Liity verkostomme!

Tekijänoikeuslainsäädäntö

Copyright: komissio käynnistää julkisen kuulemisen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

copyright_logo.pngEuroopan komissio on tänään käynnistänyt julkisen kuulemisen osana pyrkimyksiään tarkistaa ja nykyaikaistaa EU: n tekijänoikeussääntöjä. Kuulemisessa sidosryhmiä kutsutaan jakamaan näkemyksensä digitaalisilla sisämarkkinoilla tapahtuvaa sisältöä koskevassa tiedonannossa (IP / 12 / 1394), ts. sisämarkkinoiden alueellisuus, yhdenmukaistaminen, tekijänoikeuksien rajoitukset ja poikkeukset digitaaliaikana; pirstaloituminen EU: n tekijänoikeusmarkkinoilla; ja kuinka parantaa täytäntöönpanon tehokkuutta ja tehokkuutta samalla kun tuetaan sen laillisuutta tekijänoikeusuudistuksen laajemmassa yhteydessä.

Sisämarkkinoista ja palveluista vastaava komissaari Michel Barnier sanoi: "Minun näkemykseni tekijänoikeuksista on nykyaikainen ja tehokas työkalu, joka tukee luomista ja innovointia, mahdollistaa laadukkaan sisällön saatavuuden myös rajojen yli, kannustaa investointeihin ja vahvistaa kulttuurista monimuotoisuutta. EU: n tekijänoikeuspolitiikkamme on pidettävä yllä ajan mukana. "

Tausta

Mainos

Sen Tiedonanto sisällöstä digitaalisilla sisämarkkinoilla, komissio esitti kaksi rinnakkaista toimintalinjaa: EU: n tekijänoikeuslainsäädännön tarkistamista ja nykyaikaistamista koskevien ponnistelujen loppuun saattaminen, kuten henkisen omaisuuden strategiassa henkisen omaisuuden oikeuksien sisämarkkinat (IP / 11 / 630), samalla kun se helpottaa käytännön toimialakohtaisia ​​ratkaisuja sidosryhmävuoropuhelun avulla Euroopan lisenssit (IP / 13 / 1072) asioihin, joissa nopeaa edistystä pidettiin välttämättömänä ja mahdollisena.

Lisenssit Euroopalle -prosessi on nyt saatu päätökseen. Komissio on tyytyväinen sidosryhmien tässä yhteydessä esittämiin käytännön ratkaisuihin ja uskoo, että nämä aloitteet antavat arvokkaan panoksen tekijänoikeuksin suojatun verkkosisällön saatavuuden parantamiseen EU: ssa. Keskustelut ja Euroopan lisenssejä koskevat tulokset otetaan huomioon lainsäädäntökehyksen tarkistuksen yhteydessä.

Kuuleminen on avoinna 5. helmikuuta 2014 saakka. Jos haluat lisätietoja prosessista ja lähettää mielipiteesi, Klikkaa tästä.

Mainos

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Tekijänoikeuslainsäädäntö

Komissio kehottaa jäsenvaltioita noudattamaan tekijänoikeuksia digitaalisilla sisämarkkinoilla koskevia EU: n sääntöjä

Julkaistu

on

Komissio on pyytänyt Itävallaa, Belgiaa, Bulgariaa, Kyprosta, Tšekkiä, Tanskaa, Viroa, Kreikkaa, Espanjaa, Suomea, Ranskaa, Kroatiaa, Irlantia, Italiaa, Liettuaa, Luxemburgia, Latviaa, Puolaa, Portugalia, Romaniaa, Ruotsia, Sloveniaa ja Slovakiaa kommunikoimaan tietoa siitä, miten tekijänoikeuksia digitaalisilla sisämarkkinoilla koskevaan direktiiviin (Direktiivi 2019 / 790 / EU) saatetaan osaksi kansallista lainsäädäntöään. Euroopan komissio on myös pyytänyt Itävallan, Belgian, Bulgarian, Kyproksen, Tšekin tasavallan, Viron, Kreikan, Espanjan, Suomen, Ranskan, Kroatian, Irlannin, Italian, Liettuan, Luxemburgin, Latvian, Puolan, Portugalin, Romanian, Slovenian ja Slovakian välittämään tietoja miten direktiivi 2019/789 / EU online-televisio- ja radio-ohjelmissa on otettu osaksi kansallista lainsäädäntöään.

Koska edellä mainitut jäsenvaltiot eivät ole ilmoittaneet kansallisista täytäntöönpanotoimista tai ovat tehneet ne vain osittain, komissio päätti tänään aloittaa rikkomusmenettelyt lähettämällä viralliset ilmoitukset. Kahden direktiivin tavoitteena on nykyaikaistaa EU: n tekijänoikeussääntöjä ja antaa kuluttajille ja tekijöille mahdollisuus hyödyntää digitaalista maailmaa parhaalla mahdollisella tavalla. Ne vahvistavat luovan teollisuuden asemaa, mahdollistavat digitaalisen käytön lisäämisen yhteiskunnan ydinalueilla ja helpottavat radio- ja televisio-ohjelmien jakelua EU: ssa. Määräaika näiden direktiivien saattamiselle osaksi kansallista lainsäädäntöä oli 7. kesäkuuta 2021. Näillä jäsenvaltioilla on nyt kaksi kuukautta aikaa vastata kirjeisiin ja toteuttaa tarvittavat toimenpiteet. Jos tyydyttävää vastausta ei saada, komissio voi päättää antaa perusteltuja lausuntoja.

Mainos

Continue Reading

Tekijänoikeuslainsäädäntö

Uusia tekijänoikeussääntöjä, jotka hyödyttävät tekijöitä, yrityksiä ja kuluttajia, aletaan soveltaa

Julkaistu

on

Tänään (7. kesäkuuta) on jäsenvaltioiden määräaika saattaa EU: n uudet tekijänoikeussäännöt osaksi kansallista lainsäädäntöä. Uusi Tekijänoikeusdirektiivi suojelee luovuutta digitaaliaikana tuomalla konkreettisia etuja kansalaisille, luoville aloille, lehdistölle, tutkijoille, kouluttajille ja kulttuuriperintölaitoksille kaikkialla EU: ssa. Samalla uusi Televisio- ja radio-ohjelmia koskeva direktiivi helpottaa eurooppalaisten lähetystoiminnan harjoittajien tiettyjen online-palveluidensa ohjelmien asettamista saataville rajojen yli. Lisäksi komissio on tänään julkaissut julkaisunsa ohjaus uuden tekijänoikeusdirektiivin 17 artikla, joka sisältää uudet säännöt sisällönjakoalustoille. Kahden direktiivin, jotka tulivat voimaan kesäkuussa 2019, tavoitteena on nykyaikaistaa EU: n tekijänoikeussääntöjä ja antaa kuluttajille ja tekijöille mahdollisuus hyödyntää digitaalista maailmaa, jossa musiikin suoratoistopalvelut, tilausvideopalvelualustat, satelliitti ja IPTV, uutisia aggregaattoreista ja käyttäjien lataamista sisältöalustoista on tullut tärkeimmät yhdyskäytävät luovien teosten ja lehtiartikkeleiden käyttämiseen. Uudet säännöt kannustavat arvokkaamman sisällön luomista ja levittämistä ja mahdollistavat digitaalisen käytön lisäämisen yhteiskunnan ydinalueilla samalla kun taataan sananvapaus ja muut perusoikeudet. Saattamalla ne osaksi kansallista lainsäädäntöä EU: n kansalaiset ja yritykset voivat alkaa hyötyä niistä. A lehdistötiedote, The Q & A uusista EU: n tekijänoikeussäännöistä ja a Q & A televisio- ja radio-ohjelmia koskevasta direktiivistä ovat saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Laajakaista

Aika, jonka #EurooppaYhdistys voi sulkea pitkäaikaisista #digital-aukoista

Julkaistu

on

Euroopan unioni julkisti äskettäin eurooppalaisen osaamisohjelmansa, joka on kunnianhimoinen järjestelmä sekä työvoiman osaamiseksi että osaamisen täydentämiseksi. Oikeus elinikäiseen oppimiseen, joka on kirjattu Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilariin, on saanut uuden merkityksen koronaviruspandemian seurauksena. Kuten työllisyydestä ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit selitti: "Työvoimamme ammattitaito on yksi keskeisistä vastauksistamme elpymiseen, ja tarjoamalla ihmisille mahdollisuus rakentaa tarvitsemansa taidot ovat avain vihreään ja digitaaliseen valmistautumiseen. siirtymät ”.

Vaikka eurooppalainen blokki on usein tehnyt otsikoita ympäristöaloitteistaan ​​- etenkin Von der Leyenin komission keskipisteessä, Euroopan vihreässä diilissä -, sen on sallittu digitalisaation laskevan jonkin verran. Erään arvion mukaan Eurooppa käyttää vain 12 prosenttia digitaalisesta potentiaalistaan. Toteuttaakseen tämän laiminlyötyn alueen EU: n on ensin puututtava digitaaliseen epätasa-arvoon blokin 27 jäsenvaltiossa.

Vuoden 2020 digitaalitalouden ja yhteiskunnan indeksi (DESI), joka on vuotuinen yhdistetty arvio, jossa esitetään yhteenveto Euroopan digitaalisesta suorituskyvystä ja kilpailukyvystä, tukee tätä väitettä. Viimeisin kesäkuussa julkaistu DESI-raportti havainnollistaa epätasapainoa, joka on jättänyt EU: n digitaalisen tilkkutäkkeen eteen. DESI: n tietojen paljastamat jyrkät jakaumat - jakautuvat jäsenvaltioiden ja seuraavien välillä, maaseutu- ja kaupunkialueiden, pienten ja suurten yritysten tai miesten ja naisten välillä - tekevät täysin selväksi, että vaikka jotkut EU: n osat ovat valmiita seuraavaan sukupolven tekniikkaa, toiset ovat jääneet huomattavasti jälkeen.

Haukottava digitaalinen kuilu?

DESI arvioi digitalisoinnin viittä pääkomponenttia - liitettävyyttä, inhimillistä pääomaa, Internet-palvelujen omaksumista, yritysten integrointia digitaalitekniikkaan ja digitaalisten julkisten palvelujen saatavuutta. Näiden viiden kategorian välillä ilmenee selkeä rako parhaiten suoriutuneiden maiden ja pakkauksen pohjassa olevien maiden välillä. Suomi, Malta, Irlanti ja Alankomaat erottuvat tähtien esittäjiksi erittäin edistyneellä digitaalitaloudella, kun taas Italiassa, Romaniassa, Kreikassa ja Bulgariassa on paljon tekemistä.

Tämä kokonaisnäkymä digitalisaation kasvavasta kuilusta vahvistetaan raportin yksityiskohtaisissa osissa jokaisesta näistä viidestä luokasta. Esimerkiksi laajakaistapeitto, Internet-nopeudet ja seuraavan sukupolven pääsyvalmiudet ovat kriittisiä henkilökohtaiseen ja ammatilliseen digitaalikäyttöön - silti osa Euroopasta jää kaikilla näillä alueilla.

Laajakaistan käyttö on villisti erilaista

Laajakaistan kattavuus maaseutualueilla on edelleen erityinen haaste - 10 prosenttia Euroopan maaseutualueiden kotitalouksista ei edelleenkään ole kiinteän verkon peittämä, kun taas seuraavan sukupolven pääsyteknologia ei kata 41 prosenttia maaseudun kodeista. Siksi ei ole yllättävää, että huomattavasti harvemmalla maaseudulla asuvalla eurooppalaisella on tarvitsemansa digitaaliset perustaidot verrattuna suurempien kaupunkien maanmiehiin.

Vaikka nämä maaseutualueiden kytkentävajeet ovat huolestuttavia, varsinkin kun otetaan huomioon, kuinka tärkeitä digitaaliset ratkaisut, kuten tarkkuusviljely, ovat Euroopan maatalouden kestävyyden parantamiseksi, ongelmat eivät rajoitu maaseutualueisiin. EU oli asettanut tavoitteeksi, että vähintään 50 prosentilla kotitalouksista on ultranopeat (100 Mbps tai nopeammat) laajakaistaliittymät vuoden 2020 loppuun mennessä. Vuoden 2020 DESI-indeksin mukaan EU on kuitenkin selvästi alle merkinnän: vain 26 % eurooppalaisista kotitalouksista on tilannut tällaisia ​​nopeita laajakaistapalveluja. Tämä on ongelma käyttöönoton sijasta infrastruktuurin sijasta - 66.5 prosenttia eurooppalaisista kotitalouksista on verkon peittämä, joka pystyy tarjoamaan vähintään 100 Mbit / s laajakaistan.

Jälleen kerran, maanosan digitaalisen kilpailun edelläkävijöiden ja jälkeenjääneiden välillä on radikaali ero. Ruotsissa yli 60% kotitalouksista on tilannut erittäin nopean laajakaistan, kun taas Kreikassa, Kyproksessa ja Kroatiassa alle 10% kotitalouksista tarjoaa niin nopean palvelun.

Jäljellä olevat pk-yritykset

Samanlainen tarina vaivaa Euroopan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä), jotka edustavat 99 prosenttia kaikista EU: n yrityksistä. Vain 17% näistä yrityksistä käyttää pilvipalveluja ja vain 12% käyttää big data -analytiikkaa. Kun nämä tärkeät digitaaliset työkalut otetaan käyttöön niin alhaisella tasolla, eurooppalaiset pk-yritykset voivat jäädä paitsi muiden maiden yrityksistä - esimerkiksi 74% Singaporen pk-yrityksistä on todennut, että pilvipalvelut ovat yksi investoinneista, joilla on mitattavin vaikutus mutta menettää kentän suurempia EU: n yrityksiä vastaan.

Suuremmat yritykset piilottavat valtaosan pk-yritykset digitaalitekniikan integroinnissa - noin 38.5% suuryrityksistä hyödyntää jo edistyneiden pilvipalvelujen etuja, kun taas 32.7% luottaa big data -analytiikkaan. Koska pk-yrityksiä pidetään Euroopan talouden selkärangana, on mahdotonta kuvitella onnistunutta digitaalista siirtymistä Euroopassa ilman, että pienemmät yritykset lisäävät vauhtia.

Digitaalinen kuilu kansalaisten välillä

Vaikka Eurooppa onnistuisi kuitenkin kaventamaan nämä aukot digitaalisessa infrastruktuurissa, se merkitsee vain vähän
ilman inhimillistä pääomaa sen tukemiseen. Noin 61 prosentilla eurooppalaisista on vähintään digitaaliset perustaidot, vaikka tämä luku onkin hälyttävän alhainen joissakin jäsenvaltioissa - esimerkiksi Bulgariassa vain 31 prosentilla kansalaisista on edes perustavanlaatuiset ohjelmistotaidot.

EU: lla on edelleen vaikeuksia varustaa kansalaisiaan edellä mainitut perustaidot, joista on yhä enemmän tulossa edellytys monille työtehtäville. Tällä hetkellä vain 33 prosentilla eurooppalaisista on edistyneempiä digitaalisia taitoja. Tieto- ja viestintätekniikan (ICT) asiantuntijat puolestaan ​​muodostavat vähäisen 3.4 prosenttia EU: n kokonaistyövoimasta - ja vain yksi kuudesta on naisia. Ei ole yllättävää, että tämä on luonut vaikeuksia pk-yrityksille, jotka kamppailevat rekrytoida näitä erittäin kysyttyjä asiantuntijoita. Noin 1% Romaniassa ja Tšekissä toimivista yrityksistä ilmoitti ongelmista yrittäessään täyttää tietotekniikan asiantuntijoiden tehtäviä, mikä hidastaa epäilemättä näiden maiden digitaalisia muutoksia.

Viimeisimmässä DESI-mietinnössä tuodaan voimakkaasti esiin äärimmäiset erot, jotka jatkavat Euroopan digitaalisen tulevaisuuden estämistä, kunnes niihin puututaan. Eurooppalainen osaamisohjelma ja muut ohjelmat, joiden tarkoituksena on valmistaa EU: ta sen digitaaliseen kehitykseen, ovat tervetulleita askelia oikeaan suuntaan, mutta eurooppalaisten päättäjien tulisi laatia kattava järjestelmä koko ryhmän nopeuttamiseksi. Heillä on myös erinomainen tilaisuus tehdä niin - 750 miljardin euron elvytysrahasto, jota ehdotettiin Euroopan blokin auttamiseksi nousemaan koronaviruspandemian jälkeen. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on jo korostanut, että tähän ennennäkemättömään investointiin on sisällyttävä määräyksiä Euroopan digitalisaatiosta: DESI-mietinnössä on tehty selväksi, mitkä digitaaliset aukot on korjattava ensin.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa