Liity verkostomme!

Kulttuuri

Kuusi Italian kaupungeissa jatkoon Euroopan kulttuuripääkaupunki 2019

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Valintalautakunta, joka on nimetty arvioimaan Italian kaupunkien hakemuksia Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2019, kokoontui tänään Roomassa ja suositteli Cagliarin, Leccen, Materan, Perugian, Ravennan ja Sienan listalle ottamista. Kun Italia on vahvistanut tämän suosituksen, ennalta valitut kaupungit täyttävät hakemuksensa ensi kesään mennessä. Valintalautakunta kokoontuu jälleen vuoden 2014 kolmannella neljänneksellä suositellakseen Italian kaupunkia, joka tulee olemaan Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2019.

Koulutus-, kulttuuri-, monikielisyys- ja nuorisokomissaari Androulla Vassiliou sanoi: "Haluan onnitella lämpimästi kaupunkeja heidän ehdokkaistaan ​​kilpailun ensimmäisen kierroksen jälkeen. Yli 20 kaupunkia - ennätysmäärä - haki titteliä. Tämä on todiste Pelkkä pääsy tittelin listalle voi tuottaa merkittäviä kulttuurisia, taloudellisia ja sosiaalisia etuja kyseisille kaupungeille, jos niiden tarjous on osa pitkän aikavälin kulttuuripohjaista kehitysstrategiaa. Pääkaupungit tarjoavat eurooppalaisille mahdollisuuden oppia lisää toisistaan ​​ja nauttia yhteisestä historiastaan ​​ja arvoistaan: toisin sanoen kokea tunne kuulumisen samaan eurooppalaiseen yhteisöön.Kannustan kaikkia ennalta valittuja kaupunkeja tekemään tämän projektin paras. "

Euroopan parlamentin ja ministerineuvoston päätöksen mukaisesti, jossa vahvistetaan kriteerit Euroopan kulttuuripääkaupungille1, Italia ja Bulgaria ovat kaksi jäsenvaltiota, jotka järjestävät tapahtuman vuonna 2019. Esivalinta Bulgariassa tapahtuu ensi kuussa.

Mainos

Marseillen (Ranska) ja Košicen (Slovakia) jälkeen tänä vuonna Uumaja (Ruotsi) ja Riika (Latvia) ovat Euroopan kulttuuripääkaupungit vuonna 2014, Mons (Belgia) ja Plzen (Tšekki) vuonna 2015, Wrocław (Puola) ja Donastia -San Sebastián (Espanja) vuonna 2016, Aarhus (Tanska) ja Paphos (Kypros) vuonna 2017 ja Valletta (Malta) vuonna 2018. Leeuwarden (Alankomaat) on myös ehdotettu Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2018.

Tausta

Italia kutsui hakemuksia kiinnostuneista kaupungeista vuoden 2012 lopussa. Yli 20 kaupunkia haki: Aosta, Bergamo, Cagliari, Caserta, Vallo di Diano ja Cilento Campanian ja Mezzogiornon, Ericen, Grosseton ja Maremman, L'Aquilan, Leccen, Mantovan, Matera, Palermo, Perugia ja Francesco d'Assisi ja Umbria, Pisa, Ravenna, Reggio Calabria, Siena, Siracusa ja Kaakkois-Taranto, Urbino ja Venezia sekä Koillis-alueet.

Mainos

Hakemukset käsitteli paneeli, johon kuului 13 riippumatonta kulttuuriasiantuntijaa - kuusi Italiaa ja loput seitsemän Euroopan toimielimet.

EU: n toimielinten nimeämät paneelin jäsenet ovat tällä hetkellä:

  • Euroopan komission nimittämä: Sir Jeremy Isaacs (Yhdistynyt kuningaskunta) television johtaja ja entinen Covent Gardenin oopperatalon johtaja; Manfred Gaulhofer (Itävalta), Grazin pääjohtaja 2003.
  • Neuvoston nimittämät: Anu Kivilo (Viro), Kansainvälisen Arvo Pärt -keskuksen toimitusjohtaja; Norbert Riedl (Itävalta), kahden- ja monenvälisten kulttuuriasioiden osaston päällikkö Itävallan liittovaltion opetus-, taide- ja kulttuuriministeriössä.
  • Euroopan parlamentin nimittämä: Jordi Pardo (Espanja), vastuussa kulttuurihankkeista kansainvälisen kulttuurin alalla; Steve Green (Yhdistynyt kuningaskunta), kulttuuripolitiikan konsultti ja tutkija.
  • Alueiden komitean nimittämät: Elisabeth Vitouch (Itävalta), joka edustaa alueiden komitean kulttuuri- ja koulutusvaliokuntaa ja on Wienin kaupunginhallituksen jäsen.

Nykyisen Euroopan kulttuuripääkaupunkien nimeämisjärjestelmän mukaan valinta sisältää kaksi kierrosta: esivalintakierros, jonka jälkeen laaditaan ehdokaskaupunkien luettelo, ja viimeinen valintakierros yhdeksän kuukautta myöhemmin. EU: n ministerineuvosto nimeää valitut kaupungit virallisesti.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

Euroopan komissio: Kulttuuri

Androulla Vassilioun verkkosivusto

Kulttuuri

Komissio julkaisee Luova Eurooppa -kutsut kulttuurin ja luovien alojen tukemiseksi

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt jäljellä olevat kulttuuri - ja luovien alojen ehdotuspyynnöt Creative Europe -ohjelma, jolloin käytettävissä on yhteensä 88 miljoonaa euroa. Tämä budjetti kattaa eurooppalaiset yhteistyöhankkeet kulttuurin, eurooppalaisten kirjallisten teosten levityksen ja lisääntyneen monimuotoisuuden alalla ja tarjoaa koulutus- ja esiintymismahdollisuuksia nuorille muusikoille.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Kulttuuri ja luominen ovat eläviä aloja, jotka ovat kärsineet pahasta pandemiasta. Nyt kun rajoituksia poistetaan, on aika keskittyä kulttuuritoimintojen ja tapahtumapaikkojen kestävään elpymiseen. Luovan Euroopan budjetti seuraavien seitsemän vuoden ajan on kasvanut huomattavasti, ja tänä vuonna 88 miljoonaa euroa on jo käytettävissä tukemaan taiteilijoita, kirjailijoita ja esiintyjiä, jotka ovat yhteydessä Euroopan yleisöön. Kutsun kaikkia osapuolia tarkistamaan puheluiden ehdot ja käyttämään tätä mahdollisuutta. "

Ehdotuspyynnöt keskittyvät muun muassa eurooppalaiseen taiteelliseen yhteistyöhön ja innovaatioihin esimerkiksi yleisön sitoutumisen, sosiaalisen yhteenkuuluvuuden digitalisoinnin ja panoksen Euroopan vihreä sopimus. Eurooppalaisille foorumeille omistettu kutsu lisää erityisesti uusien taiteilijoiden näkyvyyttä, ohjelmointia ja mainostamista. Kiinnostuneet organisaatiot voivat nyt jättää hakemuksia, joiden määräajat vaihtelevat elokuun lopusta syyskuun loppuun hakemusten mukaan. Lisätietoja ja neuvoja eri puheluista on saatavilla osoitteessa tämä verkkosivu.

Mainos

Continue Reading

Kulttuuri

Luova Eurooppa: Yli 2 miljardia euroa kulttuuri- ja luovien alojen elpymisen, sietokyvyn ja monimuotoisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt uudet toimet kulttuuri- ja luovien alojen tukemiseksi Euroopassa ja muualla ensimmäisen hyväksymisen jälkeen vuotuinen työohjelma Luova Eurooppa 2021--2027. Vuonna 2021 Luova Eurooppa myöntää ennennäkemättömän noin 300 miljoonan euron budjetin kulttuurialan ammattilaisten ja taiteilijoiden auttamiseksi yhteistyössä tieteenalojen ja rajojen yli uusien mahdollisuuksien löytämiseksi ja uusien yleisöjen tavoittamiseksi.

Hyväksyminen luo perustan uuden ohjelman ensimmäisille ehdotuspyynnöille. Nämä ehdotuspyynnöt ovat avoinna kaikille kulttuuri- ja luovilla aloilla toimiville organisaatioille. Seitsemän vuoden kokonaisbudjetti, 2.4 miljardia euroa, on kasvanut 63% edelliseen verrattuna. Luova Eurooppa pyrkii myös lisäämään kulttuurialan kilpailukykyä tukemalla samalla heidän pyrkimyksiään tulla vihreämmiksi, digitaalisemmiksi ja osallistavammiksi. Erityistä huomiota kiinnitetään kulttuuri- ja luovien alojen sietokyvyn ja elpymisen vahvistamiseen pandemian valossa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Yli 8 miljoonaa ihmistä eri puolilla EU: ta työskentelee kulttuuritoiminnassa. Kulttuuri ei tunne rajoja eikä kansallisuuksia. Taide edustaa ikkunaa maailmaan ja auttaa rakentamaan siltoja meille kaikille. Aikana, jolloin museot, elokuvateatterit, kulttuuriperintökohteet, teatterit alkavat avata uudelleen, haluan toistaa komission tuen kulttuuri- ja luoville aloille. Lisääntyneen budjetin avulla Luova Eurooppa pyrkii vahvistamaan alojen elpymistä ja edistämään samalla niiden tarjoamaa valtavaa monimuotoisuutta ja luovuutta. "

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Taiteellinen ja luova ilmaisu on kulttuuri- ja luovien alojen sekä eurooppalaisen identiteettimme ytimessä. Uudistettu Luova Eurooppa -ohjelma antaa vauhtia maailmanlaajuisesti resonoiville eurooppalaisille tarinoille ja kasvattaa Euroopan luojia, tuottajia , jakelijoita ja näytteilleasettajia, joita pandemia on kärsinyt niin pahasti. Tukemalla yhteistyötä arvoketjun ja kielirajojen yli sekä uusia innovatiivisia liiketoimintamalleja, MEDIA tukee elävää ja kulttuurisesti monimuotoista audiovisuaalista ekosysteemiä. median moniarvoisuuden kasvavien uhkien aikana Luova Eurooppa tukee myös terveellistä ja kestävää uutismediasektoria kaikkialla unionissa. "

A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Continue Reading

Kulttuuri

EU lisää kulttuuria

Julkaistu

on

Parlamentin jäsenet ovat hyväksyneet kaikkien aikojen suurimman budjetin EU: n kulttuuri- ja luoville aloille - 2.5 miljardia euroa vuosiksi 2021--2027. yhteiskunta 

Luova Eurooppa on ainoa EU: n ohjelma, joka tukee yksinomaan kulttuuri- ja audiovisuaalialoja. COVID-19-pandemiaan liittyvien rajoitusten vuoksi taiteilijoille ja koko sektorille karkean jakson jälkeen parlamentti ja neuvosto sopivat 2.5 miljardin euron budjetista vuosille 2021--2027 joulukuussa 2020. hyväksyi sopimuksen toukokuussa 2021 pidetyssä täysistunnossa.

Parempi vastaus eri aloihin ja niiden tarpeisiin

Mainos

Luova Eurooppa on jaettu kolmeen eri osaan, jotta voidaan kunnioittaa eri alojen erityisluonteita ja vastata paremmin niiden tarpeisiin:

Kulttuuri keskittyy verkostoitumiseen, valtioiden väliseen ja monialaiseen yhteistyöhön kulttuuri- ja luovilla aloilla sekä vahvemman eurooppalaisen identiteetin ja arvojen edistämiseen kiinnittäen erityistä huomiota musiikkialaan, kuten parlamentin jäsenet neuvottelevat.

Media on omistettu edistämään rajat ylittävää yhteistyötä, liikkuvuutta ja innovaatioita; lisätään eurooppalaisten audiovisuaalisten teosten näkyvyyttä uudessa ympäristössä ja tehdä siitä houkutteleva erilaisille yleisöille, erityisesti nuorille.

Mainos

Alojen välinen Tavoitteena on kannustaa innovaatioihin, tukea monialaisia ​​hankkeita, parhaiden käytäntöjen vaihtoa ja vastata yhteisiin haasteisiin. Luova Eurooppa tukee myös: 

  • Euroopan kulttuuriperintötunnus 
  • Euroopan rakennusperintöpäivät 
  • Eurooppalaiset palkinnot musiikista, kirjallisuudesta, perinnöstä ja arkkitehtuurista  
  • Euroopan kulttuuripääkaupungit  
Tuki toiminnalle, jolla on EU: n lisäarvoa

Luova Eurooppa tukee toimia, jotka edistävät EU: n yhteisiä juuria, kulttuurista monimuotoisuutta ja rajat ylittävää yhteistyötä.

Osallisuuden ja sukupuolten tasa-arvon edistäminen

Parlamentin jäsenet varmistivat, että keskitytään osallisuuteen ja sukupuolten tasa-arvoon, edistetään vammaisten, vähemmistöjen ja epäedullisessa asemassa olevien ihmisten osallistumista sekä tuetaan naislahjakkuuksia.

Luova Eurooppa 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa