Liity verkostomme!

Kuluttajat

Vahvempi EU kuluttajien oikeuksia tulossa todellisuutta kaikkialla Euroopassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

consumer-word-cloud-SGP-velkojen takaisinperintäJuuri ajoissa loma-ajanjaksoksi ostajat ympäri Eurooppaa voivat tästä päivästä lähtien luottaa uusiin kuluttajien oikeuksiin: tänään on jäsenvaltioiden määräaika ottaa käyttöön Euroopan unionin Kuluttajien oikeuksia koskevan direktiivin kansalliseen lainsäädäntöön. EU: n lainsäädäntö vahvistaa kuluttajien oikeuksia kaikissa 28 EU-maassa, erityisesti verkkokaupoissa. Uusilla säännöillä varmistetaan esimerkiksi EU: n laajuinen 14 päivän peruutusaika, mikä tarkoittaa, että kuluttajat voivat palauttaa tavarat mistä tahansa syystä, jos he muuttavat mieltään.

"Kuluttajien oikeuksia koskevat uudet säännöt ovat erinomainen uutinen Euroopan 507 miljoonalle kuluttajalle: Ei enää ennakkoon merkittyjä ruutuja, kun ostat lentolipun, eikä enää ripoja, kun maksat luottokortillasi verkossa - tämä on edessä oleva Euroopan joululahja ", sanoi varapuheenjohtaja Viviane Reding. "Paremmat EU: n kuluttajansuojasäännöt auttavat lisäämään kuluttajien luottamusta. Näinä taloudellisesti haastavina aikoina tämä on halvin stimulaatiopaketti, jonka Eurooppa voi toteuttaa. Euroopan komissio tarkistaa nyt, ovatko kaikki jäsenvaltiot suorittaneet kotitehtävänsä ja panneet säännöt täytäntöön oikein. "

Euroopan komissio esitti ehdotuksen uusista kuluttajan oikeuksista lokakuussa 2008 (IP / 08 / 1474). Kun lainsäädännöstä oli päästy sopimukseen vuonna 2011, hallituksilla on ollut kaksi vuotta aikaa panna säännöt täytäntöön kansallisella tasolla, ja niiden olisi pitänyt tehdä niin tänään. Oikeusvaltuutettu Reding välitti kesäkuussa 2011 Euroopan parlamentin ja neuvoston lopullisen sopimuksen kuluttajien oikeuksia koskevasta direktiivistä, ja se hyväksyttiin virallisesti 10. lokakuuta 2011 (MEMO / 11 / 675).

Mainos

Kymmenen eniten hyötyä kuluttajille uudessa direktiivissä

1) Uudet säännöt poistavat piilotetut maksut ja kustannukset Internetissä

Kuluttajia suojellaan Internetin kustannusloukkuilta. Näin tapahtuu, kun huijarit yrittävät huijata ihmisiä maksamaan "ilmaisista" palveluista, kuten horoskoopeista tai resepteistä. Tästä lähtien kuluttajien on nimenomaisesti vahvistettava ymmärtävänsä, että heidän on maksettava hinta tällaisten palvelujen saamisesta.

Mainos

2) Hintojen avoimuuden lisääntyminen

Kauppiaiden on ilmoitettava tuotteen tai palvelun kokonaiskustannukset ja mahdolliset lisämaksut. Verkko-ostajien ei tarvitse maksaa kuluja tai muita kustannuksia, jos heille ei ilmoitettu asiasta asianmukaisesti ennen tilauksen tekemistä.

3) Ennakkoon merkittyjen ruutujen kieltäminen verkkosivustoilla

Verkkokaupoissa - esimerkiksi lentolipun ostamisen yhteydessä - sinulle voidaan tarjota muita vaihtoehtoja ostoprosessin aikana, kuten matkavakuutus tai autonvuokraus. Näitä lisäpalveluja voidaan tarjota ns. Valmiiksi merkittyjen ruutujen kautta. Kuluttajat joutuvat tällä hetkellä usein poistamaan valintaruudut, jos he eivät halua näitä lisäpalveluita. Uuden direktiivin myötä ennalta merkityt ruudut kielletään kaikkialla Euroopan unionissa.

4) 14 päivää vaihtaa mieltäsi ostoksesta

Määräaika, jonka kuluessa kuluttajat voivat peruuttaa myyntisopimuksen, pidennetään 14 kalenteripäivään (verrattuna nykyiseen seitsemään päivään, jotka EU: n lainsäädäntö laillisesti määrää). Tämä tarkoittaa sitä, että kuluttajat voivat palauttaa tavarat mistä tahansa syystä, jos he muuttavat mieltään.

Lisäsuoja tietojen puutteesta: Kun myyjä ei ole ilmoittanut asiakkaalle selvästi peruuttamisoikeudesta, palautusaika pidennetään vuoteen.

Kuluttajia suojellaan ja heillä on myös peruuttamisoikeus pyytämiinsä vierailuihin, kuten silloin, kun kauppias soitti etukäteen ja painosti kuluttajaa suostumaan vierailuun. Lisäksi ei enää tarvitse tehdä eroa pyydettyjen ja ei-toivottujen vierailujen välillä; sääntöjen kiertäminen estetään.

Peruuttamisoikeus laajennetaan verkkohuutokauppoihin, kuten eBay, vaikka huutokaupoissa ostetut tavarat voidaan palauttaa vain ammattimaisilta myyjiltä.

Peruuttamisaika alkaa siitä hetkestä, kun kuluttaja vastaanottaa tavarat, eikä sopimuksen tekohetkestä, mikä on tällä hetkellä tapana. Sääntöjä sovelletaan Internet-, puhelin- ja postimyyntiin sekä myyntiin kauppojen ulkopuolella, esimerkiksi kuluttajan kynnyksellä, kadulla, Tupperware-juhlissa tai elinkeinonharjoittajan järjestämän retken aikana.

5) Paremmat palautusoikeudet

Elinkeinonharjoittajien on palautettava tuote kuluttajille 14 päivän kuluessa peruuttamisesta. Tämä sisältää toimituskulut. Elinkeinonharjoittaja on yleensä vastuussa tavaroiden vahingoittumisesta kuljetuksen aikana, kunnes kuluttaja ottaa tavarat haltuunsa.

6) EU: n laajuisen peruuttamislomakkeen käyttöönotto

Kuluttajille toimitetaan mallilomake, jota he voivat käyttää (mutta eivät ole velvollisia) käyttämään, jos he muuttavat mieltään ja haluavat peruuttaa etäyhteydellä tai kynnyksellä tehdyn sopimuksen. Tämä helpottaa ja nopeuttaa peruuttamista riippumatta siitä, missä olet tehnyt sopimuksen EU: ssa.

7) Luottokorttien ja vihjelinjojen käytöstä perittävien lisämaksujen poistaminen

Elinkeinonharjoittajat eivät voi veloittaa kuluttajilta luottokortilla (tai muulla maksuvälineellä) maksamista enemmän kuin mitä elinkeinonharjoittajalle tosiasiallisesti maksaa tällaisten maksuvälineiden tarjoaminen. Elinkeinonharjoittajat, jotka ylläpitävät puhelinpalveluita, joiden avulla kuluttaja voi ottaa yhteyttä sopimukseen liittyen, eivät voi veloittaa puheluista enempää kuin puhelimen perusmaksu.

8) Selkeämmät tiedot siitä, kuka maksaa tavaroiden palauttamisen

Jos elinkeinonharjoittajat haluavat, että kuluttaja maksaa tavaroiden palauttamisesta aiheutuneet kustannukset muutoksen jälkeen, heidän on ilmoitettava asiasta kuluttajille selkeästi etukäteen, muuten heidän on maksettava palautuksesta itse. Elinkeinonharjoittajien on selkeästi annettava ainakin arvio internetistä tai postimyynnistä ostettujen isojen tavaroiden, kuten sohvan, palauttamisen enimmäiskustannuksista ennen ostamista, jotta kuluttajat voivat tehdä tietoisen valinnan ennen kuin he päättävät, keneltä ostaa.

9) Parempi kuluttajansuoja digitaalisissa tuotteissa

Digitaalisen sisällön tietojen on myös oltava selkeämpiä, mukaan lukien niiden yhteensopivuus laitteistojen ja ohjelmistojen kanssa sekä teknisten suojatoimenpiteiden soveltaminen, esimerkiksi rajoittamalla kuluttajien oikeutta kopioida sisältöä.

Kuluttajilla on oikeus vetäytyä digitaalisen sisällön ostoista, kuten musiikin tai videoiden lataamisesta, mutta vasta todellisen latausprosessin alkamiseen saakka.

10) Yrityksiä koskevat yhteiset säännöt helpottavat niiden kauppaa kaikkialla Euroopassa

Näitä ovat muun muassa:

Yhtenäinen joukko etäsopimuksia (myynti puhelimitse, postitse tai internetissä) ja muualla kuin elinkeinonharjoittajan toimitiloissa (myynti muualla kuin yrityksen tiloissa, kuten kadulla tai kynnyksellä) Euroopan unionissa, mikä luo tasapuoliset toimintaedellytykset ja rajatylittävien kauppiaiden transaktiokustannusten vähentäminen, etenkin Internet-myynnin osalta.

Vakiolomakkeet helpottavat yritysten elämää: lomake, jolla noudatetaan peruuttamisoikeutta koskevia tietovaatimuksia.

Erityisiä sääntöjä sovelletaan pienyrityksiin ja käsityöläisiin, kuten putkimiehiin. Kiireellisissä korjaus- ja huoltotöissä ei ole peruuttamisoikeutta. Jäsenvaltiot voivat myös päättää vapauttaa elinkeinonharjoittajat, joita kuluttajat ovat pyytäneet suorittamaan korjaus- ja huoltotöitä kotonaan, joiden arvo on alle 200 euroa, tietyistä tietovaatimuksista.

Lisätietoja

Euroopan komissio - Kuluttajien oikeuksia koskeva direktiivi

Kotisivu johtaja Viviane Reding

Seuraa Varapuheenjohtaja Twitterissä: @ VivianeRedingEU

Seuraa EU: n oikeus- Twitterissä: @EU_Justice

kuluttajansuoja

Kuluttajansuoja: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen kuluttajien rahoituspalvelujen etämarkkinoinnista

Julkaistu

on

Euroopan komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen kuluttajille tarjottujen rahoituspalvelujen etämarkkinoinnista. EU: lla on säännöt käytössä kuluttajien suojelemiseksi, kun he allekirjoittavat sopimuksen vähittäisrahoituspalvelujen tarjoajan kanssa etäältä, esimerkiksi puhelimitse tai verkossa. Kaikki pankki -, luotto -, asuntolainan, vakuutuksen, henkilökohtaisen eläkkeen, sijoitus - tai maksupalvelut kuuluvat palvelun piiriin Kuluttajien rahoituspalvelujen etämyyntiä koskeva direktiivi aina kun rahoituspalvelu ostetaan etäältä.

Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi: "On aika mukauttaa EU: n sääntömme nykyaikaan. Kuluttajat ostavat rahoituspalveluja yhä enemmän verkosta. Tämä julkinen kuuleminen auttaa meitä tunnistamaan kansalaisten ja yritysten tarpeet, jotta voimme tehdä direktiivistä tulevaisuuden kestävän. "

 Julkisen kuulemisen tulokset hyödyntävät komission harkintaa direktiivin mahdollisesta tarkistamisesta, joka odotetaan vuonna 2022. Julkinen kuuleminen kerää kokemuksia ja mielipiteitä kuluttajilta, rahoitusalan vähittäiskaupan ammattilaisilta, kansallisilta viranomaisilta ja muilta sidosryhmiltä direktiivistä. . Julkinen kuuleminen on käytettävissä tätä ja on avoinna 28. syyskuuta 2021 asti.

Mainos

Continue Reading

kuluttajansuoja

Kuinka EU pyrkii parantamaan kuluttajansuojaa

Julkaistu

on

Selvitä, miten EU pyrkii parantamaan kuluttajansuojaa ja mukauttamaan sen uusiin haasteisiin, kuten vihreään siirtymään ja digitaaliseen muutokseen. yhteiskunta 

Talouden muuttuessa globaalimmaksi ja digitaalisemmaksi EU etsii uusia tapoja suojella kuluttajia. Toukokuun täysistunnossa parlamentin jäsenet keskustelevat digitaalinen tulevaisuus Euroopassa. Raportissa keskitytään poistamaan esteitä digitaalisten sisämarkkinoiden toiminnalta ja parantamaan kuluttajien taiteellisen tiedustelun käyttöä.

Infografinen kuva kuluttajansuojasta Euroopan unionissa
Vahvistetaan kuluttajansuojaa  

Uusi kuluttaja-asialista

Myös parlamentti työskentelee uusi kuluttaja-asialista sstrategia vuosille 2020--2025 keskittyen viiteen alueeseen: vihreä siirtymä, digitaalinen muutos, kuluttajaoikeuksien tehokas täytäntöönpano, tiettyjen kuluttajaryhmien erityistarpeet ja kansainvälinen yhteistyö.

Mainos

Kestävän kulutuksen helpottaminen

- Ilmastoneutraaliuden tavoite vuodelle 2050 on EU: n prioriteetti, ja kuluttajakysymyksillä on merkitys - kestävän kulutuksen ja pyöreä talous.

Infografinen kuva eurooppalaisista tukee ilmastonmuutoksen torjumista
Kestävä kulutus  

Marraskuussa 2020 parlamentin jäsenet hyväksyivät a raportti kestävästä sinkusta markkinoiden kehotuksesta Euroopan komissiota perustamaan ns oikeus korjata tehdä korjauksista järjestelmällisiä, kustannustehokkaita ja houkuttelevia. Jäsenet vaativat myös tuotteiden käyttöiän merkitsemistä sekä toimenpiteitä uudelleenkäytön kulttuurin edistämiseksi, mukaan lukien ennalta omistettujen tuotteiden takuut.

He haluavat myös toimenpiteitä suunnitella tuotteita tarkoituksellisesti tavalla, joka tekee niistä vanhentuneita tietyn ajan kuluttua ja toisti vaatimukset yhteiselle laturille.

Mainos

Komissio työskentelee elektroniikkasääntöjen korjausoikeuden ja tuotteiden ympäristöjalanjälkeä koskevan lainsäädännön korjaamiseksi, jotta kuluttajat voivat vertailla niitä.

Tarkastelu Tavaroiden myyntiä koskeva direktiivi, joka on suunniteltu vuodelle 2022, selvitetään, voisiko nykyistä kahden vuoden oikeudellista takuuta pidentää uusille ja ennalta omistetuille tavaroille.

Syyskuussa 2020 komissio käynnisti kestävien tuotteiden aloite, uuden Circular Economy toimintasuunnitelma. Sen tavoitteena on saada tuotteet sopimaan ilmastoneutraaliin, resurssitehokkaaseen ja kiertotalouteen vähentämällä samalla jätettä. Siinä käsitellään myös haitallisten kemikaalien esiintymistä tuotteissa, kuten elektroniikassa ja ICT-laitteissa, tekstiileissä ja huonekaluissa.

Digitaalisen muutoksen tekeminen turvalliseksi kuluttajille

- digitaalinen muunnos muuttaa dramaattisesti elämäämme, mukaan lukien tapa tehdä ostoksia. EU: n kuluttajasääntöjen helpottamiseksi komissio ehdotti joulukuussa 2020 uutta Digitaalipalvelulaki, joukko sääntöjä kuluttajien turvallisuuden parantamiseksi kaikilla online-alustoilla EU: ssa, myös online-markkinapaikoilla.

Parlamentin jäsenet haluavat kuluttajien olevan yhtä turvallinen ostoksilla verkossa tai offline ja haluavat eBayn ja Amazonin kaltaisten alustojen tehostavan toimiaan väärennettyjä tai vaarallisia tuotteita myyvien kauppiaiden torjumiseksi ja lopettamaan palvelujaan käyttävät petolliset yritykset.

Parlamentin jäsenet ehdottivat myös sääntöjä käyttäjien suojelemiseksi haitallista ja laitonta sisältöä verkossa samalla kun turvataan sananvapaus ja kehotetaan laatimaan uudet verkkomainontaa koskevat säännöt, jotka antavat käyttäjille paremman hallinnan.

Kun otetaan huomioon tekoälyn vaikutukset, EU valmistelee sääntöjä sen hallitsemiseksi mahdollisuuksia ja uhkia. Parlamentti on perustanut erityisvaliokunnan ja korostaa ihmisläheisen lainsäädännön tarvetta. Parlamentti on ehdottanut tekoälyn siviilioikeudellista vastuuta koskevaa järjestelmää, jossa määritetään kuka on vastuussa, kun tekoälyjärjestelmät aiheuttavat vahinkoa.

Kuluttajien oikeuksien täytäntöönpanon vahvistaminen

EU-maat ovat vastuussa kuluttajien oikeuksien valvonnasta, mutta EU: lla on koordinoiva ja tukeva rooli. Sen käyttöön ottamien sääntöjen joukossa on direktiivi a kuluttajalainsäädännön parempi täytäntöönpano ja nykyaikaistaminen että kollektiivisia oikeussuojakeinoja koskevat säännöt.

Kuluttajien erityistarpeiden huomioon ottaminen

Haavoittuvat kuluttajat, kuten lapset, vanhukset tai vammaiset ihmiset, samoin kuin taloudellisissa vaikeuksissa olevat ihmiset tai kuluttajat, joilla on rajoitettu pääsy Internetiin, tarvitsevat erityisiä suojatoimia. Uudessa kuluttaja-asioissa komissio aikoo keskittyä Internetin saatavuuteen, taloudellisesti heikossa asemassa oleviin kuluttajiin ja lapsille tarkoitettuihin tuotteisiin liittyviin ongelmiin.

Komission suunnitelmat sisältävät enemmän offline-neuvoja kuluttajille, joilla ei ole internetyhteyttä, sekä rahoitusta velanhoitopalvelujen saatavuuden ja laadun parantamiseksi taloudellisissa vaikeuksissa oleville ihmisille.

Koska lapset ovat erityisen alttiita haitalliselle mainonnalle, parlamentti on hyväksynyt tiukemmat säännöt audiovisuaalisille mediapalveluille audiovisuaalisten mediapalvelujen osalta.

EU: ssa myytävien tuotteiden turvallisuuden takaaminen

Kuluttajat ostavat usein EU: n ulkopuolella valmistettuja tuotteita. Komission mukaan ostot EU: n ulkopuolisilta myyjiltä EU kasvoi 17 prosentista vuonna 2014 27 prosenttiin vuonna XNUMX 2019 ja uudessa kuluttajaohjelmassa korostetaan kansainvälisen yhteistyön tarvetta kuluttajansuojan varmistamiseksi. Kiina oli suurin tavaroiden toimittaja EU: hun vuonna 2020, joten komissio laatii heidän kanssaan toimintasuunnitelman vuonna 2021 verkossa myytävien tuotteiden turvallisuuden lisäämiseksi.

Marraskuussa 2020 parlamentti hyväksyi a päätöslauselma vaaditaan suurempia ponnisteluja sen varmistamiseksi, että kaikki EU: ssa myydyt tuotteet ovat turvallisia riippumatta siitä, ovatko ne valmistettuja EU: ssa tai sen ulkopuolella tai myydäänkö verkossa tai offline-tilassa.

Seuraavat vaiheet

Parlamentin sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunta valmistelee komission ehdotusta uuden kuluttaja-asialistan kannalta. Parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän siitä syyskuussa.

Lue lisää 

Continue Reading

Business Information

#GDPR-vaatimustenmukaisuus: Manetu pelastamaan?

Julkaistu

on

Ruotsin sääntelijät 11. maaliskuuta löi Googlelle 7.6 miljoonan dollarin sakko, koska se ei ole vastannut riittävästi asiakkaiden pyyntöihin poistaa heidän henkilökohtaiset tietonsa hakukoneen luetteloista. Rangaistus oli yhdeksänneksi korkein sen jälkeen, kun EU: n vesistöalueiden yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) tuli voimaan toukokuussa 2018 - silti se haalisti verrattuna 50 miljoonan euron sakkoihin, jotka Ranskan tietosuojaviranomaiset osuivat Googleen tammikuussa 2019.

Mikä pahempaa, alle viikon kuluttua Ruotsin päätöksestä, yksi Googlen pienemmistä kilpailijoista jätetty GDPR-valitus Irlannin sääntelyviranomaisille. Kilpaileva yritys, avoimen lähdekoodin verkkoselain Brave väittää, että teknologiajätti ei ole onnistunut keräämään erityistä suostumusta kuluttajatietojen jakamiseen eri palveluissaan ja että sen tietosuojakäytäntö olemme ”Toivottoman epämääräinen”. Viimeisin valitus tarkoittaa, että Irlannin tietosuojaviranomaiset ovat parhaillaan tutkineet Googlen tiedonkeruukäytäntöjä kolmessa avoimessa tutkimuksessa.

Google ei myöskään ole ainoa yritys tehdä asiakkaiden tietojen hallinnan lisääntynyt valvonta. Vaikka BKR: n sakot ovat tähän mennessä olleet noin 114 miljoonaa euroa, sääntelyviranomaiset kaikkialla Euroopan unionissa olemme kutina varmistaa laajempien tietosuojamääräysten perusteellisempi noudattaminen. Yritykset puolestaan ​​eivät yksinkertaisesti ole valmiita. Lähes kaksi vuotta BKR: n voimaantulon jälkeen, jotkut 30% Suurin osa eurooppalaisista yrityksistä on edelleen asetuksen ulkopuolella, kun taas eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten johtajien tutkimukset ovat tunnistettu yksityisyyden riskin seuranta yhtenä vakavimmista ongelmista, joka vaikuttaa heidän yrityksiinsä.

Mainos

Huolimatta menot miljardeja euroja lakimiehiltä ja tietosuojakonsultteilta, monilla yrityksillä, jotka käsittelevät ja säilyttävät kuluttajatietoja - käytännössä melkein kaikilla yrityksillä - ei ole ollut kehitetty selkeä suunnitelma sen varmistamiseksi, että ne ovat täysin yhdenmukaisia ​​huipputeknisen tietosuojalainsäädännön kanssa, kuten GDPR. Jopa suurin osa yrityksistä, jotka on sertifioitu vaatimustenmukaisiksi, ovat huolissaan siitä, etteivät ne kykene ylläpitämään vaatimustenmukaisuutta pitkällä aikavälillä.

Erityisen hankalien kysymysten joukossa yritykset kohtaavat sitä, miten koota kaikki tietyn kuluttajan hallussa olevat tiedot ja miten muuttaa tai poistaa näitä tietoja GDPR: n tai vastaavan lainsäädännön, kuten Kalifornian kuluttajansuojalain (kuten Kalifornian kuluttajansuojalaki) mukaisten asiakaspyyntöjen perusteella ( CCPA).

Erilaisia ​​aloittavia yrityksiä on kuitenkin tulossa tarjoamaan innovatiivisia ratkaisuja, joilla helpotetaan entistä tiukemman yksityisyyslainsäädännön noudattamisen taakkaa. Uusin Manetu on tarkoitus ottaa käyttöön CPM-ohjelmistonsa huhtikuussa. Ohjelmisto käyttötarkoituksiin koneoppimis- ja korrelaatioalgoritmit, joiden avulla voidaan koota kaiken henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevat tiedot, joita yritykset hallitsevat - mukaan lukien joitain tietoja, joista he eivät ehkä edes ole tietoisia. Kuluttajat voivat sitten päästä järjestelmään hallitsemaan käyttöoikeuksia, jotka he ovat myöntäneet tiedoilleen, myös erittäin rakeisella tasolla.

Mainos
Manetu-lähestymistavan ytimessä on ajatus, että antamalla kuluttajille parempaa hallintaa tietoihinsa - GDPR: n kaltaiseen lainsäädäntöpilariin - on hyötyä sekä asiakkaille että yrityksille. Kuten toimitusjohtaja Moiz Kohari selitti: ”Kuluttajien hallitseminen ei ole vain oikein tehtävä. Viime kädessä se on hyvää liiketoimintaa. Kohtele asiakkaitasi hyvin on vanha mantra, ja se on silti loistava. Mutta nykymaailmassa meidän on myös kohdeltava heidän tietojaan oikein. Tee se, ja ansaitset luottamussidoksen, joka maksaa osinkoa pitkään. ”

Asiakkaiden luottamuksen ansaitsemisen lisäksi kuluttajakeskeisempi tiedonhallintamenetelmä voi auttaa yrityksiä optimoimaan aikaa ja resursseja - sekä tietojen käsittelyn aikana että osoitettaessa GDPR: n tai muun yksityisyydensuojalainsäädännön noudattamista. Kuluttajapyyntöjen automatisointi tietojen käyttämistä, muuttamista tai poistamista varten vähentää merkittävästi kustannuksia, joita yrityksille aiheutuu tällä hetkellä käsittelemällä näitä pyyntöjä.

Samalla tavalla kuin blockchain-tekniikka tekee markkinat avoimemmiksi kirjaamalla kaikki transaktiot pysyvään pääkirjaan. Manetu-alusta yhdistää automaation ja muuttumattoman lokin, mitä kuluttajien myöntämät oikeudet ja milloin ja miten he ovat vaihtaneet kyseisiin oikeuksiin.

Tämä dokumentaatio voi olla korvaamaton yrityksille, joiden on osoitettava sääntelijöille, että ne noudattavat yksityisyydensuojaa koskevia säännöksiä, kuten GDPR. EU: n säännöissä vahvistetaan muun muassa ”oikeus unohtaa”. Manetu-lokin avulla yritykset voivat molemmat noudattaa ”unohda minut” -pyyntöjä ja todistaa tehneensä niin - säilyttämättä pääsyä tietoihin, jotka kuluttaja on pyytänyt heitä unohtamaan. Yritykset voivat osoittaa kattavan rekisterin kaikista käyttöoikeuksista, jotka käyttäjät ovat myöntäneet tai peruuttaneet.

Kaksi iskua Googlea vastaan ​​- Ruotsin viranomaisten määräämä GDPR-sakko ja Irlannin tietosuojavaltuutettujen uusi tutkimus - vahvistavat, että tietosuoja on yksi suurimmista haasteista Euroopassa toimiville yrityksille lähitulevaisuudessa. Yritysten on yhä tärkeämpää virtaviivaistaa tiedonhallintaprosessejaan, jotta niillä olisi valvonnan taso, jota sekä sääntelijät että kuluttajat nyt odottavat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa