Liity verkostomme!

Luonnon monimuotoisuus

Komissio: "Kohti geenivarojemme parempaa käyttöä"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

faelt-309-x-233Euroopan komissio on tänään (29 marraskuu) julkaisi raportin, Geenivaraneuvottelukunta - From Conservation parempaan käyttöönHahmotellaan komissio pyrkii vuosiksi kunnes 2020. Vaikka kysymykset säilyttämisen ja biologisen monimuotoisuuden vähenemisen pysäyttäminen maataloudessa edelleen keskeinen elementti, raportissa korostetaan tarvetta muutoksen logiikka enemmän huomiota lisääntynyt kestävää käyttöä meidän geenivarojen kuten perinteinen tai uhanalaisten rotujen eläinten tai kasvien. Raportin liitteenä on toisen asiakirjan, raportointi olemassa olevia ohjelmia, kuten edellytetään loppuun mennessä 2013 nykyisen asetuksen.

EU: n maataloudesta ja maaseudun kehittämisestä vastaava komission jäsen Dacian Cioloş kommentoi raporttia: "On erittäin tärkeää, että geenivaroja koskevat toimet menevät säilyttämisen ulkopuolelle. Geneettinen materiaali tarjoaa valtavia resursseja paitsi taloudellisten hyötyjen lisäksi myös auttaa vastaamaan haasteisiin ilmastonmuutos, kasvien vastustuskyky tuholaisille, tuottavuus, erilaiset kuluttajien vaatimukset ja maaseudun taloudellinen kehitys. Meidän on hyödynnettävä mahdollisimman paljon käytössämme olevien geneettisten materiaalien monimuotoisuutta. "

Tämä lähestymistavan muutos heijastuu niiden välineiden laajentamiseen, jotka tukevat ponnisteluja geenivarojen käytön parantamiseksi siten, että vuoteen 2020 mennessä käytettävissä on enemmän taloudellisia resursseja ja laajempia rahoitusmahdollisuuksia. Vuodesta 2014 alkaen useita EU: n toimintavälineitä ja -välineitä kootaan yhtenäisellä ja täydentävällä tavalla tämän tavoitteen tukemiseksi sekä yhteisen maatalouspolitiikan maaseudun kehittämistoimenpiteiden että EU: n Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatiokehyksen puitteissa, mikä avaa oven uusille mahdollisuuksille investointeja, yhteistyötä ja parhaiden käytäntöjen vaihtoa varten.

Mainos

Maaseudun kehittäminen tarjoaa monenlaisia ​​toimia, kuten kasvatukseen ja käyttää perinteisiä uhanalaisten paikallisten rotujen kotieläinten, kasvien ja siementen. Maaseudun kehittämistoimenpiteet voivat myös auttaa integroida kestävä käyttö maatalouden geenivarojen ravintoketjuun, tuo enemmän lisäarvoa maaseutualueilla ja elintarvikealan, koska markkinat ja tuotteet monipuolistunut.

Laajentaakseen tietopohjaa säilyttämistä ja kestävää käyttöä geenivarojen, nämä kysymykset integroidaan kattava mukaisen työohjelman Horizon 2020.

Tarvittava vuorovaikutus tutkimuksen ja käytännön vaalitaan Euroopan innovaatiokumppanuuden Maatalouden tuottavuus ja kestävyys perustettiin lisäämään tietoisuutta, lisätä sidosryhmien ja kannustaa tiedon jakamiseen ja yhteistyöhön, myös tällä alalla.

Mainos

Geenivarojen säilyttämisen ja kestävän käytön onnistuminen edellyttää toimia kaikilla tasoilla - EU: ssa, jäsenvaltioissa ja alueellisesti - ja asianomaisten sidosryhmien vahvaa sitoutumista. Nämä yhteiset ponnistelut antavat merkittävän panoksen kestävyyden ja taloudellisen elinkelpoisuuden parantamiseen eri maatalousjärjestelmissä ja koko elintarvikeketjussa sekä merkittävän panoksen biologisen monimuotoisuuden säilyttämiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Luonnon monimuotoisuus

BIOSWITCH-tutkimus analysoi biopohjaisten tuotteiden irlantilaisia ​​ja hollantilaisia ​​kuluttajanäkymiä

Julkaistu

on

BIOSWITCH, eurooppalainen projekti, jonka tarkoituksena on lisätä tuotemerkkien omistajien tietoisuutta ja kannustaa heitä käyttämään tuotteissaan biopohjaisia ​​fossiilipohjaisten ainesosien sijaan, on tehnyt tutkimusta ymmärtääkseen biopohjaisten tuotteiden kuluttajien käyttäytymistä ja näkökulmia. Tutkimus koostui kvantitatiivisesta tutkimuksesta 18-75-vuotiaiden kuluttajien keskuudessa Irlannissa ja Alankomaissa saadakseen ymmärrystä biopohjaisten tuotteiden kuluttajanäkymistä. Kaikki tulokset analysoitiin, verrattiin ja koottiin vertaisarvioituun artikkeliin, josta voi tutustua tässä linkissä.

"Kuluttajien paremman käsityksen ymmärtäminen biopohjaisista tuotteista on ensiarvoisen tärkeää, jotta voidaan edistää fossiilipohjaisesta biopohjaiseen teollisuuteen siirtymistä, tukea Euroopan siirtymistä vähähiiliseen talouteen ja auttaa saavuttamaan keskeiset kestävän kehityksen tavoitteet ”Sanoi James Gaffey, Munsterin teknillisen yliopiston pyöreän biotalouden tutkimusryhmän johtaja. Jotkut tutkimuksen tärkeimmistä havainnoista osoittavat, että molempien maiden kuluttajilla on suhteellisen myönteiset näkymät biopohjaisista tuotteista, ja irlantilaiset kuluttajat ja etenkin irlantilaiset naiset osoittavat hieman positiivisemman aseman.

Irlantilaisilla kuluttajilla on myös hieman myönteisempi käsitys siitä, että heidän kuluttajavalintansa voivat olla hyödyllisiä ympäristölle ja ovat yleensä halukkaampia maksamaan ylimääräistä biopohjaisista tuotteista. Molempien maiden kuluttajat ilmoittivat hinnan keskeiseksi tekijäksi, joka vaikuttaa biopohjaisten tuotteiden ostoon, ja noin puolet haastatelluista ei halua maksaa enemmän biopohjaisista tuotteista. Samoin molempien maiden kuluttajat ostavat todennäköisimmin biopohjaisia ​​tuotteita samoista tuoteryhmistä, joista tärkeimmät ovat pakkaustuotteet, kertakäyttötuotteet sekä puhdistus-, hygienia- ja saniteettituotteet.

Mainos

Vihreä palkkio maksetaan todennäköisesti luokista, kuten kertakäyttötuotteet, kosmetiikka ja henkilökohtainen hoito. Molempien maiden kuluttajat pitävät ympäristön kestävyyttä tärkeänä tekijänä valittaessa tuotteita; Biohajoavien ja kompostoitavien kaltaisilla termeillä on kuitenkin suurempi painoarvo kuin biopohjaisilla termeillä kuluttajien keskuudessa, mikä osoittaa, että on tehtävä enemmän työtä kuluttajien tietämyksen ja biopohjaisten tuotteiden ymmärtämisen parantamiseksi. Tästä huolimatta yleinen viite kuluttajien suosimasta biopohjaisista tuotteista fossiilipohjaisiin tuotteisiin oli selvä, koska 93% irlantilaisista vastaajista ja 81% hollantilaisista sanoi haluavansa mieluummin ostaa biopohjaisia ​​tuotteita
Tämä projekti on saanut rahoitusta Bio Based Industries -yritykseltä (JU) Euroopan unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustussopimuksen nro 887727 nojalla eikä fossiilisiin tuotteisiin. Lähes puolet heistä oli jopa halukas maksamaan hieman enemmän biopohjaisista vaihtoehdoista.

"Oli hienoa huomata kuluttajien suhtautuminen myönteisesti biopohjaisiin tuotteisiin", sanoi John Vos, vanhempi konsultti ja eurooppalainen projektipäällikkö BTG Biomass Technology Groupissa. "Toivomme, että tämän tutkimuksen tulokset ovat perusta aiheen jatkokäsittelylle ja stimuloivat biopohjaisten tuotteiden markkinoita puuttumalla epävarmuustekijöihin kuluttajien kysynnässä Irlannissa ja Alankomaissa."

Tietoja BIOSWITCHista

Mainos

BIOSWITCH on biopohjaisen teollisuuden yhteisyrityksen (BBI JU) rahoittama aloite Euroopan unionin tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti 2020 -ohjelmasta, jonka kokonaisbudjetti on miljoona euroa. Hanketta koordinoi suomalainen CLIC Innovation -yksikkö, ja sen muodostaa monialainen konsortio, johon kuuluu kahdeksan kumppania kuudesta eri maasta. Kumppaneiden profiileihin kuuluu neljä teollisuusklusteria: CLIC Innovation, Corporación Tecnológica de Andalucía, Flanderin FOOD ja Food & Bio Cluster Denmark; kaksi tutkimus- ja teknologiaorganisaatiota: Munsterin teknillinen instituutti ja VTT; ja kaksi pk-yritystä: BTG Biomass Technology Group ja Sustainable Innovations.

Continue Reading

Luonnon monimuotoisuus

Julkinen kuulemistilaisuus biologisen monimuotoisuuden häviämisen ja pandemioiden, kuten COVID-19, välisestä yhteydestä 

Julkaistu

on

Parlamentin kuulemistilaisuus aiheesta "Kuudennen joukkojen sukupuuttoon ja pandemioiden riskin kasvamiseen: Mikä rooli EU: n biologista monimuotoisuutta koskevassa strategiassa vuoteen 2030" pidetään tänään (14. tammikuuta).

Ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunnan järjestämässä kuulemistilaisuudessa käsitellään biologisen monimuotoisuuden vähenemistä ja sitä, missä määrin tämä lisää maankäytön muutoksista, ilmastonmuutoksesta ja villieläinten kaupasta johtuvia pandemioiden riskiä. Keskustellaan roolista, joka EU: n biologisen monimuotoisuuden strategialla vuodelle 2030 voisi olla biologisen monimuotoisuuden häviämisen torjunnassa ja EU: n ja maailmanlaajuisen sitoutumisen lisäämisessä biologiseen monimuotoisuuteen.

Biologista monimuotoisuutta ja ekosysteemipalveluja käsittelevä hallitustenvälinen foorumi pääsihteeri tri Anne Larigauderie ja Euroopan ympäristökeskuksen pääjohtaja tohtori Hans Bruyninckx avaavat julkisen kuulemistilaisuuden.

Yksityiskohtainen ohjelma on saatavana tätä.

Voit seurata kuulemistilaisuutta livenä tätä tänään 9h.

Mainos

EU: n biologista monimuotoisuutta koskeva strategia vuoteen 2030

Torstaina iltapäivällä jäsenet keskustelevat esittelijän mietintöluonnoksesta César Luena (S&D, ES), joka vastaa Komission biologista monimuotoisuutta koskeva strategia vuodelle 2030 ja on tyytyväinen strategian kunnianhimoiseen tasoon. Mietintöluonnoksessa korostetaan, että kaikkiin tärkeimpiin luonteenmuutoksen aiheuttajiin on puututtava, ja ilmaistaan ​​huoli maaperän huonontumisesta, ilmastonmuutoksen vaikutuksista ja pölyttäjien määrän vähenemisestä. Siinä käsitellään myös rahoituksen, valtavirtaistamisen ja biologisen monimuotoisuuden hallintakehyksen kysymyksiä, vaaditaan vihreään Erasmus-ohjelmaan, joka keskittyy ennallistamiseen ja säilyttämiseen, ja korostetaan kansainvälisen toiminnan tarvetta, myös merien hallinnoinnin osalta.

Voit seurata valiokunnan kokousta livenä tätä alkaen 13h15.

Lisätietoja 

Mainos
Continue Reading

Luonnon monimuotoisuus

Yksi planeetan huippukokous: Presidentti von der Leyen vaatii kunnianhimoista, globaalia ja peliä muuttavaa sopimusta biologisesta monimuotoisuudesta

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen osallistui 11. tammikuuta videokonferenssin kautta biologista monimuotoisuutta koskevaan yhden planeetan huippukokoukseen. Presidentti von der Leyen korosti puheenvuorossaan, että "2021 on vuosi, jolloin maailma kääntää uuden lehden planeetallemme" tämän vuoden toukokuussa pidetyssä COP15-konferenssissa Lumingissa Kunmingissa. Hän vaati "kunnianhimoista, globaalia ja COP15: ssä laadittava muuttuvan pelinmuutos Pariisin tyyliin, koska tämä ei koske vain kestävää kehitystä, vaan myös tasa-arvoa, turvallisuutta ja elämänlaatua. Presidentti toisti Euroopan halun näyttää tietä ja tuoda mahdollisimman monta kumppania Presidentti von der Leyen puhui myös biologisen monimuotoisuuden häviämisen ja COVID-19: n välisestä yhteydestä: "Jos emme ryhdy kiireesti toimiin suojellaksemme luontoa, voimme olla jo alussa Pandemioiden aikakaudesta. Mutta voimme tehdä asialle jotain. Se tarvitsee yhteisiä maailmanlaajuisia toimia ja paikallista kestävää kehitystä. Ja samalla kun teemme yhteistyötä "yhden planeettamme" hyväksi, meidän on tehtävä yhteistyötä "yhden terveyden" hyväksi. "

Ursula von der Leyen kertoi Ranskan, Yhdistyneiden Kansakuntien ja Maailmanpankin isännöimässä huippukokouksessa, kuinka komissio työskentelee biologisen monimuotoisuuden säilyttämiseksi: "Tämä osoittaa, että uuden luonnonlehden kääntäminen riippuu paikallisesta toiminnasta ja globaalista toiminnasta. kunnianhimo. Siksi lisäämme Euroopan vihreän sopimuksen avulla omaa toimintaamme ja tavoitteitamme - sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti. Uusi, vihreämpi yhteinen maatalouspolitiikka auttaa meitä suojelemaan toimeentuloa ja elintarviketurvaa - samalla kun suojelemme luontoa ja ilmastoa. " Lopuksi hän muistutti osallistujia Euroopan "velvollisuudesta varmistaa, että sisämarkkinamme eivät aja metsien hävitystä paikallisyhteisöissä muualla maailmassa".

Katso puhetta tätä, lue se kokonaan tätä. Lue lisää komission työstä planeettamme biologisen monimuotoisuuden suojelemiseksi tätä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa