Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Mitä tulevaisuus haluat? Komissio pyytää ääntä, mitä Eurooppa voisi näyttää vuonna 2050 auttaa ohjaamaan tulevaa politiikkaa ja tutkimuksen suunnittelun

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

sairas_05Muuttuuko talous perusteellisesti vuonna 2050, koska 3D-kotitulostimet tarkoittavat, että voit painaa painiketta tulostaa omat vaatteesi, uuden sohvan tai keittiön pöydän? Onko syöpä menneisyyttä nanorobottien ansiosta, jotka pystyvät havaitsemaan ja tuhoamaan kasvaimia? Miltä yhteiskunta näyttää, kun monet elävät yli 100-vuotiaiksi?

Digitaalisesta agendasta vastaava varapuheenjohtaja Neelie Kroes kutsuu ihmisiä osallistumaan äänestys- ja ranking-prosessiin 11 visiosta, miltä maailma voisi näyttää 20-40 vuoden kuluttua. Komissio hakee näkemyksiä asumisesta ja oppimisesta, vapaa-ajasta ja työskentelystä Euroopassa vuonna 2050 pitkän aikavälin politiikan tai tutkimuksen suunnittelun ohjaamiseksi.

Visioita on koottu viimeisen vuoden aikana Futurium, online-keskustelufoorumi, jonka avulla päättäjät voivat paitsi kuulla kansalaisia ​​myös tehdä yhteistyötä ja "luoda yhdessä" heidän kanssaan ja tapahtumissa kaikkialla Euroopassa. Tuhannet ajattelijat - lukiolaisista Erasmus-opiskelijaverkostoon; yrittäjistä ja internetin edelläkävijöistä filosofeihin ja yliopistojen professoreihin, ovat osallistuneet kollektiiviseen tutkimukseen - keino väkijoukon hankkimiseen, miltä tulevaisuuden maailmamme voisi näyttää.

Mainos

Yli 200 kaarevaa teemaa on koottu yli XNUMX tulevaisuuden ideosta. Tästä päivästä lähtien kaikki on kutsuttu liittymään keskusteluun ja tarjoamaan luokituksensa ja sijoituksensa eri ideoista. Palautteen tulokset auttavat Euroopan komissiota tekemään parempia päätöksiä siitä, miten rahoitetaan hankkeita ja ideoita, jotka muovaavat tulevaisuutta ja saavat Euroopan valmiiksi tulevaisuuteen.

- täydellinen luettelo teemoista on saatavilla Futurium verkkosivusto ja äänestysprosessi kestää marraskuun 2013 loppuun.

Ihmiset kehotetaan arvioimaan jokaisen vision merkitys (ts. Kuinka suuri vaikutus tällä tulevaisuudella on elämääni) ja todennäköinen ajoitus (ts. Kuinka pian tämä todennäköisesti tapahtuu). He voivat ilmaista kuinka innostuneita he ovat kaikista mahdollisista tilanteista. Esimerkiksi: älykkäät kaupungit, jotka ovat ympäristön kannalta kestäviä ja energiatehokkaita vuoteen 2050 mennessä; maailma, jossa taide ja luovuus tulevat uusille markkinoille ja aloille, kuten lääketieteellinen tekniikka ja synteettinen biologia; maailma, jossa esineiden internetin, pilvipalvelujen, supertietokoneiden ja isojen tietojen leviäminen muuttaa kansallisten ja paikallisten hallitusten päätöksentekoa, esimerkiksi uuden lentokentän rakentamista tai terveydenhuoltopalvelujen parantamista.

Mainos

Nämä tulevaisuuden visiot ovat varustellun at ICT 2013, Luo yhteys kasvamaan Vilnassa perjantaina 8. marraskuuta.

CONNECT-pääosaston pääjohtaja Robert Madelin totesi: "Tämä lähestymistapa toimii, se on kokeiltu ja testattu ja edullinen sijoitus. Kehotan kaikkia päätöksentekoelimiä, kaupunginvaltuustoista kansallisiin hallituksiin, ottamaan käyttöön Futuriumin kaltaisia ​​työkaluja. Nämä ovat antaa heille mahdollisuuden olla paremmin yhteydessä sidosryhmiinsä ja kerätä todisteita tulevista poliittisista valinnoista. Paikallisesti hyödynnettyä tietoa voitaisiin sitten leviää ristiin, jotta päätöksentekoa voidaan paremmin informoida kaikilla tasoilla ".

Tausta

Futurium

Futurium on CONNECT-pääosaston toteuttama ennakointiprojekti, joka perustuu avoimen lähdekoodin lähestymistapaan. Se kehittää visioita yhteiskunnasta, tekniikoista, asenteista ja trendeistä vuosina 2040--2050 ja käyttää niitä esimerkiksi mahdollisina suunnitelmina tuleville poliittisille valinnoille tai EU: n tutkimus- ja innovaatiorahoituksen prioriteeteille.

Se on online-foorumi, joka on kehitetty tarttumaan nouseviin trendeihin ja antamaan kiinnostuneille kansalaisille mahdollisuus luoda pakottavia visioita heille tärkeistä tulevaisuuksista.

Tämä joukko-hankintamalli tarjoaa hyödyllistä tietoa seuraavista asioista:

  1. visio: minne ihmiset haluavat mennä, kuinka toivottavia ja todennäköisiä ovat alustalle lähetetyt visiot;
  2. poliittiset ideat: mitä olisi parasta tehdä tulevaisuuden toteuttamiseksi; poliittisten ideoiden mahdolliset vaikutukset ja uskottavuus
  3. todisteet: tieteelliset ja muut todisteet visioiden ja poliittisten ideoiden tueksi.

Kuinka Futurium voi auttaa tulevaa päätöksentekoa?

Tieteellinen näyttö poliittisen päätöksenteon tukemiseksi: Reaalimaailman digitaaliset mallit mahdollistavat tulevaisuuden politiikkojen simuloinnin ennen niiden varsinaista toteuttamista, samoin kuin tutkijat ja innovaattorit mallintavat huumeiden tai lentokoneiden pilaantumisen vaikutuksia suunnitteluvaiheessa.

Tieteellinen ja tulevaisuuteen suuntautuva lähestymistapa päätöksentekoon alentaa kustannuksia ja riskejä sekä parantaa julkisten aloitteiden muotoilun ja toteuttamisen tehokkuutta ja strategista perustaa.

Poliittisen päätöksenteon yhdistäminen ihmisiin: Verkostoituminen ja sitoutuminen verkkoyhteisössä ovat olennainen vastaus kasvavaan osallistumistarpeeseen, mikä auttaa tarttumaan uusiin ideoihin ja laajentaa päätöksentekoprosessin legitiimiyttä (IP / 10 / 1296). Futurium on varhainen prototyyppi yleisemmästä päätöksentekomallista, joka on kuvattu artikkelissa Futurium - ennakointialusta todisteisiin perustuvaa ja osallistavaa päätöksentekoa varten.

Futurium kehitettiin luomaan perusta tuleville poliittisille ehdotuksille, joita Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio voisivat harkita uusien toimeksiantojensa nojalla vuodesta 2014. Mutta Futuriumin avoin ja joustava arkkitehtuuri tekee siitä helposti mukautettavan mihin tahansa poliittiseen päätöksentekoon, missä tarvitaan eteenpäin ajattelua, tarvitaan sidosryhmien osallistumista ja tieteellistä näyttöä.

Mitä Futurium on tähän mennessä osoittanut meille

  1. Tutkijoina, yrittäjinä tai päättäjinä meidän on oltava rohkeita ja hyödynnettävä enemmän häiritsevän innovaation potentiaalia. Horisontti 2020 -ohjelma on silta tulevaisuuteen.
  2. Ennakoinnista on tultava tärkeä osa tulevaa politiikkaa.
  3. Futurium on kustannustehokas prototyyppi, jota voidaan parantaa ja kopioida muissa yksityisissä ja julkisissa palveluissa, jotta voidaan lisätä ruohonjuuritason osallistumista politiikkoihin ja auttaa "tulevaisuuden todisteina" kyseisissä politiikoissa.

Hyödyllisiä linkkejä

Futurium

Äänestä tulevaisuuden visiotasi

"Futurium - ennakointialusta todisteisiin perustuvaa ja osallistavaa päätöksentekoa varten"

Haastattelu Robert Madelinin kanssa, Pääjohtaja, CONNECT, Euroopan komissio

Euroopan komissio

Uusi eurooppalainen Bauhaus: Uusia toimia ja rahoitusta kestävyyden yhdistämiseksi tyyliin ja osallisuuteen

Julkaistu

on

logo

Komissio on antanut tiedonannon, jossa esitetään uuden eurooppalaisen Bauhausin käsite. Tämä sisältää useita poliittisia toimia ja rahoitusmahdollisuuksia. Hankkeen tavoitteena on nopeuttaa eri talouden alojen, kuten rakentamisen ja tekstiilien, muutosta, jotta kaikki kansalaiset voivat saada kiertotuotteita ja vähemmän hiilidioksidipäästöjä.

Uusi eurooppalainen Bauhaus tuo kulttuurisen ja luovan ulottuvuuden Euroopan vihreään sopimukseen, ja sen tarkoituksena on osoittaa, kuinka kestävä innovaatio tarjoaa konkreettisia, myönteisiä kokemuksia jokapäiväisessä elämässämme.

Rahoitukseen on varattu noin 85 miljoonaa euroa EU: n ohjelmien uusille eurooppalaisille Bauhaus -hankkeille vuosina 2021–2022. Moniin muihin EU: n ohjelmiin sisällytetään uusi eurooppalainen Bauhaus osana asiayhteyttä tai prioriteettia ilman ennalta määrättyä budjettia.

Mainos

Rahoitus tulee eri EU -ohjelmista, mukaan lukien Horizon Europe tutkimuksen ja innovoinnin ohjelma (erityisesti Horisontti Eurooppa -operaatiot), LIFE-ohjelma ympäristön ja ilmastotoimien sekä Euroopan aluekehitysrahasto. Lisäksi komissio kehottaa jäsenvaltioita käyttämään uusia eurooppalaisia ​​Bauhaus-perusarvoja alueellisen ja sosioekonomisen kehityksen strategioissaan ja hyödyntämään niiden elvytys- ja selviytymissuunnitelmien sekä koheesiopolitiikan ohjelmien asiaankuuluvia osia. rakentaa parempi tulevaisuus kaikille.

Komissio perustaa Uusi eurooppalainen Bauhaus Lab: "ajattele ja tee" -työryhmä uusien työkalujen, ratkaisujen ja poliittisten suositusten luomiseen, prototyyppien luomiseen ja testaamiseen. Lab jatkaa liikkeen yhteistyöhenkeä, joka kokoaa yhteen eri elämänaloja ja tavoittaa yhteiskunnan, teollisuuden ja politiikan yhdistämään ihmiset ja löytämään uusia tapoja luoda yhdessä.

Tiedonanto on saanut inspiraationsa yhteisestä suunnitteluvaiheesta tammikuusta heinäkuuhun saadusta palautteesta, jossa komissio sai yli 2000 vastausta kaikkialta Euroopasta ja sen ulkopuolelta.

Mainos

Kasvavan liikkeen edistäminen

Tammikuussa 2021 käynnistettiin New European Bauhaus -suunnitteluvaihe, jonka tarkoituksena on tunnistaa ja ajatella esteettisiä, kestäviä ja osallistavia ratkaisuja asuintiloihimme ja auttaa toteuttamaan eurooppalainen vihreä sopimus. Kehityksen ensimmäisessä osassa kehotettiin kaikkia liittymään keskusteluun miettimään yhdessä tapaamme elää yhdessä. Nämä keskustelut sisältyivät tänään hyväksyttyyn uuden eurooppalaisen Bauhaus -tiedonantoon.

Yhteisluominen on edelleen välttämätöntä, ja se kehittyy ensimmäisten konkreettisten tulosten valossa arvioiden ja arviointien avulla. Siksi komissio syventää edelleen työtä kasvavan uuden eurooppalaisen Bauhaus -yhteisön kanssa, johon kuuluu sitoutuneita yksilöitä, järjestöjä ja viranomaisia. 

Liike saa inspiraatiota myös olemassa olevista kauniista, kestävistä ja osallistavista paikoista ja hankkeista Euroopassa. Ensimmäiset uudet eurooppalaiset Bauhaus -palkinnot juhlivat näitä saavutuksia ja jakoivat palkintoja kymmenessä kategoriassa tuotteista ja elämäntavoista aina uudelleen keksittyihin tapaamis- ja jakamispaikkoihin. "Uusi eurooppalainen Bauhaus Rising Stars" -ryhmä, joka on avoinna yksinomaan alle 30-vuotiaille, tukee ja kannustaa nuorempaa sukupolvea jatkamaan uusien ideoiden ja jännittävien konseptien kehittämistä. Voittajat saavat palkintonsa palkintojenjakotilaisuudessa 16. syyskuuta.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: ”Uusi eurooppalainen Bauhaus yhdistää suuren vihreän Euroopan vihreän näkemyksen konkreettiseen muutokseen paikan päällä. Muutos, joka parantaa jokapäiväistä elämäämme ja jonka ihmiset voivat koskettaa ja tuntea - rakennuksissa, julkisissa tiloissa, mutta myös muodissa tai huonekaluissa. Uuden eurooppalaisen Bauhausin tavoitteena on luoda uusi elämäntapa, joka vastaa kestävyyttä ja hyvää muotoilua, vaatii vähemmän hiiltä ja on osallistava ja edullinen kaikille. ”

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisokomissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Yhdistämällä tieteen ja innovoinnin taiteen ja kulttuurin kanssa ja omaksumalla kokonaisvaltaisen lähestymistavan, New European Bauhaus luo ratkaisuja, jotka eivät ole vain kestäviä ja innovatiivisia vaan myös helppokäyttöisiä, edullinen ja elämää parantava meille kaikille. ”

Koheesiosta ja uudistuksista vastaava komissaari Elisa Ferreira sanoi: ”Poikkitieteellisellä ja osallistavalla lähestymistavallaan uusi eurooppalainen Bauhaus vahvistaa paikallisten ja alueellisten yhteisöjen, teollisuudenalojen, innovaattoreiden ja luovien ihmisten roolia, jotka työskentelevät yhdessä parantaaksemme elämänlaatua. Koheesiopolitiikka muuttaa uudet ideat paikallisella tasolla toteutettaviksi. ”

Lisätietoja

Tiedonanto uudesta eurooppalaisesta Bauhausista

Liite 1-Selvitys yhteissuunnitteluvaiheesta

Liite 2 - EU -ohjelmien mobilisointi

Liite 3 - Uusi eurooppalainen Bauhaus -politiikan ekosysteemi

Q & A

Uusi eurooppalainen Bauhaus -sivusto

Korkean tason pyöreä pöytä

Presidentti von der Leyenin puhe unionin tilasta

Continue Reading

Euroopan komissio

EU: n tilanne: Taistelu COVID-19-tautia vastaan, elvytys, ilmasto ja ulkopolitiikka

Julkaistu

on

Vuosittaisessa Euroopan unionin tilannetta koskevassa keskustelussa Euroopan parlamentin jäsenet kysyivät komission puheenjohtajalta von der Leyeniltä EU: n välittömistä haasteista, Täysistunto  AFCO.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen aloitti toisen puheensa Euroopan unionin tilasta korostaen, että vuosisadan suurimmassa maailmanlaajuisessa terveyskriisissä, syvimmässä maailmanlaajuisessa talouskriisissä vuosikymmeniin ja kaikkien aikojen vakavimmassa planeettakriisissä ”päätimme jatkaa sitä. yhdessä. Yhtenä Euroopana. Ja voimme olla siitä ylpeitä. " Hän korosti, että Eurooppa on yksi maailman johtavista rokotusten määrästä ja jakaa puolet rokotetuotannostaan ​​muun maailman kanssa. Nyt ensisijaisena tavoitteena on nopeuttaa maailmanlaajuista rokotusta, jatkaa ponnisteluja Euroopassa ja valmistautua hyvin tuleviin pandemioihin.

Tulevaisuudessa hän totesi, että "digitaalisuus on" tee tai katkaise ongelma ", ja julkisti uuden eurooppalaisen sirulain, joka kokoaa yhteen Euroopan maailmanluokan tutkimus-, suunnittelu- ja testauskapasiteetin ja koordinoi puolijohteita koskevia EU: n ja kansallisia investointeja. Ilmastonmuutoksen osalta von der Leyen teki selväksi, että ”koska se on ihmisen tekemää, voimme tehdä asialle jotain”. Hän korosti, että vihreän sopimuksen myötä EU oli ensimmäinen suuri talous, joka esitteli kattavan lainsäädännön tällä alalla, ja lupasi tukea kehitysmaita kaksinkertaistamalla biologisen monimuotoisuuden rahoituksen ja lupaamalla 4 miljardin euron lisärahoituksen ilmastorahoitukseen vuoteen 2027 mennessä siirtyminen.

Mainos

Puhuessaan ulko- ja turvallisuuspolitiikasta hän vaati eurooppalaista kyberpuolustuspolitiikkaa ja uutta eurooppalaista kyberresilienssilakia ja ilmoitti, että Ranskan puheenjohtajakaudella pidetään huippukokous Euroopan puolustuksesta.

Manfred WEBER (EPP, DE) viittasi COVID-19-kriisin sosiaalisiin ja taloudellisiin seurauksiin ja totesi, että Euroopan on pikaisesti luotava uusia työpaikkoja myös terveydenhuollon alalla, jolla EU on johtava COVID-19-rokotteiden kanssa. Hän pyysi EU: n ja Yhdysvaltojen kauppaa koskevaa hätäohjelmaa liikenne-, liikkuvuus- ja digitaalialoille sekä suunnitelmaa byrokratian vähentämiseksi. Euroopan puolustusta olisi vahvistettava nopean toiminnan joukkoilla, ja Europolista tulisi eurooppalainen FBI, hän totesi.

Iratxe GARCÍA (S&D, ES) arvioi EU: n taistelua pandemiaa ja sen seurauksia vastaan ​​myönteisesti: ”70% väestöstä on rokotettu, vapaa liikkuvuus on jälleen todellisuutta ja NextGenerationEU: n varoja jaetaan jo”. Siirtyminen vihreään talouteen on myös hyvässä vauhdissa, hän lisäsi, mutta "emme ole tehneet tarpeeksi varmistaaksemme kansalaisten hyvinvoinnin" ja huomautti, että kriisi on pahentanut eriarvoisuutta ja iskenyt kaikkein haavoittuvimpiin.

Mainos

Dacian CIOLOŞ (Renew, RO) valitti, että komissio on liian usein harjoittanut diplomatiaa neuvoston kanssa sen sijaan, että se olisi tehnyt päätöksentekoa parlamentin kanssa. Hän korosti, että eurooppalaiset arvot ovat unionin perustamme, ja hän kehotti komissiota käyttämään ehdollisuusmekanismia, joka on perustettu suojelemaan EU: n talousarviota oikeusvaltioperiaatteen loukkauksilta lähes vuoden ajan, mutta ei koskaan sovellettu, rahoituksen lopettamiseksi. illiberaaleja liikkeitä monissa osissa Eurooppaa, joissa oikeuslaitoksen riippumattomuus on heikentynyt, toimittajia murhattu ja vähemmistöjä syrjitty.

Philippe LAMBERTS (vihreät/EFA, BE) vaati enemmän ilmastotavoitteita: "nopeampi, korkeampi, vahvempi: on korkea aika soveltaa olympiatavoitteita pyrkimyksissämme pelastaa planeetta". Hän pyysi myös muutoksia finanssi- ja sosiaalijärjestelmiin ihmisarvoisen elämän takaamiseksi kaikille. Ulkopolitiikasta Lamberts totesi, että EU: sta voi tulla "raskaansarjan" maailmankaikkeudella vain jakamalla itsemääräämisoikeus, ja teki selväksi, että "" Euroopan linnoituksesta "ei koskaan tule arvostettua geopoliittista toimijaa". Lopuksi hän pahoitteli, että EU -maat Suurin huolenaihe Afganistanissa on välttää sitä, että afganistanilaiset asettavat jalkansa Euroopan alueelle.

EU: n kansalaiset eivät tarvitse "kukkaisia ​​puheita", he vain "haluavat jäädä yksin", sanoi Jörg MEUTHEN (ID, DE). Hän arvosteli komission suunnitelmia "valtavista kuluista" - vihreän sopimuksen, elvytysrahaston, "sovi 55: lle" -hankkeen osalta, joista kansalaiset joutuvat lopulta maksamaan. Hän varoitti kasvavasta byrokratiasta ja pahoitteli siirtymistä vihreään energiaan ja pyysi lisää ydinvoimaa.

Raffaele FITTO (ECR, IT) varoitti, että ”NextGenerationEU: n resurssit eivät yksin riitä”, ja vaati vakaussopimuksen uudistamista. Hän kehotti myös muuttamaan valtiontukisääntöjä ja itsenäisempää kauppapolitiikkaa. "Ympäristömuutokseen ei voida puuttua ottamatta huomioon sitä, mitä maailmassa tapahtuu ja erityisesti sen vaikutuksia tuotantojärjestelmäämme", hän lisäsi. Oikeusvaltioperiaatteen ja Puolan osalta Fitto tuomitsi ”enemmistön poliittisen painostuksen, joka ei kunnioita yksittäisten valtioiden toimivaltaa”.

Mukaan Martin SCHIRDEWAN (Vasemmisto, Saksa), Von der Leyen on ylistänyt itseään, mutta ei ole vastannut tämän päivän ongelmiin. Hän vaati rokotteiden patenttisuojan poistamista ja pahoitteli, että Euroopan kymmenen rikkainta miljardööriä ovat lisänneet omaisuuksiaan pandemian aikana, kun taas joka viides lapsi EU: ssa kasvaa köyhyydessä tai on vaarassa.

kaiuttimet

Ursula VON DER LEYEN, Euroopan komission puheenjohtaja

Manfred Weber (EPP, DE)

Iratxe GARCÍA PÉREZ (S&D, ES)

Dacian CIOLOŞ (Uusi, RO)

Philippe LAMBERTS (Verts / ALE, BE)

Jörg MEUTHEN (ID, DE)

Raffaele FITTO (ECR, IT)

Martin SCHIRDEWAN (Vasemmisto, Saksa)

Lisätietoja 

Continue Reading

Digitaalinen talous

Komissio ehdottaa tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, jotta EU: n digitaalinen muutos saadaan aikaan vuoteen 2030 mennessä

Julkaistu

on

Komissio ehdotti 15. syyskuuta tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, konkreettista suunnitelmaa yhteiskuntamme ja talouden digitaalisen muutoksen saavuttamiseksi vuoteen 2030 mennessä. Ehdotettu polku digitaaliseen vuosikymmeneen EU: n digitaaliset tavoitteet vuoteen 2030 konkreettiseksi toimitusmekanismiksi. Se perustaa hallintokehyksen, joka perustuu vuotuiseen yhteistyömekanismiin jäsenvaltioiden kanssa vuoteen 2030 mennessä Digitaalisen vuosikymmenen tavoitteet unionin tasolla digitaalisten taitojen, digitaalisten infrastruktuurien, yritysten digitalisoinnin ja julkisten palvelujen aloilla. Sen tavoitteena on myös tunnistaa ja toteuttaa laajamittaisia ​​digitaalisia hankkeita, joissa on mukana komissio ja jäsenvaltiot. Pandemia korosti digitaalitekniikan keskeistä roolia kestävän ja vauraan tulevaisuuden rakentamisessa. Erityisesti kriisi paljasti kuilun digitaalisesti kykenevien yritysten ja niiden, jotka eivät vielä ole omaksuneet digitaalisia ratkaisuja, välillä ja korosti kuilua hyvin yhdistettyjen kaupunki-, maaseutu- ja syrjäseutujen välillä. Digitalisaatio tarjoaa monia uusia mahdollisuuksia Euroopan markkinoilla, joilla yli 500,000 2020 avointa kyberturvallisuus- ja data -asiantuntijapaikkaa jäi täyttämättä vuonna XNUMX. Eurooppalaisten arvojen mukaisesti polun digitaaliseen vuosikymmeneen pitäisi vahvistaa digitaalista johtajuuttamme ja edistää inhimillistä ja kestävää digitaalista politiikkaa kansalaisten ja yritysten voimaannuttaminen. Lisätietoja on saatavilla tästä lehdistötiedote, Q & A että tietosivu. Presidentti von der Leyenin puhe unionin tilasta on myös saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa