Liity verkostomme!

Kiina

Puhe: EU-Macao: silmällä ohi, jalka tulevaisuudessa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

barrosoEuroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso, Macao Tower, Macao, siitä 23 marraskuu 2013.

suurlähettiläät,

Hyvät naiset ja herrat,

Mainos

Kiitän teitä kaikkia ystävällisestä vastaanottostanne tähän kauneimpaan ja vilkkaimpaan kaupunkiin. Nautin erittäin paljon kaikista aiemmista ja lukuisista vierailustani Macaossa, myös Euroopan komission puheenjohtajana heinäkuussa 2005, ja olen odottanut paluuta.

Sallikaa minun kertoa teille myös, mikä henkilökohtainen mieli on minulle palata Macaoon tänään. On selvää, että Macaolla on läheiset siteet portugalilaiseen kulttuuriin, ja sillä on erityinen resonanssi minulle portugalilaisena.

Jaamme paljon, ei vähiten kieltä, jota muuten puhuu 280 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Ja arvostan sitä, että Macaon rooli alustana ja siltana Kiinan ja portugalinkielisten maiden välillä korostettiin Kiinan 12. viisivuotissuunnitelmassa. Tämän kuun alussa Macao isännöi Kiinan ja portugalinkielisten maiden välisen taloudellisen yhteistyöfoorumin neljännen ministerikonferenssin.

Mainos

Meitä yhdistävät myös erityiset historian ja perheen siteet. Ja kuten tiedätte, Portugalin kansallispäivä on Luis de Camõesin kuoleman päivä, kirjallisuutemme suurin nimi - ja todellakin yksi ihmiskunnan historian suurimmista runoilijoista - joka asui Macaossa pari vuotta vuonna. 16-luku.

Merkittävä osa hänen eeppisestä runostaan ​​"Os Lusíadas" kirjoitettiin täällä. Nykyään hänen rintakehänsä näkyy kaupungin puutarhassa luolan sisäänkäynnin luona, jossa legenda kertoo meille, että hän asui. Camões matkusti laajalti Afrikasta Kaakkois-Aasiaan. Macaon sää oli kaikkina vuodenaikoina lähempänä hänen kotikaupunginsa Lissabonin säätä kuin mikään muu, jonka hän löysi matkoiltaan.

Naiset ja herrat,

Tänään, tässä tornissa, tapaamme hyvin etuoikeutetussa paikassa omaksumalla ja tarttumalla Macaon vaikuttavaan monimuotoisuuteen ja dynamiikkaan sen historiallisesta sydämestä, lukuisista Unescon maailmanperintökohteista ja kukoistavasta vapaa-ajan- ja matkailukeskuksesta, jossa on maailmanluokan hotellit ja integroidut lomakohteet. Macaon yliopiston upouusi kampus ja tulevaisuuden teollisuuskehitys Hengqinin saarella.

Tämä on todellakin täydellinen paikka hyvin erityiselle päivälle kahdenvälisissä suhteissamme, kun vietämme Macaon ja EU: n välisen kauppa- ja yhteistyösopimuksen 20-vuotispäivää. Tämä sopimus allekirjoitettiin vuonna 1993, siirtymäkaudella sen jälkeen, kun Kiina ja Portugali sopivat yhteisestä julistuksesta vuonna 1987 ja luovuttamisesta Kiinalle vuonna 1999. Tämä osoittaa, että me Euroopan unionissa olimme kumppaneita alusta lähtien, ja kumppaneita paitsi hyvällä säällä, myös kumppaneita kaikkina vuodenaikoina.

Tämä juhla on tilaisuus ottaa askel taaksepäin samalla kun katsotaan eteenpäin tavoitteena laajentaa ja syventää kumppanuuttamme. Silmä menneisyyteen, jalka tulevaisuuteen.

Tämän sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen kasvavat taloudelliset siteemme ovat lisänneet tärkeän ulottuvuuden jo vanhaan ja rikkaaseen suhteeseemme. Numerot kertovat merkittävän tarinan. Kauppasuhteemme ovat kasvaneet tasaisesti ja sujuvasti. Niiden volyymi on ollut vuosi vuodelta ennätyksellinen ja 511 miljoonaa euroa vuonna 2012. Macaolle EU on nyt toiseksi suurin tuontilähde Manner-Kiinan jälkeen ja sen neljänneksi suurin vientimarkkinat.

Uskon, että tulevina vuosina meidän on edelleen vahvistettava tätä erittäin tuottavaa suhdetta ja hyödynnettävä kaikki mahdollisuudet suurempiin keskinäisiin investointeihin, kauppaan, yhteistyöhön ja kasvuun. Katsotaanpa tosiasioita.

Epäilemättä EU: n sisämarkkinat ovat tärkeitä Aasian tulevan kasvun kannalta. Kriisistä huolimatta EU on todellakin maailman suurin sisämarkkina, jolla on 500 miljoonaa varakkaita kuluttajia, 23 miljoonaa pientä ja keskisuurta yritystä, 12.7 biljoonan euron BKT ja 20 prosentin osuus maailman viennistä. EU on myös suurin ulkomaisten suorien sijoitusten lähde ja vastaanottaja. Työskentelemme sisämarkkinoidemme kaiken hyödyntämättömän potentiaalin hyödyntämiseksi ja liike- ja innovaatioystävällisemmän ympäristön edistämiseksi älykkään, kestävän ja osallistavan kasvun aikaansaamiseksi, kuten hahmotellaan Euroopan kasvusuunnitelmassa ja työpaikkojen luomisessa, Eurooppa 2020 -strategiassa .

Eikä epäilystäkään siitä, että Macao on keskeinen keskus Aasian ja Euroopan välillä. Macao hyötyy vankasta taloudesta. Tänä vuonna olet saavuttanut kaksinumeroisen kasvun. Myös investointimenot ovat kasvaneet vakaasti. Ajaessasi vahvalla matkailupohjalla, etsit nyt talouden monipuolistamista.

Kaikki tämä tarkoittaa, että on tilaa työskennellä entistä tiiviimmin yhdessä, jotta voimme paremmin kääntää yhteiset edut yhteisiin toimiin ja kohdata onnistuneesti uusia haasteita.

EU haluaa olla teidän puolellanne, kun Macao pyrkii edelleen rakentamaan vahvuuksiaan ja haarautumaan uuteen taloudelliseen toimintaan. Koska Pearl River Delta -alueella on enemmän alueellista integraatiota Macaon, Guangzhoun ja Hongkongin kanssa, olen vakuuttunut siitä, että eurooppalaiset yritykset pystyvät edistämään menestystäsi muun muassa muuttamalla jo onnistuneen vapaa-ajan keskuksen esimerkilliseksi vähähiiliseksi vapaa-ajan keskukseksi.

Vihkiäisissä EU-Macaon kauppakamarin myöhemmin tänään sekä meidän käynnissä yhteistyössä Institute for edistäminen Investment Macaossa (IPIM) olisi käytettävä apuna tässä suhteessa.

Hyvät naiset ja herrat,

Meillä on varmasti sama tavoite: pitää markkinat avoimina, kunnioittaa reilun kilpailun sääntöjä ja vastustaa protektionistisia suuntauksia kasvun vauhdittamiseksi alueellisella ja maailmanlaajuisella tasolla. Tiedämme, että se on välttämätöntä alueellisen ja maailmantalouden vaurauden ja vakauden kannalta. Kyse on viime kädessä siitä, mitä eroa voimme tehdä kansalaisten elämässä ja hyvinvoinnissa. Mutta selvästi kansalaisten hyvinvointi ei riipu pelkästään taloudesta. Siksi suhteemme on paljon syvempi.

Euroopan suhteet Macaoon perustuvat syviin historiallisiin ja kulttuurisiin juuriin. Ne perustuvat yhteisiin arvoihin ja laaja-alaisiin yhteisiin etuihin.

Ja tässä suhteessa haluaisin muistuttaa, että EU tukee voimakkaasti "yksi maa, kaksi järjestelmää" -periaatetta ja erityisesti ihmisoikeuksien ja yksilönvapauden kunnioittamista, jotka on kirjattu peruslakeihin ja joka kansalaisten tulisi nauttia.

Siksi olen erittäin tyytyväinen tämän periaatteen onnistuneeseen toimintaan sekä edistymiseen kohti suurempaa demokratiaa vaalijärjestelmässä. Uskomme vakaasti, että demokratian leviäminen ja edistäminen kaikkialla maailmassa on paras keino luoda laillinen, vakaa, vastuullinen ja avoin hallitus, joka suojaa oikeuksia ja vapautta ja tukee oikeusvaltioperiaatetta.

Ja riskin osoittamaan ilmeiseen, haluaisin lisätä, että meillä on myös sama planeetta ja sama vastuu sen kestävästä tulevaisuudesta. Riippumatta kotimaisista ongelmistamme, emme voi kääntää selkäämme tälle globaalille vastuulle.

Kenellekään teistä ei ole salaisuus, että Euroopassa käytiin viime aikoina vaikeita aikoja. Sallikaa minun sanoa teille, että olen varma, että pääsemme kriisistä kilpailukykyisemmällä ja joustavammalla taloudella, mutta myös entistä vahvemmalla ja yhtenäisemmällä Euroopalla.

Itse asiassa Eurooppa taistelee vakavasti. Yhdessä luomme kestävämmän tulevaisuuden eurolle. Viimeistelemme talous- ja rahaliittoamme. Pyrimme puuttumaan kilpailukyvyn puutteeseen osissa unioniamme. Korjaamme talouden epätasapainoa ja kehitämme syvempää taloushallintoa. Ja olemme oikealla tiellä, ponnistelumme tuottavat nyt heidän ensimmäiset hedelmänsä, ja meidän on pyrittävä niihin päättäväisesti.

Mutta olemme täysin tietoisia siitä, että pyrkimyksemme eivät saa loppua kotona, koska kyseessä ei ole vain eurooppalainen keskinäinen riippuvuutemme, vaan maailmanlaajuinen keskinäinen riippuvuutemme. Ja riippuvuus toisistaan ​​tarkoittaa toimimista vastuullisena sidosryhmänä. Tämä on yksi globalisaation opetuksista. Loppujen lopuksi ei ole olemassa ilmaista ratsastusta.

Tässä hengessä EU ottaa johtoaseman globaaleissa haasteissa, kuten ilmastonmuutoksessa ja vihreässä kasvussa. Ja EU: n ja Macaon vuotuinen korkean tason poliittinen vuoropuhelu on tervetullut ja hedelmällinen foorumi paitsi meneillään olevan kahdenvälisen yhteistyömme kartoittamiseksi myös päivittää toisilleen näiden avaintekijöiden asiaankuuluvaa kehitystä omilla alueillamme.

Hyvät naiset ja herrat,

Laajan suhdettamme tarkoituksena on myös edistää keskinäistä ymmärrystä, kannustaa ideoiden vaihtoa ja vahvistaa ihmisten välisiä yhteyksiä. Yhdessä haluamme varmasti hyödyntää täysin kulttuurisen monimuotoisuutemme etuja.

Erinomainen yhteistyömme monikielisyyden tukemiseksi - erityisesti tulkkien ja kääntäjien kouluttamista koskevan kahdenvälisen yhteistyömme kautta - ja EU: n akateeminen ohjelma, joka edistää edelleen nuoren sukupolven koulutus- ja kulttuurivaihtoa, ovat hyviä esimerkkejä tästä yhteisestä. halukkuutta.

Minulla on myös ilo ilmoittaa, että olemme sopineet Macaon erityishallintoalueen hallituksen kanssa yhteistyön jatkamisesta oikeudellisella alalla. Olemme tehneet yhteistyötä tällä alalla vuodesta 2002 lähtien EU: n ja Macaon oikeudellisen yhteistyöohjelman kahdessa peräkkäisessä vaiheessa. Tämä ohjelma on onnistunut mahdollistamaan konkreettisen ja käytännön oikeudellisen kokemuksen vaihdon Macaon hallituksen ensisijaisilla aloilla. Tästä syystä haluamme jatkaa yhteistyötä tulevina vuosina.

Ja odotan suurella mielenkiinnolla Eurooppa-neuvoston mallia, jonka isännöit joulukuun puolivälissä osana 20-vuotisjuhlia. Minulle on selitetty, että nuoret Macaon opiskelijat astuvat EU: n valtion- ja hallitusten päämiesten, neuvoston puheenjohtajan ja myös minun. Haluan varoittaa heitä: he valmistautuvat paremmin pitkään päivään, koska joskus keskustelemme myöhään yöhön löytääksemme tyydyttävän kompromissin klo 28!

Mielestäni tällainen kokemus on myös hyvä tilaisuus ymmärtää, kuinka paljon ennakointi, poliittinen tahto ja suostuttelu voima kansallisella, eurooppalaisella tai maailmanlaajuisella tasolla vaikuttavat tulevaisuuden muokkaamisen ja muiden muokkaamisen välillä, uusien mahdollisuuksien käyttämisen ja toimettomuuden hinnan välillä.

Juuri tästä EU: n ja Macaon välinen suhde onkin pohjimmiltaan kysymys: miten voimme kohdata tulevaisuuden yhdessä jatkuvasti muuttuvassa maailmassa ja jättää paremman maailman seuraaville sukupolville.

Haluan lopuksi sanoa, kuinka ylpeä EU on suhteestaan ​​Macaoon ja monista siteistä, jotka yhdistävät Macaon ja Euroopan kansalaiset. Tämä tekee Macaosta erityisen. Tämä tekee sinusta erilaisen. Avoimuutesi muille on suurin voimavara.

Odotan jatkuvaa ja tehostettua kumppanuutta, joka vahvistaa Macaon ainutlaatuisuutta ja edistää sen ihmisten vaurautta.

Kiitän huomiosta.

Kiina

Liettuan kyberturvallisuusvirasto havaitsee, että kiinalaiset puhelimet vaarantavat henkilötietovuodon

Julkaistu

on

Liettuan kansallisen puolustusministeriön (NKSC) alainen kansallinen kyberturvallisuuskeskus suoritti Liettuassa myytävien kiinalaisten valmistajien Huawei P40 5G, Xiaomi Mi 10T 5G ja OnePlus 8T 5G älykkäiden laitteiden turvallisuustutkimuksen.

”Tämä tutkimus aloitettiin Liettuassa myytävien 5G -mobiililaitteiden ja niiden sisältämien ohjelmistojen turvallisen käytön varmistamiseksi maassamme. On valittu kolme kiinalaista valmistajaa, jotka ovat tarjonneet 5G -mobiililaitteita liettualaisille kuluttajille viime vuodesta lähtien ja joiden kansainvälinen yhteisö on todennut aiheuttavan tiettyjä tietoturvariskejä ”, sanoi puolustusministeri Margiris Abukevičius.

Tutkimuksessa tunnistettiin neljä keskeistä kyberturvallisuusriskiä. Kaksi liittyy valmistajan laitteisiin asennettuihin gadgeteihin, toinen henkilötietojen vuotovaaraan ja toinen sananvapauden mahdollisiin rajoituksiin. Xiaomin laitteessa tunnistettiin kolme riskiä, ​​yksi Huaweissa, eikä OnePlus -mobiililaitteessa havaittu kyberturvallisuushaavoittuvuuksia.

Mainos

Riskiä gadgetien valmistajille

Analysoimalla Huawein 5G-älypuhelinten suorituskykyä tutkijat havaitsivat, että laitteen virallinen sovelluskauppa App App, joka ei löydä käyttäjän pyytämää sovellusta, ohjaa sen automaattisesti kolmannen osapuolen sähköpostiin. myymälät, joissa jotkin gadget -virustentorjuntaohjelmat on luokiteltu haitallisiksi tai viruksiksi tartunnan saaneiksi. Tutkijat ovat myös pitäneet kyberturvariskejä Xiaomin Mi Browser -laitteella. Se ei käytä vain vakiomuotoista Google Analytics -moduulia muissa selaimissa, vaan myös kiinalaista anturitietoa, joka kerää ja lähettää säännöllisesti jopa 61 parametritietoa käyttäjän puhelimessa suoritetuista toiminnoista.

”Mielestämme tämä on todella tarpeetonta tietoa käyttäjien toiminnoista. Se, että nämä runsaat tilastotiedot lähetetään ja tallennetaan salatulla kanavalla Xiaomi -palvelimille kolmansissa maissa, joissa yleistä tietosuoja -asetusta ei sovelleta, on myös riski ”, sanoi tohtori Tautvydas Bakšys.

Mainos

Sananvapauden rajoitukset

Analysoimalla Xiaomi -laitteen suorituskykyä tutkijat havaitsivat, että sillä oli tekniset valmiudet sensuroida siihen ladattu sisältö. Jopa useat puhelimen valmistajan gadgetit, mukaan lukien Mi -selain, saavat ajoittain valmistajan estettyjä avainsanaluetteloita. Kun laite havaitsee, että lähetettävä sisältö sisältää sanoja luettelossa, se estää sisällön automaattisesti.

Tutkimuksen aikaan luettelo sisälsi 449 kiinalaista merkkiä sisältävää avainsanaa tai avainsanaryhmää, kuten "Vapaa Tiibet", "Amerikan ääni", "Demokraattinen liike" "Longing Taiwan Independence" ja paljon muuta.

"Havaitsimme, että sisällönsuodatustoiminto oli poistettu käytöstä Liettuassa myytäviltä Xiaomi -puhelimilta eikä suorittanut sisällön sensuuria, mutta luettelot lähetettiin säännöllisesti. Laitteella on tekniset valmiudet aktivoida tämä suodatustoiminto etäkäytössä milloin tahansa ilman käyttäjän tietämistä ja Aloitamme ladatun sisällön analysoinnin. Emme sulje pois sitä mahdollisuutta, että estettyjen sanojen luettelo voidaan koota paitsi kiinaksi myös latinalaisin kirjaimin ”, Bakšys lisäsi.

Henkilötietojen vuotamisen vaara

Henkilötietojen vuotovaara on tunnistettu Xiaomi -laitteessa, kun käyttäjä päättää käyttää Xiaomi Cloud -palvelua Xiaomi -laitteessa. Palvelun aktivoimiseksi laitteelta lähetetään salattu tekstiviestin rekisteröintiviesti, jota ei tallenneta muualle myöhemmin. "Tutkijat eivät pystyneet lukemaan tämän salatun viestin sisältöä, joten emme voi kertoa, mitä tietoja laite lähetti. Tämä automaattinen viestien lähettäminen ja niiden sisällön piilottaminen valmistajan toimesta uhkaa käyttäjän henkilökohtaisten tietojen turvallisuutta tietoja, koska hänen tietämättään tuntemattoman sisällön tietoja voidaan kerätä ja lähettää kolmansien maiden palvelimille ", Bakšys lisäsi.

Liettua on jo kärsinyt Kiinan rancorista; elokuussa Peking vaati, että se kutsuu suurlähettiläänsä takaisin, kun se on perustanut Taiwaniin edustuston, joka väittää, että Taiwan (Kiinan tasavalta) on osa Kiinaa (Kiinan kansantasavalta).

Continue Reading

Kiina

Kilpailu: EU, Yhdysvallat ja Kiinan kansantasavalta osallistuivat viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulun sääntelyhuippukokoukseen

Julkaistu

on

EU: n, Yhdysvaltojen ja Kiinan kansantasavallan korkeat virkamiehet osallistuivat 7. syyskuuta viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulkualan sääntelyhuippukokoukseen. Osallistujia olivat kilpailun ja merenkulkuviranomaisten edustajat, jotka ovat vastuussa kansainvälisen linjaliikenteen sääntelystä maailman suurimmilla linjaliikennekaistoilla.

Huippukokouksessa käsiteltiin alakohtaista kehitystä koronaviruspandemian alkamisen jälkeen, mukaan lukien kansainvälisen konttikuljetusalan kohtaamat haasteet ja merenkulun toimitusketjujen laajemmat kysymykset. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että pandemia esitti varustamoiden, satamien ja logistiikkapalvelujen toimijoille poikkeuksellisia haasteita reiteillä EU: hun ja EU: sta sekä muualla maailmassa.

He vaihtoivat näkemyksiä lainkäyttöalueidensa toteuttamista toimista sekä tulevaisuuden näkymistä ja näkymistä, mukaan lukien mahdolliset toimet toimialan kestävyyden lisäämiseksi. Huippukokous järjestetään kahden vuoden välein ja se on foorumi kolmen viranomaisen välisen yhteistyön edistämiseksi. Seuraava huippukokous pidetään vuonna 2023 Kiinassa.

Mainos

Continue Reading

Kiina

Uudistetaan joustavampi YK -järjestelmä Taiwanin kanssa

Julkaistu

on

Yli 200 miljoonan tartunnan ja yli 4 miljoonan kuoleman ja laskemisen jälkeen COVID-19-pandemia on riehunut ympäri maailmaa. Tämä on luonut syvästi tuhoisan sosioekonomisen vaikutuksen yhteenliitettyyn maailmaan ilman, että käytännössä maita säästyy. Pandemia on häirinnyt maailmanlaajuista kauppaa, pahentanut köyhyyttä, vaikeuttanut koulutusta ja vaarantanut sukupuolten tasa -arvon. kirjoittaa Jaushieh Joseph Wu, ulkoministeri, Kiinan tasavalta (Taiwan) (kuvassa alla).

Kun monet maat varautuvat toiseen viruksen piikkiin erittäin tarttuvan Delta -muunnelman innoittamana, maailma odottaa Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) tehostavan kokonaisvaltaisia ​​toimia kriisin ratkaisemiseksi, paremman elpymisen varmistamiseksi ja kestävän rakentamisen varmistamiseksi. Tämä on pelottava tehtävä, joka vaatii kaikki kädet kannella. Maailmanlaajuisen elimen on aika toivottaa Taiwan, arvokas ja kelvollinen kumppani, joka on valmis auttamaan.  

Viime kuukausien aikana Taiwan, kuten monet muut maat, on käsitellyt COVID-19-tapausten nousua lähes vuoden menestyksen jälkeen viruksen hillitsemisessä. Siitä huolimatta se otti tilanteen hallintaan ja tuli entistä valmiimmaksi työskentelemään liittolaisten ja kumppanien kanssa pandemian aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Taiwanin tehokas vastaus pandemiaan, sen nopea kapasiteetin laajentaminen vastaamaan maailmanlaajuista toimitusketjun kysyntää ja sen merkittävä apu kumppanimaille ympäri maailmaa osoittavat, että Taiwanilla ei ole pakottavia syitä toimia rakentavassa roolissa YK -järjestelmä.

Mainos

Kuitenkin Kiinan kansantasavallan (Kiinan) painostuksen alaisena YK ja sen erikoisjärjestöt hylkäävät edelleen Taiwanin vedoten vuoden 1971 YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaan 2758 (XXVI) tämän poissulkemisen oikeusperustaksi. Mutta päätöslauselman kieli on kristallinkirkas: siinä käsitellään vain Kiinan edustusta YK: ssa; ei mainita Kiinan väitettä Taiwanin suvereniteetista, eikä se valtuuta Kiinaa edustamaan Taiwania YK -järjestelmässä. Tosiasia on, että Kiina ei ole koskaan hallinnoinut Taiwania. Tämä on todellisuus ja status quo Taiwanin salmen molemmin puolin. Taiwanin kansaa voi edustaa kansainvälisellä näyttämöllä vain heidän kansansa valitsema hallitus. Vertaamalla päätöslauselman kielen väärin Pekingin "yhden Kiinan periaatteeseen", Kiina pakottaa mielivaltaisesti poliittiset näkemyksensä YK: lle.

Absurdi ei lopu tähän. Tämä poissulkeminen estää myös Taiwanin kansalaisyhteiskunnan osallistumisen. Taiwanilaisten passinhaltijoilta evätään pääsy YK: n tiloihin sekä kiertueille että kokouksille, kun taas taiwanilaiset toimittajat eivät voi saada akkreditointia kattamaan YK: n tapahtumat. Ainoa syy tähän syrjivään kohteluun on heidän kansalaisuutensa. Taiwanin kansalaisyhteiskunnan jäsenten estäminen YK: sta torjuu monenvälisyyden ihanteen, rikkoo YK: n perusperiaatteita ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamisen edistämisestä ja vaikeuttaa YK: n yleisiä pyrkimyksiä.

Taiwan on avustanut kumppanimaita ympäri maailmaa kuuden vuosikymmenen ajan. YK: n toimintaohjelman 2030 hyväksymisen jälkeen se on keskittynyt auttamaan kumppaneita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet ja viime aikoina osallistumaan pandemianvastaisiin toimiin ja toipumiseen. Samaan aikaan Taiwan on kotona saavuttanut tavoitteensa muun muassa sukupuolten tasa-arvon, puhtaan veden ja sanitaation sekä hyvän terveyden ja hyvinvoinnin osalta. Innovatiiviset, yhteisöpohjaiset ratkaisumme hyödyntävät julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia koko yhteiskunnan hyväksi.

Mainos

- Maailman onnellisuusraportti 2021, julkaissut Sustainable Development Solutions Network, sijoitti Taiwanin onnellisimmaksi Itä -Aasiassa ja 24. sijalle maailmassa. Sijoitus osoittaa, miten maan ihmiset suhtautuvat saamaansa sosiaaliseen tukeen, ja heijastaa suurelta osin maan kestävän kehityksen tavoitteiden täytäntöönpanoa. Taiwan on valmis välittämään kokemuksensa ja työskentelemään maailmanlaajuisten kumppaneidensa kanssa rakentaakseen paremman ja kestävämmän tulevaisuuden kaikille.

Samaan aikaan, kun maailma kuulee ilmastonmuutosta koskevia toimia ja hiilidioksidipäästöjen saavuttamista vuoteen 2050 mennessä, Taiwan suunnittelee aktiivisesti etenemissuunnitelmaa kohti tavoitetta ja on laatinut erityislainsäädäntöä tämän prosessin helpottamiseksi. Ilmastonmuutos ei tunne rajoja, ja yhteiset ponnistelut ovat välttämättömiä, jos haluamme kestävän tulevaisuuden. Taiwan tietää tämän ja pyrkii parhaisiin tapoihin muuttaa hiilidioksidin vähentämisen haasteet uusiksi mahdollisuuksiksi.

YK: n pääsihteeri António Guterres korosti tämän vuoden kesäkuussa antamassaan valavalassa, että COVID-19-pandemia on paljastanut yhteisen haavoittuvuutemme ja yhteytemme. Hän sanoi, että YK, valtiot ja ihmiset, joita se palvelee, voivat hyötyä vain muiden tuomisesta pöytään.

Kumppanien kieltäminen, joilla on kyky osallistua, on moraalinen ja aineellinen menetys maailmalle, kun pyrimme toipumaan paremmin yhdessä. Taiwan on hyvä voima. Nyt on aika tuoda Taiwan pöytään ja antaa Taiwanin auttaa.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa