Kahdeksassa jäsenvaltiossa YK: n ihmisoikeusneuvoston "laittaa uskovia ja ateisteja vankilassa"

2831030-3x2-940x627Ihmisoikeudet ilman rajoja (HRWF) on juuri julkaissut Varsinainen maailma uskonnon- ja uskonvapautta Prisoners List - YK: n ihmisoikeusneuvoston kolme eniten valittua jäsenvaltiota ja viisi muuta jäsentä ovat sen 24-maiden luettelossa: Kiina, Marokko ja Saudi-Arabia sekä Intia, Indonesia, Kazakstan, Libya ja Etelä-Korea.

Raportissaan HRWF: ssä luetellaan satoja vankeja, jotka olivat 2013-palkin takana, koska ne kieltävät tai rajoittavat uskonto- tai vakaumuksellisia perusoikeuksiaan (1) vapauden muuttaa uskontoa tai vakaumusta (2) vapautta jakaa uskonnon tai vakaumuksen, (3) yhdistymisvapauden, (4) palvonnan ja kokoontumisvapauden tai (5) armeijan palvelusvaliokunnan vastustuksen.

Kaksikymmentäneljä maissa todettiin riistää uskovat niiden vapautta: Armenia, Azerbaidžan, Kiina, Eritrea, Intia, Indonesia, Iran, Kazakstan, Kirgisia, Laos, Libya, Marokko, Vuoristo-Karabahin, Pohjois-Korea, Pakistan, Venäjä, Saudi-Arabia , Singapore, Etelä-Korea, Sudan, Tadžikistan, Turkmenistan, Uzbekistan ja Vietnam.

Uskonnonvapautta uskoa, vahvisti artiklassa 18 yleismaailmallisen ihmisoikeuksien julistuksen, väittää, että "jokaisella on oikeus ajatuksen, omantunnon ja uskonnon. Tämä oikeus sisältää vapauden uskonnon tai mitä usko hänen [hänen] valinta. "Tämä sisältää oikeuden olla uskomatta lainkaan uskonto.

Erityisesti kolme maata on viime aikoina hyväksytty YK: n ihmisoikeusneuvostossa huolimatta niiden huono uskonnonvapauden kirjaa ja rajoittavan lainsäädännön uskonnonvapauden ja julkinen osoitus uskonnon.

Esimerkiksi Kiinassa, poliittisesti kommunistinen valtio, kaikkien uskonnollisten ryhmien on rekisteröidyttävä state-ohjattu uskonnollinen järjestö saa harjoittaa toimintaansa laillisesti ja ei saa poiketa oppeja valtion hyväksyntä. FoRB vankien Kiinassa kuuluvat ryhmät, jotka eivät tunnusta valtion (protestanttinen kotiseurakuntia), on kielletty kuten "pahan kulttien" (Falun Gong), tunnustavat uskollisuutta hengellinen johtaja ulkopuolella asuvat Kiinassa (roomalaiskatolisia uskollinen paavi ja Tiibetin buddhalaiset uskollisena Dalai Lama) tai epäillään separatismin (uiguuri muslimit ja Tiibetin buddhalaisten). HRWF raportti asiakirjat useita joukkopidätykset ja monenlaisia ​​yksittäisiä uskovia kaikkia uskontoja palvelevat vankeusrangaistuksiin.

Marokossa muslimimaassa, käännynnäinen tuomittiin kahden ja puolen vuoden vankeuteen ja sakotettiin yrittää jakaa hänen uuden kristinuskosta muiden kanssa.

Saudi-Arabiassa, valtaosin islamilainen maa, 52 Etiopian kristittyjä pidätettiin osallistuvat uskonnollinen palvelu yksityiskodissa ja sen jälkeen niistä useita karkotettiin.

Viisi muiden valtioiden aiemmin valittiin ja tällä hetkellä jäseniä YK: n ihmisoikeusneuvoston ovat myös laittaa uskovia ja ateisteja kaltereiden takana.

Intiassa, demokraattinen maa, useita protestanttien pidätettiin ja lyhyesti vangittiin muuntaa kristinuskoon tai järjestämällä rukouskokouksia yksityiskodeissa.

Indonesiassa, ateisti tuomittiin 30 kuukaudeksi vankeuteen lähettämistä maininta "Jumala ei ole olemassa" Facebookissa, luoden pilapiirrosten profeetta Muhammedin ja alkaa ateisti sivulta. Eräs pastori vietti kolme kuukautta vankilassa pitämiseen jumalanpalveluksia ilman voimassaolevaa lupaa.

Kazakstanissa, pastori pidätettiin kaksi kuukautta psykiatrisessa klinikalle jälkeen ensimmäisen pidätetty väitetään haittaa terveydelle kirkon jäsenen käyttämällä hallusinogeenien ehtoollista juomia ja sitten pidätettiin uudelleen ja jota syytetään ääriliikkeiden päivänä hänen laukaista 4 kuukauden säilöön. Ateisti pidätettiin syytettynä lietsomisesta uskonnollisen vihan kirjoituksissaan uskonnosta ja laita psykiatrisessa sairaalassa ennen lähettämistä telkien taakse ja vapautettiin takuita.

Libyassa, ylivoimaisesti muslimimaailmassa, useat Egyptin alkuperäiskansalaiset (kopit) vangittiin yrittäessään muuntaa toisia. Yksi heistä kuoli vankilassa.

Etelä-Koreassa, demokraattisessa maassa, vuoden loppuun mennessä 599-nuorten Jehovan todistajat palvelivat jokaista 18-kuukauden vankilaehtoa aseellisen palveluksen vastustuksesta. Korean sodan jälkeen 17,549-todistajat on tuomittu yhteensä kahdeksan vuoden vankeuteen, koska he kieltäytyvät asepalveluksesta.

Mukaan toimeksiannon ihmisoikeusneuvoston: "valittujen jäsenten neuvostolle tukeutuvat korkeimpia edistämisessä ja ihmisoikeuksien suojelua."

"Vapaus uskonnon tai vakaumuksen on ihmisoikeus artiklassa taattua 18 yleismaailmallisen julistuksen, mutta 2013 kahdeksan jäsenmaat YK: n ihmisoikeusneuvoston pidätetty, pidätettiin ja tuomittiin uskovat ja ateistit eri vankeusrangaistuksiin harjoitellaan uskontoon tai vakaumukseen niiden valinta ", sanoi Willy Fautré johtaja Brysselissä sijaitsevan Human Rights ilman rajoja. "Paras toive uusi vuosi on, että nämä ja muut jäsenmaat ihmisoikeusneuvoston voi antaa hyvää esimerkkiä muille maailman kansojen vapauttamalla tällaiset mielipidevangit eikä riistää muita uskovainen tai ateisti niiden vapautta in 2014. "

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Ihmisoikeudet, Sosiaaliset oikeudet, Yhdistyneet kansakunnat