Liity verkostomme!

Etusivu

Yhdysvaltain presidentti Obama puhe tuloksesta signaalitiedustelu tarkastelun + tietoisku

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

obama_610x406"Saanen nyt siirtyä erillisiin huolenaiheisiin, jotka on esitetty ulkomailla, ja keskityn Amerikan lähestymistapaan tiedustelun keräämiseen ulkomailla", Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi puheessaan oikeusministeriössä 17. tammikuuta. "Kuten olen todennut, Yhdysvalloilla on ainutlaatuiset vastuut tiedustelun keräämisessä. Kykymme auttavat suojelemaan paitsi omaa kansaamme, myös ystäviämme ja liittolaisiamme. Pyrkimyksemme ovat tehokkaita vain, jos tavalliset kansalaiset muissa maissa luottavat siihen, että Yhdysvallat kunnioittaa myös heidän yksityisyyttään. Ja läheisten ystäviemme ja liittolaisemme johtajat ansaitsevat tietää, että jos haluan oppia, mitä he ajattelevat asiasta, otan puhelimen ja soitan heille pikemminkin kuin käännyn valvonnan puoleen ", hän sanoi. (Koko puhe lähetetään Valkoisen talon verkkosivusto).

 "Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut käyttävät tällaista tietoa vain tietoturvaluokitusten täyttämiseksi: vastatiedustelu; terrorismin torjunta; leviämisen estäminen; Kyberturvallisuus; joukkojen ja liittolaisten suojaaminen voimankäyttöön; ja kansainvälisen rikollisuuden torjunta, mukaan lukien pakotteiden kiertäminen. Lisäksi olen määrännyt, että otamme ennennäkemättömän askeleen laajentaaksemme tiettyjä amerikkalaisten suojeluita ulkomaille. Olen käskenyt DNI: tä kehittämään nämä syyt yhdessä oikeusministerin kanssa, mikä rajoittaa henkilötietojen säilyttämisen kestoa samalla kun rajoitan näiden tietojen käyttöä.

"Tärkeintä on, että ihmisten ympäri maailmaa - kansallisuudestaan ​​riippumatta - tulisi tietää, että Yhdysvallat ei vakoile tavallisia ihmisiä, jotka eivät uhkaa kansallista turvallisuuttamme, ja että otamme huomioon heidän yksityisyydensuojaansa. Tämä koskee myös ulkomaisia ​​johtajia. Ottaen huomioon ymmärrettävän huomion, jonka tämä asia on saanut, olen tehnyt tiedustelupalvelulle selväksi, että - ellei ole pakottavaa kansallisen turvallisuuden tarkoitusta - emme seuraa läheisten ystäviemme ja liittolaisiemme valtion- ja hallitusten päämiesten viestintää. Ja olen käskenyt kansallista turvallisuusryhmääni sekä tiedustelupalveluyhteisöä työskentelemään ulkomaisten kollegoidensa kanssa syventääkseen koordinointiamme ja yhteistyötämme tavalla, joka palauttaa luottamuksen eteenpäin."

Mainos

TIETOSIVU: Katsaus Yhdysvaltojen signaalitietoihin

Vuoden 2013 jälkipuoliskolla ja vuoden 2014 alussa Yhdysvaltain hallitus teki laajan ja ennennäkemättömän uudelleentarkastelun signaalitiedusteluprogrammeihimme, jota Valkoinen talo johti asianomaisten osastojen ja virastojen kanssa koko hallituksessa. Oman intensiivisen työn lisäksi tarkasteluprosessissa käytettiin keskeisten sidosryhmien, kuten kongressin, teknisen yhteisön, kansalaisyhteiskunnan, ulkomaisten kumppaneiden, Äly- ja viestintätekniikan arviointiryhmä, yksityisyyden ja kansalaisvapauksien valvontalautakunta ja muut. Hallinnon katsauksessa selvitettiin, kuinka voimme uuden ja muuttuvan tekniikan valossa käyttää tiedustelukykyämme tavalla, joka suojaa optimaalisesti kansallista turvallisuuttamme tukemalla ulkopolitiikkaamme, kunnioittamalla yksityisyyttä ja kansalaisvapauksia, ylläpitämällä yleistä luottamusta ja vähentämällä riskiä luvattomista paljastuksista. Presidentti piti 17. tammikuuta 2014 oikeusministeriössä puheen, jossa ilmoitettiin tämän tarkistusprosessin tuloksista.

Puheessaan presidentti teki selväksi, että Yhdysvaltain tiedustelupalvelun miehet ja naiset, mukaan lukien NSA, seuraavat johdonmukaisesti niitä protokollia, jotka on suunniteltu tavallisten ihmisten yksityisyyden suojaamiseksi, eivätkä käytä väärin viranomaisia. Kun virheitä on tehty, he ovat korjanneet nuo virheet. Mutta jotta tiedustelupalvelumme olisi tehokas pitkällä matkalla, meidän on säilytettävä amerikkalaisten ja muiden ihmisten luottamus kaikkialla maailmassa. Tätä varten hallinto on kehittänyt polun eteenpäin, jonka uskomme antavan amerikkalaisille suuremman luottamuksen siihen, että heidän oikeuksiaan suojellaan, säilyttäen samalla tärkeät työkalut, jotka pitävät meidät turvassa ja joka käsittelee merkittäviä ulkomaille esiin tuotuja kysymyksiä. Tänään presidentti ilmoitti, että hallinto hyväksyi joukon konkreettisia ja merkittäviä uudistuksia, jotka hallinto hyväksyy hallinnollisesti tai pyrkii kodifioimaan kongressin kanssa, mukaan lukien enemmistö hallituksista. arviointiryhmän suositukset.

Mainos

Uusi presidentinpolitiikkaa koskeva direktiivi

Presidentti Obama antoi asiasta 17. tammikuuta uuden presidentinpolitiikkaa koskevan direktiivin Yhdysvaltain signaalitiedustelutoimintaan kotona ja ulkomailla. Tässä direktiivissä asetetaan uudet periaatteet, jotka ohjaavat signaalitiedustelun keräämistä ja vahvistavat sitä, miten tarjoamme toimeenpanovallan valvonnan signaalitiedustelutoiminnastamme. Se varmistaa, että otamme huomioon turvallisuusvaatimuksemme mutta myös liittoutumamme; kauppa- ja sijoitussuhteemme, mukaan lukien yrityksemme huolet; ja sitoutumisemme yksityisyyteen ja perusvapauksiin. Ja tarkistamme tiedusteluprioriteetteja ja arkaluonteisia tavoitteita koskevat päätökset vuosittain, jotta presidentin vanhempi kansallinen turvallisuusryhmä tutkii toimintamme säännöllisesti.

Ulkomaisen tiedustelun valvontatuomioistuin (FISC)

Tarkastelun alkamisen jälkeen olemme poistaneet yli 40 ulkomaisen tiedustelupalvelun valvontatuomioistuimen lausunnon ja määräyksen, joka tarjoaa oikeudellisen tarkastelun joistakin arkaluonteisimmista tiedustelutoiminnoistamme, mukaan lukien ulkomaisille ulkomaisille henkilöille suunnattu 702 § -ohjelma ja 215 puhelinmetadataohjelma. . Jatkossa presidentti kehotti kansallisen tiedustelupäällikön neuvottelemaan pääministerin kanssa tarkistamaan vuosittain - luokituksen poistamiseksi - tuomioistuimen kaikki tulevat lausunnot, joilla on laaja yksityisyydensuoja, ja raportoimaan näistä presidentille ja kongressille. ponnisteluja. Sen varmistamiseksi, että tuomioistuin kuulee laajemman valikoiman yksityisyyden suojanäkökulmia, presidentti pyysi kongressia valtuuttamaan hallituksen ulkopuolisten puolestapuhujien perustamisen antamaan riippumattoman äänen merkittävissä tapauksissa tuomioistuimessa.

Ulkomaisen tiedustelutarkkailulain 702 §

Luku 702 on arvokas ohjelma, jonka avulla hallitus voi siepata ulkomaisten kohteiden viestintää ulkomailta, joilla on kansallisen turvallisuutemme kannalta tärkeitä tietoja. Presidentti uskoo, että voimme tehdä enemmän varmistaaksemme, että Yhdysvaltojen kansalaisten vapaudet eivät vaarannu tässä ohjelmassa. Puhuttaakseen amerikkalaisten ja ulkomaalaisten kansalaisten välisestä satunnaisesta viestinnästä presidentti on pyytänyt pääministeriä ja DNI: tä aloittamaan uudistuksia, jotka asettavat lisärajoituksia hallituksen kyvylle säilyttää, etsiä ja käyttää rikosasioissa amerikkalaisten ja ulkomaalaisten välistä viestintää satunnaisesti. kerätty 702 §: n mukaisesti.

PATRIOT-lain 215 §

PATRIOT-lain 215 §: n mukaan hallitus kerää metatietoja puheluista kerralla. Uskomme, että tämä on kyky, joka meidän on säilytettävä, ja panemme merkille, että tarkasteluryhmä ei osoittanut mitään viitteitä siitä, että ohjelmaa olisi tahallisesti käytetty väärin. Uskomme kuitenkin, että meidän on tehtävä enemmän ihmisten luottamuksen lisäämiseksi. Tästä syystä presidentti määräsi siirtymän, joka lopettaa § 215 -metatieto-ohjelman sellaisenaan ja perustaa ohjelman, joka säilyttää tarvitsemamme valmiudet hallituksella ei ole hallussaan tietoja.

Tässä siirtymässä on kaksi vaihetta. Heti voimaan tulemme jatkamaan vain sellaisia ​​puheluita, jotka ovat kahden vaiheen päässä terroristijärjestöön liittyvästä numerosta kolmen sijasta. Presidentti on määrännyt oikeusministerin työskentelemään ulkomaisen tiedustelupalvelun valvontatuomioistuimen kanssa, jotta siirtymäkauden aikana tietokantaan voidaan kysyä vasta oikeudellisen löydöksen jälkeen tai todellisessa hätätilanteessa. Laajemmassa kysymyksessä presidentti on kehottanut tiedustelupalveluja ja oikeusministeriä käyttämään tätä siirtymäkautta kehittämään vaihtoehtoja uudelle ohjelmalle, joka vastaa niitä kykyjä ja täyttää aukot, joihin § 215 -ohjelma on suunniteltu vastaamaan ilman hallituksen hallintaa nämä metatiedot ja raportoi hänelle vaihtoehtojen vaihtoehdoista, ennen kuin ohjelma on tarkoitus hyväksyä uudelleen 28. maaliskuuta. Samalla puhemies kuulee kongressin asiaankuuluvia valiokuntia saadakseen näkemyksiä ja etsien sitten kongressin lupa uudelle ohjelmalle tarpeen mukaan.

Kansallisen turvallisuuden kirjeet

FBI vetoaa uhkia tutkittaessa kansallisten turvallisuuskirjeiden (NSL) käyttöön, joita voidaan käyttää vaatimaan yrityksiä toimittamaan tietyntyyppisiä tietoja hallitukselle paljastamatta tilauksia tutkimuksen kohteelle. Ollakseen avoimempi siitä, miten hallitus käyttää tätä viranomaista, presidentti käski oikeusministeriä muuttamaan NSL: ien käyttöä varmistaaksemme, että julkistamatta jättäminen ei ole toistaiseksi, ja päättyy määräajan kuluessa, ellei hallitus osoita tarvetta lisää salassapitoa. 

Annamme myös viestinnän tarjoajille mahdollisuuden julkistaa enemmän kuin koskaan aiemmin tietoja tilauksista, jotka he ovat saaneet tietojen toimittamiseksi hallitukselle. Nämä yritykset ovat tehneet selväksi haluavansa olla avoimempia FISA: n, NSL: n ja lainvalvontaviranomaisten pyynnöiltä, ​​jotka he saavat hallitukselta. Hallinto on yhtä mieltä siitä, että nämä huolenaiheet ovat tärkeitä, ja keskustelee palveluntarjoajien kanssa tavoista, joilla lisätietoa voitaisiin julkistaa.

Luottamuksen lisääminen ulkomailla

Yhdysvaltain globaali johtajuus vaatii tasapainottamaan turvallisuusvaatimuksemme tarpeeseen ylläpitää luottamusta ja yhteistyötä ihmisten ja johtajien välillä ympäri maailmaa. Tästä syystä uudessa presidentin oppaassa esitetään periaatteet, jotka ohjaavat sitä, mitä teemme ulkomailla, ja selventää sitä, mitä emme tee. Yhdysvallat käyttää signaalitiedustelua vain laillisiin kansallisiin turvallisuustarkoituksiin eikä tavallisten ihmisten sähköpostiviestien tai puhelujen tarkentamiseen. 

Mitä emme tee: Yhdysvallat ei kerää älykkyyttä kritiikin tai erimielisyyksien tukahduttamiseksi. Emme kerää tietoja älykkääseen asemaan ihmisten etnisen alkuperän, rodun, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen tai uskonnon perusteella. Emmekä kerää tiedustelutietoja tarjotaksemme kilpailuetua yhdysvaltalaisille yrityksille tai Yhdysvaltojen kaupallisille aloille.

Mitä teemme: Suurkokoelmissamme käytämme tietoja vain tiettyjen turvallisuusvaatimusten täyttämiseen: vastatiedustelu; terrorismin torjunta; leviämisen estäminen; Kyberturvallisuus; joukkojen ja liittolaisten suojaaminen voimankäyttöön; ja kansainvälisen rikollisuuden torjunta, mukaan lukien pakotteiden kiertäminen.

Presidentti on myös päättänyt ottaa ennennäkemättömän askeleen laajentaaksemme tiettyjä amerikkalaisten suojeluita ulkomaille. Hän on määrännyt oikeusministerin ja DNI: n kehittämään nämä suojatoimet, jotka rajoittavat henkilötietojen säilyttämisen kestoa ja samalla myös näiden tietojen levittämistä.

Ihmisten ympäri maailmaa - kansallisuudesta riippumatta - tulisi tietää, että Yhdysvallat ei vakoile tavallisia ihmisiä, jotka eivät uhkaa kansallista turvallisuuttamme ja ottavat huomioon heidän yksityisyydensuojaansa.

Tämä koskee myös ulkomaisia ​​johtajia. Ottaen huomioon ymmärrettävän huomion, jonka tämä asia on saanut, presidentti on tehnyt tiedustelupalvelulle selväksi, että - ellei ole pakottavaa kansallisen turvallisuuden tarkoitusta - emme seuraa läheisten ystäviemme ja liittolaisiemme valtioiden ja hallitusten päämiesten viestintää. Ja hän on määrännyt kansallisen turvallisuusryhmänsä sekä tiedustelupalveluyhteisön työskentelemään ulkomaisten kollegoidensa kanssa syventääkseen koordinointiamme ja yhteistyötämme tavalla, joka palauttaa luottamuksen eteenpäin.

Vaikka tiedustelupalvelumme jatkavat tietojen keräämistä hallitusten aikomuksista - toisin kuin tavalliset kansalaiset - ympäri maailmaa samalla tavalla kuin jokaisen muun kansan tiedustelupalvelut, emme anteeksi, koska palvelumme voivat olla tehokkaampia . Mutta valtioiden ja hallitusten päämiesten, joiden kanssa teemme tiivistä yhteistyötä ja joiden yhteistyöstä olemme riippuvaisia, pitäisi olla varmoja siitä, että kohtelemme heitä todellisina kumppaneina. Presidentin tilaamat muutokset tekevät juuri sen.

Kansainvälinen sitoutuminen

Tukeakseen työtämme presidentti on ohjannut muutoksia hallituksemme organisaatioon. Ulkoministeriö nimittää ylemmän virkamiehen koordinoimaan diplomatiamme tekniikkaan ja signaalitiedusteluun liittyvissä kysymyksissä. Hallinto nimittää Valkoiseen taloon korkean virkamiehen toteuttamaan tänään ilmoittamamme uudet yksityisyyden suojatoimet. Ja presidentti on myös pyytänyt neuvonantajaansa John Podestaa johtamaan suurten tietojen ja yksityisyyden tarkastelua. Tämä ryhmä koostuu valtion virkamiehistä, jotka yhdessä presidentin tieteen ja teknologian neuvonantajien neuvoston kanssa tavoittavat yksityisyyden asiantuntijoita, teknologeja ja yritysjohtajia ja tarkastelevat, miten suurdataan liittyvät haasteet kohtaavat sekä yleisön yksityinen sektori; pystymmekö saamaan aikaan kansainvälisiä normeja näiden tietojen hallinnasta? ja kuinka voimme edelleen edistää tiedon vapaata liikkumista tavoilla, jotka ovat sopusoinnussa sekä yksityisyyden että turvallisuuden kanssa.  

Presidentti ilmoitti myös, että osoitamme resursseja keskittämään ja parantamaan ulkomaisten oikeusapupyyntöjen käsittelyprosessia, jota kutsutaan keskinäisen oikeusapusopimuksen (MLAT) prosessiksi. MLAT-sopimuksen mukaan ulkomaiset kumppanit voivat pyytää pääsyä Yhdysvaltoihin tallennettuihin tietoihin Yhdysvaltojen lainsäädännön mukaisesti. Yhdysvaltain pilvivarastointipalvelujen tarjoajien keskittymisen kasvaessa on kasvanut myös MLAT-pyyntöjen määrä. Tämän kasvun torjumiseksi nopeutamme ja keskitämme MLAT-käsittelyn; aiomme ottaa käyttöön uuden tekniikan prosessin tehokkuuden ja läpinäkyvyyden lisäämiseksi; ja lisäämme kansainvälistä ulottuvuutta ja koulutusta varmistaaksemme, että pyynnöt ovat Yhdysvaltojen lakisääteisten vaatimusten mukaisia. Otamme käyttöön tarvittavat resurssit vastausajan lyhentämiseksi puoleen vuoden 2015 loppuun mennessä ja pyrimme vastaamaan aggressiivisesti oikeudellisesti riittäviin pyyntöihin muutamassa viikossa. Tämä muutos varmistaa, että ulkomaiset kumppanimme voivat käyttää Yhdysvalloissa olevaa tietoa tehokkaammin terroristien ja muiden rikollisten syytteeseen asettamiseksi samalla kun noudatamme Yhdysvaltojen lain asettamia tiukkoja yksityisyyden suojaa.

Presidentin ilmoittamien aloitteiden lisäksi hallinnon katsaus vahvisti sitoutumisemme käynnissä oleviin aloitteisiin:

Kuluttajien tietosuojakäytännöt

Kaksi vuotta sitten presidentti julkaisi suunnitelman kuluttajien yksityisyydestä digitaalisella aikakaudella "dynaamisena mallina siitä, miten tarjota vahvaa yksityisyyden suojaa ja mahdollistaa jatkuvan innovoinnin uudessa tietotekniikassa". Suunnitelman julkaisemisen jälkeen hallinto on kutsunut yksityissektorin, yksityisyyden suojan asiantuntijat ja kuluttajien kannattajat kehittämään vapaaehtoisia käytännesääntöjä arkaluonteisten kuluttajatietojen suojaamiseksi. Viime kesänä monen sidosryhmän valmistui ensimmäinen tällainen koodi siitä, kuinka mobiilisovellusten tulisi käyttää yksityisiä tietoja. Kauppaministeriö jatkaa tätä usean sidosryhmän prosessia, jonka tavoitteena on käynnistää uusien käytännesääntöjen kehittäminen vuonna 2014.

Sitoutuminen avoimeen internetiin

Maailmanlaajuisen kasvun ja kehityksen kannalta on välttämätöntä ylläpitää avointa ja helppopääsyistä Internetiä, mukaan lukien kyky siirtää tietoja vapaasti rajojen yli. Kaksinkertaistamme sitoumuksemme edistää tiedon vapaata liikkumista ympäri maailmaa kattavan lähestymistavan avulla Internetin hallintoon ja päätöksentekoon. 21-luvun yksilöt ovat riippuvaisia ​​vapaasta ja esteettömästä pääsystä tietovirtoihin ilman hallituksen mielivaltaista sääntelyä. Yritykset ovat yhä riippuvaisempia sovituista tietojen jakamisjärjestelmistä, joiden avulla tieto voi liikkua saumattomasti rajojen yli globaalin liiketoiminnan tueksi.  

Erityisesti kehitysmailla ja pienillä yrityksillä ympäri maailmaa on paljon vaakalaudalla, ja paljon menetettävää Internetin vaurauden ja ilmaisun moottorina rajoittavien rajoitusten vuoksi. Tietojen tallentamista tai laitteistojen sijaintia tietyssä paikassa koskevat vaatimukset vahingoittavat kilpailua, tukahduttavat innovaatioita ja heikentävät talouskasvua. Ja ne heikentävät Internetin DNA: ta, joka on rakenteeltaan maailmanlaajuisesti hajautettu verkkoverkko.   Tuemme jatkossakin usean sidosryhmän kattavaa lähestymistapaa Internetiin ja pyrimme vahvistamaan ja tekemään osallistavammaksi sen politiikan, standardien asettamisen ja hallinnan organisaatioita.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos




Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa