Liity verkostomme!

Rikollisuus

Avaa Dialog Lausunto: Kazakstan lähempänä luovuttaminen poliittisten vastustajien EU

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

photo_29144Aix-en-Provencen muutoksenhakutuomioistuin omisti 7. marraskuuta Venäjän luovutuspyynnön Mukhtar Ablyazov (kuvassa). Espanjan tuomioistuin Audiencia Nacional päätti 8. marraskuuta, että Mukhtar Ablyazovin entinen turvallisuuspäällikkö Alexandr Pavlov voidaan luovuttaa Kazakstanille.

Ranska: Mukhtar Ablyazovin tapaus

Aix-en-Provencessa 7. marraskuuta pidetyn muutoksenhakutuomioistuimen kuulemisen (säätiön jäsenet olivat paikalla tarkkailemassa kuulemista) tarkoitus oli liittyä Venäjän tekemään luovuttamispyyntöön. Venäläisen osapuolen antamien takuiden yhteydessä pyyntöä tarkastellaan nyt samanaikaisesti Ukrainan pyynnön kanssa. Aikaisempaa pyyntöä (Venäjä teki toisen pyynnön) ei ole siirretty Ranskan oikeusministeriön kautta tuomioistuimen käsiteltäväksi. Suullisen käsittelyn tarkoituksena oli määrittää ensimmäisen pääistunnon päivämäärä, jolloin tapauksen olennaiset kysymykset olisi otettava huomioon. Se pidetään todennäköisesti 12. joulukuuta (ensimmäinen ja tärkein kuulemistilaisuus Ukrainan elinten pyynnöstä 5. joulukuuta).

Mainos

Kolmen henkilön oikeuslaitos (puheenjohtaja, esittelevä tuomari, referentti ja kolmannen oikeusasteen tuomari) käsitteli tapausta. Kokousta avatessaan esittelijä tuomari määritteli keskeiset kysymykset, jotka on tutkittava menettelyn eri vaiheissa. Hän painotti, että tapaus herättää monia vaikeuksia, jotka vaativat lisätietoja, ja siksi ei pitäisi odottaa nopeaa ratkaisua.

Tärkeimpiä havaittuja aiheita olivat:

1) luovuttamisen keskeyttämistä koskeva pyyntö;

Mainos

2) tarve osoittaa, missä määrin Ablyazoviin syytetyt teot on tehty Venäjällä;

3) missä määrin ja millä perusteella Venäjä haluaa asettaa hänet syytteeseen rikoksista, jotka väitetään tapahtuneen sen rajojen ulkopuolella (kuten asiakirjoista käy ilmi), ja

4) työleirien olemassaolo ja mahdollisuus pakottaa vangit suorittamaan julkisen palvelun työtä Venäjän vankeinhoitojärjestelmässä (ilmeisesti Ranska käy Venäjän kanssa laajoja neuvotteluja tästä asiasta yhteistyössä Venäjän oikeusjärjestelmän kanssa, koska se on käytäntö, jota Ranska ei ehdottomasti hyväksy).

Syyttäjä huomautti, että Ranska ei saa loukata ihmisoikeuksia ja noudattaa Ukrainan ja Venäjän vaatimuksia, jos on olemassa vaara, että tällainen noudattaminen voi johtaa oikeuksien loukkaamiseen.

Asiamies Bruno Rebstock korosti lausunnossaan seuraavaa:

- Ongelma, joka on edelleen olemassa, on säilöönoton soveltaminen ja vaikeudet ottaa yhteyttä perheeseen (etenkin hänen nuorimman pojan tapaamisoikeuksien epääminen).

- Ihmisoikeuksien kunnioittamista Venäjällä koskevat yleiset normit jättävät paljon toivomisen varaa.

- Ei ole todellisia (täytäntöönpanokelpoisia) takeita, jotka varmistavat Ablyazovin oikean kohtelun Venäjällä.

- Minskin yleissopimus, joka sitoo muun muassa Venäjää ja Kazakstania, sallii luovutuksen Venäjältä Kazakstaniin.

- Hyvin dokumentoidut ja usein kohdatut tapaukset ovat tilanteita, joissa Venäjän viranomaiset ovat julistaneet yhden asian ja sitten tehneet toisen.

Ablyazov itse ilmoitti selvästi, että hän ei anna suostumustaan ​​luovuttamiseen ja että hänellä ei ole mitään lisättävää, koska asianajaja esitti kantansa.

Lopuksi tuomari huomautti, että tässä vaiheessa tärkein asia on saada vastauksia Ablyazovin mahdollisesta kohtalosta hänen mahdollisen luovuttamisensa jälkeen Venäjälle. Hän totesi, että Venäjä tarjoaa takuita, joiden nojalla ilman Ranskan suostumusta ei voida toteuttaa Ablyazovin luovuttamista kolmannelle maalle, ja kieltää pakkotyöleirien olemassaolo. Hän kiinnitti huomiota myös siihen, että Venäjällä - kuten Ranskassa - ei ole Kazakstanin kanssa luovutussopimusta.

Seuraavat tärkeät kysymykset sisältävät kaikkien tapausta ja kyseessä olevia asioita koskevien raporttien esittelyn, Venäjän syyttäjän osallistumisen ristikyselyihin ranskalaisessa tuomioistuimessa ja lisätietojen hankkimisen Venäjältä (edellä mainitussa laajuudessa plus ihmisoikeuksista), jotka ovat tarpeen tuomion antamiseksi.

Jos venäläinen osapuoli ilmoittaa, että syyttäjän osallistuminen ristiintutkimukseen ja / tai lisätietojen toimittamiseen vaatii enemmän aikaa, seuraavan kuulemispäivän päivämäärää voidaan lykätä.

Espanja: Alexandr Pavlovin tapaus

Espanjan tuomioistuin Audiencia Nacional vahvisti viime marraskuussa 8. marraskuuta Alexandr Pavlovin luovuttamisen Kazakstanille. Tuomarit äänestivät 10: 7, ja niiden kolmen tuomarin äänet, jotka pidättyivät ilmaisemasta mielipidettään edellisestä tapauksesta, olivat ratkaisevia. Nyt Espanjan hallituksen on vahvistettava tuomioistuimen päätös, jolla on myös oikeus tehdä poliittinen päätös olla luovuttamatta. Hallituksen tulisi keskustella asiasta muutaman viikon kuluttua. Tällä hetkellä Alexandr Pavlovin asianajaja aikoo valittaa päätöksestä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Myös valitusta Pavlovin turvapaikkahakumenettelyssä tehdystä kielteisestä päätöksestä on odotettavissa kesäkuusta 2013 alkaen.

Amnesty Internationalin ja Open Dialog Foundation -säätiön mukaan Pavlov voi odottaa vain kidutusta ja lyötyä oikeudenkäyntiä Kazakstanissa.

Linkki Amnesty Internationalin lausuntoon Auciencia Nacional -tuomioistuimen päätöksestä: Espanja aikoi luovuttaa miehen Kazakstaniin kidutusriskistä huolimatta

EU: n talousarvio

EU: n petostentorjuntavirasto havaitsee 20% vähemmän petoksia vuonna 2020 kuin vuonna 2019

Julkaistu

on

EU: n talousarvioon kohdistuvien petosten taloudelliset vaikutukset heikkenivät edelleen vuonna 2020, Euroopan komission tänään (20. syyskuuta) hyväksymän vuosikertomuksen Euroopan unionin taloudellisten etujen suojaamisesta (PIF -raportti) mukaan. Vuonna 1,056 ilmoitetuilla 2020 petollisella sääntöjenvastaisuudella oli yhteensä 371 miljoonan euron taloudellinen vaikutus, mikä on noin 20 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019 ja jatkanut tasaista laskua viimeisten viiden vuoden aikana. Raportin mukaan muiden kuin petollisten sääntöjenvastaisuuksien määrä pysyi vakaana, mutta niiden arvo laski 6%.

Budjetti- ja hallintokomissaari Johannes Hahn sanoi: ”EU: n ennennäkemätön vastaus pandemiaan antaa yli 2 biljoonaa euroa käytettävissä auttaakseen jäsenvaltioita toipumaan koronaviruksen vaikutuksista. Yhteistyö EU: n ja jäsenvaltioiden tasolla näiden varojen suojaamiseksi petoksilta ei ole koskaan ollut tärkeämpää. Käsikädessä kaikki EU: n petostentorjuntarakenteen eri osat tarjoavat puolustuksemme petoksia vastaan: Euroopan petostentorjuntaviraston (OLAF) tutkinta- ja analyyttinen työ, Euroopan syyttäjänviraston syyttäjävalta (EPPO), Eurojustin koordinoiva rooli, Europolin operatiivinen kapasiteetti ja tiivis yhteistyö kansallisten viranomaisten kanssa ja niiden välillä. ”

Tämän päivän positiivinen uutinen tulee Brysselissä sijaitsevan EU: n tarkkailijan raportin mukaan, että Euroopan komissio on estänyt Euroopan syyttäjänviraston (EPPO) käyttämästä talousarviotaan rahoituksen ja tietotekniikan alalla tarvitsemansa erikoishenkilöstön palkkaamiseen. Euroopan parlamentin talousarvion valvontavaliokunnan puheenjohtaja Monica Hohlmeier (EPP, DE) näyttää vahvistavan nimettömät väitteet.

Mainos

Vuonna 2020 ja vuoden 2021 alkupuoliskolla saavutettua edistystä ovat seuraavat:

• Euroopan syyttäjänviraston toiminnan aloittaminen

• OLAFia koskeva tarkistettu asetus, jolla varmistetaan tehokas yhteistyö EPPOn kanssa ja vahvistetaan tutkintavaltuuksia

Mainos

• Tiukemmat säännöt EU: n talousarviomäärärahojen ehdollisuudesta tapauksissa, joissa oikeusvaltioperiaatteen rikkominen vaikuttaa EU: n taloudellisten etujen suojaan

• Hyvää edistystä komission petostentorjuntastrategian täytäntöönpanossa: kaksi kolmasosaa suunnitelluista toimista on toteutettu ja kolmasosa käynnissä

PIF-raportti tarjoaa myös pohdinnan uusista riskeistä ja haasteista EU: n taloudellisille eduille, jotka nousevat esiin COVID-19-kriisistä, ja keinoista niiden torjumiseksi. Raportin päätelmien mukaan komission ja jäsenvaltioiden ei pitäisi alentaa varautumistaan ​​näiltä riskeiltä ja jatkaa edelleen kovaa työtä sekä petosten ehkäisemisen että havaitsemisen parantamiseksi.

Tänään julkaistu 32. vuosikertomus EU: n taloudellisten etujen suojaamisesta on saatavilla OLAFin verkkosivustolta.

EPPO on jo rekisteröinyt 1,700 300 rikosilmoitusta ja käynnistänyt 4.5 tutkimusta, ja EU: n talousarvion menetykset ovat lähes XNUMX miljardia euroa.

Taustaa:

EU ja jäsenvaltiot jakavat vastuun EU: n taloudellisten etujen suojaamisesta ja petosten torjunnasta. Jäsenvaltioiden viranomaiset hallinnoivat noin kolme neljäsosaa EU: n menoista ja keräävät EU: n perinteiset omat varat. Komissio valvoo molempia aloja, asettaa standardeja ja varmistaa niiden noudattamisen.

Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (325 artiklan 5 kohta) mukaan komission on laadittava vuosikertomus EU: n taloudellisten etujen suojaamisesta (tunnetaan nimellä PIF -raportti), jossa esitetään yksityiskohtaisesti Euroopan ja Euroopan unionin kansallisella tasolla EU: n talousarvioon vaikuttavien petosten torjumiseksi. Kertomus perustuu jäsenvaltioiden toimittamiin tietoihin, mukaan lukien havaittujen sääntöjenvastaisuuksien ja petosten tiedot. Näiden tietojen analysoinnin avulla voidaan arvioida, mitkä alueet ovat eniten vaarassa, ja siten kohdentaa toimet paremmin sekä EU: n että kansallisella tasolla.

OLAFin tehtävä, toimeksianto ja pätevyys

OLAFin tehtävänä on havaita, tutkia ja lopettaa petokset EU: n varoilla.

OLAF suorittaa tehtävänsä:

· Suorittamaan riippumattomia tutkimuksia petoksista ja korruptiosta, joihin liittyy EU: n varoja, sen varmistamiseksi, että kaikki EU: n veronmaksajien rahat menevät hankkeisiin, jotka voivat luoda työpaikkoja ja kasvua Euroopassa

· Myötävaikuttaa kansalaisten luottamuksen vahvistamiseen EU: n toimielimiin tutkimalla EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavia väärinkäytöksiä

· Kehitetään vankka EU: n petostentorjuntapolitiikka.

Itsenäisessä tutkintatoiminnassaan OLAF voi tutkia petosten, korruption ja muiden EU: n taloudellisiin etuihin vaikuttavien rikosten aiheita, jotka koskevat:

· Kaikki EU: n menot: tärkeimmät menoluokat ovat rakennerahastot, maatalouspolitiikka ja maaseudun menot

kehitysrahastot, suorat menot ja ulkoinen apu

· Jotkut EU: n tulojen alueet, lähinnä tullit

· Epäilykset EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavasta väärinkäytöksestä.

Kun OLAF on saattanut tutkimuksensa päätökseen, toimivaltaisten EU: n ja kansallisten viranomaisten on tutkittava OLAFin suositusten jatkotoimet ja päätettävä niistä. Kaikkien asianomaisten henkilöiden oletetaan olevan viattomia, kunnes heidän syyllisyytensä on osoitettu toimivassa kansallisessa tai EU: n tuomioistuimessa.

Continue Reading

Rikollisuus

Euroopan kokaiinimarkkinat: Kilpailukykyisempi ja väkivaltaisempi

Julkaistu

on

Väkivaltaisempi, monipuolisempi ja kilpailukykyisempi: nämä ovat Euroopan kokaiinikaupan pääpiirteitä. Uusi Cocaine Insights -raporttiTänään (8. syyskuuta) käynnistämät Europolin ja UNODC: n hahmotelmat hahmottavat kokaiinimarkkinoiden uuden dynamiikan, mikä on selvä uhka Euroopan ja maailmanlaajuiselle turvallisuudelle. Raportti julkaistiin osana työohjelmaa CRIMJUST-Vahvistetaan rikosoikeudellista yhteistyötä huumausaineiden salakuljetusreiteillä Euroopan unionin maailmanlaajuisen laittomien virtojen ohjelman puitteissa.

Rikollisen ympäristön pirstoutuminen lähdemaissa on luonut uusia mahdollisuuksia eurooppalaisille rikollisverkostoille saada suoraa kokaiinitarjontaa, mikä estää välittäjät. Tämä uusi kilpailu markkinoilla on johtanut kokaiinin tarjonnan lisääntymiseen ja siten väkivallan lisääntymiseen Europolin vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden uhka -arvio 2021. Aiemmin hallitsevat monopolit kokaiinin tukkumyynnissä Euroopan markkinoille ovat asettaneet haasteita uusille ihmiskauppaverkostoille. Esimerkiksi Länsi -Balkanin rikollisverkostot ovat luoneet suoria yhteyksiä tuottajiin ja varmistaneet näkyvän paikan kokaiinin tukkumyynnissä. 

Raportissa korostetaan intervention merkitystä lähteellä, koska nämä markkinat ovat suuresti toimitusketjun ohjaamia. Yhteistyön vahvistaminen ja tietojenvaihdon lisääminen lainvalvontaviranomaisten välillä tehostavat tutkimuksia ja lähetysten havaitsemista. Raportissa korostetaan rahanpesututkimusten merkitystä laittomien voittojen jäljittämisessä ja rikolliseen toimintaan liittyvien avustusten takavarikointia. Nämä taloudelliset tutkimukset ovat kokaiinin salakuljetuksen torjunnan ytimessä ja varmistavat, että rikolliset toimet eivät kannata.

Mainos

Julia Viedma, Europolin operatiivisen ja analyysikeskuksen osastonjohtaja, sanoi: ”Kokaiinin salakuljetus on yksi tärkeimmistä turvallisuusongelmista, joita kohtaamme tällä hetkellä EU: ssa. Lähes 40 prosenttia Euroopassa toimivista rikollisryhmistä on mukana huumekaupassa, ja kokaiinikauppa tuottaa miljardeja euroja rikollista voittoa. Se, että ymmärrämme kohtaamamme haasteet paremmin, auttaa meitä torjumaan tehokkaammin kokaiinin salakuljetusverkostojen väkivaltaista uhkaa yhteisöillemme. ”  

Chloé Carpentier, UNODC: n huumausainetutkimusosaston päällikkö, korosti, kuinka ”kokaiinin toimituskanavien, rikollisten toimijoiden ja menettelytapojen monipuolistumisen ja leviämisen nykyinen dynamiikka todennäköisesti jatkuu, jos sitä ei valvota”.

Mainos
Continue Reading

koronavirusantigeenin

Paljastettu: 23 pidätetty COVID-19-yrityssähköpostin vaarantumispetoksesta

Julkaistu

on

Romanian, Alankomaiden ja Irlannin viranomaiset ovat paljastaneet kehittyneen petosjärjestelmän, jossa käytetään salattuja sähköpostiviestejä ja ennakkomaksupetoksia osana Europolin koordinoimaa toimintaa. 

10. elokuuta 23 epäiltyä pidätettiin useissa ryöstöissä Alankomaissa, Romaniassa ja Irlannissa. Yhteensä haettiin 34 paikkaa. Näiden rikollisten uskotaan pettäneen yrityksiä vähintään 20 maassa noin miljoonan euron arvosta. 

Petoksen johti järjestäytynyt rikollisryhmä, joka ennen COVID-19-pandemiaa jo tarjosi laittomasti muita kuvitteellisia tuotteita myyntiin verkossa, kuten puupellettejä. Viime vuonna rikolliset muuttivat toimintatapojaan ja alkoivat tarjota suojamateriaaleja COVID-19 -pandemian puhkeamisen jälkeen. 

Mainos

Tämä rikollinen ryhmä - joka koostuu eri Afrikan maiden kansalaisista, jotka asuvat Euroopassa - loi väärennettyjä sähköpostiosoitteita ja verkkosivuja, jotka vastaavat laillisten tukkuyhtiöiden omia. Nämä rikolliset, jotka esiintyvät näissä yrityksissä, huijaavat uhreja - pääasiassa eurooppalaisia ​​ja aasialaisia ​​yrityksiä - tekemään tilauksia heidän kanssaan ja pyytämään maksuja etukäteen tavaran lähettämiseksi. 

Tavaroiden toimitus ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, ja tuotot pestiin rikollisten valvomien Romanian pankkitilien kautta ennen kuin ne nostettiin pankkiautomaateista. 

Europol on tukenut tätä tapausta sen alkamisesta lähtien vuonna 2017: 

Mainos
  • Kokoaa yhteen kaikkien osapuolten kansalliset tutkijat, jotka ovat nähneet työskentelevän läheisessä yhteistyössä Europolin Euroopan tietoverkkorikollisuuskeskuksen (EC3) kanssa valmistellessaan toimintapäivää.
  • tarjoamalla jatkuvaa älykkyyden kehittämistä ja analysointia kenttätutkijoiden tukemiseksi; ja
  • lähettämällä kaksi tietoverkkorikollisuuden asiantuntijaa Alankomaiden ratsioille tukemaan Alankomaiden viranomaisia ​​operaation aikana kerättyjen reaaliaikaisten tietojen ristitarkistuksessa ja asianmukaisen näytön hankkimisessa. 

Eurojust koordinoi oikeudellista yhteistyötä etsintöjen vuoksi ja tuki useiden oikeudellisen yhteistyön välineiden täytäntöönpanoa.

Tämä toimenpide toteutettiin Euroopan monialainen foorumi rikollisia uhkia vastaan ​​(EMPACT).

Seuraavat lainvalvontaviranomaiset olivat mukana tässä toiminnassa:

  • Romania: Kansallinen poliisi (Poliția Română)
  • Alankomaat: Kansallinen poliisi (Politie)
  • Irlanti: Kansallinen poliisi (An Garda Síochána)
  • Europol: Euroopan tietoverkkorikokeskus (EC3)
     
EMPACT

2010issa Euroopan unioni perusti a neljän vuoden politiikkajakso varmistaa jatkuvuus vakavan kansainvälisen ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa. Vuonna 2017 EU: n neuvosto päätti jatkaa EU: n toimintajaksoa kaudella 2018--2021. Sen tavoitteena on torjua järjestäytyneen ja vakavan kansainvälisen rikollisuuden EU: lle aiheuttamat merkittävimmät uhat. Tämä saavutetaan parantamalla ja lujittamalla yhteistyötä EU: n jäsenvaltioiden, laitosten ja virastojen sekä EU: n ulkopuolisten maiden ja järjestöjen asiaankuuluvien yksiköiden, tarvittaessa myös yksityisen sektorin, välillä. Tietoverkkorikollisuus on yksi toimintalinjan painopisteistä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa