Liity verkostomme!

Etusivu

Sen jälkeen Snowden, Venäjä vauhdittaa Internet valvonta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

By Keir Giles, Apulaisprofessori, kansainvälinen turvallisuus ja Venäjä ja Eurasia -ohjelma  
06dd6_130801194053-08-Snowdenin-vaaka-galleriaInternetin käyttäjien Venäjä voisi kuulua lisäämään ja tehostamaan avointa seurantaa ja valvontaa, alle uusien säännösten sponsoroi Federal Security Service (FSB).

Tilausluonnoksen on tarkoitus tulla voimaan heinäkuussa 1, 2014, joka muuttaisi nykyistä valvontamekanismia, velvoittamalla venäläiset Internet-palveluntarjoajat tallentamaan kattavaa tietoa kaikista toiminnoista käyttäjille 12 tunnin ajan suoralla ja välitön pääsy FSB: lle toimitettuihin tietoihin. Viralliset ja puoliviralliset venäläiset tiedottajat huomauttavat, että tämä ei tarjoa turvallisuuspalveluja uusilla hyökkäyksillä; mutta käyttäjät ja Internet-teollisuus ovat eri mieltä ja ovat herättäneet huolta sekä yksityisyydestä että käytännöllisyydestä.

Uusi järjestys lisää joukon viimeaikaisia ​​aloitteita, jotka vahvistavat FSB: n roolia Venäjän Internet-turvallisuudessa. Vuonna 2012 esitetty ja nyt keskusteltavana oleva luonnos elintärkeiden infrastruktuurien suojaamisesta asettaa FSB: n vastaamaan tästä kyberturvallisuuden alasta. Lokakuun alussa FSB: n suunnitelmat kilpailijoiden ja katsojien Sotšin olympialaisissa vuonna 2014 suorittaman viestinnän laajamittaisesta valvonnasta herättivät huomiota länsimaisessa mediassa. Ja valtion duumalle 17. lokakuuta jätetty lakiehdotus vahvisti FSB: n johtavana virastona monenlaisissa toimissa, mukaan lukien tietoverkkorikollisuuden torjunta ja muut "Venäjän tietoturvallisuuteen kohdistuvat uhkat", jotka ylittävät palvelun vastuualueen määritellyllä tavalla. sen toimintaa säätelevässä liittovaltion laissa.

Viimeisin aloite edellyttäisi radikaalia päivitystä SORM-seurantajärjestelmään, joka tarjoaa FSB: lle ja lainvalvontaviranomaisille rajoitetun määrän tietoja Internetin käytöstä. Uudet vaatimukset laajentaisivat Internet-toimintaan kerätyn tiedon valikoimaa, mukaan lukien puheviestintä. Jotkut Internet-palveluntarjoajat ovat huolissaan siitä, että suoran pääsyn säännös on perustuslain vastainen ja laiton, ja se kiertäisi FSB: n nykyisen vaatimuksen perustella ja saada hyväksyntä kaikelle sieppaus- tai palautustoiminnalle, joka rikkoo käyttäjän lakisääteisiä oikeuksia viestinnän yksityisyyteen.

Mainos

Privacy ja käytännöllisyys

Kuten muillakin Venäjän Internet-tietoturva-aloitteilla, kuten alaikäisille mahdollisesti haitallisiksi katsottujen sivustojen yhtenäinen rekisteri (ns. Internetin musta lista), Internet-ala ja tietoiset kommentaattorit ovat huolissaan yksityisyyden lisäksi myös yksityisyyden suojasta. ehdotetun toteutettavuus. Varhainen pelko siitä, että mustaa listaa käytetään tukahduttamisen välineenä, on toistaiseksi osoittautunut perusteettomaksi, ja suurin osa kritiikistä keskittyy nyt sen puutteelliseen toteuttamiseen, mikä johtaa täysin laillisten Internet-resurssien katkeamiseen.

Samoin suurin osa kommentoida ehdotetun uuden asetuksen korostetaan kustannusten ja epäkäytännöllistä ensin, ja mahdolliset yksityisyyden loukkausten lainsäädännön ja Venäjän perustuslain toista. Valtava määrä dataa voidaan tallentaa aktiivisuuteen 75 miljoonan venäläisen internetin käyttäjille 12 tuntia kerrallaan, ja siihen liittyvä nopeus tiedonkeruun, tulee merkittävä ja kallis tekninen haaste myös suurimpien teleoperaattoreille. Säännös Internetpalveluntarjoajia hallita varastointi on tulkinnut jotkut kommentaattorit keinona kulkee tätä työtaakkaa ja kustannuksia FSB yksityiselle sektorille - jolla on vakavia vaikutuksia pienemmät toimijat, jotka pitävät vieläkin vaikeampi täyttää.

Se, että nämä venäläiset aloitteet ovat tulossa paksuksi ja nopeasti sen jälkeen, kun Edward Snowden saapui Moskovaan, lisää useita kerroksia ironiaa. Venäjän tiedotusvälineet ovat huomanneet, että uusille toimenpiteille ei ole virallista perustetta tai perusteluja. Mutta ilmapiirissä, jossa implisiittistä ja suoraa kritiikkiä Venäjälle sen Internet-seuranta- ja valvontajärjestelmästä on tullut huomattavasti vähemmän voimakkaaksi sen jälkeen kun on ilmoitettu väitetyistä kyvyistä ja Yhdysvaltojen järjestelmien ulottuvuudesta, voi olla, että Venäjän viranomaiset tuntevat vielä vähemmän tarvetta pyytää anteeksi kenenkään omilla keinoillaan suojella kansallista turvallisuutta. Samaan aikaan kun Snowden on valittanut Yhdysvaltojen ja liittolaisten peitetystä toiminnasta, hän on pakenut "ihmisoikeusaktivistina" maahan, joka pyrkii jäljittelemään tätä toimintaa parhaan kykynsä mukaan, jotkut avoimesti.

Mainos

Yksityisyys ja turvallisuus

Katsaus Venäjän kommentoida uusia säännöksiä paljastaa tutun keskustelua tasapaino yksityisyyden suojan ja kansallisen turvallisuuden, mutta suhteellisesti enemmän painoarvoa turvallisuusetuja kuin olemme tottuneet Britanniassa. Muiden tekijöiden, tämä voi edustaa pitkäaikaisen hyväksynnän olemassaolon SORM. Ne harvat internetin käyttäjät, jotka antavat sille mitään huomiota lainkaan ovat tottuneet ajatukseen, että viestintää valvotaan oletusarvoisesti turvaamiseksi, ja eivät ole kärsineet illuusion yksityisyyden Internetin käyttäjiä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Viimeisimmässä määräysluonnoksessa, jolla pyritään lisäämään FSB: n roolia Venäjän verkkoturvallisuuden varmistamisessa, aloitetaan parhaillaan toinen neuvottelukierros muissa asiasta kiinnostuneissa valtion virastoissa. Aikaisemmat kokemukset viittaavat siihen, että tämä prosessi, samoin kuin julkinen ja teollisuuskeskustelu, voivat johtaa ehdotettujen asetusten lieventämiseen ennen kuin ne vahvistetaan lailla. Mutta toistaiseksi määräyksen nykyinen versio pysyy Venäjän hallituksen portaalissa julkisesta keskustelusta lakialoitteita - "asiantuntijalausunnon" kenttä on ehdottomasti tyhjä.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa