Liity verkostomme!

EU

Eurobarometri: Puolet kaikista eurooppalaisista on tyytyväinen rautateihin, mutta palvelujen tarjonnan parantamiseksi on tehtävä enemmän

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

dbTänään (16. joulukuuta) julkaistun Eurobarometri-tutkimuksen mukaan 58% eurooppalaisista on tyytyväisiä maansa rautatieliikenteeseen. Juna on kuitenkin suhteellisen harva eurooppalainen. Joissakin maissa niiden käyttäjien määrä, jotka pitävät lippujen ostamista liian monimutkaisena, on huolestuttavan suuri. Noin 19% eurooppalaisista ei käytä junaa saavutettavuuskysymysten takia. Liikuntarajoitteiset henkilöt valittivat erityisesti junavaunujen ja laiturien huonosta saavutettavuudesta ja tiedon saatavuudesta esteettömyyttä suunnitellessaan matkaa.

Liikenteestä vastaava komission varapuheenjohtaja Siim Kallas sanoi: "Vain neljännes matkustajista EU: ssa matkustaa säännöllisesti junalla. Tämä ei riitä. Meidän on tehtävä rautatieliikenteestä houkuttelevampi, ja tämä tutkimus on osoittanut meille hyvin selvästi missä toimia tarvitaan. Esimerkiksi ei voida hyväksyä sitä, että joissakin maissa on niin monimutkaista ostaa junalippuja. Junan valinnan on oltava yhtä nopeaa ja helppoa kuin auton saaminen autotallista. "

Edustava kysely, johon osallistui 26,000 XNUMX eurooppalaista, tutkittiin EU: n rautatieliikenteen matkustajien tyytyväisyyttä kotimaan rautatieliikenteeseen, mukaan lukien junat itse, rautatieasemat ja liikuntarajoitteisten henkilöiden saavutettavuus. Se jatkuu a vastaava tutkimus tehtiin vuonna 2011.

Mainos

Tutkimuksen tulokset vahvistavat, että on tehtävä enemmän, jotta rautatieliikenteestä tulee asiakasystävällinen liikennemuoto. Tammikuussa 2012 komissio esitti neljännen rautatiepaketin, joka sisälsi kauaskantoisia ehdotuksia kotimaan matkustajaliikennepalvelujen avaamiseksi kilpailulle.

Liput ja tiedot

Yleinen tyytyväisyys lippujen ostamisen helppouteen ei ole parantunut vuodesta 2011 (78% tyytyväisyys), mutta Itävallassa ja Kreikassa on kuitenkin tapahtunut suuria parannuksia (14 ja 10 prosenttiyksikköä), mutta tyytymättömyys lisääntyy huolestuttavasti Italiassa, Tanskassa ja Sloveniassa (kaikki yli 10 prosenttiyksikköä).

Mainos

Tyytyväisyys tiedon tarjoamiseen junamatkoilla, erityisesti myöhästymisten aikana, on pysynyt riittämättömänä (alle 50% tyytyväisyydestä). Suurin tyytyväisyys on Yhdistyneessä kuningaskunnassa (70%), Suomessa ja Irlannissa (68% ja 62%). Eniten tyytymättömyyttä esiintyy Ranskassa (47%) ja Saksassa (42%).

Neljäs rautatiepaketti sisältää ehdotuksia, jotka mahdollistavat yhteisen tiedon ja integroidut lippujärjestelmät.

Luotettavuus

Tyytyväisyys täsmällisyyteen ja luotettavuuteen on eniten Irlannissa, Latviassa, Itävallassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa (yli 73%). Tyytymättömyys on suurinta Italiassa (44%), Saksassa (42%), Puolassa (40%) ja Ranskassa (39%).

Tyytyväisyys junien tiheyteen on välttämätöntä matkailijoiden houkuttelussa - ajoitus on kriittinen tekijä, joka vaikuttaa matkustajien kuluttajapäätöksiin. Kaiken kaikkiaan 59% eurooppalaisista on tyytyväisiä taajuuteen. Alhaisin tyytyväisyysaste on Italiassa ja Keski- / Kaakkois-Euroopassa.

Neljännen rautatiepaketin ehdotukset infrastruktuurin haltijoiden vahvistamiseksi vahvistavat rautatieverkon hallintaa ja parantavat luotettavuutta.

Uuden EU: n infrastruktuuripolitiikan mukaisesti EU investoi 26 miljardia euroa taloudelliseen tukeen yleiseurooppalaisille liikennehankkeille, erityisesti rautateille, rajat ylittävien puuttuvien yhteyksien rakentamiseksi, pullonkaulojen poistamiseksi ja verkon älykkääksi kehittämiseksi.

Käytettävyys:

Vain 37 prosenttia eurooppalaisista on tyytyväinen liikuntarajoitteisten henkilöiden yleiseen pääsyyn asemille. Tyytyväisyys on korkeinta Yhdistyneessä kuningaskunnassa (61%), Irlannissa (56%) ja Ranskassa (52%). Keskimääräistä alhaisemmat tyytyväisyysasteet ovat Saksassa, Ruotsissa, Italiassa ja Itä-Euroopassa.

Vain 46% on tyytyväinen laiturien esteettömyyteen (40% vaunuihin) ja vielä vähemmän matkustajia edeltäviin tietoihin esteettömyydestä (39%) tai liikuntarajoitteisten henkilöiden avustamisesta (37%). Prosenttiosuudet laskevat pidemmälle, kun vastaajat itse ovat suoraan tekemisissä (43% tyytyväisyyttä alustojen saavutettavuuteen ja 37% vaunujen saavutettavuuteen).

Esteettömyyskysymykset ovat välttämättömiä rautateiden liikennemuotojen osuuden parantamiseksi, erityisesti Euroopan väestön ikääntyessä. 34% vastaajista, jotka eivät koskaan käytä junaa, mainitsi ainakin yhden esteettömyysongelman syyksi, miksi he eivät käytä junaa. Tämä voi tarkoittaa, että rautatie ei tavoita noin 19 prosenttia EU: n väestöstä saavutettavuuskysymysten takia.

Valitusten käsittely

Tyytyväisyys valitusten käsittelyyn on kasvanut vaikuttavalla 11 prosenttiyksiköllä vuodesta 2011 - mikä osoittaa matkustajien oikeuksia koskevan asetuksen täytäntöönpanon ensimmäiset vaikutukset1. Neljässä jäsenvaltiossa (Ranskassa, Latviassa, Suomessa ja Espanjassa) tyytyväisyys on jopa parantunut yli 4 prosenttiyksikköä.

Junien nykyinen käyttö EU: ssa

  • Vain 35% eurooppalaisista käyttää kaukoliikenteen junia useita kertoja vuodessa tai enemmän, vaikka 83% asuu 30 minuutin sisällä rautatieasemalta.
  • 32% eurooppalaisista ei koskaan kulje paikallisjunilla.
  • 53% eurooppalaisista ei käytä lainkaan esikaupunkijunia, vaikka 31% asuu 10 minuutin sisällä rautatieasemalta. Vain 14% käyttää esikaupunkijunia useita kertoja viikossa.
  • Autot ovat edelleen hallitseva liikennemuoto Euroopassa, mutta malli muuttuu: Keskimääräinen eurooppalainen matkusti autolla vuonna 9500 lähes 2010 km - eli 100 km vähemmän kuin vuonna 2004.

Lisätietoja

Rautateiden asiakastyytyväisyyttä koskevan Eurobarometri-tutkimuksen täydelliset tulokset

Rautatieliikenne komission verkkosivustolla

Junamatkustajien oikeuksia komission verkkosivustolla

Matkustajien oikeuksia koskeva tiedotuskampanja

Seuraa Varapuheenjohtaja Kallasin Twitter

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

EU

Viikko edessä: Varoitus on esivarressa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič esittelee komission toisen vuosittaisen strategisen ennakointiraportin keskiviikkona (8. syyskuuta). Raportti tulee viikkoa ennen komission puheenjohtajan vuosittaista ”EU: n tila” -puhetta. Aloite on osa pyrkimystä varmistaa, että EU on kestävä haasteiden edessä, mutta kykenee myös valmistautumaan sisällyttämällä ennakoinnin kaikkiin päätöksenteon osa -alueisiin. Vuoden 2021 raportissa tarkastellaan rakenteellisia globaaleja megatrendejä kohti vuotta 2050, jotka vaikuttavat EU: hun, ja yksilöidään alueita, joilla EU voisi vahvistaa maailmanlaajuista johtajuuttaan. 

Tiistaina (7. syyskuuta) komissaari Hahn pitää lehdistötilaisuuden vihreiden joukkovelkakirjojen puitteiden hyväksymisestä. EUGBS (eurooppalainen vihreiden joukkovelkakirjojen standardi) pyrkii olemaan "vahva työkalu osoittamaan rahoittavansa laillisia vihreitä hankkeita, jotka EU: n taksonomia ”.

Eduskunta

Mainos

Eurooppa sopii digitaaliaikaan Johtaja ja kilpailukomissaari Margrethe Vestager tapaa (6. syyskuuta) parlamentissa viiden valiokunnan (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) puheenjohtajia vaihtaakseen näkemyksiä digitaalisesta agendasta. 

Naisten oikeuskomitea ja suhteista Afganistaniin vastaava valtuuskunta kokoontuvat keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksien tilanteesta.

Syövän voittamisesta vastaava erityiskomitea kokoontuu torstaina (9. syyskuuta) keskustelemaan terveystietojen vaihdosta ja syövän ehkäisyn ja hoidon digitalisoinnista sekä päivityksestä EU: n kestävän kehityksen kemikaalistrategian täytäntöönpanosta syövän ehkäisystä.

Mainos

Turvallisuuden ja puolustuksen alivaliokunta keskustelee Afganistanin tilanteesta sekä tutkimuksesta '' EU: n valmius ja vastaukset kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinaseisiin (CBRN) liittyviin uhkiin '' ja Sven Mikser, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, EE), mietintöluonnos Haasteet ja tulevaisuudennäkymät monenvälisille joukkotuhoaseiden aseiden valvonta- ja aseriisuntajärjestelmille ''. 

Tuomioistuin

Euroopan unionin tuomioistuin antaa lausuntonsa 2.7 miljardin euron takaisinperimisestä Yhdistyneeltä kuningaskunnalta, koska se ei ole ottanut käyttöön riskipohjaista lähestymistapaa tullivalvontaan, vaikka OLAF, EU: n riippumaton petostentorjuntavirasto, on toistuvasti varoittanut. Tämän ongelman ratkaisematta jättäminen merkitsi myös sitä, että EU: n valmistajien oli kilpailtava EU: n kautta EU: hun tulevien aliarvostettujen tavaroiden kanssa. OLAFin luku kattaa vuodet 2011–2017. Muita tärkeitä tuomioita odotetaan turvapaikka-asioista (C-18/20, C-768/19).

neuvosto

Maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat epävirallisesti 5-7. Talous- ja valtiovarainministereillä on epävirallinen kokous videokonferenssilla 6. syyskuuta ja toinen epävirallinen kokous 10.-11. Kuten tavallista, euroryhmä kokoontuu ennen osallistavaa kokousta 10. 

EKP: n

Euroopan keskuspankki pitää säännöllisen kuukausikokouksensa torstaina, ja inflaatio ylittää nyt 2%: n tavoitteen. Kaikki katseet kiinnitetään siihen, mitä EKP tekee seuraavaksi.

Tunisia

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vierailee Tunisiassa perjantaina (10. syyskuuta). Heinäkuussa Tunisian presidentti Kais Saied erotti pääministerin ja epäili parlamentin vetoavan hätävaltuuksiin mielenosoituksissa taloudellisista vaikeuksista ja Covid-19-tapausten lisääntymisestä. EU on kehottanut Tunisiaa kunnioittamaan perustuslakiaan ja oikeusvaltioperiaatettaan . 

Continue Reading

EU

Takaisin kouluun, EU -reportterin katse ensi viikkoon

Julkaistu

on

Niille teistä, jotka onnistuivat pääsemään palauttavalle kesälomalle, hyvin tehty, tarvitset sitä. Seuraava kausi on (toinen) kiireinen. 

Paljon lainsäädäntöä on aloittanut lainsäädäntömatkansa EU: n monimutkaisen päätöksentekokoneen läpi, ja paljon erittäin lihaisia ​​ehdotuksia on viipaloitu, kuutioitu ja maustettu ja lopulta heitetty sovittelukomitean paistinpannuun. sokeasilmäinen poliitikko vaikeasti saavutetuksi puheenjohtajakauden voitoksi. Biggiesin joukossa ovat Digital- ja Fit for 55 -ilmasuositukset. Ilmastosehdotukset lupaavat olevan erityisen mustelmia, kun otetaan huomioon, että hiilidioksidipäästöjä koskevat ilmastosäännökset on jo sovittu. Lopullisen tasapainon löytäminen ehdotusten välillä edellyttää toistaiseksi tuntemattoman hevoskauppaa.

Brysselin hihnat kulki elokuussa varsin lepotilassa, kunnes Afganistanin katastrofaaliset tapahtumat toivat 20 vuoden länsimaisen väliintulon vähemmän kuin voittoisaan paniikkitäyteiseen ja häikäilemättömään poistumiseen. "Länsi" on särkyneessä sotkussa, luottamus kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Von der Leyenin komissio esitti itsensä "geopoliittiseksi", Bidenin hallinto julisti "Amerikan takaisin!" - ja silti täällä ollaan. Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että asiat eivät ole koskaan niin huonoja, etteivät ne voisi muuttua pahemmiksi. Talebanien voitto ja julma muistutus siitä, että ISIS ei ole kadonnut, auttaa niitä, jotka tukevat heidän ihanteitaan muualla. Se ei ole kaunis kuva, mutta Euroopalla ja laajemmalla "länsimailla" on oltava rohkeutta paremmasta itsestään, joka puolustaa oikeuksia, demokratiaa, oikeusvaltiota ja vaurautta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Mainos

Ensi viikolla ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat epävirallisiin neuvostoihin keskustelemaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksista. Vakava epävakaus lähellä kotia Pohjois -Afrikassa, Libanonissa ja Valko -Venäjällä - muun muassa - ja tietysti Afganistanissa.

Puolustusministerit kokoontuvat keskustelemaan EU: n strategisesta kompassista. Tavoitteena on saada täydellinen asiakirja marraskuuhun mennessä. viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että EU: n on otettava enemmän vastuuta ja yhteistoimintaa turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

Tiistaina (31. ottaa vastaan ​​miljoonia pakolaisia, jotka tarvitsevat enemmän taloudellista tukea.

Mainos

Lain sääntö

On vaikea olla majakka oikeusvaltioperiaatteelle ulkomailla, jos omat ainesosat repivät iloisesti normeja, mikä vie minut Puolaan ja Unkariin, jossa pysähtyneisyys on säilynyt kesän aikana.

Von der Leyen torjui Euroopan parlamentin jäsenet ja oikeudelliset asiantuntijat viiden sivun kirjeessä, jossa luetellaan, kuinka Unkari on rikkonut kuutta kahdeksasta oikeusvaltioperiaatteesta, jotka liittyvät EU: n talousarvion käyttämiseen, ja sen vuoksi sen pitäisi käynnistää äskettäin lyöty oikeusvaltion ehto mekanismi varojen väärinkäytön estämiseksi. Von der Leyen kirjoitti, että parlamentin jäsenet eivät olleet esittäneet riittävästi todisteita rikkomuksista ja että komissiota "ei ole asianmukaisesti kehotettu toimimaan".

Puolan laskupäivä 16. elokuuta ei ollut tapahtuma, ja komission päämaja varoitti edelleen. Ei voi olla ajattelematta, että komission oikeudellisessa yksikössä on joku, jonka seinään on kehystetty Douglas Adamsin lainaus: ”Rakastan määräaikoja. Rakastan sitä mölyävää melua, jota he aiheuttavat kulkiessaan ohi. ”

Komissio potkaisi tölkin tielle, kun he "lukivat ja analysoivat" Puolan vastausta. Varapresidentti Jourova vierailee Puolassa maanantaina (30. elokuuta). Oikeusministeri Zbigniew Ziobron äänet eivät ole rohkaisevia, ja he twiittasivat äskettäin, että EU on käynnissä "hybridisodassa" EU: ta vastaan. 

Sillä välin Slovenia pysähtyy edelleen asettamaan syyttäjiä Euroopan syyttäjänvirastoon, ja Slovenian pääministeri Jansa estää ehdokkaat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa