Liity verkostomme!

Etusivu

YK: n ihmisoikeusneuvoston kahdeksan jäsenvaltiota "laittoi uskovat ja ateistit vankilaan"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

2831030-3x2-940x627Ihmisoikeudet ilman rajoja (HRWF) on juuri julkaissut Varsinainen maailma uskonnon- ja uskonvapautta Prisoners List - YK: n ihmisoikeusneuvoston kolme äskettäin valittua jäsenvaltiota ja viisi muuta jäsentä on luettelossa 24 maasta: Kiina, Marokko ja Saudi-Arabia sekä Intia, Indonesia, Kazakstan, Libya ja Etelä-Korea.

Raportissaan HRWF listaa satoja vankeja, jotka olivat vuonna 2013 telineiden takana lakien vuoksi, jotka kieltävät tai rajoittavat heidän perusoikeuksiaan uskonnon tai vakaumuksen vapauteen (1) vapaus vaihtaa uskontoa tai vakaumusta, (2) vapaus jakaa uskontonsa tai vakaumuksensa, (3) yhdistymisvapaus, (4) palvonnan ja kokoontumisvapaus tai (5) aseistakieltäytyminen asepalveluksesta.

Kaksikymmentäneljä maissa todettiin riistää uskovat niiden vapautta: Armenia, Azerbaidžan, Kiina, Eritrea, Intia, Indonesia, Iran, Kazakstan, Kirgisia, Laos, Libya, Marokko, Vuoristo-Karabahin, Pohjois-Korea, Pakistan, Venäjä, Saudi-Arabia , Singapore, Etelä-Korea, Sudan, Tadžikistan, Turkmenistan, Uzbekistan ja Vietnam.

Mainos

Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 18 artiklassa vahvistettu uskonnonvapaus väittää, että "jokaisella on oikeus ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapauteen. Tähän oikeuteen sisältyy vapaus omistaa uskonto tai mikä tahansa hänen uskonsa. [hänen] valintansa. " Tähän sisältyy oikeus olla uskomatta uskontoon lainkaan.

Erityisesti kolme maata on viime aikoina hyväksytty YK: n ihmisoikeusneuvostossa huolimatta niiden huono uskonnonvapauden kirjaa ja rajoittavan lainsäädännön uskonnonvapauden ja julkinen osoitus uskonnon.

Esimerkiksi Kiinassa, joka on poliittisesti kommunistinen valtio, kaikkien uskonnollisten ryhmien on ilmoittauduttava valtion valvomaan uskonnolliseen järjestöön, jotta he voivat harjoittaa toimintaansa laillisesti, eivätkä ne saa poiketa valtion hyväksymistä opeista. Kiinassa olevat FoRB-vangit kuuluvat ryhmiin, joita valtio ei tunnusta (protestanttiset talokirkot), kielletään 'pahoina kultteina' (Falun Gong), he uskovat uskollisuutensa Kiinan ulkopuolella asuvalle hengelliselle johtajalle (paaville ja tiibetiläisille uskolliset roomalaiskatoliset) Dalai-lamaan uskolliset buddhalaiset) tai epäillään separatismista (uiguurien muslimit ja tiibetiläiset buddhalaiset). HRWF: n raportti dokumentoi useita joukkopidätyksiä ja laajan kirjon vankilatuomion suorittaneita uskovia.

Mainos

Marokossa muslimimaassa, käännynnäinen tuomittiin kahden ja puolen vuoden vankeuteen ja sakotettiin yrittää jakaa hänen uuden kristinuskosta muiden kanssa.

Saudi-Arabiassa, valtaosin islamilainen maa, 52 Etiopian kristittyjä pidätettiin osallistuvat uskonnollinen palvelu yksityiskodissa ja sen jälkeen niistä useita karkotettiin.

Viisi muiden valtioiden aiemmin valittiin ja tällä hetkellä jäseniä YK: n ihmisoikeusneuvoston ovat myös laittaa uskovia ja ateisteja kaltereiden takana.

Intiassa, demokraattinen maa, useita protestanttien pidätettiin ja lyhyesti vangittiin muuntaa kristinuskoon tai järjestämällä rukouskokouksia yksityiskodeissa.

Indonesiassa ateisti tuomittiin 30 kuukaudeksi vankeuteen ilmoituksen "Jumalaa ei ole olemassa" lähettämisestä Facebookiin, profeetta Muhammadin sarjakuvien luomisesta ja ateistisivun perustamisesta. Pastori vietti kolme kuukautta vankilassa uskonnollisten palveluiden pitämisestä ilman voimassa olevaa lupaa.

Kazakstanissa, pastori pidätettiin kaksi kuukautta psykiatrisessa klinikalle jälkeen ensimmäisen pidätetty väitetään haittaa terveydelle kirkon jäsenen käyttämällä hallusinogeenien ehtoollista juomia ja sitten pidätettiin uudelleen ja jota syytetään ääriliikkeiden päivänä hänen laukaista 4 kuukauden säilöön. Ateisti pidätettiin syytettynä lietsomisesta uskonnollisen vihan kirjoituksissaan uskonnosta ja laita psykiatrisessa sairaalassa ennen lähettämistä telkien taakse ja vapautettiin takuita.

Libyassa, ylivoimaisesti muslimimaassa, useita Egyptin alkuperäiskristittyjä (kopteja) vangittiin yrittäessään kääntyä toisten puoleen. Yksi heistä kuoli vankilassa.

 Etelä-Koreassa, demokraattisessa maassa, vuoden loppuun mennessä 599 nuorta Jehovan todistajaa palveli 18 kuukauden vankeusrangaistusta asepalveluksen omantunnon kautta. Korean sodan jälkeen 17,549 34,100 todistajaa on tuomittu yhteensä XNUMX XNUMX vuoden vankeuteen kieltäytyessään suorittamasta asepalvelusta.

Ihmisoikeusneuvoston toimeksiannon mukaan "neuvostoon valittujen jäsenten on noudatettava korkeimpia vaatimuksia ihmisoikeuksien edistämisessä ja suojelussa."

"Uskonnon tai vakaumuksen vapaus on ihmisoikeus, joka taataan yleisen julistuksen 18 artiklassa, mutta vuonna 2013 YK: n ihmisoikeusneuvoston kahdeksan jäsenvaltiota pidätti, pidätti ja tuomitsi uskovia ja ateisteja erilaisiin vankeusrangaistuksiin, jotka harjoittavat uskonnon tai vakaumuksen harjoittamista. heidän valintansa ", sanoi Brysselissä toimivan ihmisoikeuksien ilman rajoja -järjestön johtaja Willy Fautré. "Toiveemme uudelle vuodelle on, että nämä ja muut ihmisoikeusneuvoston jäsenmaat voivat antaa hyvän esimerkin muille maailman kansalaisille vapauttamalla tällaiset omantunnonvangit eikä riistämättä minkään muun uskovan tai ateistin vapautta vuonna 2014. "

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa