Liity verkostomme!

Byrokratia

Fuusiot: Komissio vähentää byrokratiaa yrityksille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

redtape_2153462cEuroopan komissio on hyväksynyt paketin yksinkertaistaa menettelyjä tarkastellaan pitoisuuksille n sulautuma-asetuksen. Tämä paketti laajennetaan yksinkertaistetussa menettelyssä tarkastella ongelmatonta fuusioita, jolloin kokonaismäärä suhde käsittelemien tapausten tämän menettelyn 60-70%. Komissio on myös vähentänyt varten tarvittavat tiedot ilmoittaa toimesta kaikissa tapauksissa, onko yksinkertaistetussa menettelyssä vai eivät. Tämän odotetaan merkittävää hyötyä yrityksille ja neuvonantajia kannalta valmistelutyön ja siihen liittyvät kustannukset. Fuusio yksinkertaistaa paketti määrää sovelletaan 1 tammikuu 2014.

Tämä aloite on konkreettinen askel kohti komission sääntelyn kuntoa ja suorituskykyä (REFIT) koskevan ohjelman tavoitteita, joiden mukaan sääntöistä ja menettelyistä tulee vähemmän rasittavia yrityksille.

Kilpailupolitiikasta vastaava komission varapuheenjohtaja Joaquín Almunia sanoi: "Sulautumien yksinkertaistamispaketti osoittaa, että kuuntelemme sidosryhmiämme. Se on tähän mennessä kattavin uudistus sulautumismenettelyissämme ja tekee niistä paljon yksinkertaisempia. Tämä vähentää yrityksille aiheutuva hallinnollinen taakka ja kustannukset silloin, kun se sitä eniten tarvitsee. "

Mainos

Jotta edelleen tehostaa ja nopeuttaa keskittymien arvioinnin EU: n tasolla, komissio on tarkistanut menettelyt ja, sen seurauksena, on tarkistettu kaksi tekstiä: (i) tiedonanto yksinkertaistettuja menettelyjä ja (ii) asetuksen täytäntöönpanoasetuksen ( Katso myös MEMO / 13 / 1098). Samanaikaisesti komissio on päivittänyt Mallitekstien luovutussitoumusjärjestelyitä.

Muutoksia koskevan tiedonannon yksinkertaistettuja menettelyjä

Tämän ilmoituksen, fuusiot, jotka eivät yleensä todennäköisesti aiheuta kilpailuongelmia tarkastellaan komissio yksinkertaistetussa menettelyssä. Yritykset voivat käyttää lyhyempää ilmoituslomakkeen ja komissio voi tyhjentää tällöin ilman markkinatutkimus. Komissio on nyt laajentanut yksinkertaistetun menettelyn saatujen kokemusten:

Mainos

- Niillä markkinoilla, joilla kaksi sulautuvaa yritystä kilpailee (horisontaalinen päällekkäisyys), sulautumiset, joiden yhteenlaskettu markkinaosuus on alle 20 prosenttia, täyttävät nyt yksinkertaistetun menettelyn (nykyisen 15 prosentin sijasta).

- Sulautumissa, joissa toinen yrityksistä myy panoksen markkinoille, jolla toinen yritys toimii (vertikaalisesti liittyvät markkinat), kuten autojen osien valmistajan ja autonvalmistajan sulautuminen, sulautumat, joiden yhteenlaskettu markkinaosuus on alle 30 prosenttia, arvioidaan yksinkertaistetussa menettelyssä (nykyisen 25 prosentin sijaan).

- Uudistuksella käyttöönotetun uuden kriteerin mukaan, jos kahden sulautuvan yrityksen yhteenlasketut markkinaosuudet ovat 20-50%, mutta sulautumisesta johtuva markkinaosuuksien kasvu on vähäistä, sulautumaa voidaan nyt arvioida myös yksinkertaistetussa menettelyssä .

Toimenpiteiden avulla komissio voi käsitellä 60–70 prosenttia sulautumistapauksista yksinkertaistetussa uudelleentarkastelumenettelyssä (eli 10 prosenttia enemmän kuin tänään). Tämä vähentää yritysten sisäistä työtä, ennen kuin ne ilmoittavat sulautumisesta, ja voi myös johtaa asianajajien palkkioiden alenemiseen jopa kolmanneksella.

Muutokset asetuksen täytäntöönpanoasetuksen

Tarvittavat tiedot ilmoittaa sulautumista komissiolle voidaan myös vähentää, erityisesti silloin arvioidaan yksinkertaistetussa menettelyssä, mutta myös muissa tapauksissa. Paketissa on myös helpottanut sulautuvien yhtiöiden pyytää komissiota luopumaan velvollisuudesta antaa tiettyjä tietoja ilmoituksessaan. Lopuksi tarvittavat tiedot yrityksiltä, ​​jotka pyytävät asian tapauksesta Komission jäsenvaltioille tai päinvastoin on myös huomattavasti.

Näiden muutosten odotetaan myös yksinkertaistavan yritysten ja komission välistä vaihtoa ennen ilmoitusta (ns. Ilmoitusta edeltävät yhteystiedot), mikä vähentää näiden yhteyksien tarvitsemaa aikaa entisestään. Paketissa ennakoidaan myös, että joissakin hyvin suoraviivaisissa tapauksissa yritykset saattavat mieluummin luopua ilmoittamista edeltävistä yhteyksistä kokonaan ja ilmoittaa sulautumisestaan ​​välittömästi.

Muutokset standardin sitoumuksia tekstejä

Sulautuman osapuolet saavat tarjota sitoumuksia poistamiseksi kilpailun esiin tuomia ilmoitetun fuusion. Komissio on kehittänyt mallin tekstien sitoumuksia, myymään varat ja perustamaan toimeksianto valtuutetut joka valvoo sitoumusten täytäntöönpanoa. Vaikka käyttää näitä malleja on vapaaehtoista, ne helpottavat osapuolten suunnitella sitoumuksia, jotka tehokkaasti ratkaista kilpailuongelmia. Samanaikaisesti yksinkertaistamista pakettia komissio on päivittänyt nämä standardimalli tekstit, kohdistamalla ne tarkistetun vaatimuksen korjaustoimenpiteitä joka hyväksyttiin 2008 (katso IP / 08 / 1567). Muutoksissa otetaan huomioon myös komission kokemukset, koska vakiotekstit julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2003.

Vakiomallien tekstit ovat täältä.

Tausta

Hyväksyminen paketti perustuu julkiseen kuulemiseen aiemmin 2013, johon suuri määrä sidosryhmiä vastasi. Lopulliset tekstit ottaa huomioon esitetyt näkemykset julkisessa kuulemisessa.

Keskittymiä koskevia sääntöjä ja menettelyjä

Komission velvollisuutena on arvioida yrityskauppojen mukana yritykset, joiden liikevaihto ylittää tietyt raja-arvot (ks 1 of sulautuma-asetuksen) Ja estää pitoisuuksien, jotka haittaisivat merkittävästi tehokasta kilpailua Euroopan talousalueella tai sen merkittävällä osalla.

Valtaosa ilmoitetuista keskittymistä eivät aiheuta kilpailuongelmia ja tyhjennetään jälkeen rutiini tarkastelun. Siitä hetkestä kauppa on ilmoitettu, komissio on yleensä yhteensä 25 työpäivää aikaa päättää myöntää luvan (vaihe I) tai aloittaa perusteellisen tutkimuksen (vaihe II).

Fuusiot käsitelty yksinkertaistetussa menettelyssä on ja pysyy täysin sovelletaan valvontajärjestelmän säädetty sulautuma-asetuksessa. Ne on ilmoitettava komissiolle, tarkistetaan sen ja saa aloittaa ennen kuin komissio on tehnyt päätöksen, jonka mukaan sulautuminen. Kuitenkin käsitellyistä tapauksista yksinkertaistetussa menettelyssä, tämä tehdään tavalla, joka on huomattavasti vähemmän työlästä sulautuvat yhtiöt.

Ehdotettu aloite on tekninen uudistus nykyisissä puitteissa EU: n kilpailuviranomaisten määrittelemien nojalla. Se ei aiheuta muutosta sulautuma-asetuksen itse.

Saadut vastaukset julkisen kuulemisen yksinkertaistamispaketin sekä kuulemisasiakirjoista ovat täältä.

Lisäksi komissio on käynnistänyt aloitteen, jonka tavoitteena on tarkastella laajemmin työ- sulautuma-asetuksen, joka ylittää Yksinkertaistaminen hyväksyttiin tänään. Lisätietoja että aloite, katso tällä sivustolla.

Byrokratia

REFIT - Kasvuun sopiva: Komissio toteuttaa kunnianhimoisia toimia EU: n lainsäädännön keventämiseksi

Julkaistu

on

1379593064-regulation3Vaikka EU: n tason sääntely on välttämätöntä monilla alueilla, sitä syytetään usein yritysten, erityisesti pienimpien, tukahduttamisesta tai liiallisesta puuttumisesta kansalaisten jokapäiväiseen elämään. 74% eurooppalaisista uskoo EU: n aiheuttavan liikaa byrokratiaa. Vastauksena tähän huoleen komissio on viime vuosina pyrkinyt yhtenäistämään lainsäädännön virtaviivaistamista ja sääntelytaakan keventämistä. Presidentti Barroso korosti 2013. syyskuuta 11 pitämässään puheessa unionin tilasta älykkään sääntelyn merkitystä ja totesi, että Euroopan unionin on oltava "iso isoissa ja pienempi pienissä asioissa".

Lokakuussa 2 komissio otti uuden tärkeän askeleen varmistaakseen EU: n lainsäädännön tarkoituksenmukaisuuden. Komissio määrittelee tiedonannossaan konkreettisesti politiikan alat toimintalohkoittain, missä se aikoo ryhtyä lisätoimiin yksinkertaistaakseen tai peruuttaakseen EU: n säädöksiä, helpottaakseen yritysten rasitusta ja helpottaakseen täytäntöönpanoa. Se on seurausta koko EU: n lainsäädännön kannan seulonnasta. Komissio ilmoitti tänään myös aikomuksestaan ​​julkaista tulostaulu seuraamaan edistymistä tässä suhteessa Euroopan ja kansallisella tasolla. Tämä harjoitus on Komission sääntelyn kunto- ja suorituskykyohjelma (REFIT).

Presidentti Barroso sanoi: "Eurooppa on siellä auttaakseen löytämään ratkaisuja suuriin haasteisiin, joita kohtaamme yhdessä. Jotta voisimme olla tehokkaita, meidän on kuitenkin varmistettava, että keskitymme oikeisiin painopisteisiin ja meillä on oikea annos sääntelyä. Ei kaikkea, mikä on hyvä on hyvä Euroopan tasolla. Mietitään kahdesti, pitäisikö meidän toimia, milloin ja missä meidän on toimittava Euroopan tasolla. Puheenjohtaja jatkoi: "REFIT: n avulla komissio on toteuttanut tähän mennessä kattavimmat toimet EU: n lainsäädännön keventämiseksi ja yksinkertaistamiseksi. Toissijaisuus- ja suhteellisuusperiaatteiden määrätietoinen soveltaminen ei aseta kyseenalaiseksi EU: n sääntelyn, etenkään sisämarkkinoiden perustana olevien sääntöjen, merkittäviä etuja kansalaisille ja yrityksille. Tämän päivän REFIT-paketti tarjoaa käytännölliset näkymät sääntelyn tulevaisuuteen Euroopassa vain muutama kuukausi ennen toukokuussa 2014 pidettäviä Euroopan parlamentin vaaleja. "

Mainos

Tämänpäiväisessä REFIT-tiedonannossaan sääntelyn toimivuuden ja suorituskyvyn tuloksista ja seuraavista vaiheista komissio:

  1. Antaa yleiskatsauksen siitä, mitä on saavutettu viime vuosina EU-lainsäädännön pitämiseksi tarkoituksenmukaisena yksinkertaistamalla ja vähentämällä kustannuksia. Viimeisten 10 vuoden aikana komissio on aloittanut merkittäviä poliittisia uudistuksia. Näitä ovat ehdotukset laajakaistan käyttöönoton kustannusten alentamiseksi, vesipolitiikan puitedirektiivi, Schengenin viisumisäännöstöaloite, kuluttajan oikeuksia koskeva direktiivi, palveludirektiivi, yhtenäinen patenttiasetus ja unionin tullikoodeksi. Vuodesta 2005 lähtien komissio on hyväksynyt 660 yksinkertaistamiseen, kodifiointiin tai uudelleenlaatimiseen tähtäävää aloitetta. Yli 5.590 säädöstä on kumottu. Kymmenen tärkeintä pk-yritysten kuulemista raskaimmista EU-laeista on sisällyttänyt yritysten ensisijaiset tavoitteet komission sääntelyvalmiuteen. Pk-yrityksille tehdään konkreettisia parannuksia esimerkiksi: tieliikenteen valvontalaitteita (ajopiirtureita) koskevia vaatimuksia yksinkertaistetaan ja REACH-asetuksen mukaisia ​​pk-yritysten maksuja on alennettu 35–95%; tavanomaista alv-ilmoitusta ehdotetaan vielä lokakuussa. Vuosien 2007 ja 2012 välillä yritysten hallinnollista taakkaa on vähennetty 26 prosenttia, mikä vastaa 32.3 miljardin euron säästöjä vuodessa, ja vielä 5 miljardia euroa odottaa vielä lainsäätäjän hyväksyntää. Komissio on itse ylittänyt tavoitteen esittämällä ehdotuksia, joiden taakan vähentämismahdollisuus on lähellä 41 miljardia euroa (33%). Valitettavasti osa tästä potentiaalista, jonka arvioidaan olevan yli 3 miljardia euroa, menetettiin lainsäädäntöprosessissa, kun komission ehdotuksia muutettiin. Sähköisen laskutuksen edistäminen alv-alalla sekä pk-yrityksiä koskevat poikkeukset tai erityisjärjestelmät kirjanpidon, elektroniikkaromun ja EU: n sisäisen kaupan tilastojen alalla olivat ohjelman tärkeimpiä saavutuksia. Ennen kaikkea tapa, jolla komissio valmistelee sääntelyä, on muuttunut merkittävästi: Vaikutustenarviointeja, sidosryhmien kuulemisia (myös työmarkkinaosapuolten kanssa) ja jälkiarviointeja sovelletaan järjestelmällisesti kaikkialla komissiossa, ja niitä vahvistetaan edelleen.
  2. Esittää tärkeitä lainsäädäntöaloitteita yksinkertaistamiseksi ja taakan vähentämiseksi, jotka ovat lainsäätäjän edessä, esimerkiksi eläinten terveyden, kulutustavaroiden turvallisuuden ja markkinoiden valvonnan, julkisten hankintojen, yhteisen konsolidoidun yhtiöveropohjan, lääkkeiden kliinisten kokeiden ja pakettimatkojen aloilla .
  1. Luetteloi 2013-14: n jatkotoimia, jotta yksinkertaistetaan voimassa olevaa lainsäädäntöä muuttamalla ja konsolidoimalla voimassa oleva EU-lainsäädäntö (esim. Työntekijöille tiedottamisen ja heidän kuulemisensa, yritystilastojen, yrityslainsäädännön, vakioarvonlisäveroilmoituksen käyttöönoton, eläintarha-teknisten toimenpiteiden aloilla) ja kauppaa koskevat määräykset); ja seuraamalla arviointisuosituksia: seulonnan tärkein tulos oli niiden alueiden määrittäminen, jotka tarvitsevat arviointia, jotta voidaan paremmin tunnistaa sääntelytaakan keventäminen, jotta EU: n poliittiset tavoitteet saavutettaisiin vähiten kustannuksin ja saavutettaisiin parhaiten EU: n sääntelyn edut. 2014: n loppuun saakka komissio on suorittanut tai käynnistänyt 47-arviointeja, kuntotarkastuksia tai muita raportteja sääntelytaakan vähentämiseksi. Erityisesti pyritään ympäristön, yritystoiminnan ja teollisuuden sekä työllisyyden aloihin. Tähän sisältyy uusia kuntotarkastuksia kemikaalien aloilla, joita REACH, NATURA 2000, moottoriajoneuvojen tyyppihyväksyntä, jätteet ja yleinen elintarvikelaki eivät kata. Arviointeja, joissa keskitytään sääntelyn soveltuvuuteen, on erityisesti suunniteltu työterveydelle ja -turvallisuudelle, vuokratyöntekijöitä koskevalle direktiiville, ympäristömelun arvioinnille ja hallinnalle, julkisten hankintojen korjaaville toimenpiteille ja valmisteverojärjestelyille. Komissio alkaa myös suunnitella arviointia EU: n uuden sääntelyjohdon johdonmukaisuudesta rahoituspalvelualalla.
  2. Määrittelee alat, joilla komissio aikoo peruuttaa vireillä olevat ehdotukset ja kumota voimassa olevan EU: n lainsäädännön. Yleisesti ottaen voidaan erottaa seuraavat tapaukset: 1) alueet, joilla komissio jatkaa työtään arvioidessaan aiheita, mutta joissa komissio on päättänyt olla jättämättä ehdotuksia: Tähän sisältyy kampaamojen työturvallisuutta ja terveyttä koskeva lainsäädäntö, joka on vireillä käynnissä olevat arvioinnit, lihasluustohäiriöt ja näytöt sekä ympäristön tupakansavu. 2) lainsäädäntöä, jota ei enää tarvita kehityksen valossa ja jonka suhteen komissio aikoo ehdottaa niiden kumoamista. Laaditaan kumoamaan 10-ehdotuksia lainsäädännön kumoamiseksi, esimerkiksi lainsäädäntö puhtaiden ja energiatehokkaiden maantiekuljetusvälineiden edistämisestä, raakaöljyn ja öljytuotteiden toimittamisesta, vaarallisten valmisteiden luokittelusta, pakkaamisesta ja merkinnöistä, terästilastoista. 3) Ehdotukset, jotka ovat pysähtyneet yhteispäätösmenettelyyn ja joiden etenemismahdollisuudet ovat vähäiset. Siksi komissio harkitsee peruuttamista tässä luokassa yksilöityjä ehdotuksia, mukaan lukien maaperädirektiivi ja arvonlisäverovelvoitteita yksinkertaistava direktiivi, ehdotus eurooppalaisen yksityisen yhtiön perussäännöksi, asetus terästilastoista ja peilien jälkiasennuksesta raskaisiin tavarankuljetusajoneuvoihin.
  3. Hahmotellaan uusia horisontaalisia toimia EU: n lainsäädännön tarkoituksenmukaiseksi saattamiseksi. Komissio esimerkiksi identifioisi EU: n lainsäädännöstä ja sen kansallisesta täytäntöönpanosta johtuvat hallinnolliset velvoitteet ja tarkistaisi sitä säännöllisesti yksilöidäkseen keventämismahdollisuudet. Parhaiden käytäntöjen vaihtoa jäsenvaltioiden välillä helpotetaan pitämään EU: n lainsäädännön täytäntöönpano mahdollisimman kevyenä. Komissio aikoo myös ryhtyä kohdennettuihin toimiin uusien velvoitteiden täytäntöönpanon helpottamiseksi, etenkin aloilla, jotka koskevat erityisesti pk-yrityksiä. Komissio yksilöi myös vuotuisessa työohjelmassaan kaikki REFIT-lainsäädäntöaloitteet, mukaan lukien peruutukset, kumoamiset ja konsolidoinnit. Yritykset, mukaan lukien pk-yritykset, ja kaikki muut asianomaiset osapuolet voivat ehdottaa alueita, joilla he näkevät potentiaalisen kuntotarkastuksen.
  4. Ilmoittaa vuosittain julkaistavan REFIT-tulostaulun, jonka avulla voidaan seurata edistymistä Euroopan ja kansallisella tasolla ja helpottaa kansalaisten, jäsenvaltioiden, yritysten ja kansalaisyhteiskunnan kanssa käytävää vuoropuhelua sääntelyn sopivuudesta.

Seuraavat vaiheet

Älykäs sääntelyä koskevan sitoutumisen täytäntöönpanon onnistuminen Euroopan parlamentin ja neuvoston on osoitettava samanlainen kunnianhimo, jotta ehdotetut toimenpiteet sääntelytaakan yksinkertaistamiseksi ja vähentämiseksi voidaan hyväksyä nopeasti. Komissio tekee kaikkensa muiden toimielinten kanssa varmistaakseen tämän. Se jatkaa myös tiivistä yhteistyötä jäsenvaltioiden ja sidosryhmien kanssa kerätäkseen näkemyksiä ja ehdotuksia sääntelyn soveltuvuudesta, joita voidaan ottaa huomioon REFIT-ohjelmassa, ja parantamaan edelleen sen tehokkuutta.

Mainos

Tausta:

Presidentti Barroso sanoi 11. syyskuuta pitämässään puheessa seuraavasta: "Arvostan toissijaisuusperiaatetta suuresti. Minulle toissijaisuus ei ole tekninen käsite. Se on demokratian perusperiaate. Yhä läheisempi unioni Euroopan kansalaisten keskuudessa vaatii että päätökset tehdään mahdollisimman avoimesti ja mahdollisimman lähellä ihmisiä. Kaikki ei tarvitse ratkaisua Euroopan tasolla. Euroopan on keskityttävä sinne, missä se voi tuottaa eniten lisäarvoa. Jos näin ei ole, sen ei pidä sekaantua. EU: n on oltava iso suurissa asioissa ja pienempi pienissä asioissa - mitä voimme joskus olla laiminlyöneet aiemmin. EU: n on osoitettava kykynsä asettaa sekä positiivisia että negatiivisia prioriteetteja. Kuten kaikki hallitukset, meidän on otettava ylimääräistä huolehdimme sääntelymme laadusta ja määrästä tietäen, että, kuten Montesquieu sanoi, "les lois inutiles affaiblissent les lois nécessaires". ["Hyödytön laki heikentää tarvittavia lakeja". Sillä on oltava enemmän integraatiota, enemmän yhtenäisyyttä. Missä vain vahva Eurooppa voi tuottaa tuloksia. "

EU: n tason sääntely tuo lisäarvoa kilpailun, kaupan ja sisämarkkinoiden kaltaisille aloille tasapuolisten toimintaedellytysten luomiseksi, jotka luovat mahdollisuuksia yrityksille ja kuluttajille. Se myös suojaa kansalaisten terveyttä, turvallisuutta ja oikeuksia. EU: n lainsäädännöllä luodaan yhteinen kehys korvaamalla tai yhdenmukaistamalla kaksikymmentäkahdeksan erilaista kansallista lakia. Se antaa EU: n jäsenvaltioille mahdollisuuden työskennellä yhdessä sellaisten ongelmien ratkaisemiseksi, jotka eivät kunnioita kansallisia rajoja.

Älykäs sääntely on jatkuva prosessi, ei kertakäyttö. EU: n lainsäädännön ”tarkoitukseen soveltuvuuden” varmistaminen on välttämätöntä, jotta Eurooppa saadaan takaisin kasvun ja työpaikkojen luomisen radalle. Siksi komissio aloitti sääntelyn kunto- ja suorituskykyohjelman (REFIT) joulukuussa 2012. REFIT on osoitus komission sitoutumisesta yksinkertaiseen, selkeään, vakaaseen ja ennustettavaan sääntelykehykseen yrityksille, työntekijöille ja kansalaisille. Se hyödyttää sekä kansalaisia ​​että yrityksiä, jos myös muut toimielimet ja jäsenvaltiot osoittavat samanlaista kunnianhimoa.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa