Liity verkostomme!

Kriisitoimet

Miljoonat ovat vaarassa tulevista katastrofeista, raportti varoittaa Haiyania kuukauden ajan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

604Hieman yli kuukauden kuluttua siitä, kun Typhoon Haiyan osui Filippiineille, World Vision -hankintaviraston uusi raportti vaatii vahvempaa katastrofisuunnittelua kaupungeille tulevaisuuden laajamittaisten tuhojen välttämiseksi.

YK: n mukaan pelkästään Kaakkois-Aasiassa 35% kaupungeissa asuvista ihmisistä, noin 190 miljoonaa ihmistä, asuu slummeissa tai squatter-asutuksissa, mikä tekee heistä erityisen alttiita katastrofeille. Maailman visio Valmistaudu kaupunkeihin raportissa kehotetaan johtajia tunnistamaan kaupunkikeskustojen reunalla asuvien ihmisten vaarat ja ryhtymään niihin.

Taifuuni Haiyanin aiheuttama tuho voidaan nähdä paitsi kauhistuttavana katastrofina myös tulevaisuuden varoituksena. Meidän on varmistettava, että tulevilla sukupolvilla on turvallisempia kaupunkeja, jotka kestävät luonnonkatastrofeja. Vahvempi sietokyky vähentää ihmishenkien menetyksiä ja toimeentuloa ”, sanoi Filippiinien World Visionin julkisen toiminnan johtaja Minnie Portales.

Mainos

Viimeisen kuukauden aikana World Vision on tavoittanut yli 100,000 XNUMX ihmistä, joista osa on menettänyt kaiken, elintärkeillä tarvikkeilla. Jakelut pahasti kärsineillä alueilla ovat tarjonneet ruokaa, puhdasta vettä, huopia, hätäsuojaa, unimatot ja hyttysverkot malarian estämiseksi sekä hygieniapakkauksia, jotka sisältävät elintärkeitä esineitä, kuten saippua, shampoo, hammastahna ja pyyhkeet, tautien leviämisen estämiseksi. .

Filippiineillä yli 6,000 ihmistä asuu neliökilometrillä kaupunkialueilla, mikä lisää kaupunkilaisten - varsinkin köyhimpien yhteisöjen - riskiä katastrofien jälkeen. Varhaiset analyysit osoittavat, että myrsky yksinkertaisesti hukutti Filippiinien hyvät vaatimukset katastrofiriskien vähentämisessä. Perheet, joihin Haiyan vaikuttaa, raportoivat varhaisvaroitusten ja vakiintuneiden menettelyjen mukaisesti, mutta monissa tapauksissa turvakodit ja evakuointikeskukset eivät pystyneet vastustamaan myrskyä.

Raportti varoittaa nopeasta kaupungistumisesta ja lisääntyneestä riskistä, kun järjestelmiin kohdistuu paineita. Aasiassa asuu puolet maailman kaupunkiväestöstä, ja noin 44 miljoonaa ihmistä ympäri aluetta muuttaa kaupunkialueille vuosittain.

Mainos

Raportissa korostetaan myös kuutta muuta Aasian kaupunkia - Bangkok, Thaimaa; Jakarta, Indonesia; Kolkata, Intia; Kathmandu, Nepal; ja Port Moresby, Papua-Uusi-Guinea - vastakohtana Aasian eri valmistautumisasteille.

Valmistaudu kaupunkeihin kehottaa hallituksia, yrityksiä, kansalaisyhteiskuntaa ja yhteisöjä vastaamaan välittömästi muuttuvaan kaupunkimaisemaan ja varmistamaan, että katastrofivalmius on keskeistä suunnittelussa, tulevassa lainsäädännössä ja tutkimuksessa.

"Äskettäin World Visionin humanitaariset asiantuntijat ympäri maailmaa kokoontuivat Brysseliin keskustelemaan organisaation pitkän aikavälin strategiasta katastrofien seurausten hallitsemiseksi paremmin perusteellisesti muuttuvassa humanitaarisessa ympäristössä", sanoo World Visionin EU: n edustaja Marius Wanders.

”Yksi keskustelluista ja uuteen strategiaan integroiduista muuttuvista suuntauksista on humanitaaristen katastrofien kaupungistuminen. Järjestimme EU: n kanssa tekemämme kumppanuuden hengessä hedelmällisen keskustelun ECHO: n, Euroopan komission humanitaarisen toimiston keskeisten teknisten asiantuntijoiden kanssa, joka kehittää myös uutta ajattelua tehokkaan katastrofivalmiuden ja suurten kaupunkien katastrofiriskien vähentämisen haasteista. asetukset."

Raportissa suositellaan, että hallitukset painottavat enemmän koteihin, kouluihin, yrityksiin kohdistuvia katastrofiriskin vähentämisohjelmia (DDR) ja politiikkojen kehittämistä esimerkiksi terveydenhuollon ja kuntasuunnittelun aloilla. Se kehottaa myös lisäämään kumppanuuksia katastrofisuunnittelun aukkojen poistamiseksi kunnallisella tasolla ja lisäämään lasten osallistumista katastrofivalmiuteen.

"Olemme kuulleet esimerkkejä, joissa lapset ovat kannustaneet perhettään evakuoimaan, kun hälytysääni kuuluu, koska he olivat oppineet suojautumaan katastrofeilta", sanoo World Visionin Aasian ja Tyynenmeren alueen humanitaaristen ja hätäapujohtaja Angel Theodora. "Jos voimme tehdä siitä tarkoituksellisemman prosessin, lapset voivat auttaa vahvistamaan perheidensä ja yhteisöjensä sietokykyä."

Tekoäly

Kansainvälisillä järjestöillä voi olla ratkaiseva rooli edistettäessä #ICT: tä talouden elpymisen hyväksi - #Huawei

Julkaistu

on

Kansainvälisillä monenvälisillä järjestöillä on ratkaiseva rooli tieto- ja viestintätekniikan edistämisessä - auttaakseen Euroopan ja maailmantaloutta toipumaan Covid-19-kriisistä, sanoi Huawen pääedustaja EU: n toimielimissä Abraham Liu tänään käydyssä verkkokeskustelussa.

Abraham Liu

Abraham Liu

”Huawei on viime kuukausina osoittanut osaamistaan ​​ja omistautumistaan ​​perustamisessa 5G verkot teleoperaattoreiden kanssa sairaalat, joka tarjoaa teknologisia ratkaisuja telelääketieteen ja pandemian hallintamenetelmät", Sanoi Abraham Liu keskustelun aikana "Taloudellinen siirtyminen uuteen normaaliin: kuinka kansainväliset järjestöt voivat auttaa Euroopan talouksia palaamaan takaisin", järjestää The Brussels Times. - 5G- ja tekoälytekniikoita käytetään myös rokotteiden kehittäminen ja ovat olleet avainasemassa luotettavan lääketieteellisen tiedon kvantitatiivisessa analyysissä. Teknologiamme on myös onnistuneesti sovellettu hallintaan julkisen ja yksityisen sektorin uudelleen avaaminen”, Abraham Liu alleviivasi.

Mainos

"Innovaatioprosessi ei lopu mihinkään määriteltyyn maantieteelliseen rajaan", Liu lisäsi. ”THE Horizon Europe Tutkimus-, innovaatio- ja tiedeohjelma 2021-2027 on keskeinen poliittinen väline, jolla voi olla tärkeä rooli Euroopan taloudellisen kilpailukyvyn lisäämisessä, EU: n vihreän sopimuksen toteuttamisessa ja YK: n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. ”

Kun sulkemiset nousevat varovaisesti ympäri Eurooppaa, kollektiivisen huomion painopiste on siirtymässä siihen, mitä keskeiset toimijat voivat auttaa talouden elpymisessä. Tämän päivän keskustelu, jota moderoi Digital Storyteller Dan Sobovitz ja Bryssel Timesin toimittaja Pauline Bock, kysyi, miten pandemiassa esiin nousseet hyvät käytännöt voidaan jakaa tulevaisuudessa, jotta varmistetaan turvallinen eteneminen Euroopan taloudellisen hyvinvoinnin jatkamiseen.

Korkean tason edustajat Kansainvälinen televiestintäliitto (ITU), Maailman talousfoorumi (WEF), Yhdistyneiden Kansakuntien teollisen kehityksen järjestö (UNIDO) ja Kroatian puheenjohtajakaudella EU-neuvostossa osallistui verkkoseminaariin.

Mainos

Opi ohjelma

Toinen hyvä esimerkki Huawein yhteistyöstä kansainvälisten järjestöjen kanssa on siinä Opi ohjelma estää koulutuskatkoksia pandemian aikana. Yhdessä UNESCO: n, kumppanikoulujen ja korkeakoulujen kanssa Learn ON on toimittanut etäopetuksen verkkojärjestelmän, joka tukee noin 50,000 XNUMX opiskelijaa ja heidän opettajiaan.

Ohjelma jatkuu loppuvuodelle 2020 yli 100 online-kouluttaja (TTT) -kurssilla, joihin osallistuu 1,500 opettajaa, ja avataan yli 130 massiivista avointa verkkokurssia (MOOC), jotka kattavat edistykselliset tekniikan alat, kuten tekoäly, big data, 5G ja IoT, rahoittajana 4.6 miljoonaa euroa Huawei ICT Academy Development Incentive Fund (ADIF).

Continue Reading

Konfliktit

# Makedonian poliittinen kriisi kestää etninen vuorollaan

Julkaistu

on

Protestersi-in-Skopje-800x450-1024x298Poliittinen kriisi, joka on halvaantunut Makedoniassa kaksi vuotta on liukumassa etninen riita, jossa nationalistit kaduille yli joukon vaatimuksiin maan albaaneja.

Kysymys näytti suljetaan 2001, kun seuraavat seitsemän kuukauden albaanien kapinan, joka jätti yli 100 ihmisiä kuollut, rauhansopimus antanut enemmän oikeudet vähemmistön.

Albaanit osuus on noin neljännes Makedonian kaksi miljoonaa ihmistä.

Mainos

Mutta umpikuja seuraavan joulukuun snap vaalit, osa paljon välittämien Euroopan unioni, joilla pyritään ratkaisemaan pitkäikäisen poliittisia ongelmia, on uhannut reawaken demonit entisessä Jugoslavian tasavallassa.

Kriisi puhkesi 2015 kun oppositio sosiaalidemokraattien (SDSM) ja hallitsevan konservatiivinen nationalistinen VMRO-DPMNE osapuolen vaihtoivat syytöksiä korruptiosta ja Salakuuntelu.

Acrimonious ristiriita seurasi kahden pääasiallisesti-slaavilainen osapuolille, joilla ei ole mitään etnistä mielleyhtymiä ja vartioi pienempiin albaanipuolueiden, itse jaettu.

Mainos

Makedonian poliittisten osapuolet sopivat eilen (31 elokuu) pitää pian parlamenttivaalit on 11 joulukuuta askel ratkaista 18 kuukauden mittaisen kriisin yli Salakuuntelu skandaali.

Vaalit muutti kaiken - mutta ei sillä tavalla EU toivottua. Kyselyt antanut mitään selkeää enemmistöä, jossa konservatiivit ottaen vain kaksi enemmän paikkoja kuin SDSM. Albanian ryhmät syntynyt roolissa kingmakers.

Useiden kokousten jälkeen yli rajan toimistossa Albanian pääministeri Edi Rama, nämä ryhmät ratkaistu erimielisyytensä ja loi yhteisen alustan, erityisesti vaativat niiden kieli myönnetään virallinen asema kaikkialla Makedoniassa.

Lähettämässään kirjeessä neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ennen 9-10 maaliskuussa EU: n huippukokous, Makedonian presidentti G'orge Ivanov varoittaa yrityksistä länsivallat määrätä maansa poliittista pohjaa "kirjoitettu Tirana".

Nykyisin kieli on ainoa virallinen alueilla, joilla albaanit muodostavat yli 20% väestöstä, linjassa 2001 rauhansopimukseen.

Heikentäminen Makedonian suvereniteetin?

Albanian vaatimukset hyväksyttiin SDSM johtaja Zoran Zaev, tarjouksen saada valtaa jälkeen 10 vuotta säännön konservatiivinen johtaja Nikola Gruevski, hänen arkkivihollinen.

Johtaja Makedonian sosiaalidemokraattien sanoi eilen (23 helmikuu) hän odottaa pystyä muodostamaan uuden hallituksen maaliskuussa todettuaan sopimuksen suurin Albanian osapuoli yli lain Tausta laajempaa käyttöä niiden kielen maassa.

Mutta 1 maaliskuuta, puheenjohtaja G'orge Ivanov - liittolainen Gruevski - kieltäytyi antamasta Zaev valtuudet muodostaa hallitusta sanoen Albanian alustan heikensi "Makedonian suvereniteettia, alueellista koskemattomuutta ja itsenäisyyttä."

Tilanne oli nopeasti tuomitsivat opposition kuin "vallankaappaus" ja tuominneet sekä Yhdysvalloissa ja Euroopan unioni, joka Makedonia haluaa liittyä.

Makedonian poliittinen kriisi syveni eilen (1 maaliskuu) oppositiojohtaja Zoran Zaev syytti presidentti G'orge Ivanov lietsomisesta "vallankaappaus" kieltäytymällä antaa hänelle toimeksiannon hallituksenmuodostusprosessi.

Tuhansia makedonialaiset samaa mieltä presidentti ja on sittemmin lähteneet kaduille huutaen isänmaallinen iskulauseita ja vaativat maan yhtenäisyys on säilytettävä.

Mielenosoittajat, enimmäkseen keski-ikäisten miesten ja naisten heiluttaen punainen ja keltainen lippu, pelkäävät Albanian vaatimuksia johtaa "federalisoitumista" ja mahdollisten hajoamisen pienessä maassa.

"Ei ole loppua albaanien vaatimuksiin. Askel askeleelta siellä on Suur-Albanian eikä Makedonia ", sanoi Lidija Vasileva, muotisuunnittelija välille Skopje joka on säännöllinen klo protesteja.

"Tämä on meidän kotimaa, meillä ei ole toista", sanoi tunnettu laulaja Kaliopi Bukle klo ralli.

Venäjä on tukenut mielenosoittajien ja tuomitsi Tirana, syyttäen sitä toimiessaan "kartta ns Suur-Albanian" mielessä. Albanian viranomaiset voimakkaasti kiistää syytöksen.

Venäjä syytti Albania, Nato ja Euroopan unioni eilen (2 maaliskuu) yrittää asettaa pro-Albanian hallituksen Makedoniassa, joka tarttuu poliittinen kriisi.

Sen lisäksi Makedoniassa, on olemassa etnisten albaanivähemmistöjä Montenegrossa, Kreikassa ja Etelä-Serbiassa. Kosovossa joka rajoittuu Makedonia, ne muodostavat noin 90% väestöstä.

Albania, kiinteä NATO liittolainen, on puolustanut roolinsa.

Olla huolissaan "tilanteesta albaanien rajojemme on perustuslaillinen velvollisuus", ulkoministeri Ditmir Bushati kertoi AFP.

Ja kirjoittaminen Facebookissa, pääministeri sanoi Albanian "ei ole kieli vihollinen, vaan olennainen ihmisten Makedoniassa".

"Ilman Albanian, ei Makedonia", hän lisäsi kantaa, joka on yksimielinen tuki Albaniassa.

Mutta itsenäinen Serbian analyytikko Aleksandar Popov, tämä "yleiseurooppalaisen Albanian alusta" neuvoteltu Tiranassa on "vaarallinen" Balkanin.

"On jo protestit ja laajeneminen on mahdollista, jopa konflikti", hän sanoi.

Albania on itse poliittinen kriisi, jossa oppositio boikotoi parlamentissa.

Albanian oppositiojohtaja ilmoitti boikotti parlamentin eilen (22 helmikuu), uhmaten valitus Euroopan unioni ei häiriintyisi parlamentaarista hyväksymistä oikeuslaitoksen uudistuksia elintärkeää alkaa EU jäsenyysneuvottelut.

Viime viikon alussa, Molotovin cocktaileja heitettiin rakennuksen eteläisen Makedonian kaupungin Bitola jossa Albanian aakkoset standardoitu 1908.

"Emme tarvitse tällaisia ​​tapauksia", sanoi nKäyttäjänimi Arslani, kuten Tirana kehotti Makedonian albaanien "ei pudota ansaan provokaatioita".

Ali Ahmeti, entinen kapinallisjohtaja ja nyt johtaja tärkeimmistä Albanian osapuoli Makedoniassa, DUI, on vaatinut "malttia" välttämiseksi "etniset konfliktit".

Analyytikoille, vain uudet vaalit tai laaja koalitiohallitus voi johtua kierre - kaksi vaihtoehtoa, jotka nyt ovat hypoteettisia.

Continue Reading

Konfliktit

EU ilmoittaa € 18 miljoonaa euroa humanitaarista apua varten #Ukraine

Julkaistu

on

ukraina-1dec2013Tänään (20 helmikuu) komissaari humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan Christos Stylianides on ilmoittanut lisärahoitusta kärsivien konfliktista itäisessä Ukrainassa vierailunsa aikana maahan.

Tänään humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaari Christos Stylianides on ilmoittanut lisärahoitusta kärsivien konfliktista itäisessä Ukrainassa vierailunsa aikana maahan.

"Äskettäinen väkivallan lisääntyminen Itä-Ukrainassa ja sen vaikutukset siviiliväestöön ovat erittäin huolestuttavia. Täällä tänään Bakhmutissa haluan sanoa ukrainalaisille: et ole yksin. Kaikkia apua tarvitsevia siviilejä on autettava yhteyslinjan molemmin puolin. Uusi apupakettimme auttaa Itä-Ukrainan humanitaarisia kumppaneita kattamaan kiireelliset lääketieteelliset, turvakoti-, vesi- ja sanitaatiotarpeet. On ratkaisevan tärkeää, että apu toimitetaan kaikille konfliktista kärsiville haavoittuville ihmisille nopeasti, turvallisesti ja puolueettomastikomissaari Christos Stylianides sanoi.

Mainos

Euroopan komissio tarjoaa humanitaarista apua heikoimmassa asemassa oleville yhteisöille riippumatta siitä, missä konfliktialueella he elävät tai ovat paenneet. Noin 50% komission humanitaarisesta avusta kohdennetaan tarvitseville ihmisille hallitsemattomilla alueilla.

Yhdessä rahoitus suoraan jäsenmaiden, EU kokonaisuutena on ohjannut yli € 399 miljoonaa euroa humanitaarista ja talteenotto tukea niille konfliktista kärsiville alusta lähtien 2014.

Arviolta 2.8 miljoonaa ihmistä syrjäytyvät ja tarvitsee humanitaarista apua Ukrainassa ja naapurimaissa.

Mainos

Monimutkainen kriisi itäisessä Ukrainassa on dramaattinen vaikutus sairastuneiden ja kielteisiä vaikutuksia naapurimaihin. Viimeaikaiset väkivallan lisääntymisestä Donbas osoittaa konflikti ei ole läheskään ratkaistu. Raskaiden taistelujen läheisyydessä Adviivka on 29 tammi-5 Helmikuu on johtanut 17,000 asukkaat ilman vettä, sähköä että lämpöä melkein viikon.

Koska elpyminen väkivallan, EU on tarjonnut tukea humanitaarisen kumppaneita, jotka eivät antaneet heidän apua asukkaille Avdiivka ja muiden hiljattain tuhoalueilla. Aikaansaatu tuki sisältää juomaveden, polttoaine, kynttilöitä, taskulamput, patjat, talvivaatteita, rakennusmateriaalit, lääkkeet ja lääketieteelliset laitteet.

Komissio tukee myös Ukrainan pakolaisten Venäjällä ja Venäjällä että kansalliset Punaisen Ristin kyseisissä maissa. Kaikki EU: n humanitaarinen apu perustuu yksinomaan tarpeisiin kärsivän väestön.

Ihmiset, jotka asuvat kuin valtion hallinnassa oleville alueille ja molemmin puolin linjaa kontakti, paluumuuttajien, pakolaisia ​​ja sisäisiä pakolaisia ​​(IDP) on pulaa olennaiseen, kuten ruokaa, lääkkeitä ja terveydenhuollon, perus-esineet, puhdasta vettä ja suojaa . Peruspalvelut eivät ole käytettävissä kaikilla alueilla seurauksena vahinkoa infrastruktuuria, sähköverkkoon ja vesijärjestelmät ja nousu markkinahintojen.

EU: n humanitaarinen apu kohdistuu konfliktista kärsiville ihmisille, jotka asuvat hallitusten ulkopuolisilla alueilla ja molemmilla puolilla yhteydenpitoa pakolaisiin ja konfliktialueilta paenneisiin sisäisiin pakolaisiin sekä paluumuuttajille. EU: n humanitaarinen apu jaetaan usein käteisenä ja lahjakortteina, mikä mahdollistaa maksimaalisen tehokkuuden ja suojelee kärsineiden ihmisten ihmisarvoa. Vastaanottajat voivat ostaa välttämättömiä tavaroita paikallisista kaupoista ja markkinoilta, mikä tukee paikallista taloutta.

Lisätietoja

EU: n humanitaarinen apu Ukrainalle: http://ec.europa.eu/echo/files/aid/countries/factsheets/ukraine_en.pdf

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa