Liity verkostomme!

Tietosuoja

Kun YK internet resoluutio: Pitkä tapa luottamuksen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

xINET-1.jpg.pagespeed.ic.FTXH6bPky9Maailman johtajien ja suuren yleisön tarkkailu ja vakoilu ympäri maailmaa ovat murentaneet ihmisten luottamuksen internetiin ja muihin korkean teknologian laitteisiin.

Vielä tärkeämpää on, että nämä toimet ovat loukanneet ihmisoikeuksia.

Viime viikolla epäiltiin, kun YK: n yleiskokouksen ihmisoikeuskomitea antoi päätöslauselman ihmisten oikeuden yksityisyyden suojaamiseksi massiiviselta ja laittomalta valvonnalta.

Mainos

Tällaiset päätöslauselmat eivät ole oikeudellisesti sitovia, vaikka niillä onkin suuri poliittinen painoarvo.

Päätöslauselmassa kuitenkin vahvistettiin ensimmäistä kertaa, että ihmisoikeuksien olisi oltava vallitsevia välineistä riippumatta, ja siksi niitä on suojeltava sekä verkossa että offline-tilassa.

Human Rights Watchin yleinen neuvonantaja Dina PoKempner sanoi, että vaikka päätöslauselma "vesitettiin", se oli silti "tärkeä tärkeä askel kohti valimattoman globaalin valvonnan leimaamista ihmisoikeuksien laajana rikkomisena".

Mainos

Kysymykset ihmisoikeuksien suojaamisesta verkossa olivat kuuma keskustelunaihe Balissa Nusa Duassa äskettäin pidetyssä Internet Governance Forumissa (IGF).

Verkkosivustonsa mukaan IGF: llä on kriittinen rooli maailmanlaajuisessa internetin hallinnan ekosysteemissä. Se tarjoaa puolueettoman ja ei-sitovan tilaisuuden keskusteluille tärkeistä kysymyksistä, jotka voivat antaa tietoa kansallisista ja alueellisista politiikoista.

YK: n apulaispääsihteeri Thomas Gass, keskustelufoorumilla The Jakarta Postille, sanoi, että Internetiä on käytetty väärin moniin tarkoituksiin.

Kaikki hymyilevät: YK: n apulaispääsihteeri politiikan koordinoinnissa ja virastojen välisissä asioissa, Thomas Gass (oikealla) sekä viestintä- ja tiedotusministeri Tifatul Sembiring (keskellä) Balin Nusa Dua -kongressikeskuksessa pidetyssä kahdeksassa Internetin hallintofoorumissa. BD / Anggara Mahendra

YK: n poliittisen koordinoinnin ja virastojen välisten asioiden apulaispääsihteeri Thomas Gass (oikealla) sekä viestintä- ja tiedotusministeri Tifatul Sembiring (keskellä) Balin Nusa Dua -kongressikeskuksessa pidetyssä kahdeksannessa Internetin hallintofoorumissa BD / Anggara Mahendra

"On olemassa vaara, että jotkut maailman hallitukset ovat puolustautuneet kattamaan Internet-väärinkäytönsä, mukaan lukien viimeaikaiset valvontatapaukset", Gass, joka oli myös IGF: n varapuheenjohtaja, sanoi.

Hän sanoi, että kaikkien osapuolten olisi tehtävä yhteistyötä varmistaakseen yksityisyyden ja sananvapauden perusoikeuksien suojaaminen Internetissä, varoittaen hallituksia olemaan ennakkoluulottomia, koska Internet oli antanut äänen uusille ideoille ja uusille toimintatavoille.

”Tämä ei ole aikakausi, jolloin Internetin käyttö on vaarallista ja uhkaavaa; se olisi sääli kansainväliselle Internet-yhteisölle ”, Gass sanoi.

Genevessä toimivan Internet-yhteiskunnan julkisen politiikan johtaja Markus Kummer sanoi IGF: n kokouksen sivussa, että Internet oli nopeasti muuttuvaa ja muuttuvaa ja myös häiritsevää tekniikkaa.

"Internetin käyttäminen on teknisesti mahdollista tehdä massavalvonta, johon mikään muu tekniikka ei vastaa", Kummer sanoi ja lisäsi, että Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston (NSA) ilmiantajan Edward Snowdenin paljastukset olivat olleet haitallisia Internetille tekniikka, infrastruktuuri ja mikä tärkeintä, Internetin käyttäjille ympäri maailmaa.

"Nämä järkyttävät valvonnan paljastukset todella heikentävät Internetin käyttöä kaikkialla maailmassa", sanoi Kummer, joka oli myös IGF: n valmistelevien kokousten varapuheenjohtaja. ”Niillä on ollut valtava tektoninen vaikutus globaaleihin poliittisiin, taloudellisiin ja sosiaalisiin maisemiin. Ja kyse oli myös ihmisoikeusloukkauksista. "

Yhdysvallat, Kummerin mukaan, oli menettänyt luottamuksen ja uskottavuuden käsitellessään poliittisia, taloudellisia ja ihmisoikeuskysymyksiä liittolaistensa ja vihollistensa keskuudessa. Ilmoitukset olivat luoneet tilanteen, jossa ihmiset pelkäävät Internetin käyttöä, hän lisäsi.

”Tämä ei ole terveellinen ympäristö. Internet on kaikkien käytettävissä. Se ei ole vain tekniikka. Se on täällä auttaaksemme ja voimistamaan ihmisiä ”, Kummer sanoi. "Internetin ominaisuudet ovat avoimia, alhaalta ylöspäin yhteentoimivia ja luonteeltaan globaaleja. Se on säilytettävä. "

Hän jatkoi. ”Oikeus yksityisyyteen digitaalisessa maailmassa on perusihmisoikeus. Kun maa käsittelee terrorismitapausta, se ei tarkoita sitä, että koska jollakin on arabialainen nimi, hän ansaitsee, että hänet nuhistellaan ja häntä epäillään terroristiksi. Tämä on todella suuri ongelma verkkomaailmassa.

”Ihmisoikeudet ovat tulleet erittäin voimakkaasti etualalle. Digitaalinen sisältö oli alusta alkaen ja se pysyy meissä.

Samaan aikaan Yhdysvaltain apulaisasiainsihteeri Daniel A. Sepulveda, joka johtaa osaston talous- ja liike-elämän toimistoa, puhui koordinoinnin tarpeesta.

Hallitukset eivät olleet suuria toimijoita Internetissä, toisin kuin perinteinen telemaailma, ja niillä ei ollut vuosien teknisiä ja taloudellisia valmiuksia hallita tilaa yksin.

"Poliitikot eivät voi ratkaista ongelmia tietämättä, toimivatko ne teknologisesta näkökulmasta", Sepulvuda sanoi. "Samaan aikaan teknologiat eivät voi ratkaista ongelmia, jos poliitikot eivät kerro heille, mikä ongelma heidän on tarkoitus ratkaista."

Erikseen Googlen Ross LaJeunesse puhui loppukäyttäjäsuhteiden tärkeydestä. "Jos käyttäjät eivät luota meihin, he eivät käytä tuotteitamme ja he menevät muualle." Osa luottamuksen ylläpitämisestä oli hänen mukaansa "se, että maailman hallitukset eivät tarjoa suoraa pääsyä tietoihimme, palvelimiemme ja infrastruktuureihimme eikä hyväksy" suurten, yleisten hallitusten kaltaisten hallitusten pyyntöjä käyttäjätiedoista ".

Hän kehotti Internetin käyttäjiä pitämään hallituksia vastuuvelvollisina, myös tapauksissa, joissa toimittajia hakataan, bloggaajia vangitaan ja aktivisteja tapetaan.

Noin 2.7 miljardia ihmistä ympäri maailmaa eli 40% maailman väestöstä ja 16% Aasian väestöstä on tänään verkossa.

Internet-käyttäjien oikeuksien yksityisyyteen ja suojaan turvaaminen on pitkä matka.

Päiväys

Parempi suoja, innovointi ja kasvu Yhdistyneen kuningaskunnan datasektorilla, kuten Yhdistyneen kuningaskunnan digitaalinen sihteeri on ilmoittanut

Julkaistu

on

Informaatiokomissaarin toimisto (ICO) on suunniteltu uudistamaan, jotta voidaan edistää innovointia ja kasvua Ison -Britannian datasektorilla ja suojella kansalaisia ​​paremmin suurilta tietouhkilta digitaalisen sihteerin Oliver Dowdenin ilmoittamien suunnitelmien mukaan

Bridget Treacy, kumppani (Yhdistyneen kuningaskunnan yksityisyys- ja kyberturvallisuuskäytäntö), Hunton Andrews Kurth, sanoi: ”Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on ilmaissut kunnianhimoisen vision Yhdistyneen kuningaskunnan tietosuojalainsäädännön uudistamisesta, nykyisen järjestelmän yksinkertaistamisesta, yritysten byrokratian vähentämisestä ja datavetoisen innovaation kannustamisesta. Huolellisen analyysin jälkeen hallitus uskoo voivansa parantaa merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan tietosuojajärjestelmää ja sen toimintaa käytännössä säilyttäen samalla yksilöiden korkeat suojelustandardit. Tämä ei ole mikään yritys korvata nykyistä järjestelmää, mutta se näyttää yritykseltä hienosäätää sitä, jotta se pystyy paremmin palvelemaan kaikkien sidosryhmien tarpeita ja sopimaan paremmin digitaaliseen aikakauteen. 

”Kansainvälisten tietovirtojen uusi tarkastelu on jo kauan odottanut, ja täällä on mielenkiintoista nähdä, kuinka luova Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on valmis olemaan. Globaalit tietovirrat ovat väistämätön osa maailmanlaajuista kaupankäyntiä, ja Covid-19-pandemia korosti maailmanlaajuisen yhteistyön tarvetta tutkimuksessa ja innovoinnissa. Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus haluaa mahdollistaa luotettavat ja vastuulliset tietovirrat vähentämättä yksilöiden suojaa ja turhaa byrokratiaa. Ketterämpi, joustavampi, riskiperusteinen ja tuloksiin perustuva lähestymistapa riittävyyden määrittämiseen voi parantaa tietosuojaa yleisesti. Mutta tässä hallituksessa on oltava erityisen varovainen olettaen, että se haluaa säilyttää Yhdistyneen kuningaskunnan riittävyysaseman EU: ssa.

Mainos

”Näyttää siltä, ​​että jopa tietosuojavaltuutetun toimisto on uudistuksen kohteena, ja siinä ehdotetaan tietosuojavaltuutetun hallintorakenteen nykyaikaistamista, asetetaan selkeät tavoitteet ja varmistetaan suurempi avoimuus ja vastuuvelvollisuus. ICO on arvostettu tietosuojaviranomainen, joka tarjoaa paljon arvostettua maailmanlaajuista johtajuutta vaikeissa asioissa. On huolehdittava siitä, että ehdotetut uudistukset eivät vaaranna ICO: n arvostettua ja arvostettua riippumattomuutta.

”Kaiken kaikkiaan tämä näyttää harkitulta yritykseltä parantaa Yhdistyneen kuningaskunnan nykyistä tietosuojajärjestelmää, ei radikaalin muutoksen kautta, vaan rakentamalla ja hienosäätämällä nykyistä kehystä, jotta se sopisi paremmin digitaalikaudeemme. Organisaatioiden olisi pidettävä tervetulleina tilaisuutta osallistua tähän kuulemiseen. ”

Bojana Bellamy, Hunton Andrews Kurthin presidentti Tietopoliittisen johtajuuden keskus (CIPL), merkittävä maailmanlaajuinen tietopolitiikan ajatushautomo Washingtonissa, Lontoossa ja Brysselissä sanoi: ”Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen visio on myönteinen kehitys, ja sitä tarvitaan paljon vastaamaan digitaalisen aikakauden mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Suunnitelmat ovat tervetulleita sekä Yhdistyneessä kuningaskunnassa että EU: ssa. Kyse ei ole tietosuojan tason alentamisesta tai GDPR: stä luopumisesta, vaan siitä, että laki todella toimii käytännössä, tehokkaammin ja tavalla, joka hyödyttää kaikkia - tietoja käyttäviä organisaatioita, yksilöitä, sääntelyviranomaisia ​​ja Yhdistyneen kuningaskunnan yhteiskuntaa ja talous. Lakien ja sääntelykäytäntöjen täytyy kehittyä ja olla ketteriä aivan kuten tekniikat, joita he yrittävät säännellä. Maat, jotka luovat joustavia ja innovatiivisia sääntelyjärjestelmiä, pystyvät paremmin vastaamaan neljännen teollisen vallankumouksen todistukseen.

Mainos

”Ei ole epäilystäkään siitä, että tietyt GDPR: n näkökohdat eivät toimi hyvin, ja jotkut alueet ovat turhan hämärän peitossa. Esimerkiksi tieteellisen ja teollisen tutkimuksen ja innovoinnin tietojen käyttöä koskevat säännöt ovat hankala löytää ja analysoida, mikä estää tietojen käytön ja jakamisen näihin hyödyllisiin tarkoituksiin. on vaikea käyttää henkilötietoja tekoälyalgoritmien kouluttamiseen vääristymien välttämiseksi; yksilön suostumus tietojen käsittelyyn on merkityksetön liiallisen käytön vuoksi; ja kansainväliset tietovirrat ovat joutuneet byrokratiaan.

”Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen rohkea visio yksinkertaistaa nykyistä tietosuojajärjestelmää, vähentää byrokratiaa, asettaa organisaatioille enemmän vastuuta hallinnoida ja käyttää tietoja vastuullisesti sekä vahvistaa Yhdistyneen kuningaskunnan yksityisyyden suojan sääntelyviranomaisen keskeistä roolia. Se tarjoaa tehokkaan suojan yksilöille ja heidän tiedoilleen ja mahdollistaa datavetoisen innovoinnin, kasvun ja yhteiskunnalliset hyödyt. Muiden hallitusten ja maiden tulisi seurata Yhdistyneen kuningaskunnan esimerkkiä.

”On korkea aika uudistaa kansainvälisiä tietovirtoja koskevia sääntöjä, ja Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on täysin oikeassa keskittyessään luotettavien ja vastuullisten tietovirtojen mahdollistamiseen. Kaikkien alojen yritykset toivovat saumattomampaa tiedonsiirtojärjestelmää ja riittävyyspäätöksiä useiden maiden osalta. Yritysten tietosuojavastaavat käyttävät liikaa resursseja käsittelemään EU: sta tulevien tietovirtojen oikeudellisia teknisyyksiä erityisesti EU: n Schrems II -tuomion jälkeen. Kuluttajia ja yrityksiä palvelevat paremmin organisaatiot, jotka keskittyvät suunnitellun yksityisyyden suojaan, riskivaikutusten arviointeihin ja uusien digitaalitalouteen sopivien kattavien yksityisyyden hallintaohjelmien luomiseen. 

”On rohkaisevaa, että hallitus tunnustaa Ison -Britannian tietosuojavaltuutetun toimiston Yhdistyneen kuningaskunnan keskeiseksi digitaaliseksi sääntelyviranomaiseksi, jolla on kriittinen tehtävä suojella sekä yksilöiden tietooikeuksia että mahdollistaa vastuulliset datavetoiset innovaatiot ja kasvu Yhdistyneessä kuningaskunnassa. ICO on ollut progressiivinen sääntelyviranomainen ja vaikuttaja maailmanlaajuisessa sääntelyyhteisössä. ICO: lle on annettava resurssit ja työkalut, jotta se voi olla strateginen, innovatiivinen ja sitouttaa organisaatiot jo varhain tietoja hyödyntäen sekä kannustamalla ja palkitsemalla parhaita käytäntöjä ja vastuuvelvollisuutta. ”

Continue Reading

Päiväys

Uusia avoimia tietoja ja julkisen sektorin tietojen uudelleenkäyttöä koskevia sääntöjä aletaan soveltaa

Julkaistu

on

17. heinäkuuta oli määräaika, jonka kuluessa jäsenvaltioiden oli saatettava muutettu direktiivi osaksi kansallista lainsäädäntöä Direktiivi avoimesta datasta ja julkisen sektorin tietojen uudelleenkäytöstä kansalliseen lainsäädäntöön. Päivitetyt säännöt kannustavat innovatiivisten ratkaisujen, kuten liikkuvuussovellusten, kehittämiseen, lisäävät avoimuutta avaamalla pääsyn julkisesti rahoitettuihin tutkimustietoihin ja tukevat uutta tekniikkaa, mukaan lukien tekoäly. Digitaaliseen aikakauteen sopiva Eurooppa Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestage sanoi: "Tietostrategialla määrittelemme eurooppalaisen lähestymistavan tietojen etujen hyödyntämiseksi. Uusi direktiivi on avainasemassa, jotta julkisten elinten tuottama valtava ja arvokas resurssivarasto voidaan käyttää uudelleen. Resurssit, jotka verovelvollinen on jo maksanut. Joten yhteiskunta ja talous voivat hyötyä avoimuuden lisäämisestä julkisella sektorilla ja innovatiivisilla tuotteilla. "

Sisämarkkinakomissaari Thierry Breton sanoi: "Nämä avointa dataa ja julkisen sektorin tietojen uudelleenkäyttöä koskevat säännöt auttavat meitä voittamaan esteet, jotka estävät julkisen sektorin tietojen täyden uudelleenkäytön, etenkin pk-yritysten kannalta. Näiden tietojen välittömän taloudellisen arvon odotetaan nelinkertaistuvan 52 miljardista eurosta vuonna 2018 EU: n jäsenvaltioissa ja Isossa-Britanniassa 194 miljardiin euroon vuonna 2030. Lisääntyneet liiketoimintamahdollisuudet hyödyttävät kaikkia EU: n kansalaisia ​​uusien palveluiden ansiosta. "

Julkinen sektori tuottaa, kerää ja levittää tietoa monilta alueilta, esimerkiksi maantieteellisiltä, ​​oikeudellisilta, meteorologisilta, poliittisilta ja koulutuksilta. Kesäkuussa 2019 hyväksytyillä uusilla säännöillä varmistetaan, että enemmän tätä julkisen sektorin tietoa on helposti saatavilla uudelleenkäyttöä varten, mikä tuottaa arvoa taloudelle ja yhteiskunnalle. Ne johtuvat entisen julkisen sektorin tietojen uudelleenkäyttöä koskevan direktiivin (PSI-direktiivi) tarkistamisesta. Uudet säännöt tuovat lainsäädäntökehyksen ajan tasalle digitaalisen tekniikan viimeaikaisen kehityksen kanssa ja kannustavat edelleen digitaalista innovaatiota. Lisätietoja on saatavilla verkossa.  

Mainos

Continue Reading

Brexit

EU myöntää Yhdistyneen kuningaskunnan tietojen riittävyyden neljän vuoden ajan

Julkaistu

on

Tänään (28. kesäkuuta) EU teki kaksi Yhdistyneen kuningaskunnan riittävyyttä koskevaa päätöstä vain kaksi päivää ennen kuin EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisessä kauppa- ja yhteistyösopimuksessa sovittu ehdollinen väliaikainen järjestelmä päättyi 30. kesäkuuta 2021. Uusilla riittävyyssopimuksilla on välitön vaikutus, kirjoittaa Catherine Feore. 

Päätöksessä tunnustetaan, että Yhdistyneen kuningaskunnan säännöt - jotka ovat itse asiassa EU: ta - olivat tyydyttäviä täyttämään EU: n suojelun taso. Päätökset ovat yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) ja lainvalvontadirektiivin mukaisia ​​vaatimuksia, joiden avulla tiedot voivat liikkua vapaasti EU: sta Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. 

Britannian pääministeri Boris Johnson pyysi johtavia Brexit-kannattajia, mukaan lukien kansanedustaja Iain Duncan Smith, muodostamaan työryhmän "tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin poistua EU: sta". Yksi työryhmän määrittelemistä alueista oli GDPR, jota se pitää esteenä innovoinnille ja kasvulle. 

Mainos

Sen loppuraportti, työryhmä yksilöi erityisesti GDPR: n 5 ja 22 artiklan 

haittaa liiketoimintaa. GDPR: n 5 artiklassa edellytetään, että tietoja kerätään "määriteltyihin, nimenomaisiin ja laillisiin tarkoituksiin" ja "riittäviä, merkityksellisiä ja rajoitettuja tarpeellisiin". Työryhmä uskoo, että tämä rajoittaa tekoälyn kehittämistä. 

GDPR: n 22 artiklassa määrätään, että yksityishenkilöihin "ei pitäisi kohdistua päätöstä, joka perustuu yksinomaan automatisoituun käsittelyyn, mukaan lukien profilointi, jolla on oikeusvaikutuksia häneen tai vastaavasti merkittävästi häneen", Yhdistyneen kuningaskunnan osapuoli väittää, että Ihmisarviointi voi johtaa virheellisiin, selittämättömiin tai puolueellisiin päätöksiin ja sanoa, että automaattisen päätöksenteon ei pitäisi perustua yksinomaan nimenomaiseen suostumukseen, vaan sitä voidaan käyttää, jos pelaamiseen on oikeutettua tai yleistä etua.

Mainos

Arvot ja avoimuusjohtaja Věra Jourová sanoi: "Yhdistynyt kuningaskunta on poistunut EU: sta, mutta tänään sen oikeudellinen järjestelmä henkilötietojen suojaamiseksi on sellainen kuin se oli. Tämän vuoksi teemme nämä riittävyyspäätökset tänään. " Jourová tunnusti parlamentin huolen mahdollisuudesta Yhdistyneen kuningaskunnan eroavaisuuksiin, mutta sanoi, että on olemassa merkittäviä takeita.  

Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi: "Kuukausien huolellisen arvioinnin jälkeen voimme nyt antaa EU: n kansalaisille varmuuden siitä, että heidän henkilötietojaan suojataan, kun ne siirretään Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Tämä on olennainen osa uutta suhdettamme Iso-Britanniaan. Se on tärkeää sujuvan kaupan ja tehokkaan rikollisuuden torjunnan kannalta. "

Ensimmäistä kertaa riittävyyspäätöksiin sisältyy ns. Raukeamislauseke, joka rajoittaa tiukasti niiden kestoa. Tämä tarkoittaa, että päätökset raukeavat automaattisesti neljän vuoden kuluttua. Kyseisen ajanjakson jälkeen riittävyystulokset voidaan kuitenkin uudistaa vain, jos Yhdistynyt kuningaskunta varmistaa edelleen riittävän tietosuojan tason.

Komissio on vahvistanut, että se jatkaa näiden neljän vuoden aikana Yhdistyneen kuningaskunnan oikeudellisen tilanteen seuraamista ja voi puuttua asiaan milloin tahansa, jos Yhdistynyt kuningaskunta poikkeaa nykyisestä suojelun tasosta. 

Ison-Britannian digitaalialan kaupan elimen TechUKin toimitusjohtaja Julian David sanoi: "EU: n ja Ison-Britannian riittävyyspäätöksen turvaaminen on ollut techUK: n ja laajemman teknologiateollisuuden ensisijainen tavoite vuoden 2016 kansanäänestyksen jälkeisestä päivästä lähtien. Päätös siitä, että Yhdistyneen kuningaskunnan tietosuojajärjestelmä tarjoaa vastaavan suojan kuin EU: n GDPR, on luottamus Yhdistyneen kuningaskunnan korkeisiin tietosuojastandardeihin ja on elintärkeää Ison-Britannian ja EU: n kaupalle, koska tietojen vapaa liikkuvuus on välttämätöntä kaikille liike-elämän aloilla. "

Yhdistynyt kuningaskunta toivoo, että tämän kysymyksen kehitystä voidaan kehittää G7: n digitaalisen ja teknologisen alan koordinointisopimuksella.

Rafi Azim-Khan, kansainvälisen asianajotoimiston Pillsburyn tietosuojajohtaja, sanoi: "Luultavasti voisit käyttää voimaa Ison-Britannian koko merituulivoimalaitokseen Yhdistyneen kuningaskunnan yritysten helpotuksella. Yhdistynyt kuningaskunta on nyt varmistanut EU: n tietolain riittävyyden toteamisen. Tämä on erittäin iso juttu kaikille Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiville yrityksille, koska sillä vältetään komplikaatiot, jotka olisivat voineet häiritä EU: sta Yhdistyneeseen kuningaskuntaan suuntautuvia tietovirtoja, samalla tavalla kuin siirrot EU: n ulkopuolelle Yhdysvaltoihin, Kaukoitään ja muihin maihin. vaikuttaa.

"On muistettava, että EU: n säännöt ovat johtaneet tietolakimuutoksiin kaikkialla maailmassa. GDPR: tä pidetään usein tietosuojalakien kultastandardina, ja sillä on ollut merkittävä aaltoileva vaikutus, kuten esimerkiksi uusien lakien vaikuttaminen, kuten Brasiliassa ja Kaliforniassa. EU on näennäisesti valmis ottamaan kovan linjan GDPR: n muutosten suhteen. On todennäköistä, että Yhdistynyt kuningaskunta pysyy melko lukkiutumattomana Euroopan kanssa, ehkä jonkin verran ryöpyttämällä "Global Britain" -toimenpiteiden sovittamiseksi. "

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa