Liity verkostomme!

Rikollisuus

Kansainvälinen päivä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi: Euroopan komissio toteuttaa toimia naisten sukuelinten silpomisen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

no-väkivalta-naisetKansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan poistamisen päivänä 25. marraskuuta Euroopan komissio on tänään ilmoittanut strategia-asiakirjassa uuden työn naisten sukupuolielinten silpomisen torjumiseksi Euroopan unionissa ja muualla. Tämän käytännön, jonka kansainvälisesti pidetään naisten ihmisoikeuksien loukkauksena ja lasten hyväksikäytön muodona, uskotaan vaikuttaneen 500,000 125 uhriin pelkästään EU: ssa ja yli XNUMX miljoonaan maailmanlaajuisesti. Sukuelinten silpomisen torjumiseksi komissio käyttää tulevaa EU-rahoitusta täysimääräisesti käytännön estämiseksi. parantaa uhrien tukemista; tukea terveydenhuollon ammattilaisia ​​sekä naisten sukuelinten silpomisen vastaisten lakien kansallista täytäntöönpanoa; ja parantamaan vaarassa olevien naisten suojelua EU: n turvapaikkasääntöjen mukaisesti. Komissio ja Euroopan ulkosuhdehallinto ovat myös sitoutuneet edistämään naisten sukuelinten silpomisen maailmanlaajuista poistamista kahden- ja monenvälisen vuoropuhelun avulla. Lopuksi komissio kannustaa tutkimaan enemmän vaarassa olevien naisten ja tyttöjen määrää. Tämän päivän toimintasuunnitelma on jatkoa naispuolisen sukuelinten silpomisen julkiselle kuulemiselle, jonka komissio aloitti maaliskuussa (IP / 13 / 189).

"Aiemmin tänä vuonna Euroopan komissio ryhtyi yhdessä inspiroivien kampanjoiden kanssa vaatimaan nollatoleranssia naisten sukuelinten silpomiseen", sanoi varapuheenjohtaja Viviane Reding, EU: n oikeusasioista vastaava komissaari. "Tänään toimimme. Toimintasuunnitelmassa komissio toistaa sitoutumisemme naisiin kohdistuvan väkivallan torjumiseen ja naisten sukupuolielinten silpomisen poistamiseen sekä EU: ssa että globaalilla tasolla. Mutta olkaamme selvät: komissio ei voi tehdä sitä yksin. Työskentelemme yhdessä jäsenvaltioiden, YK: n, kansalaisjärjestöjen ja yhteisöjen kanssa Olen vakuuttunut siitä, että voimme yhdessä lähettää naisten sukuelinten silpomisen historiaan. "

"Naisen suvaitsevaisuus naisten sukuelinten silpomiseen on politiikka, johon Euroopan unioni on sitoutunut ulkosuhteidensa aikana. Olemme sitoutuneet kumppanimaiden kanssa ympäri maailmaa pyrkimään poistamaan tämä teko, joka rikkoo naisten ja tyttöjen oikeuksia ja vahingoittaa heitä Tämän strategian hyväksyminen on osoitus yhteisestä sitoutumisestamme.EU: n poliittisia ja taloudellisia välineitä ja resursseja käytetään edistämään aloitteita ja tukemaan lakeja, jotta voidaan luoda maailma, jossa yksikään tyttö ei tarvitse kohdata tätä julma ja sietämätön käytäntö ", sanoi ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja / Euroopan komission varapuheenjohtaja Catherine Ashton.

Mainos

Komission tämänpäiväisessä poliittisessa tiedonannossa esitetään joukko toimia, joilla pyritään poistamaan sukupuolielinten silpominen, mukaan lukien:

 1. Ilmiön parempi ymmärtäminen: indikaattoreiden kehittäminen (Euroopan tasa-arvoinstituutin ja kansallisen tason välityksellä), jotta ymmärretään paremmin naisten ja tyttöjen lukumäärä, jotka ovat kärsineet ja uhkaavat silpomista;
 2. naisten sukupuolielinten silpomisen ja uhrituen ehkäisy: EU: n rahoituksen (kuten EU: n Daphne-ohjelman, Lieflong-oppimisen ja Nuorten toiminnassa -ohjelman sekä tulevan turvapaikka- ja maahanmuuttorahaston) hyödyntäminen naispuolisen sukuelinten silpomisen ehkäisemiseksi, ongelman tietoisuuden lisäämiseksi, vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseksi maahanmuuttajanaisia ​​ja tyttöjä sekä kouluttamalla terveydenhuollon ammattilaisia ​​ja uhrien kanssa työskenteleviä. Vuoden 2013 aikana komissio jakoi 2.3 miljoonaa euroa erityisesti sukupuolielinten silpomisen vastaisiin hankkeisiin (katso esimerkit liitteessä 1).
 3. tehokkaampi syytteeseenpano jäsenvaltioissa: tuetaan nykyisten sukupuolielinten silpomista kieltävien kansallisten lakien täytäntöönpanoa analysoimalla tähän mennessä vireillä olevia rikoslainsäädäntöjä ja tuomioistuinkäsittelyjä, levittämällä oikeusalan ammattilaisille koulutusmateriaalia ja noudattamalla uhrien oikeuksia erityistukeen EU: n lainsäädännön mukaisesti;
 4. EU: n alueella vaarassa olevien naisten suojelu: EU: n turvapaikkasääntöjen (erityisesti tarkistetun pätevyysdirektiivin ja turvapaikkamenettelydirektiivin) asianmukaisen täytäntöönpanon varmistaminen vaarallisten naisten suojelun takaamiseksi, turvapaikka-alan ammattilaisten tietoisuuden lisääminen ja jäsenvaltioiden kannustaminen muuttamaan lapsia ja naisille, jotka ovat vaarassa tarjoamalla tukea Euroopan pakolaisrahaston ja tulevan turvapaikka- ja maahanmuuttorahaston kautta;
 5. pyritään poistamaan sukupuolielinten silpominen maailmanlaajuisesti: puuttuvat sukupuolielinten silpominen kahdenvälisissä vuoropuheluissa asianomaisten kumppanimaiden kanssa, yhteistyössä Afrikan unionin ja Yhdistyneiden Kansakuntien kanssa edistämään sukupuolielinten silpomisen vastaisia ​​maailmanlaajuisia aloitteita, jotka tukevat kansallisen lainsäädännön parantamista ja kansalaisyhteiskunnan aloitteiden tukemista asianomaisissa maissa, koulutusta EU: n valtuuskuntien henkilöstölle suunnattuja sukupuolielinten silpomista koskevia \ t

Jotta varmistettaisiin eri toimien seuranta ja pysyminen polticial-ohjelmassa jatkuvasti, komissio on myös sitoutunut seuraamaan ja arvioimaan vuosittain tapahtuvaa edistymistä 6-helmikuussa: naisten sukupuolielinten silpomisen kansainvälinen päivä.

Tausta

Mainos

Naisten sukupuolielinten silpominen (FGM) käsittää kaikki menettelyt, jotka sisältävät naisten ulkoisen sukuelinten osittaisen tai täydellisen poistamisen tai muun sukupuolielinten vamman muissa kuin lääketieteellisissä syissä, kuten Maailman terveysjärjestö (WHO) määrittelee.

Sukuelinten silpominen tapahtuu nuorille tytöille lapsuuden ja 15-iän välillä kulttuuristen, uskonnollisten ja / tai sosiaalisten syiden vuoksi. Naisten sukupuolielinten silpominen on eräänlainen lasten hyväksikäyttö ja naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta; sillä on vakavia lyhyen aikavälin fyysisiä ja psyykkisiä seurauksia.

Niissä EU-maissa, joissa naisia ​​uhkaavat naiset tai naiset, joilla on sukupuolielinten silpominen, elää pääasiassa lähtömaassa oleskelun aikana, mutta on myös viitteitä FGM: n esiintymisestä EU: n alueella.

A viime raportti Euroopan tasa-arvoinstituutin (EIGE) totesi, että sukupuolielinten silpomisen uhreja tai mahdollisia uhreja on ainakin 13-EU-maissa: Itävallassa, Belgiassa, Tanskassa, Saksassa, Espanjassa, Suomessa, Ranskassa, Irlannissa, Italiassa, Alankomaissa, Portugali, Ruotsi ja Yhdistynyt kuningaskunta. Siinä korostettiin kuitenkin, että ongelman ratkaisemiseksi on perustettava tiukat tiedot.

Euroopan komissio hyväksyi 2010in syyskuun 2015in naisten ja miesten tasa-arvoa koskevan strategian 21-2010, jossa esitetään joukko sukupuolten tasa-arvoa koskevia painopisteitä, mukaan lukien sukupuoleen perustuvan väkivallan lopettaminen. Strategiaan sisältyi erityinen viittaus naisten sukupuolielinten silpomisen torjuntaan. 6in helmikuussa 2013, joka on naisten sukupuolielinten silpomisen vastainen kansainvälinen päivä, Euroopan komissio vahvisti vahvan sitoumuksensa poistaa tämä erittäin haitallinen käytäntö (MEMO / 13 / 67).

6in maaliskuussa 2013, varapuheenjohtaja Reding ja komission jäsen Cecilia Malmström liittyivät ihmisoikeusalan toimijoihin vaatiakseen nollatoleranssia naisten sukupuolielinten silpomisessa korkean tason pyöreän pöydän tapahtumassa keskustelemaan siitä, miten Euroopan unioni voi auttaa jäsenvaltioita poistamaan käytännön (IP / 13 / 189). Komissio ilmoitti 3.7 miljoonan euron rahoituksesta jäsenvaltioiden toimien tukemiseksi naisiin kohdistuvasta väkivallasta tiedottamiseksi ja lisäksi 11.4 miljoonaa euroa kansalaisjärjestöille ja muille uhrien kanssa työskenteleville. Se käynnisti myös julkisen kuulemisen naisten sukupuolielinten silpomisen torjunnasta, jonka tulokset ovat auttaneet valmistelemaan tämänpäiväistä politiikkaa.

Sukupuolielinten silpomisen poistaminen edellyttää useita toimia, jotka keskittyvät tietojen keräämiseen, ennaltaehkäisyyn, vaarojen uhrien suojeluun, rikoksentekijöiden syytteeseenpanoon ja uhreille tarjottavien palvelujen tarjoamiseen. Sukupuolielinten silpomisen uhrit voivat luottaa EU: n uhrien oikeuksia koskevan direktiivin, joka hyväksyttiin 4-lokakuussa 2012, suojaan, jossa nimenomaisesti viitataan naisten sukupuolielinten silpomiseen sukupuoleen perustuvan väkivallan muodossa.IP / 12 / 1066).

Mutta vaikka kaikilla jäsenvaltioilla on käytössään oikeudellisia säännöksiä, joilla voidaan nostaa syytteitä sukupuolielinten silpomisesta, joko yleisten tai erityisten rikoslainsäädäntöjen nojalla, syytteeseenpano on hyvin harvinaista. Tämä johtuu tapausten havaitsemisesta, riittävien todisteiden keräämisestä, haluttomuudesta ilmoittaa rikoksesta ja ennen kaikkea naisten sukupuolielinten silpomisen tuntemuksen puutteesta.

EIGEn erillisessä raportissa tunnistettiin sarja hyvien käytäntöjen yhdeksästä jäsenvaltiosta sukupuolielinten silpomisen torjunnassa, kuten:

 1. Hollantilainen hanke sukupuolielinten silpomisen ehkäisemiseksi yhdistämällä terveydenhuollon ammattilaisia, poliisia, kouluja, lastensuojelupalveluja ja maahanmuuttajajärjestöjä;
 2. ranskalainen organisaatio, joka keskittyy syytteeseenpanoon naisten sukupuolielinten silpomisen tapauksissa toimimalla "siviilipuolueena" oikeudenkäynneissä;
 3. Yhdistyneessä kuningaskunnassa erikoistunut terveyspalvelu 15-klinikoilla, jotka vastaavat naisten sukupuolielinten silpomisesta kärsivien naisten erityistarpeisiin.

Lisätietoja

Euroopan komissio - Sukupuoleen perustuvan väkivallan lopettaminen

Euroopan tasa-arvoinstituutin raportti - naisten sukuelinten silpominen EU: ssa ja Kroatiassa

Euroopan tasa-arvoinstituutin kansalliset tietolomakkeet - naisten sukuelinten silpominen EU: ssa ja Kroatiassa

EU: n oikeusasiamiehen varapuheenjohtajan Viviane Redingin kotisivu

Facebook: Lähetä nollatoleranssivalokuvat

Twitter Hashtag: #zeroFGM

Noudata Twitterissä varapuheenjohtajaa

@ VivianeRedingEU

Seuraa EU: n oikeutta Twitterissä

@EU_Justice

EU: n talousarvio

EU: n petostentorjuntavirasto havaitsee 20% vähemmän petoksia vuonna 2020 kuin vuonna 2019

Julkaistu

on

EU: n talousarvioon kohdistuvien petosten taloudelliset vaikutukset heikkenivät edelleen vuonna 2020, Euroopan komission tänään (20. syyskuuta) hyväksymän vuosikertomuksen Euroopan unionin taloudellisten etujen suojaamisesta (PIF -raportti) mukaan. Vuonna 1,056 ilmoitetuilla 2020 petollisella sääntöjenvastaisuudella oli yhteensä 371 miljoonan euron taloudellinen vaikutus, mikä on noin 20 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019 ja jatkanut tasaista laskua viimeisten viiden vuoden aikana. Raportin mukaan muiden kuin petollisten sääntöjenvastaisuuksien määrä pysyi vakaana, mutta niiden arvo laski 6%.

Budjetti- ja hallintokomissaari Johannes Hahn sanoi: ”EU: n ennennäkemätön vastaus pandemiaan antaa yli 2 biljoonaa euroa käytettävissä auttaakseen jäsenvaltioita toipumaan koronaviruksen vaikutuksista. Yhteistyö EU: n ja jäsenvaltioiden tasolla näiden varojen suojaamiseksi petoksilta ei ole koskaan ollut tärkeämpää. Käsikädessä kaikki EU: n petostentorjuntarakenteen eri osat tarjoavat puolustuksemme petoksia vastaan: Euroopan petostentorjuntaviraston (OLAF) tutkinta- ja analyyttinen työ, Euroopan syyttäjänviraston syyttäjävalta (EPPO), Eurojustin koordinoiva rooli, Europolin operatiivinen kapasiteetti ja tiivis yhteistyö kansallisten viranomaisten kanssa ja niiden välillä. ”

Tämän päivän positiivinen uutinen tulee Brysselissä sijaitsevan EU: n tarkkailijan raportin mukaan, että Euroopan komissio on estänyt Euroopan syyttäjänviraston (EPPO) käyttämästä talousarviotaan rahoituksen ja tietotekniikan alalla tarvitsemansa erikoishenkilöstön palkkaamiseen. Euroopan parlamentin talousarvion valvontavaliokunnan puheenjohtaja Monica Hohlmeier (EPP, DE) näyttää vahvistavan nimettömät väitteet.

Mainos

Vuonna 2020 ja vuoden 2021 alkupuoliskolla saavutettua edistystä ovat seuraavat:

• Euroopan syyttäjänviraston toiminnan aloittaminen

• OLAFia koskeva tarkistettu asetus, jolla varmistetaan tehokas yhteistyö EPPOn kanssa ja vahvistetaan tutkintavaltuuksia

Mainos

• Tiukemmat säännöt EU: n talousarviomäärärahojen ehdollisuudesta tapauksissa, joissa oikeusvaltioperiaatteen rikkominen vaikuttaa EU: n taloudellisten etujen suojaan

• Hyvää edistystä komission petostentorjuntastrategian täytäntöönpanossa: kaksi kolmasosaa suunnitelluista toimista on toteutettu ja kolmasosa käynnissä

PIF-raportti tarjoaa myös pohdinnan uusista riskeistä ja haasteista EU: n taloudellisille eduille, jotka nousevat esiin COVID-19-kriisistä, ja keinoista niiden torjumiseksi. Raportin päätelmien mukaan komission ja jäsenvaltioiden ei pitäisi alentaa varautumistaan ​​näiltä riskeiltä ja jatkaa edelleen kovaa työtä sekä petosten ehkäisemisen että havaitsemisen parantamiseksi.

Tänään julkaistu 32. vuosikertomus EU: n taloudellisten etujen suojaamisesta on saatavilla OLAFin verkkosivustolta.

EPPO on jo rekisteröinyt 1,700 300 rikosilmoitusta ja käynnistänyt 4.5 tutkimusta, ja EU: n talousarvion menetykset ovat lähes XNUMX miljardia euroa.

Taustaa:

EU ja jäsenvaltiot jakavat vastuun EU: n taloudellisten etujen suojaamisesta ja petosten torjunnasta. Jäsenvaltioiden viranomaiset hallinnoivat noin kolme neljäsosaa EU: n menoista ja keräävät EU: n perinteiset omat varat. Komissio valvoo molempia aloja, asettaa standardeja ja varmistaa niiden noudattamisen.

Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (325 artiklan 5 kohta) mukaan komission on laadittava vuosikertomus EU: n taloudellisten etujen suojaamisesta (tunnetaan nimellä PIF -raportti), jossa esitetään yksityiskohtaisesti Euroopan ja Euroopan unionin kansallisella tasolla EU: n talousarvioon vaikuttavien petosten torjumiseksi. Kertomus perustuu jäsenvaltioiden toimittamiin tietoihin, mukaan lukien havaittujen sääntöjenvastaisuuksien ja petosten tiedot. Näiden tietojen analysoinnin avulla voidaan arvioida, mitkä alueet ovat eniten vaarassa, ja siten kohdentaa toimet paremmin sekä EU: n että kansallisella tasolla.

OLAFin tehtävä, toimeksianto ja pätevyys

OLAFin tehtävänä on havaita, tutkia ja lopettaa petokset EU: n varoilla.

OLAF suorittaa tehtävänsä:

· Suorittamaan riippumattomia tutkimuksia petoksista ja korruptiosta, joihin liittyy EU: n varoja, sen varmistamiseksi, että kaikki EU: n veronmaksajien rahat menevät hankkeisiin, jotka voivat luoda työpaikkoja ja kasvua Euroopassa

· Myötävaikuttaa kansalaisten luottamuksen vahvistamiseen EU: n toimielimiin tutkimalla EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavia väärinkäytöksiä

· Kehitetään vankka EU: n petostentorjuntapolitiikka.

Itsenäisessä tutkintatoiminnassaan OLAF voi tutkia petosten, korruption ja muiden EU: n taloudellisiin etuihin vaikuttavien rikosten aiheita, jotka koskevat:

· Kaikki EU: n menot: tärkeimmät menoluokat ovat rakennerahastot, maatalouspolitiikka ja maaseudun menot

kehitysrahastot, suorat menot ja ulkoinen apu

· Jotkut EU: n tulojen alueet, lähinnä tullit

· Epäilykset EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavasta väärinkäytöksestä.

Kun OLAF on saattanut tutkimuksensa päätökseen, toimivaltaisten EU: n ja kansallisten viranomaisten on tutkittava OLAFin suositusten jatkotoimet ja päätettävä niistä. Kaikkien asianomaisten henkilöiden oletetaan olevan viattomia, kunnes heidän syyllisyytensä on osoitettu toimivassa kansallisessa tai EU: n tuomioistuimessa.

Continue Reading

Rikollisuus

Euroopan kokaiinimarkkinat: Kilpailukykyisempi ja väkivaltaisempi

Julkaistu

on

Väkivaltaisempi, monipuolisempi ja kilpailukykyisempi: nämä ovat Euroopan kokaiinikaupan pääpiirteitä. Uusi Cocaine Insights -raporttiTänään (8. syyskuuta) käynnistämät Europolin ja UNODC: n hahmotelmat hahmottavat kokaiinimarkkinoiden uuden dynamiikan, mikä on selvä uhka Euroopan ja maailmanlaajuiselle turvallisuudelle. Raportti julkaistiin osana työohjelmaa CRIMJUST-Vahvistetaan rikosoikeudellista yhteistyötä huumausaineiden salakuljetusreiteillä Euroopan unionin maailmanlaajuisen laittomien virtojen ohjelman puitteissa.

Rikollisen ympäristön pirstoutuminen lähdemaissa on luonut uusia mahdollisuuksia eurooppalaisille rikollisverkostoille saada suoraa kokaiinitarjontaa, mikä estää välittäjät. Tämä uusi kilpailu markkinoilla on johtanut kokaiinin tarjonnan lisääntymiseen ja siten väkivallan lisääntymiseen Europolin vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden uhka -arvio 2021. Aiemmin hallitsevat monopolit kokaiinin tukkumyynnissä Euroopan markkinoille ovat asettaneet haasteita uusille ihmiskauppaverkostoille. Esimerkiksi Länsi -Balkanin rikollisverkostot ovat luoneet suoria yhteyksiä tuottajiin ja varmistaneet näkyvän paikan kokaiinin tukkumyynnissä. 

Raportissa korostetaan intervention merkitystä lähteellä, koska nämä markkinat ovat suuresti toimitusketjun ohjaamia. Yhteistyön vahvistaminen ja tietojenvaihdon lisääminen lainvalvontaviranomaisten välillä tehostavat tutkimuksia ja lähetysten havaitsemista. Raportissa korostetaan rahanpesututkimusten merkitystä laittomien voittojen jäljittämisessä ja rikolliseen toimintaan liittyvien avustusten takavarikointia. Nämä taloudelliset tutkimukset ovat kokaiinin salakuljetuksen torjunnan ytimessä ja varmistavat, että rikolliset toimet eivät kannata.

Mainos

Julia Viedma, Europolin operatiivisen ja analyysikeskuksen osastonjohtaja, sanoi: ”Kokaiinin salakuljetus on yksi tärkeimmistä turvallisuusongelmista, joita kohtaamme tällä hetkellä EU: ssa. Lähes 40 prosenttia Euroopassa toimivista rikollisryhmistä on mukana huumekaupassa, ja kokaiinikauppa tuottaa miljardeja euroja rikollista voittoa. Se, että ymmärrämme kohtaamamme haasteet paremmin, auttaa meitä torjumaan tehokkaammin kokaiinin salakuljetusverkostojen väkivaltaista uhkaa yhteisöillemme. ”  

Chloé Carpentier, UNODC: n huumausainetutkimusosaston päällikkö, korosti, kuinka ”kokaiinin toimituskanavien, rikollisten toimijoiden ja menettelytapojen monipuolistumisen ja leviämisen nykyinen dynamiikka todennäköisesti jatkuu, jos sitä ei valvota”.

Mainos
Continue Reading

koronavirusantigeenin

Paljastettu: 23 pidätetty COVID-19-yrityssähköpostin vaarantumispetoksesta

Julkaistu

on

Romanian, Alankomaiden ja Irlannin viranomaiset ovat paljastaneet kehittyneen petosjärjestelmän, jossa käytetään salattuja sähköpostiviestejä ja ennakkomaksupetoksia osana Europolin koordinoimaa toimintaa. 

10. elokuuta 23 epäiltyä pidätettiin useissa ryöstöissä Alankomaissa, Romaniassa ja Irlannissa. Yhteensä haettiin 34 paikkaa. Näiden rikollisten uskotaan pettäneen yrityksiä vähintään 20 maassa noin miljoonan euron arvosta. 

Petoksen johti järjestäytynyt rikollisryhmä, joka ennen COVID-19-pandemiaa jo tarjosi laittomasti muita kuvitteellisia tuotteita myyntiin verkossa, kuten puupellettejä. Viime vuonna rikolliset muuttivat toimintatapojaan ja alkoivat tarjota suojamateriaaleja COVID-19 -pandemian puhkeamisen jälkeen. 

Mainos

Tämä rikollinen ryhmä - joka koostuu eri Afrikan maiden kansalaisista, jotka asuvat Euroopassa - loi väärennettyjä sähköpostiosoitteita ja verkkosivuja, jotka vastaavat laillisten tukkuyhtiöiden omia. Nämä rikolliset, jotka esiintyvät näissä yrityksissä, huijaavat uhreja - pääasiassa eurooppalaisia ​​ja aasialaisia ​​yrityksiä - tekemään tilauksia heidän kanssaan ja pyytämään maksuja etukäteen tavaran lähettämiseksi. 

Tavaroiden toimitus ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, ja tuotot pestiin rikollisten valvomien Romanian pankkitilien kautta ennen kuin ne nostettiin pankkiautomaateista. 

Europol on tukenut tätä tapausta sen alkamisesta lähtien vuonna 2017: 

Mainos
 • Kokoaa yhteen kaikkien osapuolten kansalliset tutkijat, jotka ovat nähneet työskentelevän läheisessä yhteistyössä Europolin Euroopan tietoverkkorikollisuuskeskuksen (EC3) kanssa valmistellessaan toimintapäivää.
 • tarjoamalla jatkuvaa älykkyyden kehittämistä ja analysointia kenttätutkijoiden tukemiseksi; ja
 • lähettämällä kaksi tietoverkkorikollisuuden asiantuntijaa Alankomaiden ratsioille tukemaan Alankomaiden viranomaisia ​​operaation aikana kerättyjen reaaliaikaisten tietojen ristitarkistuksessa ja asianmukaisen näytön hankkimisessa. 

Eurojust koordinoi oikeudellista yhteistyötä etsintöjen vuoksi ja tuki useiden oikeudellisen yhteistyön välineiden täytäntöönpanoa.

Tämä toimenpide toteutettiin Euroopan monialainen foorumi rikollisia uhkia vastaan ​​(EMPACT).

Seuraavat lainvalvontaviranomaiset olivat mukana tässä toiminnassa:

 • Romania: Kansallinen poliisi (Poliția Română)
 • Alankomaat: Kansallinen poliisi (Politie)
 • Irlanti: Kansallinen poliisi (An Garda Síochána)
 • Europol: Euroopan tietoverkkorikokeskus (EC3)
   
EMPACT

2010issa Euroopan unioni perusti a neljän vuoden politiikkajakso varmistaa jatkuvuus vakavan kansainvälisen ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa. Vuonna 2017 EU: n neuvosto päätti jatkaa EU: n toimintajaksoa kaudella 2018--2021. Sen tavoitteena on torjua järjestäytyneen ja vakavan kansainvälisen rikollisuuden EU: lle aiheuttamat merkittävimmät uhat. Tämä saavutetaan parantamalla ja lujittamalla yhteistyötä EU: n jäsenvaltioiden, laitosten ja virastojen sekä EU: n ulkopuolisten maiden ja järjestöjen asiaankuuluvien yksiköiden, tarvittaessa myös yksityisen sektorin, välillä. Tietoverkkorikollisuus on yksi toimintalinjan painopisteistä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa