Liity verkostomme!

Euroopan komissio

21st EU-Japan Summit: Tokio, 19 marraskuu 2013

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

17444036965823296766On 19 marraskuuta Tokiossa, Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy, tapaa Japanin pääministeri Shinzō Abe varten 21st huippukokous Euroopan unionin ja Japanin.

Huippukokous osuu tärkeä uusi vaihe EU: n ja Japanin suhteet. Aiemmin samana vuonna, neuvottelut aloitettiin strateginen kumppanuussopimus, joilla pyritään kehittämään vuoropuhelua ja yhteistyötä monilla poliittisia ja eri aloilla, sekä vapaakauppasopimuksesta että olisi käsiteltävä pitkäaikainen kauppaa ja investointeja huolenaiheita, lukituksen kasvua ja työllistämismahdollisuuksia. Huippukokous tarkastelee edistymistä neuvotteluissa ja pistää lisäpontta kohti nopeasti päätökseen kattavia ja kunnianhimoisia sopimuksia, jotka nosta EU-Japanin suhteet päälle korkeampi, strategisempaa tasossa.

Huippukokous on myös mahdollisuus pyrkivät lähentämään näkemyksiä ja kantoja ajankohtaiset kansainväliset ja alueelliset kysymykset sekä tunnistaa mahdollisuuksia EU ja Japani työskentelemään yhdessä käsitellä näitä tehokkaasti. Teemat ovat maailman talouden ja kaupan, ilmastonmuutoksen, ydinaseiden leviämisen estämistä ja kehitys omissa lähiöissä. Lopuksi huippukokous antaa poliittista painoarvoa nopeasti kehittyvä alakohtaista yhteistyötä, joka edelleen edistää kasvua ja työllisyyttä EU: ssa ja Japanissa. Osapuolet vahvistavan merkittävästi niiden tutkimus- ja innovaatiokumppanuus sekä siirtymässä vuoropuheluja tilaa ja tietoverkkojen turvallisuutta.

Mainos

Presidentti Barroso sanoi: "EU ja Japani ovat samanhenkisiä kumppaneita, joilla on yhteiset arvot ja edut. Japani on tärkeä toimija globaalissa järjestyksessä ja olennainen tekijä globaalissa kasvussa. Kumppanuus maailmanlaajuisen talouskasvun ja vakauden tukemiseksi on kaksi Huippukokouksen keskeiset tavoitteet. Strategisen kumppanuussopimuksen ja vapaakauppasopimuksen neuvottelut ovat konkreettinen osoitus erityissuhteistamme ja halustamme tehdä yhteistyötä ja menestyä yhdessä. Pelkkä vapaakauppasopimus voi lisätä EU: n kasvua lähes 1 % ja luo yli 400,000 XNUMX uutta työpaikkaa vastaavilla eduilla Japanille. Strateginen kumppanuussopimus vahvistaa poliittista yhteistyötämme ja kannustaa edelleen kehittämään alakohtaista yhteistyötämme, mukaan lukien tutkimus ja innovointi, energia ja ihmisten väliset yhteydet. "

Presidentti Van Rompuy sanoi: "Vahva strateginen kumppanuus EU: n ja Japanin välillä voi saada aikaan todellisen muutoksen kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden edistämisessä, taloudellisen vaurauden edistämisessä ja monenvälisen järjestelmän ylläpitämisessä. EU on viime vuosina toteuttanut tärkeitä rakenteellisia toimenpiteitä Osa sen panoksesta, jolla maailma vedetään pois talouskriisistä, kasvu alkaa elpyä ja näkymät paranevat.

"Tämän ja monien yhteisten etujemme ja yhteisen näkemyksemme pohjalta haluamme edetä uudella poliittisella ja uudella vapaakauppasopimuksella Japanin kanssa. Huippukokous auttaa meitä antamaan jatkuvaa vauhtia neuvotteluihin vahvistaaksemme korkean tason työmme. tavoitteen saavuttamiseksi molemmille sopimuksille. Odotan innokkaasti keskustelua kaikista näistä asioista pääministeri Aben kanssa.

Mainos

Lisätietoja

Valtuuskunta EU Japaniin

Euroopan komissio

EU UNGA76: Kierrä

Julkaistu

on

EU on saanut päätökseen viikon intensiiviset keskustelut eri puolilta maailmaa olevien johtajien kanssa siitä, miten käsitellä yhdessä aikamme kiireellisimpiä haasteita: koronaviruspandemian torjuminen ja siitä toipuminen, ilmastonmuutoksen ja biologisen monimuotoisuuden häviämisen torjuminen, kestävä kehitys ja eroosio ihmisoikeuksista. 23. syyskuuta korkea edustaja/varapuheenjohtaja Josep Borrell (Kuvassa) antoi julkilausuman EU: n puolesta ministerikonferenssissa kattavan ydinkokeiden kieltosopimuksen (CTBT) artiklasta XIV. Katso lausunto tätä.

Hän toimitti myös videoviestin monenvälisyyden liiton kokouksessa. Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič piti avauspuheenvuorot EU: n ja Belgian järjestämässä korkean tason tapahtumassa "Lasten suojelu, aseellisten konfliktien näkymättömät uhrit ja COVID-19". Ympäristö-, valtameri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius osallistui korkean tason tapahtumaan, jossa käsiteltiin kiertotalouden alueellisia näkökulmia. Myös Euroopan vihreän kaupan johtaja Frans Timmermans ja energiakomissaari Kadri Simson esittelivät 23. syyskuuta kolme energiapakettia YK: n korkean tason energia-alan vuoropuhelussa New Yorkissa yhteistyössä Kansainvälisen energiajärjestön ja kansainvälisen uusiutuvan energian viraston kanssa. Voit lukea siitä lisää tätä. Johtaja Frans Timmermans edustaa EU: ta virtuaalisessa YK: n elintarvikejärjestelmien huippukokouksessa. Hänen puheensa on saatavilla tätä.

Hän osallistui myös YK: n korkean tason energia-alan vuoropuheluun johtamisvuoropuheluun ”Vauhdittavat toimet maailmanlaajuisen energian saatavuuden ja nollapäästöjen saavuttamiseksi”. Lopuksi tiistaina 28. syyskuuta, kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari, Jutta Urpilainen osallistuu YK: n pääsihteerin ja Kansainvälisen työjärjestön (ILO) järjestämään valtioiden ja hallitusten päämiesten kokoukseen työpaikoista ja sosiaalisesta suojelusta köyhyyden poistamiseksi. Kaikki lehdistön ja audiovisuaalisen materiaalin katsaukset viime viikolta ovat saatavilla EUHEurooppa että Consilium.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

Komissio ja Europa Nostra julkistavat Euroopan suurimmat perintöpalkintojen voittajat vuonna 2021

Julkaistu

on

Voittajat European Heritage Awards / Europa Nostra Awards, Euroopan suurin kunnia tällä alalla, kunnioitettiin Giorgio Cini -säätiön päämajassa Venetsiassa. Seremonia on yksi kohokohdista Euroopan kulttuuriperinnön huippukokous 2021 järjestetään 21. – 24. syyskuuta Venetsian maailmanperintökaupungissa. Merkittävä kuntoutus Urșin kylän puukirkko (Romania) on vuoden 2021 suuri voittaja: tuomaristo myönsi sille Grand Prix -palkinnon, kun taas suuri yleisö valitsi sen suosikkiperintöprojektikseen Euroopassa ja tämän vuoden Public Choice Award -palkinnon ylpeäksi voittajaksi. Noin 7,000 XNUMX kansalaista eri puolilta Eurooppaa äänesti verkossa Europa Nostran verkkosivuston kautta. Grand Prix -palkinnon saajat Europa Nostran hallitus riippumattoman suosituksesta asiantuntijoista koostuva tuomaristo, saavat kukin 10,000 euroa.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Onnittelen lämpimästi European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2021 -voittajaa heidän menestyksestään ja merkittävästä panoksestamme Euroopan Eurooppa -kulttuuriin. Voittajien kauaskantoiset vaikutukset kuvaavat Euroopan kulttuuriperinnön korvaamatonta panosta yhteiskuntaamme, talouteemme ja ympäristöön. Tällä hetkellä, kun Eurooppa on päättänyt rakentaa takaisin paremmaksi, nämä menestystarinat ovat todellinen inspiraatio ja voimakas esimerkki siitä, mitä me eurooppalaisina voimme saavuttaa yhdessä kohtaamistamme haasteista huolimatta. Toivon, että nämä palkinnot auttavat erinomaisia ​​hankkeitasi menestymään ja niillä on vielä tärkeämpi rooli Euroopan elvyttämisessä. ” 

European Heritage Awards / Europa Nostra Awards Komissio käynnisti ne vuonna 2002 ja Europa Nostra on johtanut niitä siitä lähtien. Palkinnot saavat tukea Luova Eurooppa Euroopan unionin ohjelmaa. Huippukokous edistää kahta keskeistä kansalaislähtöistä aloitetta, jotka EU: n toimielimet ovat käynnistäneet, nimittäin Uusi eurooppalainen Bauhaus ja Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta. Lisätietoja voittajista ja aloitteesta tätä.

Mainos

Continue Reading

Horizon Europe

Islanti ja Norja ovat ensimmäiset Horisontti Eurooppa -ohjelmaan assosioituneet maat

Julkaistu

on

Islanti ja Norja ovat virallisesti liittyneet Horisontti Eurooppa -ohjelmaan, minkä ansiosta näiden kahden maan yksiköt voivat osallistua Euroopan 95.5 miljardin euron tutkimus- ja innovaatio -ohjelmaan samoin ehdoin kuin EU: n jäsenvaltioiden yhteisöt. Euroopan talousalueen sekakomitea, joka koostuu Islannin, Liechtensteinin, Norjan ja EU: n edustajista, teki tänään asiaa koskevan päätöksen Islannin ja Norjan osalta, mikä tekee niistä ensimmäiset Horisontti Eurooppa -ohjelmaan osallistuvista. Tämä on tilaisuus jatkaa ja syventää yhteistyötä tieteen, tutkimuksen ja innovoinnin alalla ja keskittyä yhteisiin painopisteisiin: kaksoisvihreä ja digitaalinen siirtymä, kansanterveys ja Euroopan kilpailukyky globaalissa ympäristössä. Yhteisillä toimilla pyritään ratkaisemaan arktisen alueen ympäristöongelmat, kehittämään vedyn ja hiilen talteenottoteknologioita, vauhdittamaan datavetoista innovointia ja paljon muuta.

Europe Fit for the Digital Age -liiketoiminnan johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Avoimuus ja yhteistyö muun maailman kanssa ovat avainasemassa strategiassamme luoda kriittinen massa tutkimukselle ja innovoinnille sekä nopeuttaa ja löytää ratkaisuja kiireellisiin maailmanlaajuisiin haasteisiin. Yhdistämällä voimamme Islannin ja Norjan kanssa aiomme toteuttaa joukon toimia vihreiden, digitaalisten ja kansanterveyttä koskevien tavoitteiden tukemiseksi. ” Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Toivotan Islannin ja Norjan lämpimästi tervetulleeksi Horisontti -Eurooppaan. He olivat Horisontti 2020 -puiteohjelman parhaiten menestyneitä, ja he osoittivat innovaatiojohtajuutta ja huippuosaamista kaikilla aloilla, kuten energia, ympäristö, elintarviketurvallisuus, terveys ja digitaalitekniikka. Odotan uusia läpimurtoja ja menestystarinoita tulevina vuosina! ”

Tämä yhteistyö korostaa ETA-sopimuksen merkitystä, sillä se mahdollistaa ETA-valtioiden täysimääräisen osallistumisen EU: n sisämarkkinoille ja tarjoaa perustan yhteistyölle muilla aloilla, kuten tutkimuksessa, teknologian kehittämisessä, ympäristössä ja kulttuurissa. Horizon Europe, EU: n tutkimus- ja innovaatio-ohjelma 2021--2027, on yksi tärkeimmistä välineistä Euroopan kansainvälisen yhteistyön strategian toteuttamiseksi: Euroopan maailmanlaajuinen lähestymistapa tutkimus- ja innovaatioyhteistyöhön. Ohjelma on avoin tutkijoille ja innovaattoreille ympäri maailmaa, joita kannustetaan tekemään yhteistyötä EU -kumppaneiden kanssa ehdotusten valmistelussa. Neuvottelut ovat käynnissä monien muiden EU: n ulkopuolisten maiden kanssa, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa liittyä Horisontti Eurooppa -ohjelmaan, ja lisää ilmoituksia tehdään tulevina viikkoina. Lisätietoja on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa