Liity verkostomme!

Blogspot

Lausunto: Kausityöntekijöiden direktiivi - "EU: n ulkopuolisten työntekijöiden kohtelun parantaminen, mutta ei riitä estämään hyväksikäyttöä"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

27c6442977Euroopan parlamentin kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta äänesti 14in marraskuun 2013-kokouksessa direktiivistä kolmansien maiden kansalaisten maahantulon ja oleskelun edellytyksistä kausityöhön jäsenvaltioissa. Euroopan parlamentti ja neuvoston puheenjohtajavaltio sopivat väliaikaisesti 2010-neuvottelujen jälkeen neuvotteluista, ja kansalliset hallitukset tukivat niitä 29-lokakuussa 2013. Direktiivi toimitetaan täysistunnossa tammikuussa 2014.

Euroopan rasismin vastainen verkosto (ENAR), kodittomien henkilöiden kanssa työskentelevien kansallisten järjestöjen liitto (FEANTSA) ja dokumentoimattomien maahanmuuttajien kansainvälistä yhteistyötä koskeva foorumi (PICUM) ovat erittäin tyytyväisiä ja tukevat voimakkaasti Euroopan parlamentin ja neuvoston hyväksymiä toimenpiteitä. tavoitteena on luoda paremmat työ- ja elinolot kolmansien maiden kausityöntekijöille kaikkialla EU: ssa. Osa kansalaisyhteiskunnan ehdottamista sosiaalisista oikeuksista ja työntekijöiden yhdenvertaisesta kohtelusta ei kuitenkaan otettu huomioon, mikä saattaisi vaarantaa direktiivin tehokkuuden, koska siinä ei käsitellä riittävästi hyödyntämisriskejä.

Kausityön määritelmä

Mainos

Kausityön määritelmä on edelleen epämääräinen, ja se jätetään jäsenvaltioiden harkintavaltaan, mikä saattaa helposti johtaa direktiivien soveltamisalaan kuuluvien alojen virheellisiin ja erilaisiin kansallisiin määritelmiin. Lisäksi työmarkkinaosapuolten rooli päätettäessä, mitkä alat sisällytetään, on hyvin rajallinen eikä pakollinen.

Aloittamisen edellytykset

Toisaalta kannatamme voimakkaasti työehtosopimuksen keskeisten näkökohtien tai sitovan työn tarjoamisen sisällyttämistä työntekijöiden maahanpääsyn ehtona, jotta työlainsäädäntö voidaan panna asianmukaisesti täytäntöön. Toisaalta uskomme, että olisi pitänyt tehdä enemmän ponnisteluja sellaisten kolmansien maiden kansalaisten hakemusten käyttöönottamiseksi, jotka jo asuvat jäsenvaltiossa. Uudet säännöt yksinkertaistaisivat maahanpääsymenettelyjä, mutta valtiot voivat kieltäytyä ottamasta vastaan ​​perusteita, joita pidetään subjektiivisina, kuten laittoman maahanmuuton vaara ja mahdollinen yleisen turvallisuuden uhka.

Mainos

Seuraamukset ja valitukset

Kannatamme seuraamusten sisällyttämistä työnantajiin ja alihankkijoihin, jotka ovat rikkoneet määräyksiä. Alihankkijoita vastaan ​​sovellettavien seuraamusten käyttäminen (art. 12a.3) saattaa johtaa mielivaltaisuuteen ja pilata hyviä aikomuksia. Tuemme sääntöjä, jotka koskevat tiedonsaantia ja valitusten helpottamista, vaikka mitään uhrien tukemista koskevaa mekanismia ei ollut suunniteltu.

Oleskelun kesto

Tuemme määräyksiä, jotka sallivat kausityöntekijöiden palkkaamisen eri työnantajiin ja pysyä mahdollisimman pitkään toisen työnantajan etsimiseen. Pahoittelemme kuitenkin oleskelun enimmäiskeston pidentämistä yhdeksään kuukauteen 12-kuukauden aikana. Koska kolmansien maiden kausityöntekijöillä olisi vähemmän suotuisa asema kuin muilla työntekijöillä, pidemmät oleskelut saattavat tyhjentää direktiivin "kausiluonteisesta" olemuksesta ja lisätä sosiaalisen polkumyynnin riskiä.

Tasa-arvoinen kohtelu    

Tuemme sääntöjä, joiden tarkoituksena on taata maahanmuuttajien kausityöntekijöiden samat oikeudet kuin EU: n kansalaiset työoloissa, lakko-oikeudessa, takaisinmaksussa, sosiaaliturvan saannissa sekä julkisissa hyödykkeissä ja palveluissa, kausityötä koskevien neuvontapalvelujen saannissa verotukselliset edut. Suhtaudumme myönteisesti myös kausityöntekijöiden koulutusmahdollisuuksien sisällyttämiseen. Pahoittelemme kuitenkin jäsenvaltioiden mahdollisuutta sulkea kausityöntekijät työttömyysetuuksista ja rajoittaa yhdenvertaista kohtelua vain koulutukseen, joka liittyy erityiseen työllisyystoimintaan.

majoitus

Suhtaudumme myönteisesti siihen, että vaatimus, jonka mukaan kausityöntekijät hyötyvät majoituksesta, joka takaa riittävän elintason kansallisen lainsäädännön mukaisesti, ja turvaamistoimenpiteet, jotka ovat tarpeen työnantajan tai työnantajan välityksellä.

Maksut

Vaikka tunnustamme pyrkimyksen olla jättämättä kausityöntekijöitä maksamaan hallinnollisia maksuja sekä matkustus- ja sairausvakuutuskustannuksia, direktiivissä jätettäisiin jäsenvaltioiden tehtäväksi päättää, maksavatko nämä palkkiot työnantajat tai työntekijät.

Venäjä

EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duuman vaaleja

Julkaistu

on

Venäjä [nid: 114228]

”Meidän on uudistettava Euroopan politiikka Venäjää kohtaan. Meidän on estettävä Venäjän uhat, pidätettävä Venäjän puuttuminen EU: hun ja sen naapurustoon ja tuettava strategisesti Venäjän demokraattisia voimia. Meidän on työskenneltävä olettamuksella, että muutos on mahdollista tässä maassa ja että "demokratia ensin" on ensimmäinen tehtävämme suhteissamme Venäjään. Venäjä voi olla demokratia ”, sanoi EPP: n Euroopan parlamentin jäsen Andrius Kubilius ennen 14. syyskuuta pidettävää täysistuntoa EU: n ja Venäjän poliittisten suhteiden tulevaisuudesta.

Parlamentin mietinnössä, jonka Kubilius on laatinut ja josta äänestetään tänään (15. syyskuuta), korostetaan, että Euroopan on osallistuttava Moskovan kanssa yhteistä etua koskeviin kysymyksiin, kuten asevalvontaan, rauhanrakentamiseen, maailmanlaajuiseen turvallisuuteen tai ilmastonmuutokseen. Tällaisen yhteistyön olisi kuitenkin ehdottomasti oltava ehdollinen Kremlin halukkuudesta kunnioittaa ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä lakeja. ”Yhteistyö tietyillä erityisaloilla ei saisi johtaa myönnytyksiin EU: n arvoihin eikä koskaan jättää huomiotta seurauksia kumppaneillemme. Tarvitsemme lisää rohkeutta ottaa vahva kanta Kremlin hallintoa kohtaan ihmisoikeuksien puolustamiseksi. Meidän on varmistettava, että mahdolliset lisäsuhteet Kremlin kanssa riippuvat Putinin halusta lopettaa hyökkäykset, sortot ja pelottelut Venäjällä ja sen ulkopuolella ”, Kubilius korosti.

Mainos

Mietinnössä korostetaan lisäksi, että EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duumaa ja keskeyttämään maan osallistuminen kansainvälisiin parlamentaarisiin kokouksiin, myös Euroopan neuvoston kokouksiin, jos tällä viikolla Venäjän parlamenttivaalit tunnustetaan petoksiksi. ”Venäjän ihmisillä on oltava valintaoikeus, kuten minkä tahansa muun demokraattisen maan ihmisillä. Kun tärkeimmät oppositiotoimijat ja Venäjän hallitsevan puolueen vastustajat ovat vankilassa tai kotiarestissa, vaihtoehtoja ei ole. Kremlin jatkuva tukahduttaminen kaikkiin opposition ehdokkaisiin, vapaaseen mediaan tai kansalaisjärjestöön heikentää vaalien legitiimiyttä ja oikeudenmukaisuutta. Toistamme, että oppositiojohtaja Aleksei Navalny sekä kaikki ne, jotka tukivat häntä rauhanomaisten mielenosoitusten aikana, on vapautettava ”, Kubilius totesi.

Mainos
Continue Reading

Saksa

Saksan vihreiden puoluejohtaja puolustaa liittokansleri-ehdokasta

Julkaistu

on

By

Saksan vihreiden puolueen johtajat Robert Habeck ja Annalena Baerbock, myös vihreiden liittokansleri-ehdokas, kuuntelevat NABU-yhdistyksen johtajaa Christian Unseltia, kun he kävelevät Biesenthaler-altaan luonnonsuojelualueen nummilla esiteltyään välittömän ilmastonsuojeluohjelman Biesenthal lähellä Bernaua, Koillis -Saksa 3. elokuuta 2021. Tobias Schwarz/Pool REUTERSin kautta

Saksan vihreiden johtaja sunnuntaina (8. elokuuta) puolusti puolueen liittokansleri-ehdokasta ensi kuun liittovaltiovaaleissa ja harhautti ehdotuksia, joiden mukaan hänen pitäisi korvata hänet sen jälkeen, kun hän oli tehnyt kalliita virheitä, kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Ekologit nousivat lyhyesti äänestyksissä ohittaakseen liittokansleri Angela Merkelin konservatiivisen blokin sen jälkeen, kun he olivat nimenneet Annalena Baerbockin (kuvassa) liittokansleri -ehdokkaaksi huhtikuussa, mutta ovat sen jälkeen heikentyneet.

Baerbockin virheiden aiheuttama kampanja on sisällyttänyt virheitä ansioluetteloonsa ja skandaalin joulubonusmaksusta, jota hän ei ilmoittanut parlamentille. Baerbock on myös sanonut, että seksistinen valvonta pidättelee häntä. Luettu lisää.

Mainos

"Rouva Baerbock sopii liittokanslerin virkaan, ja meidän tehtävämme on varmistaa, että vihreät ovat vahvoja", puolueen johtaja Robert Habeck kertoi ZDF: lle haastattelussa.

Kysyttäessä, pitäisikö vihreiden korvata Baerbock hänen kanssaan liittokansleri -ehdokkaana, Habeck vastasi: "Ei, se ei ole keskustelu."

Vihreiden surun lisäämiseksi puolue suljetaan pois Saarlandin osavaltion vaalista 26. syyskuuta järjestettävissä kansallisissa vaaleissa, koska alueellisten ehdokkaiden valinta on epäsäännöllistä sisäisen riidan vuoksi.

Mainos

"Vihreiden kampanjassa oli muutamia ongelmia, mutta ... odotan innolla elokuuta ja syyskuuta", sanoi Habeck, joka on puolueen johtaja Baerbockin kanssa. "Kaikki on mahdollista."

Aiemmin sunnuntaina julkaistu mielipidemittaus osoitti, että vasemmistolaiset sosiaalidemokraatit (SPD) vetäytyvät vihreiden kanssa 18 prosentilla Merkelin konservatiivien jälkeen 26 prosentilla. Merkel, joka on ollut vallassa vuodesta 2005, aikoo erota vaaleista. Lue lisää.

INSA: n kysely osoitti, että hypoteettisessa suorassa äänestyksessä liittokanslerista SPD -ehdokas Olaf Scholz oli 27%: n kannalla. Konservatiivinen Armin Laschet vaipui 14 prosenttiin, yhden pisteen edellä Baerbockia, 13 prosentilla.

Vihreät esittivät tiistaina "hätätilanteen ilmastonsuojeluohjelman", jonka tarkoituksena on palauttaa kampanjansa. Lue lisää.

Continue Reading

Euroopan vihreä sopimus

Pienituloiset perheet ja keskiluokan kotiomistajat eivät saa maksaa Green Dealista, sanoo EPP

Julkaistu

on

EPP-ryhmä haluaa, että Euroopasta tulee ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. "Tämä kauaskantoinen talouksien ja yhteiskuntien muutos on tehtävä älykkäästi, koska haluamme torjua ilmastonmuutosta innovoinnilla, kilpailukyvyllä ja eurooppalaisilla työpaikoilla. Haluamme Muunna tarvittava muutos mahdollisuudeksi. Haluamme hiilidioksidipäästöjen poistamisen, ei teollistamisen! Haluamme paitsi asettaa tavoitteita myös löytää paras tapa Euroopalle saavuttaa nämä tavoitteet kiinnittäen erityistä huomiota vetyyn ja joissakin tapauksissa, kaasu siirtymäteknologiana ", sanoi EPP-ryhmän talous- ja ympäristöasioista vastaava varapuheenjohtaja Esther de Lange.

Hänen lausuntonsa tulee ennen Euroopan komission esittelyä ns. Fit for 55 -paketista, joka on mammuttipaketti energia- ja ilmastolakeista ja jonka tarkoituksena on muuttaa 55 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoite konkreettisiksi uusiksi säännöiksi liikenteelle, teollisuudelle, rakennuksille ja rakennuksille. muilla aloilla.

"Meidän on oltava hyvin tarkkaavaisia ​​siitä, kuka maksaa Green Deal -laskun. Suurimman laskun eivät voi maksaa pienituloiset perheet, keskiluokan kotiomistajat tai maaseutualueiden autonomistajat ilman julkista liikennettä", lisäsi de Lange, selittää, että PPE-ryhmä haluaa uskottavan sosiaalisen välineen lämmitys- ja liikkuvuusköyhyyden torjumiseksi jäsenvaltioissa ja niiden välillä.

Mainos

EPP-ryhmä haluaa edistää puhtaita autoja. "Haluamme asettaa etusijalle puhtaiden ajoneuvojen, sähköisen liikkuvuuden ja päästöttömien polttoaineiden kehittämisen. Emme halua, että keskustelu autojen hiilidioksidipäästöistä muuttuisi uudeksi ideologiseksi taisteluksi dogmeista. Euroopan autoteollisuuden on säilytettävä maailmanlaajuinen kilpailukykynsä ja sen on pysyttävä Puhtaiden autojen teknologiajohtajat ja suuntaajat Euroopalle ja muulle maailmalle. Paljon riippuu myös latausinfrastruktuurin käyttöönotosta. PPE-ryhmä vaatii siksi komission säännöllistä raportointia tässä saavutetusta edistyksestä ja sen vaikutuksista Hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet ", de Lange totesi.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa