Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Edistyminen saavutetaan 3rd kierroksen EU: n ja Japanin kauppaneuvottelut

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EuropeJapanTradeDeal.afp_rz

EU: n ja Japanin vapaakauppasopimusneuvottelujen kolmas kierros pidettiin viikolla 21.-25. Lokakuuta Brysselissä. Tässä neuvottelukierroksessa keskityttiin keskustelemaan kummankin osapuolen ehdotuksista tulevan vapaakauppasopimuksen tekstiksi.

Ensimmäisen ja toisen neuvottelukierroksen tapaan keskusteluja käytiin työryhmissä, jotka käsittelivät seuraavia aloja: Tavarakauppa (mukaan lukien markkinoille pääsy, yleiset säännöt, kaupan korjaustoimenpiteet), kaupan tekniset esteet ja muut kuin tullitoimenpiteet, alkuperäsäännöt , Tullin ja kaupan helpottaminen, terveys- ja kasvinsuojelutoimenpiteet, palvelukauppa, investoinnit, hankinnat, henkinen omaisuus, kilpailupolitiikka, kauppa ja kestävä kehitys, muut asiat (yleinen ja sääntely-yhteistyö, hallinnointi ja yritysympäristö, sähköinen kauppa, eläinten hyvinvointi) ja riitojen ratkaisu.

Mainos

Kahden taloudellisen voiman välisen sopimuksen odotetaan lisäävän Euroopan taloutta 0.6–0.8 prosenttia sen bruttokansantuotteesta ja luomalla jopa 400.000 32.7 työpaikkaa. EU: n viennin odotetaan kasvavan Japaniin 23.5%, kun taas Japanin vienti EU: hun kasvaa XNUMX%.

Seuraava neuvottelukierros pidetään vuoden 2014 alussa.

Mitä neuvottelut kattavat?

Mainos

Japanin kanssa käytävissä neuvotteluissa käsitellään useita EU: n huolenaiheita, kuten tullien ulkopuoliset esteet ja Japanin julkisten hankintojen markkinoiden avaaminen edelleen. Molemmat osapuolet pyrkivät tekemään kunnianhimoisen sopimuksen, joka kattaa tavaroiden, palvelujen ja investointien kaupan asteittaisen ja vastavuoroisen vapauttamisen sekä kauppaan liittyvät kysymykset.

Neuvottelut perustuvat EU: n ja Japanin toukokuussa 2012 päättämän yhteisen soveltamisalan määrittelyn tulokseen. Tämän harjoituksen yhteydessä molemmat osapuolet osoittivat halukkuutensa ja kykynsä sitoutua kunnianhimoiseen kaupan vapauttamisohjelmaan. Komissio on myös sopinut Japanin kanssa erityisistä "etenemissuunnitelmista" tullien ulkopuolisten esteiden poistamiseksi neuvottelujen yhteydessä sekä julkisten hankintojen avaamisesta Japanin rautatie- ja kaupunkiliikennemarkkinoille.

Koska tullien ulkopuolisten esteiden poistamisella on merkitystä tasapuolisten toimintaedellytysten saavuttamiselle eurooppalaisille yrityksille Japanin markkinoilla, neuvoston viime marraskuussa hyväksymissä neuvotteluohjeissa kehotetaan poistamaan EU: n tullit ja muut kuin tulliesteet Japanissa. kulkea käsi kädessä. Niiden avulla EU: n osapuolet voivat keskeyttää neuvottelut vuoden kuluttua, ellei Japani toteuta sitoumuksiaan poistaa tullien ulkopuoliset esteet. Arkaluontoisten eurooppalaisten alojen suojaamiseksi on myös suojalauseke.

Mitä tähän mennessä on tapahtunut?

Toukokuussa 2011 pidetyssä EU: n ja Japanin huippukokouksessa EU ja Japani päättivät aloittaa sekä vapaakauppasopimuksen että poliittisen puitesopimuksen valmistelut ja totesivat, että onnistuneen soveltamisalan perusteella komissio pyytää neuvostolta tarvittavaa valtuutusta neuvottelut.

Yhden vuoden intensiivisten keskustelujen jälkeen komissio sopi toukokuussa 2012 Japanin kanssa erittäin kunnianhimoisesta neuvotteluohjelmasta, joka kattaa kaikki EU: n markkinoille pääsyn painopisteet. Euroopan komissio pyysi 18. heinäkuuta 2012 EU: n jäsenvaltioita suostumuksesta aloittaa neuvottelut vapaakauppasopimuksesta Japanin kanssa, minkä ne antoivat 29. marraskuuta 2012.

Neuvottelut aloitti virallisesti 25. maaliskuuta 2013 presidentti Jose Manuel Barroso, presidentti Herman Van Rompuy ja Japanin pääministeri Shinzo Abe. Ensimmäinen neuvottelukierros käytiin 15. – 19. Huhtikuuta 2013 Brysselissä ja toinen kierros 24. kesäkuuta – 2. heinäkuuta Tokiossa.

Lisätietoja Klikkaa tästä.

SPEECH / 13 / 256: '' Haaste ja mahdollisuus: neuvottelujen aloittaminen EU: n ja Japanin välisestä vapaakauppasopimuksesta '' - Puhe De Gucht EU: n ja Japanin yrityshuippukokouksessa / Tokio, Japani, 25. maaliskuuta 2013:

IP / 13 / 276: Euroopan komission puheenjohtajan José Manuel Barroson, Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Herman Van Rompuyn ja Japanin pääministerin Shinzo Aben yhteinen julkilausuma 25. maaliskuuta 2013,

Vaikutusten arviointi EU: n ja Japanin vapaakauppasopimus, heinäkuu 2012.

koronavirusantigeenin

Komissio antaa Ranskalle 3 miljardin euron tukiohjelman koronaviruksen aiheuttamien yritysten tukemiseksi lainojen ja osakesijoitusten kautta

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ranskan suunnitelmat perustaa 3 miljardin euron rahasto, joka sijoittaa velkainstrumenttien sekä osake- ja hybridi -instrumenttien välityksellä pandemian kohteena oleviin yrityksiin. Toimenpide hyväksyttiin tilapäisen valtiontuen puitteissa. Järjestelmä pannaan täytäntöön rahastolla, jonka otsikko on ”Siirtymärahasto COVID-19-pandemiasta kärsineille yrityksille” ja jonka budjetti on 3 miljardia euroa.

Tässä järjestelmässä tukea myönnetään i) pääomalainoina tai osallistuvina lainoina; ja ii) pääomapohjan vahvistamistoimenpiteet, erityisesti hybridipääomainstrumentit ja äänioikeutetut etuoikeutetut osakkeet. Toimenpide on avoin Ranskaan sijoittautuneille ja kaikilla aloilla (paitsi rahoitusalalla) toimiville yrityksille, jotka olivat elinkelpoisia ennen koronaviruspandemiaa ja jotka ovat osoittaneet taloudellisen mallinsa pitkän aikavälin elinkelpoisuuden. Tästä järjestelmästä odotetaan hyötyvän 50–100 yritystä. Komissio katsoi, että toimenpiteet täyttivät väliaikaisissa puitteissa asetetut ehdot.

Komissio päätteli, että toimenpide oli tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen korjaamaan vakava häiriö Ranskan taloudessa SEUT -sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja tilapäisen valvonnan edellytysten mukaisesti. Tämän perusteella komissio hyväksyi nämä järjestelmät EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Mainos

Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager (kuvassa) ”Tämä 3 miljardin euron pääomapohjan vahvistamisjärjestelmä antaa Ranskalle mahdollisuuden tukea koronaviruspandemiasta kärsineitä yrityksiä helpottamalla niiden rahoitusta näinä vaikeina aikoina. Jatkamme tiivistä yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa löytääksemme käytännön ratkaisuja koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten lieventämiseksi samalla kun noudatamme EU: n sääntöjä. ”

Mainos
Continue Reading

Afganistan

EU sanoo, ettei sillä ole muuta vaihtoehtoa kuin keskustella Talebanin kanssa

Julkaistu

on

By

Euroopan unionilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin keskustella Afganistanin uusien Taleban -hallitsijoiden kanssa ja Bryssel yrittää koordinoida jäsenvaltioidensa kanssa diplomaattisen läsnäolon järjestämistä Kabulissa, EU: n huippudiplomaatti sanoi tiistaina (14. syyskuuta), kirjoittaa Robin Emmott, Reuters.

"Afganistanin kriisi ei ole ohi", sanoi EU: n ulkopoliittinen johtaja Josep Borrell (kuvassa) kertoi Euroopan parlamentille Strasbourgissa. "Jotta meillä olisi mahdollisuus vaikuttaa tapahtumiin, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin olla tekemisissä Talebanin kanssa."

EU: n ulkoministerit ovat asettaneet edellytykset humanitaarisen avun ja diplomaattisten suhteiden palauttamiselle Talebanille, joka otti Afganistanin haltuunsa 15. elokuuta, mukaan lukien ihmisoikeuksien ja erityisesti naisten oikeuksien kunnioittaminen.

Mainos

"Ehkä puhuminen ihmisoikeuksista on puhdasta oksymoronia, mutta tätä meidän on kysyttävä heiltä", hän sanoi.

Borrell kertoi EU: n lainsäätäjille, että blokin olisi oltava valmis näkemään afganistanilaisten yrittävän päästä Eurooppaan, jos Taleban sallii ihmisten lähteä, vaikka hän sanoi, ettei hän odottanut Syyrian sisällissodan aiheuttaman muuttoliikkeen olevan niin suurta kuin vuonna 2015.

Euroopan komissio aikoo hankkia rahoitusta EU: n hallituksilta ja 300 miljoonan euron (355 miljoonan dollarin) yhteisestä talousarviosta sekä tänä vuonna että seuraavana vuonna, jotta voidaan tasoittaa tietä noin 30,000 XNUMX afgaanin uudelleensijoittamiselle.

Mainos

($ 1 = 0.85 €)

Continue Reading

Euroopan komissio

Presidentti von der Leyenin unionin tila Puhe: Euroopan sielun vahvistaminen

Julkaistu

on

Presidentti Ursula von der Leyen piti tänään (15. syyskuuta) toisen puheensa unionin tilasta Euroopan parlamentissa.

Puheenjohtaja keskittyi puheessaan Euroopan toipumiseen koronaviruskriisistä ja siihen, mitä Euroopan unionin on tehtävä kestävän toipumisen saavuttamiseksi ja joka hyödyttää kaikkia - terveysvalmiudesta sosiaaliseen ulottuvuuteen, teknologiseen johtajuuteen ja puolustusunioniin.

Presidentti von der Leyen kuvaili, kuinka Eurooppa voi taata kestävän elpymisen valmistautumalla tulevien terveyskriisien hoitoon HERA -viranomaisen ansiosta, auttamalla maailmaa rokotuksissa ja varmistamalla, että talouden elpyminen jatkuu ja hyödyttää kaikkia.

Mainos

Presidentti korosti myös, että on tärkeää pysyä uskollisena arvoillemme, ja korosti Euroopan velvollisuutta huolehtia heikoimmasta asemasta, puolustaa tiedotusvälineiden vapautta, vahvistaa oikeusvaltioperiaatetta unionissamme ja antaa voimaa nuorisollemme. Siksi hän ehdotti, että vuodesta 2022 tulisi Euroopan nuorten vuosi.

Eurooppa jatkaa toimintaansa maailmassa yhteisen edun mukaisesti. Siksi presidentti von der Leyen sitoutunut jatkamaan työtä kannustaakseen globaaleja kumppaneita toimimaan ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Lisäksi presidentti ilmoitti Afganistanin viimeaikaisten tapahtumien vuoksi lisäävänsä humanitaarista apua afgaaneille ja korostanut, että Euroopalle on tärkeää rakentaa oma puolustuskyky.

Puhe on saatavilla kaikilla kielillä tätä.

Mainos

Julkaisu von der Leyen Komissio viimeisen vuoden aikana on käytettävissä tätä

Lisätietoja tästä omistuksesta verkkosivusto.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa