Liity verkostomme!

itäinen kumppanuus

Mepit haluavat konkreettisempia EU: n toiminnan tukemiseksi itäisistä kumppanimaista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20131209PHT30218_width_300Vilnan itäisen kumppanuuden huippukokouksen 29. marraskuuta tulokset osoittavat, että EU: n on tehtävä enemmän tukeakseen itäisten kumppaneidensa eurooppalaisia ​​pyrkimyksiä, sanotaan parlamentin jäsenten torstaina hyväksymässä päätöslauselmassa. He kehottavat joulukuun EU: n neuvostoa lähettämään vahvan poliittisen signaalin siitä, että ovi EU: hun on edelleen auki huolimatta Ukrainan epäonnistumisesta allekirjoittaa assosiaatiosopimus.

Päätöslauselman mukaan EU: n on käytettävä kaikkia käytettävissä olevia välineitä, mukaan lukien apu, kauppa, viisumivapaus ja energiavarmuushankkeet "strategisemmassa ja joustavammassa politiikassa" tukeakseen itäisiä kumppaneitaan, jotka päättävät vahvistaa siteitään Eurooppaan.

Parlamentti tuomitsee Ukrainalle, Armenialle ja muille itäisille kumppaneille kohdistetun Venäjän painostuksen estääkseen niitä allekirjoittamasta sopimuksia EU: n kanssa ja kehottaen EU: ta ja sen jäsenvaltioita vastaamaan. Se kehottaa komissiota harkitsemaan vastatoimenpiteitä, jos Venäjä rikkoo Maailman kauppajärjestön sääntöjä poliittisesti perustelluilla kauppapakotteilla EU: ta ja sen kumppaneita vastaan.

Mainos

Ukraina - menetetty mahdollisuus

Parlamentin jäsenet pahoittelevat Ukrainan presidentin Janukovitšin päätöstä olla allekirjoittamatta assosiaatiosopimusta, jossa sitä kutsutaan "suureksi menetetyksi tilaisuudeksi". He korostavat tukevansa sitä jatkuvasti edellyttäen, että tarvittavat ehdot täyttyvät, ja kehottavat joulukuun neuvostoa lähettämään vahvan poliittisen signaalin siitä, että EU on edelleen valmis toimimaan Ukrainan kanssa.

He ilmaisevat solidaarisuutensa Ukrainan kansalle, joka osoittaa mielenosoituksia rauhanomaisesti Janukovitšin päätöstä vastaan, ja tuomitsevat turvallisuusjoukkojen "julman ja mahdoton" voimankäytön 9., 10. ja 11. joulukuuta öisin, myös EU: n korkean edustajan Catherine Ashtonin vierailun aikana.

Mainos

He vaativat pidätettyjen mielenosoittajien välitöntä ja ehdotonta vapauttamista ja vetoavat EU: n korkeimman tason sovittelumekanismiin menemään Ukrainaan.

Parlamentin jäsenet vaativat myös Euroopan parlamentin operaatiota Ukrainaan mahdollisimman pian ja huomauttavat demokraattisessa mahdollisuudessa kutsua uudet vaalit esiin missä tahansa demokratiassa ”silloin, kun kansan uusi legitimiteetti on tarpeen”.

Armenia

Päätöslauselmassa pahoittellaan Armenian päätöstä liittyä tulliliittoon Venäjän kanssa yli kolmen vuoden ajan onnistuneiden assosiaationeuvottelujen jälkeen EU: n kanssa ja kehotetaan Armenian viranomaisia ​​kunnioittamaan kansalaisten oikeutta protestoida sitä vastaan.

Georgia ja Moldova - jonkin verran menestystä

Parlamentin jäsenet ovat tyytyväisiä Georgian ja Moldovan kanssa tehtyjen poliittisten ja kauppasopimusten parafoimiseen Vilnan huippukokouksessa ja toivovat, että ne voidaan allekirjoittaa mahdollisimman pian. He kehottavat komissiota varmistamaan, että näiden maiden kansalaisilla on käytännössä hyötyä sopimuksista lyhyellä aikavälillä.

He pitävät myönteisenä ehdotusta sallia Moldovan kansalaisten matkustaa EU: n Schengen-alueelle ilman viisumia.

Azerbaidžan

Parlamentti kehottaa Azerbaidžanin parlamenttia harkitsemaan uudelleen päätöstään jäädyttää osallistuminen EURONESTin parlamentaariseen edustajakokoukseen sen jälkeen, kun EP on kritisoinut presidentinvaaleja. Se ilmaisee myös huolen pidätyksistä, oppositioaktivistien uusista pidätyksistä ja riippumattomien kansalaisjärjestöjen ja tiedotusvälineiden häirinnästä.

Venäjän on pidettävä ulkopuolella

Parlamentti "torjuu myös erittäin tiukasti" kaikki ehdotukset Venäjän sisällyttämisestä EU: n ja sen itäisten kumppanien välisiin assosiaatiosopimuksiin.

itäinen kumppanuus

EU vahvistaa tukeaan rokotusten nopeuttamiseksi itäisen kumppanuuden alueella

Julkaistu

on

Osana Euroopan unionin pyrkimyksiä tukea rokotuksia kumppanimaissa komissio lisäsi tänään 40 miljoonasta eurosta 75 miljoonaan euroon avustuspakettiaan turvallisten ja tehokkaiden COVID-19-rokotteiden käyttöön ottamiseksi ja rokotuskampanjoiden nopeuttamiseksi kuudessa itäisen kumppanuuden maassa: Armenia, Azerbaidžan, Valko -Venäjä, Georgia, Moldovan tasavalta ja Ukraina. Tällä uudella 35 miljoonan euron avustuspaketilla EU pyrkii merkittävästi lisäämään rokotteiden saatavuutta itäisen kumppanuuden alueella maailmanlaajuisen rokotepulan keskellä, mikä helpottaa rokotteiden jakamista EU: n jäsenvaltioiden kesken ja korvaa kustannukset. Tämä tuki täydentää EU: n tukea COVAX-aloitteelle, maailman järjestelylle, jolla varmistetaan oikeudenmukainen ja yleinen saatavuus COVID-19-rokotteisiin, ja pyritään rokotteiden tasapuoliseen ja läpinäkyvään jakeluun itäisten kumppanimaiden kesken.

Se tulee ensimmäisen 40 miljoonan euron tukipaketin lisäksi, joka julkaistiin helmikuussa, jotta se vahvistaisi välittömästi valmiutta ja paikallista valmiutta väestön turvalliseen ja tehokkaaseen rokottamiseen yhteistyössä Maailman terveysjärjestön kanssa. EU: n tuki sisälsi rokotuskampanjaan osallistuvien terveydenhuollon johtajien ja lääkintähenkilöstön koulutuksen, keskeisen logistisen tuen rokotteiden ja tarvikkeiden toimittamiselle ja käsittelylle, rokotustiedot ja turvallisuuden seurannan, viestinnän ja yhteisön sitoutumisen sekä tuen digitaalinen COVID -varmenne.

Naapuruus- ja laajentumisasioista vastaava komissaari Olivér Várhelyi sanoi: ”Tuhoisa COVID-19-pandemia on aiheuttanut ennennäkemättömän rasituksen ihmisille, terveydenhuoltojärjestelmille ja talouksille kaikkialla maailmassa. Itäinen kumppanuus ei valitettavasti ole poikkeus. EU on päättänyt tukea itäisiä naapureitamme rokotusten nopeuttamisessa, koska se on ratkaiseva pandemian lopettamisen ja alueen sosioekonomisen elpymisen käynnistämisen kannalta. Välitämme kumppaneistamme. ”

Mainos

Lehdistötiedote on saatavilla online.

Mainos
Continue Reading

itäinen kumppanuus

Viisumivapaus: Komissio raportoi Länsi -Balkanin ja itäisen kumppanuuden maiden vaatimusten jatkuvasta täyttämisestä

Julkaistu

on

Komissio on esittänyt kantansa Neljäs kertomus EU: n viisumivapauden seurannasta Albanian, Bosnia ja Hertsegovinan, Montenegron, Pohjois-Makedonian ja Serbian sekä Georgian, Moldovan ja Ukrainan kanssa. Raportissa keskitytään vuonna 2020 toteutettuihin toimiin suositusten noudattamiseksi Kolmas kertomus viisumien keskeytysmekanismin puitteissa.

Niiden maiden osalta, jotka ovat olleet viisumivapaita alle seitsemän vuoden ajan (Georgia, Moldova ja Ukraina), raportissa esitetään myös yksityiskohtaisempi arvio muista toimista, jotka on toteutettu vertailuarvojen jatkuvan täyttämisen varmistamiseksi. Raportissa todetaan, että kaikki asianomaiset maat täyttävät edelleen viisumivapausvaatimukset ja edistyivät viime vuoden suositusten noudattamisessa. Samalla raportissa tuodaan esiin alueita, joilla kustakin maasta tarvitaan lisätoimia. Raportissa todetaan myös, että viisumivapaasta liikkuvuudesta on edelleen myönteisiä taloudellisia, sosiaalisia ja kulttuurisia etuja EU: n jäsenvaltioille ja kumppanimaille.

Sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson sanoi: ”Viisumivapaa matkustaminen EU: n sekä Länsi-Balkanin ja itäisen kumppanuuden maiden välillä on merkittävä saavutus. Vaikka COVID-19-pandemiaan liittyvillä rajoituksilla oli suuri vaikutus liikkuvuuteen, Länsi-Balkanin viisumivapaiden maiden ja itäisen kumppanuuden on jatkettava ja tehostettava ponnistelujaan muuttoliikkeen ja turvapaikan hallitsemisessa sekä korruption ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa. ”

Mainos

Muuttoliike, turvapaikka ja takaisinottoyhteistyö

COVID-19-pandemialla ja siihen liittyvillä matkustusrajoituksilla oli suuri vaikutus muuttoliikkeeseen ja liikkuvuuteen EU: hun. Suurin osa EU: hun matkustavista teki sen laillisin perustein. Vaikka kaikki arvioidut maat jatkoivat toimenpiteitä laittoman muuttoliikkeen torjumiseksi, tarvitaan lisätoimia jatkuvien huolenaiheiden ratkaisemiseksi:

  • Turvapaikkahakemukset vähentynyt jyrkästi keväällä 2020. Useiden maiden on kuitenkin edelleen käsiteltävä kansalaistensa perusteettomia turvapaikkahakemuksia, muun muassa vahvistamalla osallistumista rikollisia uhkia torjuvaan eurooppalaiseen monialaiseen foorumiin (EMPACT) ja jatkamalla kohdennettujen tiedotuskampanjoiden järjestämistä.
  • Vaikka palautusprosentit laski lentojen rajoitetun saatavuuden vuoksi, hyvä yhteistyö paluuta ja takaisinottoa varten jatkuu jäsenvaltioiden ja osallistujamaiden välillä.
  • Vaikka sääntöjenvastaisten rajanylitysten määrä on yleisesti vähentynyt, alueiden parannuksia raja- ja muuttoliikkeen hallinta tarvitaan edelleen. Vastaanottokapasiteetti joissakin Länsi -Balkanin maissa on edelleen huolestuttava erityisesti Bosnia ja Hertsegovinassa.
  • - Frontexin asesopimukset Pohjois -Makedonian ja Bosnia ja Hertsegovinan kanssa, olisi saatettava nopeasti päätökseen ja pantava täytäntöön.
  • Jotta voidaan varmistaa hyvin hallinnoitu muuttoliike- ja turvallisuusympäristö, joka on viisumivapauskriteerien jatkuvan täyttymisen edellytys, arvioitavien maiden on varmistettava mukauttaminen edelleen EU: n viisumipolitiikkaan.

Yleinen järjestys ja turvallisuus

Mainos

Kaikki arvioidut maat jatkoivat toimenpiteitä estääkseen ja torjua järjestäytynyttä rikollisuutta. Lisätoimia tarvitaan kuitenkin sisäisen turvallisuuden huolenaiheiden ratkaisemiseksi:

  • Maiden olisi ryhdyttävä toimiin tehokkaasti järjestäytyneen rikollisuuden torjunta, rahoituspetokset ja rahanpesu, erityisesti parantamalla lainvalvontaviranomaisten välistä koordinointia.
  • Korkea korruptio on edelleen huolenaihe. Joissakin tapauksissa lahjonnan vastaisia ​​toimia haittaavat edelleen korruption vastaisten virastojen rajalliset valmiudet ja oikeudellinen asema sekä tuomioiden vähäinen määrä niissä korruptiotapauksissa, jotka ovat oikeudenkäynnissä (erityisesti Moldovassa ja Ukrainassa).
  • Viisumittomat maat kansalaisuuden myöntäminen vastineeksi investoinneista pitäisi tehokkaasti lopettaa tällaiset järjestelyt, jotta muiden viisumipakon saaneiden maiden kansalaiset eivät kiertäisi EU: n lyhytaikaista viisumimenettelyä ja sen aiheuttamia muuttoliike- ja turvallisuusriskejä.

Seuraavat vaiheet

Komissio seuraa edelleen viisumivapautta koskevien vaatimusten täyttymistä ylimpien virkamiesten kokouksissa sekä oikeuden, vapauden ja turvallisuuden alakomitean säännöllisissä kokouksissa sekä EU: n ja viisumivapaiden maiden välisissä kahdenvälisissä ja alueellisissa vuoropuheluissa. Länsi -Balkanin osalta tämä seuranta tapahtuu myös säännöllisillä laajentumiskertomuksilla ja tarvittaessa EU -jäsenyysneuvotteluilla. Komissio jatkaa raportointia Euroopan parlamentille ja neuvostolle vähintään kerran vuodessa.

Tausta

EU: ssa on tällä hetkellä voimassa viisumivapaus 61 maan kanssa. Tämän viisumivapauden piirissä EU: n ulkopuoliset kansalaiset, joilla on biometrinen passi, voivat tulla Schengen-alueelle 90 päiväksi 180 päivän kuluessa ilman viisumia. Schengen-alueella vieraileviin viisumivapaisiin matkustajiin sovelletaan Euroopan matkustustieto- ja lupajärjestelmä (ETIAS) vuoden 2022 lopusta lähtien.

Osana Vahvistettu viisumien keskeytysmekanismi, joka hyväksyttiin maaliskuussa 2017, komissio seuraa viisumivapautta koskevien vaatimusten jatkuvaa täyttämistä EU: n ulkopuolisissa maissa, jotka ovat saaneet viisumivapauden viisumivapautta koskevan vuoropuhelun tuloksena alle seitsemän vuotta sitten, ja raportoi Euroopan parlamentille ja neuvostolle vähintään kerran vuodessa.

Raportti on neljäs viisumien keskeytysmekanismin puitteissa Ensimmäinen viisumien keskeytysmekanismin raportti joulukuuta 2017, Toinen viisumien keskeytysmekanismin raportti julkaistu joulukuussa 2018 ja Kolmas kertomus viisumien keskeytysmekanismista julkaistu heinäkuussa 2020.

Tämän raportin tiedot koskevat kalenterivuotta 2020 ja tarvittaessa päivityksiä vuodelle 2021.

Montenegron, Serbian ja Pohjois-Makedonian kansalaiset voivat matkustaa EU: hun ilman viisumia joulukuusta 2009. Albanian ja Bosnia ja Hertsegovinan kansalaisten osalta tämä on mahdollista vuoden 2010 lopusta lähtien. Moldovan osalta viisumivapaus tuli voimaan huhtikuussa 2014 , Georgian osalta maaliskuussa 2017 ja Ukrainan osalta kesäkuussa 2017.

Lisätietoja

Neljäs kertomus viisumien keskeyttämismekanismin puitteissa

Valmisteluasiakirjassa

Kysymys ja vastaukset

Vahvistettu viisumien keskeytysmekanismi

Continue Reading

itäinen kumppanuus

#EasternPartnership - Uudet poliittiset tavoitteet vuoden 2020 jälkeen

Julkaistu

on

Euroopan komissio ja unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja esittelivät tänään (18. maaliskuuta) ehdotus itäisen kumppanuuden pitkän aikavälin poliittisiin tavoitteisiin vuoden 2020 jälkeen.

Niiden tavoitteena on lisätä kauppaa, vahvistaa yhteyksiä ja syventää taloudellista yhdentymistä ArmeniaAzerbaidžanValko-VenäjäGeorgia, The Moldovan tasavalta että Ukrainavahvistamalla demokraattisia instituutioita, oikeusvaltiota, ympäristö- ja ilmastokestävyyttä, tukemalla digitaalista muutosta ja edistämällä oikeudenmukaista ja osallistavaa yhteiskuntaa. Korkea edustaja / varapuheenjohtaja Josep Borrell sanoi: "Naapureidemme vahvuus on myös Euroopan unionin vahvuus; itäinen kumppanuus on edelleen keskeinen osa EU: n ulkopolitiikkaa. Ehdotuksemme vahvistavat edelleen kuutta kumppanimaata, mikä heijastaa jakamiamme prioriteetteja ja haasteita, samalla kun painotamme konkreettisten, myönteisten tulosten tuottamista kaikille kansalaisille. "

Naapuruus- ja laajentumisasioista vastaava komissaari Olivér Várhelyi sanoi: "Lähetämme hyvin selkeän viestin itäisille kumppanimaillemme: autamme sinua rakentamaan vahvaa taloutta ja luomaan kasvua ja työpaikkoja houkuttelemalla suoria ulkomaisia ​​investointeja ja vahvistamalla yhteyksiä keskeisillä aloilla, kuten kuten liikenne, energia ja ympäristö. Teemme tiivistä yhteistyötä vastataksemme tämän päivän haasteisiin kaikkialla, mukaan lukien meneillään oleva COVID-19-pandemia. "

Kumppanuuden ensimmäisten 10 vuoden saavutusten pohjalta tämänpäiväisessä ehdotuksessa hahmotellaan, kuinka EU toimii yhdessä kumppanimaiden kanssa vastatakseen yhteisiin haasteisiin ja vahvistamaan niiden sietokykyä nykypäivän haasteiden valossa, mikä on tärkein poliittinen tavoite vuoden 2020 jälkeen. Siksi EU: n ja kumppaneiden välistä työtä jatketaan uusien poliittisten prioriteettien löytämiseksi ekologisen muutoksen, digitaalisen muutoksen tukemiseksi ja kaikkien hyväksi toimivien talouksien, erityisesti nuorten työllistymismahdollisuuksien lisäämiseksi ja sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi.

Yhdessä EU ja sen itäiset kumppanit luovat kumppanuuden, joka luo, suojaa, vihreää, yhdistää ja valtuuttaa. Ehdotuksen odotetaan hyväksyvän kesäkuussa 2020 pidettävän itäisen kumppanuuden huippukokouksen kannalta. Siinä annetaan valtuudet kehittää uusi konkreettisten tulosten joukko nykyisen tilanteen pohjalta. 20 2020in toimitukset.  koko lehdistötiedote Tämänpäiväinen ehdotus on saatavilla verkossa, samoin kuin a Muistio ja tietosivu. Yksittäisten maiden tiedotteet ovat saatavilla myös verkossa: ArmeniaAzerbaidžanValko-VenäjäGeorgia, The Moldovan tasavalta että Ukraina

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa