Liity verkostomme!

Euroopan kansalaisuus

Komission, parlamentin ja Eurooppa-neuvosto saattaa yhteen ei-tunnustuksellisten järjestöjen keskustelemaan Euroopan kansalaisuuden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

{2b29fa74-99de-4b8a-819a-8f18c6e7b073}Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso isännöi 5. marraskuuta noin 20 edustajaa filosofisista ja ei-tunnustuksellisista järjestöistä komission päämajassa Brysselissä. Tämä korkean tason kokous, joka pidettiin Euroopan kansalaisten teemavuonna 2013, kutsuttiin mottona 'Asettaa kansalaiset Eurooppa-projektin ytimeen muutoksen aikoina'. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy ja Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja László Surján toimivat puheenjohtajana yhdessä puheenjohtaja Barroson kanssa. Euroopan johtajat ja edustajat osallistuivat avoimeen keskusteluun siitä, kuinka tuoda Eurooppa lähemmäksi kansalaisiaan ja miten kansalaiset tuodaan takaisin Euroopan yhdentymishankkeemme ytimeen.

Barroso kutsui filosofisten ja ei-tunnustuksellisten järjestöjen edustajia osallistumaan aktiivisesti julkiseen keskusteluun, joka on käynnissä Euroopan kansalaisten teemavuonna 2013, sekä äskettäin käynnistettyyn aloitteeseen Uusi kertomus Euroopalle. Hän sanoi: "Tarvitsemme todellisen keskustelun siitä, kuinka Euroopan unionin tulisi kehittyä tulevina vuosina, sekä taloudellisessa että poliittisessa mielessä. Keskustelu, joka herättää jokaisen kansalaisen, jokaisen suostuttelun ja sukupolven. Kyllä, minä uskomme, että mikä yhdistää meidät, on vahvempaa kuin mikä jakaa meidät. Eurooppalaisten on itse ilmaistava sitoutumisensa Eurooppaan ja halu säilyttää perusarvot hankkeelle, jolla ei ole vastaavia muualla maailmassa. " Viitaten talouskriisiin ja globalisaatioon hän ilmaisi "vahvan vakaumuksensa", että "ratkaisu ongelmiin on löydettävä Euroopasta, ei sen ulkopuolelta".

Surján sanoi: "Kansalaisten asettaminen EU: n ytimeen on välttämätön edellytys demokraattiselle legitiimiydelle. Toukokuussa 2014 kansalaiset ovat Euroopan keskipisteessä, kun he muodostavat tähän mennessä tärkeimmät Euroopan parlamentin vaalit. Tämä on tilaisuus olla olematta ohitettu: äänestäjät valitsevat kuka on vastuussa Euroopassa ja mihin suuntaan EU: n pitäisi mennä. "

Mainos

Van Rompuy muistutti, että hänen mukaansa: "Eurooppalaisuuden olemus on lainata biologi Jean Rostandin loistava lause, olla" yksinäinen "ja samalla osoittaa" solidaarisuutta ", olla vapaa ja samalla aika olla vastuussa yhteiskunnasta ". Hän sanoi: "Eurooppalainen projekti on Euroopan ainoa tulevaisuus. Ainoa tapa kehittää identiteettiamme on ottaa paras osa siitä, mitä meillä on, vaikka se on täyttämättä tai sitä voidaan parantaa". Ja hän päättyi sanoihin "Tiedän, että organisaatiossasi" tuotat ". Kehität ideoita, jotka jäsenesi viemät pystyvät muuttamaan maailmaa, yrittäen tehdä siitä paremman, viisaamman, vahvemman ja kauniimman. Siksi kuuntelen tänään erittäin tarkkaavaisesti ehdotuksiasi siitä, miten vastata paremmin Euroopan kansalaisuuden kiireelliseen tarpeeseen. "

Tausta

Eurooppalaisten instituutioiden ja filosofisten ja ei-tunnustuksellisten järjestöjen sekä kirkkojen ja uskonnollisten yhdistysten tai yhteisöjen korkean tason tapaamisista on tullut vankka perinne. Tänään järjestetty korkean tason kokous filosofisten ja ei-tunnustuksellisten järjestöjen edustajien kanssa on yhdeksäs presidentti Barroson vuonna 2005 käynnistämässä kokoussarjassa.

Mainos

Vuoropuhelu kirkkojen ja vakaumusyhteisöjen kanssa on kirjattu primaarioikeuteen (SEUT 17 artikla) ​​Lissabonin sopimuksen voimaantulon jälkeen vuonna 2009. Säännöllisten seminaarien lisäksi eri keskustelukumppaneiden kanssa järjestetään vuosittain korkean tason kokous uskonnollisten johtajien kanssa ( järjestettiin keväällä, viimeinen tapahtui 30. toukokuuta) ja yksi filosofisten ja ei-tunnustuksellisten edustajien kanssa (yleensä syksyllä).

Kysymys: kuinka lisätä vuoropuhelua kansalaisten ja yhteiskunnallisten järjestöjen kanssa Euroopan tulevaisuudesta ja Euroopan kansalaisuuden takaamista perusoikeuksista, yksilönoikeuksista ja kollektiivisista oikeuksista, oli tämän vuoden kokouksen aihe. Filosofisten ja ei-tunnustuksellisten järjestöjen edustajien panos suoraan kansalaisten, yritysten, kansalaisyhteiskunnan ja hallitusten organisaatioiden keskuudessa käydyssä laajemmassa, käynnissä olevassa Euroopan laajuisessa keskustelussa Euroopan kansalaisten vuoden 2013 yhteydessä. Euroopan komissio tuo Eurooppaa lähemmäksi kansalaisia ​​lukuisilla aloitteilla: Kansalaisten vuoropuhelut, Uusi kertomus Euroopalle -aloitteella ja Kansalaisten Eurooppa -ohjelman toimet.

Lisätietoja

Täydellinen osallistujien luettelo.

Euroopan kansalaisten vuosi 2013.

Euroopan komission vuoropuhelu kirkkojen, uskonnollisten yhteisöjen ja filosofisten ja ei-tunnustuksellisten järjestöjen kanssa.

Uusi kertomus Euroopalle.

EU: n kansalaisuus

Euroopan kansalaisaloite: Komissio päättää rekisteröidä muovipullojen kierrätystä koskevan ReturnthePlastics -aloitteen

Julkaistu

on

Komissio päätti tänään (13. elokuuta) rekisteröidä eurooppalaisen kansalaisaloitteen nimeltä "ReturnthePlastics: A Citizen's Initiative", jolla pannaan täytäntöön EU: n laajuinen talletusjärjestelmä muovipullojen kierrättämiseksi.

Aloitteen järjestäjät kehottavat komissiota esittämään ehdotuksen

  • Toteutetaan EU: n laajuinen talletusjärjestelmä muovipullojen kierrättämiseksi.
  • kannustaa kaikkia EU: n jäsenvaltioita siihen, että muovipulloja myyvät supermarketit (ketjut) asentavat käännösautomaatit muovipullojen kierrätykseen sen jälkeen, kun kuluttaja on ostanut ja käyttänyt niitä;
  • pakottaa muovipulloja valmistavat yritykset maksamaan muoviverot muovipullojen kierrätys- ja talletusjärjestelmästä (saastuttajan on maksettava).

Komissio katsoo, että tämä aloite on oikeudellisesti hyväksyttävä, koska se täyttää tarvittavat ehdot. Tässä vaiheessa komissio ei ole analysoinut aloitteen sisältöä.

Mainos

Seuraavat vaiheet

Tämän päivän rekisteröinnin jälkeen järjestäjät voivat aloittaa allekirjoitusten keräämisen. Jos eurooppalainen kansalaisaloite saa miljoonan tuenilmauksen vuoden kuluessa vähintään seitsemältä eri jäsenvaltiolta, komission on reagoitava. Komissio voi päättää, viedäänkö pyyntö eteenpäin vai ei, ja sen on selitettävä perustelunsa.

Tausta

Mainos

Eurooppalainen kansalaisaloite otettiin käyttöön Lissabonin sopimuksen myötä asialistan laatimisvälineenä kansalaisten käsissä. Se julkaistiin virallisesti huhtikuussa 2012.

Tutkittavaksi ottamisen edellytykset ovat seuraavat: 1) ehdotettu toimenpide ei selvästikään kuulu komission toimivallan piiriin, kun se antaa säädösehdotuksen, ei ole selkeästi unionin arvojen vastaista.

Komissio on tähän mennessä vastaanottanut 107 pyyntöä käynnistää eurooppalainen kansalaisaloite, joista 82 hyväksyttiin ja näin ollen ne rekisteröitiin.

Lisätietoja

'' ReturnthePlastics: Kansalaisaloite EU: n laajuisen talletusjärjestelmän toteuttamiseksi muovipullojen kierrättämiseksi ''

ECI: t keräävät parhaillaan allekirjoituksia

Euroopan kansalaisaloitefoorumi

#EUTakeTheInitiative -kampanja

Continue Reading

Brexit

Yhdistynyt kuningaskunta #Fraud ja #Bribery?

Julkaistu

on

 

 

Onko Yhdistyneellä kuningaskunnalla edelleen käytettävissään Euroopan tärkeimpiä tiedustelujärjestelmiä ja oikeudellisia välineitä, mukaan lukien eurooppalaiset pidätysmääräykset (Breach)? Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri Theresa toukokuu vaatii että kysymys on edelleen neuvotteluissa, jyrkässä ristiriidassa EU: n Brexit-neuvottelijan Michel Barnierin yksiselitteisen kanssa selvitys että Yhdistynyt kuningaskunta lakkaa olemasta jäsenenä Europolin kaltaisissa aloitteissa heti, kun se lähtee Euroopan unionista ja joutuisi käymään läpi pitkät neuvottelut prosessi liittymään heihin muuhun kuin Schengen-EU: n ulkopuoliseen maahan.

EAP: n järjestelmään osallistuvan EU: n ulkopuolisen maan ennakkotapaus ei ole paljon lupaavampi; Norjan ja Islannin luovuttamissopimukset EU: n kanssa, mikä suurelta osin peilaavat eurooppalaisen pidätysmääräyksen vuotta neuvottelemaan ja vielä tulossa voimaan. Ison-Britannian hallituksen päätös tehdä eurooppalaisesta pidätysmääräyksestä edelleen osa "prioriteetti"Riippumatta siitä, kuinka epätodennäköistä tämä on Brysselin näkökulmasta, ehdottaa, että Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaiset tietävät, että ilman eurooppalaista pidätysmääräystä ja muita oikeudellisia yhteistyövälineitä he vaarantavat rikollisten turvallisuuden.

Janne 2004in tammikuussa käyttöön otettu eurooppalainen pidätysmääräys on tehnyt huomattavasti virtaviivaistamista ja depolysoitua luovuttamisprosessia Euroopassa, koska osallistuvat maat eivät ole enää pystyy vapauttaa omat kansalaiset luovutuksesta ja päätöksentekoprosessista poistettu luovutusmenettelystä. Kaksoisrangaistavuuden sääntöä, jonka mukaan teot muodostavat perustan luovuttamiselle vain, jos niitä pidetään rikoksina sekä pyynnön esittäneessä että pyynnön kohteena olevassa lainkäyttöalueessa, lievennettiin. Nyt 32 rikoksista, jotka ovat kaikkein vakavimmista (terrorismi, murhasta, raiskauksesta) vähemmän ilmeisiin (petos, antiikin salakuljetus, ympäristörikollisuus), ei ole tarpeen osoittaa kaksinkertaista rikollisuutta.

Jos vanhempana epäiltyjen henkilöiden käsittely ja luovuttaminen vuodessa, nopeutetussa menettelyssä se ratkaistaan ​​keskimäärin 48 päivässä. Tämän ansiosta pidätysmääräys on erittäin tehokas uusiin rikostyyppeihin, kuten äskettäiseen järjestelmään, jossa Itä-Euroopan jengit käyttävät halpalentoyhtiöitä ulkomaille matkustamiseen ja rikosten tekemiseen, ennen kuin palaavat nopeasti maahansa.

Vaikka jotkut kovan linjan jäsenet odottavat Yhdistyneen kuningaskunnan tulevaa syrjäytymistä EAW: ltä, kirsikka vaatia että "monet viattomat britit ovat kärsineet tuhoisista väärinkäytöksistä epäpätevien tai jopa korruptoituneiden eurooppalaisten viranomaisten käsissä", tämä hyperboli jättää huomiotta merkittävät menestykset, joista EAW-järjestelmä on vastuussa. Ylin poliisin virkamiesten yhdistys viittasi eurooppalaiseen pidätysmääräykseen järjestäytyneen rikollisuuden torjunnan "elintärkeänä" välineenä; Conservative Home Secretary, Amber Rudd, tunnusti sen eurooppalainen pidätysmääräys oli "tehokas väline", joka oli "ehdottoman välttämätöntä tehokkaiden tuomion antamiseksi murhaajille, raiskaajille ja pedofiileille, joita olemme onnistuneet tuomitsemaan".

Rikollisia on monia korkealaatuisia esimerkkejä. Rudd viittaa siihen, että hänet on viety Yhdistyneeseen kuningaskuntaan oikeusviranomaisten puolustamiseksi EAW: n kautta, terroristilta Husain Osman pedofiiliin Stephen Carruthers, joka oli ollut yksi Britannian kymmenestä halutuimmista rikollisista, kun hänet pidätettiin Ranskassa tammikuussa 2017, pappi Laurence Soper, joka palautettiin Kosovosta Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jotta hän joutuisi veloittamaan seksuaalisesti hyväksikäyttäviä poikia ja kohdentamaan heitä sadistiset lyömiset. Whitehall on hyötynyt myös lukuisten alhaisen profiilin rikollisten nopeasta luovuttamisesta, joista monet eivät olisi saattaneet tulla oikeuden eteen ilman pidätysmääräyksen.

Vaikka on yleistä yksimielisyyttä siitä, että eurooppaympäristöä voitaisiin parantaa, erityisesti luomalla a suhteellisuustesti Kaikissa EU-maissa yhteiset suuntaviivat, jotka poistuvat järjestelmästä, poistavat vauvan kokonaan kylpyveteen ja palauttavat Yhdistyneen kuningaskunnan järjestelmään, joka Theresa itse itsessään huomattava, antaisi 22 EU-maalle, mukaan lukien Ranska ja Saksa, kieltäytyä luovuttamasta kansalaisiaan Yhdistyneelle kuningaskunnalle. Lukuisat Yhdistyneen kuningaskunnan virkamiehet ovat ilmaisseet huolensa vakavasta turvallisuusriskistä, jos Ison-Britannian poliisi erotetaan EU: n resursseista. Lontoon King's College -yliopiston tutkijoiden äskettäin antamassa raportissa korostettiin korkeita panoksia ja varoitti vastaan ​​"turvallisuusyhteistyön vakava häiriö", kun taas vanhemmat poliisit neuvoi että "kovaa työtä" tarvitaan nykyisen kansainvälisen yhteistyön säilyttämiseksi.

Vaikeudet ovat jo alkaneet. Yhtä monta kuin 20 Britannian poliisin pyytämät luovutuspyynnöt ovat tällä hetkellä Irlannissa huolestuneita siitä huolimatta, millaisia ​​rikoksen johdosta tapahtuvaa luovuttamista koskevat puitteet ovat molempien kahden maan välillä Brexitin jälkeen. Yhdistyneessä kuningaskunnassa on kasvavia pelkoja tulevat "Turvapaikka jokaisen rikollisen etusijalle Euroopassa".

Nämä pelot ovat helposti perusteltuja: eurooppalaiset rikolliset, jotka ovat ajautuneet petoksiin ja korruptioihin, ovat jo paennut Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Romanian oligarki Alexander Adamescu edustaa täydellistä esimerkkiä sellaisesta rikollisesta, joka saattaa tulvata Brexit-Britannian jälkeisen. Adamescu pakeni Isoon-Britanniaan pakoon lahjuksia ja petoksia koskevat väitteet, jotka olivat samanlaisia ​​kuin hänen myöhässä isänsä vangitseminen. Myrkyllinen yhdistelmä laaja ja meluisa mediastrategia, jonka ovat ottaneet käyttöön brittiläiset asianajajat ja kovan linjan Tories takavarikosta että Adamescuin tapaus edistää EU: n ja EU: n vastaisten aseiden vastaista toimintaa on pitänyt hänet Yhdistyneessä kuningaskunnassa huolimatta eurooppalaisesta pidätysmääräyksestä hänen nimissään. Väärinkäyttämällä oikeudenmukaisuutta Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja naamioitunut kuten näytelmäkirjailija, Adamescu on nyt vapaa jatkaa pysäyttämistään taktiikkaa. Hän on haastaa Romanian väitettä, että syytteet hänestä ja hänen isästä ovat poliittisesti motivoituneita ja jopa tasaisia väittäen Juutalainen perintö - koska yksi muutamia tapoja eurooppalaisen pidätysmääräyksen ohittaminen on rotuun tai uskontoon liittyvää syrjintää.

Adamescu ei ole yksin löytääkseen Yhdistyneestä kuningaskunnasta houkuttelevan paikan piiloutua oikeudenmukaisuudesta. 28 prosenttia Lontoossa pidätetyistä ihmisistä on ulkomaalaisia, joista puolet on EU: sta. Ja tämä on voimassa eurooppalaisen pidätysmääräyksen kanssa - ilman sitä Theresa Mayn ennuste siitä, että Yhdistyneestä kuningaskunnasta tulee "hunajapurkiksi"Rikollisten, jotka kieltävät Euroopan oikeudenmukaisuuden, epäilemättä osoittautuvat todellisiksi.

Continue Reading

Talous

Kreikan vaalit: Säästöjen vastainen Syriza voittaa

Julkaistu

on

alexis tsiprasSäästöjenvastainen Syriza-puolue on voittanut Kreikan yleiset vaalit ja saattanut maan mahdolliselle törmäyskurssille EU: n kanssa sen massiivisesta pelastamisesta.

Lähes 75 prosentilla lasketuista äänistä Syrizan ennustettiin saavan 149 paikkaa, vain kaksi alle absoluuttisen enemmistön, vaikka tämä määrä voisi muuttua.

Vasemmistopuolueen johtaja Alexis Tsipras, joka haluaa neuvotella uudelleen Kreikan velan, sanoi "kreikkalaiset kirjoittivat historiaa".

Hallitseva oikeistolaiskeskeinen uusi demokratia on tullut kaukana toiseksi.

Eroava pääministeri Antonis Samaras on myöntänyt tappion ja soittanut Tsiprasille onnitellakseen häntä.

Syrizan tulos lähettää iskuja Euroopassa, BBC: n Gavin Hewitt Ateenassa kertoo.

Suurin osa Kreikan äänestäjistä on pohjimmiltaan hylännyt Brysselin ja Berliinin suunnitteleman ydinpolitiikan euroalueen kriisin ratkaisemiseksi, kirjeenvaihtajamme lisää.

Saksassa Bundesbankin presidentti Jens Weidmann sanoi toivovansa, että "Kreikan uusi hallitus ei anna lupauksia, joita se ei voi täyttää eikä maalla ole varaa".

Vaalituloksen odotetaan olevan yksi pääkysymyksistä maanantaina (26. tammikuuta) pidetyssä 19 euroalueen valtiovarainministerin kokouksessa.

VRT-verkko lainasi Belgian edustaja Johan Van Overtveld sanoneen, että Kreikan "on kunnioitettava rahaliiton sääntöjä", vaikka hän lisäsi, että joillekin - mutta ei paljon - joustavuudelle oli tilaa.

Britannian pääministeri David Cameron - jonka maa ei ole euroalueen jäsen - sanoi, että Kreikan vaalien tulos "lisää taloudellista epävarmuutta kaikkialla Euroopassa".

Samaan aikaan euro laski dollariin nähden 1.1098 dollariin - alhaisimmalle tasolle yli 11 vuodessa.

Puheenvuorossaan riemuitseville kannattajille Ateenan yliopiston edessä Tsipras sanoi, että kreikkalaiset äänestäjät antoivat Syrizalle "selkeän ja tehokkaan mandaatin".

"Olet esimerkki historiasta, joka muuttuu ... Toimeksiantoosi peruutetaan epäilemättä säästö- ja tuhoamispaketit.

"Kreikan troikka on menneisyyttä", hän lisäsi viitaten maan suurimpiin kansainvälisiin lainanantajiin - Euroopan unioniin, Kansainväliseen valuuttarahastoon (IMF) ja Euroopan keskuspankkiin (EKP).

Hän lupasi myös neuvotella oikeudenmukaisesta ja molempia osapuolia hyödyttävästä taloudellisesta ratkaisusta.

Herra Tsipras lupasi aiemmin kumota monet Kreikan toteuttamista säästötoimenpiteistä sen jälkeen, kun vuonna 2010 aloitettiin joukko pelastamistoimia.

Samaras sanoi puolestaan ​​aiemmin: "Kreikan kansa on puhunut ja kunnioitan heidän päätöstään" ja huomautti, että hän oli perinyt "kuuman perunan" tullessaan virkaan ja että hän ja hänen puolueensa olivat tehneet paljon palauttaakseen maansa talous.

Tulosta seurataan tarkasti Kreikan ulkopuolella, jossa Syrizan voiton uskotaan kannustavan radikaaleja vasemmistopuolueita kaikkialla Euroopassa.

"Absoluuttista enemmistöä ympäröi jatkuva trilleri," sanoi sisäministeriön äänestysprosessia valvovan ohjelmistoryhmän Singular Logic johtaja Michalis Karyotoglou.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa