EU: n kauppa käsitellä Guatemala alkaa toimia

| Marraskuu 29, 2013 | 0 Kommentit

Euroopan-unioni-Trade-Costa-Rica-Ananas-246x200Koska 1 Joulukuu 2013, kaupan esteet nostetaan Euroopan unionin ja Guatemalan, kun kauppa pilari EU ja Keski-Amerikan assosiaatiosopimus sovelletaan. Guatemalan tuloaan, koko alueen Keski-Amerikan voi nyt hyötyä sopimuksesta, koska sopimus on jo toteutettu viiden muun maille - Costa Rica, El Salvadorin, Nicaraguan, Hondurasin ja Panaman. Kunnianhimoinen kauppakumppanuus avaa uusia markkinoita ja yksinkertaistaa sääntöjä, jotka lisäävät kauppaa ja investointeja molemmin puolin.

"Tämä kauppasopimus tuo meidän alueita toisiinsa antamalla yritystemme etuoikeutettu pääsy toistensa markkinoille," sanoi kauppakomissaari Karel De Gucht. "Olen iloinen, että kaikki Keski-Amerikan maat ovat nyt osa sitä. Se on tärkeä ponnahduslauta suhteissamme ja tasoittaa tietä todella lähentää toisiinsa Euroopan unionin ja koko Keski-Amerikan sekä helpotettava alueellista taloudellista integraatiota Keski-Amerikassa. "

Sopimus avaa markkinoita tavaroille, julkiset hankinnat, palvelut ja investoinnit molemmin puolin. Tämä luo vakaan toiminnan ja investointien ympäristö perustuu ennustettavissa ja täytäntöönpanokelpoinen kauppasääntöjen, joka monissa tapauksissa mennä pidemmälle kuin sitoumusten osapuolet ovat tehneet Maailman kauppajärjestössä (WTO).

Tämän seurauksena sopimus helpottaa taloudellista yhdentymistä alueen samalla aikaan säätämällä uusia markkinamahdollisuuksia Euroopan talouden toimijoille, viejien ja sijoittajien. Keski-Amerikan talouden odotetaan kasvavan yli € 2.5 miljardia euroa vuodessa nyt, että sopimusta sovelletaan koko alueella.

Kauppaa kauppa on sovellettu Hondurasin, Nicaraguan ja Panaman lähtien 1 elokuu 2013 ja Costa Rican ja El Salvadorin lähtien 1 lokakuu 2013. Täytäntöönpano sopimuksen Guatemalan viivästyi jotta viimeistelyä sisäisten menettelyjen.

Tausta

EU ja Keski-Amerikan assosiaatiosopimus tulee olennaisesti parantamaan markkinoille pääsyä EU: n ja Keski-Amerikan viejille. Tärkein etu uuden järjestelmän tulee parantaa kaupankäynnin ja investointien edellytyksin sopimuksella. Tämän odotetaan luovan merkittäviä uusia mahdollisuuksia yrityksille ja kuluttajille molemmin puolin.

Sopimukseen kuuluu myös kauaskantoisia määräyksiä ihmisoikeuksien suojelua ja oikeusvaltiota sekä sitoumuksia tehokkaasti täytäntöön kansainväliset yleissopimukset työntekijöiden oikeuksia ja ympäristön suojelua. Kansalaisjärjestöjä järjestelmällisesti mukana työssä seuraamaan näiden sitoumusten täytäntöönpanoa.

Lisäksi sopimuksella pyritään edistämään alueellista taloudellista yhdentymistä kuuden Keski-Amerikan maissa.

Kaupan pilari EU-Keski assosiaatiosopimus on yksi kolmesta - poliittinen vuoropuhelu, kehitysyhteistyö ja kauppa. Sen yleisenä tavoitteena on tukea talouskasvua, demokratian ja poliittisen vakauden Keski-Amerikassa. Siihen asti ratifiointimenettelyistään 28 EU-maissa, kaupan pilari assosiaatiosopimuksen voidaan soveltaa väliaikaisesti. Väliaikaisen soveltamisen aikana kaudella, yritykset voivat jo nyt saada kaikki kauppaetuudet esitettyjä sopimuksessa.

Lisätietoja

Koko teksti kauppasopimuksen

MEMO / 11 / 429: Keskeistä kaupan pilarin välinen assosiaatiosopimus Keski-Amerikan ja Euroopan unionin

Lehdistötiedote IP / 13 / 881: EU kauppa käsitellä Costa Rican ja El Salvadorin alkaa toimia, 27 syyskuu 2013

Lehdistötiedote IP / 13 / 758: EU Trade käsitellä Hondurasin, Nicaraguan ja Panaman toimintavalmiin 31 heinäkuu 2013

EU: n ja Keski-Amerikan kauppasuhteet

Tunnisteet: , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Euroopan komissio, Trade