Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Rekisterin kasvaa 10% enemmän laatutarkastukset kuin koskaan ennen, vuosikertomus osoittaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

artikkeli-3963-img2Viimeisin vuosikertomus Euroopan parlamentin ja Euroopan komission yhteisestä avoimuusrekisteristä osoittaa, että edunvalvojia on rekisteröitynyt enemmän kuin koskaan ennen. Lähes 6,000 organisaatiota on nyt rekisteröitynyt - 10% enemmän kuin viime vuoden raportissa. Tuore raportissa viitattu akateeminen tutkimus viittaa siihen, että se kattaa nyt 60-75% kaikista Brysselissä toimivista toimijoista. Samaan aikaan on suoritettu reilusti yli 1,000 laaduntarkastusta hyödyntämällä tänä vuonna käyttöön otettuja lyhyempiä menettelyjä ja uusia IT-työkaluja tehokkuuden lisäämiseksi. Näistä 783 seurattiin rekisterin tietojen laadun parantamiseksi.

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič sanoi: "Läpinäkyvyysrekisterin myötä mukana olevat EU: n toimielimet ovat liittyneet hyvin pieneen eturiviin maihin, jotka ovat eturintamassa etujen edustamisen sääntelyssä. Näistä maista rekisterimme koskee laajinta peliä Olen äärettömän ylpeä tähänastisesta saavutuksestamme ja olen päättänyt, että rakennamme tätä menestystä jatkamalla tämän vuosikertomuksen hahmotteluilla. "

Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Rainer Wieland sanoi: "Arvostan suuresti viime vuoden aikana saavutettua edistystä. Yhteinen avoimuusrekisteri on ainutlaatuinen, sillä se kattaa laajalti asiaankuuluvien eturyhmien edustajat ja tarjoaa tasavertaiset toimintaedellytykset kaikentyyppisille Olen erityisen tyytyväinen meneillään olevaan vuoropuheluun kaikkien asiaankuuluvien sidosryhmien kanssa ja suuren yleisön osallistumiseen, mikä antaa meille arvokasta tukea pyrkimyksissämme parantaa rekisterin kattavuutta ja toimintaa tulevaisuudessa. "

Mainos

Tilastojen esittämisen lisäksi vuosikertomuksessa kuvataan myös yhteisen avoimuusrekisterisihteeristön (JTRS) toimintaa kuluneen vuoden aikana. Näitä ovat kolmannen painoksen ohjeiden laatiminen käyttäjille, valitusten ja ilmoitusten käsittely, rekisteröimättömien yhteisöjen kutsuminen rekisteröitymiseen, ulkoiset tiedotus- ja viestintätoimet, seminaarien järjestäminen parlamentin jäsenten avustajille ja komission henkilöstölle, neuvoston osallistuminen tarkkailijoiden tasolla keskustelemaan sen mahdollisista mahdollisuuksista osallistuminen järjestelmään, yhteys tutkijoihin, tutkijoihin ja asiantuntijoihin sekä vastaavista järjestelmistä vastaaviin kansallisiin virkamiehiin vertailevan ja parhaiden käytäntöjen analysoimiseksi.

Raportissa käsitellään myös rekisterin tarkistusta, joka on meneillään. Tärkeimpiä tarkasteltavia asioita ovat sisällön laatu, sääntöjen tiukemman noudattamisen varmistaminen, rekisteröintien määrän jatkuva laajentaminen lisäämällä ulkoista tiedottamista ja viestintää, lisäselvennyksiä ja ohjeita, lisäetuja ja kannustimia rekisteröijille, 'vapaaehtoinen' Rekisteröinnin "pakollinen" luonne ja mahdollisuus suunnitella tapauskohtainen, poikkeuksellinen ja poikkeuksellinen kaava laki- ja konsulttiyrityksille, jotka väittävät asiakkaiden luottamuksellisuuden tarpeeksi.

Jatkossa rekisteröijien määrän jatkuvan kasvun myötä raportti vaatii pyrkimyksiä keskittyä tietosisällön laadun parantamiseen ja välineen tuntemuksen lisäämiseen. Tulevien Euroopan parlamentin vaalien yhteydessä on myös annettava tietoa järjestelmästä uusille henkilöstölle ja Euroopan parlamentin jäsenille. Ponnisteluja olisi jatkettava myös muiden EU: n elinten, virastojen ja virastojen kannustamiseksi käyttämään järjestelmää.

Mainos

Tausta

Läpinäkyvyysrekisteriin oli 31 mennessä 10 rekisteröijää. Puolet (13%) on rekisteröitynyt luokkaan II (sisäiset edunvalvojat ja ammattialajärjestöt) ja noin 5,952 prosenttia luokkaan III (kansalaisjärjestöt). Varovaisen arvion mukaan kukin rekisteröijä edustaa keskimäärin viittä ihmistä, mikä tarkoittaa, että noin 49.93 26 sidosryhmien edustajaa on sitoutunut noudattamaan rekisterin tiukkoja eettisiä sääntöjä.

Aikajana

 • 23 kesäkuu 2011: Parlamentin puhemies Jerzy Buzek ja komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič allekirjoittivat täysistunnossa Euroopan parlamentin ja komission välisen toimielinten välisen sopimuksen yhteisestä avoimuusrekisteristä. Tämä käynnisti avoimuusrekisterin.
 • 1. heinäkuuta 2011: JTRS aloitti työnsä - uusi ja innovatiivinen työmuoto EU: n toimielimissä, joka koostuu kahden erillisen toimielimen henkilöstöstä.
 • Maaliskuu 2012: Uusi sähköinen järjestelmä akkreditoinnin pyytämiseksi otettiin käyttöön rekisterin kautta. Tämä korvasi aikaisemman paperipohjaisen akkreditointipyyntömenettelyn ja varmistaa, että vain rekisteröidyt voivat pyytää pääsyoikeuksia parlamentin rakennuksiin.
 • 7. kesäkuuta 2012: Neuvoston pääsihteeristön tarkkailija aloitti osallistumisen JTRS: n viikkokokouksiin.
 • 8 kesäkuu-31 elokuu 2012: Rekisteröijien ja muiden kuin rekisteröijien kanssa pidettiin julkinen kuuleminen rekisterin toiminnasta. Kaikkiaan 253-ihmiset ja -järjestöt osallistuivat tapahtumaan.
 • 23 kesäkuu 2012: Entinen komission edunvalvojien rekisteri (perustettu 2008: ssä) suljettiin yhden vuoden siirtymäkauden jälkeen. Läpinäkyvyysrekisteri juhli 1st-syntymäpäiväänsä 5,150-rekisteröijien kanssa.
 • Marraskuu 2012: 1st: n vuosikertomus avoimuusrekisteristä.
 • Heinäkuu 2013: TR: n uudelleentarkastelu käynnistetään toimielinten välisen sopimuksen mukaisesti, sen jälkeen kun Euroopan laajuiset sateenvarjoryhmien sidosryhmäkokoukset ja vertailuanalyysi tehdään muiden julkisten sääntelyviranomaisten kanssa OECD: n foorumilla.

Rekisterin

Vuosikatsaus

Euroopan parlamentti

EYE2021 verkossa: Osallistu ja muokkaa tulevaisuutta

Julkaistu

on

Jos olet 16–30 -vuotias ja haluat muokata Euroopan tulevaisuutta, osallistu EYE2021 -tapahtumaan verkossa ja kuule äänesi, EU-asiat.

Lokakuun ensimmäisen viikon aikana tuhannet EU: n nuoret siirtyvät Strasbourgin parlamenttiin European Youth Event (EYE), keskustella ja jakaa ideoita Euroopan tulevaisuuden muokkaamisesta.

Heillä on mahdollisuus osallistua paneelikeskusteluihin, työpajoihin, urheilutoimintaan, osastolle ja taiteellisiin esityksiin sekä vaihtaa ajatuksia asiantuntijoiden, aktivistien, vaikuttajien ja päättäjien kanssa.

Mainos

Osallistu virtuaalikokemukseen

Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla Strasbourgissa osallistuaksesi: EYE2021 sisältää myös paljon verkkotoimintaa.

Yhdistä verkossa minkä tahansa laitteen kautta tai lataamalla erillisen sovelluksen. Osallistu reaaliajassa ja vaihda ajatuksia tai ota yhteyttä myöhemmin.

Mainos

Jotta saat kaiken irti kokemuksesta, rekisteröidy alustalle, jolloin voit:

 • Verkostoidu muiden osallistujien, puhujien ja organisaatioiden kanssa: lähetä viestejä muille osallistujille ja jaa näkemyksesi puhujien/organisaation kanssa
 • Tutustu nuorisojärjestöihin ja opi lisää heidän työstään
 • Varaa aktiviteetit, joista olet kiinnostunut
 • Esitä kysymyksiä, jaa kommentteja, vastaa kyselyihin ja keskustele muiden osallistujien kanssa
 • Osallistu verkkokilpailuihin ja voita palkintoja


Toiminta verkossa alkaa 4. Voit seurata sitä sosiaalisessa mediassa hashtagin #EYE2021 avulla.

Tulevaisuus on sinun ja meidän

EYE2021 on myös huipentuma Euroopan parlamentin nuorisoneuvotteluprosessille Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta. Jaa ideasi ennen 9. lokakuuta.

EYE2021 -osallistujat tutkivat ideoita työpajoissa ja äänestävät niistä. Tulokset sisällytetään raporttiin, joka esitetään konferenssin jäsenille ja syötetään poliittiseen keskusteluun.

EYE2021 

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Saksalainen tuleva kuningasvalmistaja näkee laillisen kannabiksen, mutta vähän muuta SPD/Vihreät-liittouman kanssa

Julkaistu

on

By

Vapaiden demokraattien puolueen FDP -ehdokkaan Christian Lindnerin kyltti asetetaan hallitukseen Saksan 26. syyskuuta pidettävissä yleisvaaleissa Bonnissa, Saksassa 20. syyskuuta 2021. REUTERS/Wolfgang Rattay

Kannabiksen laillistaminen on ainoa asia, jonka Saksan vapaat demokraatit (FDP) voisivat helposti sopia vasemmistokeskisten sosiaalidemokraattien ja vihreiden kanssa, FDP: n johtaja on sanonut, kuulostaen viileältä mahdollisuudesta muodostaa ns. kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Christian Lindner haluaa, että hänen yritysystävällisestä FDP: stä tulee kuningasvalmistajia sunnuntaina pidettävien kansallisten vaalien jälkeen, jolloin Euroopan suurimman talouden tuleva kehitys on vaakalaudalla 16 vuoden vakaan, keskustaoikeisen johtajuuden jälkeen Angela Merkelin johdolla.

Mainos

Vallassa vuodesta 2005, hän aikoo erota äänestyksen jälkeen.

Mielipidemittaukset osoittavat, että vasemmistokeskisten sosiaalidemokraattien (SPD) ja vihreiden liittoutuma FDP: n kanssa, joka on kutsuttu liikennevaloallianssiksi puolueensa punaisen, vihreän ja keltaisen värin vuoksi, on todellinen aritmeettinen mahdollisuus vaalien jälkeen.

Mutta kun Augsburger Allgemeine -lehti haastattelussa kysyi, mitä FDP: n olisi helpompi saavuttaa sosiaalidemokraattien (SPD) ja vihreiden kanssa kuin Merkelin konservatiivien kanssa, joita hän on lähempänä, Lindner vastasi yksinkertaisesti:

Mainos

"Kannabiksen laillistaminen."

Kun häntä pyydettiin mainitsemaan muita asioita, hän vastasi: "En voi ajatella monia tällä hetkellä."

Lindner, jonka puolue uskoo veronkevennyksiin ja kannabiksen laillistamiseen, sanoi olevansa epävarma siitä, mitä sosiaalidemokraattien liittokansleri -ehdokas Olaf Scholz edusti.

"En ole varma, mikä on hänen oma poliittinen kantansa", hän sanoi.

Scholzin SPD näki sen etumatka Merkelin konservatiiviin tiistaina (21. syyskuuta) julkaistussa kyselyssä, joka viittasi kiristyvään kilpailuun vain viisi päivää ennen vaaleja.

Continue Reading

Euroopan parlamentti

Euroopan tulevaisuus: Eurooppalaiset keskustelevat taloudesta, työpaikoista ja koulutuksesta Strasbourgissa

Julkaistu

on

Ensimmäinen neljästä Euroopan kansalaispaneelista kokoontui Strasbourgissa 17. – 19. Syyskuuta keskustelemaan taloudesta, koulutuksesta, kulttuurista ja digitaalisesta vallankumouksesta.

Yhteensä 200 ihmistä saapui Euroopan parlamenttiin Strasbourgissa aloittamaan prosessin, jonka avulla he voivat muotoilla suosituksia EU: n politiikoista Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta.

Paneelin jäsenet, jotka valittiin satunnaisesti edustamaan EU: n monimuotoisuutta, tarkastelivat monenlaisia ​​aiheita, kuten taloutta, työpaikkoja, sosiaalista oikeudenmukaisuutta, koulutusta, kulttuuria, nuoria, urheilua ja digitaalista muutosta.

Mainos

Tervehdyspuheissaan Euroopan parlamentin jäsen Guy Verhofstadt, konferenssin johtokunnan puheenjohtaja, korosti tapahtuman historiallista luonnetta: ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun eurooppalaista politiikkaa ei kehitetä kansalaisten vaan kansalaisten puolesta. Koskaan aikaisemmin tällaista demokraattista kokemusta ei ole järjestetty ylikansallisella, yleiseurooppalaisella tasolla. ”

Kokouksissa vuorottelevat keskustelut pienryhmissä ja keskustelut kaikkien parlamentin täysistunnossa istuvien jäsenten kanssa. Eri alojen asiantuntijat kertoivat näkemyksistään tärkeimmistä tapahtumista ja haasteista.

Ensimmäisen kolmen päivän istunnon aikana paneeli vahvisti viisi teemaa, joita käsitellään tarkemmin seuraavissa kokouksissa:

Mainos
 • Työskentelee Euroopassa
 • Talous tulevaisuutta varten
 • Oikeudenmukainen yhteiskunta
 • Oppiminen Euroopassa
 • Eettinen ja turvallinen digitaalinen muutos

Jokainen teema oli jaettu osa-aiheisiin. Seuraavien istuntojen aikana paneelin jäsenet jaetaan ryhmiin työskentelemään ala-aiheiden parissa sekä käymään laajempaa keskustelua kaikkien paneelin jäsenten kanssa.

Paneeli valitsi myös 20 edustajaa konferenssin täysistuntoon, jossa he esittävät paneelin johtopäätökset ja keskustelun EU: n toimielinten ja kansallisten parlamenttien edustajien kanssa.

Osallistujat pitivät tervetulleena tilaisuutta puhua EU: n ongelmista. Italialainen teini -ikäinen Claudia sanoi: ”Tämä on erittäin mielenkiintoista. En tiennyt paljon politiikasta ja taloudesta, mutta olen erittäin iloinen voidessani olla täällä, tavata ihmisiä eri kulttuureista ja keskustella monista eri ongelmista. "

Espanjalainen Eduardo sanoi: ”Se on ollut uskomaton kokemus. En tiennyt mitä odottaa, mutta en voinut koskaan kuvitella tällaista. Olisin voinut tehdä sen 20 vuotta sitten. "

Toinen istunto pidetään verkossa 5. – 7. Marraskuuta, ja kolmas pidetään henkilökohtaisesti 3. – 5. Joulukuuta Dublinissa.

Muut Euroopan kansalaisten paneelit aloittavat työnsä tulevina viikonloppuina. Toinen paneeli, joka keskittyy EU: n demokratiaan, arvoihin, oikeuksiin, oikeusvaltioon ja turvallisuuteen, kokoontuu 24. - 26. syyskuuta.

Kansalaisten paneelit 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa