Liity verkostomme!

EU Agenda

Täysistunto 13-16 tammikuu 2014 (Strasbourg)

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20121213PHT04585_originalIstuntoa edeltävä tiedotus STRASBOURG: maanantai 13. tammikuuta - klo 16–30 - matala N-17/1

Uutiskirje

Lopullinen esityslistaluonnos

Mainos

Poimintoja 

Kreikka ottaa EU: n puheenjohtajuuden Liettuasta

Parlamentti keskustelee Kreikan tulevan puheenjohtajakauden ohjelmasta pääministeri Antonis Samarasin kanssa tämän viikon keskeisessä keskustelussa, joka alkaa 9. tammikuuta klo 15 ja jota seuraa lehdistötilaisuus. Erillisessä keskustelussa 14. tammikuuta Euroopan parlamentin jäsenet tarkastelevat eroavaa Liettuan puheenjohtajakautta presidentti Dalia Grybauskaiten kanssa.

Mainos

EU: n kansalaisten vapaa liikkuvuus

Parlamentin jäsenet keskustelevat perusvapaudesta vapaaseen liikkuvuuteen EU: ssa komission ja neuvoston edustajien kanssa 15h: lta tammikuun 15. Viimeiset jäljellä olevat rajoitukset joidenkin jäsenvaltioiden työmarkkinoille pääsylle Romanian ja Bulgarian kansalaisille päättyivät 31 joulukuun 2013.

Julkiset palvelut: parempi vastine rahalle

Sen sijaan, että julkisilla viranomaisilla olisi vain alin tarjous rakennusurakoiden, tavaroiden tai palvelujen hankinnassa tai toimilupasopimuksissa, niillä on enemmän mahdollisuuksia valita tarjouksensa, jonka he pitävät tarkoitukseensa parhaiten soveltuvana, ja varmistaa siten veronmaksajien rahojen paremman käytön uusien EU-sääntöjen mukaisesti. julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista, joista äänestetään 15. tammikuuta.

Myytävät EU: n passit?

Parlamentin jäsenet keskustelevat keskiviikon iltapäivällä komission ja neuvoston kanssa kiistanalaisesta Maltan kansalaisuusjärjestelmästä ja äänestävät päätöslauselmasta 16. tammikuuta. Yksittäisten sijoittajien ohjelmassa ulkomaalaiset voisivat ostaa maltan passin tietyin ehdoin, mutta heidän ei tarvitse asua Maltassa. Joidenkin parlamentin jäsenten odotetaan väittävän, että järjestelmän on perustuttava sijoittamiseen ja asuinpaikkaan.

CO2-päästöt: 2020: n puhtaammat pakettiautot

EU: ssa myytävien uusien kevyiden hyötyajoneuvojen CO2-päästöraja on alennettava 203 g / km nykyisestä 147 g / km 2020: llä tammikuussa 14 äänestettävän lakiesityksen mukaisesti. Teksti, josta jo epävirallisesti sovittiin EU: n ministereiden kanssa, valmistaa myös tietä lisävähennysten saavuttamiselle 2020: n jälkeen, ja siinä säädetään uuden testiprotokollan käyttöönottamisesta.

Serbia, Kosovo ja Islanti: Edistymisraportit EU: n integraatiosta

Parlamentin jäsenet tukevat liittymisneuvottelujen aloittamista Serbian kanssa ja tunnustavat keskiviikkokeskustelussa Kosovon onnistumisen järjestää ensimmäiset maanlaajuiset paikallisvaalit viime vuonna. He odottavat Islannin hallituksen päätöstä kansanäänestyksestä EU-liittymisneuvotteluista. He äänestävät ei-sitovista päätöslauselmista 16. tammikuuta.

Muovijätettä koskeva eurooppalainen strategia

Euroopan parlamentin jäsenet vaativat eurooppalaista strategiaa muovijätteiden vähentämiseksi ympäristössä päätöslauselmassa, joka hyväksytään tammikuussa 14. He haluavat vaarallisimpia muoveja, jotka 2020 kieltää, samoin kuin tietyt lisäaineet ja tietyt muovipussit.

Hevos-liha-skandaali osoitti heikon linkin ravintoketjussa

Viimeaikaiset elintarvikepetokset, mukaan lukien hevosenlihan markkinointi naudanlihana, korostavat EU: n tarvetta tarkistaa elintarvikeketjun toiminta, tehostaa valvontaa ja päivittää merkintäsääntöjä, sanotaan ei-sitovassa päätöslauselmassa, joka on tarkoitus antaa 16 tammikuussa. .

Parannetaan itsenäisten ammatinharjoittajien sosiaalista suojelua

Kasvavalle itsenäisten ammatinharjoittajien määrälle on tarjottava riittävä sosiaalinen suoja EU: ssa, korostavat parlamentin jäsenet päätöslauselmassa, josta äänestetään 14-tammikuussa.

Muut aiheet

 • Euroopan parlamentin jäsenet vastustavat muuntogeenisen maissin markkinoille saattamista koskevaa lupaa
 • Pitäisikö hunajan muuntogeeniset siitepölyt merkitä?
 • Luonnonvaraisten eläinten ja kasvien rikollisen hyväksikäytön torjuminen
 • Parlamentti vaatii EU: n laajuista strategiaa kodittomille
 • Hiilen talteenotto- ja varastointihankkeita olisi rohkaistava
 • Parlamentin jäsenet haluavat tiukempia työvoimatarkastuksia sosiaalisen polkumyynnin torjumiseksi
 • EP hyväksyy älykkäät ajopiirturit kuorma-autoissa ja linja-autoissa
 • Tietosuoja: mikä tulevaisuus Safe Harbor -kaupalle NSA-tapauksen jälkeen?
 • Auttaa EU: n yrityksiä kilpailla ulkomaisista julkisista hankintasopimuksista
 • Äänestys Saksan naisehdokkaasta EKP: n johtokuntaan
 • Ihmisoikeudet ja demokratia päätöslauselmat

Katso täysistunnossa suorana lähetyksenä EP Live että EuroparlTV

Euroopan parlamentin lehdistöpalvelun verkkosivusto

Euroopan parlamentin tiedotusvälineet

Belgia

#Huawei - osa ratkaisua, ei osa ongelmaa

Julkaistu

on

Abraham Liu on mies, jolla on tehtävä. Huawei on uusi Euroopan unionin päällikkö, ja hänen tehtävänä on vakuuttaa EU: n poliitikot ja päättäjät siitä, että hänen yrityksensä on johtava maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäinfrastruktuurin ja älykkäiden laitteiden toimittaja, joka ei voi olla kiinalaisten vakoilun väline.

Abraham Liu

 

Mainos

 

 

 

Mainos

 

 

 

 

 

Amerikkalaiset virkamiehet ilmoittivat, että he pitävät Huaweiä, joka on yksi Kiinan suurimmista yrityksistä, uhkana kansalliselle turvallisuudelle, koska se rakentaa nykyaikaisen yhteiskunnan perustana olevat televiestintäverkot.

Australia kieltäytyi äskettäin Huawei'n 5g-laitteista. Japani on tiukentanut sääntöjään. EU harkitsee nyt, aikooko se ryhtyä samankaltaisiin toimiin.

2in tekoälyä käsittelevässä lehdistötilaisuudessand Helmikuussa Euroopan komission varapresidentti Ansip vastasi kysymykseen, joka koski Huawei: n roolia joissakin eurooppalaisissa kuljettajissa ja 5G-hankkeissa, jotka koskivat yritystä koskevia turvallisuusväitteitä.

Huawei vastasi välittömästi ja yksiselitteisesti Huawei'n EU-toimiston puheenjohtajan Abraham Liuin kanssa puolustamalla yritystä: ”Hylkäämme kategorisesti kaikki väitteet siitä, että saatamme aiheuttaa turvallisuusuhan. Olemme avoinna vuoropuhelulle varapuheenjohtaja Andrus Ansipin kanssa näiden väärinkäsitysten ratkaisemiseksi ja aikovat jatkaa pitkäaikaista yhteistyötä Euroopan komission kanssa yksityisenä työntekijänä toimivana yrityksenä.

"Olemme osa ratkaisua, emme osa ongelmaa. Mikään hallitus ei ole koskaan pyytänyt Huaweia rakentamaan takaovia tai keskeyttämään verkostoja, emmekä koskaan suvaitse kenenkään henkilöstömme tällaista käyttäytymistä.

"Kyberturvallisuus on aina ollut tärkein prioriteettimme, ja meillä on todistettu kokemus turvallisten tuotteiden ja ratkaisujen tarjoamisesta asiakkaillemme Euroopassa ja muualla maailmassa. Nykyään tieto- ja viestintätekniikan toimitusketju on erittäin globalisoitunut. Kyberturvallisuuteen on puututtava yhdessä osoitteessa maailmanlaajuisella tasolla, eikä laitetoimittajia pitäisi kohdella eri tavalla alkuperämaan mukaan.

"Yhden toimittajan valitseminen ei auta teollisuutta tunnistamaan ja torjumaan kyberturvallisuusuhkia tehokkaammin.

"Olemme valmiita toimittamaan kaiken tiedon ja olemme sitoutuneet ylläpitämään avointa vuoropuhelua eurooppalaisten kumppaniemme kanssa turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä."

Britanniassa on hallitus, joka sallii tiedustelupalvelunsa tarkistaa Huawei-laitteita. Saksa on kopioinut sen ja Singapore voi seurata.

Joidenkin Huaweiä käyttävien 170-maiden on nyt päätettävä, onko sen kanssa liiketoimintaa turvallista.

Huawei'n EU-toimiston puheenjohtajana Abraham Liu tuo kaikki hänen valtavat taidonsa vakuuttamaan EU: n poliitikot ja poliittiset päättäjät siitä, että Huawei pyrkii rakentamaan paremmin yhdistetyn maailman, ei vakoilemaan sitä.

 

Continue Reading

EU Agenda

#EuropeanSemester2017 kevätpaketti

Julkaistu

on

Jäsenvaltioiden olisi hyödynnettävä talouden elpymisen tarjoamaa mahdollisuutta hyödyntää rakenneuudistuksia, lisätä investointeja ja vahvistaa julkista taloutta. Painopistealueet vaihtelevat EU: ssa, mutta lisätoimet kaikkialla ovat välttämättömiä osallistavan, kestävämmän ja kestävämmän kasvun saavuttamiseksi. Euroopan komissio esittelee tänään 2017-maakohtaiset suosituksensa, jossa esitetään talouspolitiikan suuntaviivat yksittäisille jäsenvaltioille seuraaville 12-18-kuukausille. Talous EU: ssa ja euroalueella on osoittautumassa joustavaksi, mutta haasteet, kuten hidas tuottavuuden kasvu, kriisin perinteet - mukaan lukien jatkuvat eriarvoisuudet - ja epävarmuus, joka johtuu lähinnä ulkoisista tekijöistä, jatkuu.

Siksi komissio kehottaa jäsenvaltioita käyttämään tätä tilaisuutta vahvistaa taloutensa perusrakenteita toteuttamalla yhteisten taloudellisten ja sosiaalisten painopistealueiden Euroopan tasolla: Investointien lisääminen, rakenneuudistukset ja vastuullisen finanssipolitiikan varmistaminen. Erityistä huomiota kiinnitetään Haasteisiin ja prioriteetteihin.

Mainos

Eurosta ja työmarkkinaosapuolten vuoropuhelusta vastaava varapresidentti Valdis Dombrovskis totesi: "Taloudelliset kehityssuuntaukset ovat yleisesti ottaen myönteisiä, ja meidän on käytettävä tätä tilaisuutta tehdä Euroopan talouksista kilpailukykyisempiä, kestävämpiä ja innovatiivisempia. Etusija olisi annettava uudistuksille, jotka voivat saada kasvua Rakenteelliset uudistukset, investoinnit ja jatkuva huomio vastuulliseen finanssipolitiikkaan ovat välttämättömiä talouden elpymisen vahvistamiseksi ja ylläpitämiseksi EU: ssa. "

Työllisyydestä, sosiaaliasioista, osaamisesta ja työvoiman liikkuvuudesta vastaava komissaari Marianne Thyssen sanoi: "Tänä vuonna eriarvoisuuden torjuminen on vahvasti arviointimme ydin. Olemme kääntäneet kriisin sivun: seuraava luku on sosiaalinen. Kun talous etenee, me tarve palauttaa jälkeensä jääneiden mahdollisuudet ja pysyä muuttuvien taitotarpeiden tasalla investoimalla korkealaatuiseen koulutukseen. Tuottavuuden kasvun tulisi heijastua korkeammissa palkoissa. Vain tällä tavoin voimme toteuttaa yhteisen sitoumuksemme parantaa kaikkien elintasoa. "

Talous-, finanssi-, vero- ja tullikomissaari Pierre Moscovici totesi: "EU kasvaa ja jatkaa tämän positiivisen kehityksen nauttimista vuonna 2018 kuudennen vuoden peräkkäin. Silti elpyminen on epätasaista ja edelleen haavoittuvaa. Meidän on käytettävä kaikkia käytettävissä olevat työkalut kasvun tukemiseen, ja siihen sisältyvät älykkäät talousuudistukset sekä finanssipolitiikan älykäs soveltaminen.Euroopan komissio suosittelee tänään jäsenvaltioille asianmukaista tasapainoa julkisen talouden kestävyyden varmistamisen ja finanssipolitiikan virityksen saavuttamisen välillä, joka auttaa vahvistamaan - eikä vaarantaa elpymistä. "

Mainos

2017-maakohtaiset suositukset

Euroopan talous on osoittautunut joustavaksi merkittävien haasteiden edessä. Kasvuvauhti sekä EU: ssa että euroalueella oli lähes 2% 2016: ssä, julkinen talous paranee ja työllisyys on lähes 233 miljoonan ihmisen kirja. Työttömyys on alimmillaan 2009: n jälkeen, ja investoinnit ylittävät joissakin jäsenvaltioissa kriisiä edeltävät tasot Investointisuunnitelman Euroopalle, Niin kutsuttu Junckerin suunnitelma. Hidas tuottavuuden kasvu ja kriisin perinteet, mukaan lukien eri maiden sisäiset ja eri maiden väliset erot, heikentävät edelleen taloutta, samoin kuin epävarmuus, joka johtuu pääosin ulkoisista tekijöistä.

Positiivisten suuntausten ja lähentymisen vahvistamiseksi maissa ja EU: ssa on ensiarvoisen tärkeää saada aikaan osallisuutta edistävä, kestävä ja kestävä kasvu muun muassa lisäämällä kilpailukykyä ja innovointia. Tämä on talouspolitiikan koordinoinnin eurooppalaisen ohjausjakson aikana annettujen suositusten tavoite. Tämä lähestymistapa sisältää myös entistä enemmän huomiota sosiaalisiin prioriteetteihin ja haasteisiin jäsenvaltioissa. Komissio esitteli äskettäin ehdotuksensa a Euroopan Pilari sosiaalisten oikeuksien, Jossa määritellään keskeiset periaatteet ja oikeudet oikeudenmukaisten ja toimivien työmarkkinoiden ja hyvinvointijärjestelmien tukemiseen.

Ajan myötä jäsenvaltiot ovat edistyneet kahdesta maasta keskimäärin kolmesta maakohtaisesta suosituksesta ja vahvistaneet, että merkittäviä uudistuksia toteutetaan koko EU: ssa. Monivuotisen horisontin tarkastelu antaa selkeämmän kuvan edistyksen kehityksestä kuin yksivuotinen horisontti, sillä merkittävien uudistusten suunnittelu ja toteuttaminen vie aikaa. Suurin osa uudistuksista on edistytty, mutta uudistusten nopeuttaminen ja syvyys eri jäsenvaltioissa vaihtelee myös niiden monimutkaisuuden ja merkityksen vuoksi. Uudistuksen edistyminen on ollut eniten politiikan aloilla, jotka koskevat "finanssipolitiikkaa ja julkisen talouden hallintoa" sekä "rahoituspalveluja", jotka ovat viime vuosina painottaneet ongelmia.

Viime vuoden joukon hyväksymisen jälkeen maakohtaiset suositukset, jäsenvaltiot edistyivät merkittävimmin finanssipolitiikan ja finanssipolitiikan hallinnan sekä aktiivisen työmarkkinapolitiikan alalla. Veropolitiikassa (kuten työvoiman verorasituksen vähentämiseksi), työmarkkinapolitiikassa ja sosiaalipolitiikassa (erityisesti sosiaalinen osallisuus ja lastenhoito) ja rahoituspalveluissa on edistytty. Vähiten edistyneitä alueita ovat kilpailu palveluissa ja liiketoimintaympäristössä. Yleiskuva on, että jäsenvaltiot jatkavat ponnisteluja uudistusten toteuttamiseksi, mutta toistaiseksi edistysaste vaihtelee '' rajoitetun '' ja '' jonkin verran '' välillä useimmilla vuoden 2016 maakohtaisissa suosituksissa yksilöityillä politiikan aloilla.

Tänään esitetyssä paketissa otetaan huomioon helmikuun päätelmät ja jatkotoimet Eurooppalaisen semesterin talvipaketti, Mukaan lukien makrotaloudellinen epätasapaino. Kyprokselle, Italialle ja Portugalille, joilla oli liiallista makrotalouden epätasapainoa, komissio päätteli, että menettelyn tehostamiseksi ei ole analyyttisiä perusteita edellyttäen, että nämä kolme maata panevat täysimääräisesti täytäntöön maakohtaisissa suosituksissaan esitetyt uudistukset.

Verotuksen kehitys ja päätökset

Kaiken kaikkiaan euroalueen alijäämän taso laskee 1.4 prosentteina BKT: stä tänä vuonna alhaalla 6.1: n huippulukemasta BKT: stä.

Perustuu arvioon 2017 Vakaus- ja lähentymisohjelmat, komissio on myös toteuttanut useita vaiheita vakaus- ja kasvusopimuksen mukaisesti. Komissio suosittelee, että liiallisia alijäämiä koskevat menettelyt lopetetaan Kroatiassa ja Portugalissa. Jos neuvosto noudattaa komission suositusta, vain neljä jäsenvaltiota jättää sopimuksen korjaavan osan alle 24 maasta vuonna 2011.

Komissio hyväksyi myös Belgiaa ja Suomea koskevia alustavia kertomuksia Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) 126 (3) artikla, Jossa se arvioi, noudattavatko ne perustamissopimuksen mukaisia ​​velkakriteerejä. Molemmissa tapauksissa päätelmänä on, että velkakriteeriä olisi pidettävä nykyisin noudatettuna. Belgiassa tämä johtopäätös on edellytys, että 2017-järjestelmässä otetaan käyttöön muita verotuksellisia toimenpiteitä sen varmistamiseksi, että 2016- ja 2017-keskipitkän aikavälin tavoitteen mukaista sopeuttamisuraa noudatetaan yhdessä. Suomen osalta on huomattava, että tuottavuuden ja työvoiman tarjonnan parantamiseen tähtäävien rakenneuudistusten nopea hyväksyminen ja toteuttaminen ovat avainasemassa kasvunäkymien parantamiseksi keskipitkällä aikavälillä ja parantamaan julkisen talouden kestävyyttä.

Italian osalta komissio vahvistaa, että 2017: lle pyydetyt lisäverotoimenpiteet on toimitettu ja että näin ollen ei enää tarvita lisätoimenpiteitä velkakriteerin noudattamiseksi tässä vaiheessa.

Komissio antoi Romanialle varoituksen siitä, että poikkeaminen 2016-ohjelman keskipitkän aikavälin tavoitteeseen tähtäävästä sopeuttamisajasta poikkeaa merkittävästi ja suosittelee, että neuvosto hyväksyy suosituksen, jonka mukaan Romania toteuttaa tarvittavat toimenpiteet 2017-järjestelmässä tämän merkittävän poikkeama. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sovelletaan tätä menettelyä EU: n talouden ohjausjärjestelmässä. Se antaa viranomaisille mahdollisuuden ryhtyä korjaaviin toimiin liiallisen alijäämän menettelyn aloittamisen välttämiseksi.

Komissio ehdottaa, että 2017-ohjelman vakausohjelmien arvioinnin perusteella myönnetään vaadittu joustavuus Liettuaan ja Suomeen.

Tausta

Vaikka jäsenvaltioille annettavia suosituksia mukautetaan vuosittain saavutetun edistyksen ja muuttuvan ympäristön huomioon ottamiseksi, ne ovat tiukasti kiinni presidentti Junckerin vuotuisessa puheessa unionista ja vuotuisessa kasvuselvityksessä esitetyistä laajemmista prioriteeteista. Euroalueen jäsenvaltioiden osalta ne vastaavat myös suosituksia euroalueelle. Talouspolitiikan eurooppalaisen ohjausjakson suositukset ovat yhdenmukaisia ​​Eurooppa 2020 -strategian pitkän aikavälin vision kanssa.

Toimikauden jälkeen komissio on toteuttanut useita muutoksia eurooppalaiseen ohjausjaksoon, jotta se olisi tehokkaampaa ja asiaankuuluvia. Ne julkistettiin marraskuussa 2014: in vuosikasvustutkimuksessa 2015, joka avattiin 2015in alussa ja vahvistettiin sen Tiedonanto seuraavista vaiheista kohti Euroopan talous- ja rahaliiton toteuttamista lokakuussa 2015.

Nämä muutokset merkitsevät esimerkiksi sitä, että komissio a Euroalueen suositus (Marraskuussa), jotta jäsenvaltiot voisivat ottaa huomioon euroalueen näkökulman suunnitelmissaan tulevina vuosina.

Se merkitsee myös sitä, että komissio on viime kuukausina harjoittanut hallituksia, kansallisia parlamentteja, työmarkkinaosapuolia ja muita sidosryhmiä ja käynyt kahdenvälisissä kokouksissa kansallisten viranomaisten kanssa keskustellakseen poliittisista painopisteistään.

Helmikuussa komissio esitteli yksityiskohtaisen analyysinsä kunkin jäsenvaltion taloudellisesta ja sosiaalisesta tilanteesta Maaraportti, Osana niin sanottua Euroopan lukukauden 2017 talvipaketti.

Huhtikuussa jäsenvaltiot esittivät kansalliset uudistusohjelmansa ja niiden vakausohjelmat (euroalueen maat) tai lähentymisohjelmat (euroalueen ulkopuolisille maille), mukaan lukien mahdolliset Winter-paketin jatkotoimet.

Komissio järjestää myös säännöllisiä neuvotteluja työmarkkinaosapuolten kanssa ja on kehottanut jäsenvaltioita kiinnittämään enemmän huomiota kansallisten työmarkkinaosapuolten panokseen.

Tämän päivän suositukset perustuvat näihin vuoropuheluihin, kansallisiin ohjelmiin, Eurostatin tietoihin ja äskettäin julkaistuihin tietoihin Komissio 2017 kevätennuste.

Komissio on myös perustanut Rakenneuudistus Tukipalvelut Ja erityinen EU: n väline - rakennemuutoksen tukiohjelma (SRSP) - antamaan jäsenvaltioiden pyynnöstä kohdennettua uudistusapua avustamaan niitä institutionaalisten, rakenteellisten ja hallinnollisten uudistusten suunnittelussa ja täytäntöönpanossa, mukaan lukien uudistukset, joita suositellaan CSR: t.

Seuraavat vaiheet

Komissio kehottaa neuvostoa hyväksymään ehdotetun lähestymistavan ja hyväksymään maakohtaiset suositukset sekä jäsenvaltioita panemaan ne täytäntöön täysimääräisesti ja ajoissa. EU: n ministereiden odotetaan keskusteltavan maakohtaisista suosituksista, ennen kuin EU: n valtion- ja hallitusten päämiehet tulevat hyväksymään ne. Sitten jäsenvaltioiden on pantava täytäntöön suositukset käsittelemällä niitä kansallisten talous- ja budjettipolitiikkansa kautta 2017-2018: ssä.

Lisää tietoa

Chapeau-viestintä: 2017-lukukausi: maakohtaiset suositukset

Katsaus maiden tilanteeseen makrotalouden epätasapainoa koskevan menettelyn sekä vakaus- ja kasvusopimuksen mukaisesti

Yleiskatsaus 2017-maakohtaisiin suosituksiin

Maakohtaiset suositukset 2017

Huomaa maakohtaisista suosituksista 2017

Päätökset vakaus- ja kasvusopimuksen

Kevään 2017 taloudellinen ennuste (11 toukokuu 2017)

Maaraporttien viestintä (22 helmikuu 2017)

Maaraportit (22 helmikuu 2017)

2017-eurooppalaisen lukukauden alkaminen: Syksyn paketti (16 marraskuu 2016)

Ilmoitusmekanismi -raportti 2017 (16 marraskuu 2016)

EU: n taloushallinto selitti

Seuraa varapuheenjohtaja Dombrovskis Twitterissä: @VDombrovskis

Seuraa komissaari Thyssen Twitterissä: @mariannethyssen

Seuraa komissaari Moscovici Twitterissä: @Pierremoscovici

 

 

Continue Reading

Konfliktit

EU: n suurlähettiläs Jelisejev pyrkii luomaan sopivat ehdot Ukrainan assosiaatiosopimukselle Brysselin kanssa

Julkaistu

on

1420969864-9796Ukrainan EU: n suurlähettilään mukaan tulevan vuoden "ensisijaisen tärkeän tavoitteen" tulisi olla "sopivien olosuhteiden" luominen kaupan tehokkaalle toteuttamiselle osassa maansa Brysselin kanssa tekemää assosiaatiosopimusta.

Kostyantyn Yeliseev (kuvassa) Sanoi hän haluaa tätä aloittaa 1 Tammikuussa 2016.

Toinen tulevan vuoden "haaste" on sopimuksen ratifiointi kaikissa EU: n jäsenvaltioissa, hän sanoi.

Mainos

Tähän mennessä 11-valtiot ovat ratifioineet sen.

Haastattelussa hän sanoi: "Tämä ei ole vain oikeudellinen vaan myös poliittinen asia, koska mitä nopeammin sopimus ratifioidaan ja se tulee voimaan, sitä vahvempi Ukraina on neuvotteluissa muiden kumppaneiden, myös Venäjän kanssa."

Katsaus Ukrainaan vuonna 2014 vaikuttaneisiin myrskyisiin ja katkeriin tapahtumiin hän sanoi: "Viime vuonna näimme selvästi, että EU: sta on tullut keskeinen ulkoinen Ukrainan suvereniteetin ja alueellisen koskemattomuuden tukija.

Mainos

"Ukrainan turvallisuusstrategiassa ei ole koskaan ennen pidetty EU: ta ulkoisena tekijänä Ukrainan kansallisen turvallisuuden tukemisessa. Mutta EU: sta on tullut pidätyskyky Kremlin julmaa, aggressiivista politiikkaa vastaan."

Seuraavassa 12 kuukaudessa suurlähettiläs jatkoi: "EU: lla on tänä vuonna tärkeä haaste säilyttää yhtenäinen ja vankka kanta Ukrainan kysymykseen.

"Se ei ole helppo tehtävä Venäjän propagandan hyökkäyksen jälkeen, jonka tarkoituksena on jakaa, jakaa EU: n jäsenvaltiot ja niiden ulkopolitiikka Ukrainaa kohtaan."

Hän lisäsi: "Siksi tuesta ja säilyttämisestä EU: n vankka tuki Ukrainan alueellisen koskemattomuuden ja suvereniteetin puolustamiselle presidentin rauhansuunnitelman perusteella tulee tärkeimmäksi tavoitteeksi. Se on ensimmäinen asia."

"Toiseksi on tärkeää, että EU keskittyy moniin kysymyksiin, jotka mielestäni voisivat vähentää Donbasin tilannetta ja myötävaikuttaa Krimin elpymiseen."

Toisin kuin jotkut uskovat, uudet ja vahvistetut Venäjää koskevat pakotteet eivät välttämättä ole ensisijaisen tärkeitä, hän sanoi.

Diplomaatti pyysi pikemminkin "valtavaa poliittista, taloudellista, taloudellista, humanitaarista ja jopa oikeusapua" Ukrainalle.

"Vakaa ja vahva Ukraina", hän sanoi, "on paras takuu meille puolustaa kansallisia etujamme Venäjän hyökkäyksen edessä. Juuri tätä Moskova pelkää eniten ja haluaa estää tapahtumasta."

On energia-alalla, hän sanoo ei sulje pois, että vuoropuhelu alkaa uudelleen neuvottelut Venäjän kanssa kaasun kysymyksistä.

"Meidän on päätettävä, mitä tehdä seuraavaksi: siirtyä ns. Kesäpakettiin ja päästä sopimukseen tästä asiasta tai odottaa Tukholman välimiesmenettelyn tuloksia. Mutta tässä prosessissa ei pitäisi ottaa huomioon vain Ukrainan, mutta myös EU: n ja Venäjän puolella. "

Tulevia tärkeitä tapahtumia varten EU ja Ukraina kuuluvat ensimmäinen vierailu Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin Ukrainalle alkupuolella vuonna, Ukraina-EU-huippukokouksessa, joka pidetään Kiovassa ja kansainvälisen konferenssin Ukrainan tukeminen.

Muita tärkeitä tapahtumia ovat avajaiskokous EU-Ukraina-assosiaatio parlamentaarisessa alussa helmikuun ensimmäinen vierailu puhemiehen Ukrainan parlamentin Volodymyr Hroisman Brysseliin.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa