Liity verkostomme!

Elokuva

Valtiontuki: Komissio hyväksyy uuden elokuvan tukisäännöt

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

P022856001102-30309Euroopan komissio on hyväksynyt tarkistetut kriteerit arvioidakseen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti jäsenvaltioiden tukijärjestelmiä elokuvien ja muiden audiovisuaalisten teosten hyväksi. Uusi elokuvatiedonanto antaa tukea laajemmalle toimintamahdollisuudelle, korostaa jäsenvaltioiden harkintavaltaa määritellä tuen arvoinen kulttuuritoiminta, tuo käyttöön mahdollisuuden antaa enemmän apua rajat ylittäville tuotannoille ja edistää elokuvaperintöä. Komissio otti huomioon jäsenvaltioiden ja sidosryhmien kolmen julkisen kuulemisen aikana saadut huomautukset.

Komission varapuheenjohtaja Joaquín Almunia (kuvassa) sanoi: "Näiden tarkistettujen sääntöjen tarkoituksena on kannustaa elävää audiovisuaalista luomista Euroopassa säilyttäen samalla kulttuurinen monimuotoisuus kaikkialla EU: ssa. Ne tarjoavat EU: n yhteisen kehyksen jäsenvaltioiden myöntämälle valtiontuelle, jossa otetaan huomioon eurooppalainen ulottuvuus. audiovisuaalialalla ja pyrkii varmistamaan sen jatkuvan elinkelpoisuuden ja kilpailukyvyn. "

Uudet säännöt laajentavat vuoden 2001 elokuvatiedonannon soveltamisalaa (ks IP / 01 / 1326), jota sovellettiin vain elokuvien tuotantotukeen, sisällyttämään audiovisuaalisen teoksen kaikki vaiheet konseptista luovuttamiseen yleisölle. Elokuvalle myönnettävän tuen intensiteetti on periaatteessa rajoitettu 50 prosenttiin tuotantobudjetista. Jakelu- ja myynninedistämiskustannuksia voidaan tukea samalla tuki-intensiteetillä. Useamman kuin yhden jäsenvaltion rahoittamat yhteistuotannot voivat kuitenkin nyt saada tukea jopa 60 prosenttiin tuotantobudjetista. Sitä vastoin käsikirjoitusten tai elokuvaprojektien kehittämiselle tai vaikeille audiovisuaalisille teoksille myönnettävälle tuelle ei ole rajoituksia, jotka kukin jäsenvaltio on määritellyt toissijaisuusperiaatteen mukaisesti.

Mainos

Uusien sääntöjen mukaan jäsenvaltiot voivat edelleen asettaa alueellisia menoja audiovisuaalisen avun toimenpiteiden edunsaajille. Tällainen EU: n sisämarkkinoiden sääntöjen rajoittaminen on perusteltua kulttuurisen monimuotoisuuden edistämisellä, joka edellyttää teollisuuden resurssien ja taitotiedon säilyttämistä kansallisella tai paikallisella tasolla. Tarkistetuilla säännöillä varmistetaan, että tällaiset alueelliset velvoitteet pysyvät suhteessa näihin tavoitteisiin. Erityisesti jäsenvaltiot voivat vaatia, että 160 prosenttia myönnetystä tuen määrästä käytetään niiden alueella. Jäsenvaltiot voivat myös vaatia myönnetyn tuen määrästä riippumatta, että niiden alueella suoritetaan vähimmäistuotantotaso tuen saamisen edellytyksenä. Tämä ei voi koskaan olla suurempi kuin 50% tuotantobudjetista. Kaikissa tilanteissa, kuten aiemmin, mikään alueellinen menovelvollisuus ei voi koskaan ylittää 80% tuotantobudjetista.

Uusi elokuvatiedonanto korostaa myös elokuvaperintötavoitteiden merkitystä, jotka liittyvät eurooppalaisten elokuvien keräämiseen, säilyttämiseen ja saatavuuteen. Jäsenvaltioiden olisi kannustettava ja tuettava tuottajia tallettamaan kopio tuetuista teoksista säilytystä ja tiettyä ei-kaupallista käyttöä varten.

Jäsenvaltioiden olisi saatettava nykyiset tukijärjestelmänsä tämän tiedonannon mukaisiksi kahden vuoden kuluessa.

Mainos

Tausta

Jäsenvaltiot tarjoavat arviolta 3 miljardia euroa vuodessa elokuvatukea: 2 miljardia euroa avustuksia ja edullisia lainoja sekä miljardi euroa verokannustimia. Noin 1% tästä on tarkoitettu elokuvien tuotantoon. Ranska, Yhdistynyt kuningaskunta, Saksa, Italia ja Espanja tarjoavat suurimman osan tästä tuesta.

Vuodesta 2001 sovellettujen valtiontuen arviointikriteerien voimassaolo päättyi 31. joulukuuta 2012. Tämän päivän jälkeen komissio jatkoi uusien elokuvien tukijärjestelmien arviointia suoraan Euroopan yhteisön toiminnasta tehdyn sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan d alakohdan perusteella. EU, joka sallii tuen kulttuuritavoitteisiin. Komissio luotti mahdollisuuksien mukaan myös vakiintuneeseen tapauskäytäntöön, joka perustui vuoden 2001 elokuvatiedonantoon.

Uusi elokuvatiedonanto heijastaa vuosina 2011, 2012 ja 2013 järjestettyjen kolmen julkisen kuulemisen aikana saatuja vastauksia (ks IP / 13 / 388, IP / 12 / 245, MEMO / 12 / 186, IP / 11 / 757 että kuuleminen sivu).

Katso myös MEMO / 13 / 993.

Uuden elokuvatiedonannon koko teksti on täältä. Uusia julkaisuja valtiontukipäätösten Internetissä ja Euroopan unionin virallisessa lehdessä luetellaan Valtiontuki Weekly e-News.

Continue Reading
Mainos

Elokuva

Oscars 2021: Kaksi EU: n tukemaa elokuvaa voitti kuuluisat palkinnot

Julkaistu

on

Oscar-voittajat julkistettiin tänä vuonna 25. huhtikuuta 93. Oscar-seremonia, ja kaksi EU: n yhteisrahoittamaa elokuvaa voitti kolme palkintoa. Isä kirjoittanut Florian Zeller otti kotiin Florian Zellerin ja Christopher Hamptonin parhaan sovitetun käsikirjoituksen palkinnon sekä parhaan näyttelijän Sir Anthony Hopkinsin roolista. Lisäksi, Druk - Toinen kierros Thomas Vinterberg, joka sai EU: n tukea sekä sen kehittämiseen että levittämiseen, voitti parhaan kansainvälisen täysielokuvan palkinnon.

Digitaalisen aikakauden Eurooppa sopiva johtaja Margrethe Vestager sanoi: "Onnittelut! Ansaittu ja hyvin tehty EU: n tukemilla elokuvillamme tämän vuoden Oscars-sarjassa - merkittävä menestys koko eurooppalaisessa tuotannossa. Se on suuri tunnustus ja se korostaa pyrkimyksiämme auttaa alaa elpymään ja muuttumaan näinä haastavina aikoina. "

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton lisäsi: "EU: n tukemien elokuvien erinomaiset tulokset vuoden 2021 Oscar-palkinnoissa ovat erinomainen esimerkki Euroopan audiovisuaalialan sietokyvystä ja ratkaiseva rooli Euroopan jatkuvalle tuelle sektorille. Olemme sitoutuneet tukemaan ja vahvistamaan tätä tukea. "

Mainos

EU tuki kahden edellä mainitun elokuvan kehittämistä ja kansainvälistä levitystä yli 1.4 miljoonan euron investoinneilla, jotka myönnettiin Creative Europe Media -ohjelma. Seitsemän MEDIA-tuettua elokuvaa oli nimitetty yhteensä 14 palkinnolle tämän vuoden Oscar-sarjassa ja kilpailevat kategorioissa, kuten paras ohjaaja, paras elokuva, paras näyttelijä ja paras käsikirjoitus. Lisätietoja näistä ja muista tuotannoista on saatavana erillisessä julkaisussa kampanja varten MEDIA 30 vuotta, joka juhlii EU: n tukea audiovisuaalialalle vuosikymmenien ajan.

Mainos
Continue Reading

Arts

Sota #Libyassa - venäläinen elokuva paljastaa, kuka levittää kuolemaa ja kauhua

Julkaistu

on

Turkki saattaa jälleen aiheuttaa päänsärkyä Euroopalle. Ankara harjoittaa kiristysstrategiaa lännessä uhkaaen päästä maahanmuuttajia Eurooppaan. Se muuttaa Libyan terroristien takaosaksi siirtämällä militantteja Idlibistä ja Pohjois-Syyriasta Tripoliin.

Turkin säännöllinen puuttuminen Libyan politiikkaan herättää jälleen kysymyksen uusosmanistisesta uhasta, joka vaikuttaa paitsi Pohjois-Afrikan alueen myös Euroopan vakauteen. Ottaen huomioon, että Recep Erdogan, kokeilemalla sulttaanin roolia, antaa itsensä kiristää eurooppalaisia ​​pelottelemalla maahanmuuttajien virtaa. Tämä Pohjois-Afrikan epävakaus voi myös johtaa uuteen muuttoliikekriisiin.

Keskeinen ongelma on kuitenkin Turkin kireät suhteet liittolaisiinsa. Alueen tilanteen määrää suurelta osin Turkin ja Venäjän kiristyneet suhteet. Ottaen huomioon sekä Syyrian että Libyan täysin erilaiset edut, voimme puhua valtioiden välisen yhteistyön heikentymisestä: se ei ole niinkään vakaa liitto, vaan pikemminkin kahden pitkäaikaisen vihollisen monimutkainen peli, johon liittyy säännöllisiä hyökkäyksiä ja skandaaleja toisiaan vastaan.

Suhteiden jäähtymistä havainnollistetaan venäläisen "Shugaley" -elokuvan toisessa osassa, jossa tuodaan esiin Turkin uusosmanistiset tavoitteet ja sen rikolliset yhteydet GNA: han. Elokuvan keskeiset hahmot ovat venäläisiä sosiologeja, jotka siepattiin Libyassa ja jotka Venäjä yrittää tuoda takaisin kotimaahansa. Sosiologien paluun tärkeydestä keskustellaan korkeimmalla tasolla, erityisesti tämän ongelman otti esiin Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kesäkuussa 2020 tapaamisessa Libyan GNA: n valtuuskunnan kanssa.

Venäjän puoli kritisoi jo avoimesti Turkin roolia Libyassa sekä korostaa terroristien ja aseiden toimittamista alueelle. Elokuvan tekijät toivovat Shugaleyn olevan edelleen elossa jatkuvasta kidutuksesta ja ihmisoikeusloukkauksista huolimatta.

"Shugaleyn" juoni kattaa useita hallitukselle tuskallisia ja hankalia aiheita: kidutus Mitigan vankilassa, terroristiliitto Fayez al-Sarrajin hallituksen kanssa, hallitusta puolustavien militanttien sallivuus, libyalaisten resurssien hyödyntäminen kapean eliittiympäristön edut.

Ankaran toiveista riippuen GNA harjoittaa Turkkia suosivaa politiikkaa, kun taas Recep Erdoganin joukot ovat yhä enemmän integroituneet hallituksen valtarakenteisiin. Elokuva puhuu avoimesti molempia osapuolia hyödyttävästä yhteistyöstä - GNA vastaanottaa aseita turkkilaisilta, ja vastineeksi Turkki toteuttaa uusjoostomanistiset tavoitteensa alueella, mukaan lukien rikkaiden öljyvarastojen taloudelliset edut.

"Olet kotoisin Syyriasta, vai mitä? Joten olet palkkasoturi. Hölmö, ei Allah lähetti sinut tänne. Ja suuret kaverit Turkista, jotka todella haluavat Libyan öljyä. Mutta et halua kuolla sen vuoksi. Täällä he lähettävät sinä kaltaisia ​​idiootteja tänne ", Sugaleyn päähenkilö kertoo GNA: n rikollisjärjestöissä työskentelevälle militantille. Kaiken kaikkiaan tämä kaikki vain kuvaa todellisuutta: Libyassa Turkki yrittää edistää Khalid al-Sharifin, al-Qaidan läheisyyteen kuuluvien vaarallisimpien terroristien, ehdokkuutta.

Tämä on ongelman perusta: itse asiassa al-Sarraj ja hänen lähipiirinsä - Khalid al-Mishri, Fathi Bashaga jne. - myyvät maan itsemääräämisoikeutta, jotta Erdogan voi hiljaa jatkaa alueen epävakautta, vahvistaa terroristisoluja ja hyötyä - vaarantaa samalla Euroopan turvallisuuden. Vuodesta 2015 peräisin oleva terrori-isku Euroopan pääkaupungeissa voi tapahtua uudelleen, jos Pohjois-Afrikka on täynnä terroristeja. Samaan aikaan Ankara, joka rikkoo kansainvälistä oikeutta, vaatii paikkaa EU: ssa ja saa rahoitusta.

Samaan aikaan Turkki puuttuu säännöllisesti Euroopan maiden asioihin vahvistamalla aulaansa kentällä. Esimerkiksi tuore esimerkki on Saksa, jossa Military Counterintelligence Service (MAD) tutkii neljää turkkilaisen oikeistolaisen "Harmaiden susien" kannattajaa maan asevoimissa.

Saksan hallitus on juuri vahvistanut vastauksena Die Linke -puolueen pyyntöön, että Ditib ("Uskontokeskuksen turkkilais-islamilainen liitto") tekee yhteistyötä turkkilaisen suuntautuneiden "harmaiden susien" kanssa Saksassa. Saksan liittohallituksen vastauksessa viitattiin Turkin äärioikeistolaisten ja islamilaisen kattojärjestön, Saksassa toimivan Uskontoinstituutin (Ditib) Turkin ja islamin liiton väliseen yhteistyöhön, joka toimii Saksassa ja jota Turkin valtion elin, virasto, kontrolloi (DIYANET).

Olisiko asianmukainen päätös sallia EU: n jäsenyyden Turkki, joka kiristyksen, laittomien sotilaallisten tarvikkeiden ja integroitumisen kautta valtarakenteisiin armeija ja tiedustelu pyrkivät vahvistamaan asemaansa sekä Pohjois-Afrikassa että sydämessä Euroopasta? Maa, joka ei pysty edes tekemään yhteistyötä Venäjän kaltaisten liittolaistensa kanssa?

Euroopan on harkittava uudelleen asennettaan Ankaran uusosmanistiseen politiikkaan ja estettävä kiristyksen jatkuminen - muuten alue uhkaa uuden terrorismin aikakauden.

Lisätietoja "Sugaley 2" -elokuvasta ja elokuvan trailereista on osoitteessa http://shugalei2-film.com/en-us/

 

Continue Reading

Elokuva

#UNIC - Elokuvateatterien selviytyminen vaakalaudalla

Julkaistu

on

Kansainvälinen elokuvateatteriliitto (UNIC), elokuva-alan ammattiyhdistyksiä ja operaattoreita edustava elin 38 Euroopan alueella, on antanut seuraavan lausunnon:

"Kun eurooppalaiset elokuvaoperaattorit ovat vihdoin siirtymässä pitkään päättyneeseen aikaan COVID-19-taudinpurkauksen vuoksi ja tekevät kovasti töitä yleisön palaamiseksi takaisin, koko alan on keskityttävä varmistamaan, että elpyminen voi tapahtua ja että yleisö palaa nauttimaan ainutlaatuisesta kokemus elokuvien katselemisesta valkokankaalla.

"Vaikka monet jakelupuolella ovat ilmoittaneet, että" olemme kaikki tässä yhdessä ", viimeisimmät tapahtumat tekevät selvemmäksi kuin koskaan, että tämän mielipiteen on tuettava sekä tekoja että sanoja.

"Erityisesti uutta sisältöä on ensin julkaistava elokuvateattereissa, ja siinä on otettava huomioon merkittävä teatteriikkuna, ja molemmat elementit ovat välttämättömiä Euroopan (ja todellakin globaalin) elokuvateollisuuden jokaisen osan selviytymisen ja terveyden kannalta.

Mainos

"Elokuvateatterien ensimmäinen" -elokuvan strategia - johon liittyy merkittävä teatterin yksinoikeus - on todistettu liiketoimintamalli ja ratkaiseva tekijä sen varmistamiseksi, että yleisö voi nauttia monenlaisesta elokuvavalikoimasta. Tämä järjestelmä oli perusta ennätykselliselle 2019, 1.34 miljardia pääsyä ja 8.7 miljardia euroa ansaittu pelkästään Euroopan lipputuloissa.

"Koko sektorilla on ennennäkemättömiä haasteita. Alan päätökset on tehtävä enemmän kuin koskaan pitkän aikavälin näkökulmasta. Jos studiokumppanimme pakottavat elokuvateattereita odottamaan, kunnes ala nousee Yhdysvaltain kriisistä ennen uuden sisällön toimittamista, se osoittautuu liian myöhään monille eurooppalaisille elokuvateattereille ja heidän omistautuneelle työvoimalleen.

"Kaikkien, jotka ovat riippuvaisia ​​elokuvateollisuuden menestyksestä, tulisi sitoutua varmistamaan koko alan terveydentila tulevaisuudessa. Tekemällä näin he varmistavat, että laajempi elokuvateollisuus ja eurooppalaiset elokuvateatterit - yhdestä näytöstä riippumattomista taiteellisista taloista ja multiplekseistä - toipuu ja palaa kriisistä vahvemmaksi ja sietävämmäksi kuin koskaan. "

Mainos
Tietoja UNIC: sta

Unionin kansainvälinen elokuvateatteriliitto (UNIC) edustaa elokuvateollisuuden ammattijärjestöjen ja elokuvateatteritoimijoiden etuja 38 maassa Euroopassa ja naapurialueilla.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa