Liity verkostomme!

Euroopan investointipankki

EIP myöntää yleisten töiden ministeriön € 465 miljoonan laina parantamiseen tieverkon

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

M40_ ulkopuoli_MadridEuroopan investointipankki (EIP) on myöntänyt 465 miljoonan euron lainan investointeihin liikenneturvallisuuden parantamiseksi ja Espanjan kansallisen tieverkon kunnostamiseksi. Espanjan julkisten töiden ministeri Ana Pastor ja EIP: n varapuheenjohtaja Magdalena Álvarez Arza allekirjoittivat lainasopimuksen Luxemburgissa 18. joulukuuta.

Lainalla rahoitetaan erilaisia ​​infrastruktuuritöitä, kuten ohikulkutiet ja tieyhteydet sekä valtateiden kunnostaminen ja laajentaminen. Se auttaa lisäämään tieliikenteen kestävyyttä parantamalla turvallisuutta, vähentämällä ruuhkia ja vähentämällä ympäristövaikutuksia.

Tällä lainalla rahoitetut järjestelmät kuuluvat Espanjan infrastruktuuri-, liikenne- ja asuntosuunnitelmaan 2012–2014. Jotkin kyseisistä teistä ovat myös osa Euroopan laajuista liikenneverkkoa (TEN-T), ja siksi ne saavat myös rahoitusta EU: n koheesio- ja rakennerahastoista. EU: n rahoitusosuus, mukaan lukien EIP: n laina, kattaa noin 59 prosenttia kokonaisinvestoinnista.

Mainos

Euroopan investointipankki

EIP vahvistaa globaalia kehitysyhteistyötä ja tukee 4.8 miljardin euron uutta rahoitusta energiaan, liikenteeseen, COVID -rokotteisiin ja yritysten investointeihin

Julkaistu

on

Euroopan investointipankin (EIP) hallitus on hyväksynyt suunnitelmat maailmanlaajuisen kehitysyhteistyönsä vahvistamiseksi. Se hyväksyi myös 4.8 miljardin euron uuden rahoituksen 24 hankkeelle, joilla tuetaan ilmastotoimia, COVID -rokotteita ja taloudellista selviytymiskykyä, kestävää liikennettä ja koulutusta.

”Kesäkuussa ministerineuvosto pyysi EU-pankkia tehostamaan panostaan ​​unionin kehitystyöhön käyttämällä erityisiä strategioita, vahvempaa läsnäoloa maailmanlaajuisesti ja parempaa koordinointia kumppanien kanssa aidossa Team Europe -lähestymistavassa. Vastasimme tänään neuvoston pyyntöön ehdottamalla kehitysrahoitukseen keskittyvän EIP: n sivuliikkeen perustamista, ja johtokunta hyväksyi tämän ehdotuksen. Tämän seurauksena EU: n pankki pystyy vaikuttamaan voimakkaammin Euroopan strategisen itsenäisyyden vahvistamiseen asettamalla enemmän asiantuntijoita paikalle ja olemaan tehokkaampi kumppani muille monenvälisille ja kansallisille kehityspankeille. Ja meillä on paremmat mahdollisuudet jatkaa maailmanlaajuisia tavoitteitamme ilmastonmuutoksen torjunnassa ”, EIP: n puheenjohtaja Werner Hoyer sanoi.

EIP: n kehitysvaikutusten vahvistaminen

Mainos

EIP: n hallitus hyväksyi pankin ehdotuksen perustaa kehitysosasto sen toiminnan vaikutuksen lisäämiseksi Euroopan unionin ulkopuolella. Se tukee EIP: n vastausta 2021. kesäkuuta 14 hyväksyttyihin neuvoston päätelmiin Euroopan kehittyneemmän rahoitusrakenteen (2021) esittämästä toimintapyynnöstä. lisätä läsnäoloaan kentällä kehittämällä kohdennetumpia strategioita ja palveluja tiiviissä yhteistyössä kumppaneiden kanssa.

Pankki vahvistaa edustustojaan EU: n ulkopuolella ja luo useita alueellisia keskuksia tehostamalla täydentävyyttä ja yhteistyötä monenvälisten kehityspankkien, kansallisten kehitysrahoituslaitosten ja paikallisten kumppanien kanssa Team Europe -lähestymistavassa. Keskukset keskittyvät aihealueisiin, tuoteosaamiseen ja palveluihin, jotka vastaavat sen alueen tarpeita, jolla ne sijaitsevat. Ensimmäinen alueellinen keskus, joka vahvistaa EIP: n työtä Itä -Afrikassa, sijoittuu Nairobiin.

Uusi neuvoa -antava ryhmä neuvoo EIP: tä sen toiminnassa Euroopan unionin ulkopuolella. Se sisältää

Mainos

Jäsenvaltioiden, Euroopan komission ja Euroopan ulkosuhdehallinnon nimeämät EU: n kehityspoliittiset päättäjät.

2.2 miljardia euroa ilmastotoimiin, puhtaaseen energiaan ja energiatehokkaisiin koteihin

EIP sopi uudesta rahoituksesta tuuli- ja aurinkoenergian tuotannon lisäämiseksi Espanjassa ja Portugalissa, kansallisten energiaverkkojen päivittämiseen Puolassa ja energiatehokkuuden parantamiseen sekä lämmityslaskujen leikkaamiseen Unkarissa ja Suomessa.

Hyväksyttiin myös kohdennettuja rahoitusjärjestelmiä investointien nopeuttamiseksi pienimuotoisiin uusiutuvan energian ja ilmastotoimiin Itävallassa ja Puolassa sekä Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa.

647 miljoonaa euroa COVID -rokotteen käyttöönottoon, terveyteen ja koulutukseen

Euroopan investointipankin tuki COVID-rokotteiden kehittämiselle ja uusien ohjelmien käyttöönotto COVID-19-rokotteiden rahoittamiseksi jakeluun Argentiinassa ja koko Etelä-Aasiassa, mukaan lukien Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka ja Malediivit, vahvistettiin.

Hallitus päätti tukea vammaisten potilaiden pitkäaikaishoidon laajentamista Alankomaissa, digitaalisen oppimistekniikan käyttöönottoa perus- ja lukioissa sekä tieteellisen tutkimuksen parantamista Kroatiassa.

752 miljoonaa euroa kestävään kaupunki-, alue-, lento- ja meriliikenteeseen

Raitiovaunumatkustajat Slovakian Košicen kaupungissa ja työmatkalaiset Puolan Gdanskin, Gdynian ja Sopotin kaupungeissa sekä kaikkialla Moldovassa hyötyvät uusista EIP: n tukemista investoinneista liikenneyhteyksien nykyaikaistamiseen ja parantamiseen.

Italian Genovan ja Savonan satamat saavat EIP: n rahoitusta parantaakseen rautatieyhteyksiä ja suojatakseen satamia paremmin tulvilta ja äärimmäisiltä sääolosuhteilta rakentamalla uuden aallonmurtajan.

EIP suostui myös rahoittamaan lennonjohto- ja navigointilaitteiden korvaamisen ja parantamisen, jotta Unkarin ilmatilassa säilytettäisiin turvallisuusstandardit.

500 miljoonaa euroa yksityisen sektorin investointeihin ja COVID-19-talouden kestävyyteen

EIP: n hallitus hyväksyi myös uudet rahoitusohjelmat, joita hallinnoivat paikalliset pankki- ja investointikumppanit, joilla tuetaan yritysten investointeja Espanjassa, Puolassa ja Kaakkois-Aasiassa, jotka kohtaavat COVID-19-haasteet.

Taustatiedot:

- Euroopan investointipankki (EIP) on sen jäsenvaltioiden omistama Euroopan unionin pitkäaikainen luottolaitos. Se antaa pitkän aikavälin rahoituksen käytettävissä terveille sijoituksille EU: n poliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Katsaus EIP: n johtokunnan hyväksymiin hankkeisiin.

Continue Reading

Cyber ​​Security

Investment Plan for Europe tukee seuraavan sukupolven kyberturvallisuusalustan kehittämistä

Julkaistu

on

Euroopan investointipankki (EIP) on allekirjoittanut 15 miljoonan euron rahoitussopimuksen hollantilaisen kyberturvallisuusyrityksen EclecticIQ: n kanssa, joka on uhkatiedustelun, metsästyksen ja vastaustekniikan ja -palvelujen johtava yritys. Hankkeella on takuu Eurooppalaisen rahaston strategiset sijoitukset (EFSI), Euroopan investointiohjelman pääpilari. Sopimus antaa EclecticIQ: lle mahdollisuuden saada rahoitusta, jota se tarvitsee nopeuttaakseen kyberturvallisuusalustansa kehittämistä ja laajentaakseen kansainvälisesti strategisesti tärkeillä ja nopeasti kasvavilla markkinoilla.

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: ”Kun yhä useammat liiketoiminnat siirtyvät verkkoon, kyberturvallisuuden vahvistaminen on yhä tärkeämpää. Tämä EIP: n tuki, jota tukee Euroopan investointisuunnitelma, auttaa EclecticIQ: tä lisäämään toimintaansa tällä tärkeällä alalla kehittämällä tuotevalikoimaansa ja tarjoamalla asiakkaille sopivia ratkaisuja kyberturvallisuuden tehokkaaseen torjumiseen. ”

Lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Talous

EIP hyväksyy 4.1 miljardin euron rahoituksen uusiutuvalle energialle, puhtaalle liikenteelle, COVID-elvytykselle, sosiaaliselle asumiselle ja koulutukselle

Julkaistu

on

Euroopan investointipankki (EIP) on hyväksynyt 4.1 miljardia euroa uutta rahoitusta uusiutuvien energialähteiden investointien nopeuttamiseksi, COVID-19-talouden sietokyvyn tukemiseksi tukemalla yksityisen sektorin investointeja, parantamalla kestävää liikennettä sekä parantamalla kouluja ja sosiaalisia asuntoja.

"Tänään hyväksytyt hankkeet korostavat EIP: n sitoutumista kaikkialla Euroopassa ja ympäri maailmaa vapauttamaan yksityiset ja julkiset investoinnit, jotka vastaavat paikallisiin prioriteetteihin ja maailmanlaajuisiin haasteisiin. Huomenna ajantasaistan EIP: n pääjohtajat, EU: n talous- ja talousministerit EU: n pankin nopeasta vastauksesta COVID-19-pandemian aiheuttamiin haasteisiin ja vahvaan ja kasvavaan tukemme vihreään siirtymään ja ilmastotoimiin ympäri maailmaa ", sanoi Euroopan investointipankki Presidentti Werner Hoyer.

Videoneuvottelun kautta kokoontunut EIP: n hallitus hyväksyi uuden rahoituksen, jolla tuetaan merkittäviä investointeja kaikkialla Euroopassa ja muualla maailmassa.

Mainos

1.4 miljardia euroa uusiutuvaan energiaan

EIP hyväksyi uuden tuen laajamittaiseen aurinkoenergiantuotantoon Espanjassa, pienimuotoisiin uusiutuvien energialähteiden hankkeisiin Saksassa, Itävallan yritysten investointeihin puhtaaseen energiaan ja energiatehokkuuteen sekä geotermiseen voimaan Itä-Afrikassa.

Hallitus hyväksyi myös rahoituksen ja teknisen tuen kestävän ja luotettavan energiahuollon lisäämiseksi ja energiatehokkuuden parantamiseksi kouluissa, sairaaloissa ja yrityksissä kaikkialla Afrikassa.

Mainos

1.2 miljardia euroa pandemian elpymisen ja yritysten TKI: n vahvistamiseen

Paikalliset pankkikumppanit tarjoavat EIP: n sopimaa yritysrahoitusta auttaakseen COVID-19-pandemian eniten kärsimiä italialaisia, espanjalaisia ​​ja portugalilaisia ​​yrityksiä sijoittamaan, laajentamaan ja mukauttamaan toimintaansa näinä haastavina aikoina.

EIP myöntää myös suoraa rahoitusta farmaseuttisen tutkimuksen ja kehityksen laajentamiseksi sydän- ja hengitystiesairauksien sekä diabeteksen hoidon parantamiseksi.

Uusi EIP-rahoitus auttaa vahvistamaan tukea sosiaalisille vaikutuksille ja kestäville investoinneille Alankomaiden yrityksissä.

EIP suostui tukemaan kokeneen kehitysrahoituskumppanin tekemiä uusia vaikuttavia pääomasijoituksia tukemaan maaseudun mikrorahoituslaitoksia, jotka työskentelevät pienituloisten pienviljelijöiden kanssa kaikkialla Afrikassa ja jotka pyrkivät ratkaisemaan rahoituksen rajallisen saatavuuden haurailla alueilla, tukemaan maaseudun kehittämistä ja vähentämään köyhyys.

946 miljoonaa euroa rautatieliikenteen ja meriliikenneyhteyksien muuttamiseen

Espanjan ja Portugalin suurimman yksityisen rautateiden tavaraliikenteen harjoittajan tarjoamat logistiikkapalvelut, jotka mahdollistavat tehokkaan vaihtoehdon tieliikenteelle, muutetaan hankkimalla uusi EIP: n hyväksymä intermodaalinen liikkuva kalusto ja veturit.

EIP hyväksyi myös tuen uusille vety- ja akkukäyttöisille junille Berliinissä ja Brandenburgissa sekä ruuhkien vähentämiseksi Puolan Baltian satamassa Szczecinissä.

Romanian matkustaja- ja tavaraliikenne, joka yhdistää Unkarin Mustanmeren satamiin, hyötyy myös Arad-Sighisoaran rautatieyhteyden parantamisesta, jotta mahdollistetaan nopeampi nopeus ja tehokkaampi merkinanto EIP: n tukemana aiemmin sovitun infrastruktuuri-investointihankkeen puitteissa.

306 miljoonaa euroa koulutukseen, terveydenhuoltoon ja sosiaaliseen asumiseen

EU-pankki sopi rahoituksesta Elsassissa uusien keskiasteen koulujen rakentamisen tukemiseksi ja nykyisten tilojen parantamiseksi ja laajentamiseksi sekä Alankomaiden alueellisen terveydenhuollon tarjoaman akuutti- ja pitkäaikaishoidon sekä avohoitopalvelujen parantamiseksi.

EIP tukee myös uutta aloitetta kohtuuhintaisten sosiaalisten asuntojen tarjonnan lisäämiseksi asunto-osuuskunnille ja kunnille useissa paikoissa Puolassa.

EIP: n hallintoneuvoston vuosikokous

EIP: n osakkeenomistajia edustavat Euroopan investointipankin pääjohtajat, Euroopan unionin rahoitus- ja valtiovarainministerit tapasivat Luxemburgissa vuosikokouksessaan 18. kesäkuuta.

Katsaus hyväksymien hankkeiden EIP: n hallintoneuvosto

Tiedot Euroopan takuurahasto

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa