Liity verkostomme!

Kulttuuri

Komissaari Vassiliou Riika käynnistää Euroopan kulttuuripääkaupunki ja Erasmus +

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

RiikaKoulutus-, kulttuuri-, monikielisyys- ja nuorisokomissaari Androulla Vassiliou vierailee Riiassa Latviassa 18.-20. Tammikuuta osallistumalla Euroopan kulttuuripääkaupungin 2014 avajaistapahtumiin sekä käynnistääkseen Erasmus + -ohjelman, EU: n uuden koulutusohjelman, nuoriso ja urheilu maassa.

Lauantaiaamuna komissaari tapaa maan kulttuuriministeri Dace Melbārden sekä koulutus- ja tiedeministerin Vjačeslavs Dombrovskisin; sen jälkeen hän osallistuu "Valon polulle - kirjan ystävien ketju", jossa yleisö välittää kirjoja Latvian kansalliskirjaston vanhasta rakennuksesta Valon linnaan, jossa komissaari osallistuu lehdistötilaisuus (13h30).

Iltapäivällä hän vierailee keskustorilla, jossa järjestetään koko päivän Euroopan kulttuuripääkaupunkiin liittyviä tapahtumia. Iltaisin komissaari pitää puheen Arena Arenassa ennen Euroopan pääkaupungin avajaiskonserttia, Riika himmennetty (Riika vastaa). Komissaari Vassiliou osallistuu sunnuntaina enemmän kulttuuritapahtumiin Riiassa ja vierailee kumppanikaupungissaan Siguldassa.

Mainos

"Euroopan kulttuuripääkaupunki on ollut fantastinen menestys melkein 30 vuoden ajan: titteli on ainutlaatuinen tilaisuus hyödyntää kaupungin kulttuurivaroja parhaalla mahdollisella tavalla ja lisätä sen pitkäaikaista kehitystä. Nimi on tärkeä matkailun, työpaikkojen ja elvyttämisen kannalta. Olen varma, että Riialla on erittäin menestyvä vuosi ", komissaari Vassiliou sanoi.

Uumaja, Ruotsin pohjoisosassa, jakaa tänä vuonna Riian kanssa Euroopan kulttuuripääkaupungin arvonimen; se käynnistää ohjelmansa kahden viikon kuluttua.

Komissaari Vassiliou tapaa 20. tammikuuta Latvian työnantajaliiton edustajat ja osallistuu Latvian kansalliseen Erasmus + -aloitukseen. Erasmus + tarjoaa seuraavien seitsemän vuoden budjetilla 14.7 miljardia euroa, mikä on 40% enemmän kuin edellisissä ohjelmissa. Erasmus + tarjoaa yli 4 miljoonalle eurooppalaiselle mahdollisuuden opiskella, kouluttaa, hankkia työkokemusta ja tehdä vapaaehtoistyötä ulkomailla vuosina 2014–2020. Yli 50,000 XNUMX latvialaista odotetaan hyötyvän Erasmus + -ohjelmasta, joka perustuu Erasmus-opiskelijavaihtojärjestelmän ja muiden koulutus- ja nuoriso-ohjelmien menestykseen.

Mainos

"Erasmus +: n kautta saatu kansainvälinen kokemus lisää ihmisten taitoja, henkilökohtaista kehitystä ja työllistyvyyttä. Investoimme myös enemmän parantamaan kumppanuuksia koulutuksen ja työnantajien välillä varmistaaksemme, että nuorilla on tarvittavat taidot, joita tarvitaan nykyisin työmarkkinoilla ja työmarkkinoilla. tulevaisuudessa ", lisäsi Vassiliou.

Latvia saa 15 miljoonaa euroa vuonna 2014 Erasmus + -ohjelmasta, mikä on lähes 11 prosenttia enemmän kuin vuonna 2013 elinikäisen oppimisen ja nuorisotoimintaohjelman kautta. Sen rahoitus ohjelmasta kasvaa vuosittain vuoteen 2020 asti. Latvia voi myös hyötyä ohjelman Jean Monnet -toimesta myönnetyistä avustuksista korkeakouluopetuksen Euroopan yhdentymiseen ja valtioiden rajat ylittäviin urheiluhankkeisiin.

Vuosina 2007--2013 noin 35 000 latvialaista opiskelijaa, nuorta sekä koulutus- ja nuorisohenkilöstöä sai rahoitusta EU: n elinikäisen oppimisen ja Nuoret toiminnassa -ohjelmista.

Lisätietoja

Euroopan kulttuuripääkaupungit

Riika 2014

Euroopan komissio: Kulttuuri

Erasmus + sivusto

Erasmus + Usein kysytyt kysymykset

Erasmus + Facebookissa

Katso myös IP / 13 / 1110 että MEMO / 13 / 1008

Komissaari Vassilioun verkkosivusto

Seuraa Androulla Vassiliou Twitterissä VassiliouEU

Kulttuuri

Komissio julkaisee Luova Eurooppa -kutsut kulttuurin ja luovien alojen tukemiseksi

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt jäljellä olevat kulttuuri - ja luovien alojen ehdotuspyynnöt Creative Europe -ohjelma, jolloin käytettävissä on yhteensä 88 miljoonaa euroa. Tämä budjetti kattaa eurooppalaiset yhteistyöhankkeet kulttuurin, eurooppalaisten kirjallisten teosten levityksen ja lisääntyneen monimuotoisuuden alalla ja tarjoaa koulutus- ja esiintymismahdollisuuksia nuorille muusikoille.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Kulttuuri ja luominen ovat eläviä aloja, jotka ovat kärsineet pahasta pandemiasta. Nyt kun rajoituksia poistetaan, on aika keskittyä kulttuuritoimintojen ja tapahtumapaikkojen kestävään elpymiseen. Luovan Euroopan budjetti seuraavien seitsemän vuoden ajan on kasvanut huomattavasti, ja tänä vuonna 88 miljoonaa euroa on jo käytettävissä tukemaan taiteilijoita, kirjailijoita ja esiintyjiä, jotka ovat yhteydessä Euroopan yleisöön. Kutsun kaikkia osapuolia tarkistamaan puheluiden ehdot ja käyttämään tätä mahdollisuutta. "

Ehdotuspyynnöt keskittyvät muun muassa eurooppalaiseen taiteelliseen yhteistyöhön ja innovaatioihin esimerkiksi yleisön sitoutumisen, sosiaalisen yhteenkuuluvuuden digitalisoinnin ja panoksen Euroopan vihreä sopimus. Eurooppalaisille foorumeille omistettu kutsu lisää erityisesti uusien taiteilijoiden näkyvyyttä, ohjelmointia ja mainostamista. Kiinnostuneet organisaatiot voivat nyt jättää hakemuksia, joiden määräajat vaihtelevat elokuun lopusta syyskuun loppuun hakemusten mukaan. Lisätietoja ja neuvoja eri puheluista on saatavilla osoitteessa tämä verkkosivu.

Mainos

Continue Reading

Kulttuuri

Luova Eurooppa: Yli 2 miljardia euroa kulttuuri- ja luovien alojen elpymisen, sietokyvyn ja monimuotoisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt uudet toimet kulttuuri- ja luovien alojen tukemiseksi Euroopassa ja muualla ensimmäisen hyväksymisen jälkeen vuotuinen työohjelma Luova Eurooppa 2021--2027. Vuonna 2021 Luova Eurooppa myöntää ennennäkemättömän noin 300 miljoonan euron budjetin kulttuurialan ammattilaisten ja taiteilijoiden auttamiseksi yhteistyössä tieteenalojen ja rajojen yli uusien mahdollisuuksien löytämiseksi ja uusien yleisöjen tavoittamiseksi.

Hyväksyminen luo perustan uuden ohjelman ensimmäisille ehdotuspyynnöille. Nämä ehdotuspyynnöt ovat avoinna kaikille kulttuuri- ja luovilla aloilla toimiville organisaatioille. Seitsemän vuoden kokonaisbudjetti, 2.4 miljardia euroa, on kasvanut 63% edelliseen verrattuna. Luova Eurooppa pyrkii myös lisäämään kulttuurialan kilpailukykyä tukemalla samalla heidän pyrkimyksiään tulla vihreämmiksi, digitaalisemmiksi ja osallistavammiksi. Erityistä huomiota kiinnitetään kulttuuri- ja luovien alojen sietokyvyn ja elpymisen vahvistamiseen pandemian valossa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Yli 8 miljoonaa ihmistä eri puolilla EU: ta työskentelee kulttuuritoiminnassa. Kulttuuri ei tunne rajoja eikä kansallisuuksia. Taide edustaa ikkunaa maailmaan ja auttaa rakentamaan siltoja meille kaikille. Aikana, jolloin museot, elokuvateatterit, kulttuuriperintökohteet, teatterit alkavat avata uudelleen, haluan toistaa komission tuen kulttuuri- ja luoville aloille. Lisääntyneen budjetin avulla Luova Eurooppa pyrkii vahvistamaan alojen elpymistä ja edistämään samalla niiden tarjoamaa valtavaa monimuotoisuutta ja luovuutta. "

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Taiteellinen ja luova ilmaisu on kulttuuri- ja luovien alojen sekä eurooppalaisen identiteettimme ytimessä. Uudistettu Luova Eurooppa -ohjelma antaa vauhtia maailmanlaajuisesti resonoiville eurooppalaisille tarinoille ja kasvattaa Euroopan luojia, tuottajia , jakelijoita ja näytteilleasettajia, joita pandemia on kärsinyt niin pahasti. Tukemalla yhteistyötä arvoketjun ja kielirajojen yli sekä uusia innovatiivisia liiketoimintamalleja, MEDIA tukee elävää ja kulttuurisesti monimuotoista audiovisuaalista ekosysteemiä. median moniarvoisuuden kasvavien uhkien aikana Luova Eurooppa tukee myös terveellistä ja kestävää uutismediasektoria kaikkialla unionissa. "

A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Continue Reading

Kulttuuri

EU lisää kulttuuria

Julkaistu

on

Parlamentin jäsenet ovat hyväksyneet kaikkien aikojen suurimman budjetin EU: n kulttuuri- ja luoville aloille - 2.5 miljardia euroa vuosiksi 2021--2027. yhteiskunta 

Luova Eurooppa on ainoa EU: n ohjelma, joka tukee yksinomaan kulttuuri- ja audiovisuaalialoja. COVID-19-pandemiaan liittyvien rajoitusten vuoksi taiteilijoille ja koko sektorille karkean jakson jälkeen parlamentti ja neuvosto sopivat 2.5 miljardin euron budjetista vuosille 2021--2027 joulukuussa 2020. hyväksyi sopimuksen toukokuussa 2021 pidetyssä täysistunnossa.

Parempi vastaus eri aloihin ja niiden tarpeisiin

Mainos

Luova Eurooppa on jaettu kolmeen eri osaan, jotta voidaan kunnioittaa eri alojen erityisluonteita ja vastata paremmin niiden tarpeisiin:

Kulttuuri keskittyy verkostoitumiseen, valtioiden väliseen ja monialaiseen yhteistyöhön kulttuuri- ja luovilla aloilla sekä vahvemman eurooppalaisen identiteetin ja arvojen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota musiikkialaan, kuten parlamentin jäsenet neuvottelevat.

Media on omistettu edistämään rajat ylittävää yhteistyötä, liikkuvuutta ja innovaatioita; lisätään eurooppalaisten audiovisuaalisten teosten näkyvyyttä uudessa ympäristössä ja tehdä siitä houkutteleva erilaisille yleisöille, erityisesti nuorille.

Mainos

Alojen välinen Tavoitteena on kannustaa innovaatioihin, tukea monialaisia ​​hankkeita, parhaiden käytäntöjen vaihtoa ja vastata yhteisiin haasteisiin. Luova Eurooppa tukee myös: 

  • Euroopan kulttuuriperintötunnus 
  • Euroopan rakennusperintöpäivät 
  • Eurooppalaiset palkinnot musiikista, kirjallisuudesta, perinnöstä ja arkkitehtuurista  
  • Euroopan kulttuuripääkaupungit  
Tuki toiminnalle, jolla on EU: n lisäarvoa

Luova Eurooppa tukee toimia, jotka edistävät EU: n yhteisiä juuria, kulttuurista monimuotoisuutta ja rajat ylittävää yhteistyötä.

Osallisuuden ja sukupuolten tasa-arvon edistäminen

Parlamentin jäsenet varmistivat, että keskitytään osallisuuteen ja sukupuolten tasa-arvoon, edistetään vammaisten, vähemmistöjen ja epäedullisessa asemassa olevien ihmisten osallistumista sekä tuetaan naislahjakkuuksia.

Luova Eurooppa 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa