Liity verkostomme!

EU

FEANTSAn kehottaa Eurooppa-neuvostoa kiireellisesti puuttua unionin köyhyyden kriisi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

f7a995310aab6c60db7818832ca54860Eurooppa-neuvosto kokoontuu tällä viikolla keskustelemaan äskettäin käynnistetystä vuoden 2014 eurooppalaisesta ohjausjaksosta. Tätä silmällä pitäen Kodittomien kanssa työskentelevien kansallisten organisaatioiden eurooppalainen liitto (FEANTSA) kehottaa neuvostoa varmistamaan, että kaikilla Euroopan unionin jäsenvaltioilla on maakohtaisia ​​suosituksia köyhyydestä ja erityisesti kodittomuudesta 2014-tutkimuksessa.

Osana vuoden 2014 EU-ohjausjaksoa jäsenvaltioiden on saatava maakohtaiset suositukset Eurooppa 2020 -tavoitteisiin liittyvien politiikkojen eri näkökohdista. Toistaiseksi vain kahdeksan jäsenvaltiota on saanut köyhyyttä koskevan maakohtaisen vastuun. Näissä maakohtaisissa suosituksissa ei ole mainittu kodittomuuden kiireellistä ongelmaa, vaikka asunnottomien ihmisten määrä kasvaa käytännössä kaikissa Euroopan maissa ja kodittomuus on EU: n prioriteetti. FEANTSA kehottaa näin ollen laatimaan erityisiä maakohtaisia ​​maakohtaisia ​​suosituksia köyhyydestä, sisältäen viittauksen kodittomuuteen maissa, joissa tarvitaan kiireellisiä toimia. On mahdotonta hyväksyä laiminlyödä köyhyyden torjunta EU 2020 -strategian painopistealueena tai että asiaa käsitellään maakohtaisissa suosituksissa vain hajanaisesti tai epäloogisesti.

Luvut jäsenvaltioiden edistymisestä (EU 2020 -strategian alkaessa saatavilla olevien uusimpien köyhyyttä koskevien EU-SILC-tietojen perusteella) osoittavat, että vain viisi - Liettua, Latvia, Viro, Puola ja Romania - onnistuivat vähentämään köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen vaarassa olevien ihmisten On selvää, että EU ei ole kovinkaan saavuttanut yhteistä tavoitetta 20 miljoonan ihmisen poistamisesta köyhyydestä ja sosiaalisesta syrjäytymisestä vuoteen 2020 mennessä.

Mainos

Kaikkien 26-jäsenmaiden (Luxemburg päätti olla osallistumatta EU: n yhteiseen köyhyyden torjuntapyrkimykseen) köyhyysvelvoitteiden kokonaismäärä on vain 12 miljoonaa ihmistä sovitun 20 miljoonan sijasta, mikä on sinänsä skandaali. Sen tosiasian, että vain murto-osa EU: n jäsenvaltioista etenee kohti laimennettua EU: n tavoitetta, pitäisi olla EU: n päätöksentekijöiden vakava huolenaihe.

Vain kolme jäsenvaltiota on juuri aikataulussa saavuttamaan tavoitteen vuonna 2020 - Latvia, Romania ja Puola. Kaikki muut jäsenvaltiot ovat nyt kauempana tavoitteesta kuin ne olivat, kun strategia käynnistettiin vuonna 2010. Joidenkin maiden on kaksinkertaistettava tai kolminkertaistettava köyhyydestään poistamiensa ihmisten määrä saavuttaakseen kansallisen tavoitteensa vuonna 2020, kuten Kypros, Tanska, Kreikka, Irlanti, Italia, Malta, Slovenia ja Espanja. Monien - Belgian, Bulgarian, Tšekin tasavallan ja Unkarin - on suoritettava köyhyydestä sovitusti 50 prosenttia paremmin. Näihin kuuluu useita suhteellisen varakkaita maita.

Siksi näyttää siltä, ​​että maakohtaisissa suosituksissa ei oteta huomioon taantumista tai edistymistä köyhyystavoitteen saavuttamisessa, koska Liettua, Latvia, Puola, Romania, joille on annettu köyhyysraportit, ovat nopeimmin edistyneitä, kun taas eräät huonoimmista esiintyjille kuten Kypros, Tanska, Italia, Malta ja Slovenia ei ole annettu mitään.

Mainos

FEANTSA on tietoinen siitä, että maakohtaisissa suosituksissa on tarkoitus ottaa huomioon köyhyysongelman laajuus ja vakavuus eikä vain edetä kohti tavoitetta tai taantua siitä kauempana - varsinkin kun tavoitteet ovat kunnianhimoisia joissakin maissa ja vähemmän toisissa. Se on herkkä harjoitus. Olisi kuitenkin järkevämpää ja oikeudenmukaisempaa ja tehokkaampaa, jos kaikille jäsenvaltioille annettaisiin köyhyyttä ja sosiaalista syrjäytymistä koskevat maakohtaiset suositukset. Pienimmin siksi, että joillakin niillä, jotka menestyvät paremmin köyhyyden ja syrjäytymisen yleistavoitteessa (mukaan lukien kotitaloudet, joilla on erittäin alhainen työintensiteetti ja aineellinen puute), kuten Puolassa ja Romaniassa, suhteellisen köyhyyden osuus todellisuudessa kasvaa.

Tiedetään, että kodittomuus on lisääntynyt melkein kaikissa Euroopan maissa ja että se on hyväksyttävä ja kiireellinen ongelma kaikissa jäsenvaltioissa. Useat EU: n toimielimet ovat vaatineet enemmän työtä kodittomuuden parissa, ja sosiaalisten investointien paketissa (SIP) suositellaan asunnottomuuden torjumista. Köyhyyden ja osallisuuden maakohtaisten suositusten tulisi siksi sisältää myös kehotus puuttua asunnottomuuteen tehokkaammin kaikissa jäsenvaltioissa.

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

EU

Viikko edessä: Varoitus on esivarressa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič esittelee komission toisen vuosittaisen strategisen ennakointiraportin keskiviikkona (8. syyskuuta). Raportti tulee viikkoa ennen komission puheenjohtajan vuosittaista ”EU: n tila” -puhetta. Aloite on osa pyrkimystä varmistaa, että EU on kestävä haasteiden edessä, mutta kykenee myös valmistautumaan sisällyttämällä ennakoinnin kaikkiin päätöksenteon osa -alueisiin. Vuoden 2021 raportissa tarkastellaan rakenteellisia globaaleja megatrendejä kohti vuotta 2050, jotka vaikuttavat EU: hun, ja yksilöidään alueita, joilla EU voisi vahvistaa maailmanlaajuista johtajuuttaan. 

Tiistaina (7. syyskuuta) komissaari Hahn pitää lehdistötilaisuuden vihreiden joukkovelkakirjojen puitteiden hyväksymisestä. EUGBS (eurooppalainen vihreiden joukkovelkakirjojen standardi) pyrkii olemaan "vahva työkalu osoittamaan rahoittavansa laillisia vihreitä hankkeita, jotka EU: n taksonomia ”.

Eduskunta

Mainos

Eurooppa sopii digitaaliaikaan Johtaja ja kilpailukomissaari Margrethe Vestager tapaa (6. syyskuuta) parlamentissa viiden valiokunnan (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) puheenjohtajia vaihtaakseen näkemyksiä digitaalisesta agendasta. 

Naisten oikeuskomitea ja suhteista Afganistaniin vastaava valtuuskunta kokoontuvat keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksien tilanteesta.

Syövän voittamisesta vastaava erityiskomitea kokoontuu torstaina (9. syyskuuta) keskustelemaan terveystietojen vaihdosta ja syövän ehkäisyn ja hoidon digitalisoinnista sekä päivityksestä EU: n kestävän kehityksen kemikaalistrategian täytäntöönpanosta syövän ehkäisystä.

Mainos

Turvallisuuden ja puolustuksen alivaliokunta keskustelee Afganistanin tilanteesta sekä tutkimuksesta '' EU: n valmius ja vastaukset kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinaseisiin (CBRN) liittyviin uhkiin '' ja Sven Mikser, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, EE), mietintöluonnos Haasteet ja tulevaisuudennäkymät monenvälisille joukkotuhoaseiden aseiden valvonta- ja aseriisuntajärjestelmille ''. 

Tuomioistuin

Euroopan unionin tuomioistuin antaa lausuntonsa 2.7 miljardin euron takaisinperimisestä Yhdistyneeltä kuningaskunnalta, koska se ei ole ottanut käyttöön riskipohjaista lähestymistapaa tullivalvontaan, vaikka OLAF, EU: n riippumaton petostentorjuntavirasto, on toistuvasti varoittanut. Tämän ongelman ratkaisematta jättäminen merkitsi myös sitä, että EU: n valmistajien oli kilpailtava EU: n kautta EU: hun tulevien aliarvostettujen tavaroiden kanssa. OLAFin luku kattaa vuodet 2011–2017. Muita tärkeitä tuomioita odotetaan turvapaikka-asioista (C-18/20, C-768/19).

neuvosto

Maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat epävirallisesti 5-7. Talous- ja valtiovarainministereillä on epävirallinen kokous videokonferenssilla 6. syyskuuta ja toinen epävirallinen kokous 10.-11. Kuten tavallista, euroryhmä kokoontuu ennen osallistavaa kokousta 10. 

EKP: n

Euroopan keskuspankki pitää säännöllisen kuukausikokouksensa torstaina, ja inflaatio ylittää nyt 2%: n tavoitteen. Kaikki katseet kiinnitetään siihen, mitä EKP tekee seuraavaksi.

Tunisia

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vierailee Tunisiassa perjantaina (10. syyskuuta). Heinäkuussa Tunisian presidentti Kais Saied erotti pääministerin ja epäili parlamentin vetoavan hätävaltuuksiin mielenosoituksissa taloudellisista vaikeuksista ja Covid-19-tapausten lisääntymisestä. EU on kehottanut Tunisiaa kunnioittamaan perustuslakiaan ja oikeusvaltioperiaatettaan . 

Continue Reading

EU

Takaisin kouluun, EU -reportterin katse ensi viikkoon

Julkaistu

on

Niille teistä, jotka onnistuivat pääsemään palauttavalle kesälomalle, hyvin tehty, tarvitset sitä. Seuraava kausi on (toinen) kiireinen. 

Paljon lainsäädäntöä on aloittanut lainsäädäntömatkansa EU: n monimutkaisen päätöksentekokoneen läpi, ja paljon erittäin lihaisia ​​ehdotuksia on viipaloitu, kuutioitu ja maustettu ja lopulta heitetty sovittelukomitean paistinpannuun. sokeasilmäinen poliitikko vaikeasti saavutetuksi puheenjohtajakauden voitoksi. Biggiesin joukossa ovat Digital- ja Fit for 55 -ilmasuositukset. Ilmastosehdotukset lupaavat olevan erityisen mustelmia, kun otetaan huomioon, että hiilidioksidipäästöjä koskevat ilmastosäännökset on jo sovittu. Lopullisen tasapainon löytäminen ehdotusten välillä edellyttää toistaiseksi tuntemattoman hevoskauppaa.

Brysselin hihnat kulki elokuussa varsin lepotilassa, kunnes Afganistanin katastrofaaliset tapahtumat toivat 20 vuoden länsimaisen väliintulon vähemmän kuin voittoisaan paniikkitäyteiseen ja häikäilemättömään poistumiseen. "Länsi" on särkyneessä sotkussa, luottamus kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Von der Leyenin komissio esitti itsensä "geopoliittiseksi", Bidenin hallinto julisti "Amerikan takaisin!" - ja silti täällä ollaan. Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että asiat eivät ole koskaan niin huonoja, etteivät ne voisi muuttua pahemmiksi. Talebanien voitto ja julma muistutus siitä, että ISIS ei ole kadonnut, auttaa niitä, jotka tukevat heidän ihanteitaan muualla. Se ei ole kaunis kuva, mutta Euroopalla ja laajemmalla "länsimailla" on oltava rohkeutta paremmasta itsestään, joka puolustaa oikeuksia, demokratiaa, oikeusvaltiota ja vaurautta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Mainos

Ensi viikolla ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat epävirallisiin neuvostoihin keskustelemaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksista. Vakava epävakaus lähellä kotia Pohjois -Afrikassa, Libanonissa ja Valko -Venäjällä - muun muassa - ja tietysti Afganistanissa.

Puolustusministerit kokoontuvat keskustelemaan EU: n strategisesta kompassista. Tavoitteena on saada täydellinen asiakirja marraskuuhun mennessä. viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että EU: n on otettava enemmän vastuuta ja yhteistoimintaa turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

Tiistaina (31. ottaa vastaan ​​miljoonia pakolaisia, jotka tarvitsevat enemmän taloudellista tukea.

Mainos

Lain sääntö

On vaikea olla majakka oikeusvaltioperiaatteelle ulkomailla, jos omat ainesosat repivät iloisesti normeja, mikä vie minut Puolaan ja Unkariin, jossa pysähtyneisyys on säilynyt kesän aikana.

Von der Leyen torjui Euroopan parlamentin jäsenet ja oikeudelliset asiantuntijat viiden sivun kirjeessä, jossa luetellaan, kuinka Unkari on rikkonut kuutta kahdeksasta oikeusvaltioperiaatteesta, jotka liittyvät EU: n talousarvion käyttämiseen, ja sen vuoksi sen pitäisi käynnistää äskettäin lyöty oikeusvaltion ehto mekanismi varojen väärinkäytön estämiseksi. Von der Leyen kirjoitti, että parlamentin jäsenet eivät olleet esittäneet riittävästi todisteita rikkomuksista ja että komissiota "ei ole asianmukaisesti kehotettu toimimaan".

Puolan laskupäivä 16. elokuuta ei ollut tapahtuma, ja komission päämaja varoitti edelleen. Ei voi olla ajattelematta, että komission oikeudellisessa yksikössä on joku, jonka seinään on kehystetty Douglas Adamsin lainaus: ”Rakastan määräaikoja. Rakastan sitä mölyävää melua, jota he aiheuttavat kulkiessaan ohi. ”

Komissio potkaisi tölkin tielle, kun he "lukivat ja analysoivat" Puolan vastausta. Varapresidentti Jourova vierailee Puolassa maanantaina (30. elokuuta). Oikeusministeri Zbigniew Ziobron äänet eivät ole rohkaisevia, ja he twiittasivat äskettäin, että EU on käynnissä "hybridisodassa" EU: ta vastaan. 

Sillä välin Slovenia pysähtyy edelleen asettamaan syyttäjiä Euroopan syyttäjänvirastoon, ja Slovenian pääministeri Jansa estää ehdokkaat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa