Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Lisenssit Euroopan sidosryhmävuoropuheluun: usein kysytyt kysymykset

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

 1. article_linking_lgMikä on lisenssit Euroopalle ja miksi se käynnistettiin?

Lisenssit Euroopalle on sidosryhmävuoropuhelu digitaalisen sisällön alalla, jonka Euroopan komissio käynnisti tämän vuoden helmikuussa sen jälkeen kun joulukuussa 2012 annettiin tiedonanto sisällöstä digitaalisilla sisämarkkinoilla (ks. IP / 12 / 1394).

Sen tavoitteena on edistää käytännön toimialajohtoisia aloitteita, joilla tuodaan enemmän tekijänoikeuksilla suojattua sisältöä verkossa digitaalisiin sisämarkkinoihin. Työ keskittyi neljään alueeseen, joilla tarvitaan nopeaa ja mahdollista nopeaa edistystä:

i) palvelujen rajatylittävä käyttö ja siirrettävyys;

Mainos

(ii) käyttäjien luomaa sisältöä ja mikrolisenssejä;

iii) audiovisuaalinen kulttuuriperintö ja

iv) tekstin ja tiedon louhinta.

Mainos

Vuoropuheluun osallistuneet sidosryhmät tapasivat kolmen täysistunnon ja yli XNUMX työryhmäkokouksen aikana kymmenen kuukauden aikana. Vuoropuhelun tulokset esiteltiin tänään pidetyssä täysistunnossa.

 1. Keitä olivat sidosryhmävuoropuhelun osallistujat?

Osallistujina oli edustajia kiinnostuneista osapuolista, kuten kuluttaja- ja digitaalisten oikeuksien järjestöistä, IT- ja teknologiayrityksistä, Internet-palveluntarjoajista, elokuvaperintölaitoksista, lähetystoiminnan harjoittajista, julkisista kirjastoista, kirjailijoista, tuottajista, esiintyjistä ja muista tekijänoikeuksien haltijoista audiovisuaalialalla, musiikissa, julkaisuissa ja julkaisuissa. videopeliteollisuus.

Luettelot osallistujista neljään työryhmään ovat saatavana Lisenssit Euroopalle -sivustolla:

http://ec.europa.eu/licences-for-europe-dialogue/en/content/working-groups.

 1. Mikä oli komission rooli tässä sidosryhmävuoropuhelussa?

Komissio esitti ongelma-analyysin nykyisistä lisensointikysymyksistä ja korosti vähemmän polarisoituneen keskustelun tarvetta, välitti sidosryhmävuoropuhelua. Tähän sisältyi toimiminen avustajana, kokousten järjestäminen sekä neljän työryhmän ja täysistunnon puheenjohtajana. Vastuu ja esitys tänään esitetyistä ratkaisuista ovat edelleen vuoropuheluun osallistuneilla eri sidosryhmillä.

 1. Mitkä ovat vuoropuhelun tärkeimmät tulokset?

Euroopan lisenssien konkreettisimmat tulokset ovat joukko teollisuuden aloitteita, sidosryhmien sitoumuksia ja etenemissuunnitelmia jatkotoimille kaikilla neljällä vuoropuhelun kattamalla alalla, jotka esiteltiin viimeisessä täysistunnossa (ks. Liite).

Vaikka kaikki aloitteet ovat seurausta (tai ovat suoraan sidoksissa) työskentelyyn neljässä työryhmässä, niiden luonne ja niitä tilanneiden sidosryhmien joukko on kullekin erilainen. Näiden sitoumusten esittäminen ei tarkoita, että kaikki Euroopan lisensseissä olevat osapuolet ovat hyväksyneet kaikki sitoumukset.

Jotkin tulokset koostuvat esimerkkeinä tekijänoikeuksien haltijoiden ja käyttäjien välisistä sopimuksista (esimerkiksi audiovisuaalinen teollisuus ja elokuvaperintölaitokset sopivat yhteisistä periaatteista luetteloitujen eurooppalaisten elokuvien digitalisoimiseksi). Toiset ovat alan eri edustajien esityksiä (kuten audiovisuaalialan lausunto rajatylittävästä siirrettävyydestä); samoin kuin konkreettinen teollisuus tarjoaa esimerkiksi mikrolisensioinnin mekanismeja verkkosivustojen musiikille ja mallilausekkeen, jonka tukena on verkkopohjainen kaivoskeskus tekstin ja tiedon louhintaan.

Kussakin Lisenssit Euroopalle -työryhmässä käydyt keskustelut ovat paljastaneet, että uusia palveluita ja lisenssiratkaisuja otetaan käyttöön jatkuvasti kasvavassa tahdissa, jotta eurooppalaisille kuluttajille ja käyttäjille saadaan enemmän verkkosisältöä. Esimerkiksi työryhmäkeskustelut ovat osoittaneet, että rajatylittävä siirrettävyys on jo ja yhä enemmän todellisuutta joillekin musiikki- ja e-kirjoille, sanomalehti- / aikakauslehtipalveluille ja että teollisuus kiihdyttää "yhden napsautuksen" lisensointiratkaisujen kehittämistä pienimuotoisille käyttötarkoitukset ja käyttäjät.

Kaksi ryhmää - käyttäjien luomaa sisältöä sekä tekstin ja tiedon louhintaa - eivät päässeet sidosryhmien kesken ratkaisemaan käsiteltäviä ongelmia tai tuloksia. Keskustelut antoivat kuitenkin hyödyllistä tietoa kyseessä olevista asioista ja jonkin verran ymmärrystä eri sidosryhmien kannoista. Samalla esitettiin konkreettisia lupauksia, joiden odotetaan vaikuttavan verkkokäyttäjien elämään, myös näillä alueilla.

 1. Mistä saan lisätietoja?

Kaikki asiaankuuluva aineisto (esityslistat, johtopäätökset, neljän työryhmän esitykset ja täysistunnot) on julkaistu ja se on saatavana verkossa komissiossa Lisenssit Euroopalle -sivusto. Kunkin lopullisessa täysistunnossa esitetyn aloitteen tositteet julkaistaan ​​myös verkossa samalla verkkosivustolla.

 1. Mitkä ovat seuraavat vaiheet Euroopan lisensseissä?

Itse Euroopan lisenssejä koskeva vuoropuhelu päättyi viimeiseen täysistuntoon. Komissio aikoo kuitenkin seurata sidosryhmien sitoumuksia vuoropuhelun yhteydessä. Teollisuutta on kutsuttu raportoimaan Euroopan lisensseissä yksilöityjen ratkaisujen toteutuksesta. Komissio seuraa tarkemmin joitakin näistä aloitteista, kuten sopimusta tilapäisestä vuoropuhelusta yleisradioarkistoista, joissa jatkotyötä on tehtävä Euroopan lisenssien seurauksena. Kaikissa tapauksissa komissio toimittaa edelleen tietoa eri aloitteiden toteutumisesta (esimerkiksi komissio aikoo julkaista säännöllisesti verkossa luettelon verkkopalveluista, jotka tarjoavat rajatylittävää siirrettävyyttä).

 1. Mitkä ovat tekijänoikeustarkistuksen seuraavat vaiheet?

Kuten 18. joulukuuta 2012 annetusta tiedonannosta digitaalisten sisämarkkinoiden sisällöstä (IP / 12 / 1394), Lisenssit Euroopalle oli yksi kahdesta rinnakkaisesta toiminnasta, joihin komissio sitoutui toimikautensa loppuun asti varmistaakseen, että EU: n tekijänoikeuskehys pysyy tarkoituksenmukaisena digitaalisessa ympäristössä.

Siksi komissio tarkastelee rinnakkain Euroopan lisenssien kanssa EU: n tekijänoikeuslainsäädäntöä voidakseen päättää lainsäädäntöuudistusten tekemisestä keväällä 2014. Kuten Komission työohjelma vuodelle 2014 komissio valmistelee vaikutustenarviointia ja käynnistää tässä yhteydessä pian julkisen kuulemisen meneillään olevasta arvioinnista. Lisenssit Euroopalle -vuoropuhelun aikana saatu tieto on arvokas panos.

LIITE

Lisenssit Euroopalle

Kymmenen lupausta tuoda lisää sisältöä verkkoon

Komissio aloitti sidosryhmävuoropuhelun "Lisenssit Euroopalle" tämän vuoden helmikuussa 18. joulukuuta 2012 antamansa tiedonannon "Sisältö digitaalisilla sisämarkkinoilla" jälkeen. Tiedonannossa esitettiin kaksi rinnakkaista toimintalinjaa: toisaalta EU: n tekijänoikeuslainsäädännön tarkistamiseksi ja nykyaikaistamiseksi toteutettavien ponnistelujen loppuun saattamiseksi; Toisaalta helpottaa teollisuuden johtamia käytännön ratkaisuja kysymyksiin, joissa nopeaa edistystä pidettiin välttämättömänä ja mahdollisena. Vuoropuhelua käytiin sisämarkkinoista vastaavan komissaarin Michel Barnierin, digitaalistrategiasta vastaavan komission jäsenen Neelie Kroesin ja koulutuksen, kulttuurin ja monikielisyyden yhteisvastuulla. ja nuorisokomissaari Androulla Vassiliou. Se organisoitiin neljään temaattiseen työryhmään: Rajat ylittävä pääsy ja palvelujen siirrettävyys; Käyttäjien luoma sisältö ja mikrolisensointi; Audiovisuaalinen perintö; ja tekstin ja tiedon louhinta.

Sidosryhmät ovat antaneet lupaukset kaikissa neljässä työryhmässä. Ne ovat joko sopineet tekijänoikeuksien haltijoilta eri aloilta tapauskohtaisesti edustajien kanssa niin erilaisina kuin elokuvaperintölaitokset, jälleenmyyjät ja lähetystoiminnan harjoittajat; tai ne ovat teollisuuden monenvälisiä sitoumuksia. Ne kattavat eri tavoin musiikki-, painatus- ja audiovisuaalialat. Komissio odottaa yhdessä, että nämä lupaukset ovat uusi askel käyttäjäympäristön helpottamisessa monissa eri tilanteissa.

Kaksi ryhmää - käyttäjien luomaa sisältöä sekä tekstin ja tiedon louhintaa - eivät päässeet sidosryhmien kesken ratkaisemaan käsiteltäviä ongelmia tai tuloksia. Keskustelut antoivat kuitenkin hyödyllistä tietoa kyseessä olevista asioista ja jonkin verran ymmärrystä eri sidosryhmien kannoista. Samalla esitettiin konkreettisia lupauksia, joiden odotetaan vaikuttavan verkkokäyttäjien elämään, myös näillä alueilla.

Tässä asiakirjassa esitetään yhteenveto "Kymmenestä lupauksesta tuoda lisää sisältöä verkkoon", jotka ovat seurausta "Lisenssit Euroopalle"-sidosryhmävuoropuhelusta. Nämä lupaukset eivät vaikuta julkisen politiikan, mukaan lukien lainsäädäntöuudistus, mahdolliseen tarpeeseen.

Komissio seuraa "Lisenssit Euroopalle" -sitoumusten täytäntöönpanoa, jotta ne tuovat todellista lisäarvoa käytännössä. Komissio odottaa mukana olevien kumppaneiden panevan nämä lupaukset täytäntöön täysimääräisesti ja viipymättä.

Samanaikaisesti komissio viimeistelee kevääseen 2014 mennessä EU: n tekijänoikeuskehyksen meneillään olevan uudelleentarkastelun päättääkseen lainsäädäntöuudistusehdotusten tekemisestä. Edellä esitetyt sitoumukset ja keskustelut, myös aloilla, joilla ei ole saavutettu sidosryhmien yksimielisyyttä, otetaan huomioon tarkasteluprosessissa. Julkinen kuuleminen käynnistetään lähitulevaisuudessa tarkastelun yhteydessä. Tämä tarjoaa uuden tilaisuuden kaikkien äänien kuulemiseen keskustelussa ja auttaa keskittämään keskustelun laajempaan tarkasteluprosessissa käsiteltäviin kysymyksiin.

1. Tilauspalvelujen rajatylittävä siirrettävyys: audiovisuaalialan yhteinen lausuma.

Nykyään online-audiovisuaalisten palvelujen tilaajilta, esimerkiksi elokuvia Internet-palveluntarjoajan tai verkkokaupan kautta katsojilta, evätään pääsy laillisesti omassa EU-maassaan ostettuihin palveluihin, kun he ylittävät kansalliset rajat.

Tämä muuttuu: Audiovisuaalialan edustajat ovat antaneet julkilausuman, jossa he vahvistavat halukkuutensa jatkaa työskentelyä rajat ylittävän siirrettävyyden edelleen kehittämiseksi. Kuluttajat voivat yhä enemmän katsella elokuvia, TV-ohjelmia ja muuta audiovisuaalista sisältöä, jonka he ovat tilanneet kotona, kun he matkustavat EU: ssa työ- tai lomamatkoilla. Näin on jo suurelta osin musiikin, e-kirjojen, aikakauslehtien ja sanomalehtien kohdalla.

 

[Allekirjoittajat: Kaupallisen television yhdistys (ACT), Riippumattomien tuottajien eurooppalainen koordinointi (CEPI), Europa-jakelu, EUROVOD, Euroopan elokuvajohtajien liitto (FERA), Kansainvälinen elokuvan jakelijoiden järjestöjen liitto (FIAD), Kansainvälinen elokuvantuottajajärjestöjen liitto (FIAPF), riippumaton elokuva- ja televisioliitto (IFTA), kansainvälinen videoliitto (IVF), elokuvayhdistys (MPA), urheiluoikeuksien omistajien koalitio (SROC), audiovisuaalisten kirjoittajien yhdistys (SAA)]

2. E-kirjojen saatavuuden parantaminen rajojen yli ja eri laitteiden välillä: E-kirjojen sektorin etenemissuunnitelma.

Edistyksestä huolimatta kuluttajat eivät useinkaan pysty edelleen siirtämään e-kirjojen sisältöä laitteesta toiseen erilaisten e-kirjojen muotojen ja muiden rajoitusten vuoksi. He eivät myöskään löydä helposti verkkotarjouksia erityisesti pieniltä markkinatoimijoilta.

Tämä muuttuu: Kustantajat, kirjakauppiaat ja kirjoittajat jatkavat e-kirjojen rajatylittävän saatavuuden, yhteentoimivuuden ja löydettävyyden edistämistä useilla aloitteilla, kuten ePub, avoin vakiomuoto, joka mahdollistaa e-kirjojen lukemisen eri laitteilla. Tämän seurauksena voit yhä enemmän käyttää e-kirjojasi verkossa missä tahansa ja millä tahansa laitteella, edellyttäen että jälleenmyyjäsi toimii yhteensopivissa muodoissa.
[Allekirjoittajat: European Writers Council (EWC), European Booksellers Federation (EBF), International Scientific, Technical & Medical Publishers Association (STM), European Publishers Federation (FEP), European Publishers Council (EPC)]

3. Musiikin lisensointien helpottaminen: musiikkialan sitoumukset.

Musiikin käyttö (ja uudelleenkäyttö) suurilla alustoilla katetaan suurelta osin tuottajien, kustantajien, tekijöiden yhteisvalvontajärjestöjen ja kyseisten alustojen välisillä lisenssisopimuksilla. Pienillä yrityksillä tai yksityishenkilöillä, jotka haluavat lisenssin esimerkiksi taustamusiikin käytöstä verkkosivustollaan, voi olla vaikeuksia hankkia tarvittavat lisenssit.

Tämä muuttuu: Levytuottajat tarjoavat uuden yleiseurooppalaisen lisenssin, joka mahdollistaa taustamusiikin verkkosivustoilla. Tekijöille ja kustantajille niiden kollektiiviset oikeuksien hallintoyhdistykset ovat sitoutuneet levittämään parhaita käytäntöjä nykyisissä lisenssijärjestelmissä. Tämä antaa pienimuotoiset lisenssit saataville kaikissa EU-maissa, esimerkiksi verkkosivustojen taustamusiikille ja pienimuotoisille verkko- / podcast-lähetyksille.

[Kansainvälisen ääniteollisuuden federaation (IFPI) ja Euroopan tekijöiden ja säveltäjien yhdistysten (GESAC) aloitteet]

4. Helpompi pääsy tulosteisiin ja kuviin: painoteollisuuden työkalupakki.

Nykyään käyttäjät eivät aina tiedä, mitä he voivat tai eivät voi tehdä tekstillä tai kuvalla, ja voivatko he saada lisenssin.

Tämä muuttuu: Useiden uusien lisenssiratkaisujen avulla kaikki käyttäjät (yrityksistä yksityishenkilöihin) tietävät, mitä he voivat tehdä tekstillä ja kuvilla, ja hakevat lupaa virtaviivaisten lisenssiratkaisujen avulla tarvittaessa. Tähän sisältyy oikeuksien haltijoiden tunnistaminen, lisensointi- ja lisenssiehtoja koskevat tiedot käyttäjille sekä helppokäyttöiset maksujärjestelmät.

[Allekirjoittajat: European Publishers Council (EPC), European Visual Artists (EVA), European Writers 'Council (EWC), European Photographers Federation (FEP), Kansainvälinen kopiointioikeusjärjestöjen federaatio (IFRRO), Kansainvälinen toimittajien federaatio (IFJ) , Kansainvälinen tieteellisten, teknisten ja lääketieteellisten kustantajien yhdistys (STM)]

5. Työn ja oikeuksien tunnistamisen mahdollistaminen verkossa: toimintasuunnitelma.

Verkkojulkaisijat, kuten uusien kappaleiden tai videoiden online-julkaisijat, ovat tekijänoikeuksien suojaamia. Usein he eivät kuitenkaan voi (helposti) hankkia tunnisteita teoksilleen tai lisenssejä olemassa olevan sisällön uudelleenkäyttöä varten, estääkseen heitä kaupallistamasta teoksiaan tai pysäyttämästä heidän oikeuksiensa loukkauksia, jos he haluavat.

Tämä muuttuu: Luojat - "itsejulkaisijat" - voivat liittää sisältöönsä koneellisesti luettavan tunnisteen helpottaakseen vaatimuksia ja tekijänoikeuden ja niihin liittyvien oikeuksien tunnustamista. Tämä helpottaa sisällön käyttöä (ja uudelleenkäyttöä). Useamman kansallisen ja alueellisen keskuksen verkkosivuston kautta, kuten uusi teollisuusjohtoinen tekijänoikeuskeskus Isossa-Britanniassa, teollisuus kiihdyttää tehokkaiden markkinoiden kehitystä, joka auttaa käyttäjiä saamaan tarvitsemansa lisenssit.

[Web Content Declaration (WCD) on kehitetty Linked Content Coalitionista (LCC) - toimialaliitosta, joka pyrkii helpottamaan lisensointia parantamalla oikeustietojen vaihtoa (tiedot oikeuden omistajasta ja lisenssiehdoista)]

6. Lukijoiden aktiivisempi osallistuminen online-lehdistöön: julistus käyttökokemuksen parantamisesta.

Digitaalisessa ympäristössä yhä useampi sanomalehti ja aikakauslehti kannustaa käyttäjien ja lehtien kustantajien väliseen dynaamiseen vuorovaikutukseen.

Tämä muuttuu: Lehdistön kustantajat sitoutuvat lukijoihin parantamaan käyttökokemusta muun muassa ottamalla käyttöön käyttäjän luomaa sisältöä (UGC) online-julkaisuissaan ja -palveluissaan. Tähän sisältyy tietojen parantaminen siitä, mitä käyttäjät voivat tehdä lehdistökustantajien sisällöllä ja mitä lehden kustantajat voivat tehdä käyttäjien sisällöllä, mukaan lukien sisällön tunnistaminen ja suojaaminen sekä koulutus, tietoisuuden lisääminen ja parhaiden käytäntöjen jakaminen kaikkialla maailmassa. alalla.

[Allekirjoittajat: European Magazine Media Association (EMMA), European Newspaper Publishers 'Association (ENPA), European Publishers Council (EPC)]

7. Lisää perintöelokuvia verkossa: sopimus periaatteista ja menettelyistä.

Elokuvaperintölaitokset kamppailevat rahoittamalla eurooppalaisten perintöelokuvien digitalisointia ja selvittääkseen luvat oikeudenhaltijoille. Eurooppalainen elokuvaperintö, joka muuten olisi kansalaisten saatavilla, jätetään hyllylle.

Tämä muuttuu: elokuvaperintölaitoksilla ja elokuvantuottajilla on nyt selkeä sopimus siitä, miten digitalisoida, palauttaa ja asettaa saataville eurooppalainen elokuvaperintö. Tähän sisältyy lähestymistapoja digitointikustannusten ja korvausten jakamiseen. Se antaa elokuvaperintölaitoksille mahdollisuuden vapauttaa arkistoihinsa tallennettuja arvokkaita eurooppalaisia ​​elokuvia ja taata oikeudenhaltijoille asianmukainen osuus palkkioista.

[Allekirjoittajat: Association des Cinémathèques Européennes (ACE), Euroopan elokuvaohjaajien liitto (FERA), Kansainvälinen elokuvantuottajajärjestöjen liitto (FIAPF), Audiovisuaalisten tekijöiden yhdistys (SAA)]

8. TV-arkistojen vapauttaminen digitoimalla: julkisten lähetystoiminnan harjoittajien ja oikeudenhaltijoiden väliset keskustelut.

Julkisilla yleisradioyhtiöillä on arkistoja, jotka käsittävät miljoonia tunteja televisiomateriaalia. Oikeuksien selvittäminen lukemattomilla oikeudenhaltijoilla tekee tällaisen materiaalin käytöstä kallista ja aikaa vievää.

Tämä muuttuu: Lähetystoiminnan harjoittajat ja oikeudenhaltijat ovat ensimmäistä kertaa sopineet etsivänsä ratkaisuja lähetystoiminnan harjoittajien TV-arkistojen digitointiin ja saataville asettamiseen.

[Allekirjoittajat: Euroopan yleisradioliitto (EBU), Audiovisuaalisten kirjoittajien yhdistys (SAA), sulkematta pois vuoropuhelua muiden asiaankuuluvien osapuolten kanssa.]

9. Audiovisuaalisen sisällön tunnistamisen ja löydettävyyden parantaminen verkossa: audiovisuaalialan ilmoitus.

Jotkut eurooppalaiset audiovisuaaliset tuottajat ovat olleet hitaita ottamaan käyttöön yhteentoimivia tunnisteita tuotannolleen. Tämä ja markkinoilla olevien standardien (ISAN ja EIDR) yhteentoimivuuden puute ovat vaikeuttaneet oikeuksien hallintaa, mukaan lukien lisenssit ja palkkiot. Tämä jarruttaa sisällön saatavuutta verkossa.

Tämä muuttuu: Julistus edustaa ensimmäistä kertaa laajaa tukea kansainvälisille, vakiomuotoisille audiovisuaalisten teosten tunnisteille, jotka ovat peräisin laajasta joukosta Euroopan sektorin toimijoita. Nykyisten standardien tekeminen yhteentoimiviksi ja niiden laaja käyttö auttaa poistamaan audiovisuaaliset teokset digitaalisesta "mustasta aukosta" ja tehostamaan niiden levitystä ja löydettävyyttä.

[Allekirjoittajat: Société civile pour l'Administration des Droits des Artistes et Musiciens Interprètes (Adami), British Film Institute (BFI), European Coordination of Independent producer (CEPI), European Association of Regional Film Funds (CineRegio), Entertainment Identifier Registry ( EIDR), Eurocinema, Euroopan elokuva- ja televisiotuottajien keräysjärjestöjen järjestö (EuroCopya), Euroopan elokuvamarkkinointi (EFP), Euroopan elokuvaohjaajien liitto (FERA), Kansainvälinen elokuvantuottajajärjestöjen liitto (FIAPF), Institut National de l ' Audiovisuel (INA), ISAN International Agency (ISAN-IA), Audiovisuaalisten kirjoittajien yhdistys (SAA)]

10. Ei-kaupallisten tutkijoiden tilauspohjaisen materiaalin helpompi teksti- ja tiedonlouhinta: tieteellisten kustantajien sitoutuminen.

Tutkijat haluavat yhä enemmän osallistua tekstin ja tiedon louhintaan, ts. Tekstin tai aineistojen automaattiseen "skannaukseen" etsimään esimerkiksi uusia merkittäviä korrelaatioita tai toistumia. Vaikka tutkijoilla olisi tilaus tieteellisiin ja muihin julkaisuihin, ei ole selvää, että he voivat kaivaa ne ilman julkaisijoiden erityistä lupaa. Lisäksi tutkijoilla on joskus teknisiä ongelmia tekstin tai datan louhimisessa.

Tämä muuttuu: Tieteelliset kustantajat ovat ehdottaneet tilauspohjaisen materiaalin lisenssilauseketta ratkaisuksi, jota tukevat edelleen tarvittavat tekniset ratkaisut kaivostoiminnan mahdollistamiseksi. Tämän odotetaan antavan tutkijoille mahdollisuuden kaivaa yliopiston tai tutkimuslaitoksen tilaamia lehtiä ei-kaupallisiin tieteellisiin tutkimuksiin ja ilman lisäkustannuksia. Tutkijat voivat muodostaa yhteyden verkkopohjaiseen "kaivosportaaliin", jonka kautta he voivat käyttää osallistuvien kustantajien olemassa olevaa infrastruktuuria ja yliopiston tai tutkimuslaitoksen tilaamia kaivosjulkaisuja. Yksittäisille tutkijoille on kehitetty "napsautussisältö".

[Allekirjoittajat: 11 mennessä seuraavat kustantajat olivat sitoutuneet tähän sitoumukseen: American Chemical Society, British Medical Journal Publishing Group Ltd, Brill Publishers, Elsevier BV, Georg Thieme Verlag KG, Hogrefe Verlag GmbH & Co. KG, Fysiikan instituutti / IOP Publishing Ltd, John Wiley & Sons Ltd, New England Journal of Medicine (Massachusetts Medical Society), Oxford University Press, Springer Science + Business Media Deutschland GmbH, Taylor ja Francis Ltd, Wolters Kluwer Health (Medical Research) Ltd ]

Digitaalinen talous

Komissio ehdottaa tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, jotta EU: n digitaalinen muutos saadaan aikaan vuoteen 2030 mennessä

Julkaistu

on

Komissio ehdotti 15. syyskuuta tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, konkreettista suunnitelmaa yhteiskuntamme ja talouden digitaalisen muutoksen saavuttamiseksi vuoteen 2030 mennessä. Ehdotettu polku digitaaliseen vuosikymmeneen EU: n digitaaliset tavoitteet vuoteen 2030 konkreettiseksi toimitusmekanismiksi. Se perustaa hallintokehyksen, joka perustuu vuotuiseen yhteistyömekanismiin jäsenvaltioiden kanssa vuoteen 2030 mennessä Digitaalisen vuosikymmenen tavoitteet unionin tasolla digitaalisten taitojen, digitaalisten infrastruktuurien, yritysten digitalisoinnin ja julkisten palvelujen aloilla. Sen tavoitteena on myös tunnistaa ja toteuttaa laajamittaisia ​​digitaalisia hankkeita, joissa on mukana komissio ja jäsenvaltiot. Pandemia korosti digitaalitekniikan keskeistä roolia kestävän ja vauraan tulevaisuuden rakentamisessa. Erityisesti kriisi paljasti kuilun digitaalisesti kykenevien yritysten ja niiden, jotka eivät vielä ole omaksuneet digitaalisia ratkaisuja, välillä ja korosti kuilua hyvin yhdistettyjen kaupunki-, maaseutu- ja syrjäseutujen välillä. Digitalisaatio tarjoaa monia uusia mahdollisuuksia Euroopan markkinoilla, joilla yli 500,000 2020 avointa kyberturvallisuus- ja data -asiantuntijapaikkaa jäi täyttämättä vuonna XNUMX. Eurooppalaisten arvojen mukaisesti polun digitaaliseen vuosikymmeneen pitäisi vahvistaa digitaalista johtajuuttamme ja edistää inhimillistä ja kestävää digitaalista politiikkaa kansalaisten ja yritysten voimaannuttaminen. Lisätietoja on saatavilla tästä lehdistötiedote, Q & A että tietosivu. Presidentti von der Leyenin puhe unionin tilasta on myös saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Digitaalinen talous

Digitaalinen euro: Komissio on tyytyväinen digitaalisen euro-hankkeen käynnistämiseen EKP: ssä

Julkaistu

on

Komissio on tyytyväinen Euroopan keskuspankin (EKP) neuvoston päätökseen käynnistää digitaalinen euro -hanke ja aloittaa sen tutkintavaihe. Tässä vaiheessa tarkastellaan erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja, käyttäjien vaatimuksia ja sitä, kuinka rahoituksen välittäjät voisivat tarjota palveluja digitaalisen euron pohjalta. Digitaalinen euro, keskuspankkirahan digitaalinen muoto, tarjoaisi enemmän valinnanvaraa kuluttajille ja yrityksille tilanteissa, joissa fyysistä käteistä ei voida käyttää. Se tukisi hyvin integroitua maksualaa vastaamaan uusiin maksutarpeisiin Euroopassa.

Kun otetaan huomioon digitalisaatio, nopeat muutokset maksukehyksessä ja salausvarojen syntyminen, digitaalinen euro täydentäisi käteistä, jonka pitäisi edelleen olla laajalti saatavilla ja käytettävissä. Se tukisi useita komission laajemmin määriteltyjä poliittisia tavoitteita digitaalinen rahoitus ja vähittäismaksustrategiat, mukaan lukien Euroopan talouden digitalisaatio, lisäävät euron kansainvälistä asemaa ja tukevat EU: n avointa strategista autonomiaa. Tammikuussa aloitetun teknisen yhteistyön perusteella EKP: n kanssa komissio jatkaa tiivistä yhteistyötä EKP: n ja EU: n toimielinten kanssa koko tutkintavaiheen ajan analysoiden ja testaamalla erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja poliittisten tavoitteiden kannalta.

Mainos

Continue Reading

Digitaalinen talous

Uusi digitaalinen resurssi käynnistettiin terveyden, sosiaalihoidon ja teollisuuden innovaatioiden tukemiseksi

Julkaistu

on

Innovaation saavuttaminen on uusi resurssi, jonka Life Sciences Hub Wales on kehittänyt tiedottamaan ja ohjaamaan teollisuuden, terveydenhuollon ja sosiaalihuollon innovaatioita. Siinä esitetään yhteenveto avaintutkimuksista, annetaan kriittisiä oivalluksia ja tuodaan uusia näkökulmia monialaisilta ajatusjohtajilta.

Tämä uusi digitaalinen resurssi tarkastelee terveyden- ja sosiaalihuollon innovaatioista saatavan runsaan tiedon tarjoamista tarvitseville tärkeimmillä ja tärkeimmillä tiedoilla. Life Sciences Hub Wales on tehnyt tiivistä yhteistyötä terveyden, teollisuuden, korkeakoulujen ja sosiaalihuollon avustajien kanssa.

Monet sidosryhmät pitävät innovaatioita välttämättöminä koko järjestelmän laajuisen muutoksen katalysoimiseksi ja potilaiden ja ihmisten muutokseksi. Life Sciences Hub Walesin Beaufort Researchille teettämässä äskettäisessä tutkimuksessa todettiin, että 97% terveydenhuollosta ja sosiaalihoidosta piti innovaatiota erittäin tärkeänä 91%: lla teollisuudesta.

Mainos

Esteet voivat kuitenkin vaikeuttaa innovaatiota, mukaan lukien yhteisen kielen, resurssien ja sektorien välisen sitoutumisen puute. Life Sciences Hub Wales on luonut Achieving Innovation -resurssin auttaakseen vastaamaan näihin haasteisiin tunnistamalla näyttöön perustuvia ratkaisuja ja vastauksia innovaatioekosysteemissä liikkumisen helpottamiseksi ja terveyden- ja sosiaalihuoltojärjestelmien tulevaisuuden kannalta.

Resurssi on asetettu päivitettäväksi säännöllisesti uudella materiaalilla, ja se käynnistetään seuraavalla tavalla:

Cari-Anne Quinn, Life Sciences Hub Walesin toimitusjohtaja, sanoi: ”Tällä uudella resurssilla voi olla keskeinen rooli kaikkien taustojen sidosryhmien auttamisessa siirtymään terveys- ja sosiaalihuollon ekosysteemeihin Walesissa ja muualla. Innovaattoreilla on avain terveyden, hoidon ja hyvinvoinnin laajamittaiseen muutokseen Walesissa, ja tämä resurssi tukee heitä tämän saavuttamisessa. "

Mainos

Terveys- ja sosiaaliministeri Eluned Morgan sanoi: ”Innovaatiolla on ratkaiseva rooli tukemalla terveydenhuolto- ja sosiaalialaamme Walesissa uusien ideoiden ja tekniikoiden toimittamiseksi yhteistyössä teollisuuden kanssa. Suhtaudun myönteisesti Life Sciences Hub Walesin uuteen '' Achieving Innovation '' -resurssiin keskeisenä työkaluna innovaattoreille, jotka pyrkivät voittamaan todelliset haasteet ja tarttumaan mielenkiintoisiin uusiin mahdollisuuksiin. Kun perustimme ja rahoitimme Life Science Hub Walesin, innovaatio oli sen eetoksen ytimessä - tällä eetoksella on ollut keskeinen rooli toipumisessamme ja vastauksessamme COVID-19: n vaikutuksiin. "

Betsi Cadwaladrin yliopiston terveyskeskuksen akuutti, hengitysteiden ja kriittisen hoidon lääketieteellinen konsultti tohtori Chris Subbe ja Bangorin yliopiston vanhempi kliininen lehtori sanoivat: ”Minulla oli ilo osallistua Achieving Innovation -resurssiin tutkimalla, kuinka tärkeää on tehdä innovaatioista jokapäiväinen tapa.

Tällä hetkellä, kun kykymme tarjota laadukasta hoitoa on poikkeuksellisia paineita, meidän on löydettävä tapoja kehittää kykyjä ja ideoita mistä tahansa. Tämän uuden resurssin on annettava teollisuuden ja terveydenhuollon taustalla oleville monialaisille innovaattoreille tarvittavat tiedot, asiayhteys ja kieli. "

NHS: n Walesin valaliiton johtaja Darren Hughes sanoi: "Olemme tyytyväisiä Life Sciences Hub Walesin uuteen Achieving Innovation -resurssiin, koska olemme nähneet innovaatioiden ja palvelumuutosten vaikutukset Covid-19-pandemiaan. Resurssi tukee syvempää ymmärrystä innovaatioista ja täydentää Swansean yliopiston laatimaa usean viraston raporttia, NHS Walesin COVID-19-innovaatio- ja muutostutkimusraportti, joka perustuu laajaan NHS Walesin henkilöstökokemusten näyttöön, jossa tutkitaan miksi ja miten he tekivät innovaatioita ja tarkastelivat käytännön suosituksia tämän asialistan edistämiseksi.

"Kun aloitamme elpymisen, on välttämätöntä, että hyödynnämme mahdollisuuden parantaa palvelujen tuottamista, tehokkuutta, potilastuloksia, henkilöstön hyvinvointia ja kannustaa oppimiskulttuuriin ja parhaiden käytäntöjen jakamiseen organisaation rajojen yli."

Resurssi on jännittävä innovaatioiden aika Walesissa. Intensiivisen oppimisen akatemiat perustettiin aiemmin vuonna 2021. Ensimmäiset laatuaan maailmassa nämä maailman johtavat akatemiat tarjoavat innovaatiokeskeisiä opetettuja kursseja, tutkimusta ja räätälöityä konsultointia palvelut, ja Life Sciences Hub Wales tukee asiaankuuluvia kumppaneita.

Jos haluat tutustua Achieving Innovation -resurssiin, Klikkaa tästä

Tietoja Life Sciences Hub Walesista

Life Sciences Hub Walesin tavoitteena on tehdä Walesista valinta terveyden, hoidon ja hyvinvoinnin innovaatioille. Autamme edistämään innovaatioita ja luomaan mielekästä yhteistyötä teollisuuden, terveydenhuollon, sosiaalihuollon, hallituksen ja tutkimusorganisaatioiden välillä.

Haluamme auttaa muuttamaan kansakunnan terveyttä ja taloudellista hyvinvointia:

 • - nopeutetaan innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottoa, jotka tukevat Walesin terveys- ja sosiaalihuollon tarpeita, ja
 • kumppanuus teollisuuden kanssa taloudellisen kehityksen edistämiseksi koko biotieteiden alalla ja liiketoiminnan kasvun ja työpaikkojen luomisen edistämiseksi Walesissa.

Teemme tämän tekemällä tiivistä yhteistyötä terveydenhuollon ja sosiaalihuollon kollegoiden kanssa ymmärtääksemme organisaation kohtaamat haasteet ja paineet. Kun se on tunnistettu, teemme yhteistyötä teollisuuden kanssa auttaaksemme hankkimaan ja tukemaan innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä vastaamaan näihin haasteisiin ketteryydellä.

Tiimimme tarjoaa räätälöityjä neuvoja, opasteita ja tukea kaikkien innovaatiomatkojen vauhdittamiseen riippumatta siitä, tukevatko he kirkkaan idean omaavaa kliinikkoa tai monikansallista biotieteiden organisaatiota.

Life Sciences Hub Wales auttaa katalysoimaan järjestelmän laajuista muutosta kutsumalla yhteen ja organisoimalla monialaisen innovaatioekosysteemin. Näiden yhteyksien avulla voimme luoda arvokkaita verkostoitumis- ja matchmaking-mahdollisuuksia.

Lisätietoja, Klikkaa tästä.

Tietoja innovaatioresurssin saavuttamisesta

Resurssi käynnistyy:

 • Kahdeksan oivallusta innovaation saavuttamiseksi- artikkeli kerää tärkeimmät oivallukset ja teemat koko resurssista.
 • hakemisto yhteenveto Walesissa saatavasta tuesta ja organisaatioista.
 • A kerronta-arvostelu innovaatiotodistuksia ja kirjallisuutta.
 • A käytännön tarkistus Walesin hallituksen lähestymistavasta innovaatioihin.
 • blogit kirjoittaneet innovaatioihin keskittyvät terveys-, teollisuus- ja sosiaalihuollon johtajat.
 • Podcastit, joissa ajattelijat keskustelevat innovaation haasteista ja mahdollisuuksista.

Tutkimuksen viite:

"Äskettäin Life Sciences Hub Walesin teettämän Beaufort Researchin tilaaman tutkimuksen mukaan 97% terveydenhuollosta ja sosiaalihoidosta piti innovaatiota erittäin tärkeänä, 91% teollisuuden rinnalla. "

Life Sciences Hub Wales tilasi Beaufort Research -tutkimuksen anonyymiksi tutkimukseksi monialaisista sidosryhmien käsityksistä organisaatiossa ja laajemmassa biotieteiden sektorissa vuoden 2021 alussa. Tämän tarkoituksena oli auttaa tiedottamaan Life Sciences Hub Walesin tulevasta strategisesta suunnasta.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa