Ilmailu: Komissio päivittää Euroopan turvallisuutta listan kielletyistä lentoyhtiöistä

pal-777Euroopan komissio on päivitetty 22nd kertaa Euroopan listan lentoyhtiöistä asetettu toimintakieltoon kielto tai toimintarajoituksia Euroopan unionissa, joka tunnetaan paremmin nimellä EU lentoturvallisuuden lista. Perusteella turvallisuuden tietoja eri lähteistä ja kuulo sekä Nepalin ilmailuviranomaisten sekä useita Nepalin kantajia, komissio päätti laittaa kaikki lentoyhtiöt Nepalista EU lentoturvallisuutta lista.

Siim Kallas, komission varapuheenjohtaja Liikenteestä vastaava, sanoi: "nykyinen turvallisuustaso Nepalin tilanteesta ei jätä meille muuta vaihtoehtoa kuin laittaa kaikki sen harjoittajien EU lentoturvallisuutta lista. Toivomme, että tämä kielto auttaa ilmailuviranomaisten lentoturvallisuuden parantamiseksi. Olen jo pyytänyt Euroopan lentoturvallisuusviraston valmistelemaan lentoturvallisuuden avustushanke Nepalissa. Myönteistä, olen iloinen voidessani todeta turvallisuuden edelleen edistystä, erityisesti Filippiineillä, Sudanissa ja Sambia. Nämä maat, sekä useissa muissa maissa, joissa turvallisuus paranee vähitellen, pysyy toistaiseksi luettelossa, mutta luotan siihen, että myönteisiä päätöksiä on valmisteilla jos asiat pitää menossa oikeaan suuntaan. "

Uusi lista korvaa ja päivittää edellisen, hyväksyttiin heinäkuussa 2013, ja voi tutustua komission verkkosivusto.

Seurauksena kiellon Nepalin kantajia, ne estetään lentää tai unionissa. Myös Euroopan ja matkatoimistot tulee ilmoittaa Euroopan matkailijoille, jotka on oikeus korvaukseen, jos he oli varannut paikan Nepalin kantaja osana matka Nepaliin, ja päättää olla käyttämättä sitä.

Neuvottelut käytiin myös siviili-ilmailun Libyan viranomaiset. EU Lentoturvallisuuskomitea pani merkille, että edistyminen on edelleen tehtävä, mutta yhtyi Libyan siviili-ilmailuviranomaisten, että on edelleen tarpeen säilyttää vapaaehtoiset rajoitukset eivät lentää EU: n, joita sovelletaan sillä Libyan vallankumous kaikille lentoyhtiöille lisensoitu Libyassa . Täytäntöönpano rajoitusten pysyvät tarkassa seurannassa komission ja EU lentoturvallisuuskomitealle.

Tarkemmat tekniset päivitykset EU lentoturvallisuuden lista tehtiin, koska poistaminen joidenkin lentoyhtiöiden, jotka lakkautettiin ja lisäämällä uusia äskettäin useissa kielletty maissa: Kirgisia, Kazakstan, Indonesiassa ja Mosambik.

Komission päätös perustuu yksimielisen lausunnon EU lentoturvallisuuskomitealle, joka pidettiin 19 kunnes 21 marraskuu 2013. EU Lentoturvallisuuskomitea koostuu lentoturvallisuuden komission asiantuntijaa, kustakin 28 jäsenvaltioiden unionin sekä Norjan, Islannin, Sveitsin ja Euroopan lentoturvallisuusviraston (EASA). Komission päätös sai myönteisen lausunnon Euroopan parlamentin ja ministerineuvoston.

Tausta

Päivitetty EU: n lentoliikenteen turvallisuus lista sisältää kaikki lentoyhtiöt sertifioitu 21 valtioissa, yhteensä 295 lentoyhtiöiden täysin kielletty EU taivas: Afganistan, Angola, Benin, Kongon tasavalta, Kongon demokraattinen tasavalta, Djibouti, Päiväntasaajan Guinea, Eritrea , Gabon (lukuun ottamatta kolme lentoyhtiötä, jotka toimivat tiukat rajoitukset ja ehdot), Indonesia (lukuun ottamatta viisi lentoyhtiöt), Kazakstan (lukuun ottamatta yhtä lentoyhtiötä, joka toimii tiukat rajoitukset ja ehdot), Kirgisian, Liberian, Mosambik, Nepal , Filippiinit (lukuun ottamatta yhden lentoyhtiön), Sierra Leone, Sao Tome ja Principe, Sudan, Swazimaa ja Sambia. Luettelo sisältää myös 2 yksittäiset lentoyhtiöt: Blue Wing Airlines Surinamesta ja Meridian Airways Ghanasta, sillä kokonaismäärää 297 lentoyhtiöiden.

Lisäksi luettelo sisältää 10 lentoyhtiöt sovelletaan toimintarajoituksia ja siten saa liikennöidä EU: hun tiukoin ehdoin: Air Astana Kazakstanista, Afrijet, Gabon Airlines ja SN2AG Gabon, Air Koryo demokraattisesta Korean kansantasavalta, Airlift International Ghanasta, Air Service Comores päässä Komorit, Iran Air Iranista, TAAG Angolan Airlinesin Angolasta ja Air Madagaskar Madagaskar.

Lisätietoja seuraa varapuheenjohtaja Kallasin Twitter.

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Ilmailu / lentoyhtiöt, Euroopan komissio, liikenne