Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Johtava Parlamentaarinen komitea kannattaa rikosoikeudellisia seuraamuksia markkinoiden väärinkäytön

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

hp20131211Euroopan parlamentin johtava talousasioiden valiokunta on tänään (9 tammikuussa) tukenut Euroopan komission ehdotusta rikosoikeudellisista seuraamuksista rahoitusmarkkinoiden väärinkäytösten ja manipuloinnin torjumiseksi (IP / 11 / 1218). Parlamentin talous- ja raha-asioiden valiokunta (ECON) tuki yksimielisesti ehdotuksesta, joka saavutettiin ministerineuvostossa edustettujen jäsenvaltioiden kanssa viime vuoden lopulla (IP / 13 / 1299). Sisäpiirikauppojen ja markkinoiden väärinkäytösten torjumista koskevien uusien sääntöjen mukaan jäsenvaltioiden on varmistettava, että tällainen käyttäytyminen, mukaan lukien vertailuarvojen manipulointi, on rikos, josta voidaan rangaista tehokkailla seuraamuksilla kaikkialla Euroopassa. Nyt Euroopan parlamentin odotetaan vahvistavan sopimuksen täysistunnossa helmikuussa 2014.

"Olemme tyytyväisiä tämänpäiväiseen äänestykseen komission ehdotuksen puolesta, joka vahvistaa, että Eurooppa on valmis toteuttamaan kaikki tarvittavat toimenpiteet sisäpiirikaupan ja markkinoiden väärinkäytön torjumiseksi rahoitusmarkkinoillaan", sanoi varapuheenjohtaja Viviane Reding, EU: n oikeusasioista vastaava komission jäsen ja Michel Barnier , sisämarkkinoiden ja palvelujen komissaari. "Haluamme kiittää ECON-valiokuntaa ja sen esittelijää Arlene McCarthyä tuesta, ja odotamme nyt, että parlamentti ja neuvosto hyväksyvät tämän tärkeän ehdotuksen nopeasti. Meidän on turvattava markkinoidemme eheys ja suojattava rahat kansalaisia. "

Tänään äänestetty sopimus tarkoittaa seuraavaa:

Mainos
  • Markkinoiden väärinkäyttöä koskevista rikoksista, kuten sisäpiirikaupoista, tietojen laittomasta paljastamisesta ja markkinoiden manipuloinnista, on olemassa EU: n yhteiset määritelmät.
  • siellä on yhteinen rikosoikeudellinen seuraamus, mukaan lukien sakot ja vankeusrangaistukset, joiden enimmäisrangaistus on vähintään neljä vuotta sisäpiirikaupoista / markkinoiden manipuloinnista ja kaksi vuotta seuraamuksista sisäpiiritiedon laittomasta paljastamisesta;
  • oikeushenkilöt (yritykset) ovat vastuussa markkinoiden väärinkäytöksistä;
  • jäsenvaltioiden on määritettävä lainkäyttövalta näille rikoksille, jos ne tapahtuvat omassa maassaan tai rikoksentekijä on kansalainen;
  • jäsenvaltioiden on varmistettava, että näitä erittäin monimutkaisia ​​tapauksia käsittelevät oikeuslaitokset ja lainvalvontaviranomaiset ovat hyvin koulutettuja.

Tausta

Sijoittajat, jotka käyvät kauppaa sisäpiirintietojen avulla ja manipuloivat markkinoita levittämällä vääriä tai harhaanjohtavia tietoja, voivat tällä hetkellä välttää seuraamuksia hyödyntämällä 28-EU: n jäsenvaltioiden lakieroja. Joidenkin maiden viranomaisilla ei ole tehokkaita seuraamusvaltuuksia, kun taas toisissa rikosoikeudellisia seuraamuksia ei ole saatavana tietyistä sisäpiirikaupoista ja markkinoiden manipulointirikoksista. Tehokkaisilla seuraamuksilla voi olla voimakas varoittava vaikutus ja vahvistaa EU: n rahoitusmarkkinoiden eheyttä.

Siksi Euroopan komissio ehdotti 20: n syyskuun 2011-kokoelmassa EU: n laajuisia sääntöjä rikosoikeudellisten seuraamusten minimoimiseksi sisäpiirikaupoista ja markkinoiden manipuloinnista (IP / 11 / 1218). Heinäkuussa 2012 komissio esitti muutoksia alkuperäiseen ehdotukseensa estääkseen selkeästi vertailuarvojen, mukaan lukien LIBOR ja EURIBOR, manipuloinnin ja tehdäkseen sellaisesta manipuloinnista rikoksen (IP / 12 / 846).

Mainos

Ehdotettuaan näitä sääntöjä Euroopan komissio käytti ensimmäistä kertaa uusia valtuuksia Lissabonin sopimuksen nojalla valvoakseen EU: n politiikkaa rikosoikeudellisten seuraamusten avulla. Direktiiviehdotuksessa jäsenvaltioita vaaditaan toteuttamaan tarvittavat toimenpiteet sen varmistamiseksi, että sisäpiirikauppojen ja markkinoiden manipuloinnin rikoksista voidaan määrätä rikosoikeudellisia seuraamuksia. Jäsenvaltioita vaaditaan myös määräämään rikosoikeudellisia seuraamuksia markkinoiden väärinkäytöksille yllyttämisestä, niihin osallistumisesta ja niihin osallistumisesta sekä tällaisten rikosten yritysyrityksistä. Direktiivi täydentää erillistä ehdotusta asetukseksi markkinoiden väärinkäytöstä, jonka Euroopan parlamentti hyväksyi 10 syyskuussa 2013 (MEMO / 13 / 774), jolla parannetaan EU: n nykyistä lainsäädäntökehystä ja vahvistetaan hallinnollisia seuraamuksia.

Lisätietoja

Euroopan komissio - markkinoiden väärinkäyttö

Euroopan komissio - Rikosoikeuspolitiikka

Oikeusasioista vastaavan komission jäsenen Viviane Redingin kotisivu

Sisämarkkinoista ja palveluista vastaava komission jäsen Michel Barnier

Seuraa Varapuheenjohtaja Twitterissä: @ VivianeRedingEU

Seuraa EU: n oikeus- Twitterissä: @EU_Justice

Seuraa komissaaria Barnieria Twitterissä: @MBarnierEU

Seuraa EU: n sisämarkkinoita Twitterissä: @EU_Markt

Euroopan komissio

EU UNGA76: Kierrä

Julkaistu

on

EU on saanut päätökseen viikon intensiiviset keskustelut eri puolilta maailmaa olevien johtajien kanssa siitä, miten käsitellä yhdessä aikamme kiireellisimpiä haasteita: koronaviruspandemian torjuminen ja siitä toipuminen, ilmastonmuutoksen ja biologisen monimuotoisuuden häviämisen torjuminen, kestävä kehitys ja eroosio ihmisoikeuksista. 23. syyskuuta korkea edustaja/varapuheenjohtaja Josep Borrell (Kuvassa) antoi julkilausuman EU: n puolesta ministerikonferenssissa kattavan ydinkokeiden kieltosopimuksen (CTBT) artiklasta XIV. Katso lausunto tätä.

Hän toimitti myös videoviestin monenvälisyyden liiton kokouksessa. Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič piti avauspuheenvuorot EU: n ja Belgian järjestämässä korkean tason tapahtumassa "Lasten suojelu, aseellisten konfliktien näkymättömät uhrit ja COVID-19". Ympäristö-, valtameri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius osallistui korkean tason tapahtumaan, jossa käsiteltiin kiertotalouden alueellisia näkökulmia. Myös Euroopan vihreän kaupan johtaja Frans Timmermans ja energiakomissaari Kadri Simson esittelivät 23. syyskuuta kolme energiapakettia YK: n korkean tason energia-alan vuoropuhelussa New Yorkissa yhteistyössä Kansainvälisen energiajärjestön ja kansainvälisen uusiutuvan energian viraston kanssa. Voit lukea siitä lisää tätä. Johtaja Frans Timmermans edustaa EU: ta virtuaalisessa YK: n elintarvikejärjestelmien huippukokouksessa. Hänen puheensa on saatavilla tätä.

Hän osallistui myös YK: n korkean tason energia-alan vuoropuheluun johtamisvuoropuheluun ”Vauhdittavat toimet maailmanlaajuisen energian saatavuuden ja nollapäästöjen saavuttamiseksi”. Lopuksi tiistaina 28. syyskuuta, kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari, Jutta Urpilainen osallistuu YK: n pääsihteerin ja Kansainvälisen työjärjestön (ILO) järjestämään valtioiden ja hallitusten päämiesten kokoukseen työpaikoista ja sosiaalisesta suojelusta köyhyyden poistamiseksi. Kaikki lehdistön ja audiovisuaalisen materiaalin katsaukset viime viikolta ovat saatavilla EUHEurooppa että Consilium.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

Komissio ja Europa Nostra julkistavat Euroopan suurimmat perintöpalkintojen voittajat vuonna 2021

Julkaistu

on

Voittajat European Heritage Awards / Europa Nostra Awards, Euroopan suurin kunnia tällä alalla, kunnioitettiin Giorgio Cini -säätiön päämajassa Venetsiassa. Seremonia on yksi kohokohdista Euroopan kulttuuriperinnön huippukokous 2021 järjestetään 21. – 24. syyskuuta Venetsian maailmanperintökaupungissa. Merkittävä kuntoutus Urșin kylän puukirkko (Romania) on vuoden 2021 suuri voittaja: tuomaristo myönsi sille Grand Prix -palkinnon, kun taas suuri yleisö valitsi sen suosikkiperintöprojektikseen Euroopassa ja tämän vuoden Public Choice Award -palkinnon ylpeäksi voittajaksi. Noin 7,000 XNUMX kansalaista eri puolilta Eurooppaa äänesti verkossa Europa Nostran verkkosivuston kautta. Grand Prix -palkinnon saajat Europa Nostran hallitus riippumattoman suosituksesta asiantuntijoista koostuva tuomaristo, saavat kukin 10,000 euroa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Onnittelen lämpimästi European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2021 -voittajaa heidän menestyksestään ja merkittävästä panoksestamme Euroopan Eurooppa -kulttuuriin. Voittajien kauaskantoiset vaikutukset kuvaavat Euroopan kulttuuriperinnön korvaamatonta panosta yhteiskuntaamme, talouteemme ja ympäristöön. Tällä hetkellä, kun Eurooppa on päättänyt rakentaa takaisin paremmaksi, nämä menestystarinat ovat todellinen inspiraatio ja voimakas esimerkki siitä, mitä me eurooppalaisina voimme saavuttaa yhdessä kohtaamistamme haasteista huolimatta. Toivon, että nämä palkinnot auttavat erinomaisia ​​hankkeitasi menestymään ja niillä on vielä tärkeämpi rooli Euroopan elvyttämisessä. ” 

European Heritage Awards / Europa Nostra Awards Komissio käynnisti ne vuonna 2002 ja Europa Nostra on johtanut niitä siitä lähtien. Palkinnot saavat tukea Luova Eurooppa Euroopan unionin ohjelmaa. Huippukokous edistää kahta keskeistä kansalaislähtöistä aloitetta, jotka EU: n toimielimet ovat käynnistäneet, nimittäin Uusi eurooppalainen Bauhaus ja Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta. Lisätietoja voittajista ja aloitteesta tätä.

Mainos

Continue Reading

Horizon Europe

Islanti ja Norja ovat ensimmäiset Horisontti Eurooppa -ohjelmaan assosioituneet maat

Julkaistu

on

Islanti ja Norja ovat virallisesti liittyneet Horisontti Eurooppa -ohjelmaan, minkä ansiosta näiden kahden maan yksiköt voivat osallistua Euroopan 95.5 miljardin euron tutkimus- ja innovaatio -ohjelmaan samoin ehdoin kuin EU: n jäsenvaltioiden yhteisöt. Euroopan talousalueen sekakomitea, joka koostuu Islannin, Liechtensteinin, Norjan ja EU: n edustajista, teki tänään asiaa koskevan päätöksen Islannin ja Norjan osalta, mikä tekee niistä ensimmäiset Horisontti Eurooppa -ohjelmaan osallistuvista. Tämä on tilaisuus jatkaa ja syventää yhteistyötä tieteen, tutkimuksen ja innovoinnin alalla ja keskittyä yhteisiin painopisteisiin: kaksoisvihreä ja digitaalinen siirtymä, kansanterveys ja Euroopan kilpailukyky globaalissa ympäristössä. Yhteisillä toimilla pyritään ratkaisemaan arktisen alueen ympäristöongelmat, kehittämään vedyn ja hiilen talteenottoteknologioita, vauhdittamaan datavetoista innovointia ja paljon muuta.

Europe Fit for the Digital Age -liiketoiminnan johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Avoimuus ja yhteistyö muun maailman kanssa ovat avainasemassa strategiassamme luoda kriittinen massa tutkimukselle ja innovoinnille sekä nopeuttaa ja löytää ratkaisuja kiireellisiin maailmanlaajuisiin haasteisiin. Yhdistämällä voimamme Islannin ja Norjan kanssa aiomme toteuttaa joukon toimia vihreiden, digitaalisten ja kansanterveyttä koskevien tavoitteiden tukemiseksi. ” Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Toivotan Islannin ja Norjan lämpimästi tervetulleeksi Horisontti -Eurooppaan. He olivat Horisontti 2020 -puiteohjelman parhaiten menestyneitä, ja he osoittivat innovaatiojohtajuutta ja huippuosaamista kaikilla aloilla, kuten energia, ympäristö, elintarviketurvallisuus, terveys ja digitaalitekniikka. Odotan uusia läpimurtoja ja menestystarinoita tulevina vuosina! ”

Tämä yhteistyö korostaa ETA-sopimuksen merkitystä, sillä se mahdollistaa ETA-valtioiden täysimääräisen osallistumisen EU: n sisämarkkinoille ja tarjoaa perustan yhteistyölle muilla aloilla, kuten tutkimuksessa, teknologian kehittämisessä, ympäristössä ja kulttuurissa. Horizon Europe, EU: n tutkimus- ja innovaatio-ohjelma 2021--2027, on yksi tärkeimmistä välineistä Euroopan kansainvälisen yhteistyön strategian toteuttamiseksi: Euroopan maailmanlaajuinen lähestymistapa tutkimus- ja innovaatioyhteistyöhön. Ohjelma on avoin tutkijoille ja innovaattoreille ympäri maailmaa, joita kannustetaan tekemään yhteistyötä EU -kumppaneiden kanssa ehdotusten valmistelussa. Neuvottelut ovat käynnissä monien muiden EU: n ulkopuolisten maiden kanssa, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa liittyä Horisontti Eurooppa -ohjelmaan, ja lisää ilmoituksia tehdään tulevina viikkoina. Lisätietoja on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa