Liity verkostomme!

Rikollisuus

Magnitskin oikeuden kampanja käynnistetty

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Sergei-Magnitskys-leski-N-001Sen jälkeen kun Euroopan parlamentti hyväksyi viime viikolla EU: n laajuisen Magnitsky-pakotteista annetun päätöslauselman, Magnitsky Justice -kampanja on tänään (16. joulukuuta) käynnistänyt uuden projektin: 'Magnitsky Case Cover up Revealed in Persons and Documents'.

Uuden projektin ensimmäisessä esityksessä on Venäjän apulaissyyttäjän Victor Grinin rooli Sergei Magnitskin pahoinpitelyn ja kuoleman peitossa.

"Uuden Magnitsky-oikeusprojektin tavoitteena on paljastaa Venäjän hallituksen virkamiehet, jotka peittivät Magnitskin kidutukseen ja tappamiseen osallistuneiden rikosoikeudellisen vastuun ja paljastamansa rikokset", kertoi Hermitage Capitalin edustaja.

Mainos

- Magnitskin laki Yhdysvalloissa hyväksytään kohdennettujen pakotteiden asettaminen niille, jotka osallistuvat ponnisteluihin salata oikeudellinen vastuu Sergei Magnitskin pidättämisestä, väärinkäytöstä tai kuolemasta.

Uudet asiakirjat osoittavat, että syyttäjä Grin oli avainviranomainen, joka valvoi Magnitskin tapausta, kun Sergei oli pidätettynä. Silti eturistiriidoistaan ​​huolimatta Magnitskyn kuoleman jälkeen hänet nimitettiin avainviranomaiseksi, joka päättää lain rikkomisesta ”, kertoi Hermitage Capitalin edustaja.

Tänään julkaistuihin asiakirjoihin sisältyy syyttäjä Grinin rooli, mukaan lukien:

Mainos
 • Varasyyttäjä Grin ei onnistunut käsittelemään Magnitskyn kollegansa Jamison Firestonen lokakuussa 2009 tekemää valitusta Magnitskyn huonosta kohtelusta. Se määrättiin syyttäjä Grinille välitön koetinYhdysvaltojen Venäjän suurlähettilään puheenvuoron jälkeen kymmenen päivää ennen Sergei Magnitskin kuolemaa pidätettynä.
 • Salainen johtopäätös syyttäjä Grin antoi 18 kuukautta Magnitskin kuoleman jälkeen, 20. toukokuuta 2011, jossa todettiin, että sisäasiainministeriön tutkijat eivät olleet rikkoneet lakia Magnitskyä pidätettynä. Venäjän tutkintakomitea käytti sitten tätä päätöstä perustellakseen epäonnistumistaan ​​syyttää sisäasiainministeriön virkamiehiä Magnitsky-asiassa.

Tänään julkaistut asiakirjat osoittavat edelleen, kuinka syyttäjä Grin aloitti sisäasiainministeriön virkamiesten peitossa kaksi rikosoikeudenkäyntiä, jotka kohdistettiin väärin Sergei Magnitskyyn hänen kuolemansa jälkeen. Magnitsky-perheen lakimies protestoi syyttäjän Grinin postuumia asetuksia, jotka olivat ristiriidassa Venäjän kansallisten ja kansainvälisten oikeudellisten velvoitteiden kanssa ja perustuvat valheisiin, mutta turhaan:

Uudet materiaalit paljastavat myös, että syyttäjä Grinillä oli myös keskeinen rooli Sergei Magnitskin paljastamien varkauksien peittämisessä.

Ensinnäkin syyttäjä Grin oli suoraan vastuussa siitä, että Sergei Magnitsky paljasti petoksia koskevaan alkuperäiseen valitukseen liittyvä asianmukainen tutkinta epäonnistui. Valitus Eremitaasi-rahasto jätti 3. syksyllä 2007, kolme viikkoa ennen 230 miljoonan dollarin varkautta, syyttäjä Chaika: lle. Tämä valitus oli 5. joulukuuta 2007 lähetettiin syyttäjä Grinille, mutta tutkimuksen sijaan valitus välitettiin samoille sisäasiainministeriön virkamiehille, jotka nimettiin valituksessa ja peitettiin.

Toiseksi syyttäjä Grin allekirjoitti syytteen 230 miljoonan dollarin varkaudesta, jonka mukaan "sahan työntekijä" (Victor Markelov) oli vastuussa Venäjän nykyhistorian suurimmista tunnetuista verohyvityspetoksista. Syyte syyttäjän Grinin allekirjoittama vapautti veroviranomaiset, jotka hyväksyivät 230 miljoonan dollarin palautuksen ja totesivat, että Markelov "huijasi" heitä tekemään niin.

"Tänään paljastettujen asiakirjojen mukaan Venäjän apusyyttäjä Victor Grin on ollut henkilökohtaisesti mukana peittämässä Sergei Magnitskin vainoa ja kuolemaa sekä Sergei Magnitskin paljastamaa rikollista salaliittoa", sanoi Magnitskin entinen lakipartneri Jamison Firestone.

"Kampanjan alusta lähtien saamme koko ajan kysymyksiä, kuinka on mahdollista, että rankaisemattomuus jatkuu kaikille Magnitskin kuolemaan Venäjällä osallistuneille. Tavoitteenamme on valaista materiaaleja, jotka paljastavat, miten peittely tapahtuu, kuka on mukana ja kuka osallistuu siihen ", kertoi Hermitage Capital Managementin edustaja.

Europolin

Yli 60 syytetty Balkanin kartellin tukahduttamisesta kokaiiniputken takana Eurooppaan

Julkaistu

on

Ennennäkemätön kansainvälinen lainvalvontaoperaatio, johon osallistuu 8 maata, on johtanut rikosilmoituksiin 61 epäillylle, jotka kuuluvat Balkanin huumekartelliin, joka tulvii Euroopan kokaiinilla. 

Viime vuonna on toteutettu useita toimia Espanjan, Kroatian, Serbian, Saksan, Slovenian, Bosnia ja Hertsegovinan, Yhdysvaltojen ja Kolumbian välisen operatiivisen työryhmän puitteissa. Europolin vakavaa järjestäytynyttä rikollisuutta johtavat koordinointitoimet Keskusta. 

Tällä erittäin liikkuvalla rikollisjärjestöllä oli sivuliikkeitä useissa Euroopan maissa, ja se koostui pääasiassa Serbian, Kroatian, Montenegron ja Slovenian rikollisista.

Mainos

Europol perusti heinäkuussa 2020 operatiivisen työryhmän, joka kokoaa kaikki asianomaiset maat yhteen koordinoimaan yhteisen strategian koko verkoston tuhoamiseksi. Siitä lähtien Europol on tarjonnut jatkuvaa tiedustelutietojen kehittämistä ja analysointia kenttätutkijoiden tukemiseksi. 

Operatiivisen työryhmän Balkanin kartellin tulokset 

 • 61 jäsentä on syytetty, joista 23 on pidätetty (13 Espanjassa ja 10 Sloveniassa)
 • Takavarikoitu 2,6 tonnia kokaiinia
 • Takavarikoitu 324 kiloa marihuanaa
 • Takavarikointi 612 000 euroa käteisenä
 • Takavarikoitiin 9 ylellisyyttä ajoneuvoa ja 5 moottoripyörää

Koordinoitu lakko 

Kansainvälisten kollegojensa kanssa suoritetun tiedustelutoiminnan yhteydessä espanjalaiset tutkijat kehittivät luotettavaa tietoa siitä, että tämä kartelli valmisteli suurta kokaiinin tuontia Etelä -Amerikasta Eurooppaan tämän vuoden keväällä. 

Mainos

Erityisiä valvontatoimenpiteitä otettiin käyttöön, kun rikolliset liikkuivat edestakaisin Espanjan ja Etelä -Amerikan välillä viimeistelemään kokaiinin tuonnin yksityiskohdat, yhteensä yli 1,25 tonnia. 

Tutkimus kiihtyi tämän vuoden maaliskuussa, kun kartellin johtajat matkusivat Espanjaan valmistautumaan kokaiinilähetyksen saapumiseen. Nämä kaksi henkilöä-joita Europol piti arvokkaina kohteina-olivat välttyneet siihen asti osallistumasta henkilökohtaisesti kokouksiin lainvalvonnan välttämiseksi. 

Tämä oli liian hyvä tilaisuus lainvalvontaviranomaisille, sillä 10. maaliskuuta 2021 aamuyöllä Espanjan kansallisen poliisin (Policia Nacional) virkamiehet tekivät samanaikaisia ​​hyökkäyksiä Tarragonan, Barcelonan, Geronan ja Valencian kaupunkeihin, pidättäen XNUMX henkilöitä, mukaan lukien kaksi kuningastappia ja poliisi, joka teki yhteistyötä rikollisjärjestön kanssa. 
Espanjan tutkijat purkivat myös kartellin vaihtoehtoisia tulovirtoja, kuten marihuanan tuotantoa ja kauppaa sekä ylellisten ajoneuvojen myyntiä. 
 
Toukokuussa 2021 seurannassa noin 48 muuta järjestäytyneen rikollisryhmän jäsentä syytti Sloveniassa kansallisen poliisin (Policija) osallistumisesta kokaiinin ja marihuanan jakeluun kaikkialla Euroopassa. Yhteensä 10 näistä epäiltyistä on nyt pidätetty.  

Seuraavat lainvalvontaviranomaiset osallistuivat tähän tukahduttamiseen: 

 • Espanja: Kansallinen poliisi (Policia Nacional)
 • Kroatia:  Korruption ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnan kansallinen poliisivirasto (Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - PNUSKOK) 
 • Serbia: Serbian rikostutkintavirasto (Uprava kirminalisticke policije)
 • Saksa: Liittovaltion rikospoliisi (Bundeskriminalamt), Poliisin päämaja Frankfurt am Main (Polizeipräsidium Frankfurt am Main)
 • Slovenia: Kansallinen tutkintatoimisto 
 • Bosnia ja Hertsegovina: Sarajevon liittovaltion poliisi
 • Yhdysvallat: Yhdysvaltain huumausaineiden valvontaviranomainen 
 • Kolumbia: Kansallinen poliisi (Policia Nacional)

Tämä operatiivinen työryhmä oli osa Europolin strategiaa Länsi -Balkanilta peräisin olevan vakavan järjestäytyneen rikollisuuden torjumiseksi. 

Katso video

Continue Reading

EU: n talousarvio

EU: n petostentorjuntavirasto havaitsee 20% vähemmän petoksia vuonna 2020 kuin vuonna 2019

Julkaistu

on

EU: n talousarvioon kohdistuvien petosten taloudelliset vaikutukset heikkenivät edelleen vuonna 2020, Euroopan komission tänään (20. syyskuuta) hyväksymän vuosikertomuksen Euroopan unionin taloudellisten etujen suojaamisesta (PIF -raportti) mukaan. Vuonna 1,056 ilmoitetuilla 2020 petollisella sääntöjenvastaisuudella oli yhteensä 371 miljoonan euron taloudellinen vaikutus, mikä on noin 20 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019 ja jatkanut tasaista laskua viimeisten viiden vuoden aikana. Raportin mukaan muiden kuin petollisten sääntöjenvastaisuuksien määrä pysyi vakaana, mutta niiden arvo laski 6%.

Budjetti- ja hallintokomissaari Johannes Hahn sanoi: ”EU: n ennennäkemätön vastaus pandemiaan antaa yli 2 biljoonaa euroa käytettävissä auttaakseen jäsenvaltioita toipumaan koronaviruksen vaikutuksista. Yhteistyö EU: n ja jäsenvaltioiden tasolla näiden varojen suojaamiseksi petoksilta ei ole koskaan ollut tärkeämpää. Käsikädessä kaikki EU: n petostentorjuntarakenteen eri osat tarjoavat puolustuksemme petoksia vastaan: Euroopan petostentorjuntaviraston (OLAF) tutkinta- ja analyyttinen työ, Euroopan syyttäjänviraston syyttäjävalta (EPPO), Eurojustin koordinoiva rooli, Europolin operatiivinen kapasiteetti ja tiivis yhteistyö kansallisten viranomaisten kanssa ja niiden välillä. ”

Tämän päivän positiivinen uutinen tulee Brysselissä sijaitsevan EU: n tarkkailijan raportin mukaan, että Euroopan komissio on estänyt Euroopan syyttäjänviraston (EPPO) käyttämästä talousarviotaan rahoituksen ja tietotekniikan alalla tarvitsemansa erikoishenkilöstön palkkaamiseen. Euroopan parlamentin talousarvion valvontavaliokunnan puheenjohtaja Monica Hohlmeier (EPP, DE) näyttää vahvistavan nimettömät väitteet.

Mainos

Vuonna 2020 ja vuoden 2021 alkupuoliskolla saavutettua edistystä ovat seuraavat:

• Euroopan syyttäjänviraston toiminnan aloittaminen

• OLAFia koskeva tarkistettu asetus, jolla varmistetaan tehokas yhteistyö EPPOn kanssa ja vahvistetaan tutkintavaltuuksia

Mainos

• Tiukemmat säännöt EU: n talousarviomäärärahojen ehdollisuudesta tapauksissa, joissa oikeusvaltioperiaatteen rikkominen vaikuttaa EU: n taloudellisten etujen suojaan

• Hyvää edistystä komission petostentorjuntastrategian täytäntöönpanossa: kaksi kolmasosaa suunnitelluista toimista on toteutettu ja kolmasosa käynnissä

PIF-raportti tarjoaa myös pohdinnan uusista riskeistä ja haasteista EU: n taloudellisille eduille, jotka nousevat esiin COVID-19-kriisistä, ja keinoista niiden torjumiseksi. Raportin päätelmien mukaan komission ja jäsenvaltioiden ei pitäisi alentaa varautumistaan ​​näiltä riskeiltä ja jatkaa edelleen kovaa työtä sekä petosten ehkäisemisen että havaitsemisen parantamiseksi.

Tänään julkaistu 32. vuosikertomus EU: n taloudellisten etujen suojaamisesta on saatavilla OLAFin verkkosivustolta.

EPPO on jo rekisteröinyt 1,700 300 rikosilmoitusta ja käynnistänyt 4.5 tutkimusta, ja EU: n talousarvion menetykset ovat lähes XNUMX miljardia euroa.

Taustaa:

EU ja jäsenvaltiot jakavat vastuun EU: n taloudellisten etujen suojaamisesta ja petosten torjunnasta. Jäsenvaltioiden viranomaiset hallinnoivat noin kolme neljäsosaa EU: n menoista ja keräävät EU: n perinteiset omat varat. Komissio valvoo molempia aloja, asettaa standardeja ja varmistaa niiden noudattamisen.

Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (325 artiklan 5 kohta) mukaan komission on laadittava vuosikertomus EU: n taloudellisten etujen suojaamisesta (tunnetaan nimellä PIF -raportti), jossa esitetään yksityiskohtaisesti Euroopan ja Euroopan unionin kansallisella tasolla EU: n talousarvioon vaikuttavien petosten torjumiseksi. Kertomus perustuu jäsenvaltioiden toimittamiin tietoihin, mukaan lukien havaittujen sääntöjenvastaisuuksien ja petosten tiedot. Näiden tietojen analysoinnin avulla voidaan arvioida, mitkä alueet ovat eniten vaarassa, ja siten kohdentaa toimet paremmin sekä EU: n että kansallisella tasolla.

OLAFin tehtävä, toimeksianto ja pätevyys

OLAFin tehtävänä on havaita, tutkia ja lopettaa petokset EU: n varoilla.

OLAF suorittaa tehtävänsä:

· Suorittamaan riippumattomia tutkimuksia petoksista ja korruptiosta, joihin liittyy EU: n varoja, sen varmistamiseksi, että kaikki EU: n veronmaksajien rahat menevät hankkeisiin, jotka voivat luoda työpaikkoja ja kasvua Euroopassa

· Myötävaikuttaa kansalaisten luottamuksen vahvistamiseen EU: n toimielimiin tutkimalla EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavia väärinkäytöksiä

· Kehitetään vankka EU: n petostentorjuntapolitiikka.

Itsenäisessä tutkintatoiminnassaan OLAF voi tutkia petosten, korruption ja muiden EU: n taloudellisiin etuihin vaikuttavien rikosten aiheita, jotka koskevat:

· Kaikki EU: n menot: tärkeimmät menoluokat ovat rakennerahastot, maatalouspolitiikka ja maaseudun menot

kehitysrahastot, suorat menot ja ulkoinen apu

· Jotkut EU: n tulojen alueet, lähinnä tullit

· Epäilykset EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavasta väärinkäytöksestä.

Kun OLAF on saattanut tutkimuksensa päätökseen, toimivaltaisten EU: n ja kansallisten viranomaisten on tutkittava OLAFin suositusten jatkotoimet ja päätettävä niistä. Kaikkien asianomaisten henkilöiden oletetaan olevan viattomia, kunnes heidän syyllisyytensä on osoitettu toimivassa kansallisessa tai EU: n tuomioistuimessa.

Continue Reading

Rikollisuus

Euroopan kokaiinimarkkinat: Kilpailukykyisempi ja väkivaltaisempi

Julkaistu

on

Väkivaltaisempi, monipuolisempi ja kilpailukykyisempi: nämä ovat Euroopan kokaiinikaupan pääpiirteitä. Uusi Cocaine Insights -raporttiTänään (8. syyskuuta) käynnistämät Europolin ja UNODC: n hahmotelmat hahmottavat kokaiinimarkkinoiden uuden dynamiikan, mikä on selvä uhka Euroopan ja maailmanlaajuiselle turvallisuudelle. Raportti julkaistiin osana työohjelmaa CRIMJUST-Vahvistetaan rikosoikeudellista yhteistyötä huumausaineiden salakuljetusreiteillä Euroopan unionin maailmanlaajuisen laittomien virtojen ohjelman puitteissa.

Rikollisen ympäristön pirstoutuminen lähdemaissa on luonut uusia mahdollisuuksia eurooppalaisille rikollisverkostoille saada suoraa kokaiinitarjontaa, mikä estää välittäjät. Tämä uusi kilpailu markkinoilla on johtanut kokaiinin tarjonnan lisääntymiseen ja siten väkivallan lisääntymiseen Europolin vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden uhka -arvio 2021. Aiemmin hallitsevat monopolit kokaiinin tukkumyynnissä Euroopan markkinoille ovat asettaneet haasteita uusille ihmiskauppaverkostoille. Esimerkiksi Länsi -Balkanin rikollisverkostot ovat luoneet suoria yhteyksiä tuottajiin ja varmistaneet näkyvän paikan kokaiinin tukkumyynnissä. 

Raportissa korostetaan intervention merkitystä lähteellä, koska nämä markkinat ovat suuresti toimitusketjun ohjaamia. Yhteistyön vahvistaminen ja tietojenvaihdon lisääminen lainvalvontaviranomaisten välillä tehostavat tutkimuksia ja lähetysten havaitsemista. Raportissa korostetaan rahanpesututkimusten merkitystä laittomien voittojen jäljittämisessä ja rikolliseen toimintaan liittyvien avustusten takavarikointia. Nämä taloudelliset tutkimukset ovat kokaiinin salakuljetuksen torjunnan ytimessä ja varmistavat, että rikolliset toimet eivät kannata.

Mainos

Julia Viedma, Europolin operatiivisen ja analyysikeskuksen osastonjohtaja, sanoi: ”Kokaiinin salakuljetus on yksi tärkeimmistä turvallisuusongelmista, joita kohtaamme tällä hetkellä EU: ssa. Lähes 40 prosenttia Euroopassa toimivista rikollisryhmistä on mukana huumekaupassa, ja kokaiinikauppa tuottaa miljardeja euroja rikollista voittoa. Se, että ymmärrämme kohtaamamme haasteet paremmin, auttaa meitä torjumaan tehokkaammin kokaiinin salakuljetusverkostojen väkivaltaista uhkaa yhteisöillemme. ”  

Chloé Carpentier, UNODC: n huumausainetutkimusosaston päällikkö, korosti, kuinka ”kokaiinin toimituskanavien, rikollisten toimijoiden ja menettelytapojen monipuolistumisen ja leviämisen nykyinen dynamiikka todennäköisesti jatkuu, jos sitä ei valvota”.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa