Liity verkostomme!

katastrofit

Lampedusan seurata: Betoni toimiin estääkseen ihmishenkien menetyksistä Välimeren ja paremmin muuttovirtojen ja pakolaisvirrat kohdistuvat

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

THUMB_I084396INT1HLampedusan tragedia, joka on yksi monista Euroopasta viime vuosina, on saanut EU: n johtajilta ja kansalaisilta ennennäkemättömän kehotuksen toimia. Tänään komissio ehdottaa tapoja lisätä solidaarisuutta ja keskinäistä tukea siirtolaisten kuolemien estämiseksi Välimerellä.

Ehdotetut toimet ovat seurausta komission Välimeren alueen työryhmän puheenjohtajana tekemästä työstä, jonka tarkoituksena on vahvistaa EU: n politiikkaa ja välineitä lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä.

"Kaksi kuukautta sitten Lampedusan tragedia laukaisi hyvin laajan ja tunnepitoisen reaktion kaikkialla Euroopassa - äänten kuoro, joka vaati toimia tällaisten katastrofien välttämiseksi tulevaisuudessa. Uskon, että tämä sysäys ei ole kadonnut. Tänään annamme pöydälle toimenpiteitä ja ehdotuksia aidosti eurooppalaiseksi vastaukseksi, jolla voi olla merkitystä. Kehotan jäsenvaltioita hyödyntämään täysimääräisesti tätä ainutlaatuista tilaisuutta osoittaaksemme, että EU on rakennettu solidaarisuuden ja konkreettisen tuen pohjalta. Nyt on aika toimia ", sanoi sisäasioiden komissio Cecilia Malmström (kuvassa).

Mainos

Task Force tunnistettu konkreettisia toimia viidellä pääalueella:

1) Rajavalvonta pelastamaan ihmishenkiä

Euroopan on kyettävä antamaan apua sitä tarvitseville tehostamalla sen rajavalvontaoperaatioita ja parantaa sen kykyä havaita veneitä Välimerellä.

Mainos

Uusi käsite tämän tavoitteen saavuttamiseksi on esittänyt Frontexia työryhmän. Sen tavoitteena on vahvistaa antenni ja merivalvontaa ja pelastusvalmiuksia siten säästää ihmishenkiä siirtolaisten merihädässä kolmen Frontex-koordinoitu toiminta tapahtuu Kreikassa ja Italiassa.

Ponnistelut kansallisen rajojen valvonta on täysin koordinoidaan suorittamien toimien Frontexin jotka ovat osa jo olemassa olevan eurooppalaisen vartioverkosto .. Mukaan Frontexin arvioiden sijoittaa lisää varojen olisi noin € 14 miljoonan 2014.

Hiljattain toiminnalliset Euroopan rajavalvontajärjestelmän (Eurosur) on osa näitä pyrkimyksiä (IP / 13 / 1182 että MEMO / 13 / 1070). Tarjoamalla paremman kuvan merellä tapahtuvasta tilanteesta se vahvistaa tietojenvaihtoa ja yhteistyötä jäsenvaltioiden viranomaisten sisällä ja välillä sekä Frontexin kanssa. Äskettäin perustetut kansalliset koordinointikeskukset ja Frontex jakavat välittömästi tietoja tapahtumista ja partioista.

Kapteenien ja kauppa-alukset olisi vakuuttuneita kerta kaikkiaan jotka auttavat maahanmuuttajia hädässä ei johda seuraamuksiin kaikenlaista ja että nopea ja turvallista poistumista kohdat ovat käytettävissä. On oltava selvää, että, jos ne toimivat hyvässä uskossa, ne eivät kohdistu mitään kielteisiä oikeudellisia seurauksia tällaisesta tuesta.

2) tuki ja solidaarisuus

Vaikka jäsenvaltioilla on velvollisuus olla tehokas turvapaikka-, maahanmuutto- ja integraatio järjestelmät, joissa käsitellään korkean muuttopaine tarvitsevat erityistä tukea. Uusia työkaluja pitäisi olla käytettävissä.

Varainhoidon tuki, yleinen komissio varaamalla rahoitus (mukaan lukien hätärahoitusta) enintään € 50m. Tukeakseen Italiassa € 30m on varattu, kuten rajavalvontavälineet operaatioita Frontexin valtuutuksen. Muiden jäsenmaiden € 20m on myönnetty parantamiseksi, välissä toiset, vastaanottokapasiteetti, jalostuskapasiteettia, seulonta ja ilmoittautuminen kapasiteettia.

Keskeisiä uusia työkaluja on kehitetty, kuten turvapaikkahakemusten "tuettu käsittely", jossa jäsenvaltioiden virkamiehet lähetetään eturintamaille auttaakseen turvapaikkahakemusten käsittelyä tehokkaasti. Euroopan turvapaikka-asioiden tukivirasto (EASO) on tämän toiminnan ydin ja keskeinen toimija kanavoidakseen jäsenvaltioiden solidaarisuutta maihin, joihin kohdistuu merkittäviä paineita.

3) laittoman kaupan, salakuljetuksen ja järjestäytyneen rikollisuuden

Käytännön yhteistyötä ja tiedonvaihtoa on vahvistettava, myös kolmansien maiden kanssa.

Aloitteisiin sisältyy: - Europolin vahvemman roolin ja resurssien antaminen muiden ihmisten salakuljetuksen ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnan alalla toimivien EU: n virastojen koordinoimiseksi; - tarkistetaan ihmiskaupan salakuljetusta koskevaa voimassa olevaa EU: n lainsäädäntöä, ns. välittäjäpakettia, sovittamalla salakuljetuksen torjunta tehokkaaseen tarpeeseen välttää humanitaarisen avun kriminalisointi; - tuetaan edelleen valmiuksien kehittämisohjelmia ihmiskaupan ja salakuljetuksen torjumiseksi Pohjois-Afrikassa, tärkeimmissä alkuperämaissa ja ensimmäisen turvapaikan maissa (myös lainvalvontaviranomaisille ja oikeuslaitokselle suunnatuilla koulutuksilla).

Europolin arvioiden mukaan, jotta lisäämään toimia järjestäytyneen rikollisuuden ja salakuljetuksen lisäresursseja jopa 400.000 euroa vuodessa tarvitaan.

4) Alueellinen suojelu, uudelleensijoittamista ja oikeudellisia keinoja päästä Eurooppaan

Uudelleensijoittaminen on alue, jossa jäsenvaltiot voisivat tehdä enemmän sen varmistamiseksi, että suojelua tarvitsevat saapuvat turvallisesti EU. Vuonna 2012, 4,930 henkilöt asutettiin unionin kahdentoista jäsenvaltion (Tšekin tasavalta, Tanska, Saksa, Irlanti, Espanja, Ranska, Liettua, Alankomaat, Portugali, Suomi, Ruotsi ja Yhdistynyt kuningaskunta). Yhdysvalloissa samana vuonna uudelleensijoitetuille yli 50,000 henkilöitä.

Jos kaikki jäsenvaltiot sekaantua osaksi uudelleensijoittamista harjoituksia ja asettaa saataville suhteutettu määrä paikkoja, EU voisi uudelleensijoittaa tuhansia ihmisiä enemmän pakolaisleireillä. Jotta voidaan kannustaa uudelleenasettautumisen, tuleva EU-rahoitusta 2014 / 2020 on saatavilla tukea lisätoimia ja sitoumuksia tällä alalla. Euroopan komissio aikoo antaa käyttöön kertakorvaus jopa € 6,000 per uudelleensijoitettua pakolaista.

Komissio on valmis tutkimaan mahdollisuuksia suojattuja merkintöjä EU: ssa, mikä saattaa sallia kolmansien maiden kansalaisten päästä turvapaikkamenettelyn EU: n ulkopuolelta, ilman aloittamassa vaikea matkojen päästä Eurooppaan. Tämä puhdistetaan edelleen lähikuukausina, erityisesti yhteydessä keskustelua tulevaisuudesta sisäpolitiikan.

Suojelun tehostamiseksi kapasiteettia alueilla, joilta monet pakolaiset ovat peräisin, nykyisiä alueellisia suojeluohjelmia olisi vahvistettava ja laajennettava. Erityisesti vahvempi alueellinen suojeluohjelma Pohjois-Afrikassa (Libya, Tunisia ja Egypti) täytyy pahentaa uuden alueellisen suojelun ja kehittämisohjelma Syyrian. Uusia alueellisia suojeluohjelmia olisi katettava jatkossa muiden keskeisten maiden Sahelin alueella.

EU: n ja jäsenvaltioiden pitäisi pyrkiä avaamaan uusia laillisia kanavia päästä Eurooppaan: kausityöntekijöitä direktiivin (MEMO / 13 / 941) Olisi sovellettava täysimääräisesti; komissio toivoo, että lainsäätäjien voi pian sopia sen direktiiviehdotuksen helpottaa ja houkuttelevampaa kuin EU: n kansallisten opiskelijoiden, tutkijoiden ja muiden ryhmien tulla ja oleskella EU: ssa tilapäisesti (IP / 13 / 275 että MEMO / 13 / 281).

5) Toimet yhteistyössä kolmansien maiden kanssa

Euroopan komissio on juuri päätökseen neuvottelut Liikkuvuuskumppanuus sopimukset Tunisian ja Azerbaidzhanin. Nämä sopimukset pian virallisesti lisätä viiteen kanssa jo Kap Verde, Moldova, Georgia, Armenia että Marokko. Liikkuvuuskumppanuudet avulla voidaan havaita enemmän kanavia laillisen maahanmuuton ja auttaa niitä maita kehittämään kykyään tarjota suojaa alueella ja kunnioittaa ihmisoikeuksia alueellaan. Samalla ne mahdollistavat lisätä yhteistyötä taistelussa salakuljettajien jotka hyödyntävät maahanmuuttajia.

Diplomaattisia toimia suunnataan saavuttaa edelleen tuloksia liikkuvuutemme kolmansien maiden kanssa. Esimerkiksi uudet vuoropuhelut muuttoliikkeestä, liikkuvuudesta ja turvallisuudesta olisi käynnistettävä ylimääräisiä eteläisen Välimeren maissa, erityisesti Egypti, Libya, Algeria ja Libanon.

Muut diplomaattisia ja poliittisia aloitteita olisi pyrittävä varmistamaan yhteistyö kauttakulku- ja alkuperän voidakseen purkaa ihmiskauppaverkostoja, salakuljetuksen ja takaisinottoa laittomien maahanmuuttajien.

Tiedotuskampanjoilla voisi auttaa lisäämään tietoisuutta riskeistä epäsäännöllinen kanavia siirtymisen ja uhat salakuljettajien ja ihmiskauppiaiden sekä tiedottamalla kanavia laillisen maahanmuuton.

Työ työryhmän

Lokakuun oikeus- ja sisäasioiden neuvoston jäsenmaat päättivät perustaa työryhmän komission johdolla (PO sisäasiat). Sen perustaminen oli tyytyväinen lokakuun Eurooppa-neuvostossa.

Työryhmä kokoontui 24 lokakuun ja 20 marraskuun. Kaikki jäsenvaltiot osallistuivat näihin kokouksiin yhdessä Frontexin ja muiden EU: n virastojen (Euroopan turvapaikka, Europol, perusoikeusvirasto, Euroopan meriturvallisuusvirasto), sekä Euroopan ulkosuhdehallinto.

Muut yksiköt ovat kuulleet työryhmän, mukaan lukien assosioituneet maat, UNHCR, IOM, ICMPD, Migration Policy Centre, International Maritime Organisation, UNODC ja Interpol.

Mikä on seuraava?

Komissio raportoi oikeus- ja sisäministerien 5-6 joulukuussa jatkokeskusteluja ja hyväksyttäväksi joulukuun Eurooppa-neuvoston.

Pidemmän aikavälin aloitteita on myös osa heijastuksia yhteydessä Post Tukholman ohjelman, joka tarkastelee haasteita ja painopisteistä sisäpolitiikan lähivuosina.

Lisätietoja

Viestintä työstä työryhmän Välimeren

MEMO / 13 / 862: EU: n toimet alalla maahanmuutto- ja turvapaikka

Cecilia Malmströmin verkkosivusto

Seuraa Komissaari Malmström Twitter

DG sisäasioiden verkkosivusto

Seuraa DG sisäasioiden valiokunnalle Twitter

katastrofit

Tulipalo Pohjois-Makedonian COVID-19-sairaalassa tappoi ainakin 14 ihmistä

Julkaistu

on

By

Neljätoista ihmistä kuoli ja 12 loukkaantui vakavasti tulipalossa COVID-19-potilaiden tilapäissairaalassa Pohjois-Makedonian Tetovon kaupungissa myöhään keskiviikkona (8. syyskuuta), Balkanin maan terveysministeriö kertoi tänään (9. syyskuuta), kirjoittaa Fatos Bytyc, Reuters.

Syyttäjänvirasto sanoi, että DNA -analyysit tarvittaisiin joidenkin uhrien tunnistamiseksi, kaikki vakavasti sairastuneet potilaat. Uhrien joukossa ei ollut lääkintähenkilöstöä.

Yhteensä 26 potilasta sijoitettiin COVID-19-sairaalaan tulipalon aikaan, sanoi terveysministeri Venko Filipce.

Mainos

"Loput 12 hengenvaarallisia vammoja sairastavaa potilasta hoidetaan Tetovon sairaalassa", Filipce sanoi Twitterissä.

Pääministeri Zoran Zaev sanoi, että palon aiheutti räjähdys ja että tutkinta on kesken. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan happi- tai kaasupullo saattoi räjähtää.

Koronaviruspotilaiden sairaala (COVID-19) nähdään tulipalon syttymisen jälkeen Tetovossa, Pohjois-Makedoniassa 9. syyskuuta 2021. REUTERS/Ognen Teofilovski

Paikalliset tiedotusvälineet esittivät kuvia valtavasta tulipalosta, joka puhkesi noin yhdeksän aikaan (9 GMT) sairaalassa kaupungin länsipuolella, kun palomiehet ajoivat paikalle. Palo sammutettiin muutaman tunnin kuluttua.

Mainos

Onnettomuus tapahtui päivänä, jolloin Pohjois -Makedonia täytti 30 vuotta itsenäisyydestään entisestä Jugoslaviasta. Kaikki viralliset juhlat ja tapahtumat peruttiin torstaina, sanoi presidentti Stevo Pendarovskin kanslia.

Koronavirustapaukset ovat lisääntyneet Pohjois-Makedoniassa elokuun puolivälistä lähtien, minkä vuoksi hallitus on ottanut käyttöön tiukempia sosiaalisia toimenpiteitä, kuten kahviloiden ja ravintoloiden terveyslupia.

Kahden miljoonan maan maa ilmoitti 2 uudesta koronavirustartunnasta ja 701 kuolemasta viimeisen vuorokauden aikana.

Pääasiassa etnisten albaanien asuttamassa Tetovon kaupungissa on yksi maan eniten koronavirustapauksia.

Continue Reading

katastrofit

Idan vanavedessä Louisiana kohtaa kuukauden ilman sähköä lämmön noustessa

Julkaistu

on

By

Etelä -Louisiana valmistui kuukauden ajan ilman sähköä ja luotettavia vesihuoltoja hirmumyrsky Ida, joka on yksi Yhdysvaltain Persianlahden rannikon voimakkaimmista myrskyistä, kun ihmiset kohtasivat tukahduttavaa lämpöä ja kosteutta, kirjoittaa Devika Krishna Kumar, Nathan Layne, Devikda Krishna Kumar New Orleansissa, Peter Szekely New Yorkissa, Nathan Layne Wiltonissa, Connecticutissa, Barbara Goldberg Maplewoodissa, New Jersey, Maria Caspani New Yorkissa ja Kanishka Singh Bengalurussa, Maria Caspani ja Daniel Trotta.

Viranomaisten mukaan myrsky tappoi ainakin neljä ihmistä, tietullit, jotka olisivat voineet olla paljon suurempia, ellei New Orleansin ympärille rakennetusta linnoitetusta laiturijärjestelmästä 16 vuotta sitten hirmumyrsky Katrinan tuhon jälkeen.

(Graafinen kuva hirmumyrsky Ida -iskusta Gulf Coastille)

Mainos

Tiistain alkuun mennessä noin 1.3 miljoonaa asiakasta oli ilman sähköä 48 tuntia myrskyn laskeutumisen jälkeen, joista suurin osa Louisianassa. Sähkökatkos, joka kerää tietoja yhdysvaltalaisilta sähköyhtiöiltä.

Virkamiehet eivät pystyneet suorittamaan täydellistä vahinkoarviointia, koska kaatuneet puut tukkivat tiet, sanoi Yhdysvaltain liittovaltion hätähallintoviraston päällikkö Deanne Criswell.

Yhdistäen kärsimyksen lämpöindeksi suurelta osin Louisianaa ja Mississippiä nousi 95 asteeseen (35 astetta), National Weather Service sanoi.

Mainos

"Me kaikki haluamme ilmastoinnin ... Vaikka sinulla olisi generaattori, niin monien päivien jälkeen ne epäonnistuvat", sanoi Louisianan kuvernööri John Bel Edwards.

"Kukaan ei ole tyytyväinen" arvioon, jonka mukaan sähköä ei ehkä palauteta 30 päivään, hän lisäsi ja ilmaisi toivovansa, että osavaltion 20,000 linjatyöntekijää ja tuhannet muut reitillä voivat lopettaa nopeammin.

Presidentti Joe Biden tarjosi liittovaltion apua virran palauttamiseen puhelun aikana energiasihteeri Jennifer Granholmin ja kahden Persianlahden rannikon suurimman laitoksen, Entergyn, kanssa. (ETR.N) ja Southern Co. (POIKA), Valkoinen talo sanoi.

Ochsner St.Annen sairaalassa New Orleansista lounaaseen 6,000 litran säiliöautot pumppaavat polttoainetta ja vettä säiliöihin pitämään ilmastointilaitteen käynnissä. Lääketieteellinen keskus suljettiin kaikille muutamaa hätäpotilasta lukuun ottamatta.

New Orleansin ravintoloissa, joista monet ovat suljettu myrskyn edessä, on myös epävarma tulevaisuus sähkön ja laitteiden puutteen vuoksi, mikä herättää muistoja vaikeuksista, jotka vaivasivat yrityksiä viikkoja Katrinan jälkeen.

"Tämä tuntuu ehdottomasti Katrinalta", sanoi Lisa Blount, kaupungin vanhimman ruokapaikan, Antoine'sin, tiedottaja, joka on maamerkki Ranskan korttelissa. "Voiman kuuleminen on mahdollisesti poissa kahdesta kolmeen viikkoon, se on tuhoisaa."

Jopa sähköntuottajat olivat vaarallisia. Median mukaan yhdeksän ihmistä New Orleansista koilliseen sijaitsevassa St.

Mies kävelee vaurioituneen sähkölinjan ohi kadulla sen jälkeen, kun hirmumyrsky Ida oli saapunut Louisianaan, New Orleansiin, Louisiana, USA 30. elokuuta 2021. REUTERS/Marco Bello
Tuhoutunut auto nähdään rakennuksen romujen alla sen jälkeen, kun hirmumyrsky Ida on saapunut Louisianaan, Yhdysvaltoihin, 31. elokuuta 2021. REUTERS/Marco Bello

Noin 440,000 XNUMX ihmistä Jeffersonin seurakunnassa New Orleansin eteläpuolella saattaa olla ilman sähköä kuukauden tai kauemmin sähkökatkojen kaatumisen jälkeen, neuvoston jäsen Deano Bonano sanoi viitaten virkamiesten kommentteihin.

"Tästä aiheutuva vahinko on paljon pahempi kuin Katrina tuulen näkökulmasta", Bonano sanoi puhelinhaastattelussa.

Neljän kuolleen joukossa kaksi kuoli Mississippin kaakkoisosan moottoritien romahduksessa, joka loukkasi vakavasti kymmenen muuta. Yksi mies kuoli yrittäessään ajaa korkean veden läpi New Orleansissa ja toinen, kun puu kaatui Baton Rougen kotiin.

New Orleansin eteläpuolella olevat soiset alueet ottivat myrskyn rasituksen. Korkeat vedet vetäytyivät lopulta moottoritieltä Port Fourchoniin, Louisianaan eteläisimpään satamaan, jättäen jälkiä kuolleista kaloista. Lokit parveilivat valtatietä syömään niitä.

Port Fourchon kärsi suuria vahinkoja, ja jotkut tiet olivat edelleen tukossa. Virkamiehet pääsivät vain hätäkeskuksen kautta Grand Isleen, Meksikonlahdella sijaitsevaan saariin. Heidän mukaansa teiden puhdistaminen voi viedä viikkoja.

Linja autoja ulottui vähintään kilometrin päähän huoltoasemalta, joka oli täytetty polttoaineella Lafourchen seurakunnan yhteisössä Mathewsissa.

Yli puolet Jeffersonin seurakunnan asukkaista ratsasti myrskyn kotona, Bonano sanoi, ja monet jäivät ilman mitään.

"Ruokakauppoja ei ole auki, huoltoasemia ei ole auki. Joten niillä ei ole mitään", hän sanoi.

Myrskyn heikentyneet jäänteet kaatoivat rankkasateita naapurimaassa Mississippissä, kun se matkusti kohti Alabamaa ja Tennesseeä. Voimakkaat sateet ja tulvat olivat mahdollisia keskiviikkona (1. syyskuuta) Keski-Atlantin alueella ja Etelä-Englannissa, sääennusteiden mukaan.

Sheriffin varajäsenet St.

Miehen vaimo kertoi viranomaisille, että hän näki suuren alligaattorin hyökkäävän mieheensä maanantaina pienessä Avery Estates -yhteisössä, noin 35 mailia (55 km) koilliseen New Orleansista. Hän keskeytti hyökkäyksen ja veti miehensä vedestä.

Hänen vammansa olivat vakavat, joten hän otti apua pienellä veneellä löytääkseen miehensä, kun hän palasi, sheriffin toimisto sanoi tiedotteessa.

Continue Reading

katastrofit

EU: n humanitaarinen lentosilta toimittaa hätäapua Haitille maanjäristyksen jälkeen

Julkaistu

on

EU: n humanitaarisen ilmasillan operaatio, joka koostuu kahdesta lennosta, toimittaa yli 125 tonnia hengenpelastusmateriaalia Haitissa toimiville humanitaarisille järjestöille osana EU: n vastausta maahan 14. elokuuta sattuneeseen maanjäristykseen. Ensimmäinen lento saapui Port-au-Princehin perjantaina (27. marraskuuta), kun taas toisen lennon odotetaan saapuvan maahan lähipäivinä. Rahti sisältää lääkinnällisiä laitteita, lääkkeitä, vettä, sanitaatio- ja hygieniatuotteita ja muuta EU: n humanitaaristen kumppaneiden toimittamaa materiaalia.

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič sanoi: "Tällä kriittisellä hetkellä EU tukee edelleen ihmisiä Haitissa, jotka kärsivät maata koettelevan kauhistuttavan katastrofin seurauksista. Lääketieteellinen apu, suoja ja veden saatavuus ovat kiireellisiä tarpeita, joita ei voida jättää pois EU: n ja sen kumppaneiden yhteistyön sekä Haitin viranomaisten kanssa on toimitettu elintärkeää apua Haitin asukkaiden selviytymiseksi tästä haastavasta ajasta. ”

Vuoden 2021 alusta lähtien EU on mobilisoinut yli 14 miljoonaa euroa humanitaarista apua Haitille, ja se on keskittynyt katastrofivalmiuteen, hätätilanteisiin elintarvikekriisiin sekä jengeihin liittyvän väkivallan lisääntymisen ja pakkomuuton aiheuttamiin tarpeisiin ja pakotettu kotiuttaminen. Jälkeen tuhoisa maanjäristys Haitin Haitissa 7.2. elokuuta saavuttaman 14 suuruusluokan EU vapautti 3 miljoonaa euroa kiireellistä humanitaarista apua kärsineiden yhteisöjen kiireellisimpien tarpeiden tyydyttämiseksi. Lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa