Liity verkostomme!

Demokratia

Yhteinen julkilausuma EU: n korkea edustaja Catherine Ashton ja Stefan Füle tuloksista Georgian presidentinvaalien

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

A6EC436F-ADAD-481D-A7B5-DDB8FEA1CB2A_mw1024_n_sKomission varapuheenjohtaja että Unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Catherine Ashton ja Laajentuminen ja Euroopan naapuruuspolitiikka Komission jäsen Štefan Füle on tehnyt seuraavan julkilausuman:

"Onnittelemme valittua presidenttiä Giorgi Margvelashvilia hänen voitosta sunnuntaina pidetyissä Georgian uuden presidentin vaaleissa. Lisäksi onnitelemme Georgian kansaa maan osoittamasta vahvasta demokraattisesta valtakirjasta. Olemme tyytyväisiä Etyjin / ODIHR: n johtaman alustavan raportin Kansainvälinen vaalitarkkailuvaltuuskunta.

"Kehotamme valittua presidentti Margvelashvilia tekemään yhteistyötä pääministerin ja hallituksen, parlamentin mukaan lukien oppositiopuolueet ja kansalaisyhteiskunnan kanssa osallistavassa ja monipuoluisessa hengessä Georgian kunnianhimoisen uudistusohjelman ja instituutioiden edistämiseksi. rakennus.

Mainos

"Vilnassa pidettävän itäisen kumppanuuden huippukokouksen aattona, joka merkitsee merkittävää askelta eteenpäin EU: n ja Georgian suhteissa, odotamme jatkuvaa tiivistä yhteistyötä Georgian kanssa kunnianhimoisessa poliittisessa yhdistymisessä ja taloudellisessa yhdentymisessä."

Mainos

Demokratia

Kansainvälinen demokratian päivä: korkea edustaja/varapresidentti Josep Borrell ja varapresidentti Dubravka Šuica

Julkaistu

on


Kansainvälisenä demokratian päivänä tänään (15. syyskuuta) korkea edustaja/varapuheenjohtaja Josep Borrell
 (Kuvassa) ja varapresidentti Dubravka Šuica antoivat yhteisen julkilausuman: ”Välitätpä sitten ilmastonmuutoksesta, työpaikoista, taloudesta tai rodullisesta ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta, äänesi kuullaan ja äänesi lasketaan vain, jos elät demokratiassa. Näinä haastavina aikoina EU pysyy vakaana ja suoranaisena demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion kannattajana maailmanlaajuisesti ja EU: ssa.

"Tarvitaan kollektiivisia ponnisteluja ja uutta näkökulmaa demokratian tukemiseen, joka tuottaa kansalaisille. Tämä työ alkaa kotoa. Vapaiden ja oikeudenmukaisten vaalien edistäminen, oikeusvaltioperiaatteen ja tiedotusvälineiden vapauden varmistaminen ovat rakennuspalikoita, joilla luodaan tila, jossa jokainen kansalainen Enemmän kuin koskaan meidän on puolustettava vapaan ja moniarvoisen median kykyä tarjota oikea -aikaista pääsyä luotettaviin ja täsmällisiin tietoihin ja taistella väärää tietoa vastaan. Luomme yhä enemmän mahdollisuuksia sitouttaa kansalaisia ​​erilaisten harkitsevien demokratiakäytäntöjen avulla.

"Euroopan demokratia -toimintasuunnitelmassa esitetään toimenpiteitä, joilla edistetään vapaita ja oikeudenmukaisia ​​vaaleja, vahvistetaan tiedotusvälineiden vapautta ja moniarvoisuutta ja torjutaan väärää tietoa. Kaikkialla maailmassa lisäämme taloudellista ja poliittista tukea niille, jotka sukupuolesta tai taustasta riippumatta edistävät demokraattinen osallistuminen ja osallisuus, institutionaalisten tarkastusten ja tasapainon varmistaminen ja päätöksentekijöiden vastuu. Rakennamme liittoutumia kaikkien niiden kanssa, jotka ovat sitoutuneet vaalimaan yleismaailmallisia oikeuksia ja vapauksia, demokraattisten hallitusten kanssa, mutta myös kansainvälisten järjestöjen, kansalaisyhteiskunnan järjestöjen, parlamenttien ja poliittisten puolueiden kanssa , riippumattomat tiedotusvälineet, bloggaajat, ihmisoikeuksien puolustajat ja aktivistit.Tänä vuonna on alkanut Euroopan tulevaisuutta käsittelevä konferenssi, joka on ainutlaatuinen ja oikea -aikainen tilaisuus Euroopan kansalaisille keskustella Euroopan haasteista ja painopisteistä.

Mainos

"Konferenssi tuo kansalaiset EU: n päätöksenteon ytimeen. Olemme sitoutuneet kuuntelemaan eurooppalaisia ​​ja seuraamaan konferenssin suosituksia. Heidän näkemyksensä voi johtaa muutokseen kohti tulevaisuuteen soveltuvaa demokratiaa. Se on vasta alkua. Tällä uudistamme sitoumuksemme rakentaa kaikille terveempiä, vahvempia ja tasa -arvoisempia yhteiskuntia, joissa kaikki ovat mukana, kunnioitettuja, suojattuja ja voimaannutettuja. Näin vahvistamme demokratiamme. " 

Täydellinen lausunto on saatavilla  verkossa

Mainos
Continue Reading

Kansalaisvapaudet

Kansalaisvapauksien Mepit keskustelee perusoikeuksien #Hungary

Julkaistu

on

Kättelyn välillä Viktor Orb · n, vasemmalla, ja Jean-Claude Juncker

Jäsenet kansalaisvapauksien valiokunnassa keskustelevat perusoikeuksien tilannetta Unkarissa Oikeusministeri László Trócsányi ja kansalaisyhteiskunnan edustajien maanantaina (27 helmikuu) iltapäivällä.

Mepit ovat todennäköisesti esiin kysymyksen median moniarvoisuus, oikeuslaitoksen riippumattomuus ja pakolaisten ja maahanmuuttajien.

Unkarin hallituksen kokouksessa edustavat oikeusministeri László Trócsányi. Kansalaisyhteiskunta kaiuttimet ovat: Miklós Szánthó johtaja, Center for perusoikeuksista; Tódor Gardoš, tutkija, Amnesty lnternational; Stefánia Kapronczay, toiminnanjohtaja, Unkari Civil Liberties Union ja Márta Pardavi, Co-puheenjohtaja, Unkarin Helsinki-komitea.

Voit katsella keskustelun kautta EP Live

Continue Reading

korruptio

#Albania Oppositio boikotoida parlamentin uhmaten EU valitus

Julkaistu

on

kannattajat-of-the-oppositio-demokraattinen osapuolen take-osa-in-anAlbanian oppositiojohtaja ilmoitti parlamentin boikotoinnista keskiviikkona (22. helmikuuta) vastustaen Euroopan unionin vetoomusta olla häiritsemättä parlamentaarista hyväksyntää oikeuslaitoksen uudistuksille, jotka ovat välttämättömiä EU-jäsenyysneuvottelujen aloittamiseksi kirjoittaa Benet Koleka.

Useat tuhannet demokraattisen puolueen ja sen lainsäätäjien jäsenet ovat leiriytyneet lauantaista lähtien 800 neliömetrin telttaan pääministeri Edi Raman toimiston edustalle ja vaatineet teknokraattista hallitusta asettamaan vapaat vaalit.

"Mielenosoitusta ei palauteta. Emme palaa parlamenttiin, elleivät kansan pyytämät ehdot täyty; teknokraattihallitus vapaita ja oikeudenmukaisia ​​vaaleja varten", demokraattien johtaja Lulzim Basha kertoi väkijoukolle.

Albaanit äänestävät parlamenttivaaleissa 18. kesäkuuta, neljä vuotta sen jälkeen, kun Raman vasemmistoliitto koetti demokraatit. Hallitseva koalitio on sittemmin voittanut kaikki paikallisvaalit, mutta demokraatit ovat valittaneet, että heitä huijataan voitosta, ja vaativat uudistuksia oikeudenmukaisten vaalien takaamiseksi.

Oppositio boikotoi parlamentin tehokkaasti pysähtyy luomista elinten olisi eläinlääkäri 750 tuomareille ja syyttäjille, ponnahduslautana luoda riippumaton ja puhdas oikeuslaitos pystyy torjumaan laajalle levinneen korruption.

Rama sanoi demokraattien vaati vapaiden vaalien salata todellisen aikomus puolustaa korruptoituneiden oikeuteen virkamiehiä.

Jos oikeuslaitoksen uudistus tuottaa tuloksia syyskuussa EU on kertonut Albania se harkitsisi aloittaa liittymisneuvottelut keskusteluja Nato ja entisillä. Standardin kesäkuun parlamenttivaalien myös merkitystä, EU on sanonut.

EU: n laajentumisvaltuutettu Johannes Hahn ilmaisi katumuksensa boikotoinnista: "Poliittisen keskustelun ei tulisi käydä parlamentin ulkopuolella, vaan parlamentin sisällä."

"Erityisen tärkeää on säilyttää parlamentaarinen jatkuvuus aikana, jolloin merkittävät uudistukset ovat parlamentin asialistalla", Hahn sanoi lausunnossaan.

Oikeuslaitoksen tarkastuselinten perustamisen lisäksi uudistuksiin sisältyy Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) suositusten täytäntöönpano "vapaiden ja oikeudenmukaisten vaalien varmistamiseksi myöhemmin tänä vuonna".

Euroopan parlamentin Albanian esittelijä Knut Fleckenstein sanoi olevansa iloinen nähdessään 140 "sankaria" parlamentissa, kun he hyväksyivät oikeuslaitoksen uudistuksen heinäkuussa 2016 yksimielisesti.

"Pyydän heitä jatkamaan sitä, mikä heidän mielestään on oikein (protesti), mutta palaa takaisin töihin; nyt on aika nähdä, viekö paperityön kannattajat uudistuksen läpi", Fleckenstein kertoi tiedotustilaisuudessa EU: ssa suurlähetystön toimisto.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa