Liity verkostomme!

Euroopan komissio

EU ja Kanada päätökseen neuvottelut kauppasopimuksesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kanadan lippuKomission puheenjohtaja José Manuel Barroso ja Kanadan pääministeri Stephen Harper ovat tänään päässeet poliittiseen yhteisymmärrykseen kattavan talous- ja kauppasopimuksen (CETA) pääkohdista EU: n kauppakomissaari De Guchtin ja Kanadan kauppaministeri Ed Fastin kuukausia kestäneiden kiivaiden neuvottelujen jälkeen. Se on ensimmäinen vapaakauppasopimus Euroopan unionin ja G8-maan välillä. Kauppasuhteidemme vahvistaminen Kanadan kanssa tuo uusia mahdollisuuksia kasvulle ja työpaikkojen luomiselle EU: ssa. Tämän poliittisen läpimurron perusteella neuvottelijat voivat nyt jatkaa prosessia ja ratkaista kaikki jäljellä olevat tekniset kysymykset. Myöhemmin neuvoston ja parlamentin on hyväksyttävä sopimus.

EU: n ja Kanadan välinen sopimus poistaa yli 99 prosenttia kahden talouden välisistä tariffeista ja luo huomattavia uusia markkinoille pääsyn mahdollisuuksia palveluissa ja investoinneissa. Julkisten hankintojen alalla Kanada ei ole vain sitoutunut liittovaltion tasolla, vaan se on myös avannut liittotasavallan tason eurooppalaisille tarjoajille siinä määrin kuin koskaan ennen, mikä luo ainutlaatuisia uusia mahdollisuuksia. Monien etujen joukossa sopimus parantaa myös teollis- ja tekijänoikeuksien suojaa Kanadassa sekä maataloustuotteidemme nimien suojaamista. Toteutettuaan sopimuksen odotetaan lisäävän kahdenvälistä tavaroiden ja palvelujen kauppaa 23 prosentilla eli 26 miljardilla eurolla, mikä edistää kasvua ja työllisyyttä Atlantin molemmin puolin. Sopimuksen yleisten hyötyjen odotetaan nostavan EU: n vuotuisen BKT: n tasoa noin 12 miljardilla eurolla vuodessa.

"Tämä on erittäin kunnianhimoinen ja kauaskantoinen kauppasopimus, jolla on suuri merkitys EU: n taloudelle", sanoi puheenjohtaja Barroso. "Kanada on yksi maailman edistyneimmistä talouksista. Tämä sopimus tarjoaa merkittäviä uusia mahdollisuuksia yrityksille EU: ssa ja Kanadassa lisäämällä tavaroiden ja palvelujen markkinoille pääsyä ja tarjoamalla uusia mahdollisuuksia eurooppalaisille sijoittajille. Se on perusta saada vahvan jalansijan Pohjois-Amerikan markkinoilla ja tarjota siten katalysaattori kasvulle ja työpaikkojen luomiselle Euroopassa. "

Mainos

"Olen iloinen siitä, että olemme onnistuneet saamaan päätökseen neuvottelut EU: n ja Kanadan vapaakauppasopimuksesta. Molemmat osapuolet ovat tehneet viime kuukausina erittäin kovaa työtä saavuttaakseen tarvittavan poliittisen läpimurron varmistamaan molemmille hyödyllinen positiivinen tulos. ", totesi EU: n kauppakomissaari Karel De Gucht. Hän lisäsi: "Tämän sopimuksen saavuttaminen on ollut todellinen haaste, ja se on todellinen ensimmäinen kahden kattavan talouden välisen kattavan vapaakauppasopimuksen suhteen."

Sen lisäksi, että lähes kaikki tariffit nollataan, CETA vapauttaa myös palvelukaupan, erityisesti rahoituspalvelut, televiestintä, energia ja liikenne. Ensimmäistä kertaa kaikki Kanadan hallintotasot avaavat julkisten hankintojen markkinansa eurooppalaisille toimittajille. CETA tuo myös Kanadan teollis- ja tekijänoikeuksien suojan lähemmäs EU: n tasoa, mikä hyödyttää lääketeollisuutta ja maantieteellisen alkuperän maantieteellisesti tunnettujen maataloustuotteiden viejiä. EU ja Kanada ovat myös vahvistaneet vahvan sitoutumisensa kestävän kehityksen periaatteisiin ja tavoitteisiin kaupassa. Tämä tarkoittaa, että investointien ja kaupan ei pitäisi kehittyä ympäristön kustannuksella, vaan pikemminkin edistää keskinäistä tukemista talouskasvun, sosiaalisen kehityksen ja ympäristönsuojelun välillä.

Mitä seuraavaksi?

Mainos

Tämän poliittisen sopimuksen perusteella tekniset keskustelut on saatettava päätökseen sopimuksen oikeudellisen tekstin viimeistelemiseksi. Lisätietoja kauppaneuvottelujen teknisen päätökseen saattamisen seuraavista vaiheista on Klikkaa tästä.

EU: n ja Kanadan tosiasioiden ja lukujen kauppa

Vuonna 2012 Kanada oli EU: n 12. tärkein kauppakumppani, ja sen osuus ulkomaankaupasta oli 1.8%. Vuoden 2011 lukujen perusteella EU oli Kanadan toiseksi tärkein kauppakumppani Yhdysvaltojen jälkeen, mikä edustaa 10.4 prosenttia Kanadan ulkomaankaupasta.

EU: n ja Kanadan kahdenvälisen tavarakaupan arvo oli 61.8 miljardia euroa vuonna 2012. Koneet, kuljetusvälineet ja kemikaalit hallitsevat EU: n tavaravientiä Kanadaan ja muodostavat myös tärkeän osan EU: n tavaroiden tuonnista Kanadasta.

Kehittyneinä talouksina palvelukauppa, kuten asiantuntijapalvelut, kuljetus, pankki ja vakuutus, on tärkeä osa EU: n ja Kanadan kauppasuhteita. Vastaavasti investoinnit ovat edelleen tärkein mekanismi, jonka kautta palvelut toimitetaan ja valmistus voidaan suorittaa. Vuonna 2011 EU: n investointikanta Kanadassa oli noin 220 miljardia euroa, kun taas Kanadan investoinnit EU: hun olivat lähes 140 miljardia euroa.

EU: n kauppasuhteet Kanadaan.

Euroopan komissio

Presidentti von der Leyenin unionin tila Puhe: Euroopan sielun vahvistaminen

Julkaistu

on

Presidentti Ursula von der Leyen piti tänään (15. syyskuuta) toisen puheensa unionin tilasta Euroopan parlamentissa.

Puheenjohtaja keskittyi puheessaan Euroopan toipumiseen koronaviruskriisistä ja siihen, mitä Euroopan unionin on tehtävä kestävän toipumisen saavuttamiseksi ja joka hyödyttää kaikkia - terveysvalmiudesta sosiaaliseen ulottuvuuteen, teknologiseen johtajuuteen ja puolustusunioniin.

Presidentti von der Leyen kuvaili, kuinka Eurooppa voi taata kestävän elpymisen valmistautumalla tulevien terveyskriisien hoitoon HERA -viranomaisen ansiosta, auttamalla maailmaa rokotuksissa ja varmistamalla, että talouden elpyminen jatkuu ja hyödyttää kaikkia.

Mainos

Presidentti korosti myös, että on tärkeää pysyä uskollisena arvoillemme, ja korosti Euroopan velvollisuutta huolehtia heikoimmasta asemasta, puolustaa tiedotusvälineiden vapautta, vahvistaa oikeusvaltioperiaatetta unionissamme ja antaa voimaa nuorisollemme. Siksi hän ehdotti, että vuodesta 2022 tulisi Euroopan nuorten vuosi.

Eurooppa jatkaa toimintaansa maailmassa yhteisen edun mukaisesti. Siksi presidentti von der Leyen sitoutunut jatkamaan työtä kannustaakseen globaaleja kumppaneita toimimaan ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Lisäksi presidentti ilmoitti Afganistanin viimeaikaisten tapahtumien vuoksi lisäävänsä humanitaarista apua afgaaneille ja korostanut, että Euroopalle on tärkeää rakentaa oma puolustuskyky.

Puhe on saatavilla kaikilla kielillä tätä.

Mainos

Julkaisu von der Leyen Komissio viimeisen vuoden aikana on käytettävissä tätä

Lisätietoja tästä omistuksesta verkkosivusto.

Continue Reading

Demokratia

Kansainvälinen demokratian päivä: korkea edustaja/varapresidentti Josep Borrell ja varapresidentti Dubravka Šuica

Julkaistu

on


Kansainvälisenä demokratian päivänä tänään (15. syyskuuta) korkea edustaja/varapuheenjohtaja Josep Borrell
 (Kuvassa) ja varapresidentti Dubravka Šuica antoivat yhteisen julkilausuman: ”Välitätpä sitten ilmastonmuutoksesta, työpaikoista, taloudesta tai rodullisesta ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta, äänesi kuullaan ja äänesi lasketaan vain, jos elät demokratiassa. Näinä haastavina aikoina EU pysyy vakaana ja suoranaisena demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion kannattajana maailmanlaajuisesti ja EU: ssa.

"Tarvitaan kollektiivisia ponnisteluja ja uutta näkökulmaa demokratian tukemiseen, joka tuottaa kansalaisille. Tämä työ alkaa kotoa. Vapaiden ja oikeudenmukaisten vaalien edistäminen, oikeusvaltioperiaatteen ja tiedotusvälineiden vapauden varmistaminen ovat rakennuspalikoita, joilla luodaan tila, jossa jokainen kansalainen Enemmän kuin koskaan meidän on puolustettava vapaan ja moniarvoisen median kykyä tarjota oikea -aikaista pääsyä luotettaviin ja täsmällisiin tietoihin ja taistella väärää tietoa vastaan. Luomme yhä enemmän mahdollisuuksia sitouttaa kansalaisia ​​erilaisten harkitsevien demokratiakäytäntöjen avulla.

"Euroopan demokratia -toimintasuunnitelmassa esitetään toimenpiteitä, joilla edistetään vapaita ja oikeudenmukaisia ​​vaaleja, vahvistetaan tiedotusvälineiden vapautta ja moniarvoisuutta ja torjutaan väärää tietoa. Kaikkialla maailmassa lisäämme taloudellista ja poliittista tukea niille, jotka sukupuolesta tai taustasta riippumatta edistävät demokraattinen osallistuminen ja osallisuus, institutionaalisten tarkastusten ja tasapainon varmistaminen ja päätöksentekijöiden vastuu. Rakennamme liittoutumia kaikkien niiden kanssa, jotka ovat sitoutuneet vaalimaan yleismaailmallisia oikeuksia ja vapauksia, demokraattisten hallitusten kanssa, mutta myös kansainvälisten järjestöjen, kansalaisyhteiskunnan järjestöjen, parlamenttien ja poliittisten puolueiden kanssa , riippumattomat tiedotusvälineet, bloggaajat, ihmisoikeuksien puolustajat ja aktivistit.Tänä vuonna on alkanut Euroopan tulevaisuutta käsittelevä konferenssi, joka on ainutlaatuinen ja oikea -aikainen tilaisuus Euroopan kansalaisille keskustella Euroopan haasteista ja painopisteistä.

Mainos

"Konferenssi tuo kansalaiset EU: n päätöksenteon ytimeen. Olemme sitoutuneet kuuntelemaan eurooppalaisia ​​ja seuraamaan konferenssin suosituksia. Heidän näkemyksensä voi johtaa muutokseen kohti tulevaisuuteen soveltuvaa demokratiaa. Se on vasta alkua. Tällä uudistamme sitoumuksemme rakentaa kaikille terveempiä, vahvempia ja tasa -arvoisempia yhteiskuntia, joissa kaikki ovat mukana, kunnioitettuja, suojattuja ja voimaannutettuja. Näin vahvistamme demokratiamme. " 

Täydellinen lausunto on saatavilla  verkossa

Mainos
Continue Reading

Euroopan komissio

Kuinka katsoa puhe unionin tilasta vuonna 2021?

Julkaistu

on

Presidentti von der Leyenin puhe unionin tilasta vuonna 2021 lähetetään satelliitin välityksellä Euroopassa suorana lähetyksenä Euroopassa kello 9 CET alkaen 15. syyskuuta. Päällä EbS+ -kanava, löydät puheen alkuperäisessä versiossaan ja kopioituina EU: n 24 virallisella kielellä. Päällä EbS -kanava, pidät puheen samoilla kieliversioilla, mutta parannettu kuvamateriaalilla. Unionin tila -osoite lähetetään myös suorana lähetyksenä SOTEUn virallisilla verkkosivuilla sekä Euroopan komission sosiaalisen median tileillä: FacebookTwitterLinkedIn että YouTube. Lisätietoja satelliittilähetyksistä tai live -pelaajien upottamisesta verkkosivustollesi saat ottamalla yhteyttä meihin AV -tiimi. Lisätietoja streamin upottamisesta sosiaalisen median tileillesi saat ottamalla yhteyttä meihin sosiaalinen media team.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa