Liity verkostomme!

Etusivu

Avausikkuna Foundation vaatii ehkäisyyn Alexandr Pavlovin luovuttamista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Pavlov-24464_406x226Todennäköisesti 8. marraskuuta Madridin korkeimman oikeuden (Audiencia Nacional) rikosjaoston toinen osasto tekee lopullisen päätöksen Alexandr Pavlovin luovuttamisesta Espanjasta. Muun muassa Amnesty Internationalin ja Open Dialog -säätiön mukaan Kazakstanissa Kazakstanin oppositiopoliitikon entistä turvallisuuspäällikköä, Mukhtar Ablyazovia, kohdellaan kidutus ja oikeudenkäynti.

Ihmisoikeusjärjestöt osoittavat Pavlovin tapauksen poliittisen luonteen. He korostavat, että Pavlov on laajamittaisen kampanjan uhri, joka kohdistuu Euroopassa asuviin Kazakstanin poliittisiin pakolaisiin. Tämä johtuu siitä, että Pavlov oli aikoinaan yksi diktaattori Nursultan Nazarbajevin johtavan kriitikon Mukhtar Ablyazovin läheisimmistä kumppaneista. Tämän vuosituhannen alkuvuosina Pavlov osallistui myös riippumattomien lehdistötoimistojen turvallisuuteen. Äskettäin tapaus houkutteli Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) parlamentaarista edustajakokousta. Alusta lähtien Pavlovin pidätykseen ennen mahdollista luovuttamista on liittynyt useita kiistanalaisia ​​tapahtumia. Heti Pavlovin pidätyksen jälkeen hänen matkapuhelimensa varastettiin talletuksesta. Espanjan kansallisen tiedustelukeskuksen (CNI) raportin perusteella Pavlovia pidettiin uhkana Espanjan sisäiselle turvallisuudelle. Tämä johti kieltäytymiseen myöntämästä hänelle poliittista turvapaikkaa ja johti hänen vangitsemiseensa korkean turvallisuuden vankilassa, joka eristää hänet lähes kokonaan ulkomaailmasta. Ylimääräinen menettely, joka johti tähän päätökseen, esti YK: n pakolaisasiain päävaltuutetun toimiston (UNHCR) raportin laatimisen.

CNI: n raportin uskottavuus on herättänyt vakavia epäilyksiä sen julkistamisen jälkeen. Valtion tiedustelupalvelun analyytikot toteavat suoraan, että heidän analyysinsä perustuu valtion tiedotusvälineiltä saatuihin tietoihin. He selittävät, että heillä ei ole mahdollisuutta tarkistaa objektiivisesti Kazakstanin väitteitä ja että käytettävissä olevien lähteiden luotettavuus voi olla rajallinen. Tämä ei kuitenkaan estänyt virastoa pitämästä Pavlovia vaarallisena terroristina.

Monien henkilöiden ja instituutioiden jättämät Pavlovin kanssa käyntihakemukset on hylätty. Hakemuksen tekivät Pavlovin puolustamiseen osallistuvat kansalaisjärjestöt sekä espanjalaiset (Fernando Maura Barandiarán) ja puolalaiset (Marcin Święcicki ja Tomasz Makowski) ja portugalilainen parlamentin jäsen, demokratian, ihmisoikeuksien komitean puheenjohtaja. ja Etyjin parlamentaarisen edustajakokouksen Isabel Santosin humanitaariset kysymykset. Ainoat ihmiset, jotka ovat nähneet Pavlovin, ovat Kazakstanin diplomaatit (lukuun ottamatta puolustusta). Toisin kuin menettelyt, he saivat käydä vankia ilman hänen suostumustaan. Kokouksen aikana he väittivät ehdottaneen Pavloville, että hänen kieltäytymisensä yhteistyöstä Kazakstanin turvallisuuspalvelujen kanssa saattaa loppua pahasti hänen perheelleen, joka pysyi maassa.

Huolimatta tuomioistuimen riippumattomuutta koskevista vakuutuksista ja poliittisen painostuksen puuttumisesta sen päätöksiin, prosessin taustalla on edelleen nähtävissä molempien maiden hallitusten edustajien laajat yhteydet ja vastavuoroiset vierailut sekä niihin liittyvät tuottoisat yritykset espanjalaisten yritysten Kazakstanissa tekemät sopimukset. Vuosina 2012 ja 2013 suurnopeusjunia valmistava Talgo allekirjoitti Kazakstanissa sopimuksia, joiden kokonaisarvo oli miljardi 1 miljoonaa euroa. Tänä vuonna kesäkuussa Kazakstanin puolustusministeri ilmoitti Kazakstanista kiinnostuneensa hankkimaan Espanjassa tuotettuja Casa C482- ja Airbus A295M -lentokoneita. Hallituksen lähteiden mukaan pääministeri Mariano Rajoyn syyskuussa tekemän vierailun aikana Kazakstaniin tehtiin uusia sopimuksia, joiden arvo oli 400 miljoonaa euroa. Espanja on myös ensimmäinen ja ainoa EU-maa, joka on allekirjoittanut luovutussopimuksen Kazakstanin kanssa. Sopimus tuli voimaan 600.

Open Dialog -säätiön perustivat ihmiset, jotka pitävät eurooppalaisia ​​arvoja - henkilökohtaista vapautta, ihmisoikeuksia, demokratiaa ja itsehallintoa - enemmän kuin pelkkää julistusta, mutta 21st-luvun ihmisten päivittäistä todellisuutta.

Alexander Pavlov, syntynyt 26 lokakuussa, 1975, Almaty. Valmistunut Kazakstanin fyysisen kulttuurin instituutista. Vuodesta 1996, Kazakstanin liikemiehen ja poliitikon Mukhtar Ablyazovin työntekijä. Interpolin halusi Kazakstanin pyynnöstä. Eronnut, kaksi lasta. Kesäkuun 1, 2013, jälkeen hänet on pidetty Espanjan luovuttajien pidätyskeskuksessa Madridissa.

Mainos

Audiencia Nacional -tuomioistuin hyväksyi 22: n heinäkuussa 2013 hänen luovuttamisensa Kazakstaniin. Lopullinen päätös asiasta oli tehtävä syyskuun lopussa. Tuomioistuin kuitenkin tunnusti, että he tarvitsivat enemmän aikaa tärkeiden tekijöiden pohtimiseen, joita ei ensin otettu huomioon, ja muuttivat määräajan lokakuun 25 ja sitten marraskuun 8 ympärille. Tuomioistuinta kiinnostavat erityisesti toisinajattelija Muratbek Ketebajev, joka pidätettiin Puolassa kesäkuussa Kazakstanin pyynnöstä, joka oli taistellut häntä Interpolin välityksellä. Ketebajev vapautettiin sen jälkeen kun Puolan syyttäjä piti tapaustaan ​​luonteeltaan poliittisena.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa