Liity verkostomme!

EU

Georgiassa ja Moldovassa askeleen lähempänä tehostettu poliittinen ja kauppasuhteet EU

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

2667_2fc7e299fa32d6ff40e53351abf5f662Vilnassa 29. marraskuuta pidetyssä itäisen kumppanuuden huippukokouksessa EU parafoi assosiaatiosopimukset Georgian ja Moldovan tasavallan kanssa, mukaan lukien säännökset syvien ja kattavien vapaakauppa-alueiden perustamisesta. Assosiaatiosopimukset vahvistavat edelleen osapuolten välisiä poliittisia, taloudellisia ja kauppasuhteita. Ne edustavat konkreettista tapaa hyödyntää positiivista dynamiikkaa EU: n ja maiden välillä.

Miten tähän on tultu?

Assosiaatiosopimuksia koskevat neuvottelut aloitettiin Moldovan tasavallan ja Georgian kanssa tammikuussa 2010 ja heinäkuussa 2013, ja ne saatiin päätökseen vuoden XNUMX puolivälissä. Tämä loi tietä neuvotteluprosessin viralliselle päättämiselle tänään Vilnassa pidetyn parafointiseremonian avulla.

Mainos

Neuvottelut eivät olleet erillisiä tehtäviä: EU: n tuki Georgialle ja Moldovan tasavallalle liittyy neuvottelujen tuloksena syntyvään uudistusohjelmaan.

Mitä assosiaatiosopimukset koskevat?

Assosiaatiosopimukset keskittyvät ydinuudistusten tukemiseen, demokratiaan ja ihmisoikeuksiin, talouden elpymiseen, hallintoon, alakohtaiseen yhteistyöhön sekä Georgian ja Moldovan tasavallan EU: n kanssa käytävän kaupan kauaskantoiseen vapauttamiseen.

Mainos

Sopimuksilla edistetään myös ihmisten välistä vaihtoa muun muassa koulutukseen, matkailuun ja kulttuuriin liittyvien toimien avulla. Kansalaisyhteiskunta otetaan mukaan sopimusten täytäntöönpanoon.

Assosiaatiosopimusten päätavoitteet

Assosiaatiosopimusten tarkoituksena on nopeuttaa poliittisten ja taloudellisten suhteiden syventämistä kumppanimaiden ja EU: n välillä. Sopimukset muodostavat myös kumppanimaiden uudistusohjelman, joka perustuu kattavaan ohjelmaan kumppanimaiden lainsäädännön lähentämiseksi EU: n normeihin ja standardeihin.

Assosiaatiosopimuksissa keskitytään tarkemmin EU: n ja kumppanimaiden välisen asteittaisen lähentymisen edistämiseen yhteisten arvojen perusteella, poliittisen vuoropuhelun vahvistamiseen, rauhan ja vakauden edistämiseen ja säilyttämiseen, rauhanomaisen konfliktinratkaisun yhteistyön edistämiseen, oikeuden, vapauden ja oikeuden edistämiseen. Turvallisuusyhteistyö sekä kestävän kehityksen ja tehokkaan monenvälisyyden edistäminen.

Lisäksi assosiaatiosopimuksissa määrätään yhteistyöstä yli 25 eri sektorilla, mukaan lukien ympäristö, maatalous, matkailu, energia, liikenne, kuluttajapolitiikka, koulutus, pienet ja keskisuuret yritykset, koulutus ja nuoriso sekä kulttuuri. Georgia ja Moldova hyötyvät EU: n rahoitustuesta olemassa olevien rahoitusmekanismien ja välineiden avulla assosiaatiosopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Mitkä ovat assosiaatiosopimuksen kauppaa koskevat määräykset?

Syvä ja kattava vapaakauppa-alue (DCFTA) kattaa tavaroiden kaupan, mukaan lukien tariffien alennukset, alkuperäsäännöt, tullimenettelyjen helpottaminen, sekä petostentorjuntaa koskevat säännökset ja kaupan suojakeinot. Näillä säännöillä pyritään varmistamaan kaupan vapauttaminen mahdollisimman laajasti, mutta niissä säädetään tarvittavista varotoimenpiteistä sen varmistamiseksi, että vain tukikelpoiset tavarat saavat etuuskohtelua. Suunnitellaan kahdenvälinen riitojenratkaisumenettely ongelmien ratkaisemiseksi nopeasti.

Nykyisten tullitariffien ja sääntelyesteiden asteittainen poistaminen lisää tuotteiden ja palvelujen monipuolisuutta ja laatua. Markkinoille pääsyn vapauttamisesta johtuva kilpailu kannustaa erikoistumista, alentaen siten kustannuksia ja luomalla innovaatioita. Parempia tuotteita ja palveluita parantaa yleistä elintasoa.

DCFTA käsittelee myös muita itäisen kumppanuuden maille suunniteltuja elementtejä. Niihin sisältyy sääntelykuri, jonka tavoitteena on varmistaa vakaa ja kasvuhakuinen politiikan kehys, joka lisää kilpailukykyä. Se sisältää kilpailu- ja avoimuussäännökset, teollis- ja tekijänoikeuksien suojan, kansallisen lainsäädännön mukauttamisen EU: n säännöstön kanssa valituilla palvelualoilla ja julkisissa hankinnoissa.

Lisäksi Georgia ja Moldova pyrkivät saattamaan lainsäädäntönsä lähemmäksi EU: n lainsäädäntöä uudistaakseen maatalous- ja teollisuustuotteiden vientikykyään sekä parantaakseen kuluttajien turvallisuutta. Erityisen huolestuttavia ovat terveys- ja kasvinsuojelustandardit. Niiden tavoitteena on luoda EU: n kaltainen elintarviketurvallisuusympäristö, joka antaa EU: lle mahdollisuuden viedä eläinperäisiä tuotteita EU: hun, ja mukauttaa useita teollisuustuotteita koskevia lakeja keskittymällä kotiturvallisuuteen ja kuluttajansuojaan.

Lainsäädännön lähentäminen EU: n säännöstöön luo suotuisamman liiketoimintaympäristön, houkuttelee sijoittajia ja vahvistaa itäisen kumppanuuden kumppaneiden yritysten kilpailukykyä ja varmistaa samalla korkean sosiaalisen, ympäristön ja kuluttajansuojan. Se tarjoaa hallintotavat erityisesti haavoittuvimmille pk-yrityksille.

Mitä haluamme saavuttaa kaupassa?

DCFTA-sopimukset ovat osa vastaavia assosiaatiosopimuksia, joiden yleisenä tavoitteena on syventää merkittävästi EU: n poliittista assosiaatiota ja taloudellista integraatiota näiden itäisten kumppanimaiden kanssa.

DCFTA-sopimukset ovat uuden sukupolven sopimuksia, jotka heijastavat EU: n etuoikeutettuja suhteita ja lisääntynyttä kauppaa Georgian ja Moldovan kanssa. DCFTA-alueet menevät huomattavasti pidemmälle kuin perinteiset taloudellisen yhdentymisen muodot, ja ne tarjoavat paitsi parempia kauppa- ja sijoitusmahdollisuuksia myös apua kauppaan liittyvissä uudistuksissa, jotta voidaan edistää talouden elpymistä ja kasvua sekä itäisen kumppanin talouksien parempaa integroitumista maailmaan. markkinoilla.

Georgian ja Moldovan kanssa tehdyissä assosiaatiosopimuksissa määrätyt DCFTA-alueet ovat itäisen kumppanuusaloitteen jälkeen seuraava tärkeä väline EU: n tuelle itäisille naapureille, jotka tarjoavat polun Georgian ja Moldovan tulevaan vaurauteen.

Mikä on odotettu taloudellinen vaikutus?

An itsenäinen opiskelu ennustaa, että DCFTA lisää Georgian vientiä EU: hun 12% ja tuontia 7.5%. Georgian BKT voi kasvaa 4.3 prosenttia tai 292 miljoonaa euroa pitkällä aikavälillä, jos DCFTA-sopimus pannaan täytäntöön ja sen vaikutukset säilyvät.

Moldovan osalta kansallisten tulojen muutoksen arvioidaan olevan noin 142 miljoonaa euroa, mikä on 5.4 prosenttia maan BKT: sta, kun taas viennin ja tuonnin odotetaan kasvavan suhteessa EU: hun jopa 16 prosenttia ja 8 prosenttia, palkkojen nousun edistäminen ja parempien hintojen tarjoaminen kuluttajille.

Milloin sopimukset alkavat toimia?

Assosiaatiosopimusten parafointi seuraa allekirjoittamista ensi vuonna. Osapuolet ovat myös vahvistaneet aikomuksensa panna sopimukset täytäntöön mahdollisimman pian. Normaalien menettelyvaiheiden jälkeen, mukaan lukien neuvoston ja Euroopan parlamentin hyväksyntä, sopimuksen voimaantulo voi vielä viedä useita kuukausia.

Lisätietoja

Georgian kanssa tehdyn sopimuksen teksti

Moldovan kanssa tehdyn sopimuksen teksti

EU: n ja Georgian suhteet

EU: n ja Moldovan tasavallan suhteet

EU: n kauppasuhteet Etelä-Kaukasian maiden kanssa

EU: n kauppasuhteet Moldovan kanssa

Itäisen naapuruston huippukokous Vilnassa

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

EU

Viikko edessä: Varoitus on esivarressa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič esittelee komission toisen vuosittaisen strategisen ennakointiraportin keskiviikkona (8. syyskuuta). Raportti tulee viikkoa ennen komission puheenjohtajan vuosittaista ”EU: n tila” -puhetta. Aloite on osa pyrkimystä varmistaa, että EU on kestävä haasteiden edessä, mutta kykenee myös valmistautumaan sisällyttämällä ennakoinnin kaikkiin päätöksenteon osa -alueisiin. Vuoden 2021 raportissa tarkastellaan rakenteellisia globaaleja megatrendejä kohti vuotta 2050, jotka vaikuttavat EU: hun, ja yksilöidään alueita, joilla EU voisi vahvistaa maailmanlaajuista johtajuuttaan. 

Tiistaina (7. syyskuuta) komissaari Hahn pitää lehdistötilaisuuden vihreiden joukkovelkakirjojen puitteiden hyväksymisestä. EUGBS (eurooppalainen vihreiden joukkovelkakirjojen standardi) pyrkii olemaan "vahva työkalu osoittamaan rahoittavansa laillisia vihreitä hankkeita, jotka EU: n taksonomia ”.

Eduskunta

Mainos

Eurooppa sopii digitaaliaikaan Johtaja ja kilpailukomissaari Margrethe Vestager tapaa (6. syyskuuta) parlamentissa viiden valiokunnan (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) puheenjohtajia vaihtaakseen näkemyksiä digitaalisesta agendasta. 

Naisten oikeuskomitea ja suhteista Afganistaniin vastaava valtuuskunta kokoontuvat keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksien tilanteesta.

Syövän voittamisesta vastaava erityiskomitea kokoontuu torstaina (9. syyskuuta) keskustelemaan terveystietojen vaihdosta ja syövän ehkäisyn ja hoidon digitalisoinnista sekä päivityksestä EU: n kestävän kehityksen kemikaalistrategian täytäntöönpanosta syövän ehkäisystä.

Mainos

Turvallisuuden ja puolustuksen alivaliokunta keskustelee Afganistanin tilanteesta sekä tutkimuksesta '' EU: n valmius ja vastaukset kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinaseisiin (CBRN) liittyviin uhkiin '' ja Sven Mikser, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, EE), mietintöluonnos Haasteet ja tulevaisuudennäkymät monenvälisille joukkotuhoaseiden aseiden valvonta- ja aseriisuntajärjestelmille ''. 

Tuomioistuin

Euroopan unionin tuomioistuin antaa lausuntonsa 2.7 miljardin euron takaisinperimisestä Yhdistyneeltä kuningaskunnalta, koska se ei ole ottanut käyttöön riskipohjaista lähestymistapaa tullivalvontaan, vaikka OLAF, EU: n riippumaton petostentorjuntavirasto, on toistuvasti varoittanut. Tämän ongelman ratkaisematta jättäminen merkitsi myös sitä, että EU: n valmistajien oli kilpailtava EU: n kautta EU: hun tulevien aliarvostettujen tavaroiden kanssa. OLAFin luku kattaa vuodet 2011–2017. Muita tärkeitä tuomioita odotetaan turvapaikka-asioista (C-18/20, C-768/19).

neuvosto

Maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat epävirallisesti 5-7. Talous- ja valtiovarainministereillä on epävirallinen kokous videokonferenssilla 6. syyskuuta ja toinen epävirallinen kokous 10.-11. Kuten tavallista, euroryhmä kokoontuu ennen osallistavaa kokousta 10. 

EKP: n

Euroopan keskuspankki pitää säännöllisen kuukausikokouksensa torstaina, ja inflaatio ylittää nyt 2%: n tavoitteen. Kaikki katseet kiinnitetään siihen, mitä EKP tekee seuraavaksi.

Tunisia

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vierailee Tunisiassa perjantaina (10. syyskuuta). Heinäkuussa Tunisian presidentti Kais Saied erotti pääministerin ja epäili parlamentin vetoavan hätävaltuuksiin mielenosoituksissa taloudellisista vaikeuksista ja Covid-19-tapausten lisääntymisestä. EU on kehottanut Tunisiaa kunnioittamaan perustuslakiaan ja oikeusvaltioperiaatettaan . 

Continue Reading

EU

Takaisin kouluun, EU -reportterin katse ensi viikkoon

Julkaistu

on

Niille teistä, jotka onnistuivat pääsemään palauttavalle kesälomalle, hyvin tehty, tarvitset sitä. Seuraava kausi on (toinen) kiireinen. 

Paljon lainsäädäntöä on aloittanut lainsäädäntömatkansa EU: n monimutkaisen päätöksentekokoneen läpi, ja paljon erittäin lihaisia ​​ehdotuksia on viipaloitu, kuutioitu ja maustettu ja lopulta heitetty sovittelukomitean paistinpannuun. sokeasilmäinen poliitikko vaikeasti saavutetuksi puheenjohtajakauden voitoksi. Biggiesin joukossa ovat Digital- ja Fit for 55 -ilmasuositukset. Ilmastosehdotukset lupaavat olevan erityisen mustelmia, kun otetaan huomioon, että hiilidioksidipäästöjä koskevat ilmastosäännökset on jo sovittu. Lopullisen tasapainon löytäminen ehdotusten välillä edellyttää toistaiseksi tuntemattoman hevoskauppaa.

Brysselin hihnat kulki elokuussa varsin lepotilassa, kunnes Afganistanin katastrofaaliset tapahtumat toivat 20 vuoden länsimaisen väliintulon vähemmän kuin voittoisaan paniikkitäyteiseen ja häikäilemättömään poistumiseen. "Länsi" on särkyneessä sotkussa, luottamus kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Von der Leyenin komissio esitti itsensä "geopoliittiseksi", Bidenin hallinto julisti "Amerikan takaisin!" - ja silti täällä ollaan. Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että asiat eivät ole koskaan niin huonoja, etteivät ne voisi muuttua pahemmiksi. Talebanien voitto ja julma muistutus siitä, että ISIS ei ole kadonnut, auttaa niitä, jotka tukevat heidän ihanteitaan muualla. Se ei ole kaunis kuva, mutta Euroopalla ja laajemmalla "länsimailla" on oltava rohkeutta paremmasta itsestään, joka puolustaa oikeuksia, demokratiaa, oikeusvaltiota ja vaurautta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Mainos

Ensi viikolla ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat epävirallisiin neuvostoihin keskustelemaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksista. Vakava epävakaus lähellä kotia Pohjois -Afrikassa, Libanonissa ja Valko -Venäjällä - muun muassa - ja tietysti Afganistanissa.

Puolustusministerit kokoontuvat keskustelemaan EU: n strategisesta kompassista. Tavoitteena on saada täydellinen asiakirja marraskuuhun mennessä. viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että EU: n on otettava enemmän vastuuta ja yhteistoimintaa turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

Tiistaina (31. ottaa vastaan ​​miljoonia pakolaisia, jotka tarvitsevat enemmän taloudellista tukea.

Mainos

Lain sääntö

On vaikea olla majakka oikeusvaltioperiaatteelle ulkomailla, jos omat ainesosat repivät iloisesti normeja, mikä vie minut Puolaan ja Unkariin, jossa pysähtyneisyys on säilynyt kesän aikana.

Von der Leyen torjui Euroopan parlamentin jäsenet ja oikeudelliset asiantuntijat viiden sivun kirjeessä, jossa luetellaan, kuinka Unkari on rikkonut kuutta kahdeksasta oikeusvaltioperiaatteesta, jotka liittyvät EU: n talousarvion käyttämiseen, ja sen vuoksi sen pitäisi käynnistää äskettäin lyöty oikeusvaltion ehto mekanismi varojen väärinkäytön estämiseksi. Von der Leyen kirjoitti, että parlamentin jäsenet eivät olleet esittäneet riittävästi todisteita rikkomuksista ja että komissiota "ei ole asianmukaisesti kehotettu toimimaan".

Puolan laskupäivä 16. elokuuta ei ollut tapahtuma, ja komission päämaja varoitti edelleen. Ei voi olla ajattelematta, että komission oikeudellisessa yksikössä on joku, jonka seinään on kehystetty Douglas Adamsin lainaus: ”Rakastan määräaikoja. Rakastan sitä mölyävää melua, jota he aiheuttavat kulkiessaan ohi. ”

Komissio potkaisi tölkin tielle, kun he "lukivat ja analysoivat" Puolan vastausta. Varapresidentti Jourova vierailee Puolassa maanantaina (30. elokuuta). Oikeusministeri Zbigniew Ziobron äänet eivät ole rohkaisevia, ja he twiittasivat äskettäin, että EU on käynnissä "hybridisodassa" EU: ta vastaan. 

Sillä välin Slovenia pysähtyy edelleen asettamaan syyttäjiä Euroopan syyttäjänvirastoon, ja Slovenian pääministeri Jansa estää ehdokkaat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa