Liity verkostomme!

EU

Asiantuntijan kommentti: Ukraina - Janukovych on kiinni omissa ansaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

7493By Marie Mendras, Associate Fellow, Chatham House Venäjä ja Eurasia-ohjelma. -
Yllättäen Vilnan huippukokouksessa osoittautui historiallinen maamerkki paljastaa todellisen tilan EU-Venäjä suhteet, ja ravistelee Ukrainan politiikkaa.

Reality check

Aluksi mustamaalataan by kiiruhti tarkkailijat tappio Euroopan unionin ja "voitto" Vladimir Putinin 28-29 marraskuu Vilnius huippukokous näyttää tänään terveellistä totuuden hetki, joka on "Reality Check", otsikko konferenssin isännöi Liettuan presidentti Dalia Grybauskaitė rinnalla virallinen tapahtuma. Neljän päivän kuluttua Ukrainan presidentti Viktor Janukovitshin säälittävä suorituskykyä EU-itäinen kumppanuus kerääminen, 186 varamiehet äänesti kuoleman Ukrainan hallitus, 40 äänestysliput lyhyt kahden kolmasosan enemmistö tarvitaan äänestää hallituksen ulos. Ja katuprotestien jatkaa.

Se on tapahtuu harvoin kuulla niin monet eurooppalaiset poliitikot yhdessä EU alkuun virkamiehiä, samaa kriittistä arviointia Venäjän ja Ukrainan päätöstä eliitin. EU-komissaari Stefan Füle, Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt ja Puolan ulkoministeri Radek Sikorski mm palautettiin Euroopan sitoutumisen talouksien ja yhteiskuntien itäisen kumppanuuden, ja selvästi todetaan Moskovaan pääasiallisena spoileri. Huomautuksissa huippukokouksen jälkeen, Herman Van Rompuy ja José-Manuel Barroso tuomitsi Venäjän "veto" yli sen naapurien päätöksiin.

Puolan entinen presidentti Aleksander Kwaśniewski ja Euroopan parlamentin entinen puhemies Pat Cox, sekä edustajia Euroopan parlamentissa, ei salata ärsytyksen Janukovitshin harhaanjohtava käyttäytymistä. Vuoden niiden 18 kuukauden tehtävän "hyviä palveluksia" päästä assosiaatiosopimuksen, ne maksavat 25 vierailut Ukrainassa oli 18 face-to-face tapaamisia presidentti ja niin monet pääministeri Mykola Azarov. Kompastuskivi oli vangitseminen Yulia Tymoshenko (kuvassa) - 'valikoiva oikeus', he korostivat - ei ukrainalainen vaatimus valtavia taloudellisia 'korvaus'. Ja sitten yhtäkkiä, marraskuussa, Janukovitsh väitti hän tarvitsi Venäjän rahaa ja astui palannut Ensimmäisen kytkennän maaliskuun 2012.

Mainos

Ukrainan opposition johtajat ilmaisivat halunsa kaataa nykyinen järjestelmä. Vitali Klitschko, Arseni Jatsenjuk, Oleh Tyahnybok ja Petro Poroshenko edustavat eri poliittisia perheitä, mutta ne sopivat korruption ja pro-Euroopan taistella vetää maansa pois talouslamasta.

Janukovitsh ansaan oman päätöksenteon

Muutaman päivän, Ukrainan presidentille menetetään lopullisesti uskottavuutta. Valittiin alussa 2010, hänen presidentin legitimiteetti on hiipumassa lähtien, ja nyt nopeasti laskevat. Hän näyttää mitään henkilökohtaista ominaisuuksia tai karismaa, joka voi auttaa häntä saamaan takaisin viranomaisen ja kunnioitusta omassa maassa ja ulkomailla; 29 marraskuuta oli musta perjantai hänelle. Aamulla hän oli vielä courted muutamat Euroopan johtajat, toivoen häntä tekemään enemmän positiivisia ilmoitus tulevasta etenemisestä. Lounasaikaan, sama johtajat julkisesti ilmaisseet pettymyksensä, kun hänen avain vastustajansa olivat lavalla saada lämpimän vastaanoton. Myöhään iltapäivällä, Kiovan poliisi oli väkivaltaisesti hajotti rauhallisen mielenosoituksen, monet haavoittui ja presidentti joutui anteeksi (ja sanoa, että hän välähtää Kiovan poliisipäällikkö). Seuraavana päivänä katuprotestien uudelleen.

Kauhisti Janukovitshin kiteytyy epävakaa ja epäluotettava luonne puoliksi oligarkkisten, täysin clientelist järjestelmää. Hänen asenne kertoo myös raakaöljyn valo hänen suhteensa Vladimir Putinin ja Putinin omaa päätöstä menetelmiä. On 9 marraskuuta molemmat puheenjohtajat tapasivat jossa Putin kuulemma uhkaa Janukovitsh taloudellisen kosto, ja ehkä enemmän, jos hän meni eteenpäin EU: n kanssa sopimuksen. Putin myös tiettävästi luvannut taloudellista tukea ja suosii, joka olisi tullut erittäin kätevä, jos Ukrainan presidentti haluaa ajaa uudelleen 2015 ja tarpeiden -kampanja makeutusaineet ". Tällaiset lupaukset ovat haihtuvia, mutta tehdä "velvollisuus" panttivangiksi.

Mainos

Tosiasiassa Venäjän paineet eivät ole uusi ilmiö. Silmiinpistävin jaksot olivat peräkkäiset "kaasu sotia" jälkeen oranssi vallankumous 2004. Putin lopetti toimituksen maakaasun Ukrainaan, tärkein kauttakulkumaa, ja useat EU-maiden vietiin lämmitys. Viime kesänä, Ukraina kärsi selektiivinen kauppasaarto Venäjältä ja menettänyt huomattavan osan vientituloista. Tämä on silloin, kun EU: n olisi pitänyt ymmärtää, että Janukovitsh ei enää ollut oma herransa ja soittaisi huijari pelin Bryssel.

Putinin menestys oli lyhytaikainen

Putinin kiristys on paljastanut hänen menetelmiä. Nyt hän näyttää enemmän huolissaan, yhteistyöhaluinen ja halukas sisältävän Euroopan vetovoima mitä hän väittää olevansa Venäjän luonnollinen "alaan etuoikeusintresseiksi". Hän toistaa samoja virheitä uudelleen.

Vuonna 2004, hän oli Ukrainassa aattona presidentinvaalien ja harangued Ukrainan äänestäjät televisiossa äänestämään hänen ehdokas, Viktor Janukovitshin. Hän sai päinvastaiseen tulokseen. Yhdeksän vuotta myöhemmin hän on suorasukaisesti puuttunut Ukrainan politiikkaa ja työnnetään ihmisiä kaduille. Koska hän jatkaa painostamista ja uhkaa mielenosoittajia enemmän rangaistuksia taloudellisia toimia, siitä tulee selvemmäksi eurooppalaisille, venäläisiä ja ukrainalaisia ​​samankaltaisia ​​että Vladimir Putin pelkää vapaan kilpailun, oikeusvaltion ja avoimia yhteiskuntia.

Vilnan kriisi oli kova opetus EU: lle, mutta se voi oppia siitä ja jätä ovi auki. Se on kovempi haaste Ukrainalle; polku on kapea. Suuri vastuu kuuluu nyt Ukrainan opposition ja kansalaisyhteiskunnan sekä Georgiassa ja Moldovassa, joka Vilnassa virallisesti parafoitu prosessejaan kohti assosiaatiosopimuksesta EU: n kanssa. Nämä kaksi pientä maissa heikensi Moscow tukeman sisäisen rajakiistoja, on tullut eteen-alukset itäisen kumppanuuden yritys.

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

EU

Viikko edessä: Varoitus on esivarressa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič esittelee komission toisen vuosittaisen strategisen ennakointiraportin keskiviikkona (8. syyskuuta). Raportti tulee viikkoa ennen komission puheenjohtajan vuosittaista ”EU: n tila” -puhetta. Aloite on osa pyrkimystä varmistaa, että EU on kestävä haasteiden edessä, mutta kykenee myös valmistautumaan sisällyttämällä ennakoinnin kaikkiin päätöksenteon osa -alueisiin. Vuoden 2021 raportissa tarkastellaan rakenteellisia globaaleja megatrendejä kohti vuotta 2050, jotka vaikuttavat EU: hun, ja yksilöidään alueita, joilla EU voisi vahvistaa maailmanlaajuista johtajuuttaan. 

Tiistaina (7. syyskuuta) komissaari Hahn pitää lehdistötilaisuuden vihreiden joukkovelkakirjojen puitteiden hyväksymisestä. EUGBS (eurooppalainen vihreiden joukkovelkakirjojen standardi) pyrkii olemaan "vahva työkalu osoittamaan rahoittavansa laillisia vihreitä hankkeita, jotka EU: n taksonomia ”.

Eduskunta

Mainos

Eurooppa sopii digitaaliaikaan Johtaja ja kilpailukomissaari Margrethe Vestager tapaa (6. syyskuuta) parlamentissa viiden valiokunnan (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) puheenjohtajia vaihtaakseen näkemyksiä digitaalisesta agendasta. 

Naisten oikeuskomitea ja suhteista Afganistaniin vastaava valtuuskunta kokoontuvat keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksien tilanteesta.

Syövän voittamisesta vastaava erityiskomitea kokoontuu torstaina (9. syyskuuta) keskustelemaan terveystietojen vaihdosta ja syövän ehkäisyn ja hoidon digitalisoinnista sekä päivityksestä EU: n kestävän kehityksen kemikaalistrategian täytäntöönpanosta syövän ehkäisystä.

Mainos

Turvallisuuden ja puolustuksen alivaliokunta keskustelee Afganistanin tilanteesta sekä tutkimuksesta '' EU: n valmius ja vastaukset kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinaseisiin (CBRN) liittyviin uhkiin '' ja Sven Mikser, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, EE), mietintöluonnos Haasteet ja tulevaisuudennäkymät monenvälisille joukkotuhoaseiden aseiden valvonta- ja aseriisuntajärjestelmille ''. 

Tuomioistuin

Euroopan unionin tuomioistuin antaa lausuntonsa 2.7 miljardin euron takaisinperimisestä Yhdistyneeltä kuningaskunnalta, koska se ei ole ottanut käyttöön riskipohjaista lähestymistapaa tullivalvontaan, vaikka OLAF, EU: n riippumaton petostentorjuntavirasto, on toistuvasti varoittanut. Tämän ongelman ratkaisematta jättäminen merkitsi myös sitä, että EU: n valmistajien oli kilpailtava EU: n kautta EU: hun tulevien aliarvostettujen tavaroiden kanssa. OLAFin luku kattaa vuodet 2011–2017. Muita tärkeitä tuomioita odotetaan turvapaikka-asioista (C-18/20, C-768/19).

neuvosto

Maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat epävirallisesti 5-7. Talous- ja valtiovarainministereillä on epävirallinen kokous videokonferenssilla 6. syyskuuta ja toinen epävirallinen kokous 10.-11. Kuten tavallista, euroryhmä kokoontuu ennen osallistavaa kokousta 10. 

EKP: n

Euroopan keskuspankki pitää säännöllisen kuukausikokouksensa torstaina, ja inflaatio ylittää nyt 2%: n tavoitteen. Kaikki katseet kiinnitetään siihen, mitä EKP tekee seuraavaksi.

Tunisia

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vierailee Tunisiassa perjantaina (10. syyskuuta). Heinäkuussa Tunisian presidentti Kais Saied erotti pääministerin ja epäili parlamentin vetoavan hätävaltuuksiin mielenosoituksissa taloudellisista vaikeuksista ja Covid-19-tapausten lisääntymisestä. EU on kehottanut Tunisiaa kunnioittamaan perustuslakiaan ja oikeusvaltioperiaatettaan . 

Continue Reading

EU

Takaisin kouluun, EU -reportterin katse ensi viikkoon

Julkaistu

on

Niille teistä, jotka onnistuivat pääsemään palauttavalle kesälomalle, hyvin tehty, tarvitset sitä. Seuraava kausi on (toinen) kiireinen. 

Paljon lainsäädäntöä on aloittanut lainsäädäntömatkansa EU: n monimutkaisen päätöksentekokoneen läpi, ja paljon erittäin lihaisia ​​ehdotuksia on viipaloitu, kuutioitu ja maustettu ja lopulta heitetty sovittelukomitean paistinpannuun. sokeasilmäinen poliitikko vaikeasti saavutetuksi puheenjohtajakauden voitoksi. Biggiesin joukossa ovat Digital- ja Fit for 55 -ilmasuositukset. Ilmastosehdotukset lupaavat olevan erityisen mustelmia, kun otetaan huomioon, että hiilidioksidipäästöjä koskevat ilmastosäännökset on jo sovittu. Lopullisen tasapainon löytäminen ehdotusten välillä edellyttää toistaiseksi tuntemattoman hevoskauppaa.

Brysselin hihnat kulki elokuussa varsin lepotilassa, kunnes Afganistanin katastrofaaliset tapahtumat toivat 20 vuoden länsimaisen väliintulon vähemmän kuin voittoisaan paniikkitäyteiseen ja häikäilemättömään poistumiseen. "Länsi" on särkyneessä sotkussa, luottamus kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Von der Leyenin komissio esitti itsensä "geopoliittiseksi", Bidenin hallinto julisti "Amerikan takaisin!" - ja silti täällä ollaan. Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että asiat eivät ole koskaan niin huonoja, etteivät ne voisi muuttua pahemmiksi. Talebanien voitto ja julma muistutus siitä, että ISIS ei ole kadonnut, auttaa niitä, jotka tukevat heidän ihanteitaan muualla. Se ei ole kaunis kuva, mutta Euroopalla ja laajemmalla "länsimailla" on oltava rohkeutta paremmasta itsestään, joka puolustaa oikeuksia, demokratiaa, oikeusvaltiota ja vaurautta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Mainos

Ensi viikolla ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat epävirallisiin neuvostoihin keskustelemaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksista. Vakava epävakaus lähellä kotia Pohjois -Afrikassa, Libanonissa ja Valko -Venäjällä - muun muassa - ja tietysti Afganistanissa.

Puolustusministerit kokoontuvat keskustelemaan EU: n strategisesta kompassista. Tavoitteena on saada täydellinen asiakirja marraskuuhun mennessä. viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että EU: n on otettava enemmän vastuuta ja yhteistoimintaa turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

Tiistaina (31. ottaa vastaan ​​miljoonia pakolaisia, jotka tarvitsevat enemmän taloudellista tukea.

Mainos

Lain sääntö

On vaikea olla majakka oikeusvaltioperiaatteelle ulkomailla, jos omat ainesosat repivät iloisesti normeja, mikä vie minut Puolaan ja Unkariin, jossa pysähtyneisyys on säilynyt kesän aikana.

Von der Leyen torjui Euroopan parlamentin jäsenet ja oikeudelliset asiantuntijat viiden sivun kirjeessä, jossa luetellaan, kuinka Unkari on rikkonut kuutta kahdeksasta oikeusvaltioperiaatteesta, jotka liittyvät EU: n talousarvion käyttämiseen, ja sen vuoksi sen pitäisi käynnistää äskettäin lyöty oikeusvaltion ehto mekanismi varojen väärinkäytön estämiseksi. Von der Leyen kirjoitti, että parlamentin jäsenet eivät olleet esittäneet riittävästi todisteita rikkomuksista ja että komissiota "ei ole asianmukaisesti kehotettu toimimaan".

Puolan laskupäivä 16. elokuuta ei ollut tapahtuma, ja komission päämaja varoitti edelleen. Ei voi olla ajattelematta, että komission oikeudellisessa yksikössä on joku, jonka seinään on kehystetty Douglas Adamsin lainaus: ”Rakastan määräaikoja. Rakastan sitä mölyävää melua, jota he aiheuttavat kulkiessaan ohi. ”

Komissio potkaisi tölkin tielle, kun he "lukivat ja analysoivat" Puolan vastausta. Varapresidentti Jourova vierailee Puolassa maanantaina (30. elokuuta). Oikeusministeri Zbigniew Ziobron äänet eivät ole rohkaisevia, ja he twiittasivat äskettäin, että EU on käynnissä "hybridisodassa" EU: ta vastaan. 

Sillä välin Slovenia pysähtyy edelleen asettamaan syyttäjiä Euroopan syyttäjänvirastoon, ja Slovenian pääministeri Jansa estää ehdokkaat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa