Liity verkostomme!

EU

EU kolminkertaistaa rahoitus rautatie- innovaation

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

SHIFT2RAIL_logoEuroopan komissio hyväksyi tänään (16. joulukuuta)Shift2Rail', uusi julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuus, jolla investoidaan vain vajaa miljardi euroa tutkimukseen ja innovaatioihin, jotta Euroopan rautateille saadaan enemmän matkustajia ja rahtia. Rautatie on tehokkaimpia ja ilmastoystävällisimpiä liikennemuotoja, mutta tällä hetkellä se kuljettaa vain noin 1 prosenttia eurooppalaisesta rahdista ja 10 prosenttia matkustajista vuosittain.

Liikenteestä vastaava Euroopan komission varapuheenjohtaja Siim Kallas sanoi: "Jos haluamme saada enemmän matkustajia ja rahtia Euroopan rautateille, rautateiden on tarjottava parempia palveluja ja tarjottava houkutteleva valinta useammalle asiakkaalle. Jotta tämä tapahtuisi, rautateiden on innovoitava Tämä julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuus on merkittävä läpimurto, se ajaa innovaatioita vähentämään rautatiepalvelujen kustannuksia, lisäämään kapasiteettia ja tarjoamaan luotettavampia, tiheämpiä rautatiepalveluja asiakkaille. "

Tutkimuskomissaari Máire Geoghegan-Quinn sanoi: "Tämä investointi antaa mahdollisuuden suuriin teollisiin ponnisteluihin, joissa yhdistetään koko rautatiealan julkinen ja yksityinen rahoitus, strategisten tekniikoiden ja ratkaisujen kehittämiseksi, jotka auttavat vahvistamaan eurooppalaisten yritysten kilpailukykyä ja säilyttämään Euroopan Tämä on täydellinen osoitus EU: n talousarvion vipuvaikutuksesta kasvulle ja työllisyydelle. "

Mainos

Shift Rail

Shift2Rail on kunnianhimoinen julkisen ja yksityisen sektorin, joka hallita 7 työohjelman kohdennettuja tutkimuksen ja innovaation tukemaan parempien junaliikenteen Euroopassa. Se kehittää ja nopeuttaa saattamista markkinoille teknologisia läpimurtoja.

Kanssa Shift2Rail komissio on enemmän kuin kolminkertaistunut rahoitus rautatie tutkimus ja innovaatiot € 450 miljoonaan (2014-2020) verrattuna € 155m edellisellä kaudella. Tämä sovitettava € 470m päässä rautatiealan. Nettoparannusten tämän pitkän aikavälin yhteistyön avulla antaa erittäin merkittävä sysäys innovaatioihin rautatiealan, verrattuna edelliseen osallistumalla yksittäisten hankkeiden.

Mainos

Shift2Rail pyrkii toimittamaan: vähenemiseen, jopa 50%, vuonna elinkaarikustannukset rautatieliikenteen (eli kustannukset rakennus, käyttö-, kunnossapito- ja uudistaa infrastruktuuria ja liikkuvaa kalustoa); yleisen kapasiteetin lisäys jopa 100%; ja yleinen kasvu luotettavuuden jopa 50% eri kiskon markkinasegmenteillä.

Tutkimus ja innovaatio keskitytään viiteen avainalueilla:

  • Parantaa palvelujen laatua, se keskittyy kehittämään uuden sukupolven suuren kapasiteetin junia, jotka ovat kustannustehokkaita ja luotettavia;
  • kapasiteetin lisäämiseksi ja saada enemmän junia samoilla linjoilla - se kehittää parempia älykäs liikenteen hallinnointi ja valvontajärjestelmät;
  • antaa luotettavaa, laadukasta, infrastruktuuriin, kuten vähentämällä radan melu, leikkaamalla kustannuksia ja kehittää älykkäitä huolto;
  • tarjota integroituja lippu- ja reittisuunnittelusovelluksia - se kehittää innovatiivisia tietotekniikkaratkaisuja ja palvelujen, ja;
  • jotta rautatie kilpailemaan tehokkaasti enemmän markkinoilla, se kehittää paremmin logistiikkaa ja intermodaalisia rahti ratkaisuja, joten kisko voidaan kytkeä paremmin muihin liikennemuotoihin.

Perustaminen kiskon -yhteisyrityksen - julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuus kutsutaan Shift2Rail - mahdollistaa yhdistämistä julkisia ja yksityisiä resursseja keskittyä tutkimustoimintaan kriittinen tuottaa yhtenäisen eurooppalaisen rautatiealueen ja tukemaan rautatiealan kilpailukykyä koko alan , työllisyyden, viennin. Hanke käsittää lähes kaikki Euroopan rautatieliikenteen alan toimittajia, myös innovatiivisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä, nopeuttaa uusien teknologioiden ja tuovat ne markkinoille. Siihen liittyy rautateiden ja infrastruktuurin haltijoiden, jotta varmistetaan, että tutkimustoiminta ovat linjassa markkinoiden tarpeisiin. Tähän mennessä rautatie laitevalmistajat Alstom, Ansaldo STS, Bombardier, Siemens, Thales ja CAF sekä infrastruktuurin haltijoiden Trafikverket ja Network Rail, ovat jo vahvistaneet, että ne kukin panoksensa vähintään € 30m sen Shift2Rail aloitteen (yhteensä € 270m).

Tausta

Euroopalla on edessään suuria haasteita, jotka liittyvät nousevan ruuhkautumista, kasvava liikenne kysyntä ja tarve rakentaa kestävän liikenteen yhteyksiä yllä talouskasvua.

Silti, huolimatta myönteinen kehitys joillakin markkinoilla, rautatie on pysähtynyt tai vähenemässä monissa jäsenvaltioissa. Liikennemuoto-osuus rautateiden EU: n sisäisessä liikenne on keskimäärin pysynyt jokseenkin samana vuodesta 2000, noin 6%, kun taas kulkutapaosuus rautatierahtiliikenteen on laskenut 11.5%: sta 10.2%.

Tässä tilanteessa, Euroopan komissio on vastannut kolmella rintamalla:

1. Jolla on merkittävä toimenpidepaketin rakenneuudistusta rautatieliikenteen markkinat Euroopassa (4th rautatiepaketti) LINK 4th kisko IP

2. Kolminkertaistaa investointeja eurooppalaiseen infrastruktuuriin nykyisestä € 8bn kohteeseen € 26bn 2014-2020. Yli 80% tästä vietetään rautateille. LINK TEN-T / CEF (uusi EU infrastruktuuripolitiikka)

3. Kolminkertaistaminen investointeja rautatie- tutkimukseen ja innovointiin, varsinkin uudessa Shift Rail ohjelmaan.

Lisätietoja

MEMO / 13 / 1143

IP / 13 / 1239

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

EU

Viikko edessä: Varoitus on esivarressa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič esittelee komission toisen vuosittaisen strategisen ennakointiraportin keskiviikkona (8. syyskuuta). Raportti tulee viikkoa ennen komission puheenjohtajan vuosittaista ”EU: n tila” -puhetta. Aloite on osa pyrkimystä varmistaa, että EU on kestävä haasteiden edessä, mutta kykenee myös valmistautumaan sisällyttämällä ennakoinnin kaikkiin päätöksenteon osa -alueisiin. Vuoden 2021 raportissa tarkastellaan rakenteellisia globaaleja megatrendejä kohti vuotta 2050, jotka vaikuttavat EU: hun, ja yksilöidään alueita, joilla EU voisi vahvistaa maailmanlaajuista johtajuuttaan. 

Tiistaina (7. syyskuuta) komissaari Hahn pitää lehdistötilaisuuden vihreiden joukkovelkakirjojen puitteiden hyväksymisestä. EUGBS (eurooppalainen vihreiden joukkovelkakirjojen standardi) pyrkii olemaan "vahva työkalu osoittamaan rahoittavansa laillisia vihreitä hankkeita, jotka EU: n taksonomia ”.

Eduskunta

Mainos

Eurooppa sopii digitaaliaikaan Johtaja ja kilpailukomissaari Margrethe Vestager tapaa (6. syyskuuta) parlamentissa viiden valiokunnan (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) puheenjohtajia vaihtaakseen näkemyksiä digitaalisesta agendasta. 

Naisten oikeuskomitea ja suhteista Afganistaniin vastaava valtuuskunta kokoontuvat keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksien tilanteesta.

Syövän voittamisesta vastaava erityiskomitea kokoontuu torstaina (9. syyskuuta) keskustelemaan terveystietojen vaihdosta ja syövän ehkäisyn ja hoidon digitalisoinnista sekä päivityksestä EU: n kestävän kehityksen kemikaalistrategian täytäntöönpanosta syövän ehkäisystä.

Mainos

Turvallisuuden ja puolustuksen alivaliokunta keskustelee Afganistanin tilanteesta sekä tutkimuksesta '' EU: n valmius ja vastaukset kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinaseisiin (CBRN) liittyviin uhkiin '' ja Sven Mikser, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, EE), mietintöluonnos Haasteet ja tulevaisuudennäkymät monenvälisille joukkotuhoaseiden aseiden valvonta- ja aseriisuntajärjestelmille ''. 

Tuomioistuin

Euroopan unionin tuomioistuin antaa lausuntonsa 2.7 miljardin euron takaisinperimisestä Yhdistyneeltä kuningaskunnalta, koska se ei ole ottanut käyttöön riskipohjaista lähestymistapaa tullivalvontaan, vaikka OLAF, EU: n riippumaton petostentorjuntavirasto, on toistuvasti varoittanut. Tämän ongelman ratkaisematta jättäminen merkitsi myös sitä, että EU: n valmistajien oli kilpailtava EU: n kautta EU: hun tulevien aliarvostettujen tavaroiden kanssa. OLAFin luku kattaa vuodet 2011–2017. Muita tärkeitä tuomioita odotetaan turvapaikka-asioista (C-18/20, C-768/19).

neuvosto

Maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat epävirallisesti 5-7. Talous- ja valtiovarainministereillä on epävirallinen kokous videokonferenssilla 6. syyskuuta ja toinen epävirallinen kokous 10.-11. Kuten tavallista, euroryhmä kokoontuu ennen osallistavaa kokousta 10. 

EKP: n

Euroopan keskuspankki pitää säännöllisen kuukausikokouksensa torstaina, ja inflaatio ylittää nyt 2%: n tavoitteen. Kaikki katseet kiinnitetään siihen, mitä EKP tekee seuraavaksi.

Tunisia

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vierailee Tunisiassa perjantaina (10. syyskuuta). Heinäkuussa Tunisian presidentti Kais Saied erotti pääministerin ja epäili parlamentin vetoavan hätävaltuuksiin mielenosoituksissa taloudellisista vaikeuksista ja Covid-19-tapausten lisääntymisestä. EU on kehottanut Tunisiaa kunnioittamaan perustuslakiaan ja oikeusvaltioperiaatettaan . 

Continue Reading

EU

Takaisin kouluun, EU -reportterin katse ensi viikkoon

Julkaistu

on

Niille teistä, jotka onnistuivat pääsemään palauttavalle kesälomalle, hyvin tehty, tarvitset sitä. Seuraava kausi on (toinen) kiireinen. 

Paljon lainsäädäntöä on aloittanut lainsäädäntömatkansa EU: n monimutkaisen päätöksentekokoneen läpi, ja paljon erittäin lihaisia ​​ehdotuksia on viipaloitu, kuutioitu ja maustettu ja lopulta heitetty sovittelukomitean paistinpannuun. sokeasilmäinen poliitikko vaikeasti saavutetuksi puheenjohtajakauden voitoksi. Biggiesin joukossa ovat Digital- ja Fit for 55 -ilmasuositukset. Ilmastosehdotukset lupaavat olevan erityisen mustelmia, kun otetaan huomioon, että hiilidioksidipäästöjä koskevat ilmastosäännökset on jo sovittu. Lopullisen tasapainon löytäminen ehdotusten välillä edellyttää toistaiseksi tuntemattoman hevoskauppaa.

Brysselin hihnat kulki elokuussa varsin lepotilassa, kunnes Afganistanin katastrofaaliset tapahtumat toivat 20 vuoden länsimaisen väliintulon vähemmän kuin voittoisaan paniikkitäyteiseen ja häikäilemättömään poistumiseen. "Länsi" on särkyneessä sotkussa, luottamus kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Von der Leyenin komissio esitti itsensä "geopoliittiseksi", Bidenin hallinto julisti "Amerikan takaisin!" - ja silti täällä ollaan. Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että asiat eivät ole koskaan niin huonoja, etteivät ne voisi muuttua pahemmiksi. Talebanien voitto ja julma muistutus siitä, että ISIS ei ole kadonnut, auttaa niitä, jotka tukevat heidän ihanteitaan muualla. Se ei ole kaunis kuva, mutta Euroopalla ja laajemmalla "länsimailla" on oltava rohkeutta paremmasta itsestään, joka puolustaa oikeuksia, demokratiaa, oikeusvaltiota ja vaurautta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Mainos

Ensi viikolla ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat epävirallisiin neuvostoihin keskustelemaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksista. Vakava epävakaus lähellä kotia Pohjois -Afrikassa, Libanonissa ja Valko -Venäjällä - muun muassa - ja tietysti Afganistanissa.

Puolustusministerit kokoontuvat keskustelemaan EU: n strategisesta kompassista. Tavoitteena on saada täydellinen asiakirja marraskuuhun mennessä. viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että EU: n on otettava enemmän vastuuta ja yhteistoimintaa turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

Tiistaina (31. ottaa vastaan ​​miljoonia pakolaisia, jotka tarvitsevat enemmän taloudellista tukea.

Mainos

Lain sääntö

On vaikea olla majakka oikeusvaltioperiaatteelle ulkomailla, jos omat ainesosat repivät iloisesti normeja, mikä vie minut Puolaan ja Unkariin, jossa pysähtyneisyys on säilynyt kesän aikana.

Von der Leyen torjui Euroopan parlamentin jäsenet ja oikeudelliset asiantuntijat viiden sivun kirjeessä, jossa luetellaan, kuinka Unkari on rikkonut kuutta kahdeksasta oikeusvaltioperiaatteesta, jotka liittyvät EU: n talousarvion käyttämiseen, ja sen vuoksi sen pitäisi käynnistää äskettäin lyöty oikeusvaltion ehto mekanismi varojen väärinkäytön estämiseksi. Von der Leyen kirjoitti, että parlamentin jäsenet eivät olleet esittäneet riittävästi todisteita rikkomuksista ja että komissiota "ei ole asianmukaisesti kehotettu toimimaan".

Puolan laskupäivä 16. elokuuta ei ollut tapahtuma, ja komission päämaja varoitti edelleen. Ei voi olla ajattelematta, että komission oikeudellisessa yksikössä on joku, jonka seinään on kehystetty Douglas Adamsin lainaus: ”Rakastan määräaikoja. Rakastan sitä mölyävää melua, jota he aiheuttavat kulkiessaan ohi. ”

Komissio potkaisi tölkin tielle, kun he "lukivat ja analysoivat" Puolan vastausta. Varapresidentti Jourova vierailee Puolassa maanantaina (30. elokuuta). Oikeusministeri Zbigniew Ziobron äänet eivät ole rohkaisevia, ja he twiittasivat äskettäin, että EU on käynnissä "hybridisodassa" EU: ta vastaan. 

Sillä välin Slovenia pysähtyy edelleen asettamaan syyttäjiä Euroopan syyttäjänvirastoon, ja Slovenian pääministeri Jansa estää ehdokkaat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa