Liity verkostomme!

Tuki

Syyria kriisi: EU ja YK-kumppaneiden tavoittaa miljoonia syyrialaiset kipeästi humanitaarista apua

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

d379d262f36f7bd22ab30b850a054f7bEuroopan komissio allekirjoitti 18-joulukuussa kolme suurta sopimusta Yhdistyneiden Kansakuntien virastojen kanssa yhteensä 147 miljoonan euron arvosta elintärkeän avun toimittamiseksi Syyrian kriisistä suoraan kärsiville ihmisille. YK: n pakolaisjärjestön, YK: n maailman ruokaohjelman ja UNICEFin johtajat tapasivat Brysselissä humanitaarisesta avusta vastaavan komission jäsenen Kristalina Georgievan kanssa tämän merkittävän humanitaarisen rahoituksen allekirjoittamisseremoniassa.

Presidentti Jose Manuel Barroso sanoi: "Syyrian konflikti on tuhonnut kymmeniätuhansia ihmishenkiä, karkottanut miljoonat heidän kodeistaan, epävakaa alueen ja lähettänyt koko nuorten sukupolven epävarmaan tulevaisuuteen. On oikein, että puolustamme tämän katastrofin uhreja, minkä vuoksi olen ylpeä siitä, että allekirjoitamme tänään suurimpia koskaan luotettujen humanitaaristen kumppaneiden kanssa tehtyjä humanitaarisia sopimuksia. Kehotan kansainvälistä yhteisöä seuraamaan esimerkkiä ja toistamaan solidaarisuuden eleemme. "

Komissaari Georgieva sanoi: "Yhteistyömme YK: n tärkeimpien virastojen kanssa on välttämätöntä yleisen avun antamiseksi Euroopalle tämän kauhean kriisin ratkaisemiseksi. Yhteistyö on auttanut meitä saavuttamaan monet miljoonista miehistä, naisista ja lapsista, jotka kärsivät traagisen konfliktin seurauksena.

Mainos

"Nämä viimeisimmät sopimukset auttavat meitä saavuttamaan entistä haavoittuvampia syyrialaisia ​​ja Syyrian rajojen ulkopuolella sijaitsevissa isäntäyhteisöissä olevia, jotka kamppailevat antelias vieraanvaraisuutensa taakan alla. Tällaisen suuren haasteen vuoksi olemme päättäneet jatkaa avun antamista yli viidelle miljoona syyrialaista. Tänään jokainen edunsaaja on mielessämme, kun näitä sopimuksia allekirjoitetaan. "

UNHCR - 63 miljoonaa euroa - humanitaarinen apu lähes 3 miljoonalle ihmiselle Syyriassa, Libanonissa, Jordaniassa ja Irakissa

Tämän viimeisimmän, Euroopan komission humanitaarisen avun ja pelastuspalvelun pääosaston (ECHO) ja kumppaniorganisaation välillä koskaan allekirjoitetun suurimman sopimuksen mukaan UNHCR tarjoaa apua lähes kolmelle miljoonalle ihmiselle - pakolaisille, kotiseudultaan siirtymään joutuneille ihmisille ja paikallisväestölle - Syyriassa, Libanonissa, Jordaniassa ja Irakissa. ECHOn rahoituksella UNHCR tarjoaa Syyriassa perusapuvälineitä kahdelle miljoonalle ihmiselle, jotka ovat kaikkein haavoittuvimpia siirtymään joutuneissa väestöissä ja isäntäyhteisöissä. Irakissa rahoitus auttaa tarjoamaan leirien rekisteröintipalveluja ja koordinointia, perustarvikkeita, talvistussarjoja saapuessaan sekä leireille että kaupunkipakolaisille sekä terveyspalveluita noin 190,000 300,000 ihmiselle. Jordaniassa rahoitusosuus tarjoaa suojaa uusille tulijoille, terveyspalveluita, perusasioita ja muita tarvikkeita leirin asukkaille ja uusille tulijoille sekä käteisapua lähes 510,000 XNUMX ihmiselle. Lopuksi Libanonissa jaetut varat käytetään uusien saapuvien henkilöiden rekisteröintiin, terveyspalveluihin ja talvistussarjoihin noin XNUMX XNUMX ihmiselle.

Mainos

Allekirjoittaja António Guterres, YK: n pakolaisasiain päävaltuutettu: ”Meidän on tehtävä kaikkemme auttaaksemme niitä, jotka ovat menettäneet kaiken tämän konfliktin kautta. Yksi UNHCR: n painopistealueista on tuen lisääminen naapurimaissa, joissa suurin osa Syyrian pakolaisista asuu ja joissa tarpeet ovat suuremmat kuin koskaan. UNHCR suhtautuu myönteisesti Euroopan unionin tukeen. "

Maailman ruokaohjelma - 61 miljoonaa euroa elintarvikeapuun yli 6 miljoonalle ihmiselle viidessä maassa

Tällä sopimuksella, joka on Euroopan komission kaikkien aikojen allekirjoittama humanitaarinen apu, rahoitetaan WFP: tä elintärkeiden ruokien, tositteiden ja käteisvarojen jakelun jatkamiseksi Syyriassa, Jordaniassa, Libanonissa, Irakissa ja Turkissa - sisäisesti siirtymään joutuneille ja heidän isännänsä Syyriassa ja haavoittuville pakolaisille ja isäntäyhteisöille koko alueella. Yli kuusi miljoonaa ihmistä hyötyy.

Allekirjoittaja, Maailman ruokaohjelman pääjohtaja Ertharin Cousin: "Komission johdonmukainen antelias tuki on ollut elintärkeää WFP: n Syyrian toiminnalle. Tänään ilmoitettu uusi 61 miljoonan euron rahoitusosuus merkitsee ylimääräistä sitoutumista Syyrian kansalaisten hyvinvointiin. kiihtyvä ja julma konflikti. Tämä ratkaiseva rahoitus Euroopan kansalaisilta auttaa meitä tarjoamaan pelastusratkaisun vähintään neljälle miljoonalle ihmiselle Syyriassa ja 1.5 miljoonalle syyrialaiselle pakolaiselle naapurivaltioissa.Mikäli mahdollista, WFP: n setelit ja e-setelit antavat pakolaisille valta ostaa omaa ruokaansa samalla kun se tukee vastaanottavan yhteisön taloutta. Kiitämme näitä vähäosaisia ​​ihmisiä kohtaan. "

UNICEF - 23 miljoonaa euroa veteen ja sanitaatioon neljälle miljoonalle ihmiselle

UNICEF on ECHOn neljänneksi suurin humanitaarinen kumppani maailmassa. Rahoitus kohdistuu haavoittuviin kotitalouksiin Domiz-leirillä Irakissa, pakolaisiin ja isäntäyhteisöihin Jordaniassa sekä siirtymään joutuneisiin ja isäntäryhmiin Syyrian eniten kärsineillä alueilla. Kaikissa näissä maissa keskitytään erityisesti lasten ja naisten tukemiseen. Apu tarjoaa vesi-, sanitaatio- ja hygieniaedistystä yli 4.2 miljoonalle ihmiselle, terveydenhuoltoa noin 700 000: lle ja haavoittuvimpien ihmisten suojelua noin 4 000 hengelle.

Allekirjoittaja, UNICEFin pääjohtaja Anthony Lake: "Syyrian ja monet naapurimaiden lapset maksavat kauhean hinnan jatkuvasta konfliktista. Silti tämä sukupolvi on vastuussa Syyrian ja alueen tulevaisuuden muokkaamisesta - joka Siksi maailmalla on velvollisuus tukea ja suojella heitä nyt. ECHO: n anteliaalla panoksella UNICEF on pystynyt lisäämään hengenpelastavan humanitaarisen avun toimittamista, mukaan lukien turvalliset vesi- ja hygieniatuotteet Syyriassa, Irakissa ja Jordaniassa, ja me tulemme pystyy tarjoamaan lisätukea perusterveydenhuollolle ja apua ilman huoltajaa oleville ja erillään asuville lapsille. "

Tausta

humanitaarinen tilanne

Syyriassa humanitaarinen tilanne huononee edelleen dramaattisesti, kun väkivalta on lisääntynyt ja taistelut ovat jatkuneet koko maassa.

Yhdistyneiden Kansakuntien arvioiden mukaan meneillään oleva väkivalta vaikuttaa 9.3 miljoonaan ihmiseen, ja noin 6.5 miljoonaa ihmistä on siirtymään kotimaansa sisälle Syyriaan. Jokainen väkivallan päivä lisää tätä lukua.

Tukivirastoilla on edelleen merkittäviä rajoituksia apua tarvitsevien ihmisten tavoittamisessa. Maassa lisääntyvä väkivalta tekee humanitaarisen avun työntekijöille vaikeamman ja vaarallisemman työnsä tekemisen.

Erityisesti lääketieteellistä apua koskevat kiireelliset tarpeet ovat lisääntyneet maassa. Peruspalveluihin on rajoitettu pääsy taisteluista kärsineillä alueilla, ja paeta yrittävät siviilit tarvitsevat kiireellistä hengenpelastusapua ja -suojaa, mukaan lukien ruoka, suoja ja vesi, saniteetti ja hygienia. Yhä useammat ihmiset pakotetaan luopumaan koteistaan. Hätätilanteiden lisäksi kaikenlainen pula vaikuttaa myös siviiliväestöön, mukaan lukien polttoaineen niukkuus.

Naapurimaissa pakolaisten lukumäärä on kasvanut lähes viisinkertaiseksi joulukuun 2012 jälkeen, ja Jordaniassa, Libanonissa, Turkissa, Irakissa, Egyptissä ja Pohjois-Afrikassa on nyt noin 2.3 miljoonaa rekisteröityä ja rekisteröintiä odottavaa. Tämä määrä kasvaa edelleen vihollisuuksien lisääntyessä. Syyrian naapurimaat ovat lähestymässä vaarallista kyllästymispistettä, ja ne tarvitsevat kiireellistä tukea rajojen jatkamiseksi ja pakolaisten auttamiseksi.

Rahoitus

EU - komissio ja jäsenvaltiot - on suurin avunantaja kriisin alkamisen jälkeen, sillä lahjoituksia on yli 2 miljardia euroa. Tämä sisältää 1.09 miljardia euroa jäsenvaltioilta ja yli 515 miljoonaa euroa komission humanitaarisen avun budjetista. Luontoissuorituksia on annettu Turkille ja Jordanialle myös aktivoimalla Euroopan pelastuspalvelumekanismi, joka johti ambulanssien, huopien, lämmittimien ja muiden tavaroiden toimitukseen yhteensä 3.25 miljoonaa euroa. 461 miljoonaa euroa on saatu käyttöön muiden kuin humanitaaristen EU: n välineiden kautta (koulutukseen, vastaanottavien yhteisöjen ja paikallisten yhteiskuntien tukemiseen).

Komission rahoittama humanitaarinen apu kanavoidaan valtuutettujen ja ammatillisten humanitaaristen järjestöjen välityksellä humanitaaristen periaatteiden mukaisesti. Täytäntöönpanokumppanit ovat YK: n virastot, Punaisen Ristin / Punaisen Puolikuun liike ja kansainväliset kansalaisjärjestöt. Apua annetaan kaikille avun tarpeessa oleville uskontoon tai poliittiseen kuuluisuuteen riippumatta.

Kansainvälisten avunantajien on lisättävä rahoitustaan ​​voidakseen selviytyä pitkittyneestä kriisistä. Tätä käsitellään toisessa luvauskokouksessa Kuwaitissa ensi kuussa.

Lisätietoja

MEMO / 13 / 1173: Apupäälliköiden yhteinen julkilausuma, jossa vaaditaan päättäväisiä toimia humanitaarisen avun saatavuuden ja rahoituksen lisäämiseksi Syyrian kriisissä

Euroopan komission humanitaarinen apu ja pelastuspalvelu

Arabiaksi

Komissaari Georgievan verkkosivusto

AKT

#AfricaEuropeAlliance - Kestävien energiainvestointien lisääminen #Africassa

Julkaistu

on

Uusi korkean tason aloite tuo yhteen keskeiset toimijat kestävän energia-alan sekä julkisen että yksityisen sektorin sekä Euroopassa ja Afrikassa.

Afrikan kehityspankin Afrikan investointifoorumissa Euroopan unioni ja Afrikan unioni ovat käynnistäneet EU: n ja Afrikan korkean tason foorumin energia-alan kestävistä investoinneista Afrikassa.

hänen Unionin tila puheen Presidentti Juncker on ilmoittanut uuden Afrikka - kestävien investointien ja työpaikkojen Eurooppa-allianssi lisätä merkittävästi investointeja Afrikkaan, vahvistaa kauppaa, luoda työpaikkoja ja investoida koulutukseen ja taitoihin. Nykyään käynnistetty korkean tason foorumi edustaa konkreettista toimintaa tämän liittoutuman avulla strategisten investointien lisäämiseksi ja yksityisen sektorin roolin vahvistamiseksi.

Mainos

Sisämarkkinoista, teollisuudesta, yrittäjyydestä ja pk-yrityksistä vastaava komission jäsen Elżbieta Bieńkowska sanoi Johannesburgissa: "Jos suhtaudumme vakavasti kestäviin energiainvestointeihin Afrikassa, tarvitsemme kaikki aluksella olevat henkilöt, myös yksityinen sektori. Korkean tason foorumi tasoittaa tietä tälle: julkisen, yksityisen, akateemisen ja finanssisektorin asiantuntijat keskustelevat yhdessä kestävien investointien haasteista ja esteistä tällä alalla ja auttavat vastaamaan niihin. "

Korkean tason foorumi kokoaa yhteen julkiset, yksityiset ja rahoittajat sekä Afrikan ja Euroopan akateemiset alueet. He käsittelevät haasteita ja strategisia etuja, jotka voisivat nopeuttaa vaikutuksia etenkin kestävään kasvuun ja työpaikkoihin. Korkean tason foorumi pyrkii houkuttelemaan ja lisäämään vastuullisia ja kestäviä yksityisiä investointeja kohti kestävää energiaa Afrikassa.

Korkean tason alustatapahtuman konkreettinen lopputulos oli kolmen työn virran ilmoittaminen, 1). Niiden avulla voidaan tunnistaa energiainvestoinnit, joilla on suuri vaikutus kasvuun ja työpaikkojen luomiseen, 2) analysoidaan energiainvestointiriskejä ja ehdotetaan kestävän investoinnin ja liiketoiminnan suuntaviivoja ympäristö ja 3) lisäävät vaihtoa Afrikan ja Euroopan yksityissektorin välillä.

Mainos

Tausta

Yhdistämällä yksityisen ja julkisen sektorin energiatoimijat molemmilta mantereilta korkean tason foorumi tukee eurooppalaisten ja afrikkalaisten yritysten välistä kumppanuutta ja tukee Afrikan ja EU: n kestävien investointien ja työpaikkojen allianssia. Se auttaa hyödyntämään suurimmaksi osaksi mahdollisuuksia kestäviin energiainvestointeihin Afrikassa sekä vastaamaan paremmin haasteisiin ja keskeisiin esteisiin, jotka tällä hetkellä haittaavat sitä.

- Afrikan investointifoorumi Johannesburgissa järjestettiin 7.-9. marraskuuta 2018, ja sen järjesti Afrikan kehityspankki. Foorumi on paikka, jossa projektin sponsorit, lainanottajat, lainanantajat sekä julkisen ja yksityisen sektorin sijoittajat kokoontuvat nopeuttamaan Afrikan investointimahdollisuuksia - etenkin energia-ala.

- Afrikan ja Euroopan kestävien investointien ja työpaikkojen liitto perustuu vuoden 2001 aikana tehtyihin sitoumuksiin Afrikan unioni - Euroopan unionin huippukokous, joka pidettiin viime vuoden marraskuussa Abidjanissa, jossa molemmat maanosat sopivat vahvistavansa kumppanuuttaan. Siinä esitetään keskeiset toimintakehykset EU: n ja sen afrikkalaisten kumppanien vahvemman taloudellisen toimintaohjelman toteuttamiseksi.

Kestävän energian saatavuus on keskeisessä asemassa kehityksessä. Tavoitteena 2030 esityslista kestävän kehityksen on tarjota yleinen pääsy kohtuuhintaisiin, luotettaviin ja nykyaikaisiin energiapalveluihin. EU on päättänyt auttaa kumppanuusmaita lisäämään uusiutuvan energian tuotantoa ja monipuolistamaan energialähteitään varmistaakseen siirtymisen älykkääseen, turvalliseen, kestävään ja kestävään energiajärjestelmään kaikille. Yksityisen sektorin mobilisointi on ratkaisevan tärkeää tämän pyrkimyksen kannalta.

Lisätietoja

Afrikka-Eurooppa -liitto

Continue Reading

Afrikka

EU tukee kuivuutta kärsineitä maita #HornofAfricaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on ilmoittanut ylimääräisestä humanitaarisesta avusta, jonka määrä on 60 miljoonaa euroa, auttamaan Somalian, Etiopian ja Kenian ihmisiä, jotka ovat kärsineet vakavasta kuivuudesta johtuvan elintarviketurvan kriittisestä tasosta.

Tämä ylimääräinen apu tuo EU: n humanitaarisen avun Afrikan sarven alueelle (mukaan lukien Somalia, Etiopia, Kenia, Uganda ja Djibouti) lähes vuoden alusta alkaen lähes € 260m.

"Afrikan sarven tilanne on huonontunut dramaattisesti vuonna 2017, ja se pahenee jatkuvasti. Miljoonat ihmiset kamppailevat täyttääkseen omien ja perheidensä ruokatarpeet. Nälänhädän riski on todellinen. Euroopan unioni on seurannut tilannetta tiiviisti siitä lähtien. alusta alkaen ja asteittain lisääntyvä apu kärsineille väestöryhmille. Tämä uusi paketti auttaa humanitaarisia kumppaneitamme laajentamaan toimia entisestään ja jatkuvasti tarjoamaan hengenpelastavaa apua tarvitseville ihmisille ", totesi humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaari Christos Stylianides.

Mainos

Äskettäin julkistettu EU: n tuki tukee humanitaarisia kumppaneita, jotka vastaavat jo väestöryhmien tarpeisiin elintarvikehuollon hätäavun lisäämiseksi ja aliravitsemuksen hoitamiseksi. Tuetaan myös vesihuoltoa, eläinten suojelua ja tautitapauksia koskevia hankkeita. Suurin osa rahoituksesta (€ 40m) auttaa auttamaan Somalian haavoittuvimpia, kun taas € 15m tulee Etiopiaan ja € 5m Keniaan.

Tausta

Miljoonat Afrikan sarven ihmisistä kärsivät elintarviketurvasta ja vesipulasta. Kasvillisuus on harva. Raportoidaan karjan kuolemat, korkeat elintarvikkeiden hinnat ja vähentyneet tulot. Huonosti sattuneen sadekauden seurauksena seuraavia satoja vähenee huomattavasti ja tilan odotetaan huononevan tulevina kuukausina.

Mainos

Kuivuus syntyy El Niño -ilmiön aiheuttamasta epätasaisesta säästä vuosina 2015-16. Etiopiassa se aiheutti maan historian suurimman kuivuuden torjuntaoperaation.

Alueella on myös 2.3 miljoonaa pakolaista - joista suurin osa on Jemenistä, Etelä-Sudanista ja Somaliasta - ja kamppailee heidän kasvavien tarpeidensa tyydyttämiseksi.

2011: n jälkeen EU on myöntänyt yli € 1 miljardia humanitaarista apua Afrikan sarven kumppaneilleen. EU: n rahoitus on auttanut tarjoamaan elintarvikeapua, terveydenhoitoa ja ravitsemuksellista hoitoa, puhdasta vettä, puhtaanapitoa ja suojaa niille, joiden elämää uhkaa kuivuus ja konflikti.

Kuitenkin kuivuudesta kärsivien väestöryhmien apua monimutkaistaa tiettyjen alueiden syrjäisyys sekä Somalian väkivalta. Kaikkien konfliktin osapuolten on siksi kehotettava tarjoamaan esteettömän humanitaarisen avun tarvitsijoille.

Continue Reading

Tuki

EU: n viralliset #Development apu saavuttaa kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle

Julkaistu

on

Uudet luvut vahvistavat, että Euroopan unioni ja sen jäsenvaltiot ovat vakiinnuttaneet paikkansa maailman johtavana avunantajana vuonna 2016.

OECD: n alustavat luvut osoittavat, että EU: n ja sen jäsenvaltioiden antama virallinen kehitysapu (ODA) on saavuttanut 75.5 miljardia euroa vuonna 2016. Tämä tarkoittaa 11 prosentin kasvua vuoden 2015 tasoon verrattuna. EU: n apu on lisääntynyt jo neljättä vuotta peräkkäin ja saavuttanut korkeimman tason tähän mennessä. Vuonna 2016 EU: n yhteisen julkisen kehitysavun osuus oli 0.51% EU: n bruttokansantulosta (BKTL), kun se oli kasvanut vuoden 0.47 2015 prosentista. Tämä on huomattavasti yli kehitysapukomitean (DAC) jäsenten EU: n ulkopuolisten maiden keskimäärin 0.21%: n keskiarvon. .

Mainos

Euroopan unioni ja sen jäsenvaltiot ovat siis jälleen vakiinnuttaneet paikkansa maailman johtavana avunantajana vuonna 2016.

Kansainvälisestä yhteistyöstä ja kehityksestä vastaava komissaari Neven Mimica sanoi: "Olen ylpeä siitä, että EU on edelleen maailman johtava virallisen kehitysavun toimittaja - selkeä osoitus sitoutumisestamme YK: n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Kehotamme kaikkia kehitystoimijoita kaksinkertaistamaan ponnistelunsa tekemään samoin. Ja emme pysähdy siihen. Hyödyntämällä yksityisen sektorin investointeja, auttamalla mobilisoimaan kotimaisia ​​resursseja ja tehostamalla yhteisiä ponnisteluja EU: n jäsenvaltioiden kanssa, pyrimme hyödyntämään kaikkia kehityksen rahoituslähteitä parhaalla mahdollisella tavalla. "

Vuonna 2016, viidestä EU edellyttäen 0.7% tai enemmän niiden bruttokansantulosta (BKTL) viralliseen kehitysapuun: Luxemburg (1.00%), Ruotsi (0.94%), Tanska (0.75%), Saksa (0.70%), joka on saavuttanut tavoitteen ensimmäistä kertaa, ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa (0.70%). Kuusitoista EU-maat lisäsivät julkista kehitysapuaan verrattuna bruttokansantulostaan, vaikka 5 jäsenmaat vähensivät ODA ja 7 pysyi samalla tasolla kuin viime vuonna. Kaikkiaan 20 jäsenmaat kasvattivat ODA nimellisesti € 10.9 miljardia, kun taas vähennykset 6 toiset olivat € 3.4 miljardiin.

Mainos

Vuonna 2016 ennennäkemättömän muuttoliikekriisin edessä EU ja sen jäsenvaltiot pystyivät lisäämään sekä tukeaan pakolaisille että kehitysapuaan kehitysmaille. Euroopan unionin virallisen kehitysavun yleinen lisäys 7.6 miljardilla eurolla oli suurempi kuin avunantajien pakolaisten nousu 1.9 miljardia euroa. Vain 25% EU: n kollektiivisen julkisen kehitysavun kasvusta vuosina 2015--2016 johtui maan pakolaiskustannuksista, joten virallinen kehitysapu kasvoi, vaikka nämä kustannukset eivät sisälly. EU: n yhteinen julkinen kehitysapu ilman pakolaiskustannuksia kasvoi 59.1 miljardista eurosta vuonna 2015 64.8 miljardiin euroon vuonna 2016, mikä tarkoittaa 10 prosentin kasvua.

Tausta

Virallinen kehitysapu on elintärkeä rahoituslähde monille kehitysmaille, mutta on selvää, että ponnisteluja on mentävä paljon pidemmälle. Tämä näkemys, miten kehitysrahoituksen olisi kehitettävä tukemaan 2030 kestävän kehityksen edistämiseksi, on sovittu Addis Abeba Action Agenda[1] (AAAA).

Tämän tueksi esityslistan Euroopan unioni (EU) pyrkii increaseresources kestävää kehitystä, muun muassa:

- Kotimaisten resurssien mobilisointi

- Hyödyntämällä yksityisen sektorin resursseja kotimaisella ja kansainvälisellä tasolla rahoituksen saamiseksi yksityisen sektorin kehittämiseen

- Tehostetaan EU: n ja sen jäsenvaltioiden yhteisiä ohjelmointitoimia keinona parantaa kehitysyhteistyön tehokkuutta, omistajuutta ja vaikuttavuutta.

Vuonna 2005, EU ja sen jäsenvaltiot sitoutuivat lisäämään kollektiivista julkisen kehitysavun 0.7% EU bruttokansantulosta (BKTL) vuoteen 2015. Vaikka talouskriisi ja vakavia talousarviopaineet useimmissa EU-maissa merkitsi sitä, että EU ei täytä tämän kunnianhimoisen tavoitteen 2015 on ollut jatkuvasti reaalikasvu Euroopan ODA lähes 40% vuodesta 2002. Toukokuussa 2015, Eurooppa-neuvosto vahvisti sitoumuksensa tämän tavoitteen saavuttamisessa ennen 2030. EU sitoutui myös pyrkimyksiä kollektiivisesti täyttämään julkisen kehitysavun tavoitteeksi 0.15-0.20% bruttokansantulosta vähiten kehittyneiden maiden lyhyellä aikavälillä, ja saavuttaa 0.20% julkisesta kehitysavusta / bruttokansantulosta vähiten kehittyneiden maiden mukaan 2030.

ODA pantin perustuu yksittäisiin tavoitteisiin. Jäsenvaltiot, jotka liittyivät EU: hun ennen 2002 toistivat sitoumuksensa saavuttaa 0.7% ODA / BKTL tavoite huomioon ottaen finanssipoliittiset olosuhteet, kun taas ne, jotka ovat saavuttaneet tämän tavoitteen sitoutuivat pysyvän tai mainitun tavoitteen yläpuolella. Jäsenvaltiot, jotka liittyivät Euroopan unioniin myöhemmin 2002 sitoutunut pyrkivät nostamaan julkisen kehitysapunsa / BKTL 0.33%.

Tiedot julkaistu tänään perustuvat alustaviin antamiin tietoihin unionin jäsenvaltiot OECD: ssä ja EU: n komissiolle. EU: n yhteenlaskettu julkinen kehitysapu koostuu yhteensä julkisen kehitysavun n 28 EU: n jäsenvaltioiden ja julkisen kehitysavun EU: n toimielinten ei lasketa jäsenvaltiot (omat varat Euroopan investointipankki).

In-luovuttajan pakolaisten ilmoittamat kustannukset EU: n jäsenvaltioiden nousi € 8.8 miljardia (eli 12.9% kollektiivisen EU ODA in 2015) ja € 10.7 miljardia (eli 14.2% kollektiivisen EU ODA in 2016). Kasvu EU ODA omistettu rahoittamaan-luovuttajan pakolainen kustannukset kuvastaa sitä, että 2015 ja 2016, monissa EU-maissa, edessä ennennäkemätön kasvu pakolaisia, edellyttäen elintärkeitä hätäapua ja tukea suuren määrän pakolaisia ​​rajojensa sisällä. Useimmat liittyvät kustannukset[2] voidaan kirjata viralliseksi kehitysavuksi vain pakolaisen ensimmäisen oleskeluvuoden aikana.

On 30 jäseniä kehitysapukomitean (DAC), mukaan lukien Euroopan unioni, joka toimii täyden komitean jäsenenä.

Lisää tietoa:

Factsheet: Julkaistuissa uusissa lukuja 2016 virallinen kehitysapu

liite: Saavuttamisessa 2030 kestävän kehityksen tavoitteisiin: kootaan yhteen toteutusmuotojen korosta EU ensimmäisiin saavutuksiin kolmella keskeisellä alalla

OECD Lehdistötiedote

[1] Addis Abeban Action ohjelma (AAAA) sovittiin Yhdistyneiden Kansakuntien kolmannelle kansainvälisessä kehitysrahoituskokouksessa heinäkuussa 2015

[2] Katso: http://www.oecd.org/dac/stats/38429349.pdf, Rivi IA8.2 pakolaiset avunantajamaiden (koodi 1820)

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa