Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Sukupuolten tasa-arvo urheilussa: komissio kehottaa toimiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

hdr_sportsSe voi olla 21st vuosisata, mutta naiset ja tytöt saavat edelleen raakakaupan urheilumaailmassa. Vaikka ala puhuu tasa-arvosta, todellisuus on usein erilainen: urheilun hallintoelimissä hallitsevat edelleen miehet, naisvalmentajat ansaitsevat usein vähemmän kuin mieskuntansa ja tytöt todennäköisemmin kuin pojat joutuvat seksuaalisen häirinnän uhreiksi urheilussa. Euroopan komissio järjestää Vilnassa 3-4-joulukuussa konferenssin sukupuolten tasa-arvosta urheilussa. Tapahtuma kokoaa yhteen eurooppalaisten, kansainvälisten ja kansallisten urheilujärjestöjen edustajat, mukaan lukien Kansainvälinen olympiakomitea, kansalliset olympiakomiteat, kansainvälisen paralympiakomitean, UEFA, kansallisten hallitusten vanhemmat neuvonantajat ja Euroopan tasa-arvoinstituutin, joka sijaitsee Liettuan pääkaupunki.

"On selvää, että tytöillä ja naisilla on edelleen lukuisia esteitä urheilulle osallistumisella kaikilla tasoilla. Tätä tapahtuu sekä amatööri- että ammattilaisurheilussa. Olkaamme selvät, emme tarvitse uutta julistusta, me tarvitsemme toimia. heidän on varmistettava, että naiset voivat harrastaa urheilua turvallisessa ympäristössä ja että naisten äänen kuulemiseen urheilun hallintoelimissä on enemmän mahdollisuuksia ", sanoi urheilusta vastaava eurooppalainen komissaari Androulla Vassiliou.

Euroopan komissio voi tukea valtioiden rajat ylittäviä projekteja sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi uuden Erasmus + -ohjelman urheiluosion yhteydessä.

Mainos

"Tarvitsemme johdonmukaisen, kansallisella ja Euroopan tasolla koordinoidun toimintaryhmän, johon tulisi sisältyä koulutus naisten yhtäläisten mahdollisuuksien takaamiseksi urheilussa ja valmentajaympäristö, jossa ei ole syrjintää tai häirintää. On aika lopettaa tasa-arvon maksaminen: tarvitsemme nähdä enemmän naisten urheilua ja enemmän tiedotusvälineissä työskenteleviä naisia, jos haluamme muuttaa asenteita ", komissaari lisäsi.

Vilnan tapahtumassa korostetaan myös urheilun kykyä edistää sukupuolten tasa-arvoa yleisemmin, tarvetta puuttua liian seksuaalisten kuvien yleiseen käyttöön urheilussa ja tiedotusvälineissä sekä hyviä käytäntöjä seksuaalisen häirinnän estämiseksi, etenkin urheilun yhteydessä.

Tapahtumaan osallistuvat muun muassa Kansainvälisen paralympiakomitean presidentti Sir Philip Craven, Saksan voimisteluliiton valmentaja Ulla Koch, pyörätuolitennissa seitsemänkertaisen paralympiakisan kultamitalisti Esther Vergeer ja Liettuan olympiakomitean presidentti Daina Gudzinevičiūtė. entinen olympiaammuntaja.

Mainos

Konferenssi sisältää kaksi paneelia ja seitsemän seminaaria, jotka keskittyvät "strategisiin toimiin". Toinen paneeli käsittelee myös "sitoumuksia ja konkreettisia vaiheita". Paneeleiden puheenjohtajana toimii entinen maailmanmestari uimari ja olympiamitalisti Novella Calligaris Italiasta. Päätelmät osoitetaan EU: n toimielimille, urheiluliikkeelle ja jäsenvaltioille jatkotoimia ja tukea varten. Ne auttavat myös määrittämään painopisteet Erasmus +: n urheiluluvussa ja uudessa EU: n urheilun työsuunnitelmassa.

Yhteensä uudelle Erasmus + -ohjelmalle osoitetaan seuraavien seitsemän vuoden aikana noin 265 miljoonaa euroa ruohonjuuritason urheilujärjestöille. Sukupuolten tasa-arvon edistämisen lisäksi tuki keskittyy hyvään hallintotapaan, sosiaaliseen osallisuuteen, urheilijoiden kaksinkertaiseen uraan ja kaikkien liikuntaan. Uudella ohjelmalla tuetaan myös rajat ylittäviä aloitteita rasismin, otteluiden sovittamisen ja dopingin torjumiseksi urheilussa.

Tausta

Eurobarometri urheilusta ja liikunnasta (julkaistu maaliskuussa 2010) osoittaa, että naiset osallistuvat urheiluun vähemmän kuin miehet. Se havaitsi, että 43% miehistä pelaa urheilua vähintään kerran viikossa, verrattuna 37% naisista. Luvut ovat silmiinpistävämpiä 15-24 ikäryhmässä (71% miehiä vs. 50% naisia).

Loughborough University (UK) -tutkimuksen mukaan naisten määrä valmennus- ja johtotehtävissä urheilun hallintoelimissä Euroopassa on edelleen hyvin pieni (keskimäärin 10%), lukuun ottamatta eräissä jäsenvaltioissa paikallisten klubitasojen johtotehtäviä ja alemmat valmennustasot. Ammattitaitoiset naisvalmentajat ansaitsevat myös keskimäärin vähemmän kuin mieskuntansa. Esimerkiksi Saksassa he ansaitsevat 1 € 000 kuukaudessa vähemmän saman tyyppisestä työstä.

EU: n rahoittama hanke, Seksuaalisen väkivallan ehkäisy urheilussa, osoitti, että vaikka urheilu saa lapset tuntemaan olonsa vahvaksi ja itseluottavaiseksi, se edustaa myös merkittävää haavoittuvuutta koskevaa seksuaalista ja sukupuoleen kohdistuvaa häirintää ja väärinkäyttöä, joka johtuu yksilöiden harjoitteluun kehittyneistä läheisistä suhteista ja luottamuksesta.

At European Women and Sport 'London Calling' -konferenssi (16. syyskuuta 2011) komissaari Vassiliou kutsui sidosryhmät keskustelemaan ehdotuksista sukupuolten tasa-arvon lisäämiseksi urheilussa ja kutsui asiantuntijaryhmän valmistelemaan asiasta toimintasuunnitelman. Tämän viikon konferenssissa keskustellaan heidän ehdotuksistaan.

Ennen Lontoon olympialaisten alkua 28. kesäkuuta 2012 komission jäsen Vassiliou ja varapuheenjohtaja Viviane Reding onnittelivat kansainvälistä olympiakomiteaa ja kansainvälistä paralympiakomiteaa, koska ne olivat ensimmäiset olympialaiset, joissa naiset kilpailivat kaikilla urheilulajeilla. Vaikka komission jäsenet tunnustavat "tärkeän virstanpylvään pitkässä taistelussa naisten ja miesten todellisen sukupuolten välisen tasapainon saavuttamiseksi urheilussa", komission jäsenet kannattivat sukupuolten tasa-arvoa urheilussa koskevien yhteisten puitteiden luomista realististen tavoitteiden saavuttamiseksi hallituksille ja kansalaisjärjestöille vuoteen 2020 mennessä.

Seuraavat vaiheet

Komissaari Vassilioun perustama asiantuntijaryhmä on kehottanut sisällyttämään urheilun sukupuolten tasa-arvoa koskevan strategian uuteen urheilua koskevaan EU: n työsuunnitelmaan, josta keskustellaan uuden Kreikan puheenjohtajakaudella. Neuvoston on määrä hyväksyä uusi urheilua koskeva EU: n työsuunnitelma toukokuussa 2014.

Lisätietoja

Euroopan komissio: Urheilu

Androulla Vassilioun verkkosivusto

Euroopan komissio

EU UNGA76: Kierrä

Julkaistu

on

EU on saanut päätökseen viikon intensiiviset keskustelut eri puolilta maailmaa olevien johtajien kanssa siitä, miten käsitellä yhdessä aikamme kiireellisimpiä haasteita: koronaviruspandemian torjuminen ja siitä toipuminen, ilmastonmuutoksen ja biologisen monimuotoisuuden häviämisen torjuminen, kestävä kehitys ja eroosio ihmisoikeuksista. 23. syyskuuta korkea edustaja/varapuheenjohtaja Josep Borrell (Kuvassa) antoi julkilausuman EU: n puolesta ministerikonferenssissa kattavan ydinkokeiden kieltosopimuksen (CTBT) artiklasta XIV. Katso lausunto tätä.

Hän toimitti myös videoviestin monenvälisyyden liiton kokouksessa. Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič piti avauspuheenvuorot EU: n ja Belgian järjestämässä korkean tason tapahtumassa "Lasten suojelu, aseellisten konfliktien näkymättömät uhrit ja COVID-19". Ympäristö-, valtameri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius osallistui korkean tason tapahtumaan, jossa käsiteltiin kiertotalouden alueellisia näkökulmia. Myös Euroopan vihreän kaupan johtaja Frans Timmermans ja energiakomissaari Kadri Simson esittelivät 23. syyskuuta kolme energiapakettia YK: n korkean tason energia-alan vuoropuhelussa New Yorkissa yhteistyössä Kansainvälisen energiajärjestön ja kansainvälisen uusiutuvan energian viraston kanssa. Voit lukea siitä lisää tätä. Johtaja Frans Timmermans edustaa EU: ta virtuaalisessa YK: n elintarvikejärjestelmien huippukokouksessa. Hänen puheensa on saatavilla tätä.

Hän osallistui myös YK: n korkean tason energia-alan vuoropuheluun johtamisvuoropuheluun ”Vauhdittavat toimet maailmanlaajuisen energian saatavuuden ja nollapäästöjen saavuttamiseksi”. Lopuksi tiistaina 28. syyskuuta, kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari, Jutta Urpilainen osallistuu YK: n pääsihteerin ja Kansainvälisen työjärjestön (ILO) järjestämään valtioiden ja hallitusten päämiesten kokoukseen työpaikoista ja sosiaalisesta suojelusta köyhyyden poistamiseksi. Kaikki lehdistön ja audiovisuaalisen materiaalin katsaukset viime viikolta ovat saatavilla EUHEurooppa että Consilium.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

Komissio ja Europa Nostra julkistavat Euroopan suurimmat perintöpalkintojen voittajat vuonna 2021

Julkaistu

on

Voittajat European Heritage Awards / Europa Nostra Awards, Euroopan suurin kunnia tällä alalla, kunnioitettiin Giorgio Cini -säätiön päämajassa Venetsiassa. Seremonia on yksi kohokohdista Euroopan kulttuuriperinnön huippukokous 2021 järjestetään 21. – 24. syyskuuta Venetsian maailmanperintökaupungissa. Merkittävä kuntoutus Urșin kylän puukirkko (Romania) on vuoden 2021 suuri voittaja: tuomaristo myönsi sille Grand Prix -palkinnon, kun taas suuri yleisö valitsi sen suosikkiperintöprojektikseen Euroopassa ja tämän vuoden Public Choice Award -palkinnon ylpeäksi voittajaksi. Noin 7,000 XNUMX kansalaista eri puolilta Eurooppaa äänesti verkossa Europa Nostran verkkosivuston kautta. Grand Prix -palkinnon saajat Europa Nostran hallitus riippumattoman suosituksesta asiantuntijoista koostuva tuomaristo, saavat kukin 10,000 euroa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Onnittelen lämpimästi European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2021 -voittajaa heidän menestyksestään ja merkittävästä panoksestamme Euroopan Eurooppa -kulttuuriin. Voittajien kauaskantoiset vaikutukset kuvaavat Euroopan kulttuuriperinnön korvaamatonta panosta yhteiskuntaamme, talouteemme ja ympäristöön. Tällä hetkellä, kun Eurooppa on päättänyt rakentaa takaisin paremmaksi, nämä menestystarinat ovat todellinen inspiraatio ja voimakas esimerkki siitä, mitä me eurooppalaisina voimme saavuttaa yhdessä kohtaamistamme haasteista huolimatta. Toivon, että nämä palkinnot auttavat erinomaisia ​​hankkeitasi menestymään ja niillä on vielä tärkeämpi rooli Euroopan elvyttämisessä. ” 

European Heritage Awards / Europa Nostra Awards Komissio käynnisti ne vuonna 2002 ja Europa Nostra on johtanut niitä siitä lähtien. Palkinnot saavat tukea Luova Eurooppa Euroopan unionin ohjelmaa. Huippukokous edistää kahta keskeistä kansalaislähtöistä aloitetta, jotka EU: n toimielimet ovat käynnistäneet, nimittäin Uusi eurooppalainen Bauhaus ja Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta. Lisätietoja voittajista ja aloitteesta tätä.

Mainos

Continue Reading

Horizon Europe

Islanti ja Norja ovat ensimmäiset Horisontti Eurooppa -ohjelmaan assosioituneet maat

Julkaistu

on

Islanti ja Norja ovat virallisesti liittyneet Horisontti Eurooppa -ohjelmaan, minkä ansiosta näiden kahden maan yksiköt voivat osallistua Euroopan 95.5 miljardin euron tutkimus- ja innovaatio -ohjelmaan samoin ehdoin kuin EU: n jäsenvaltioiden yhteisöt. Euroopan talousalueen sekakomitea, joka koostuu Islannin, Liechtensteinin, Norjan ja EU: n edustajista, teki tänään asiaa koskevan päätöksen Islannin ja Norjan osalta, mikä tekee niistä ensimmäiset Horisontti Eurooppa -ohjelmaan osallistuvista. Tämä on tilaisuus jatkaa ja syventää yhteistyötä tieteen, tutkimuksen ja innovoinnin alalla ja keskittyä yhteisiin painopisteisiin: kaksoisvihreä ja digitaalinen siirtymä, kansanterveys ja Euroopan kilpailukyky globaalissa ympäristössä. Yhteisillä toimilla pyritään ratkaisemaan arktisen alueen ympäristöongelmat, kehittämään vedyn ja hiilen talteenottoteknologioita, vauhdittamaan datavetoista innovointia ja paljon muuta.

Europe Fit for the Digital Age -liiketoiminnan johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Avoimuus ja yhteistyö muun maailman kanssa ovat avainasemassa strategiassamme luoda kriittinen massa tutkimukselle ja innovoinnille sekä nopeuttaa ja löytää ratkaisuja kiireellisiin maailmanlaajuisiin haasteisiin. Yhdistämällä voimamme Islannin ja Norjan kanssa aiomme toteuttaa joukon toimia vihreiden, digitaalisten ja kansanterveyttä koskevien tavoitteiden tukemiseksi. ” Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Toivotan Islannin ja Norjan lämpimästi tervetulleeksi Horisontti -Eurooppaan. He olivat Horisontti 2020 -puiteohjelman parhaiten menestyneitä, ja he osoittivat innovaatiojohtajuutta ja huippuosaamista kaikilla aloilla, kuten energia, ympäristö, elintarviketurvallisuus, terveys ja digitaalitekniikka. Odotan uusia läpimurtoja ja menestystarinoita tulevina vuosina! ”

Tämä yhteistyö korostaa ETA-sopimuksen merkitystä, sillä se mahdollistaa ETA-valtioiden täysimääräisen osallistumisen EU: n sisämarkkinoille ja tarjoaa perustan yhteistyölle muilla aloilla, kuten tutkimuksessa, teknologian kehittämisessä, ympäristössä ja kulttuurissa. Horizon Europe, EU: n tutkimus- ja innovaatio-ohjelma 2021--2027, on yksi tärkeimmistä välineistä Euroopan kansainvälisen yhteistyön strategian toteuttamiseksi: Euroopan maailmanlaajuinen lähestymistapa tutkimus- ja innovaatioyhteistyöhön. Ohjelma on avoin tutkijoille ja innovaattoreille ympäri maailmaa, joita kannustetaan tekemään yhteistyötä EU -kumppaneiden kanssa ehdotusten valmistelussa. Neuvottelut ovat käynnissä monien muiden EU: n ulkopuolisten maiden kanssa, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa liittyä Horisontti Eurooppa -ohjelmaan, ja lisää ilmoituksia tehdään tulevina viikkoina. Lisätietoja on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa