rajallinen kansainvälisen median huomion, vaikutus sosiaalisen median oli yhtä merkittävä Romanian tapauksessa, että on paljon sosiaalista myötätuntoa mielenosoittajat online maailman. Viestit, kuvat ja videot olivat hyvin aktiivisesti leviää sosiaalisten verkostojen kautta sekä Turkin ja Romaniassa.

Viime vuosina sosiaaliset verkostot muuttui kärki miekka, kun se tulee anti-kaivos aktivistit kiskoilta projekteja ja saada viesti perille. Ei vain Romaniassa, mutta myös Kanadassa ja Perussa aktivistit ovat onnistuneet häiritä hankkeisiin valjastaa voiman sosiaalisen median. Aktivisti kyky järjestää on kymmenkertaistunut kaikuvat poliittinen vaikutus, että sosiaalisten verkostojen oli kaikkialla arabimaailmassa.

Kuten mainittiin, Rosia Montana tarjoaa kertoo tarinan miten sosiaalisen median siirtyi voimatasapaino kun aktivistit alkoivat Facebookin järjestää mielenosoituksia eri puolilla maata.

Vaikka oppositiota vastaan ​​Rosia Montana alkoi näkyä muutaman vuoden takaisemmaksi, se vain nosti vauhtia kun hallitus osoitti tukensa kaivokselle. Aktivistit mobilisoivat nopeasti Facebookissa ja päiviä tuhannet osuivat kaduille.

Mielenkiintoista tässä tapauksessa on se, että kaivosjohtajat tietävät tarkalleen sosiaalisen median vaikutuksen mielipiteiden luomiseen ja etsivät tapoja pettää sitä. Kun heiltä kysytään, mitä mieltä he ovat mielenosoittajien järjestämisestä verkossa, he mainitsevat sosiaaliset verkostot syyllisiksi, jotka auttavat levittämään sosiaalisia levottomuuksia ja jotka puolestaan ​​rohkaisevat hallituksia tekemisissä kaivosyhtiöiden kanssa. Romanian mielenosoituksen keskuksessa oleva kaivosyhtiö käyttää myös Facebookia - sen romaniakielisellä sivulla on yli 700,000 XNUMX tykkäystä. Yritys sanoo, että sillä on paikallisten ihmisten tuki ja miinojen kannattajat ovat järjestäneet joitain omia mielenosoituksiaan vuosien varrella, vaikkakaan läheskään vastustajiensa mittakaavassa.

Se on laajalle levinnyt pääsy Internetiin, joka tekee sosiaalinen media niin tehokas työkalu. Voit olla varma, sosiaalinen media ei ole järjestäminen työkalu kaikki konfliktit. Se ei ole ihmelääkettä saada ihmiset aina koota oikea syitä, mutta selvästi nykypäivän tietotekniikan vaikutus on hajottaa valtiot, yritykset monopoli tiedonkulkua. Sosiaalinen media voi näyttää maailmalle, mitä on tekeillä ja ehkäistä vaaratilanteita. Tämä on saanut olla hyvä yksilön ja huono diktaattoreille.

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

EU

Viikko edessä: Varoitus on esivarressa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič esittelee komission toisen vuosittaisen strategisen ennakointiraportin keskiviikkona (8. syyskuuta). Raportti tulee viikkoa ennen komission puheenjohtajan vuosittaista ”EU: n tila” -puhetta. Aloite on osa pyrkimystä varmistaa, että EU on kestävä haasteiden edessä, mutta kykenee myös valmistautumaan sisällyttämällä ennakoinnin kaikkiin päätöksenteon osa -alueisiin. Vuoden 2021 raportissa tarkastellaan rakenteellisia globaaleja megatrendejä kohti vuotta 2050, jotka vaikuttavat EU: hun, ja yksilöidään alueita, joilla EU voisi vahvistaa maailmanlaajuista johtajuuttaan. 

Tiistaina (7. syyskuuta) komissaari Hahn pitää lehdistötilaisuuden vihreiden joukkovelkakirjojen puitteiden hyväksymisestä. EUGBS (eurooppalainen vihreiden joukkovelkakirjojen standardi) pyrkii olemaan "vahva työkalu osoittamaan rahoittavansa laillisia vihreitä hankkeita, jotka EU: n taksonomia ”.

Eduskunta

Mainos

Eurooppa sopii digitaaliaikaan Johtaja ja kilpailukomissaari Margrethe Vestager tapaa (6. syyskuuta) parlamentissa viiden valiokunnan (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) puheenjohtajia vaihtaakseen näkemyksiä digitaalisesta agendasta. 

Naisten oikeuskomitea ja suhteista Afganistaniin vastaava valtuuskunta kokoontuvat keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksien tilanteesta.

Syövän voittamisesta vastaava erityiskomitea kokoontuu torstaina (9. syyskuuta) keskustelemaan terveystietojen vaihdosta ja syövän ehkäisyn ja hoidon digitalisoinnista sekä päivityksestä EU: n kestävän kehityksen kemikaalistrategian täytäntöönpanosta syövän ehkäisystä.

Mainos

Turvallisuuden ja puolustuksen alivaliokunta keskustelee Afganistanin tilanteesta sekä tutkimuksesta '' EU: n valmius ja vastaukset kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinaseisiin (CBRN) liittyviin uhkiin '' ja Sven Mikser, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, EE), mietintöluonnos Haasteet ja tulevaisuudennäkymät monenvälisille joukkotuhoaseiden aseiden valvonta- ja aseriisuntajärjestelmille ''. 

Tuomioistuin

Euroopan unionin tuomioistuin antaa lausuntonsa 2.7 miljardin euron takaisinperimisestä Yhdistyneeltä kuningaskunnalta, koska se ei ole ottanut käyttöön riskipohjaista lähestymistapaa tullivalvontaan, vaikka OLAF, EU: n riippumaton petostentorjuntavirasto, on toistuvasti varoittanut. Tämän ongelman ratkaisematta jättäminen merkitsi myös sitä, että EU: n valmistajien oli kilpailtava EU: n kautta EU: hun tulevien aliarvostettujen tavaroiden kanssa. OLAFin luku kattaa vuodet 2011–2017. Muita tärkeitä tuomioita odotetaan turvapaikka-asioista (C-18/20, C-768/19).

neuvosto

Maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat epävirallisesti 5-7. Talous- ja valtiovarainministereillä on epävirallinen kokous videokonferenssilla 6. syyskuuta ja toinen epävirallinen kokous 10.-11. Kuten tavallista, euroryhmä kokoontuu ennen osallistavaa kokousta 10. 

EKP: n

Euroopan keskuspankki pitää säännöllisen kuukausikokouksensa torstaina, ja inflaatio ylittää nyt 2%: n tavoitteen. Kaikki katseet kiinnitetään siihen, mitä EKP tekee seuraavaksi.

Tunisia

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vierailee Tunisiassa perjantaina (10. syyskuuta). Heinäkuussa Tunisian presidentti Kais Saied erotti pääministerin ja epäili parlamentin vetoavan hätävaltuuksiin mielenosoituksissa taloudellisista vaikeuksista ja Covid-19-tapausten lisääntymisestä. EU on kehottanut Tunisiaa kunnioittamaan perustuslakiaan ja oikeusvaltioperiaatettaan . 

Continue Reading

EU

Takaisin kouluun, EU -reportterin katse ensi viikkoon

Julkaistu

on

Niille teistä, jotka onnistuivat pääsemään palauttavalle kesälomalle, hyvin tehty, tarvitset sitä. Seuraava kausi on (toinen) kiireinen. 

Paljon lainsäädäntöä on aloittanut lainsäädäntömatkansa EU: n monimutkaisen päätöksentekokoneen läpi, ja paljon erittäin lihaisia ​​ehdotuksia on viipaloitu, kuutioitu ja maustettu ja lopulta heitetty sovittelukomitean paistinpannuun. sokeasilmäinen poliitikko vaikeasti saavutetuksi puheenjohtajakauden voitoksi. Biggiesin joukossa ovat Digital- ja Fit for 55 -ilmasuositukset. Ilmastosehdotukset lupaavat olevan erityisen mustelmia, kun otetaan huomioon, että hiilidioksidipäästöjä koskevat ilmastosäännökset on jo sovittu. Lopullisen tasapainon löytäminen ehdotusten välillä edellyttää toistaiseksi tuntemattoman hevoskauppaa.

Brysselin hihnat kulki elokuussa varsin lepotilassa, kunnes Afganistanin katastrofaaliset tapahtumat toivat 20 vuoden länsimaisen väliintulon vähemmän kuin voittoisaan paniikkitäyteiseen ja häikäilemättömään poistumiseen. "Länsi" on särkyneessä sotkussa, luottamus kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Von der Leyenin komissio esitti itsensä "geopoliittiseksi", Bidenin hallinto julisti "Amerikan takaisin!" - ja silti täällä ollaan. Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että asiat eivät ole koskaan niin huonoja, etteivät ne voisi muuttua pahemmiksi. Talebanien voitto ja julma muistutus siitä, että ISIS ei ole kadonnut, auttaa niitä, jotka tukevat heidän ihanteitaan muualla. Se ei ole kaunis kuva, mutta Euroopalla ja laajemmalla "länsimailla" on oltava rohkeutta paremmasta itsestään, joka puolustaa oikeuksia, demokratiaa, oikeusvaltiota ja vaurautta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Mainos

Ensi viikolla ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat epävirallisiin neuvostoihin keskustelemaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksista. Vakava epävakaus lähellä kotia Pohjois -Afrikassa, Libanonissa ja Valko -Venäjällä - muun muassa - ja tietysti Afganistanissa.

Puolustusministerit kokoontuvat keskustelemaan EU: n strategisesta kompassista. Tavoitteena on saada täydellinen asiakirja marraskuuhun mennessä. viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että EU: n on otettava enemmän vastuuta ja yhteistoimintaa turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

Tiistaina (31. ottaa vastaan ​​miljoonia pakolaisia, jotka tarvitsevat enemmän taloudellista tukea.

Mainos

Lain sääntö

On vaikea olla majakka oikeusvaltioperiaatteelle ulkomailla, jos omat ainesosat repivät iloisesti normeja, mikä vie minut Puolaan ja Unkariin, jossa pysähtyneisyys on säilynyt kesän aikana.

Von der Leyen torjui Euroopan parlamentin jäsenet ja oikeudelliset asiantuntijat viiden sivun kirjeessä, jossa luetellaan, kuinka Unkari on rikkonut kuutta kahdeksasta oikeusvaltioperiaatteesta, jotka liittyvät EU: n talousarvion käyttämiseen, ja sen vuoksi sen pitäisi käynnistää äskettäin lyöty oikeusvaltion ehto mekanismi varojen väärinkäytön estämiseksi. Von der Leyen kirjoitti, että parlamentin jäsenet eivät olleet esittäneet riittävästi todisteita rikkomuksista ja että komissiota "ei ole asianmukaisesti kehotettu toimimaan".

Puolan laskupäivä 16. elokuuta ei ollut tapahtuma, ja komission päämaja varoitti edelleen. Ei voi olla ajattelematta, että komission oikeudellisessa yksikössä on joku, jonka seinään on kehystetty Douglas Adamsin lainaus: ”Rakastan määräaikoja. Rakastan sitä mölyävää melua, jota he aiheuttavat kulkiessaan ohi. ”

Komissio potkaisi tölkin tielle, kun he "lukivat ja analysoivat" Puolan vastausta. Varapresidentti Jourova vierailee Puolassa maanantaina (30. elokuuta). Oikeusministeri Zbigniew Ziobron äänet eivät ole rohkaisevia, ja he twiittasivat äskettäin, että EU on käynnissä "hybridisodassa" EU: ta vastaan. 

Sillä välin Slovenia pysähtyy edelleen asettamaan syyttäjiä Euroopan syyttäjänvirastoon, ja Slovenian pääministeri Jansa estää ehdokkaat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa