Liity verkostomme!

Reunukset

Puhe Eurooppa-neuvostolle Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz, 24 lokakuu

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Schukltzrz

Hyvät parlamentin jäsenet, haluaisin aloittaa kohdasta, jonka asetitte esityslistan loppuun. Kolme viikkoa sitten 360 lasta, naista ja miestä hukkui traagisesti Euroopan rannikolla. Nämä ihmiset olivat lähteneet kodeistaan ​​nälän ja köyhyyden, sodan ja vainon takia; he olivat luovuttaneet säästönsä ihmiskauppiaiden rikollisjoukoille ja vaarantaneet kaiken toivonaan, että he löytävät suojan ja tulevaisuuden Euroopasta. He löysivät vain kuoleman.

Lampedusasta on tullut symboli eurooppalaiselle maahanmuuttopolitiikalle, joka on muuttanut Välimeren hautausmaaksi. Ainakin 20 000 ihmistä on kuollut viimeisten 20 vuoden aikana yrittäessään päästä Euroopan rannikoille. Emme voi antaa vielä kuolla.

Mainos

Lampedusan on oltava käännekohta Euroopan muuttoliikepolitiikassa. Ensinnäkin tarvitsemme välitöntä humanitaarista apua kärsineille. Pitkällä aikavälillä kumpikaan Italia ja Malta eivät voi yksin tarjota tarvittavaa hätäapua.

Puhuin tänä aamuna Lampedusan kaupunginjohtajan Maria Giuseppina Nicolinin kanssa. Olin erittäin vaikuttunut siitä inhimillisyydestä ja empatiasta, jolla hän puhui pakolaisista. Lampedusa tekee kaikkensa auttaakseen näitä ihmisiä, mutta se ei pysty selviytymään yksin.

10 000 pakolaisen majoittaminen 6 000 asukkaan Lampedusan kaltaiselle saarelle on ylitsepääsemätön tehtävä. Kuitenkin, kun 10 miljoonan eurooppalaisen joukossa on 000 507 henkilöä 28 jäsenvaltiossa, tehtävä tulee hallittavaksi.

Mainos

Meidän on tuettava Välimeren valtioita pakolaisten vastaanottamisessa ja oikeudenmukaisen jakamisen järjestämisessä jäsenvaltioiden välillä: tätä kutsutaan Euroopan solidaarisuudeksi, ja sen on oltava tämän päivän asialistallamme.

Henkien pelastamiseksi Välimerellä tarvitsemme pikaisesti pelastusjärjestelmän merellä pulassa oleville aluksille. Siksi Euroopan parlamentti ehdottaa, että asiasta päästäisiin nopeasti neuvoston kanssa. Vain kaksi viikkoa sitten otimme käyttöön Eurosurin, joka on toiminnassa alle kahden kuukauden kuluttua. Taistelemme edelleen riittävän rahoituksen saamiseksi, myös Frontexille, jonka budjettia neuvosto pyrkii vähentämään joka vuosi, mutta jota olemme aina puolustaneet menestyksekkäästi.

Toinen hyödyllinen toimenpide, joka voidaan toteuttaa lyhyellä aikavälillä, on panna täytäntöön jo päätetyt EU: n turvapaikkasäännösten parannukset, joihin sisältyy säännöksiä vastaanotto-olosuhteiden parantamiseksi.

Euroopan parlamentti on kuitenkin syvästi pettynyt siihen, että vaatimus, jota me ja komissio jatkamme Dublin-järjestelmän joustavuuden lisäämiseksi, kuuluu kuuroille korville. Olimme pyytäneet väliaikaisen keskeyttämismekanismin käyttöönottoa, mikä olisi mahdollistanut turvapaikanhakijoiden siirtojen väliaikaisen keskeyttämisen, jos jäsenvaltiolla on poikkeuksellisen raskas taakka sen vastaanottokapasiteetille, turvapaikkajärjestelmälle tai infrastruktuurille.

Keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä on tietysti oikea tavoite torjua syitä, joiden vuoksi pakolaiset pakenevat kotimaastaan. Voidaan kuitenkin epäillä, voidaanko tämä tavoite saavuttaa leikkaamalla kansainvälistä apua, kuten juuri tapahtui monivuotisessa rahoituskehyksessä. Keskustelu tästä pitkän aikavälin tavoitteesta ei myöskään saisi estää meitä tarjoamasta apua lyhyellä aikavälillä.

On kuitenkin tärkeää, että muistamme erityisesti yhden asian:

Eurooppa on maahanmuuton manner. Siksi tarvitsemme laillisen maahanmuuttojärjestelmän, juuri vastauksena ihmiskauppiaiden rikollisjoukoihin, jotka hyötyvät ihmisten ahdistuksesta ja lähettävät heidät epävarmalle matkalle ja vaarantavat heidän elämänsä merikelvottomissa veneissä. Kolme ehdotusta laillisen maahanmuuton sääntelystä on jo lainsäädäntövalmisteluissa. Ne olisi hyväksyttävä viipymättä.

Hyvät naiset ja herrat,

Tietenkään Eurooppa ei voi pelastaa kaikkia eikä voi ottaa kaikkia vastaan. Mutta olemme maailman rikkain maanosa. Voimme tehdä enemmän, etenkin jos toimimme yhdessä, jos etsimme yhdessä ratkaisuja ja kantamme vastuumme yhdessä.

Tämän vetoomuksen paavi Franciscus esitti meille, kun tapasin hänet viime viikolla. Hän huomautti, että hän on laillisten italialaisten maahanmuuttajien lapsi Argentiinaan.

Hyvät naiset ja herrat,

Rooli, jolla Euroopalla on 21-luvulla, riippuu ratkaisevasti siitä, onnistuuko digitaalisen maailman tahdissa pysyminen ja eurooppalaisten normien asettaminen. Tämä on osittain sijaintikysymys ja riippuu työpaikoista sekä teknisen osaamisen säilyttämisestä ja laajentamisesta.

Se on kuitenkin myös paljon enemmän. Koska yksi tekijä sen määrittämisessä, voimmeko säilyttää eurooppalaisen sosiaalisen mallimme, todellakin, säilyvätkö demokratiamallimme, vapaudemme, solidaarisuutemme ja yhtäläiset mahdollisuutemme, on kysymys siitä, mitkä standardit vallitsevat digitaalisessa maailmassa 21-luvulla. ohjelmisto, missä ja kuinka paljon virtaa heillä on varmistaakseen, että ohjelmistosta tulee standardi.

Digitaalisen toimintaohjelman myötä murtamme yhden harvoista jäljellä olevista rajoista Euroopassa: elektronisen viestinnän rajat. Kun luvista, sääntelyedellytyksistä, radiotaajuuksien jakamisesta ja kuluttajansuojasta on kysymys, meidän on silti käsiteltävä 28 kansallista markkinaa.

Toteuttakaamme unelma verkotetusta mantereesta, päästäkäämme valtavat mahdollisuudet kasvun, kilpailukyvyn ja innovaatioiden piiriin ja luomaan uusia työpaikkoja.

Digitaalisilla sisämarkkinoilla on valtava hyöty paitsi yrityksille myös kuluttajille. Suhtaudumme myönteisesti siihen, että olette asettaneet tämän keskustelun keskeiseksi kohdaksi tänään. Sillä kuten tiedätte, Euroopan parlamentilla on ollut edelläkävijä tässä keskustelussa. Harkitsimme ensimmäisenä kaikkia digitaalisten markkinoiden näkökohtia yhdessä: kuluttajansuoja, tietosuoja, innovaatiot, verkko- ja tietoturva, yritysystävällinen ympäristö ja tekniikka.

Joten meidän on myös jatkettava määrätietoisesti tietosuojalainsäädäntömme jatkuvaa uudistusta. Ylivoimainen enemmistö, jolla tietosuojapaketti hyväksyttiin viime maanantaina, on parlamentin voimakas signaali tietosuojan tukemiseksi.

Vasta kun ihmiset ovat varmoja siitä, että heidän tietonsa ovat turvallisia eikä niitä voida ohjata toiseen tarkoitukseen, he todella käyttävät hyväkseen digitaalisten sisämarkkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia. Jo ennen NSA-skandaalia koskevia paljastuksia 70% Euroopan kansalaisista oli huolissaan tietosuojan puutteesta Internetissä!

NSA-skandaali oli herätys. Nyt kun on näyttöä siitä, että Yhdysvallat on vakoilut laajamittaisesti EU: n suurlähetystöjä, Euroopan parlamentteja, Euroopan hallitusten päämiehiä ja kansalaisia, Euroopan parlamentti on vaatinut TFTP-sopimuksen keskeyttämistä. Vaadimme pankkitietojen vaihdon keskeyttämistä amerikkalaisten kanssa väliaikaisesti. Euroopan parlamentti turvaa myös EU: n kansalaisten edut ja perusoikeudet transatlanttista kauppa- ja investointikumppanuutta koskevissa neuvotteluissa.

Meidän on varmistettava, että kansalaisten perusoikeuksia suojellaan myös Internetissä - varmistamalla, että USA: n ja muiden EU: n palveluja tarjoavien maiden yrityksiin sovelletaan sääntöjämme, mutta myös kulkemalla uusia polkuja: eurooppalaisina meidän on toimia päättäväisesti ja edistää normeja ja menettelyjä, jotka edistävät arvojamme.

Hyvät naiset ja herrat,

Toivoimme Euroopan parlamentissa viimeiseen hetkeen asti, että voisimme äänestää tällä viikolla monivuotisesta rahoituskehyksestä. Ihmiset Euroopassa, alueilla, tutkimushankkeet sekä pienet ja keskisuuret yritykset odottavat lupaamiaan investointeja, joita he tarvitsevat kiireesti.

Valitettavasti sopimusta pidetään kiinni useista perustekijöistä, erityisesti makrotaloudellisista ehdoista. Toivon, että saamme lisätalousarvion hyväksytyksi. Komission kuulema hälytys, jonka mukaan rahat loppuvat marraskuun puoliväliin mennessä ilman lisätalousarviota, osoittaa, että parlamentissa olimme oikeassa korostaessamme, kuinka tiukka budjetti oli asetettu. Olen käyttänyt kaikkia työjärjestyksen mukaisia ​​toimivaltuuksiani, ja poliittiset ryhmät ovat jättäneet useita varauksia saadakseen lisätalousarvion parlamentin kautta kolmen päivän kuluessa estääkseen rahojen loppumisen.

Vaadimme kuitenkin tasapainottamaan muut vuoden 2013 lisätalousarviot, jotka ovat vielä maksamatta, ja riittävä talousarvio vuodelle 2014, etenkin maksujen osalta!

Voin vain toistaa: Euroopan parlamentti vastustaa ehdottomasti laskeutumista alijäämäiseen unioniin. Vastustamme myös ihmisten rankaisemista heidän hallitustensa budjettipolitiikasta pidättämällä tukia.

Toivomme pääsevämme rakentavaan sopimukseen lähipäivinä. Euroopan parlamentti osoitti olevansa valmis tekemään kompromisseja, kun hyväksyimme pienemmän budjetin tulevaa rahoituskehystä varten. Nyt neuvoston tehtävänä on täyttää neuvottelupuolensa ja varmistaa, että varat voidaan sijoittaa sopimuksen mukaisesti nopeasti tärkeimpiin painopisteisiin.

Hyvät naiset ja herrat,

Euroopan parlamentti on tyytyväinen siihen, että olette asettanut paremman lainsäädännön tämän päivän esityslistalle. Tuemme aloitteita nykyisten lakien konsolidoimiseksi ja yksinkertaistamiseksi ja siten niiden helpottamiseksi kansalaisille ja yrityksille. Mutta kymmenen vuotta sen jälkeen, kun toimielimet ovat sitoutuneet parantamaan lainsäädäntöä, lisäämme edelleen tuhansia sivuja yhteisön säännöstöön vuosittain. Ja jäsenvaltiot vaikeuttavat näitä jo nyt monimutkaisia ​​tekstejä entisestään, kun ne panevat ne täytäntöön. Se ei ole tarpeeksi hyvä. Meidän on tehtävä paremmin.

Haluamme ehdottaa sinulle kolmea asiaa, jotka sinun on ajateltava paremmasta lainsäädännöstä käytävissä keskusteluissa.

Ensinnäkin toissijaisuus ja eurooppalainen lisäarvo ovat saman kolikon kaksi puolta. On yhteinen vastuumme, parlamentin jäsenten ja asiaankuuluvien ministerien vastuulla hyväksyä lakeja, jotka tarjoavat ihmisille selkeää lisäarvoa. Vaikutusten arvioinnit olennaisena osana menettelyä ovat tärkeä väline tässä tarkoituksessa. Se tarkoittaa myös sitä, että ei puututa asioihin, jotka eivät ole meidän asia. Toisin sanoen toissijaisuusperiaatteen kunnioittaminen. EU: n tulisi toimia - ja sen pitäisi toimia - vain silloin, kun kansallisella, alueellisella tai paikallisella hallinnon tasolla ei voida saavuttaa parempaa tulosta. Esimerkiksi veropetosten ja veronkierron torjunnassa voimme saavuttaa paljon parempia tuloksia kansalaisillemme, kun käsittelemme tätä ongelmaa yhdessä EU: n tasolla.

Toiseksi meidän on asetettava selkeät prioriteetit. Meidän on yksilöitävä tärkeimmät lainsäädäntöasiakirjat ja pyrittävä aktiivisesti edistämään niitä. Sadat lainsäädäntömenettelyt on määrä saada päätökseen tämän vaalikauden loppuun mennessä. Euroopan parlamentti on halukas ja kykenevä saattamaan tämän työn päätökseen toukokuuhun 2014. Pidämme kuitenkin järkevänä nostaa esiin muutamia erityisen tärkeitä hankkeita. Ensisijaisesti on kiinnitettävä huomiota pankkiunionin luomiseen ja rahoitussääntöjen hyväksymiseen, talouspolitiikan hallintaan, mukaan lukien sosiaalinen ulottuvuus, tietosuojaan, luotonsaantiin ja nuorisotyöttömyyden torjuntaan.

Kolmanneksi joidenkin tärkeiden säädösten kivimuuri on lopetettava. Olette kokoontunut tänään eurooppalaisena toimielimenä, kuten Eurooppa-neuvosto, joka määrittelee poliittiset suuntaviivat. Meille kuitenkin tuntuu, että jotkut täällä hyväksymistäsi hankkeista on hyväksytty eri muodossa eri ministerineuvostoissa. Veropetosten ja veronkierron torjuntaa sekä pankkiunionia koskevat peruspäätöksesi ovat esimerkkejä tapauksista, joissa mielestämme hyväksymiesi suuntaviivojen ja niiden ministerineuvostossa toteuttamisen välillä on ristiriitoja. On olemassa useita säädöksiä, jotka olemme jo hyväksyneet, mutta jotka odottavat sopimusta neuvostossa.

Hyvät naiset ja herrat,

Viimeisellä vuosineljänneksellä euroalueen talous kasvoi 0.3%. Se on tervetullutta uutista. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kriisi on ohi ja että kestävä talouden elpyminen on nyt käynnissä. 0.3 prosentin kasvu ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi hyvää. Niin alhaisella kasvuvauhdilla kestää kaksi ja puoli vuotta palata kriisiä edeltäneelle tasolle. 0.3 prosentin kasvu ei riitä valtioiden puhdistamaan velkansa ja luomaan uusia työpaikkoja. Joten jos haluamme hyödyntää tätä vähäistä talouden elpymistä, meidän on toimittava energisemmin kohti tasapainoa talousarvioiden vakauttamisen ja kasvuun sijoittamisen välillä.

Talouden elvyttämiseksi meidän on myös kiireellisesti lopetettava luottojen puristus. Myös IMF huomauttaa, että Etelä-Euroopassa ei ole elpymistä ilman luottojen elpymistä. Tällä hetkellä jotkut pankit ovat liian heikkoja suorittaakseen tärkeimmän tehtävänsä toimittaa reaalitaloudelle luottoja. Euroopan parlamentti on tyytyväinen komission ja EIP: n tänään ilmoittamaan edistykseen uusien pk-yritysten rahoitusvälineiden suhteen. Kesäkuun 2012 kasvusopimuksesta on kuitenkin kulunut liikaa aikaa, ja jo nyt meille tarjotaan vain tulevaisuuden rahoitusvälineitä.

Reaalitalouden rahoituksen elvyttämiseksi tarvitsemme myös - ja ehkä tärkeintä - pankkiunionia.

Hyvät naiset ja herrat,

Pankkiunioni on varmaankin Euroopan unionin historiallinen projekti, jonka merkitys on sama kuin sisämarkkinoilla. Joten on hyvä olla varovainen. Mutta emme saa kestää liian kauan pankkiunionin luomisesta, koska pitkällä aikavälillä tarvitsemme sitä suojaamaan yhteistä valuuttamme ja voidaksemme edelleen hyötyä hyvin toimivista yhteismarkkinoista. Tarvitsemme sitä lyhyellä aikavälillä ratkaisuna kriisiin:

- lopulta lopettaa pankkivelan ja valtionvelan välinen noidankehä;

- varmistaa nopeampi velkahuojennus ja tarvittaessa pankkisektorin pääomapohjan vahvistaminen

- veronmaksajien suojeleminen

- saavuttaa hyötysuhde yhdenmukaisella sääntelyllä.

Meidän on oltava rehellisiä: tämä ei ole helppoa. On vielä monia ratkaisemattomia ongelmia - enkä ajattele niinkään laillista kuin poliittista vastustusta. On myös joitain rakenteellisia vaikeuksia, jotka odottavat edelleen ratkaisua.

Pankkiunioni maksaa rahaa. Mutta tekemättä mitään maksaa enemmän. Joka päivä kriisi jatkuu, ja sen ratkaisemisesta aiheutuvat kustannukset nousevat. Joka päivä pankkikriisi jatkuu, pankit kiristävät investointien rahan tarjontaa hieman enemmän, talouden elpyminen viivästyy edelleen, valtioilta puuttuu mahdollisuus konsolidoida budjettiaan ja työllisyysluvut kasvavat edelleen.

Tällä hetkellä meidän on erityisesti kiinnitettävä huomiota yhteen asiaan: järjestäytynyt kehys maksukyvyttömien pankkien pelastamiseen ja yhtenäinen pankkien kriisinratkaisumekanismi. Tämä on pankkiunionin peruspilari. Euroopan parlamentti tukee komission ehdotusta, joka etenee oikeaan suuntaan. On oikein ja asianmukaista, että omistajat, velkojat ja suuret sijoittajat ovat vastuussa ennen kuin veronmaksajan on astuttava sisään. Perusajatuksena on, että pankit pelastavat pankit. Tätä varten olisi perustettava kriisinratkaisurahasto, jonka eurooppalaiset pankit maksavat yhtenä vakuutusjärjestelmänä. Tämä erottaisi pankkien pelastamisen kotimaidensa budjetista niin pitkälle kuin mahdollista, mikä lopulta katkaisi pankkilainan ja valtionvelan välisen kohtuuttoman yhteyden.

Vaikeuksissa olevien pankkien ei pitäisi enää pystyä vetämään muita rahoituslaitoksia mukaansa, joutuessaan valtioihin taloudellisiin vaikeuksiin ja pakottaen veronmaksajat maksamaan laskun. Tämän olemme oppineet finanssikriisistä.

Hyvät naiset ja herrat,

Olette sopineet eurooppalaisen valvontaviranomaisen ja eurooppalaisen kriisinratkaisumekanismin periaatteesta. Tällä hetkellä keskustelemme CSS-vastuun konkreettisesta toteuttamisesta. Huomaamme, että ministerit neuvostossa ottavat parhaillaan käyttöön uusia poikkeuksia, joista jälleen kerran ensinnäkin verovelvollinen olisi vastuussa. Kollegani ovat ilmoittaneet minulle tarkkailevansa tiukasti, että vastuuvelvoitteen perusperiaatetta noudatetaan.

Nyt olemme kuitenkin kohtaamassa käytännön ongelman, että kestää muutaman vuoden, ennen kuin kriisinratkaisurahasto on muodostettu ja toimintavalmis. Tarvitsemme siis kiireellisesti siirtymäkauden ratkaisun. Muuten EKP: llä, jonka on määrä ensi vuonna ottaa euroalueen rahoituslaitosten valvonta kansallisilta sääntelyviranomaisilta, on käytännön ongelma, että vaikka se voi suorittaa stressitestit ja tarkastustaseet ilman eurooppalaista turvaverkkoa on olemassa riski rahoitusmarkkinoiden epävakautumisesta. Luotettava ja neutraali pankkivalvonta on olemassa vain, jos samaan aikaan toimiva pelastusrahasto vaikeuksissa oleville pankeille on käytettävissä. Euro vakuusrahastoksi suunniteltu eurooppalainen vakausmekanismi (ESM) voisi toimia väliaikaisena ratkaisuna. Toivomme, että vaikka tässä tarvitaan yksimielisyyttä, voidaan tehdä nopeita ja puolueettomia päätöksiä.

Lainsäätäjänä Euroopan parlamentti on valmis työskentelemään päästäkseen sopimukseen neuvoston kanssa tulevina kuukausina. Jos tämän vaalikauden loppuun mennessä ei saada aikaan hyvää sopimusta, voimme menettää kaiken tähän mennessä saamamme.

Hyvät naiset ja herrat,

Vilnassa marraskuussa järjestettävä itäistä kumppanuutta käsittelevä huippukokous on keskeinen hetki suhteissamme itäisiin kumppaneihimme.

Tällä hetkellä Venäjä painostaa voimakkaasti taloudellista painostusta paitsi itänaapureitamme myös Liettuan EU-puheenjohtajakautta. Se ei ole hyväksyttävää!

Kaikilla mailla on suvereeni oikeus päättää itse, kenen kanssa he haluavat tehdä kaupallisia sopimuksia ja mihin taloudellisiin blokkeihin ne haluavat kuulua. Kyse ei ole valinnasta Venäjän ja EU: n välillä. Pyrimme hyviin suhteisiin Venäjään, jotka perustuvat luottamukseen ja kunnioitukseen yhteisiin arvoihin ja sääntöihin. Olen vakaasti vakuuttunut siitä, että läheisemmät taloudelliset ja poliittiset siteet EU: hun parantavat myös itäisten kumppaneidemme suhteita Venäjään. Se on meidän kaikkien etu.

Vilnan huippukokouksen pitäisi olla huippukokous, jolla saavutetaan tuloksia. Euroopan parlamentti toivoo, että kaikki tarvittavat ehdot täyttyvät ja voimme allekirjoittaa assosiaatiosopimuksen Ukrainan kanssa Vilnassa ja parafoida sopimukset Moldovan ja Georgian kanssa. Ukrainan on edelleen täytettävä vaali- ja oikeuslaitoksen uudistamisen perusteet kokonaisuudessaan.

Euroopan parlamentin entisen presidentin Coxin ja Puolan entisen presidentin Kwaśniewskin johdolla toimiva Euroopan parlamentin tarkkailijavaltuuskunta työskentelee ahkerasti löytääkseen ratkaisun jäljellä olevan esteen - Tymoshenkon tapauksen - voittamiseen. Kiitän sekä neuvostoa että komissiota tuesta tähän tehtävään. Viimeisten 16 kuukauden aikana operaatio on onnistunut 23 vierailun jälkeen kolmen entisen ministerin vapauttamisen turvaamiseksi ja Timošenkon vankeusolojen parantamiseksi.

Anna van Densky

Ilmailu / lentoyhtiöt

Euroopan #airline-matkustajat kohtaavat suuria viiveitä tänä kesänä

Julkaistu

on

Tuhansia lentoja oli hiljattain viivästynyt, koska EU: n rajatarkastuksissa on huomattavasti alikäyttöisiä tiukennettuja maahanmuuttotarkastuksia. Jotkut matkustajat ovat jopa menettäneet lennot. Tämän kiireisen kesäkauden aikana lentoyhtiön matkustajat ovat joutuneet kärsimään sen suhteellisen suuren vaikutuksen vaikutuksesta, joka uuden EU-asetuksen täytäntöönpanolla Liikennettä Euroopan lentoasemilla. Asetus koskee tarkastusten tehostamista ulkoisiin tietokantoihin rajoja.

"Jäsenvaltioiden on toteutettava kaikki tarvittavat toimenpiteet tällaisten häiriöiden estämiseksi ja käytettävä riittävästi henkilöstöä ja resursseja vaadittujen tarkastusten suorittamiseksi. A4E on korostanut suhteettomia odotusaikoja ja häirinnyt liikennevirtoja ulkorajoilla Euroopan komission kanssa ja vaatinut nopeaa ratkaisua eurooppalaisten matkustajien ja lentoyhtiöiden puolesta ", sanoi A4E: n toimitusjohtaja Thomas Reynaert.

"Erityisesti vuoden huippukauden aikana matkustajat kohtaavat pitkiä linjoja ja eivät pääse lentoihinsa. Enimmillään neljä tuntia kestävä jono on ollut huippuvuosi näinä päivinä. lentokenttien kuten Madrid, Palma de Mallorca, Lissabon, Lyon, Paris-Orly, Milanossa tai Brysselissä tuottavat häpeällistä kuvia tuhosi matkustajien edessä maahanmuuton kopeissa, linjat venyttely satoja metrejä. Joillakin lentoasemilla lentojen viivästykset ovat kasvaneet 300% verrattuna viime vuoteen - jäsenvaltioiden on otettava vastuu tästä ", lisäsi Reynaert.

Mainos

Asetusta ei ole pantu kokonaisuudessaan täytäntöön kaikissa jäsenvaltioissa, mikä voi aiheuttaa jopa enemmän häiriöitä tulevien viikkojen aikana. Asetuksen täytäntöönpanoa koskeva kuuden kuukauden määräaika päättyy 7-lokakuuhun 2017. A4E tukee täysin EU: n pyrkimyksiä vahvistaa ulkorajojen valvonnan säilyttämiseksi Schengenin n vapaan liikkuvuuden alueelle, mutta jäsenmaat eivät kykene tarjoamaan tehokkaita resursseja suoraan vaikuttavat eurooppalaisten lentoyhtiöiden toiminnan Euroopan lentokentillä.

Viime viikkoina, lentoyhtiöt ovat ilmoittaneet A4E on suhteeton vaikutus, että asetuksen (EU) 2017 / 458 annetun asetuksen (EU) 2016 / 399 osalta vahvistaminen tarkastusten asianmukaisiin tietokantoihin ulkorajoille 15 maaliskuussa 2017 on ottaa Euroopan lentoasemien liikenteestä.

Tietoja A4E: stä

Mainos

Lentoyhtiöt Euroopassa (A4E) on Euroopan suurin lentoyhtiöiden yhdistys, joka sijaitsee Brysselissä. Käynnistettiin tammikuussa 2016, yhdistys koostuu Egeanmeren airBaltic, Air France KLM, Cargolux, easyJet, Finnair, Icelandair, International Airlines Group (IAG), Jet2.com, Lufthansa Group, Norja, Ryanair, TAP Portugal Matkapalvelu ja Volotea Ja aikoo kasvaa edelleen. Yli 550 miljoonaa matkustajaa vuosittain, A4E jäsenet vastaavat yli 70% mantereen matkoista, jotka toimivat yli 2,700 lentokoneiden ja tuottaa reilut 100 miljardin vuotuinen liikevaihto.

Continue Reading

Reunukset

Parlamentti pyytää komissiota kiirehtimään koko Yhdysvaltojen ja EU #visa vastavuoroisuutta

Julkaistu

on

viisumivapaa 1024x298EU: n komissiolla on laillisesti velvollisuus ryhtyä toimenpiteisiin, jotka koskevat väliaikaisesti Yhdysvaltojen kansalaisten viisumipakettia uudelleen, kun otetaan huomioon, että Washington ei vieläkään myönnä viisumivapaa pääsyä viidelle EU-maan kansalaiselle. Torstaina (2-maaliskuussa) hyväksytyssä päätöslauselmassa parlamentin jäsenet kehottavat komissiota hyväksymään tarvittavat oikeudelliset toimenpiteet "kahden kuukauden kuluessa". 

Tekstissä laatima kansalaisvapauksien valiokunta hyväksyi kättä.

Bulgarian, Kroatian, Kyproksen, Puolan ja Romanian kansalaiset eivät vieläkään pääse Yhdysvaltain alueelle ilman viisumia, kun taas Yhdysvaltain kansalaiset voivat matkustaa kaikkiin EU-maihin viisumivapaasti.

Viisumien vastavuoroisuusmekanismin mukaan, jos kolmas maa ei poista viisumivaatimuksiaan 24 kuukauden kuluessa vastavuoroisuuden puuttumisesta ilmoittamisesta, EU: n komission on annettava delegoitu säädös viisumin keskeyttämisestä - jota sekä parlamentti että neuvosto voivat vastustaa. kansalaisuudestaan ​​12 kuukauden ajaksi.

Mainos

12: n huhtikuun 2014 ilmoituksen vastavuoroisuusilmoituksen johdosta komission olisi pitänyt toimia ennen 12-huhtikuuhun 2016, mutta se ei ole vielä ryhtynyt minkäänlaisiin oikeudellisiin toimenpiteisiin. Kanada asettaa myös Bulgarian ja Romanian kansalaisille viisumivaatimukset, mutta se on ilmoittanut siitä ne nostetaan 1 Joulukuu 2017.

Huhtikuussa 2014, Euroopan komissio sai tiedon, että viisi maata eivät täyttämään velvoitteensa EU osalta vastavuoroisuuden viisumivapauden: Australia, Brunei, Kanada, Japani ja USA.

Australia, Brunei ja Japani ovat sittemmin poistivat viisumivaatimuksen kaikkien EU-kansalaisten ja Kanadan tekevät niin tämän vuoden joulukuussa.

Mainos

Continue Reading

Reunukset

Mepit ja neuvoston neuvottelijoiden suostuvat luopumaan EU viisumipakko #Ukrainians

Julkaistu

on

pasport111Ukrainalaiset kansalaiset voivat matkustaa EU: hun viisumivapaasti parlamentin ja neuvoston neuvottelijoiden epävirallisen sopimuksen perusteella (28 helmikuu). Kun muutos tulee voimaan, ja edellyttäen, että sillä on biometrisiä passeja, he voivat päästä EU: hun enintään 90-päiväksi milloin tahansa 180-päivän aikana liike-, matkailu- tai perhekäyttöön. 

Kaupalla on nyt tarkoitus hyväksyä kansalaisvapauksien valiokunnan ja koko parlamentin, ennen kuin se virallisesti hyväksynyt ministerineuvosto.

Parliament's esittelijä Mariya Gabriel (EPP, BG) sanoi "Ukrainan kansalaisten viisumivapauden myöntäminen on tärkeä askel kohti Ukrainan yhteiskunnan uudistamista tuomalla yhteen ihmisiä ja rakentamalla siltoja yli rajojen. Me Euroopan parlamentissa olemme vakuuttuneita siitä, että Ukrainan kansalaiset ansaitsevat nyt oikeuden matkustaa vapaasti EU: hun. On tullut aika, että neuvosto antaa tuloksia. "

Mainos

Ennen tämän viisumivapauden myöntämistä EU: n jäsenvaltiot tarkistivat viisumivapauden keskeyttämismekanismia, jotta viisumit voitaisiin ottaa uudelleen käyttöön poikkeustilanteissa helpommin. Tämä tarkistus oli maanantaina hyväksytyn neuvoston. Parlamentin puhemies Antonio Tajani ja neuvoston puheenjohtajavaltio Maltan edustajat allekirjoittavat lainsäädännön keskiviikkona 1. maaliskuuta, ja se tulee voimaan 20 päivää sen jälkeen, kun se on julkaistu EU: n virallisessa lehdessä.

EU ja Kiovan alkoi viisumivapautta neuvottelut 2008. Lopussa 2015, Euroopan komissio totesi, että Ukraina oli tehnyt tarvittavaa edistystä ja oli täyttänyt kaikki kriteerit, vaikka poikkeuksellinen sisäisiin ja ulkoisiin haasteisiin se kohtasi viime vuosina, ja esitti myöntää kansalaisilleen viisumivapaa pääsy EU huhtikuusta 2016.

Viisumivapautta sovelletaan kaikissa EU-maissa paitsi Irlannissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Se ei anna oikeutta työskennellä EU: ssa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa