Liity verkostomme!

EU vapaa liikkuvuus

Komissio ehdottaa viisumivapautta Moldovalle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

moldova_flag_wallpaper_2 laajuinenEuroopan komissio ehdotti 27. marraskuuta viisumivapaan matkustamisen Schengen-alueelle biometrisen passin omaaville Moldovan kansalaisille. Tämä ehdotus perustuu siihen, että Moldovan tasavalta on pannut onnistuneesti täytäntöön kaikki viisumivapautta koskevassa toimintasuunnitelmassa asetetut vertailuarvot.

"Olen erittäin tyytyväinen voidessani ehdottaa viisumivaatimusten poistamista Moldovan kansalaisilta, joilla on biometrinen passi. Haluan onnitella Moldovan viranomaisia ​​heidän ponnisteluistaan ​​tärkeimpien uudistusten toteuttamiseksi ja saavutetuista tärkeistä saavutuksista. Mahdollisuus matkustaa EU: hun ilman viisumi helpottaa edelleen ihmisten välisiä yhteyksiä ja vahvistaa liike-, sosiaalisia ja kulttuurisia siteitä Euroopan unionin ja Moldovan välillä.Olen vilpittömästi toivonut, että muut itäiset kumppanit, jotka haluavat viisumivapaata matkustamista EU: hun, jatkavat työtä tämän tärkeän tavoitteen saavuttamiseksi. tavoite ", sanoi sisäasiain komissaari Cecilia Malmström.

Laajentumisesta ja Euroopan naapuruuspolitiikasta vastaava komission jäsen Štefan Füle ilmaisi arvostavansa Moldovan kumppaneita tämänpäiväistä ehdotusta edeltäneiden uudistusten onnistuneesta toteuttamisesta: "Olen iloinen, että voimme tehdä tämän ehdotuksen itäisen kumppanuuden huippukokouksen aattona Vilnassa. aikovat myös aloittaa assosiaatiosopimuksen, mukaan lukien syvä ja kattava vapaakauppa-alue Moldovan kanssa. Nämä ovat merkittäviä virstanpylväitä Moldovan tiellä tiiviimpään poliittiseen assosiaatioon ja taloudelliseen yhdentymiseen Euroopan kanssa - ja ne, jotka tuovat konkreettisia etuja Moldovan kansalaisille. "

Mainos

Ehdotuksesta viisumivaatimusten poistamisesta Moldovan kansalaisilta, joilla on biometrinen passi, keskustellaan nyt Euroopan parlamentissa ja neuvostossa. Komissio olisi erittäin tyytyväinen siihen, että lainsäätäjät pääsisivät sopimukseen ennen Euroopan parlamentin nykyisen vaalikauden päättymistä.

Taustaa: viisumimenettelyjen helpottamisesta ehdotukseen viisumivapaudeksi Moldovalle

  • Ensimmäisenä askeleena kohti viisumivapauden pitkän aikavälin tavoitetta Moldovan kansalaiset nauttivat jo EU: n kanssa viisumien myöntämisen helpottamista koskevan sopimuksen eduista 1. tammikuuta 2008 lähtien (päivitetty viisumihelpotussopimus tuli voimaan 1. heinäkuuta 2013).
  • Viisumihelpotussopimuksessa vahvistettiin alempi viisumimaksu (35 euroa 60 euron sijaan) kaikille Moldovan viisuminhakijoille ja vapautettiin maksuista suurille kansalaisryhmille, kuten lapsille, eläkeläisille, opiskelijoille, EU: ssa asuville perheenjäsenille vieraileville ihmisille, lääketieteellisen hoidon tarve, EU: n yritysten kanssa työskentelevät talouden toimijat, kulttuurivaihtoon osallistuvat henkilöt, toimittajat jne. Viisumien myöntämisen helpottamista koskevalla sopimuksella myös yksinkertaistettiin ja nopeutettiin menettelyjä ja tarjottiin helpompaa pääsyä pitkäkestoisiin toistuviin viisumeihin.
  • Moldovan tasavalta poisti EU: n kansalaisten viisumivelvollisuuden 1. tammikuuta 2007.
  • EU-Moldova Viisumivapautta vuoropuhelu käynnistettiin 15 kesäkuu 2010 ja Viisumivapautta toimintasuunnitelman (VLAP) esitettiin Moldovan viranomaisten tammikuussa 2011 (IP / 11 / 59).
  • Viidennessä VLAP: n täytäntöönpanoa koskevassa kertomuksessaan komissio katsoi, että Moldovan tasavalta täyttää kaikki VLAP: n toisen vaiheen neljässä osassa asetetut vertailuarvot (IP / 13 / 1085).
  • Erityisesti Moldovan tasavalta on saanut onnistuneesti päätökseen sisäasiainministeriön uudistuksen, jatkanut sujuvaa oikeudellista yhteistyötä rikosasioissa EU: n jäsenvaltioiden kanssa ja kansainvälistä poliisiyhteistyötä sekä luonut vankan kehyksen yhteistyön syventämiseksi Ukrainan kanssa rajavalvonta. Moldovan viranomaiset ovat toteuttaneet vakavia täytäntöönpanotoimia tasa-arvon varmistamista koskevan lain ja kansallisen ihmisoikeuksien toimintasuunnitelman sekä oikeusasiamiehen toimiston vahvistamisen osalta.
  • Tämän arvioinnin pohjalta ja ottaen huomioon EU: n ja Moldovan tasavallan väliset suhteet sekä 28. – 29. Marraskuuta 2013 pidetyn Vilnan itäisen kumppanuuden huippukokouksen komissio ehdotti siksi maan siirtämistä niiden kolmansien maiden luetteloon, joiden kansalaiset on vapautettu viisumivaatimuksista. Tätä viisumivapautta sovelletaan Moldovan kansalaisiin, joilla on biometrinen passi.
  • Moldovan kansalaisten lyhytaikaisten Schengen-viisumihakemusten määrä on pysynyt vakaana viimeisten kolmen vuoden aikana (heilahtelemalla 50,000 ja 55,000 välillä). Samanaikaisesti viisumihakemusten hylkäämisaste on laskenut jyrkästi 11.4 prosentista vuonna 2010 6.5 prosenttiin vuonna 2012.

Hyödyllisiä linkkejä

Mainos

Cecilia Malmströmin verkkosivusto

Seuraa Komissaari Malmström Twitter

DG sisäasioiden verkkosivusto

Seuraa DG sisäasioiden valiokunnalle Twitter

Turvapaikkapolitiikka

Turkin politiikka # Libassa uhkaa EU: ta

Julkaistu

on

Turkin puuttuminen Libyan konfliktiin aiheutti kielteisiä vaikutuksia alueelle: voimatasapaino muuttui ja GNA vapautti Tripolin LNA-joukkojen joukosta ja aloitti äskettäin laajamittaisen hyökkäyksen Sirten kaupunkiin. Libyan kansallisen armeijan (LNA) komentajan, feldamarsalkan Khalifa Haftarin ja Libyan edustajainhuoneen puhujan Aguila Saleh Isan ja Egyptin presidentin Abdel Fattah Al-Sisin kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen 6. kesäkuuta annettiin Kairon julistus .

Se perustuu tammikuussa pidetyssä Berliinin Libyan konferenssissa tehtyihin sopimuksiin. Kairon julistuksen mukaan "kaikki osapuolet sitoutuvat lopettamaan tulen maanantaina 6. kesäkuuta kello 8 paikallista aikaa". Lisäksi siinä määrätään neuvottelujen jatkamisesta Genevessä YK: n suojeluksessa 5 + 5-muotoisessa sotilaskomiteassa (viisi edustajaa kummaltakin puolelta). Edistyminen muissa kysymyksissä, mukaan lukien poliittinen, taloudellinen ja turvallisuus, riippuu sen työn onnistumisesta.

Mainos

EU: n ulkoministeri Josep Borrell, Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian, Saksan ulkoministeri Heiko Maas ja Italian ulkoministeri Luigi Di Mayo ilmaisivat tyytyväisyytensä julistukseen ja vaativat kaikkien vihollisuuksien lopettamista Libyassa sekä kaikkien ulkomaisten joukkojen ja armeijan vetämistä pois. laitteet maasta.

Ranskan presidentti totesi, että Turkki pelaa "vaarallista peliä" Libyassa. "En halua kuuden kuukauden tai yhden tai kahden vuoden kuluttua nähdä, että Libya on tilanteessa, jossa Syyria on tänään", Macron lisäsi.

Kreikan ulkoministeri Nikos Dendyas ilmoitti keskiviikkona 24. kesäkuuta EU: n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Josep Borrelin vierailun jälkeen Evrosiin antamassaan julkilausumassa, että Turkki "edelleen heikentää turvallisuutta ja vakautta sekä rauhaa itäisellä Välimerellä", aiheuttaen ongelmia kaikille naapureilleen. "Turkki on jatkuvasti rikkonut Libyan, Syyrian, Irakin ja EU-kumppanimme Kyproksen tasavallan suvereniteettia. Libyassa, jälleen kerran selvästi kansainvälisen legitiimiyden vastaisesti, se rikkoo YK: n kauppasaartoa pyrkiessään uusosmanian pyrkimyksiinsä. Se avoimesti jättää huomiotta Euroopan toistuvat kehotukset kunnioittaa kansainvälistä legitiimiyttä ", Dendyas sanoi.

Mainos

Turkki hylkäsi Kairon julistuksen: Libyan ratkaisua koskeva "Kairon aloite" ei ole "vakuuttava" ja vilpitön, julisti Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu. Kairon julistuksen jälkeen presidentin neuvoston puheenjohtaja Fayez Al-Sarraj kehotti GNA-joukkoja "jatka polkuaan" kohti Sirteä.

GNA-joukkojen viimeaikainen menestys johtuu syyrialaisten palkkasotureiden osallistumisesta jihadistien kanssa, jotka Turkki lähetti aktiivisesti Libyaan taistelemaan LNA: ta vastaan ​​toukokuusta 2019 lähtien. Syyrian ihmisoikeuksien observatorion (SOHR) mukaan Syyrian Turkia kannattavien ryhmittymien taistelijoiden määrä voi tänä päivänä olla yli 18 000. Yleensä palkkasoturit ovat Al-Mu'tasim-prikaatista, Sultan Murad -prikaatista, Pohjoisten Falcons-prikaatista, Al-Hamzatista ja Suleiman Shahista. Palkkasotureille luvataan maksaa 1500–2000 dollaria kuukaudessa, mutta kunkin taistelijan nykyinen kuukausipalkka on noin 400 dollaria.

Turkin politiikka Libyan alueella edustaa tuhoavaa uus-ottomaanista ja pan-islamistista strategiaa, joka perustuu uusokonialistisiin tavoitteisiin. Mahdollinen selitys Libyaan kohdistuvalle interventiolle on epävakaus Turkissa itsessään ja Erdoganin suosion menetys (AKT-puolueen tuki oli Metropolin mukaan helmikuun 33.9 2020: stä 30.7: een toukokuussa 2020). Turkin presidentti käyttää islamilaista kerrontaa (Libyassa sotana GNA: n puolella, Turkissa - aloitetta muuttaa Hagia Sophia takaisin moskeijaksi) vallansa laillistamiseen. İbrahim Karagül, Yeni Şafakin valtavirran tiedotusvälineiden kolumnisti Turkin tasavalta kirjoitti:”Turkki ei koskaan vetäytyy Libyasta. Se ei anna periksi ennen tavoitteensa saavuttamista. ”

Suurimmat Erdogania edistävät tiedotusvälineet levittivät tätä uuskolonialistista esityslistaa noin marraskuusta 2019 (kun GNA allekirjoitti kaksi sopimusta Erdoganin kanssa): Libiaa pidetään osana uus ottomaanien valtakuntaa.

Uhka EU: lle

Libyalaisen uus ottomaanien esityslistan kielteinen vaikutus on uuden siirtolaiskriisin uhka, joka voi tapahtua EU: lle. Maaliskuussa 2020 Turkin johtaja Recep Tayyip Tayyip Erdogan julisti, että Turkki ei sulje rajoja pakolaisille ennen kuin EU täyttää lupauksensa Ankaralle. Äskettäin Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu on todennut uuden pakolaisten aallon nousun Eurooppaan COVID-19-tilanteen vakautumisen keskellä. Jos Turkki vastaa tähän haasteeseen, Eurooppa kohtaa uuden maahanmuuttokriisin ja sen sosiaalipalvelut tuntevat suurimman iskun uudesta pakolaisaallosta.

Toinen uhan rintama on Libyan kustannukset, lähtökohta maahanmuuttajien matkalle Eurooppaan. Syyrian ihmisoikeuksien seurannan (SOHR) mukaan lähes 2,000 Turkin tukemaa syyrialaista militanttia, jotka on kuljetettu Libiaan viimeisen viiden kuukauden aikana, on paennut Pohjois-Afrikan valtiosta Eurooppaan.

Euroopan hallitukset pyrkivät aktiivisesti torjumaan Turkin politiikkaa Libyassa: Ranska on jo puhunut Natoon tässä asiassa. Ranskan presidentti on jo keskustellut asiasta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa, ja lähivuosina odotetaan lisää keskustelua aiheesta.

Eurooppalaisten etujen suojelemiseksi on tärkeää suojella Libiaa Turkin laajentumiselta ja estää Erdogania saamasta määräysvaltaa maan omaisuuteen.

Continue Reading

Ministerineuvosto

Lopeta uudistusten estäminen ja avaa oikeudelliset kanavat #migranttien ja #refugeesin puolesta

Julkaistu

on

Euroopan parlamentin S&D- ja Vihreät / EFA-ryhmät ovat lähettäneet yhteisen avoimen kirjeen Eurooppa-neuvoston puheenjohtajalle Donald Tuskille sekä valtioiden ja hallitusten päämiehille ennen 22. ja 23. kesäkuuta pidettävää Eurooppa-neuvoston kokousta ja pyytäneet välittömiä toimia uudistaa Dublin-järjestelmä ja avata lailliset kanavat maahanmuuttajille ja pakolaisille.

Kirjaimen koko teksti löytyy tätä.

Mainos

Ska KellerVerts / ALE-ryhmän puheenjohtaja, kommentoi:

"Kehotamme valtioiden ja hallitusten päämiehiä voittamaan Euroopan solidaarisuuskriisi. On syvä pettymys, että neuvosto ei voi sopia pienintäkään edistystä turvapaikanhakijoiden vastuun oikeudenmukaisemmassa jakamisessa jäsenvaltioiden kesken. Dublin-järjestelmän umpikujaan, he jatkavat yksin Italiaa ja Kreikkaa vastauksena valtavaan määrään Eurooppaan saapuvia turvapaikanhakijoita.

”Kehotamme valtioiden ja hallitusten päämiehiä vapauttamaan kiireellisesti Dublin-järjestelmän uudistamisen. Heidän on sovittava pysyvästä ja sitovasta mekanismista turvapaikanhakijoiden jakamiseksi kaikkien jäsenvaltioiden kesken oikeudenmukaisen jaon perusteella. Jäsenvaltioiden on myös tehostettava pyrkimyksiään siirtää pakolaisia ​​Kreikasta ja Italiasta ja jatkaa tätä yhteisvastuullisuutta koskevaa toimenpidettä, kunnes 160,000-siirtojen tavoite on saavutettu. 

Mainos

"Olemme syvästi tyytymättömiä siihen, että neuvosto voi jälleen kerran sopia vain pakolaisten ovien sulkemisesta ja vastuun siirtämisestä EU: n ulkopuolisille maille. Kehotamme jäsenvaltioita hyväksymään kunnianhimoisen EU: n uudelleensijoittamisohjelman ja yhteisen lähestymistavan humanitaarisiin viisumeihin, joilla varmistetaan pakolaisten turvallinen siirtyminen Eurooppaan. Euroopan parlamentti on jatkuvasti pyrkinyt solidaarisuuteen sekä EU: n sisällä että kansainvälisesti. Nyt on neuvoston tehtävä. "

Sosialistien ja demokraattien presidentti, Gianni Pittella, kommentit:

"On häpeällistä, että EU: n komission ehdotus Dublin-järjestelmän uudistamisesta kerää pölyä neuvoston pöydälle. Tämä hätätila on kestänyt jo vuosia, ja joudumme omantuntoomme niiden satojen maahanmuuttajien kuolemaan, jotka ovat hukkui Välimerelle. Neuvosto ei kuitenkaan vain noudata sovitun siirtojärjestelmän mukaisia ​​sitoumuksiaan, mutta myös estää häpeällisesti kaikki mahdolliset Dublin-järjestelmän uudistukset. järjestelmä on täysin vanhentunut ja sitä on uudistettava, esittämällä uuden automaattisen, pysyvän ja keskitetyn mekanismin pakolaisten siirtämiseen.

"Lisäksi kehotamme neuvostoa sopimaan laillisten kanavien avaamisesta maahanmuuttajille. Tämä on ainoa tie eteenpäin laillisen ja turvallisen virtauksen takaamiseksi ja uusien vältettävissä olevien syy-yhteyksien estämiseksi. Haluamme kunnianhimoisemman ja tehokkaamman sinisen kortin järjestelmän ja järjestelmän vähän koulutetuille työntekijöille.

"Kaikki nämä toimenpiteet voivat olla pitkällä aikavälillä lievittäviä, ellei Eurooppa lopulta sitoutuisi luomaan pitkän aikavälin Afrikkaan perustuvaa strategiaa, joka perustuu investointeihin, koulutukseen ja kestävään kehitykseen. Mitä nopeammin Eurooppa investoi vankkaan näkökulmaan Afrikkaa varten perimmäisten syiden poistamiseksi pakkomuuton takia, nopeammin taataan menestyvä tulevaisuus tuleville eurooppalaisille sukupolville. "

Continue Reading

EU

EU: n rajojen: kansalaisvapauksien Mepit äänestävät tehostamaan tarkastuksia ja #data suojaus

Julkaistu

on

maxresdefaultKansalaisvapauksien Mepit äänestivät maanantaina (27 helmikuu) vahvempaan suojeluun ja lyhyempää säilytysaikaa tallennettujen tietojen uusissa EU lisäys / poisto-järjestelmä, joka on suunniteltu uudistamaan ja tehostamaan tarkastuksia kuin EU-kansalaisiin, jotka matkustavat Euroopan unionin.

EU entry-exit järjestelmä nopeuttaa ja vahvistaa rajatarkastukset EU: n ulkorajoja unionin ulkopuolelle matkustaville EU: hun. Se korvaa passin leimaamisesta elektroninen järjestelmä, joka tallentaa tiedot matkustajan, jotta voidaan helpottaa nopeasti risteykset samalla on helppo havaita maahan jääviä ja asiakirja tai väärän henkilöllisyyden.

Ehdotetun pyritään tarkastamaan, että valtuutettu kesto oleskelu Schengen-alueella noudatetaan (90 päivää missä tahansa 180 päivän aikana), kun taas samaan aikaan turvallisuuden vahvistaminen.

Mainos

Lyijy MEP Agustín Díaz de Mera (EPP, ES) sanoi: "hyväksyminen Smart Borders lakiteksti raivaa tietä aloittamaan neuvottelut neuvoston ja komission ottamaan nopeammin ja turvallisempi (rekisterin) järjestelmä ulkoraja ylitettiin Schengen-alueelle . Tämä on välttämätön väline Euroopan kansalaisten turvallisuuden ".

Hänen Päätöslauselmaluonnos hyväksyttiin 38 puolesta, seitsemän ja yksi tyhjä.

Paremman tietosuojan

Mainos

Mepit tukevat EU-komission ehdotusta tallentaa yhdistelmä neljästä sormenjälkien ja kasvokuvan tulevien matkustajien Schengen-alueella. Kuitenkin he sanovat tietoja olisi säilytettävä vain kahdeksi vuodeksi, eikä viiden vuoden komission ehdottamat. He haluavat myös varmistaa, että teksti on sopusoinnussa määräysten yleinen tietosuoja-asetus, esimerkiksi sallimalla rekisteröidylle oikeus käyttää omaa dataa.

Selkeästi määriteltyjen tarkoitukseen

Tarkoitetaan tietojenkäsittely uudessa järjestelmässä olisi myös täsmennettävä, parlamentin jäsenet sanovat. Migration käsittely olisi ensimmäinen tarkoitus ja lainvalvonta vielä yksi. Kaksi on käsiteltävä erikseen, koska käytön edellytyksiä ja varastoi tiedot eivät ole samat, ne korostavat.

Seuraavat vaiheet

Valiokunta äänesti aloittamaan neuvottelut neuvoston kanssa 40 puolesta, neljä ja yksi tyhjä. Parlamentti päättää, aloitetaanko neuvottelut neuvoston Strasbourgissa maaliskuussa.

Tausta

Ehdotus maahantulo-maastapoistumisjärjestelmä (EES) on osa älykkään rajapakettia komission esittämä huhtikuussa 2016. Sitä sovelletaan kolmansien maiden kansalaisille, sekä niille, jotka tarvitsevat viisumin, ja ne, jotka on vapautettu, matkustaa Schengen-alueelle. Järjestelmä kerää tietoa henkilön henkilöllisyys, neljä sormenjäljet ​​ja visuaalisen kuvan sekä tietoja ja -paikka saapumisen ja poistumisen.

Maanantaina kansalaisvapauksien valiokunnassa äänesti myös tarvittavat muutokset Schengenin rajasäännöstöön integroida uudet Entry-Exit System (mietintöluonnoksen asetuksen 2016 / 399 osalta entry- maastapoistumisjärjestelmästä. Esittelevä Agustín Díaz de Mera).

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa