Liity verkostomme!

liiketoiminta

Yksi kolmesta pk ei saanut rahoitusta niitä tarvitaan 2013

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kolikotRahoituksen saanti on edelleen yksi EU: n pienten ja keskisuurten yritysten suurimmista huolenaiheista, ja nuorimmat ja pienemmät yritykset kärsivät eniten, toteaa Euroopan komission ja Euroopan keskuspankin 14. marraskuuta julkaisema Access to Finance -tutkimus. Noin kolmannes kyselyyn osallistuneista pk-yrityksistä ei onnistunut saamaan koko rahoitusta, jonka he olivat suunnitelleet vuoden 2013 aikana, ja 15% kyselyyn vastanneista piti rahoituksen saatavuutta merkittävänä ongelmana yrityksilleen. Yritysten mielestä pankkien rahoitusehdot heikkenivät vuoden 2013 aikana korkojen, vakuuksien ja vaadittujen takausten suhteen.

Euroopan komission varapuheenjohtaja Antonio Tajani, teollisuus- ja yrittäjyyskomissaari, sanoi: "Kriisin alusta lähtien todisteet ovat jatkuvasti osoittaneet, että pk-yrityksillä on suuria ja suhteettomia esteitä selviytymisen ja menestymisen edellyttämän rahoituksen saamisessa. Siksi olemme ottamassa käyttöön COSME-ohjelman, joka keskittyy helpottamaan pk-yritysten rahoituksen saatavuutta. COSME tarjoaa takausjärjestelyn pk-yritysten lainoille, joiden arvo on enintään 150,000 2020 euroa, ja odotamme, että nyt vuoteen 344 mennessä noin 000 XNUMX EU: n yritystä saa COSME-lainoja.

Lisätietoja

Mainos

Raportti pienten ja keskisuurten yritysten (SAFE) rahoituksen saannista 2013-ohjelmassa.

EU: n pääsy rahoituksen Internet-portaaliin

MEMO / 13 / 980-sekakomitean ja EKP: n raportti: Rahoituksen saatavuus ja asiakkaiden löytäminen pk-yritysten kiireellisimpiä ongelmia

Mainos

Haastattelu varapuheenjohtaja Tajanilla: "COSME vauhdittaa pk-yritysten luotonsaantia"

COM-EIB-pk-aloite, jonka Eurooppa-neuvosto hyväksyi lokakuussa

Vihreä kirja pitkäaikaisesta rahoituksesta

Lainapyynnöt hylätty

Lainan epäämisraportit korostavat pk-yritysten yleisesti kielteistä näkemystä pankkien lainausmahdollisuuksista. Kaikkiaan noin kolmannes tutkituista pk-yrityksistä ei onnistunut saamaan koko pankkilainarahoitusta, jonka he olivat suunnitelleet 2013: n aikana. 13% lainahakemuksistaan ​​hylättiin ja 16% yrityksistä sai vähemmän kuin haki. Lisäksi 2% hylkäsi pankin lainatarjouksen, koska he pitivät ehtoja hyväksyttävinä. Ja 7% pk-yrityksistä oli jopa liian lannistunut kysymään odotetun hylkäämisen takia. Tämä koski erityisesti nuoria yrityksiä: 11% yrityksistä, jotka ovat harjoittaneet liiketoimintaa 2: n ja 5: n välillä, eivät hakeneet lainaa mahdollisen hylkäämisen takia.

Nuoremmat ja pienemmät yritykset kärsivät

Itse asiassa nuoremmat ja pienemmät yritykset saivat todennäköisemmin vain osan rahoituksestaan ​​tai hylättiin suoraan. Korkein hylkäysprosentti oli mikroyrityksissä, joissa työskenteli vähemmän kuin 10-henkilöitä (18%), ja pk-yrityksissä, jotka olivat toimineet alle 2 vuotta (28%). Vertailun vuoksi hylättiin vain 3% suurten yritysten (250 tai enemmän työntekijöitä käyttävien) yritysten lainahakemuksista.

Pk-yritysten kokemukset lainoista ja osakerahoituksesta

Riittämättömät vakuudet tai muut pankkitarpeet, kuten takaukset, ilmoitetaan useimmiten este, jonka yritykset kohtaavat pankkien rahoitusta etsiessään, ja korot ovat liian korkeat. Mutta vain 5% pk-yrityksistä käytti vaihtoehtona pääomarahoitusta tutkimusjaksolla. Yleensä pk-yritykset eivät ole niin varmoja puhua rahoituksesta osakepääomasijoittajien tai riskipääoman kanssa kuin pankkien kanssa. Tämän rahoituslähteen suurin haaste on sen saatavuuden puute tai hintojen liian korkeat hinnat. Uusi COSME-ohjelma auttaa juuri tätä edistämällä riskipääoman tarjontaa.

Rahoitusolosuhteet eroavat huomattavasti EU: n välillä

Rahoituksen saannin mainitsi kiireellisimpänä ongelmana 40% pk-yrityksistä Kyproksessa, 32% Kreikassa, 23% Espanjassa ja Kroatiassa, 22% Sloveniassa, 20% Irlannissa, Italiassa ja Alankomaissa, kun se oli 7% pk-yrityksistä. Itävallassa, Saksassa 8% tai Puolassa 9%. Lainahakemusten hylkäämisaste oli korkein myös Kreikassa ja Alankomaissa (31%), jota seurasi Liettua (24%). Irlannin (16%), Kreikan ja Kyproksen (15%) osuus oli myös suurin osa yrityksistä, jotka olivat niin masentuneita, että he eivät edes hakeneet pankkilainaa.

85% kaikista lainoista on edelleen pankeilta

Puolet kahden viimeisen vuoden aikana saaduista lainoista oli alle 100,000 euroa. Pk-yritykset ovat edelleen vahvasti riippuvaisia ​​pankkien rahoituksesta. Pankit antoivat 85% kahden viime vuoden lainoista. Yli puolet tutkituista EU: n pk-yrityksistä oli äskettäin käyttänyt yhtä tai useampaa pankkituotetta: 32% yrityksistä käytti pankkilainoja ja 39% käytti pankkiluottoja tai luottolimiittejä. Pankkilainat ovat myös ensisijainen vaihtoehto 67%: lle yrityksistä, jotka etsivät ulkoista rahoitusratkaisua kasvutavoitteidensa toteuttamiseksi.

Seuraavat vaiheet

Komissio torjuu rahoituksen saatavuuteen liittyviä ongelmia käyttämällä uutta yritysten ja pk-yritysten kilpailukykyohjelmaa (COSME). Vuosina 2014--2020 käynnissä oleva COSME on kaikkien aikojen ensimmäinen komission ohjelma, joka on omistettu yksinomaan pk-yritysten tukemiseen. COSME tarjoaa takausjärjestelyn pk-yritysten lainoille. Ohjelman pääomarahoitus stimuloi myös riskipääoman tarjontaa keskittyen erityisesti pk-yritysten laajentumis- ja kasvuvaiheeseen. Lisäksi kannustetaan pääomarahoitusta, joka on erityisen tärkeä vaihtoehto nopeasti kasvaville nuorille yrityksille.

Tausta

Raportti tarjoaa tietoja pk-yritysten taloudellisesta tilanteesta, rahoitustarpeista, rahoituksen saatavuudesta ja odotuksista verrattuna suuriin yrityksiin huhtikuusta syyskuuhun 2013. Raportin perustana oleva kysely pk-yritysten rahoituksen saannista, joka perustuu raporttiin, toteutettiin 28: n elokuun ja 14: n välisenä aikana, ja se kattoi otoksen noin 15,000-yrityksistä kaikissa 37-maissa - mukaan lukien EU: n jäsenvaltiot ja muut ohjelmaan osallistuvat maat. Yrittäjyys- ja innovaatio-ohjelma. Tutkimuksen ovat kehittäneet Euroopan komissio ja Euroopan keskuspankki. Vaikka EU: n laajuinen kysely tehtiin aiemmin 2009: ssä ja 2011: ssä, 2014: stä lähtien se tehdään vuosittain.

Digitaalinen talous

Komissio ehdottaa tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, jotta EU: n digitaalinen muutos saadaan aikaan vuoteen 2030 mennessä

Julkaistu

on

Komissio ehdotti 15. syyskuuta tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, konkreettista suunnitelmaa yhteiskuntamme ja talouden digitaalisen muutoksen saavuttamiseksi vuoteen 2030 mennessä. Ehdotettu polku digitaaliseen vuosikymmeneen EU: n digitaaliset tavoitteet vuoteen 2030 konkreettiseksi toimitusmekanismiksi. Se perustaa hallintokehyksen, joka perustuu vuotuiseen yhteistyömekanismiin jäsenvaltioiden kanssa vuoteen 2030 mennessä Digitaalisen vuosikymmenen tavoitteet unionin tasolla digitaalisten taitojen, digitaalisten infrastruktuurien, yritysten digitalisoinnin ja julkisten palvelujen aloilla. Sen tavoitteena on myös tunnistaa ja toteuttaa laajamittaisia ​​digitaalisia hankkeita, joissa on mukana komissio ja jäsenvaltiot. Pandemia korosti digitaalitekniikan keskeistä roolia kestävän ja vauraan tulevaisuuden rakentamisessa. Erityisesti kriisi paljasti kuilun digitaalisesti kykenevien yritysten ja niiden, jotka eivät vielä ole omaksuneet digitaalisia ratkaisuja, välillä ja korosti kuilua hyvin yhdistettyjen kaupunki-, maaseutu- ja syrjäseutujen välillä. Digitalisaatio tarjoaa monia uusia mahdollisuuksia Euroopan markkinoilla, joilla yli 500,000 2020 avointa kyberturvallisuus- ja data -asiantuntijapaikkaa jäi täyttämättä vuonna XNUMX. Eurooppalaisten arvojen mukaisesti polun digitaaliseen vuosikymmeneen pitäisi vahvistaa digitaalista johtajuuttamme ja edistää inhimillistä ja kestävää digitaalista politiikkaa kansalaisten ja yritysten voimaannuttaminen. Lisätietoja on saatavilla tästä lehdistötiedote, Q & A että tietosivu. Presidentti von der Leyenin puhe unionin tilasta on myös saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Euroopan investointipankki

EIP vahvistaa globaalia kehitysyhteistyötä ja tukee 4.8 miljardin euron uutta rahoitusta energiaan, liikenteeseen, COVID -rokotteisiin ja yritysten investointeihin

Julkaistu

on

Euroopan investointipankin (EIP) hallitus on hyväksynyt suunnitelmat maailmanlaajuisen kehitysyhteistyönsä vahvistamiseksi. Se hyväksyi myös 4.8 miljardin euron uuden rahoituksen 24 hankkeelle, joilla tuetaan ilmastotoimia, COVID -rokotteita ja taloudellista selviytymiskykyä, kestävää liikennettä ja koulutusta.

”Kesäkuussa ministerineuvosto pyysi EU-pankkia tehostamaan panostaan ​​unionin kehitystyöhön käyttämällä erityisiä strategioita, vahvempaa läsnäoloa maailmanlaajuisesti ja parempaa koordinointia kumppanien kanssa aidossa Team Europe -lähestymistavassa. Vastasimme tänään neuvoston pyyntöön ehdottamalla kehitysrahoitukseen keskittyvän EIP: n sivuliikkeen perustamista, ja johtokunta hyväksyi tämän ehdotuksen. Tämän seurauksena EU: n pankki pystyy vaikuttamaan voimakkaammin Euroopan strategisen itsenäisyyden vahvistamiseen asettamalla enemmän asiantuntijoita paikalle ja olemaan tehokkaampi kumppani muille monenvälisille ja kansallisille kehityspankeille. Ja meillä on paremmat mahdollisuudet jatkaa maailmanlaajuisia tavoitteitamme ilmastonmuutoksen torjunnassa ”, EIP: n puheenjohtaja Werner Hoyer sanoi.

EIP: n kehitysvaikutusten vahvistaminen

Mainos

EIP: n hallitus hyväksyi pankin ehdotuksen perustaa kehitysosasto sen toiminnan vaikutuksen lisäämiseksi Euroopan unionin ulkopuolella. Se tukee EIP: n vastausta 2021. kesäkuuta 14 hyväksyttyihin neuvoston päätelmiin Euroopan kehittyneemmän rahoitusrakenteen (2021) esittämästä toimintapyynnöstä. lisätä läsnäoloaan kentällä kehittämällä kohdennetumpia strategioita ja palveluja tiiviissä yhteistyössä kumppaneiden kanssa.

Pankki vahvistaa edustustojaan EU: n ulkopuolella ja luo useita alueellisia keskuksia tehostamalla täydentävyyttä ja yhteistyötä monenvälisten kehityspankkien, kansallisten kehitysrahoituslaitosten ja paikallisten kumppanien kanssa Team Europe -lähestymistavassa. Keskukset keskittyvät aihealueisiin, tuoteosaamiseen ja palveluihin, jotka vastaavat sen alueen tarpeita, jolla ne sijaitsevat. Ensimmäinen alueellinen keskus, joka vahvistaa EIP: n työtä Itä -Afrikassa, sijoittuu Nairobiin.

Uusi neuvoa -antava ryhmä neuvoo EIP: tä sen toiminnassa Euroopan unionin ulkopuolella. Se sisältää

Mainos

Jäsenvaltioiden, Euroopan komission ja Euroopan ulkosuhdehallinnon nimeämät EU: n kehityspoliittiset päättäjät.

2.2 miljardia euroa ilmastotoimiin, puhtaaseen energiaan ja energiatehokkaisiin koteihin

EIP sopi uudesta rahoituksesta tuuli- ja aurinkoenergian tuotannon lisäämiseksi Espanjassa ja Portugalissa, kansallisten energiaverkkojen päivittämiseen Puolassa ja energiatehokkuuden parantamiseen sekä lämmityslaskujen leikkaamiseen Unkarissa ja Suomessa.

Hyväksyttiin myös kohdennettuja rahoitusjärjestelmiä investointien nopeuttamiseksi pienimuotoisiin uusiutuvan energian ja ilmastotoimiin Itävallassa ja Puolassa sekä Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa.

647 miljoonaa euroa COVID -rokotteen käyttöönottoon, terveyteen ja koulutukseen

Euroopan investointipankin tuki COVID-rokotteiden kehittämiselle ja uusien ohjelmien käyttöönotto COVID-19-rokotteiden rahoittamiseksi jakeluun Argentiinassa ja koko Etelä-Aasiassa, mukaan lukien Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka ja Malediivit, vahvistettiin.

Hallitus päätti tukea vammaisten potilaiden pitkäaikaishoidon laajentamista Alankomaissa, digitaalisen oppimistekniikan käyttöönottoa perus- ja lukioissa sekä tieteellisen tutkimuksen parantamista Kroatiassa.

752 miljoonaa euroa kestävään kaupunki-, alue-, lento- ja meriliikenteeseen

Raitiovaunumatkustajat Slovakian Košicen kaupungissa ja työmatkalaiset Puolan Gdanskin, Gdynian ja Sopotin kaupungeissa sekä kaikkialla Moldovassa hyötyvät uusista EIP: n tukemista investoinneista liikenneyhteyksien nykyaikaistamiseen ja parantamiseen.

Italian Genovan ja Savonan satamat saavat EIP: n rahoitusta parantaakseen rautatieyhteyksiä ja suojatakseen satamia paremmin tulvilta ja äärimmäisiltä sääolosuhteilta rakentamalla uuden aallonmurtajan.

EIP suostui myös rahoittamaan lennonjohto- ja navigointilaitteiden korvaamisen ja parantamisen, jotta Unkarin ilmatilassa säilytettäisiin turvallisuusstandardit.

500 miljoonaa euroa yksityisen sektorin investointeihin ja COVID-19-talouden kestävyyteen

EIP: n hallitus hyväksyi myös uudet rahoitusohjelmat, joita hallinnoivat paikalliset pankki- ja investointikumppanit, joilla tuetaan yritysten investointeja Espanjassa, Puolassa ja Kaakkois-Aasiassa, jotka kohtaavat COVID-19-haasteet.

Taustatiedot:

- Euroopan investointipankki (EIP) on sen jäsenvaltioiden omistama Euroopan unionin pitkäaikainen luottolaitos. Se antaa pitkän aikavälin rahoituksen käytettävissä terveille sijoituksille EU: n poliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Katsaus EIP: n johtokunnan hyväksymiin hankkeisiin.

Continue Reading

liiketoiminta

GSOM SPbU: n Master in Management -ohjelma on listattu johtavien FT Global Masters in Management 25 -listojen 2021 parhaan joukkoon

Julkaistu

on

Master in Management (MiM) -ohjelma Pietarin yliopiston Graduate School of Managementissa (GSOM SPbU) sijoittui 25. sijalle maailman 100 parhaan maisteriohjelman joukossa mukaan Financial Times. GSOM SPbU on edelleen ainoa venäläinen koulu, joka on edustettuina tässä rankingissa. 

Vuonna 2013 Master in Management -ohjelma tuli Financial Times sijalla 65. sija parhaiden ohjelmien luettelossa ensimmäistä kertaa. Viimeisten kahdeksan vuoden aikana MiM -ohjelma on onnistunut parantamaan asemaansa ja noussut 40 linjan sijoitukseen opetussisällön ainutlaatuisuuden sekä alumnien ja yrityskumppaneiden tuen ansiosta.

"Korkea asema FT Master in Management -ohjelman sijoitus on tulosta monien osastojen päivittäisestä työstä, kumppaneiden tuesta ja jokaisen ohjelman parissa työskentelevän opettajan panoksesta. Olemme tietysti iloisia uudesta saavutetusta tuloksesta, joka asettaa ohjelman erityiselle paikalle paitsi Venäjän liike -elämän koulutuksen markkinoilla myös koko maailmassa. Meille tämä on kuitenkin ensinnäkin osoitus siitä, että olemme oikealla tiellä, mikä tarkoittaa, että meidän on jatkettava työtä opetettujen alojen jatkuvan parantamisen, opiskelijatuen, kansainvälisen ympäristön edelleen kehittämisen, yhteistyön vahvistamisen parissa. työnantajien kanssa, myös yritysten kanssa, jotka ovat GSOM -neuvottelukunnan jäseniä. Onnittelen vilpittömästi kaikkia, jotka ovat mukana ohjelman luomisessa ja kehittämisessä, ja onnittelen opiskelijoita ja alumneja, ja toivon, että jatkamme yhteistyötämme ja saavutamme uusia korkeita tuloksia! ” sanoi Yulia Aray, apulaisprofessori, strategisen ja kansainvälisen johtamisen laitos, maisteriohjelman akateeminen johtaja.

Mainos

GSOM SPbU: n akateemiset kumppanit - Swiss University of St. Gallen ja Higher Commercial School of Paris ottivat ensimmäisen ja toisen sijan Global Masters in Management 2021 -listalla. Muut GSOM SPbU: n akateemiset kumppanit ovat ottaneet Business Schoolin vieressä olevat linjat sijoituksessa: School of Business, Mannheimin yliopisto (Saksa) on 24. sijalla; Indian Institute of Management (Ahmedabad) on 26. linjalla.

The Financial Times luettelo sisältää 100 koulutusohjelmaa. Julkaisu kokoaa sijoituksen, joka perustuu kauppakorkeakouluilta saatujen tietojen analyysiin ja alumnien anonyymiin kommentteihin. Vain kauppakorkeakoulut, joilla on vähintään yksi kansainvälisistä akkreditoinneista: AACSB ja EQUIS, voivat osallistua sijoitukseen. Kaikkiaan otetaan huomioon 17 kriteeriä: palkkojen nousuvauhti kolmen vuoden aikana, urakehitys, tuki kauppakorkeakoululle urakehityksessä, niiden alumnien osuus, jotka saivat työpaikan kolmen kuukauden kuluttua valmistumisesta, ulkomaisten opettajien määrä ja muut. Ja tietysti yksi tärkeimmistä indikaattoreista on alumnien keskipalkka kolme vuotta valmistumisen jälkeen - GSOM SPbU: ssa se on yli 70,000 XNUMX dollaria vuodessa.

Kansainvälisen talouslehden sijoitukset Financial Times (FT) on julkaistu yli 20 maassa. Ne ovat yleisesti hyväksytty indikaattori kauppakorkeakoulun tai yksittäisen ohjelman laadusta.

Mainos

GSOM SPbU on johtava venäläinen kauppakorkeakoulu. Se perustettiin vuonna 1993 Pietarin yliopistoon, joka on yksi vanhimmista klassisista yliopistoista ja Venäjän suurin tieteen, koulutuksen ja kulttuurin keskus. Nykyään GSOM SPbU on ainoa venäläinen kauppakorkeakoulu, joka kuuluu Financial Times -listan 100 parhaan eurooppalaisen koulun joukkoon ja jolla on kaksi arvostettua kansainvälistä akkreditointia: AMBA ja EQUIS. GSOM -neuvottelukuntaan kuuluu johtajia liike -elämästä, hallituksesta ja kansainvälisestä akateemisesta yhteisöstä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa