EU Tilintarkastajat: apu Keski-Aasia hyvin suunniteltuja mutta täytäntöönpano hidas ja vaihteleva

p15837_largeEuroopan tilintarkastustuomioistuin (ECA) on julkaissut tänään (14 tammikuu) Erityiskertomus (13 / 2013), Euroopan unioni kehitysapua Keski-Aasiassa. ECA tutkittiin, kuinka komissio ja Euroopan ulkosuhdehallinto (EUH) suunnitellaan ja hallinnoidaan kehitysavusta Keski-Aasian tasavallat (Kazakstan, Kirgisia, Tadžikistan, Turkmenistan ja Uzbekistan) vuosina 2007-2012.

Tarkastuksessa todettiin, että komissio ja ulkosuhdehallinto todella yrittänyt, haastavissa olosuhteissa, suunnitella ja toteuttaa ohjelmaa. Tämä johti yleisesti tyydyttävä suunnittelussa ja jakamisesta apua, mutta hidas ja vaihteleva toteuttamista.

Komissio keskusteli painopisteet kumppanimaiden kanssa ja pyrkinyt mukauttamaan menosuunnitelmia kansallisten painopisteiden maantieteellinen jakauma, tuen otettiin huomioon suhteellinen vauraus. Hankkeet valittiin EU: n tukea kaikki osaltaan täyttääkseen laajojen asetetut tavoitteet alueellisen strategia-asiakirjassa. Komissio kuitenkin avusti useampia aloja kuin on sopusoinnussa parhaita käytäntöjä.

Komissio käytti erilaisia ​​toimittamismuotojen täytäntöönpanossa suunnitelmia. Tämä sisältyi suuri määrä pieniä hankkeita, jotka sijoitetaan enemmän hallinnollista taakkaa valtuuskuntia. Managing ohjelma oli myös vaikeutti monenlaisia ​​rahoitusvälineitä mukana ja useita rivejä raportoinnin, mikä vaikeuttaa määrittää, kuinka paljon EU on käyttänyt aloittain ja maittain Keski-Aasiassa. Lisäksi komissio ei ole yrittänyt arvioida yleistä hallinnolliset kustannukset sen kehitysapuohjelmamme Keski-Aasiassa.

Komissio voisi ja olisi pitänyt olla tiukasti hoitamalla budjettitukiohjelmia Tadzhikistanissa ja Kirgisiassa ja sitoi sen erityisiä korruption vastaisia ​​toimia. Maksaminen päätökset perustuivat kumppanimaiden sitoumuksiin uudistaa sijaan edistymisestä.

Toteutus oli hidasta yleistä, joskin joitakin merkittäviä eroja. Alueelliset ohjelmat eivät saavuttaneet todellista alueellista ulottuvuutta; merkittävä osuus koostui pelkästään "monen maan tilat käytettävissä kunkin kumppanimaan erikseen. Komissio perustaa järjestelyjä, jotta se voi oppia kokemuksista ja parantaa sen ohjelmat ajan myötä. Tämä prosessi tuotti hyödyllisiä tuloksia, vaikka joissakin tapauksissa ne eivät ole aina saatavilla ajoissa, ja toisissa hyödyllisiä suosituksia ei otettu huomioon. Sen raportit keskittyi toimintaan tulosten sijaan.

Perustuu sen havaintojen tilintarkastustuomioistuin suosittelee, että Euroopan ulkosuhdehallinto ja komissio:

  • Suunnitella mahdollisia tulevia alueellisia ohjelmia niin, että ne ovat todennäköisesti saavuttaa todellista alueellista ulottuvuutta;
  • keskittää kaikki apu on harvoille aloille;
  • perustaa järjestelmä laskemista ja raportointia kokonaisuudessaan hallinnon kustannukset olisivat mukana kehitysapua;
  • määrittelemään ja soveltamaan vahvaa ja objektiivisesti todennettavissa edellytykset jatkuvatko budjettitukiohjelmia, erityisesti kun annetaan riittävästi huomiota tukea korruption mekanismeja;
  • parantaa ohjelman suunnittelu ja toimitus saatujen kokemusten ja muuttuvissa olosuhteissa, ja;
  • raportoimaan tuloksista ja vaikutuksista tavalla, joka mahdollistaa vertailun suunnitelmia ja tavoitteita.

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Tuki, Keski-Aasia, kehitys, Euroopan komissio, Euroopan tilintarkastustuomioistuin, Ulkosuhteet