Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Euroopan parlamentti "levittää ja torjuu" naisten oikeuksia, sanoo EPHA

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EPHAEuroopan parlamentin täysistunnossa käytiin kiivasta keskustelua 22. lokakuuta pidetystä seksuaalista lisääntymisterveyttä ja -oikeuksia koskevasta mietintöluonnoksesta, jonka esittelijä Edite Estrela (PT, S&D) esitti naisten ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnasta (FEMM). ).

Lausunnossa, jota komitea itsekin tukee, teksti tukee SRHR: n edistymistä Euroopassa ja maailmanlaajuisesti, mikä auttaisi torjumaan terveyseroja, lisäämään sukupuolten tasa-arvoa ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta kaikille, mukaan lukien nuoret, LGBT-yhteisö, HIV / AIDS-potilaat, ja vähemmistöryhmät.

Huolimatta puheenjohtajan alkuperäisestä päätöksestä lykkäämisestä, vaikka huoneessa ja työjärjestyspuheenvuorossa esiintyi huomattavia keskeytyksiä, mietintö äänestettiin palautettavaksi valiokunnalle jatkokäsittelyä varten (puolesta: 351, vastaan: 319, tyhjää: 18 ). Sekä S&D: n esittelijä Rouva Estrela että FEMM-valiokunnan GUE / NGL-puheenjohtaja Gustafsson ilmaisivat olevansa syvä pettymys.

Mainos

- European Public Health Alliance (EPHA) pahoittelee yhtä lailla kehitystä, koska SRHR: n edistymistä ja sitoutumista sukupuolten tasa-arvoon pidetään yleisesti hyvien kansanterveystulosten perustana Euroopassa ja muualla. Nykyään Euroopassa miljoonilla ihmisillä ei ole pääsyä SRHR: ään, ennaltaehkäisy on laajalti käytettävissä tai liian kallista, ja heikot sosioekonomiset taustat, romanit ja muut syrjityt ryhmät kantavat tämän huonot terveys- ja sosiaaliset seuraukset.

"Tiedotus ja koulutus, kaikkien saatavilla olevat ja edulliset ennaltaehkäisevät SRHR-palvelut sekä syrjinnän ja sukupuoleen perustuvan väkivallan torjunta on jo pitkään sisällytetty Euroopan parlamentin työhön, joten eilinen häiriö on hyvin pettymys", sanoi EPHA: n pääsihteeri Monika Kosinska . "Tällä pelataan lapsellista ja vastuutonta poliittista peliä, jossa on ihmisarvon ja tasa-arvon peruskysymyksiä. Toivomme, että tämä siirtyy täysistuntoon viipymättä", hän lisäsi.

Mainos

Maatalous

Vahvistavatko parlamentin jäsenet maatilalta haarukalle -strategiaa?

Julkaistu

on

Tänä torstaina ja perjantaina (9.-10. Syyskuuta) Euroopan parlamentin AGRI- ja ENVI-valiokunnat äänestävät reaktiostaan ​​EU: n maatila-haarukka -strategiaan. Euroopan parlamentin maatalous- (AGRI) ja ympäristö- (ENVI) valiokunnat äänestävät yhteisestä valiokunta-aloitteisesta mietinnöstään maatilalta haarukalle -strategiassa, jossa esitetään, miten EU pyrkii tekemään elintarvikejärjestelmästä oikeudenmukaisen, terveellisen ja ympäristöystävällisen. . Mietinnön tarkistuksista äänestetään torstaina.

Tämän jälkeen molempien valiokuntien jäsenten odotetaan hyväksyvän yhteisen Farm to Fork -strategiaraporttinsa perjantaina ja lähettävän sen täysistuntoon lokakuun alussa pidettävää lopullista äänestystä varten. Tieteelliset todisteet osoittavat, että EU: n elintarvikejärjestelmä ei ole tällä hetkellä kestävä ja että tarvitaan suuria muutoksia ruoan tuottamisessa, kaupassa ja kulutuksessa, jos haluamme kunnioittaa kansainvälisiä sitoumuksiamme ja planeettamme rajoja. Euroopan komission vuonna 2020 esittämä Farm to Fork -strategia keskeisenä osana Euroopan vihreää sopimusta on potentiaalinen muutos tällä alalla. Tämä johtuu siitä, että se murtautuu siilojen läpi ja kokoaa yhteen useita poliittisia aloitteita, joiden tavoitteena on tehdä elintarvikejärjestelmästä kestävämpi.

Maatalouden sidosryhmät ja maatalouden ministerit ovat kuitenkin ottaneet Farm to Fork -strategian vastaan ​​haalean vastaanoton. Tämä johtuu siitä, että ne tukevat synteettisten torjunta -aineiden, lannoitteiden ja antibioottien jatkuvaa käyttöä EU: n maataloudessa - niiden aiheuttamista ympäristöhaitoista huolimatta - ja strategia kyseenalaistaa näiden maatalouskemikaalien laajan käytön. Nyt on Euroopan parlamentin tehtävä vahvistaa oma kantansa strategiaan, joka lähettää vahvan poliittisen signaalin Euroopan komissiolle. Tämä on erityisen ajankohtaista, kun kahden viikon kuluttua järjestettävä YK: n elintarvikejärjestelmien huippukokous ja lokakuussa järjestettävä Farm to Fork -konferenssin toinen painos.

Mainos

"Euroopan parlamentin jäsenet eivät voi hukata tätä kultaista tilaisuutta vahvistaa maatilalta haarukalle -strategiaa ja asettaa se keskeiseksi tavoitteeksi saavuttaa EU: n ilmasto-, biologinen monimuotoisuus- ja kestävän kehityksen tavoitteet vuodeksi 2030", sanoi Jabier Ruiz, elintarvike- ja maatalouspolitiikan virkamies WWF: n Euroopan poliittisesta toimistosta. ”Strategialla on paljon mahdollisuuksia tehdä ruokajärjestelmistämme kestävämpiä, jos ne toteutetaan tarvittavassa mittakaavassa. Parlamentti voi nyt antaa olennaisen sysäyksen tähän. ”

Kaiken kaikkiaan Euroopan parlamentin mietinnössä on tuettava Farm to Fork -strategian kunnianhimoa ja kehotettava Euroopan komissiota kehittämään ja laajentamaan täysin strategian kattamia poliittisia aloitteita. Tarkemmin sanottuna WWF pitää erityisen tärkeänä, että Euroopan parlamentin jäsenet tukevat kompromissitarkistuksia, joissa pyydetään:

Perusta kestävää ruokajärjestelmää koskeva EU: n tuleva lainsäädäntö uusimpaan tieteelliseen tietoon ja ota sidosryhmät mukaan eri näkökulmista laillisen ja osallistavan prosessin varmistamiseksi. Ota käyttöön vankat merenelävien jäljitettävyysmekanismit, jotka antavat täsmällistä tietoa siitä, missä, milloin, miten ja mitä kalaa on pyydetty tai viljelty kaikkien merenelävituotteiden osalta riippumatta siitä, onko kala EU: sta pyydetty vai tuotu, tuore tai jalostettu.

On tunnustettava, että kulutustottumuksia on muutettava koko väestön laajuisesti, mukaan lukien lihan ja erittäin jalostettujen tuotteiden liiallinen kulutus, ja esitettävä proteiinien siirtymisstrategia, joka kattaa sekä kysynnän että tarjonnan ja vähentää ympäristö- ja ilmastovaikutuksia.

Mainos

Kannustetaan toimia alkutuotantotasolla ja toimitusketjun alkuvaiheessa esiintyvän ruokahävikin, mukaan lukien korjaamaton ruoka, hillitsemiseksi ja asetetaan sitovia tavoitteita ruokahävikin vähentämiseksi kaikissa toimitusketjun vaiheissa. Otetaan käyttöön pakollinen due diligence -menettely toimitusketjuille sen varmistamiseksi, että EU: n tuontiin ei liity ainoastaan ​​metsien hävittämistä, vaan myös kaikenlaista ekosysteemin muuttumista ja huonontumista - eikä se aiheuta haitallisia vaikutuksia ihmisoikeuksiin.

Torstaina pidetyn äänestyksen jälkeen AGRI-parlamentin jäsenet kumileimasivat myös kesäkuussa saavutetun poliittisen sopimuksen yhteisestä maatalouspolitiikasta. Tämä on vakiomenettely EU: n päätöksenteossa, eikä odoteta yllätyksiä.

Continue Reading

Euroopan parlamentti

EU: n sininen kortti: uudet säännöt korkeasti koulutettujen työntekijöiden houkuttelemiseksi

Julkaistu

on

Selvitä, miten EU pyrkii lisäämään eurooppalaisen sinisen kortin houkuttelevuutta korkeasti koulutetuille siirtolaisille, EU-asiat.

Euroopan parlamentin jäsenten on määrä hyväksyä lopullisesti EU: n sinistä korttia koskevan aloitteen uudistus, jolla helpotetaan korkeasti koulutettujen työntekijöiden houkuttelemista Euroopan ulkopuolelta.

Toukokuussa 2021, Parlamentti ja neuvottelijat sopivat vuoden 2009 sinistä korttia koskevan direktiivin tarkistamisesta, jotta EU -maiden työnantajien olisi helpompi palkata ihmisiä muualta. Tämä oli Euroopan komission alun perin vuonna 2016 ehdottama muutos, joka on ainoa EU: n lainsäädännön muutos laillisen työvoiman muuttoliikkeen alalla viime vuosina.

Mainos

Tarkistetussa maahantulo- ja oleskeluoikeusdirektiivissä säädetään joustavammista kriteereistä, mukaan lukien alempi vähimmäispalkka, joka hakijoiden on ansaittava voidakseen päästä. Se laajentaa myös edunsaajien oikeuksia helpottaakseen liikkumista EU: n sisällä ja perheen yhdistämistä nopeammin. 

EU: n kanssa työikäistä väestöä odotetaan laskevan 333 miljoonasta vuonna 2016 292 miljoonaan vuoteen 2070 mennessä, sillä on merkittäviä vaikutuksia sen työvoimaan. Parlamentti aikoo äänestää sinisen kortin järjestelmän uudistamisesta korkeasti koulutettujen EU: n ulkopuolisten työntekijöiden työllistymisen helpottamiseksi syyskuun täysistunnossa.

Lue lisää EU: n muuttoliikepolitiikka.

Mainos

Päivitys Sininen kortti Järjestelmän avulla hakijat voivat esittää voimassa olevan vähintään kuuden kuukauden työsopimuksen nykyisen 12: n sijasta. Jotta se olisi useampien ihmisten saatavilla, sinisen kortin palkkakynnys alennetaan 1--1.6 -kertaiseksi keskimääräiseen vuosipalkkaan .

Sinisen kortin haltijat voivat siirtyä helpommin toiseen EU -maahan vuoden kuluttua työskentelystään maassa, johon he ensin asettuivat. Heidän perheensä voi seurata heitä.

Samaan aikaan päivitetyt säännöt antavat pakolaisille ja turvapaikanhakijoille, jotka tällä hetkellä asuvat EU: ssa, hakea sinistä korttia muissa EU -maissa eikä vain siellä, missä he asuvat, kuten nyt on tapana.

Alentamalla pääsykriteerejä ja vahvistamalla sinisen kortin haltijoiden ja heidän perheidensä oikeuksia parlamentti toivoo lisäävänsä EU: n sinisen kortin houkuttelevuutta.

EU -maat voivat hylätä tai kieltäytyä uusimasta sinisen kortin hakemuksia, jos on osoitettu uhka yleiselle turvallisuudelle. Ennen kortin myöntämistä jäsenvaltiot voisivat myös ottaa huomioon kotimaan työmarkkinoiden olosuhteet, esimerkiksi korkean työttömyyden.

Sininen kortti antaa korkeasti koulutetuille työntekijöille EU: n ulkopuolelta oikeuden asua ja työskennellä missä tahansa EU-maassa Tanskaa ja Irlantia lukuun ottamatta.

Lue lisää muuttoliikkeestä EU: ssa

Lue lisää 

Continue Reading

Euroopan parlamentti

Weberistä ei tule Euroopan parlamentin seuraava puheenjohtaja

Julkaistu

on

Manfred Weber ilmoitti tänään (8. syyskuuta), ettei hän aseta ehdokkaaksi Euroopan parlamentin seuraavaksi presidentiksi tammikuussa. Sen sijaan hän kampanjoi uudelleen valituksi EPP-ryhmän puheenjohtajaksi Euroopan parlamentissa. 

Hän ilmoitti päätöksestään twiitissä:

EPP kehottaa muita ryhmiä noudattamaan vuoden 2019 sopimusta

EPP -ryhmä aikoo tänä aamuna hyväksyä päätöslauselman, jossa S&D- ja Renew -ryhmiä kehotetaan kunnioittamaan 3. heinäkuuta 2019 tehtyä sopimusta Euroopan parlamentin puheenjohtajuuden myöntämisestä nykyisen toimikauden jälkipuoliskolla EPP -ehdokkaalle. 

EPP -ryhmä ilmoitti aloittavansa nyt sisäisen prosessin nimetäkseen ehdokkaansa Euroopan parlamentin puhemieheksi. Ehdokasprosessi valmistuu marraskuuhun mennessä.  

Mainos

Tusk palaa Puolaan

Weber ilmoitti, että EPP -ryhmä tukee ja ihailee Donald Tuskin päätöstä palata Puolaan "taistelemaan maansa paremman tulevaisuuden puolesta". 

Weber sanoo, että olisi suuri kunnia menestyä Tuskissa ja rakentaa yhtenäisempi ja menestyvämpi puolue ennen seuraavia Euroopan parlamentin vaaleja vuonna 2024. Weber sanoi: ”Meidän tehtävämme elvyttää kristillinen demokratia ja oikeistopuolueet Euroopassa ei yli. Näin ollen en aio pyrkiä Euroopan parlamentin puhemieheksi. ”

EPP -ryhmän puheenjohtajan rooli parlamentissa ja EPP: n presidentti ovat olleet eri rooleissa, ryhmä päättää ensi vuoden huhtikuussa, haluavatko he jatkaa tätä järjestelyä.

EPP -juoksijat

Sopivia ehdokkaita on monia, ja ympärillä olevien nimien joukossa ovat: Roberta Metsola (MT), Esteba Gonzalez Pons (ES), Esther de Lange (NL), Siegfried Muresan (RO). Älykäs raha on tällä hetkellä Gonzalez Ponsilla.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa